زندگیِ خوبِ من منوط به باز کردن گرهها از زندگی همگان است. من نمیتوانم فقط به فکر ساختمانی ضدزلزله برای خودم و خانوادهام باشم، نمیتوانم فکر کنم که فقط از آموزش فرزند خود مراقبت کنم یا فقط به فکر امنیت اتومبیل خودم باشم ...
بیتوجهی به زندگی #همگان دیر یا زود گریبان همهی ما را خواهد گرفت.
💠 پیرمرد ۹۳ ساله ایتالیایی برای مشکلات تنفسی یک روز در بیمارستان بستری شد. وقتی هنگام مرخص شدن برای صورتحساب ۵۰۰یورو ازش خواستند او زد زیر گریه، مسئول اونجا ناراحت شد گفت برای نداشتن پول گریه نکن اینجا خیریهای است، میگیم کمک کنند.
🔻پیرمرد گفت: برای هزینه گریه نمیکنم، کل بیمارستان هم میتوانم بخرم اما گریه من بخاطر یک تحول درونی است که خیلی دیر شده!
🔻گفتند: چه تحولی؟
پیرمرد گفت: یک عمر رایگان نفس کشیدم اما برای یک روز باید بخاطر دستگاه تنفسی ۵۰۰ یورو بدهم، آنوقت خداوند بزرگ رایگان این خدمت رو به من کرده و هیچ وقت هزینهاش رو ندادم که کمترین آن شکر و عبادت به درگاهش بود و غفلت کردم و حالا در سن ۹۳ سالگی فهمیدم چه نعمتهایی خداوند بهم داده و شکرگزار آن نبودم، بخاطر این گریهام گرفت که چرا متوجه نشدم و چقدر بدهکارم
👈گاهی خیلی دیر میشود.
┄┅═✧❀💠❀✧═┅┄
یکی از شروط اولیه سلوک الی الله
مرحوم علامه طهرانی برای سالکین مداومت بر نمازشب را از شروط اولیه سلوک میدانستند و می فرمودند: این راه بدون نماز شب نمی شود.
و مکرر این جمله را از مرحوم آیت الحق حاج ملا حسینقلی همدانی و آیت الحق حاج میرزا علی آقا قاضی (قدس سرهما) نقل میکردند که: ندیدیم کسی در راه خدا بدون نماز شب به مقامات بلند رسیده باشد.
نورمجردجلددوم ص ۳۲۷
🌿🌷🌺🌸🌹💐🌿
🌿🌺﷽🌿🌺
#خداوند متعال به حضرت موسی وحی کرد، آیا اصلا برای من کار کرده ای؟
🌿 موسی(علیه السلام) گفت:
#خدایا برایت #نماز خوانده ام، #روزه گرفته ام، #صدقه داده ام، و برایت #ذکر گفته ام...
🌿 خداوند فرمود:
#نماز دلیل و راهنمایی برای عبور از صراط است،
#روزه برای تو سپر در مقابل آتش است
و #صدقه در روز قیامت برای تو سایه است،
و #ذکر نوری است که بوسیله آن هدایت می شوی،
پس چه کاری برای من کرده ای؟
موسی گفت مرا به کاری که برای توست راهنمایی کن...
🌿 خداوند فرمود :
آیا هرگز بخاطر من کسی رو دوست داشته ای؟
یا کسی را به خاطر من دشمن داشته ای؟
پس موسی دانست از محبوب ترین اعمال ،
دوستی در راه خدا و دشمنی در راه خداست.
📚بحارالانوار ج 69 ص 25
✅سفارش امیرالمومنین علی (ع) به امام حسن (ع)
✍️حضرت امیرالمومنین علی بن ابی طالب عليه السلام در بخشی از سفارش خود به فرزند بزرگوارش حسن عليه السلام فرمود: أي بُنَيَّ، لا تُؤيِسْ مُذنِبا، فَكَم مِن عاكِفٍ على ذَنبِهِ خُتِمَ لَهُ بخَيرٍ، و كَم مِن مُقبِلٍ على عَمَلِهِ مُفسِدٌ في آخِرِ عُمُرِهِ، صائرٌ إلَى النارِ، نَعوذُ بِاللّه ِمنها.
اى فرزندم! هيچ گنهكارى را نوميد مكن؛ زيرا اى بسا كسى كه عمرى گناه مىكند، اما فرجامش به نيكى ختم مىشود و اى بسا كسى كه عمرى عمل خير مىكند، ليكن در پايان عمرش گرفتار فساد مىشود و رهسپار دوزخ مىگردد؛ پناه به خدا از آتش دوزخ.
📚بحار الأنوار، 77/239/1
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
📌 تمام مصائب ما در زندگی از بیاعتمادی به خداوند است نه بیاعتقادی!
🔹همه ما به خدا اعتقاد داریم، ولی همه ما اعتماد نداریم.
🔸شیطان میگوید:
«باید داشته باشی که بدهی.»
اما خدا میگوید:
«باید بدهی که داشته باشی.»
🔹خداوند دعای کسانی را #اجابت میکند و جواب میدهد که به وعده #صدق او اعتماد کنند، نه فقط اعتقاد داشته باشند.
تمام مصائب ما در زندگی از بیاعتمادی به خداوند است نه بیاعتقادی.
🔸#اعتماد به خداوند است که #اعتقاد به او را در قلب تثبیت میکند، و اعتقادی که با اعتماد در #قلب تثبیت نشود لرزان است و با کوچکترین باد در #مشکلات میپَرد.
🔹سعادت، هدیه خداوند به کسانی است که به وعدههای صدق او اعتماد کرده و در آتش الهی وارد شدهاند.
6.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 آیت الله بهجت: بیسبب دوریم از خدا؛ اختیار کردهایم سلمان نشویم...
✅ اهمیت نماز صبح
مردی تصمیم داشت به سفر تجارت برود خدمت امام صادق (ع) که رسید درخواست استخاره ای کرد، استخاره بد آمد، آن مرد نادیده گرفت و به سفر رفت اتفاقاً به او خوش گذشت و سود فراوانی هم برد امام از آن استخاره در تعجب بود پس از مسافرت خدمت امام رسید و عرض کرد: یابن رسول الله! یادتان هست چندی قبل از خدمت شمارسیدم برایم استخاره کردید و بد آمد، استخاره ام برای سفر تجارت بود به سفر رفتم و سود فراوانی کردم به من خوش گذشت.
امام صادق (ع) تبسمی کرد و به او فرمود: در سفری که رفتی یادت هست در فلان منزل خسته بودی نماز مغرب و عشایت را خواندی شام خوردی و خوابیدی و زمانی بیدارشدی که آفتاب طلوع کرد و نماز صبح تو قضا شده بود؟
عرض کرد آری.حضرت فرمود: اگر خداوند دنیا و آنچه را که در دنیاست به تو داده بود جبران آن خسارت (قضا شدن نماز صبح) نمی شد.
(جهاد با نفس / ج ۱/ ص ۶۶)
مرحوم کلینى و شیخ طوسى و طبرسى از زهرى نقل کردهاند که گفت: مدت طولانی در طلب حضرت مهدى(عج) بودم و در این راه اموال فراوانى در راه خدا خرج کردم، اما به هدف نرسیدم، تا اینکه به خدمت محمد بن عثمان یکی از نواب خاص اربعه رسیدم و مدتى در محضر او بودم، روزى از او به التماس خواستم که مرا خدمت امام زمان(عج) ببرد. محمد بن عثمان پاسخ منفى داد، ولى در مقابل تضرع بسیار من، سرانجام لطف کرد و فرمود: فردا اول وقت بیا، فردا صبح نزد وى رفتم، دیدم جوانى که در زیبایى و خوشبویى از همه کس بهتر و لباس تجار بر تن داشت؛ با وى است و چیزى در آستین دارد.
وقتى نظرم به او افتاد، نزدیک محمد بن عثمان رفتم، ولى او به من اشاره کرد که به طرف آن جوان برگردم، من هم به طرف جوان برگشتم و سؤالاتى از وى کرددم و هر چه میخواستم به من جواب داد، آنگاه رفت که داخل خانه شود و آن خانه، چندان مورد نظر نبود.
محمد بن عثمان به من گفت: اگر میخواهى چیزى بپرسى بپرس که دیگر بعد از این او را نمیبینى. من هم به دنبال او رفتم که سؤالاتى بپرسم، ولى او گوش نداد و داخل خانه شد و جز این دو جمله نفرمود: «مَلْعُونٌ مَلْعُونٌ مَنْ أَخَّرَ الْعِشَاءَ إِلَى أَنْ تَشْتَبِکَ النُّجُومُ مَلْعُونٌ مَلْعُونٌ مَنْ أَخَّرَ الْغَدَاةَ إِلَى أَنْ تَنْقَضِیَ النُّجُوم»؛ از رحمت خدا به دور است، از رحمت خدا به دور است، کسى که نماز مغرب را بقدرى به تأخیر بیندازد تا ستارهها نمایان شوند، از رحمت خدا به دور است از رحمت خدا به دور است کسی که نماز صبح را چندان به تأخیر بیندازد تا ستارهها دیده نشوند.
از عطای سلمی - که یکی از مشاهیر اهل حال است - نقل کرده اند که او در اوایل، نساجی می کرد.
روزی یک پارچه درست کرد که به اعتقاد خودش در نهایت محکمی و بی هیچ عیبی بود. پارچه را نزد بزازان برد که بفروشد. آن ها قیمتی کمتر از قیمت عطای سلمی برای پارچه قرار دادند و عیب هایی گرفتند که هیچ یک از عیب ها در او پیدا نبود.
عطا که این را می شنود، شروع می کند به گریه کردن. بزاز از گفته خود پشیمان می شود و از او عذرخواهی می کند و می گوید هر قیمت که بگویی می دهم.
عطا می گوید: گریه من از کمی قیمت نیست؛ بلکه از این است که با وجود سعی و تلاش، پارچه ام معیوب است و من از عیب های آن غافل بوده ام، شاید عمل های من نیز مثل این پارچه معیوب باشد و من از آن غافل باشم.
ترجمه مصباح الشریعه، ص 57