إِلٰهِى إِنْ أَدْخَلْتَنِى النَّارَ
أَعْلَمْتُ أَهْلَها أَنِّى أُحِبُّكَ 💫
✍ اگر آتشم زنی؛
باخبر میکنم اهلِ آتش را ؛
که من؛ باز دوستتر میدارمت ...
فرازی از #مناجات_شعبانیه
✳️ ای آدمیزاد! به من انصاف نمیدهی؟!
🔻 امام حسین علیهالسلام از پیامبر (ص) نقل میکنند: خدای تبارک و تعالی میفرماید: «ای آدمیزاد! به من انصاف نمیدهی؟! من با نعمتها با تو دوستی میورزم و تو با معصیتها با من دشمنی میکنی. خیر من بهسوی تو پایین میآید و شرّ تو بهسوی من بالا میآید. هماره فرشتهای بزرگوار هر روزوشب از تو کاری زشت را برای من میآورد. ای آدمیزاد! اگر صفت خود را از زبان دیگری میشنیدی و موصوف را نمیشناختی، خیلی زود دشمنش میشدی!»
📚 از کتاب #یک_غنچه_صد_زخم | نگاهی نو به زندگی و شخصیت امام حسین علیهالسلام
📖 ص ۲۴۷
👤 #حسین_سیدی
✳️ راه حضور قلب دائمی
🔻 يكی از راههای مفيد برای «حضور قلب دائمی» اين است كه انسان خود را بالاتر از «دنيا» بداند. حضرت امام کاظم(ع) در همین رابطه به هشام میفرمایند: ای هشام... گرانقدرترين مردم كسی است كه «دنياداری» را برای خود قدر و منزلتی نداند. بهراستی که بهای پيكرهای شما جز «بهشت» نیست پس آنها را به چيز ديگری نفروشيد. در «مناجات شعبانيه» خطاب به حضرت رب العالمین اظهار میدارید: «فَقَد هَرَبْتُ اِلَيْكَ»: من از دنيا فرار كردم و به سوی تو آمدم. پس هركس برای حضور قلب، بايد خود را از دنيا بالاتر بداند و با این رویکرد به سراغ خدا برود. لازم به تذكر هم نيست كه دنيا يعنی «تعلقات اعتباری» که ما در اطراف خود به وجود آوردهایم.
👤 #استاد_اصغر_طاهرزاده
📚 از کتاب «فرزندم اینچنین باید بود» ج۱
✳️ ای ترمیمکنندهٔ شکستگیها...
🔻 ...صفت دیگر خدا «جبّار» است. جبار را دو معنا کردهاند. یکی اینکه جبرِ شکستهها میکند؛ جبر یعنی شکستهبندی، جابر یعنی شکستهبند. آنقدر خدای متعال این شکستگیهای وجود انسان و ذهن انسان و دل انسان را ترمیم میکند که نامش جبار است؛ جبار یعنی این. هر شکستگیای که در شما بهوجود بیاید -در دل شما، در روح شما، در وجود شما، در زندگی شما، در مشی شما و در عمل شما- خدا آن را ترمیم میکند. البته ترمیم خدا هم بیحساب نیست؛ طبق یک قانون و قاعدهای ترمیم میکند.
👤 #رهبر_انقلاب
📚 از کتاب #تفسیر_سوره_حشر
📖 صفحه ۲۳۰
وَ إِنْ أَدْخَلْتَنِی النَّار
أَعْلَمْتُ أَهْلَهَا أَنِّی أُحِبُّکَ …
و اگر در آتشم اندازی،
به اهالی آنجا خواهم گفت:
دوستت دارم ...
«#مناجات_شعبانیه»
روایت دارد که اگر یک بیابان پر از تیغ باشد، شما هم پا برهنه هستید و میخواهید از بین این تیغ ها عبور بکنید.
چه طور عبور می کنید؟
کاملاً لباس خود را بالا میگیری و تمام حواست را جمع میکنی و با احتیاط قدم بر میداری تا اینکه تیغ در پایت نرود این حالت را تقوا میگویند.
اگر کسی در اعمال روزانه اش این سبک حرکت بکند جزء #متقین است.
یعنی مواظب باشد که لحظه ای از ضوابط شرع تجاوز نکند.
برخلاف دستورات الهی قدمیبر ندارد، حرفی نزد.
این هم یک تعریف دیگری است که کردهاند.
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🍀 آیت الله ناصری
✳ معادباوری اعمال را ضرب در ابدیت میکند
🔻 اگر انسان گره خورد به #قیامت و #ابدیت، اعمالش ضرب در ابدیت شده است. کسی که گره خورد به صد سال عمر دنیا، عملش حداکثر همین صد سال عمر دنیاست. ارزش او همین قدر است. توان یا ضریب بینهایت، با توان یا ضریب صد، چقدر عمل را و هر لحظهی زندگی را متفاوت میکند! لذا #معادباوری و یاد #معاد، ایجاد اراده و انگیزه میکند و انسان را خستگیناپذیر میکند. خوف از معاد، انسان را با توان نامتناهی از بدی دور میکند و موتور وجودی انسان را در دور شدن از نقایص روشن میکند.
👤 #استاد_محمدرضا_عابدینی
✅ موتو قبل اَن تَموتو
🔶زنده یاد استاد علی صفایی حائری:
يكى از مراحل مرگ اين است كه تو از دنيا بيرون بروى قبل از اين كه بيرون رفته باشى. تو از دنيا بزرگتر شدهاى. وقتىكه توسعه پيدا كردى، بسط وجود تو باعث مىشود كه از اين دنيا بيرون بروى، قبل از اين كه از اين دنيا بيرون رفته باشى.
كسى كه از اين دنيا به اين نحوه بيرون مىرود، ديگر نمىتواند براى اين دنيا كار كند، اين دنيا براى او محدود است. وقتى كه من، دل از دنيا بيرون فرستاده باشم، هر كارى كه در دنيا بكنم الهى است؛ چه بخورم، چه بخوابم، چه بنشينم و چه دعوا كنم و فحش بدهم و اگر دل از دنيا بيرون نفرستاده باشم، هر كارى بكنم دنيايى است، چه نماز بخوانم و روزه بگيرم و چه عرفان و كلام قديم و جديد بگويم، همهاش به اين دنيا برمىگردد . اين بسط وجودى من است كه من را از اين دنيا بيرون مىبرد.
«وَ صَحِبُوا الدُّنْيَا» ؛ مصاحب دنيا هستند،با تنهايى كه دلها و روحهايشان به اين جا وابسته نيست.
📚 خط انتقال معارف، صفحه 35