📌فردی که در حضور فرزندانش به همسرش ابراز علاقه میکند و به او #احترام میگذارد و با اسمها و صفاتی زیبا و صمیمی خطابش میکند، به فرزندانش عشقورزی میآموزد.بچه ها رفتارهای ما رو می بینند نه گفتار و حرف های ما را.
💖آقایون با خانمهاتون مثل ملکه رفتار کنید.
💖خانمها با همسرانتون مثل پادشاه و فرمانده خونه رفتار کنید!
📌این خانواده موفق و کامله و فرزندان خوبی در آن تربیت میشوند!
❤️ حضرت_علی (ع) فرمودند:
🍃 «كسى كه در هزينه كردن ميانه روى كند هرگز فقير نخواهد شد»
🌴 مَا عَالَ مَنِ اقْتَصَدَ
📚 نهج البلاغه حکمت 140
✍این معنا امروز هم در مقیاس کوچک خانواده و هم در مقیاس وسیع جامعه ثابت شده است که اگر از اسراف و تبذير پرهيز شود و در هزينه كردن سرمايه ها صرف جويى و ميانه روى گردد بسيارى از مشكلات حل مى شود;
🔻 مشكل زمانى براى فرد يا جامعه پيدا مى شود كه حساب دقيقى براى هزينه ها و نيازها در نظر نگيرد و يا بى حساب و كتاب آنچه را دارد هزينه كند كه به يقين زمانى فرا مى رسد كه فرد يا جامعه در فقر فرو مى روند.
بچه هایی که خانه شان پر از غذاست، در بیرون و مهمانی حریص ترند. حکایت ضرب المثلی است که می گوید: " از نخورده بگیر بده به خورده "
نیازهای کودک را نمی توان با مادیت پاسخ داد. کودک به بازی احتیاج دارد اما ما به جای بازی کردن با او برایش اسباب بازی می خریم.
نیاز به تغذیه سالم دارد، دائم به او غذا و تنقلات می دهیم. چشم و دل انسان فقط با درک بُعد الهی سیر می شود
👈ما که اهل دزدی نیستیم ، شراب که نمیخوریم ، ربا که نمیگیریم ، پس مشکل از کجاست ؟
🔅مشکل بیشتر ما از ناحیه زبان هاست.🔅
👈وقتی در خانه ات به فرزندت سر یک موضوع ساده میگویی خفه شو ! داری دل بچه را میشکنی ، حواست هست؟ وقتی شخصی اشتباهی میکنه یا حرف ناپسندی میزند ، جوابشو با خوش رفتاری بده . حضرت باقر فرموده از زندگی دو قسم را نبین و یک قسم را ببین_یعنی زیرکی نکن .
👈ازش میپرسن فلانی چطور آدمیه ؟ میگه نماز میخونه ، اهل دعا و زیارت عاشوراست ، آدم خوبیه ولی یکم بداخلاقه ! اصلاً مومنی که بداخلاقه به درد نمیخوره .
انسان باید با صفا باشه . انسان بی صفا به درد نمیخوره..
استاد فاطمی نیا
هدایت شده از غدیر شناسنامه شیعه
#روزشمار_غدیر
2⃣ 1️⃣ دوازده روز تا بزرگ ترین عید
شنبه 18 مرداد عید بزرگ غدیر
🎁 امام باقر فرمودند:
هیچ حکمی
مثل حکم ولایت
در روزغدیر اعلامنشدهاست.
بُنِيَ اَلْإِسْلاَمُ عَلَى خَمْسٍ عَلَى اَلصَّلاَةِ وَ اَلزَّكَاةِ وَ اَلصَّوْمِ وَ اَلْحَجِّ وَ اَلْوَلاَيَةِ وَ لَمْ يُنَادَ بِشَيْءٍ كَمَا نُودِيَ بِالْوَلاَيَةِ يَوْمَ اَلْغَدِيرِ .
کافی، ج2، ص 18
🍀💐🌸💐🍀
💠 علي عليم و علي عالِم و علي اَعلم
علي وليّ وعلي والي وعلي والاست
الا کسي که تو را از علي (ع) جدا کردند
پناه گاه تو در آفتاب حشر کجاست؟
کجا امام توان يافتن چو شخص علي
که هم کلام خداوند و همنشين گداست
تمام عالم ايجاد بي وجود علي
بسان کشتي بي ناخداي در، درياست
🍀💐🌸💐🍀
امیرالمومنین عليه السلام:
فكر تو گنجايش هر چيز را ندارد، پس آن را براى آنچه «مهم» است، فارغ گردان.
اِنَّ رَأيَكَ لا يَتَّسِعُ لِكُلِّ شَئٍ فَفَرِّغْهُ لِلْمُهِمَّ.
📚غرر الحكم حدیث 3638
🍀💐🌸💐🍀
❤️ اللهم بحق مولانا امیرالمومنین علیه السلام عجل لولیک الفرج❤️
🔴 #اعدام_ناعادلانه
💠 اگر کودکی در خانه بخاطر بیاحتیاطی پایش به یک #ظرف قیمتی بخورد و بشکند اگر پدر و مادرش بخواهند او را شلّاق زده یا #اعدام کنند این مجازات، ناعادلانه و حتّی وحشیانه خواهد بود. سقف مجازاتی که میتوان برایش در نظر گرفت این است که به او تذکّر جدّی بدهند و یا دقایقی با او بخاطر بیدقتی، قهر کنند.
💠 اگر در زندگی، زن یا مرد دچار #گناه یا خطایی شد نباید با ناراحتی غیر منصفانه و مجازات ناعادلانهی همسرش روبهرو شود.
💠 در بسیاری از موارد #قهرهای طولانی، ترک طولانی منزل، تصمیم عجولانه برای طلاق، آبروی همسر را بردن و تنفّر و کینههای طولانی از مصادیق ناراحتی و مجازات غیر منصفانه است در حالیکه اگر در ناراحتی خود #اعتدال و انصاف داشته باشیم با تدبیر، تغافل، گذشت، دستگیری و صمیمیّت مشکل حل میشود.
💠 گاه بجای اینکه #طناب اعدام را دور گردن همسرمان بیندازیم سر طناب را به دستش بدهیم و او را با محبّت و راهنمایی گرفتن از #مشاور خانواده از #باتلاق اشتباه و گناه بیرون بکشیم.
📙
🚩ملاک خوبی و بدی
امام باقر علیه السلام در سفارش خود به جابربن يزيد جعفى :
بدان كه تو دوستدار ما نخواهى بود، مگر آن گاه كه اگر همه همشهريانت عليه تو هم داستان شوند و [يك زبان] بگويند: «تو آدم بدى هستى» اين، اندوهگينت نسازد و اگر بگويند: «تو آدم خوبى هستى» اين[نيز ] شادمانت نكند. بلكه خود را با كتاب خدا بسنج، اگر ديدى پوينده راه آنان هستى و از آن چه قرآن به اعراض از آن فرا خوانده روى گردانى و به آن چه ترغيب كرده، راغبى و از آن چه بيم داده است، بيمناكى، پس ثابت_قدم باش و مژده ات باد كه آن چه درباره تو گفته شود، زيانت نرساند، اما اگر ديدى از قرآن جدايى، پس چرا بايد خود را بفريبى؟!
قال الإمام باقر عليه السلام ـ في وَصِيَّتِهِ لِجابِرِ بنِ يَزيدَ الجُعفِيِّ ـ :
اِعلَم بِأَنَّكَ لا تَكونُ لَنا وَلِيًّا حَتّى لَوِ اجتَمَعَ عَلَيكَ أهلُ مِصرِكَ وقالوا : «إنَّكَ رَجُلُ سَوءٍ» لَم يَحزُنكَ ذلِكَ ، ولَو قالوا : «إنَّك رَجُلٌ صالِحٌ» لَم يَسُرَّكَ ذلِكَ ، ولكِنِ اعرِض نَفسَكَ عَلى كِتابِ اللّه ِ ، فَإِن كُنتَ سالِكًا سَبيلَهُ ، زاهِدًا في تَزهيدِهِ ، راغِبًا في تَرغيبِهِ ، خائِفًا مِن تَخويفِهِ فَاثبُت وأبشِر ، فَإِنَّهُ لا يَضُرُّكَ ما قيلَ فيكَ ، وإن كُنتَ مُبائِنًا لِلقُرآنِ فَماذَا الَّذي يَغُرُّكَ مِن نَفسِكَ ؟ !
🔸تحف العقول : 284 .
✅امام محمد باقر علیه السلام:
⚡️روز قیامت، آدمی را حاضر میکنند که در دنیا هیچ خونی نریخته است، اما به اندازه ظرف حجامت، یا بیشتر، به دست او خون میدهند و به او میگویند:
((این سهم تو از خون به ناحق ریخته شدهی فلان شخص است.))
آن شخص عرض میکند:
((پروردگارا! تو خود میدانی تا زمانی که زنده بودم، خونی نریختم!))
به او گفته میشود:
((بله، اما تو از فلان کس، فلان سخن را شنیدی و به زیان او بازگو کردی و همان سخن، زبان به زبان گشت تا به گوش فلان ستمگر رسید و به سبب همان حرفی که تو زده بوی، او را کُشت. حال این بهرهی تو از خون اوست.))
📚 کلینی، الکافی، جلد ۲، صفحه ۳۷۰
امام باقر، محمدبن علی بن الحسین علیهالسلام، لقبش باقر است. باقر یعنی شکافنده. به آن حضرت "باقرالعلوم" میگفتند، یعنی شکافنده دانشها.
مردی مسیحی، به صورت سخریه و استهزاء، کلمه «باقر» را تصحیف کرد به کلمه «بقر» یعنی گاو، به آن حضرت گفت: «انت بقر» یعنی تو گاوی. امام علیهالسلام بدون آنکه از خود ناراحتی نشان بدهد و اظهار عصبانیت کند، با کمال سادگی فرمود: «نه، من بقر نیستم، من باقرم».
مسیحی: تو پسر زنی هستی که آشپز بود. امام: شغلش این بود، عار و ننگی محسوب نمیشود. مسیحی: مادرت سیاه و بیشرم و بدزبان بود. امام: اگر این نسبتها که به مادرم میدهی راست است خداوند او را بیامرزد و از گناهش بگذرد، و اگر دروغ است از گناه تو بگذرد که دروغ و افترا بستی.
مشاهده این همه حلم از مردی که قادر بود همه گونه موجبات آزار یک مرد خارج از دین اسلام را فراهم آورد، کافی بود که انقلابی در روحیه مرد مسیحی ایجاد نماید و او را به سوی اسلام بکشاند. مرد مسیحی بعداً مسلمان شد.
📘 داستان راستان، ج۱، امام باقر و مرد مسیحی
امام باقر علیه السلام:
درباره این گفته خداوند که *"با مردم به زبان خوش سخن بگویید"* فرمود: بهترین سخنى که دوست دارید مردم به شما بگویند، به آنها بگویید، چرا که خداوند، لعنت کننده، دشنام دهند، زخم زبان زن بر مؤمنان، زشت گفتار، بدزبان و گداى سمج را دشمن مى دارد و با حیا و بردبار و عفیفِ پارسا را دوست دارد.
(امالى "صدوق" ص 254)
💐💐💐
📜 برشی از سیره امام باقر علیه السلام
🔴 بیماری فرزند و ...
🔰 یکی از فرزندان حضرت، بیمار بود و وضع وخیمی داشت و امام از این موضوع بسیار ناراحت بود. سرانجام بیماری او بهبود نیافت و به مرگ او انجامید. امام از درگذشت او بسیار متأثّر شد. صدای شیون و زاری اهل خانه بلند شد، امام به بالین فرزند خود رفت، ولی لحظاتی بعد با چهره ای گشاده بیرون آمد که موجب تعجّب برخی از حاضران شد و در این مورد از ایشان پرسیدند، حضرت فرمود:
انا لنحب ان نعافی فیمن نحب، فاذا جاء امر الله سلمنا.
ما دوست داریم آن که دوستش داریم ( فرزندمان ) سلامت باشد، ولی وقتی خواست خدا در مورد ما نازل شد، به آن چه او دوست دارد، گردن می نهیم.
📚 وسایل الشیعه، ج ۳، ص ۲۸۶
📚 بحارالانوار، ج ۴۶، ص ۳۰۱
🌾🌾🌾💐💐💐
📜 برشی از سیره امام محمد باقر علیه السلام
🔴 پاکیزگی و آراستگی
🔰 رعایت بهداشت فردی، نقش مهمی در زندگانی امام باقر علیه السلام داشت. هر چند در آن دوران امکانات بهداشتی بسیار محدود بود، امام در همان روزگار بسیار بدان اهمیت می داد و رعایت آن را به پیروان خویش نیز سفارش می کرد.
🔰 امام، همواره محاسن و ناخن های خود را حنا می کرد، لباس های تمیز می پوشیدـو ناخن هایش را کوتاه می کرد و می فرمود:
ناخن های خود را کوتاه کنید؛ زیرا آن ها محل جمع شدن شیطان هستند.
🔰 امام علیه السلام، پیرایشگری مخصوص خود داشت که موهای سر و صورت ایشان را اصلاح می کرد و اصحاب، امام را همواره با موهایی مرتب و پیراسته می دیدند.
🔰 همچنین به مسواک زدن اهمیت بسیاری می داد و می فرمود:
اگر مردم می دانستند که مسواک زدن چه فواید مهم و فراوانی دارد، آن را، حتی در بستر خواب نیز از خود جدا نمی کردند.
🔰 امام، همواره در محیط های عمومی با لباس های برازنده و تمیز حاضر می شد؛ به گونه ای که نزدیکان در مورد ایشان می گفتند: ظاهر او بیشتر به جوانان می ماند.
📚 بحار الانوار، ج ۴۶، ص ۲۹۹
📚 بحارالانوار، ج ۴۶، ص ۲۹۲
📚 مکارم الاخلاق
📚 بحار الانوار، ج ۴۶، ص ۲۹۹
📚 بحارالانوار، ج ۴۶ ص ۲۹۹
📚 بحارالانوار، ج ۷۶، ص ۱۳۰
📚 بحارالانوار، ج ۴۶، ص ۲۹۲
📚 بحارالانوار، ج ۴۶، ص ۲۹۹