🌺قالَ مولانا امیرالمومنین علیه السلام:
♦️ماضي يَومِكَ فائتٌ، وآتيهِ مُتَّهَمٌ، ووَقتُكَ مُغتَنَمٌ
🔅گذشتهی امروزت سپرى شد،
🔅و آيندهاش مورد ترديد است،
🔅زمان حال غنیمت است
📚غررالحكم، حدیث 9840
در شعر مشهور دیگری كه برخی بزرگان به امام امیرالمؤمنین (علیه السلام) نسبت دادهاند میخوانیم:
«ما فاتَ مَضی وَ ما سیأتیكَ فَاَیْنَ؟ قُمْ فَاغْتَنِم الفُرصَةَ بَینَ العَدَمَین»
آنچه گذشت، از دست رفت
و آنچه میآید كجاست؟
برخیز و فرصت میانِ دو نیستی را دریاب.
•┈••✾••┈•
حسرت گذشته رو نخور و آرزوی آینده رو نداشت باشه، حال رو غنیمت بشمر
✨✨✨
اگه زندگی اونجوری نیست که تو میخوای عوضش کن
زندگی امروز تو حاصل طرز تفکر دیروز توست،امروز متفاوت تر فکر کن،
فردا متفاوت تر نتیجه میگیری
💠زمان رو از دست نده!
♦️وقتی حسرت میخوری که چرا زودتر شروع نکردی، همون موقع داری به یه عالمه فرصت پشت میکنی
‼️گاهی اوقات اونقدر در افسوس و حسرت زمان از دسترفته غرق میشیم که زمان حال و فرصتهای پیش رومون رو هم از دست میدیم
معجزه تکرار.mp3
1.6M
🅿️ معجزه تکرار
◀️ دکتر #فرهنگ
⏰ زمان : ۱دقیقه و ۴۰ ثانیه
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
💎 راهکار پیروزی
🌸قالَ مولانا امیرالمومنین علیهالسلام:
♦️اِنَّ رَأيَكَ لا يَتَّسِعُ لِكُلِّ شَئٍ فَفَرِّغْهُ لِلْمُهِمَّ
🔅فكر تو گنجايش هر چيز را ندارد، پس آن را براى آنچه «مهم» است، فارغ گردان.
📚غررالحکم، ج۲، صفحه۶۰۶
•┈••✾••┈•
🔻پیامبر خدا صلیاللهعلیهوآله:
الظَّفَرُ بِالجَزمِ و الحَزمِ
❇️ پیروزی، در گرو اراده قاطع و دوراندیشی است.
📚میزان الحکمه، جلد ۶، صفحه ۵۲۶
#حکایت
🍂در شب هفدهم ماه مبارك رمضان كه پيغمبر صلى الله عليه و آله به معراج تشريف برد و همه جا را ديد و در همان شب مراجعت فرمود. صبح آن شب ، شيطان خدمت آن سرور مشرف شد و عرض كرد: يا رسول الله ! شب گذشته كه به معراج تشريف برديد، در آسمان چهارم طرف چپ (بيت المعمور) منبرى بود، شكسته و سوخته و به رو افتاده آيا شناختى آن منبر را و متوجه شديد كه از كيست ؟
آن حضرت فرمودند: خير؛ آن منبر از كيست ؟
🍂 شيطان عرض كرد: آن منبر از من است و صاحب آن بودم ! بالاى آن مى نشستم و ملائكه پاى منبر من حاضر مى شدند، از براى آنها راه بندگى حضرت منان را مى گفتم . ملائكه از عبادت و بندگى من تعجب مى كردند! هر وقت كه تسبيح از دستم مى افتاد، چندين هزار ملك بر مى خاستند، تسبيح را مى بوسيدند و به دست من مى دادند. اعتقاد من اين بود كه خداوند از من بهتر چيزى را خلق نفرموده ؛ ولى يك بار ديدم امر به عكس شد و رانده درگاه او شدم . و الان كسى از من بدتر و ملعون تر در درگاه احديت نيست . اى محمد صلى الله عليه و آله وسلم ! مبادا مغرور شوى و تكبر نمايى ، چون هيچ كس از كارهاى الهى آگاه نيست .
🍂 در ملاقات خود با حضرت يحيى عرض كرد: من جزو ملائكه بودم و چهار هزار سال سرم را از يك سجده بر نداشتم ؛ ولى عاقبتم اين شد كه از صفوف ملائكه بيرون شدم و مطرود و مردود و ملعون درگاه حق تعالى گرديدم.
📚داستانهايي از ابليس صفحه 40 به نقل از خزينه الجواهر 646
برای هر قسمت روز، کاری در نظر بگیر. حتی یک ربع هم نباید خالی بماند. هر کاری را هم با روش و حساب و کتاب انجام بده، با نظم و انضباط. در اینصورت روز هنوز شروع نشده به آخر میرسد، بدون اینکه خودت متوجه بشوی. مدیون کسی هم نمیشوی که کمکت کند تا بیکاریات پر بشود. مجبور نمیشوی دنبال گپ و همدلی و سنگ صبور بگردی.🌱💚
جین_ایر
شارلوت_برونته
•┈••✾••┈•
📖 خودت را به خواندن عادت بده، نه خواب!
🔺 شهید صدر وقتی در حال تفکر و مطالعه بود کاملاً از دنیای پیرامونش بریده میشد و این چیزی نیست که کسی بهسادگی بتواند خودش را به آن عادت بدهد. من به یاد ندارم که شهید صدر حتی در گرمترین روزهای تابستان غرق در خواب شود. حتی در همان روزهای گرم و درحالیکه به سن پنجاه سالگی نزدیک شده بود هم از کتابهایش جدا نمیشد، درحالیکه [در آن گرمای نجف] جوان نیرومند و بانشاط هم توان مقاومت در برابر وسوسه خواب را نداشت. آری در سال آخر عمر شریفش که نیروی بدنیاش [بر اثر فشارهای حکومت بعثی و شرایط حصر] تحلیل رفته بود، کمتر از یک ساعت در رختخوابش دراز میکشید.
🔺 وقتی مرا در خواب میدید، به من میگفت: من خودم را به خواب عادت ندادهام، چون عمر کوتاه است. تو که هنوز جوانی چرا خودت را به خواب عادت میدهی؟!
🔺 در یکی از روزهای بسیار گرم تابستان که بعد از ناهار خوابیده بودم، ایشان مرا بیدار کرد و گفت: وقتی من همسن تو بودم روزانه حدود بیست ساعت درس میخواندم و حتی در آن چهار ساعت دیگر هم که میخوابیدم خوابهای علمی میدیدم و برای همین خوابم هم خواب معمولی نبود و در خواب میدیدم که مشغول مطالعه یا حل مسائل علمی و فقهی هستم. اگر شب و روز بخوابی، همه زندگیات را با خواب سپری خواهی کرد.
📚 السیرة و المسیرة في حقائق و وثائق، جلد دوم، صفحه ۲۸۹
┅┅❅❈❅┅┅
امام صادق سلام الله علیه فرمودند:
هر کس نسبت به خانواده اش نیکوکار باشد، خدا بر عمرش می افزاید.
مفاتیح الحیاة صفحه ۲۳۸
#اقتدار_مردان
وقتی شما مرد خانواده ای را (شوهر و پدر یک خانواده) تکریم کنید و جایگاهش را تحکیم ببخشید، خود به خود در خانواده اش با طمانینه بیشتری امور را مدیریت میکند و فرزندانش هم در مسیر تربیتی که او در نظر گرفته قدم برمیدارند. اما هنگامی که برعکس شود، امور از کنترل همه از جمله زن خانواده (همسر و مادر آن خانواده) که اقتدارشکن ترین عنصر خانواده است، خارج میشود. در این موقعیت، دیگر اگر پسر نوباوه آن خانواده هم اراده خطا یا حتی فساد کند قوه قاهره ای وجود ندارد که پدرانه از خانه و خانواده حفاظت کند... حاکمیت هم از طریق دادگاه و پاسگاه نمیتواند کاری پیش ببرند و این است رمز سستی بنیان خانواده در ایران امروز... البته وخامت وضعیت خانواده در آینده نسبت به آنچه اکنون داریم بسیار بسیار بسیار بیشتر است...
آموختن فنون دلبری:
برای فلسفه چهارم نیز زن باید عالمه باشد، باید روان شوهر را بشناسد، درس مهر را بیاموزد، همیشه تمیز و نظیف باشد، شاداب و بانشاط خود را نگه دارد، باید بداند که از این نظر روح شوهر به منزله یک کودک است و اوست که باید #پرستار این روح فرسوده باشد.
📕استاد مطهری، یادداشتها، ج۵، ص۷۹
📌اطاعت از #همسر
✍ اطاعت حضرت فاطمه (س) از حضرت علی (ع) یک اطاعت کورکورانه و بدون اعتقاد نبود. حضرت زهرا ( س) به علم و ایمان و عقل و تدبیر شوهرش آگاه بود و به چرایی اعمال و دستورات همسرش اعتقاد داشت.
◀️ روزی #گرسنه ای درب خانه ی امام علی (ع) را کوبید و تقاضای کمک کرد. مروی است امام علی (ع) نیازمندی آن گرسنه را به #فاطمه (س ) بازگو کرد و حضرت فاطمه ( س) نیز با آنکه غذای کافی در اختیار نداشت، با اشتیاق رضایت و اطاعت خود را اعلام کرد (۱). از این روایت می توان برداشت کرد که رفتار بزرگوارانه و همراه با عزت و احترام مرد در جلب رضایت و اطاعت همسر تأثیر مستقیم دارد.
◀️ پس از رحلت رسول خدا (صلى الله عليه وسلم)، حضرت فاطمه ( س) تصمیم گرفت عده ای را که از آنها #ناراضی بود، نفرین کند، حضرت علی (ع) #مخالفت کرد، وقتی فاطمه ( س) پیام امام را شنید، گفت: «برمی گردم و #صبر میکنم و سخن او را می پذیرم و از او اطاعت می کنم» (۲) و هنگامی که امیرالمؤمنین (ع) او را به تسلیم به #قضای الهی و صبر دعوت می کند، فاطمه ( س) با وجود همه ی ناراحتیها و آزردگی ها تقاضای #همسرش را می پذیرد و به حکم #الهی رضایت میدهد (۳)
◀️حضرت فاطمه ( س) در بستر بیماری با آنکه مایل به دیدار خلفای اول و دوم نبود، اما به محض آنکه همسرش از او درخواست کرد پذیرفت و گفت: «خانه، خانه ی توست و من #همسر تو هستم. هر آنچه می خواهی #انجام بده.(۴)
◀️حضرت علی ع درباره ی وجود روحیه ی سازگاری در خانواده و نهایت #اطاعت همسرش فاطمه (س) از خودش می گوید: «به خدا سوگند، تا #پایان عمر فاطمه (ع )، یک بار او را به #خشم نیاوردم و بر کاری مجبور نساختم و او هم مرا به خشم نیاورد و از دستور من #سرپیچی نکرد» (۵)
📚۱)(مناقب آل ابی طالب ،ابن شهر آشوب، ۱۴۳۰: ج ۱، ص۳۴۷)
📚۲)(تفسیر العیاشی ،محمدبن مسعودعیاشی، ج۲، ص۶۷)
📚۳)(احتجاج علی اهل اللجاج ،طبرسی، ۱۳۹۲: ج ۱، ص۳۲۹ و ۳۳۰)
📚۴)بحار الانوار الجامعه لدرر اخبار الائمه ،مجلسی، ۱۴۰۳، ج۴۳، ص۱۹۸ به نقل از کتاب سلیم بن قیس).
11.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 💢 آثار شگفت انگیز احترام به والدین
🎙 مرحوم حجت الاسلام فاطمی نیا