نعم الامیر آقا جونم فدات:
🌷صلوات خاصه امام حسن مجتبی علیه السلام🌷
✨اَللَّهُمَّ صَلَّ عَلَی الْحَسَنِ بْنِ سَیَّدَ النَّبِیَینَ وَوَصِیَّ اَمیرِالْمؤمِنینَ السَّلام ُ عَلَیْکَ یَابْنَ رَسُولِ اللّهِ اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یَابْنَ سَیَّدِ الْوَصَیّینَ
اَشْهَدُ اَنَّکَ یَابْنَ اَمیرِ الْمْؤمِنینَ اَمینُ اللّهِ وَابْنُ اَمیِنِه عِشْتَ مَظْلُوماً وَ مَضَیْتَ شَهیداً واَشْهَدُ اَنَّکَ الْْأِمامُ الزَّکِیُّ الْهادِی الْمهْدِیَّ
اَللّهُمَّ صَلَّ عَلَیْهِ وَبَلَّغْ رُوحَهُ وَجَسَدَهُ عَنّی فی هذهِ السّاعَةِ اَفْضَلََ الْتَّحِیَّة والسلام.
یا حســــــــن (ع)
ای بنده ی رب عظیم
ای که باشــــــــی
برهمه عالم،رحــــیم
امشبی دستم بگـــیر
از روی جـــــــــود
یاکریم ابن کریم ابن کریم
میلادامام حسن مجتبی مبارک
🌼🌼 ꧁༼﷽༽꧂🌼🌼
🔻مکارم اخلاق در کلام امام حسن مجتبی علیه السلام 🔻
✍متن حدیث:
قال الامام الحسن المجتبی (علیه السلام): مَكارِمُ الاَْخْلاقِ عَشَرَةٌ: صِدْقُ اللِّسانِ وَ صِدْقُ الْبَأْسِ وَ إِعْطاءُ السّائِلِ وَ حُسْنُ الخُلْقِ وَ الْمُكافاتُ بِالصَّنائِعِ وَ صِلَةُ الرَّحِمِ وَ التَّذَمُّمُ عَلَى الْجارِ، وَ مَعْرِفَةُ الْحَقِّ لِلصّاحِبِ وَ قِرْىُ الضَّیفِ وَ رَأْسُهُنَّ الْحَیاءُ.»
💠مکارم اخلاق ۱۰ چیز است؛👇
📌امام حسن مجتبی (علیهالسلام) فرمودهاند: ده خصلت نیک از مکارم و فضائل اخلاق است :
▪️1 ـ راستگویى
▪️2 ـ صداقت و راستى در وقت سختى و گرفتارى
▪️3 ـ بخشش به سائل
▪️4ـ خوش خُلقى
▪️5 ـ پاداش در مقابل كارها و ابتكارات
▪️6 ـ پیوند با خویشان
▪️7ـ حمایت از همسایه
▪️8ـ حق شناسى درباره دوست و رفیق
▪️9 ـ میهمان نوازی
▪️10 ـ در رأس همه اینها شرم و حیا.
📚«آثار الصادقين،جلد 62، صفحه892»
🔻ولادت دومین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، امام حسن مجتبی (علیه السلام) تبریک و تهنیت باد.
/
🌼🔸⃟ 🌼🍃
حکم تأخیر غسل جنابت تا تنگ شدن وقت نماز
همه مراجع به جز آیات عظام توحید وصافی
هرچند تاخیر غسل گناه است.ولی چنانچه قبل از
اذان صبح دسترسی به آب نباشد ویا نتواند عذرش را برطرف کند تیمم کند و روزه او صحیح است
🔴رسانه تخصصی فقه واحکام
@solalehakhlaghi
سلام برآن سلالهی هستی
سلام برآن آینهی حُسن ازلی
سلام برآن سبط اکبر پیغمبر
سلام برآن خندههای صبح سحر
✍#سلاله_اخلاقی
عضو گروه نویسندگی صریر
#یادداشت
#رمضان_1400
https://hawzahnews.com/xb84L
@solalehakhlaghi
🌸 مسابقه بهار قرآن، بهار دلها
🌀 شماره ۶
🔹شرکت در مسابقه: dte.bz/1442
🇮🇷 معاونت فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان
فرصتِ وصل
در میان این همه هیاهوی شهر، ناگهان صدای طبلِ ربنا از دور، نه تنها گوشهایمان را نوازش میدهد؛ بلکه همهی وجودمان را محوِ نوای دلانگیزش میکند. با آمدن ماه فرصتساز، همه چیز به تکاپو میافتد، حتی شیطان نیز قوایش را جمع میکند و با صدای بلند، فریاد میکشد؛ ای لشگریان آیهای نازل شده که خداوند میفرماید: لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ ۚ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا ۚ إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ
بگو: «اى بندگان من که بر خود اسراف و ستم کرده اید! از رحمت خداوند نومید نشوید که خدا همهی گناهان را مىآمرزد، زیرا او بسیار آمرزنده و مهربان است.
این آیه مایهی نجات بشر است. چه کسی میتواند با آن مقابله کند؟
یکی از شیاطین بزرگ گفت: من میتوانم، نقشهام چنین است و چنان، شیطان طرح او را نپسندید. دیگری برخاست طرح دیگری داد که آن هم مقبول نیفتاد. در اینجا «وسواس خنّاس» برخاست و گفت: من از عهدهی آن برمیآیم. شیطان گفت: از چه راه؟ گفت: آنها را با وعدهها و آرزوها سرگرم میکنم تا آلودهی گناه شوند و هنگامی که گناه کردند، توبه را از یادشان میبرم و دچار غفلتشان میکنم. شیطان خندیدو طرح را پذیرفت.
یکی از مهمترین کارهای شیطان، تسویف است. تسویف به معنای به تأخیر انداختن کارهای مهم است. در حقیقت یکی از حیلههای شیطان تسویفِ در توبه است. تسویف، بیماری خطرناکیست که شیطان آرزوی توبه را در سر انسان پرورش میدهد اما با وسوسههای خویش اجازهی عملی کردن توبه را به انسان نمیدهد.
خطرناکتر از این حالت زمانیست که انسان گناه خودش را توجیه کند و به جای ملامت کردن و توبه کردن به توجیه گناهانش میپردازد. ریشهی تسویف از آرزوهای طولانی است.
زمانی که به آمال و آروزهای طولانی عادت میکنیم، دائماً آنها را در ذهن میپرورانیم. مانند اتومبیل ترمز بریدهای که با سرعت بالا به اعماق دره سقوط میکند. کارهایی که ما با امروز و فردا کردن به آینده موکول میکنیم، هرگز توفیق انجام آنها را به دست نمیآوریم خصوصا کارهایی که سعادت اخروی برای ما دارد.
زمانی که مشغولیت ما به گناهان و آرزوهایطولانی افزون میگردد، نه تنها خود را فراموش میکنیم بلکه خدای خویش را نیز فراموش میکنیم و مبتلا به گناهان گوناگون میشویم. همان طور که خداوند در سورهی حشر آیهی۱۹می فرماید: وَلَا تَكُونُوا كَالَّذِينَ نَسُوا اللَّهَ فَأَنسَاهُمْ أَنفُسَهُمْ ۚ أُولَٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ
از کسانى نباشید که خدا را فراموش کردند و خدا نیز آنها را به «خود فراموشى» گرفتار کرد و آنها گناهکارانند.
این سنتالهیست که خودفراموشی، خدافراموشی به بار میآورد.
در حقیقت کسی که خودش را فریب میدهد، خودش را فراموش کرده است. و کسی که خود را فراموش کند خدای خویش را فراموش کرده است.
و نتیجهی این فراموشیها، بیبصیرتی و سخت شدن زندگی دنیای ماست. اگر ما از این ماه فرصتساز نهایت بهرهبرداری را ببریم، به طور شگفت انگیزی به مدت یکسال تأمین خواهیم شد.
بهترین راهکار علمی، برای برونرفت از این تعللها و امروز و فردا کردنها شناخت ماهیتِ دنیاست.
زمانی که بدانیم دنیا مانند خانهای است که دیگر به آن باز نمیگردیم، قطعاً با احتیاط بیشتر با آن برخورد خواهیم کرد.
دیگر آنکه خودمان را همانند مستأجری بدانیم که باید از این خانهی استیجاری کوچ کنیم، و تأمل در همهی اینها منجر میشود نگرشمان به دنیا تغییر کند، و آرزوهای طولانی ما را به خود مشغول نسازد.
راهکار عملی که قرآن ما را به آن تشویق میکند، این است که هرگاه آژیر شیطان را شنیدید به پناهگاه خدا بروید. و از نفستان مراقبت فرمایید. برای اینکار هر شب همه کارهایی که در روز انجام دادهایم از نظر میگذارنیم و بررسی میکنیم که کدامیک مورد رضای حق بوده است. واینچنین نفسِ خود را مورد ارزشیابی قرار میدهیم.
پس قبل از اینکه فرصتهای ناب را از دست بدهیم عاشقانه از خدای خویش بخواهیم که ما را از وسوسههای شیطان برهاند، و از دلبستگی به آرزوهای بلندو فریبکاریها محافظت فرماید.
الهیامینیاربالعالمین
#توبه
#تسویف
#یادداشتهفتم
#رمضان_1400
✍#بهقلمسلالهاخلاقی
@solalehakhlaghi