در مسیر موفقیت به انسان تنههای زیادی زده میشود،
برخی میایستند و وقتشان را تلف میکنند.
و برخی نیز اهمیت نداده و با آن ضربه سرعت بیشتری میگیرند!
💬 سوال:
مقدار مسافت شرعى از دیدگاه مراجع تقلید:
✅پاسخ:
✍آيات عظام امام، بهجت، فاضل ، صافى و نورى: مسافت شرعى تقريباً 22/5 كيلومتر است.
✍آيات عظام تبريزى، سيستانى و وحيد:
مسافت شرعى تقريباً 22 كيلومتر است.
✍آيةاللَّه مكارم:
مسافت شرعى تقريباً21/5 كيلومتر است.
✅ ✍آيةاللَّه خامنه ای:
مسافت شرعی حدود 41 کیلومتر است هر چند به صورت #رفت_و_برگشت باشد - در این صورت نباید رفت آن از 20.5 کیلومتر کمتر باشد .
🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃
@sss1400
📥 سوال:
در نماز مسافر آیا باید محلی که در شهر قرار است برویم را کیلومتر بگیریم یا ابتدای ورودی شهر را؟
📤 پاسخ:
✍ آیات عظام امام خمینی(ره) و خامنه ای:
اگر جای خاصی از شهر مقصد مورد نظر است باید مسافت را تا آن محل حساب کند (. مثلاً دوستی او را به منزل یا باغی که در داخل همان شهر است دعوت کرده، در محاسبه مسافت، همان نقطه باید در نظر گرفته شود.) و الا ابتدای شهر ملاک است.
✍ آیت الله بهجت:
اگر مقصد خود شهر باشد ابتدای شهر را حساب کند ولی اگر مقصد مکان مشخصی در شهر باشد بطوری که بقیه به منزله جاده است تا همان نقطه حساب شود.
✍ آیت الله سیستانی:
انتهای مسافت آخرین مقصد است.
✍ آیات عظام صافی، وحید خراسانی، زنجانی، فاضل، مکارم، نوری همدانی:
اول شهر را انتهای مسافت حساب کند.
📚 منبع:
امام استفتائات ج1 صلوه المسافر س:2402 صافی هدایه العباد ج1 م1109 بهجت استفتائات ج2 س 2985 خامنه ای اجوبه الاستفتائات س 667 وحید توضیح المسائل نماز مسافر شرط اول م1289 زنحانی همان م 1281 نوری : همان م 1316مکارم استفتائات ج1 س 209 سیستانی توضیح المسائل م1267
❇️ تفاوت حد ترخص و مسافت شرعی ❇️
💠 * طبق نظر آیت الله خامنه ای مسافت شرعی هشت فرسخ (حدود ۴۱ کیلومتر) است، هرچند به صورت رفت و برگشت باشد، البته در این صورت باید مسیر رفت حداقل ۲۰/۵ کیلومتر باشد، ولی حد ترخص مکانی است که در آنجا اذان شهر شنیده نمی شود.
💠 * طبق تحقیقات انجام گرفته حد ترخص از آخر شهر حدود ۱۳۵۰ متر می باشد.
🔰 نکته: مسافری که از شب قبل قصد سفر کرده و پیش از ظهر به مسافرت میرود، نمی تواند تا قبل از رسیدن به حد ترخص روزة خود را افطار کند و درصورتی که پیش از آن افطار کند، بنابر احتیاط کفارة افطار عمدی روزة ماه رمضان بر او واجب است. البته چنانچه از حکم مسأله غافل بوده، کفاره ندارد.
🌎 سایت مراجع عظام
امام على عليه السلام:
أبلَغُ ما تَستَدِرُّ بهِ الرحمَةَ أن تُضمِرَ لِجَميعِ الناسِ الرحمَةَ
بهترين وسيله ريزش رحمت[الهی] این است که خیرخواه همه مردم باشی
غررالحكم ح3353
یعنی اگر یک مسئولیت کوچیک یا بزرگ داری فقط به فکر خودت واطرافیان واقوام نباشی بلکه به فکر همه مردمی باشه که دارند تواین سرزمین تلاش می کنند وزندگی می کنند
یعنی اگر یک کتاب خوب، یک سخنران یا سخنرانی خوب یا حتی اگر یک متن خوب پیدا کردی دیگران روهم از اون ها آگاه کنی
یعنی اگر می تونی دست چند نفر رو بگیری وداماد کنی یا جهیزیه تهیه کنی یا کمک مالی کنی نگویی به من چه! بلکه همه رو ازخودت بدونی وتمام تلاشت روبراشون انجام بدی
یعنی وقتی تو محل کارت می بینی مراجعه کننده اومده وداره دور خودش می چرخه ونمی دونه چیکار کنه کارش رو راه بندازی وراهنماییش کنی حتی اگر وظیفه تو نباشه...
یعنی اگر راننده تاکسی هستی و تو کل یک روز یه نفر پول کرایه کم داشت یا نداشت گازش رونگیری بری وبا محبت تا مقصد برسونیش...
یعنی اگر می خوای به یکی کمک کنی، سبک سنگین نکنی حالا این شخص بعدا چقدر می تونه به من کمک کنه بلکه با خدا معامله کنی نه باشخص وثروت ومقامش!
🆔 @hadisgraph
چیزی که امام حسن مجتبی علیهالسلام را شکست داد، نبودن تحلیل سیاسی در مردم بود. مردم، تحلیل سیاسی نداشتند. چیزی که فتنهی خوارج را بهوجود آورد و امیرالمومنین علیهالسلام را آنطور زیر فشار قرار داد و قدرتمندترین آدم تاریخ را آنگونه مظلوم کرد، نبودن تحلیل سیاسی در مردم بود والا همهی مردم که بیدین نبودند. تحلیل سیاسی نداشتند. یک شایعه دشمن میانداخت؛ فورا این شایعه همه جا پخش میشد و همه آن را قبول میکردند!
رهبر انقلاب ۱۳۷۲/۸/۱۲
🔸 تردید نکنید بچههایی که اخلاق خوبی ندارند یا از آسیبهای اخلاقی مثل #دروغگویی رنج میبرند در خانه آرامش کافی نداشتهاند...
👈 یکی از عوامل خارجی که در اغلب خانوادهها سهم قابل توجهی از زندگی روزمره را به خود اختصاص داده، فیلم و برنامههای تلویزیونی است.
🎞 فیلمهای که در آن انسانهایی با نقشهای ناآرام نمایش داده میشوند، ممکن است ما را بخندانند یا بگریانند و یا به ما هیجانی بدهند و ما را سرگرم کنند، اما آن چیزی که از ما میگیرند خیلی گرانتر از آن چیزی است که به ما میدهند و ضربۀ خود را در دراز مدت وارد خواهند کرد. آنها #آرامش را از ما میگیرند. اثر منفی بسیاری از #موسیقی ها هم همین است که آرامش انسان را به هم میزند.
♻️ برای اینکه کودک و نوجوانی مستقل داشته باشیم؛ ضمن تلاش برای دور نگه داشتن آنها از یاس و ناامیدی، باید روح امید و کوشش و #خلاقیت را در آنها بپرورانیم و به جای سرکوب و #تحقیر فرزندانمان از تحقق رویاهایشان حمایت کنیم.
💠 کودک: می خوام وقتی بزرگ شدم خلبان بشم
❌ پدر تحقیرکننده: با این نمرات ریاضی دورش رو خط بکش.
✅ پدر امیدبخش: البته که اگر تلاشتو بکنی، حتما میتونی.
#تربیت_کودک
کودک گوش نمیدهد
۱. محکم و با صلابت، اخطار چند دقیقه ای بدهید؛ برای مثال بگویید:《 تا ۵ دقیقه دیگر سر سفره شام حاضر شو》 و بعد به ساعت دیواری اتاق اشاره کنید.
۲. از زمان سنجی برای مشخص شدن مدت زمان معین استفاده کنید.
۳. اگر کودک به خواسته شما به موقع پاسخ داد، زود تحسینش کنید.
۴. دفعه های بعدی که از او چیزی میخواهید، ابتدا برای فرمان پذیری در دفعه قبل از او تقدیر کنید و سپس تکلیف جدید را بخواهید.
اگر کودک همکاری نکرد:
۵. زمان را از او بگیرید؛ برای مثال: اگر به این بهانه که بازی اش تمام نشده بود، ده دقیقه دیر سر شام آمد، فردا ۱۰ دقیقه از زمان بازیش کم کنید. ۶.بخواهید به ازای هر دقیقه دیر آمدن، یک دقیقه کاری از منزل را که معمولاً مسئول آن نیست، انجام دهد
۷. تنبیه را مناسب با نافرمانی کودک تنظیم کنید؛ برای مثال: اگر برای شام سر وقت نیامد، خودتان شام را شروع کنید و بگویید: او باید به تنهایی شام پایینتری مثل نان و پنیر بخورد.
روزى حسن بن على عليه السلام بر تعدادى فقير عبور كرد كه روى زمين نشسته بودند و از تكّه نانهايى كه جلو آنها بود برمى داشتند و مى خوردند . آنان حضرت را تعارف كردند و گفتند : اى پسر دخت رسول خدا ! بفرماييد با ما غذا بخوريد .
راوى مى گويد : حضرت پياده شد و فرمود : خداوند مستكبران را دوست ندارد . آن گاه با ايشان مشغول خوردن شد تا اين كه همگى سير شدند و به بركت وجود حضرت چيزى از آن نانها كم نشد . حضرت ، سپس آن فقرا را به ميهمانى خود دعوت كرد و به آنها غذا و لباس داد .
🔹 المناقب لابن شهرآشوب : 4/23 .