🌸 نهم ربیع الاول سالروز آغاز امامت و زعامت حضرت ولی عصر ارواحنا فداه گرامی باد 🌸
🆔@spasokh
عنوان: وحدت اسلامی یا اتحاد در مذهب
📝شبهه شماره 175
💠 با توجه به اینکه وحدت شیعه و سنی عبارت است از: یکی شدن مذهب مسلمانان و ممنوعیت بحث بر روی عقاید دینی که مانع از نشر عقاید حق می شود، بر این اساس وحدت اسلامی اشتباه است.
🌸پاسخ
1️⃣ وحدت میان مسلمانان، با توجه به توطئه های دشمنان جهان اسلام در تفرقه افکنی و تعمیق شکاف میان مسلمانان و تضعیف آنها، جزء ضروریات عقلی است، در همین راستا بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی، عنایت ویژه ای به آن شد و هفته ای به عنوان «هفته وحدت» نامگذاری شد.
2️⃣ وحدت اسلامی، در منابع دینی نیز مورد تاکید قرار گرفته است از جمله در قرآن کریم، آیات متعددی مسلمانان را به وحدت فراخوانده، ضرورت آن را بیان کرده و از عواقب اختلاف برحذر داشته است(رک: انبیاء/92، آل عمران/103و104و105، انفال/46.) در روایات اسلامی نیز ائمه معصومین ع، شیعیان را امر نمودند به شرکت در نمازهای جماعت اهلسنت، عیادت از مریضان آنها، تشییع امواتشان و در صورت نیاز حضور در دادگاه جهت شهادت برای آنان، همچنین حضرات معصومین ع، نماز پشت سر اهل سنت به منظور حفظ وحدت را نه تنها جایز بلکه مستحب دانسته اند و مراجع معظم تقلید نیز بر اساس آن، فتوا داده اند.
3️⃣ مقصود از وحدت اسلامی، وحدت در مذهب نیست، لذا لزومی ندارد شیعه، سنی شود و یا سنی از عقاید خود دست بکشد و یا هر یک از آنها از مباحثه علمی بر روی عقاید خود و یا نشر عقایدی که آن را صحیح می داند خودداری کند، بلکه مقصود رعایت چند مساله است:
🔸 اتحاد دنیای اسلام در برابر دشمنان مشترک، با وجود تمامی اختلافات
🔸 اتحاد حول مشترکات از جمله خدا، پیامبر، قبله، احکام مشترک
🔸 انجام گفتگوهای علمی ضابطه مند با رعایت چارچوب های اخلاقی و قواعد مباحثه علمی
🔸 اجتناب پیروان مذاهب اسلامی از دشمنی با یکدیگر و نفی طرف مقابل، به ویژه پرهیز از هرگونه اهانت به مقدسات همدیگر
✅ نتیجه: وحدت اسلامی به معنای دست کشیدن از عقاید خود و اتحاد در مذهب نیست، همچنین میان وحدت اسلامی با نشر عقاید حق و مباحثه بر روی آن منافاتی وجود ندارد.
#وحدت
#وحدت_اسلامی
#وحدت_مذهبی
#اتحاد_در_مذهب
#شیعه
#اهل_سنت
پاسخ کامل:
https://www.andisheqom.com/fa/telegram/View/951845/
🆔 @spasokh
عنوان: عصمت حضرت معصومه سلام الله علیها
📝شبهه شماره 176
💠با اینکه فقط پیامبران و چهارده معصوم، از عصمت برخوردارند، چرا ما دختر امام هفتم را که فاطمه نام داشت، معصومه می نامیم؟
🌸پاسخ
1️⃣ عصمت وصفی است که انسان را از معاصی دور می کند و مراحلی دارد که برخی از آنها ذاتی است و برخی اکتسابی، یعنی در همه انسان ها استعدادی وجود دارد که در اثر آن، می توانند از طریق پرهیز از گناهان کبیره و صغیره و مراقبت دائمی به مقامات والای معنوی و درجاتی از عصمت برسند.
2️⃣ بالاترین مرتبه عصمت، متعلق به پیامبران ص و اولیاء و اوصیای الهی می باشد. بنا بر اعتقاد شیعیان، در دین اسلام، پیامبر اسلام ص، حضرت زهرا س و دوازده امام ع، دارای بالاترین رتبه عصمت می باشند، عصمت نبوی از طریق قرآن ثابت شده است، چنانکه عصمت حضرت زهرا س نیز از آیه تطهیر قابل اثبات است، عصمت امامان دوازده گانه نیز به دلایل متعدد از جمله قاعده لطف قابل اثبات می باشد و لازمه امامت آنهاست.
3️⃣ اگر چه دختر امام موسی کاظم ع، به نام فاطمه معصومه س، جزء چهارده معصوم نمی باشد، اما ایشان به دلیل ویژگی هایی همچون تقوا و پرهیزکاری که داشتند مراتب بالایی از عصمت را که در عین حال، مرتبه ای پایین تر از عصمت چهارده معصوم می باشد، دارا بودند، به همین دلیل ایشان از سوی امام رضا ع، به «معصومه» مشهور شدند. از این روی اولا این عنوان، لقبی است که امام رضا ع داده است، ثانیا عصمتی که ایشان دارند، غیر از عصمت چهارده معصوم می باشد، با این حال، ایشان ویژگی هایی داشتند که باعث شده است تا از مرتبهاي از عصمت اكتسابي و مقام شفاعت در نزد خداوند و كرامات عاليه برخوردار شوند.
#عصمت
#حضرت_فاطمه_معصومه
#حضرت_معصومه
#عصمت_حضرت_معصومه
پاسخ کامل:
https://www.andisheqom.com/fa/telegram/View/951846/
🆔@spasokh
عنوان: حکومت اسلامی و تحقق آرمان ها
📝شبهه شماره 177
💠 وقتی دین با حکومت یکی شده و دینداران به حکومت می رسند، دینداران، آرمان های وعده داده شده را مانعی بر سر تداوم حکومت خود دیده و مجبور می شوند به آن وفا نکنند، لذا بهتر است از ابتدا حکومت، دینی نشود.
🌸پاسخ
1️⃣ پیوند دین با سیاست، برگرفته از متن دین اسلام است که کاملترین دین الهی بوده و برای تمام ابعاد زندگی فردی و اجتماعی انسان برنامه دارد و به هیچ بهانه ای نمی توان این پیوند را نادیده گرفت.
2️⃣ با توجه به ضرورت پیوند دین و سیاست در اسلام، اگر تشکیل حکومت دینی باعث پیدایش تبعاتی همچون عمل نکردن به آرمان ها شود، مشخص می شود که یا آن آرمان ها، آرمان حکومت دینی نبودند و یا آن حکومت دینی، یک حکومت ناقص است و باید اصلاح شود، نه اینکه اصل پیوند زیر سوال برود.
3️⃣ دست برداشتن حکومت دینی از آرمان های خود، صرفا یک احتمال است و نمی توان گفت سرنوشت محتوم همه حکومت های دینی است تا به بهانه آن، اصل ضرورت تشکیل حکومت دینی انکار شود.
4️⃣ برخی از آرمان های وعده داده شده در حکومت دینی، مرحله ای بوده و مستلزم تحقق شرایط هستند همچون تحقق عدالت جهانی، از این روی عدم تحقق برخی از آنها، به دلیل دست برداشتن از آرمان ها نیست بلکه صرفا به دلیل محقق نشدن زمینه های آن می باشد، در حالی که حکومت دینی، همزمان، برای فراهم شدن زمینه ها تلاش می کند.
#حکومت_دینی
#آرمان
#حکومت_دینی_و_آرمانها
#سکولاریسم
پاسخ کامل:
https://www.andisheqom.com/fa/telegram/View/951847/
🆔@spasokh
عنوان: شیعه و تحریف قرآن
📝شبهه شماره 178
💠 شیعه به دلایلی قائل به تحریف قرآن است از جمله:
♦️1. معتقد است مصحفی بر فاطمه نازل شده که سه برابر قرآن بوده و مطالب قرآن در آن وجود ندارد.
♦️2. روایتی موثق از امام صادق روایت شده مبنی بر اینکه قرآني كه جبرئيل براي محمد آورد هفده هزار آيه بود.
♦️3. روایاتی وجود دارد که بر اساس آن امام زمان خیمه هایی برپا می کند که قرآن را آنگونه که نازل شده است به مردم می آموزد که بر حافظان قرآن دشوار خواهد بود، چون با قرآن ما تفاوت دارد.
🌸پاسخ
1️⃣ تحریف ناپذیری قرآن از اعتقادات عموم مسلمانان و فرق اسلامی است، فلذا قرآنی که دست مسلمانان است دقیقاً همان است که بر پیامبر ص وحی شده، نه چیزی به آن افزوده شده و نه از آن کم شده است و ساختار آن نیز تغییر نیافته است، در نتیجه هر نقل تاریخی که منافات با این اصل داشته باشد از اعتبار ساقط است.
2️⃣ عمده روایت هایی که به تحریف قرآن اشاره کرده اند، منظورشان تحریف در الفاظ قرآن نیست بلکه تحریف به معنای اعم مراد است که شامل اختلاف قرائتها، تحريف در تفسير، اختلاف در تأليف آيات و ... ميباشد.
3️⃣ مصحف در لغت به كتاب و نیز نامه ها و اوراقي گفته مي شود كه آنها را در يك جلد جمع كرده باشند، از طرفی هیچ شیعه ای ادعا نکرده است مصحف حضرت فاطمه س، قرآن است، بلکه مصحف کتابی است که پس از پیامبر ص به فاطمه زهرا س القاء شده و مشتمل بر رویدادهای مرتبط با پیامبر و ذریه او تا روز قیامت است، فلذا امامان معصوم ع تاکید داشتند که در مصحف فاطمه مطالب قرآن نیامده است.
4️⃣ اگر چه سیدمرتضی روایتی که قرآن را دارای هفده هزار آیه می داند، از اخبار حشویه دانسته و اعتبارش را ساقط می داند، اما احتمال دارد:
✅ الف- منظور از آیات حذف شده، آیاتی باشد که قرائت آنها زمان پیامبر منسوخ شده و به دستور پیامبر ص حذف شده باشد.
✅ ب- به احتمال زیاد، لفظ «عشر»، توسط نسخه برداران اضافه شده باشد، به ویژه اینکه در نسخه اصلی کافی که نزد مرحوم فیض کاشانی بوده، این روایت بدون لفظ «عشر» آمده و در نتیجه تعداد آیات قرآن، حدود هفت هزار می شود که مطابق با قرآن فعلی است، چون روایت در صدد بیان عدد دقیق نیست.
5️⃣ مقصود روایات امام زمان، آوردن قرآن جدید نیست بلکه منظور این است که امام زمان پس از ظهور، بدعت ها و زنگارهای نقش بسته بر رخسار دین و قرآن و احکام را می زداید و مفهوم واقعی آیات قرآن را برای مردم نشان خواهد داد که در نتیجه برای برخی که همواره قرآن را به گونه دیگری معنا می کردند سنگین خواهد بود.
#تحریف_قرآن
#شیعه_و_تحریف_قرآن
#مصحف_فاطمه
پاسخ کامل:
https://www.andisheqom.com/fa/telegram/View/951849/
🆔@spasokh
🏴 شهادت مظلومانه سردار سرافراز اسلام و سرباز ولایت حاج قاسم سلیمانی تبریک و تسلیت باد
🆔@spasokh
عنوان: مخالفت اسلام با شادی
📝شبهه شماره 179
💠 شادي احساس رضايت از زندگي است که در پی دست یابی به خواسته ها و نیازها حاصل می شود و فرهنگ در آن موثر است، از طرفی با حاکمیت فرهنگ شیعی بر ایران، به جای شادی بر عزاداری اصرار می¬شود و حتی امام خمینی گفته اند: «ما ملت گريه سياسي هستيم».
🌸پاسخ
1️⃣ فرهنگ در تشخیص نیازهای آدمی و در نتیجه تعیین مصادیق شادی نقش اساسی دارد، لذا شادی قابل قبول از منظر اسلامی، با شادیهای موجود در جهان سکولار، تفاوت¬هایی دارد، مثلا انسان سکولار از جلسات مختلط لذت میبرد و احساس شادی میکند؛ اما انسان متدین، در این محیط نه فقط احساس شادی نمیکند بلکه به اضطراب و دلهره دچار میشود و به سرعت از آن محیط دور میشود؛ چنین شخصی از مجالس مذهبی و راز و نیاز با خداوند لذت میبرد و احساس شادی دارد، حتی اگر به ظاهر اشک بریزد.
2️⃣ مروری بر منابع دینی حاکی از این است که شادی و تفریح از منظر اسلام، مورد تایید می باشد، امام رضا ع می فرمایند: «کوشش کنید اوقات روزتان را چهار بخش کنید: ساعاتی برای عبادت و خلوت با خدا، ساعاتی برای تامین معاش، ساعاتی برای معاشرت با برادران مورد اعتماد، و ساعاتی برای تفریح و لذت بردن». همچنین در روایات، شاد کردن مومن، معادل شاد کردن پیامبر معرفی شده است که موجب شادی خدا می باشد.
3️⃣ از منظر اسلامی، زندگی دنیوی و لذایذ مادی می بایست در چارچوبی دنبال گردند که ما را از سعادت ابدی و لذایذ پایدار اخروی محروم نسازند. امام صادق ع میفرماید «شادی به سه خصلت است: وفاداری، رعایت حقوق دیگران و ایستادگی در گرفتاریها و مشکلات»، امیرالمومنین ع پیرو واقعی خود را کسی معرفی میکند که شادی و غم¬هایش را با شادی و غم¬های امامان ع هماهنگ میکند و در شادی آنها شاد و در اندوه آنها غمگین است، فلذا شادی هایی که ناشی از گناه می باشد مذموم می باشد همچون شادی قارون که ناشی از تکبر و قرار گرفتن در برابر خدا و رسولش بود و از سوی موسی و قومش مذموم شمرده شد و این به معنای مخالفت با هر گونه شادی نمی باشد.
4️⃣ با مراجعه به اصل فرمایشات امام خمینی ره، می توان دریافت ایشان با عبارت «ما ملت گريه سياسي هستيم»، درصدد دفاع از اصل عزاداری در اسلام و آثار سیاسی آن است نه نفی شادی در اسلام.
#شادی
#تفریح
#اسلام_و_شادی
پاسخ کامل:
https://www.andisheqom.com/fa/telegram/View/951850/
🆔@spasokh
عنوان: انقلاب اسلامی ایران و ظهور امام زمان عج
📝شبهه شماره 180
💠 طبق روایات متعدد، امام زمان عج زمانی ظهور می کند که زمین پر از ظلم و ستم شده باشد، از این روی انقلاب اسلامی و تشکیل حکومت اسلامی در ایران با مهدویت و ظهور حضرت منافات دارد.
🌸پاسخ
1️⃣ انقلاب اسلامی ایران ريشه در باورها و اعتقاداتي دارد که موضوع مهدويت نيز در آن باورها ريشه دارد . فلذا در راستاي هدف کلي مهدويت یعنی «اقامه عدل و ريشه کني ظلم و ستم از جهان و برقراري حکومت صالحان» انجام شده و نسخه کوچکي از انقلاب جهاني حضرت مهدي است و با آن منافاتی ندارد.
2️⃣ اقدامات انقلاب اسلامی ایران در زمینه بسط ارزش ها و گسترش پیام اسلام در سراسر جهان، زمینه ساز ظهور حضرت مهدی عج خواهد بود، از جمله در پرتو انقلاب و فراهم شدن زمینه های مساعد، شهر قم به مرکز نشر اسلام به اقصا نقاط جهان تبدیل خواهد شد که در نتیجه با اطلاع همگان از معارف دینی، حجت بر انسان های روی زمین تمام گشته و پس از ظهور حضرت، غیر از افراد معاند بسیاری از انسان ها به ایشان ایمان خواهند آورد. در برخی روایات نیز تصریح شده است که پیش از ظهور، شهر قم مرکز نشر علم به جهان شده و به واسطه آگاهی مردم از معارف دینی حجت بر آنها تمام می شود و آنگاه حضرت قائم عج ظهور می کند.( بحار الانوار ، ج60، ص217)
3️⃣ مقصود از روایاتی که بر گسترش ظلم و ستم در جهان، پیش از ظهور امام زمان عج، دلالت دارد، فراگیر شدن ظلم و ستم در جهان است و منافاتی با اینکه در گوشه ای از آن، حکومت اسلامی برپا شده و یا فریاد حق طلبانه ای به گوش برسد ندارد، به ویژه اینکه آیاتی که مسلمان ها را به امر به معروف و نهی از منکر و نیز اجتناب از ظالمان و طاغوت ها دعوت می کنند انقلاب بر علیه ستمگران و در صورت امکان، تشکیل حکومت دینی را لازم می دانند.
4️⃣ در روایات متعدد، تشکیل حکومت اسلامی، در مقطع پیش از ظهور امام زمان عج مطرح شده است که هر چند با قاطعیت نمی توان گفت منظور آنها، نظام جمهوری اسلامی ایران می باشد، اما از همانها امکان تشکیل حکومت دینی، پیش از ظهور حضرت را می توان اثبات نمود.( نجم الدين طبسي، نشانه هايي از دولت موعود، ص73.)
#انقلاب_اسلامی_ایران
#انقلاب_اسلامی
#ظهور_امام_زمان
#انقلاب_اسلامی_ایران_و_ظهور_امام_زمان
#امکان_تشکیل_حکومت_دینی_قبل_از_ظهور
پاسخ کامل:
https://www.andisheqom.com/fa/telegram/View/951851/
🆔@spasokh
عنوان: تعارض انقلاب اسلامی ایران با ممنوعیت قیام قبل از ظهور
📝شبهه شماره 181
💠 با توجه به روایاتی که هر گونه قیام قبل از ظهور امام زمان عج را باطل و صاحب پرچم آن را طاغوت می داند، انقلاب اسلامی ایران نیز نامشروع است.
🌸پاسخ
1️⃣ طبق قرینه ها مقصود روایت هایی که قیام قبل از ظهور امام زمان را باطل و صاحب آن را طاغوت می داند قیام هایی است که در مسیر خدا و اهل بیت نباشد، از جمله در خود روایت، تصریح شده صاحب این قیام، طاغوتی است که غیرخدا را می پرستد، در نتیجه هر قیامی را شامل نمی شود بلکه قیام هایی که صاحبان آنها مردم را به خود و نه خدا دعوت کنند و یا مدعی مهدویت باشند و ... باطل می باشند، قرینه دیگر اینکه در برخی روایات دیگر با همین مضمون، تصریح شده است که هر کسی پرچم گمراهی بردارد، صاحب پرچم طاغوت است، لذا اگر کسی پرچم حق را بردارد قطعا طاغوت نخواهد بود.
2️⃣ اگر روایاتی را که هر گونه قیامی قبل از ظهور امام زمان را باطل می داند مطلق بدانیم، این اطلاق شامل قیام امام حسین ع خواهد بود که در حقّانیت آن هیچ شک و شبهه ای نیست، ضمن اینکه در دوران معصومین ع نیز قیام های متعددی داشتیم که از سوی امامان معصوم ع مورد تایید قرار گرفته و در نتیجه با اطلاق روایات سازگار نیست همچون قیام زید بن علی و قیام مختار، چنانکه قیام یمانی نیز که قبل از قیام امام زمان عج خواهد بود در روایات تایید شده است.
3️⃣ در برخی روایات، تصریح شده است که در آخرالزمان مردی از قم و یا قومی از مشرق زمین قیام کرده و زمینه را برای قیام حضرت فراهم خواهند کرد که نشانگر مشروع بودن برخی قیام های پیش از ظهور می باشد.
4️⃣ در منابع دینی در مقابل روایاتی که ظاهرا از قیام پیش از ظهور امام زمان منع می کند، آیات و روایات فراوانی داریم که مسلمانان را به قیام فرا می خواند از جمله دستور به قیام برای خدا، جهاد در راه خدا، امر به معروف و نهی از منکر، اجتناب از طاغوت ها و ... که در مقام معارضه بر روایات دسته اول مقدم می شود، ضمن اینکه قوانین حکومتی فراوانی در دین می باشد که اگر قیام برای تشکیل حکومت دینی ممنوع باشد، امکان اجرایی نداشته و بر زمین خواهد ماند که با فلسفه تشریع و نیز فرازمانی و فرامکانی بودن آنها تعارض خواهد داشت.
#انقلاب_اسلامی
#انقلاب_اسلامی_ایران
#انقلاب_اسلامی_و_ممنوعیت_قیام_قبل_از_ظهور_امام_زمان
#كلّ_رايةٍ_ترفع_قبل_قيام_القائم_فصاحُبها_طاغوتٌ_يعْبَد_مِنْ_دون_الله_عزّوجلّ
پاسخ کامل:
https://www.andisheqom.com/fa/telegram/View/951852/
🆔@spasokh