وَ لا يَجْرِمَنَّكُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلى أَلَّا تَعْدِلُوا
و دشمنىِ شما با قومى دیگر، شما را برآن ندارد كه عدالت نكنيد
قرآن کریم
مائده/۸
💠 نقل است که به امام صادق عليهالسّلام عرض شد:
مردمى هستند كه گناه میكنند و با این حال میگويند ما (بهبخشش خدا) اميدواريم و همواره چنينند تا مرگشان فرا برسد (يعنى توبه هم نمیكنند)
⬅️حضرت فرمود: اينها مردمى هستند كه در آرزوها (و خیالات خود) غرقند. دروغ میگويند. آنها اميدوار نيستند؛ زیرا هر كه به چيزى اميدوار باشد آن را طلب میکند، و هر كه از چيزى بترسد از آن میگريزد(اينها ميگويند: بهخدا اميدوار و از عذابش میترسيم، ولى به خدا پشت كرده و به موجبات عذابش(=گناه) روی مىآورند)
🛑وَ قِيلَ لَهُ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَوْمٌ يَعْمَلُونَ بِالْمَعَاصِي وَ يَقُولُونَ نَرْجُو فَلاَ يَزَالُونَ كَذَلِكَ حَتَّى يَأْتِيَهُمُاَلْمَوْتُ فَقَالَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ هَؤُلاَءِ قَوْمٌ يَتَرَجَّحُونَ فِي اَلْأَمَانِيِّ كَذَبُوا لَيْسَ يَرْجُونَ إِنَّ مَنْ رَجَا شَيْئاً طَلَبَهُ وَ مَنْ خَافَ مِنْ شَيْءٍ هَرَبَ مِنْهُ
📚تحف العقول ج ۱، ص ۳۶۲
🌷 امام صادق (علیهالسلام) فرمودند :
🖌 زمانی که مؤمن مرتکب گناهی میشود خداوند تا هفت ساعت به او مهلت میدهد اگر در این زمان توبه کند برایش نوشته نخواهد شد و اگر این ساعتها گذشت و آمرزش نخواست گناه نوشته شود و همانا مؤمن پس از بیست سال به یاد گناهش افتد تا از خدا آمرزش خواهد و خدا گناهش را بیامرزد و کافر همان ساعت آن را فراموش کند.
📚 كافی ، ج۲ ، ص۴۳۷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📖| یاد کردن مرگ
☑️ الإمامُ الباقرُ عليه السلام:
▪️«أَكْثِرْ ذِكْرَ الْمَوْتِ فَإِنَّهُ لَمْ يُكْثِرْ إِنْسَانٌ ذِكْرَ الْمَوْتِ إِلَّا زَهِدَ فِي الدُّنْيَا.»
▫️زیاد بە یاد مرگ باش؛ زیرا هیچ انسانی مرگ را بسیار یاد نکرد، مگر آنکە به دنیا بی رغبت شد.
📚الكافي: ج٢، ص١٣١.
8.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📖| غفلت از مرگ
🔻الإمامُ عليٌّ عليه السلام:
🔹«لا غائبَ أقرَبُ مِن المَوتِ.»
🔸هيچ غايبى نزديكتر از مرگ نيست.
📗 بحار الأنوار: ج ۷۱، ص ۲۶۳.
ای پاسخ گرامی امّن یجیبها
تعجیل کن به خاطر ما ناشکیبها
چشم جهان به چشمهٔ دستان سبز توست
جاری شو از ورای فراز و نشیبها
برخیز و بزم شب زدگان را به هم بزن
ای آشنا به ندبه و اشک غریبها
تعجیل کن به خاطر صدها هزار چشم
ای پاسخ گرامی امن یجیبها...
با دلی آرام و قلبی مطمئن و ضمیری امیدوار به فضل خدا، به پای صندوقهای رأی میرویم و وظیفه مردمی خود که مشارکت در #انتخابات است را ان شالله ادا میکنیم.
🔻 روزی میدان جنگ خرمشهر بود، روزی سوریه... اما امروز میدان جنگ همینجاست. دقیقا همینجایی که من و شما ایستاده ایم... اسلحه ما هم قلم و زبان هست و گلوله اش تلاش و تحرک ما...
🔹 امروز شیعه خانه امام زمان عج به تلاش یکایک ماها برای رسیدن به قله های موفقیت نیاز دارد. امروز کوتاهی کنیم، فردا پشیمانی سودی ندارد... مراقب باشیم جزء توابین انقلاب اسلامی نباشیم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📖 | خوشا به حال شيعيان قائم ما
🔻الإمامُ الصّادقُ عليه السلام:
🔸«يا أبا بَصيرٍ، طُوبى لِشِيعَةِ قائمِنا المُنتَظِرِينَ لِظُهورِهِ في غَيبَتِهِ، و المُطيعينَ لَهُ في ظُهورِهِ، اُولئكَ أولِياءُ اللّهِ الّذينَ لا خَوفٌ علَيهِم و لا هُم يَحزَنونَ».
🔹اى ابو بصير! خوشا به حال شيعيان قائم ما كه در زمان غيبت او منتظر ظهورش هستند و در زمان ظهورش فرمانبردار اويند. اينان دوستان خدايند كه بر آنان نه بيمى است و نه اندوهگين مى شوند.
📚كمال الدين و تمام النعمة: ح۵۴، ص۳۵۷.
هدایت شده از تاریخ تفکر تمدن
🔴 رأی دادن تقلیدی نیست مگر...
امام خمینی:
❇️ احدی شرعاً نمیتواند به کسی کورکورانه و بدون تحقیق رأی بدهد. و اگر در صلاحیت شخص یا اشخاصی تمام افراد و گروهها نظر موافق داشتند ولی رأی دهنده تشخیصش بر خلاف همه آنها بود، تبعیت از آنها صحیح نیست، و نزد خداوند مسئولیت دارد.
[صحیفه امام خمینی ره ج۱۸ ص۳۳۷]
❇️ فرض بکنید که اگر همه کسانى که در رأس [هستند] بروند پیشنهاد بکنند که فلان آدم را شما وکیل کنید. لکن شما به نظرتان درست نباشد، جایز نیست بر شما تبعیت کنید. باید خودتان تشخیص بدهید که آدم صحیحى است تا اینکه بتوانید رأى بدهید.
صحیفه امام، ج ۱۸، ص ۲۸۴
❇️ "مردم مختارند. فرض بکنید که اگر همه کسانى که در رأس [هستند] بروند پیشنهاد بکنند که فلان آدم را شما وکیل کنید. لکن شما به نظرتان درست نباشد، جایز نیست بر شما تبعیت کنید. باید خودتان تشخیص بدهید که آدم صحیحى است تا اینکه بتوانید رأى بدهید."
✅ "هیچ کس تحت تأثیر دیگری نیست. بله اگر چنانچه اشخاص مطمئنی باشند که آنها تشخیص بدهند، شهادت بدهند که فلان آدم جهات مختلفش همه خوب است، آن وقت مانعی ندارد که کسی به واسطه تشخیص آنها و اطمینان به اینکه این صحیح است رأی هم به آنها بدهد"
صحیفه امام، ج۱۸، ص ۲۸۴ و ۲۸۵
💠 سوال: اگر #اصلح را نشناسیم وظیفه چیست؟ از طرفی اگر تحقیق کنیم و به شخص اصلح نرسیم می توانیم در #انتخابات شرکت نکنیم؟
✅ جواب: در تشخیص فرد اصلح می توانید از کسانی که به لحاظ تعهد دینی و بصیرت انقلابی مورد اعتمادند، کمک بگیرید و در هر صورت #شرکت_در_انتخابات نظام جمهوری اسلامی برای افراد واجد شرایط، یک #وظیفه_شرعی است.
هدایت شده از تاریخ تفکر تمدن
💎 امتحان امّت اسلامی
خطبه ۱۶ نهجالبلاغه هنگامى كه در مدينه با امیرالمؤمنین بيعت كردند:
آنچه مى گويم بر عهده من است و من خود ضامن آن هستم. آن كس كه حوادث عبرت آموز روزگار را به چشم ببيند و از آن پند پذيرد، پرهيزگاريش او را از آلوده شدن به كارهاى شبهه ناك باز مى دارد.
بدانيد كه بار ديگر همانند روزگارى كه خداوند، پيامبرتان را مبعوث داشت، در معرض آزمايش واقع شده ايد. سوگند به كسى كه محمد را به حق فرستاده است، در غربال آزمايش، به هم درآميخته و غربال مى شويد تا صالح از فاسد جدا گردد. يا همانند دانه هايى كه در ديگ مى ريزند، تا چون به جوش آيد، زير و زبر شوند. پس، پست ترين شما بالاترين شما شود و بالاترينتان، پست ترينتان. واپس ماندگانتان پيش افتند و پيشى گرفتگانتان واپس رانده شوند. به خدا سوگند، كه هيچ سخنى را پنهان نداشته ام و دروغ نگفته ام كه من از چنين مقامى و چنين روزى آگاه شده بودم؛
و من كلام له (علیه السلام) لما بُويِعَ في المدينة و فيها يخبر الناس بعلمه بما تئول إليه أحوالهم و فيها يقسمهم إلى أقسام:
ذِمَّتِي بِمَا أَقُولُ رَهِينَةٌ وَ أَنَا بِهِ زَعِيمٌ، إِنَّ مَنْ صَرَّحَتْ لَهُ الْعِبَرُ عَمَّا بَيْنَ يَدَيْهِ مِنَ الْمَثُلَاتِ حَجَزَتْهُ التَّقْوَى عَنْ تَقَحُّمِ الشُّبُهَاتِ، أَلَا وَ إِنَّ بَلِيَّتَكُمْ قَدْ عَادَتْ كَهَيْئَتِهَا يَوْمَ بَعَثَ اللَّهُ نَبِيَّهُ (صلی الله علیه وآله)، وَ الَّذِي بَعَثَهُ بِالْحَقِّ لَتُبَلْبَلُنَّ بَلْبَلَةً وَ لَتُغَرْبَلُنَّ غَرْبَلَةً وَ لَتُسَاطُنَّ سَوْطَ الْقِدْرِ حَتَّى يَعُودَ أَسْفَلُكُمْ أَعْلَاكُمْ وَ أَعْلَاكُمْ أَسْفَلَكُمْ وَ لَيَسْبِقَنَّ سَابِقُونَ كَانُوا قَصَّرُوا وَ لَيُقَصِّرَنَّ سَبَّاقُونَ كَانُوا سَبَقُوا، وَ اللَّهِ مَا كَتَمْتُ وَشْمَةً وَ لَا كَذَبْتُ كِذْبَةً وَ لَقَدْ نُبِّئْتُ بِهَذَا الْمَقَامِ وَ هَذَا الْيَوْمِ.