﴿11﴾ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، وَ أَدِمْ بِالْقُرْآنِ صَلَاحَ ظَاهِرِنَا ، وَ احْجُبْ بِهِ خَطَرَاتِ الْوَسَاوِسِ عَنْ صِحَّةِ ضَمَائِرِنَا ، وَ اغْسِلْ بِهِ دَرَنَ قُلُوبِنَا وَ عَلَائِقَ أَوْزَارِنَا ، وَ اجْمَعْ بِهِ مُنْتَشَرَ أُمُورِنَا ، وَ أَرْوِ بِهِ فِي مَوْقِفِ الْعَرْضِ عَلَيْكَ ظَمَأَ هَوَاجِرِنَا ، وَ اكْسُنَا بِهِ حُلَلَ الْأَمَانِ يَوْمَ الْفَزَعِ الْأَكْبَرِ فِي نُشُورِنَا .
(11) خدایا! بر محمّد و آلش درود فرست و به وسیلۀ قرآن آراستگی ظاهر ما را تداوم بخش و خطرات وسوسهها را از پنجه انداختن به سلامت درونمان باز دار و به سبب قرآن چرک دلهایمان و وابستگی گناهانمان را به وجودمان بشوی و امور از هم پاشیدۀ ما را به قرآن سامان بخش و در جایگاه ارائۀ اعمال به پیشگاهت، تشنگی ما را که زاییدۀ گرمای آنجاست، به سبب قرآن فرونشان؛ و در هنگام برانگیختنمان در روز وحشت بزرگ، به وسیلۀ قرآن بر ما جامه امن و امان پوشان.
﴿12﴾ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، وَ اجْبُرْ بِالْقُرْآنِ خَلَّتَنَا مِنْ عَدَمِ الْإِمْلَاقِ ، وَ سُقْ إِلَيْنَا بِهِ رَغَدَ الْعَيْشِ وَ خِصْبَ سَعَةِ الْأَرْزَاقِ ، وَ جَنِّبْنَا بِهِ الضَّرَائِبَ الْمَذْمُومَةَ وَ مَدَانِيَ الْأَخْلَاقِ ، وَ اعْصِمْنَا بِهِ مِنْ هُوَّةِ الْكُفْرِ وَ دَوَاعِي النِّفَاقِ حَتَّى يَكُونَ لَنَا فِي الْقِيَامَةِ إِلَى رِضْوَانِكَ وَ جِنَانِكَ قَائِداً ، وَ لَنَا فِي الدُّنْيَا عَنْ سُخْطِكَ وَ تَعَدِّي حُدُودِكَ ذَائدا ، وَ لما عندك بتحليل حلاله و تحريم حرامه شاهدا .
(12) خدایا! بر محمّد و آلش درود فرست و خلأ و شکاف تنگدستی و نداری ما را به وسیلۀ قرآن، جبران فرما؛ و به سبب قرآن، زندگی فراخ و گسترده و فراوانی ارزاق را به سوی ما روان گردان؛ و ما را در سایۀ قرآن، از خصلتهای ناپسند و پستیهای اخلاقی دور کن؛ و به وسیلۀ قرآن، از ورطۀ منجلاب کفر و انگیزههای نفاق حفظ فرما؛ تا قرآن در روز قیامت راهبر و راهنمای ما به سوی خشنودیات و بهشتهایت باشد و در این جهان از خشمت و تجاوز از حدودت بازمان دارد؛ و برای ما در پیشگاهت، در حلال دانستن حلالش و حرام دانستن حرامش، شاهد و گواه
﴿13﴾ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، وَ هَوِّنْ بِالْقُرْآنِ عِنْدَ الْمَوْتِ عَلَى أَنْفُسِنَا كَرْبَ السِّيَاقِ ، وَ جَهْدَ الْأَنِينِ ، وَ تَرَادُفَ الْحَشَارِجِ إِذَا بَلَغَتِ النُّفُوسُ التَّرَاقِيَ ، وَ قِيلَ مَنْ رَاقٍ وَ تَجَلَّى مَلَكُ الْمَوْتِ لِقَبْضِهَا مِنْ حُجُبِ الْغُيُوبِ ، وَ رَمَاهَا عَنْ قَوْسِ الْمَنَايَا بِأَسْهُمِ وَحْشَةِ الْفِرَاقِ ، وَ دَافَ لَهَا مِنْ ذُعَافِ الْمَوْتِ كَأْساً مَسْمُومَةَ الْمَذَاقِ ، وَ دَنَا مِنَّا إِلَى الآْخِرَةِ رَحِيلٌ وَ انْطِلَاقٌ ، وَ صَارَتِ الْأَعْمَالُ قَلَائِدَ فِي الْأَعْنَاقِ ، وَ كَانَتِ الْقُبُورُ هِيَ الْمَأْوَي إِلَي مِيقَاتِ يَوْمِ التَّلَاقِ
(13) خدایا! بر محمّد و آلش درود فرست و هنگام مرگ، به سبب قرآن، سختی جان دادن، دشواری ناله کردن و به شماره افتادن نفس را، آن هم وقتی که جانها به گلو رسند و گفته شود: چه کسی درمانکننده است؟! بر ما آسان فرما. آری؛ آسان فرما، به خصوص هنگامیکه فرشتۀ مرگ، برای گرفتن جان، از پردههای غیب آشکار شود و تیرهای وحشتناک فراق را از کمان اجل به سوی روح پرتاب کند و از زهر کشندۀ مرگ، شربتی مسموم برای جان آماده نماید؛ و کوچ کردن و حرکت ما از دنیا به آخرت نزدیک شود و عملها و کردارها، گردن بندهایی بر گردن گردد؛ و قبرها تا روز دیدار و ملاقات، آرامگاه باشد.
﴿15﴾ وَ ارْحَمْ بِالْقُرْآنِ فِي مَوْقِفِ الْعَرْضِ عَلَيْكَ ذُلَّ مَقَامِنَا ، وَ ثَبِّتْ بِهِ عِنْدَ اضْطِرَابِ جِسْرِ جَهَنَّمَ يَوْمَ الَْمجَازِ عَلَيْهَا زَلَلَ أَقْدَامِنَا ، وَ نَوِّرْ بِهِ قَبْلَ الْبَعْثِ سُدَفَ قُبُورِنَا ، وَ نَجِّنَا بِهِ مِنْ كُلِّ كَرْبٍ يَوْمَ الْقِيَامَةِ وَ شَدَائِدِ أَهْوَالِ يَوْمِ الطَّامَّةِ
(15) و به سبب قرآن، در جایگاه ارائۀ اعمال به تو، بر ذلّت و پستی وضع ما ترحم فرما؛ و هنگام لرزش پل دوزخ، لغزش گامهای ما را به وقت عبور از آن، به وسیلۀ قرآن، استوار ساز؛ و پیش از برپا شدن قیامت، تاریکی گورهای ما را، به قرآن روشن کن؛ و ما را در سایۀ قرآن، از هر گونه اندوه روز قیامت و سختی ترسهای روز بلای بزرگ و بیمانند، نجات ده.
📕فرازهایی از دعای ۴۴ صحیفه سجادیه
دعای وداع با #ماه_رمضان:
🔰بدرود ای بزرگترین ماه خداوند
و ای عید اولیای خدا
بدرود ای ماه دست یافتن به آرزوها
💠بدرود ای یاریگر ما که در
برابر شیطان یاریمان دادی
بدرود ای که هنوز فرا نرسیده
از آمدنت شادمان بودیم
و هنوز رخت برنبسته از رفتنت اندوهناک
#صحیفه_سجادیه
دعاى امام سجاد هنگامى كه به هلال ماه نگاه مىكرد
﴿1﴾ أَيُّهَا الْخَلْقُ الْمُطِيعُ ، الدَّائِبُ السَّرِيعُ ، الْمُتَرَدِّدُ فِي مَنَازِلِ التَّقْدِيرِ ، الْمُتَصَرِّفُ فِي فَلَكِ التَّدْبِيرِ .
(1) ای آفریدۀ فرمانبردار و تلاشگر شتابان و رفت و آمد کننده در منازل معیّنشده و تصرّف کنندۀ در فلک تدبیر؛
﴿2﴾ آمَنْتُ بِمَنْ نَوَّرَ بِكَ الظُّلَمَ ، وَ أَوْضَحَ بِكَ الْبُهَمَ ، وَ جَعَلَكَ آيَةً مِنْ آيَاتِ مُلْكِهِ ، وَ عَلَامَةً مِنْ عَلَامَاتِ سُلْطَانِهِ ، وَ امْتَهَنَكَ بِالزِّيَادَةِ وَ النُّقْصَانِ ، وَ الطُّلُوعِ وَ الْأُفُولِ ، وَ الْإِنَارَةِ وَ الْكُسُوفِ ، فِي كُلِّ ذَلِكَ أَنْتَ لَهُ مُطِيعٌ ، وَ إِلَى إِرَادَتِهِ سَرِيعٌ
(2) ایمان آوردم به کسی که به سبب تو، تاریکیها را روشن کرد؛ آنچه را با حواس، به سختی میتوان یافت، به وسیلۀ تو آشکار ساخت؛ و تو را دلیلی از دلایل فرمانرواییاش بر هستی و نشانهای از نشانههای سلطنت و قدرتش قرار داد؛ و تو را به زیادی و کاهش یافتن و طلوع و غروب و تابندگی و گرفتگی، به خدمت گرفت. در تمام این حالات فرمانبردار اویی و به سوی خواستهاش شتابانی.
﴿3﴾ سُبْحَانَهُ مَا أَعْجَبَ مَا دَبَّرَ فِي أَمْرِكَ وَ أَلْطَفَ مَا صَنَعَ فِي شَأْنِكَ جَعَلَكَ مِفْتَاحَ شَهْرٍ حَادِثٍ لِأَمْرٍ حَادِثٍ
(3) چه شگفت است تدبیری که در برنامۀ تو به کار برده و چه دقیق است آنچه در شأن تو انجام داده؛ تو را کلید ماهی جدید، برای کاری جدید قرار داده.
﴿4﴾ فَأَسْأَلُ اللَّهَ رَبِّي وَ رَبَّكَ ، وَ خَالِقِي وَ خَالِقَكَ ، وَ مُقَدِّرِي وَ مُقَدِّرَكَ ، وَ مُصَوِّرِي وَ مُصَوِّرَكَ أَنْ يُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، وَ أَنْ يَجْعَلَكَ هِلَالَ بَرَكَةٍ لَا تَمْحَقُهَا الْأَيَّامُ ، وَ طَهَارَةٍ لَا تُدَنِّسُهَا الآْثَامُ
(4) از خداوند، پروردگارم و پروردگارت و آفرینندهام و آفرینندهات و حساب کنندهام وحساب کنندهات و صورتگرم و صورتگرت، درخواست میکنم که بر محمّد و آلش درود فرستد و تو را هلال بابرکتی قرار دهد که گذشت روزگاران آن برکت را از بین نبرد؛ و هلال پاکی که گناهان، آلودهاش نکند.
﴿5﴾ هِلَالَ أَمْنٍ مِنَ الآْفَاتِ ، وَ سَلَامَةٍ مِنَ السَّيِّئَاتِ ، هِلَالَ سَعْدٍ لَا نَحْسَ فِيهِ ، وَ يُمْنٍ لَا نَكَدَ مَعَهُ ، وَ يُسْرٍ لَا يُمَازِجُهُ عُسْرٌ ، وَ خَيْرٍ لَا يَشُوبُهُ شَرٌّ ، هِلَالَ أَمْنٍ وَ إِيمَانٍ وَ نِعْمَةٍ وَ إِحْسَانٍ وَ سَلَامَةٍ وَ إِسْلَامٍ .
(5) هلال ایمنی از بلاها و سلامتی از بدیها، هلال خوش طالعی که نحسی در آن نباشد و با میمنتی که مشقّت گرد آن نگردد و آسایشی که دشواری با آن مخلوط نشود و خیری که آمیخته به شرّ نگردد، هلال امن و امان و نعمت و احسان و سلامت و اسلام.
﴿6﴾ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، وَ اجْعَلْنَا مِنْ أَرْضَى مَنْ طَلَعَ عَلَيْهِ ، وَ أَزْكَى مَنْ نَظَرَ إِلَيْهِ ، وَ أَسْعَدَ مَنْ تَعَبَّدَ لَكَ فِيهِ ، وَ وَفِّقْنَا فِيهِ لِلتَّوْبَةِ ، وَ اعْصِمْنَا فِيهِ مِنَ الْحَوْبَةِ ، وَ احْفَظْنَا فِيهِ مِنْ مُبَاشَرَةِ مَعْصِيَتِكَ
(6) خدایا! بر محمّد و آلش درود فرست و ما را از خشنودترین کسانی قرار ده که ماه نو بر آنان طلوع کرده و از پاکیزهترین کسانی که به آن نگاه کرده و خوشبختترین کسانی که در آن به انجام هرگونه عبادت، از واجب و مستحب برخاستهاند؛ و ما را در این ماه به توبه موفّق کن و از گناه حفظ فرما و از دست زدن به معصیتت، نگاه دار.
﴿7﴾ وَ أَوْزِعْنَا فِيهِ شُكْرَ نِعْمَتِكَ ، وَ أَلْبِسْنَا فِيهِ جُنَنَ الْعَافِيَةِ ، وَ أَتْمِمْ عَلَيْنَا بِاسْتِكْمَالِ طَاعَتِكَ فِيهِ الْمِنَّةَ ، إِنَّكَ الْمَنَّانُ الْحَمِيدُ ، وَ صَلَّى اللَّهُ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ .
(7) و ما را در این ماه، به سپاسگزاری نعمتت برانگیز؛ و پوششهای سلامت و تندرستی را به ما بپوشان و به سبب تام و تمامِ بجا آوردن بندگیات در این ماه، نعمتت را بر ما کامل کن. تو بسیار نعمتدهنده و ستودهای و درود خدا بر محمّد و آل پاک و پاکیزهاش باد.
دعای چهل وسه صحیفه سجادیه
.
🌺🌸❤️🌺🌸❤️
#خانواده
#صله_رحم
💠 اهمّیّت «صله رحم» در قرآن کریم
🔹 از كارهاى بسيار نيک، و اعمال پسنديده كه
حضرت حق و انبياء و امامان نسبت به آن اصرار ورزيدهاند #صله_رحم است.
🔸 ملا محسن فيض کاشانی كه عمرى را با قرآن مجيد و روايات به سر برد، #صله_رحم را به «زيارت ارحام»، و «رفع كمبودهاى مادى»، «حل مشكلات اقتصادى»، «كمک به كار و كسب»، و «ازدواج پسران و دختران آنان» معنا فرموده. اگر در آيات قرآن مجيد و روايات دقت شود، از مسئله #صله_رحم همين معانى استفاده مىشود.
🔹 روش انبياء، و اخـلاق امامان شيعه در #صله_رحم انجام همين واقـعيات عـالى بوده است. قرآن مجيد به #صله_رحم سفارش مىكند، و آن را عمل صاحبان خرد مىداند، و قطع با رحم را به عنوان فسق و قاطع را فاسق مىشمارد.
🌟 در سوره مباركه نساء (آیه ۱) حكم مىكند تقواى الهى را نسبت به خداوند و ارحام مراعات كنيد، خيلى عجيب است كه ارحام را پس از خود ذكر فرموده است: «و اتَّقوا الله الَّذى تساءلونَ به الارحامَ». رعايت تقواى الهى نسبت به ارحام «رعايت آبرو و هويت آنها» و «شتافتن به ديدارشان»، و «رفع نواقص زندگى آنهاست».
🌟 در سوره مباركه رعد (آیه ۲۱) مسائلى را به عنوان خصوصيات صاحبان خرد بيان مىكند و سودِ قيامتىِ آن را پيشواز ملائكه از آنان در محشر، و سلام فرشتگان به ايشان، و عاقبت بخيرى مىداند. از جمله آن مسائل #صله_رحم است. «و الَّذين يصلون ما امر الله به ان يوصل».
♨️ در سوره رعد (آیه ۲۵) درباره قطع رحم آيهاى كمرشكن قرار دارد: «و يقطعون ما امر الله به ان يوصل و يُفسدون فى الأرض اولئك لهم اللَّعنةُ و لهم سوء الدّار». و آنان كه قطع مىكنند آنچه را خدا به پيوند آن دستور داده، و فساد در زمين مىنمايند بر اينان است لعنت و براى آنان است دوزخ.
📚 برگرفته از کتاب «نظام خانواده در اسلام» استاد حسین انصاریان
❤🌷❤🌷
✳️ دعای پدر
🔻 شهابالدین دوباره از پلهها بالا رفت. مادر به او امر کرده بود پدر را بیدار کند. میان امر مادر و محبت به پدر مانده بود. آرام، طوری که خودش هم به زور میشنید، گفت: «پدر جان!»
صدایش آنقدر ضعیف بود که سیدشمسالدین بیدار نشد. کنار پدر نشست. خواست تکانش بدهد، احساس کرد تکان دادن پدرش بیادبی است. دو زانو تا کنار پای پدر رفت و صورتش را کف پای سیدشمسالدین گذاشت و چند بار صورتش را کف پای پدر سایید. پدر از جا پرید و نشست. چشمان معصوم سیدشهابالدین را که دید، گفت: «شهابالدین، چرا اینطور میکنی بابا؟»
«خواب بودید. دلم نیامد تکانتان بدهم. ببخشید که بیدارتان کردم. مادر امر کرده بود.»
سیدشمسالدین درحالیکه اشک از چشمانش سرازیر بود، دستش را به آسمان بلند کرد و گفت: «پسر جان، خدا تو را در راه کسب علم و دانش توفیق دهد.»
نور آن دعای مستجاب پدر در تمام زندگی شهابالدین راهگشایش بود. از پنج سالگی تا ۹۶سالگی. سرمنشأ آن توفیقات بزرگ، آن مکاشفات غریب، آن عشق بیحدوحصر به علم، همه و همه اینجا بود. در این اتاق ساده.
📚 از کتاب #شهاب_دین | برشهایی از زندگانی آیتالله سید شهابالدین مرعشی نجفی
📖 صفحات ۳۰ و ۳۱
♦️ شخصی به مرحوم علامه طباطبایی عرض کرد:
🔸 یک ریاضتی برای پیشرفت معنوی به من بفرمایید؛
🔹 علامه در پاسخ فرمودند:
✅ بهترین ریاضت برای شما، خوش اخلاقی با خانواده است!
🌻🌼🌸🌺🥀🌹🌷💐
🔴 پنج كليد رابطه موثر
👈 به جای پنهان كردن، تعمير كنيد. از مشكلات ، ناراحتی ها و دلخوری ها فرار نكنيد. آنها روی هم تلمبار شده باعث ميشود منفجر شده يا نا اميد شويد.
👈"با یکدیگر همكاری كنيد. رابطه يک كار دو نفره است. یک نفر به تنهايی نميتواند رابطه را به موفقيت برساند.
👈 نشان دهيد قابليت شنيدن گله و انتقاد را داريد. اگر گلايه همسرتان به شما بربخورد به مرور رابطه رو به سردی خواهد گذاشت.
👈تمركز خود را بر قسمتهای مثبت رابطه بگذاريد نه قسمتهای منفی آن
👈برقراری درست رابطه رابیاموزید.
💖 گاهی خود را در ایجاد مشکلات زندگی، سهیم بدانید (ولو مقصر نیستید) و آن را به همسرتان اعتراف کنید. اینکار عشق و محبت را بار دیگر در زندگی تان شکوفا می کند.زیرا این کار زمینه ای می شود تا همسرتان نیز سهم خود را در مشکلات زندگی بپذیرد و با کمک شما در صدد رفع مشکل بر آید.
💖 سهیم دانستن خود در مشکلات، باعث میشود تانزد همسرتان فردی منطقی، فداکار ومحبوب جلوه کنيد و سبب می شود همسرتان از سیستم گارد گرفتن و انتقادناپذیری خارج شود.
📌صلح بین زن و شوهر
امام #باقر(ع) فرمود:
«امیرمؤمنان #على(ع) در شدت گرما به خانه باز مى گشت، ناگهان زنى را ديد كه مى گفت: شوهرم بر من #ستم كرد، من را ترساند، به من بی احترامی كرد و سوگند خورد كه من را خواهد زد.
امیرمؤمنان على(ع) فرمود:
صبر كن تا هوا خنك شود، آن وقت ان شاءالله براى #شفاعت تو خواهم آمد. زن گفت: در اين صورت خشم و #غضب شوهرم بيشتر خواهد شد. آن حضرت سر پايين انداخت و پس از مدتی سر برداشت و فرمود:
به خداى سوگند! بايد كه حق #مظلوم، بدون كمترين نگرانى، گرفته شود، خانه ات كجا است؟ پس همراه او به راه افتاد و بر در خانه اش رسيد و گفت: السّلام عليكم؛ جوانى از خانه بيرون آمد، على(ع) به او فرمود:
اى بنده خدا! از خدا بترس، زنت را ترسانده و از خانه بيرون رانده اى؛ جوان گفت: تو را چه به اين كار؟! به خدا سوگند كه براى خاطر اين سخن تو او را #آتش خواهم زد! اميرمؤمنان- #شمشير كشيد و- فرمود:
من تو را امر به معروف و نهى از منكر مى كنم و تو منكر انجام می دهی و معروف را بد مى شمارى؟ پس مردم از راه رسيدند و مى گفتند: سلام عليكم یا امیرمؤمنان. آن جوان كه فهميد- در مقابل امام است- و بد كارى كرده است، صورت روى دست على(ع) گذاشت و گفت:
اى اميرمؤمنان! لغزش من را ببخش، به خداى سوگند براى او همچون زمينى خواهم شد كه آن را لگد مال كند. امام نیز شمشير را در غلاف كرد و فرمود: اى زن! به خانه ات برو و شوهرت را به اينگونه رفتارها ناگزير مكن.»
📚ابن شهرآشوب، مناقب آل أبي طالب، ج2، ص106.
#همسرداری
🍀 مهم ترین عوامل بروز اختلافات زناشویی در اوایل ازدواج
یکی از موضوعاتی که تازه عروس و دامادها را نگران میکند، دعواها و مشاجرات سالهای اول زندگی مشترک است که آنها را از آرامش دور میکند
🔻برخی از مشکلات ابتدای ازدواج به این دلایل ایجاد میشود:
● بر سر رفت و آمد با خانوادههای خود جنگ میکنند.
● تمایل دارند یکدیگر را تغییر دهند.
● انتظار دارند زندگی مانند داستانهای عاشقانه کتابها باشد.
● زندگی خود را با دیگران مقایسه میکنند.
● عجله دارند رابطهشان بسرعت بهبود یابد و شبیه هم رفتار کنند.
● در مشاجرات، تحت تاثیر احساسات قرار میگیرند و هیجانی برخورد میکنند.
● در مورد مسائل ساده و پیش پا افتاده بحث میکنند.
● به رابطه همسر خود با خانواده شان حسادت میکنند.
● دلتنگ زندگی در خانواده خود میشوند.
● مانند دوران تجرد رفتار میکنند و هنوز زندگی مشترک را نپذیرفتهاند.
● پس از مشاجره از عذرخواهی استفاده نمیکنند
● زمان کمی را کنار یکدیگر سپری میکنند.
● فرصت خطا برای یکدیگر قائل نمیشوند.
✳️ بهترین صدقه
🔸 از امیرالمؤمنین علیهالسلام نقل شده است که [پیامبر(ص) فرمود:] بهترین صدقهها صدقهی بر ذیرحِمی* است که دشمن انسان و بدخواه انسان است؛ (الصَّدقة على ذِي الرَّحِم الكاشِح) شما دو کار میکنید با دادن این صدقه: هم از پول خودتان صرفنظر میکنید که آن را در راه خدا میدهید، هم از آن احساسات شخصی و نفسانی خودتان صرفنظر میکنید که به آن ذیرحِمی که دشمن شما است کمک میکنید و خود این صدقه دادن هم موجب جلب محبت او میشود و ارتباطات فامیلی و پیوندهای خانوادگی را مستحکمتر میکند.
*خویشاوند
👤 #مقام_معظم_رهبری
📚 برگرفته از کتاب #نسیم_سحر |
📖 صفحات ۱۵ و ۱۶
❇️ «عقوق والدين» (ناراحتی پدر و مادر)
ششم از گناهان کبیره عقوق والدین است. از پیغمبر اکرم صلیاللهعلیهوآله چنین رسیده است که از هر گناه کبیره بزرگتر شرک به خدا و عقوق والدین است و نیز از گناهانی است که در قرآن مجید و احادیث صحیحه بر آن وعده عذاب داده
شده است. ...
🔻پیغمبر اکرم صلیاللهعلیهوآله فرمود از آزردن والدین بپرهیزید به درستی که بوی بهشت از هزار سال راه استشمام میشود، ولی عاقّ والدین و قاطع رحم (کسی که صله رحم را ترک کند) آن را نمییابند. از همان حضرت روایت است که فرمود کسی که پدر و مادر خود را به خشم در آورد، خدای را به غضب در آورده است. و همچنین فرمود کسی که والدین خود را بیازارد مرا اذیت کرده و کسی که مرا
بیازارد خدای را آزرده؛ و آزارکننده خدا ملعون است. و همچنین فرمود عاقّ والدین هر عملی که میخواهد بجا آورد، هرگز داخلبهشت نخواهد شد.
🔻و نیز پیغمبر اکرم صلیاللهعلیهوآله فرمود سه طایفهاند که در روز قیامت خداوند با ایشان سخن نمیفرماید و نظر رحمت به آنها نمیکند و ایشان را پاک نکرده و از برای آنها عذاب دردناکی است؛ ایشان:
1⃣ شرابخواران و
2⃣ تکذیبکنندگان به قدر الهی و
3⃣عاق والدیناند.
🔻عاق والدین آمرزیدهشدنی نیست و کافی است در شقاوت عاق والدین که جبرئیل (ع) بر او نفرین فرمود. هر که پدر و مادر یا یکی از آنها را درک کند و او را از خود خشنود نسازد، آمرزیده مباد و رسول خدا صلیاللهعلیهوآله بر نفرین جبرئیل آمین گفت. و از حضرت صادق علیهالسلام مروی است که فرمود ملعون است ملعون است کسی که والدینش را بزند و کسی که آزار به آنها رساند.
🔻نماز عاق پذیرفته نیست. از حضرت صادق علیهالسلام است کسی که به پدر و مادرش از روی غیظ بنگرد در حالی که والدین بر او ستم کرده باشند، خداوند نماز او را نمیپذیرد؟ چه رسد به آنکه در صورتی که والدین نیکوکار باشند؟
🔻رسول خدا صلیاللهعلیهوآله بر بالین جوانی که در احتضار بود، حاضر گردید. آن حضرت کلمه شهادت را به او تلقین فرمود؛ لیکن جوان نتوانست بگوید. پرسید آیا مادر دارد؟ زنی که نزد او بود عرض کرد بلی! من مادر او هستم! فرمود آیا بر او غضبناکی؟ گفت آری شش سال است با او حرف نزدهام. پس آن حضرت خواهش فرمود از او راضی شود؛ مادر به خاطر آن حضرت از جوان درگذشت. زبان آن جوان به کلمه توحید باز شد. حضرت به او فرمود چه میبینی؟ گفت مردی سیاه و زشترو، بدبو، مرا رها نمیکند. حضرت جملهای یادش دادند! خواند و عرض کرد میبینم مردی سفیدرنگ، خوشرو، خوشبو و خوشمنظر رو به من آورد و هیولای مهیب اولی از من دور شده! فرمود: همان جمله را تکرار کن. پس از آن گفت آن هیکل موحشه بهکلی محو گردید. پس آن حضرت شاد شد و فرمود: خدا او را آمرزید. آن گاه جوان از دنیا رفت.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📚 کتاب گناهان کبیره (شهید آیتالله دستغیب)
#همسرداری
مهمترین تفاوتهای زن و مرد در زندگی مشترک
اهمیت استقلال برای مردان
💞 مخالفت وعدم توجه همسر به استقلالطلبی مرد باعث بروز اختلافات میشه.
تمایل زنان به دیدهشدن
💞 وقتی زن حس كنه از طرف همسرش مورد بیتوجهی قرارگرفته،آزرده میشه و واكنشهای عاطفی شدید نشون میده.
اهمیت مدیریت خانه برای مردها
💞 مرد درخانواده بانقش مدیریت شناخته شده و تصمیمگیری بدون نظر و مشورتش مشكلاتی روایجاد میکنه.
توجه زنان به گفتگو
💞 حرف زدن زنها بیشتر از مردهاست و عدم آگاهی نسبت به این موضوع، همسران رو دچار مشکلات جدی میکنه.
کلینگری مردها و جزیینگری زنها
💞 عدم توجه به این تفاوت، مرد رو بیتوجه به مسائل و زن رو فردی حساس نشون میده.
اهمیت جذابیتهای جسمی برای مردها
💞 مردها بیشتر از زنها تحت تأثیر جذابیتهای جسمی و آراستگی ظاهری قرار میگیرند.
بیشتر بودن عاطفه زنها
💞عاطفیتر بودن زنها و توجهشون به مناسبتها باعث انتظار از مردها میشه! عدم توجه به این موضوع دلسردی ایجاد میکنه.
تفاوت دیدگاه نسبت به مسائل جنسی
💞 جنبههای عاطفی ارتباط جنسی درمردها برخلاف زنها کمتره و بیشتر جنبه فیزیولوژیک و ارضای غریزه داره.
🌺🍀💐🌷🍀🌺
🌻 دلسوزها به بهشت میروند
خداوند مکالمهای از بهشت را برای ما مخابره میکند که آنها از یکدیگر سوال میکنند.
اما چه سؤالی؟ از جوابی که خدا نقل میکند بر میآید که محتوای این سؤال، احوال همدیگر در دنیا یا گذشته هم و علت بهشتی شدنشان باشد.
خب چه جوابی میدهند؟ آنان در جواب، خود را به عنوان «مشفق در خانواده» معرفی میکنند و کلید بهشتی شدن خود را «شفقت در خانواده» و خانوادهدوستی میدانند.
مکالمه در سوره طور، آیات ۲۵-۲۶ نقل شده:
وَ أَقْبَلَ بَعْضُهُمْ عَلَىٰ بَعْضٍ يَتَسَاءَلُونَ- قَالُوا إِنَّا كُنَّا قَبلُ فِي أَهْلِنَا مُشْفِقِين
مفهوم «شفقت» یعنی دلسوز باش، دلواپس باش، به فکر باش، توجه کن، خیرخواه باش. و «مُشفق» کسی است که به دیگری توجه میکند و در مورد او دلنگران است؛ نگران از آنچه ممکن است او را برنجاند یا نفعی که از دست او برود.
آیا ما جزء مشفقان هستیم؟
آیا ما هم یکی از اعضای آن مکالمه بهشت خواهیم بود؟ یا شاید شریک مکالمه جهنمیان که بگویند ما در خانواده خود بیتفاوت بودیم، سرد بودیم، یخ بودیم، همه تلاش خود را برای نفع خانواده خود صرف نکردیم، در توسعه و شادی خانواده کم گذاشتیم! به فکر خودمان بودیم و دستیدستی، عزیزان خود را تباه کردیم!
جان کلام: در حرارت خانواده دلت بسوزه، تا در حرارت آتش تنت نسوزه
عبدالله عمادی (معین)