#تربیت_کودک
مقابله با رفتار گستاخانه کودکان
استفاده از واژههای مناسب
وقتی فرزندمان جمله گستاخانهای به كار برد با عصبانيت و نگاه خيره از او نپرسيم چی گفتی؟ چرا كه معمولاً جواب اين سؤال «هيچی» است و به اين شكل يک مجادله بی نتيجه شكل گرفته است. بهتر است مستقيماً به جمله يا رفتار گستاخانه اشاره و احساس خود را راحت و با صلابت بيان كنيم.
بهتر است از استفاده جملاتی كه سرزنش گونه بوده و واژه «تو» دارند بپرهيزيم و از جملات حاوی «من» استفاده كنيم. مثلاً به جای «ساكت شو!»، «بی ادب!» و… از جملاتی چون «ناراحت شدم»، «رفتارت را نمی پسندم» و… استفاده كنيم چرا كه استفاده از كلمه «تو» در وجود كودک نوعی دلخوری و در نتيجه لجاجت به وجود می آورد.
در پارهاي مواقع والدين با ديدن يا شنيدن رفتار يا گفتار گستاخانه كودكشان از فرط عصبانيت ناخواسته به پرخاشگری ميپردازند و جملاتي را به كار ميبرند كه به هيچ وجه درست و بجا نيست، مثلاً ميگويند: «ديگر مادر تو نيستم» يا «ديگر تو را به ميهمانی نخواهم برد». هيچ كدام از اين مواردي كه ذكر شد منطقي و قابل اجرا نيستند و زماني كه عصبانيتمان فروكش كند دوباره آنها را انجام ميدهيم، پس بهتر است با آرامش تنبيهها و پيامدهايي قابل اجرا و محدود براي كودكمان در نظر بگيريم.
اگر از روي عصبانيت يا غفلت ناسزايي از دهانمان خارج شد يا حركت گستاخانهاي از ما سر زد حتماً بابتش از كودكمان معذرتخواهي كرده و برايش توضيح بدهيم كه اشتباه كردهايم، سپس با زباني مؤدبانه و بياني منطقي دوباره حرفمان را بيان كنيم.
توجه، ابزاری قدرتمند در دستهاي والدين است. كودكان ما نياز عميقي به توجه والدين خود دارند و آنچه مشخص است اينكه توجه را بر بيتوجهي ارجح ميدانند. توجه در مقابل رفتار گستاخانه يعني سرزنش و شكلهاي بدتر از آن همچون شماتت كردن كه ممكن است كودك آن را بر بيتوجهي ترجيح بدهد، پس بهتر است چنانچه رفتار كودكمان بيخطر است با بيتوجهي به او به تنبيهش بپردازيم و هرگاه آن رفتار نامطلوب را ترك كرد با توجه مثبت و نگاه محبتآميز و آميخته به لبخند او را تشويق كنيم.
از زماني كه كودک زبان باز ميكند بايد كلمات مؤدبانه و سبک برخورد محترمانه را به او آموزش داد. بايد به كودكانمان معني عذرخواهی و تشكر را آموخته و كلماتی چون لطفاً، ببخشيد و ممنونم را به او آموزش بدهيم. هيچ حرفي آموزندهتر از عمل نيست. والدين بايد عامل به رفتارهاي نيكو باشند تا فرزندانشان نيز همچون خود آنها همان راه را براي دستيابی به سبک زندگی توأم با ادب، مهر و عطوفت ادامه دهند.
❀ @madaranee ❀
#خانواده
#رابطه_والدین_با_فرزند
⚠️ کمی دست از کار بکشید و فرصتی را صرف فرزندان خود کنید؛ فرزندان شما این از خودگذشتگی شما را می بینند و آن را هرگز فراموش نمی کنند؛ هر چه بیشتر به فرزندان خود برسید، از ناحیه آنها رضایت خاطر بیشتری پیدا می کنید؛ تنها خرج آنها را به دوش کشیدن کافی نیست.
والدین باید با فرزند خود و به خاطر او، وقتی را به اتفاق بگذارنند؛ به اتفاق بازی کنند؛ برایش کتاب بخوانند؛ در انجام تکالیف مدرسه به او کمک کنند؛ از او درباره دوستانش بپرسند؛ زیاد حرف نزنند و گوش شنوا باشند تا دریچه های دل فرزند به روی شما گشوده شود.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#رفتار_والدین
🚫به بچه ها دروغ نگویید!
اگر شما برای آنكه فرزندتان بی تابی و گریه كمتری بكند به دروغ به او بگویید كه
«دكتر آمپول ننوشته» یا
«من قول می دم كه دكتر آمپول نده» یا
هنگام زدن آمپول به او بگویید «آمپول كه درد نداره»،
كودک لحظاتی بعد با واقعیت مسأله رو به رو شده و متوجه می شود كه نزدیک ترین و مهم ترین اشخاص زندگی اش به او دروغ گفته اند...
👈 در این حالت او ضمن اینكه مجددا بی تابی و گریه خواهد كرد، #اعتماد و تكیه ای هم كه به شما به عنوان والدین داشته را از دست می دهد.
در رابطه با آمپول هم به جای اینكه بگویید آمپول درد نداره» بگویید: «آمپول كمی درد داره اما من مطمئنم كه تو خیلی شجاعی و می تونی این درد كوچیک رو تحمل كنی.»
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
☑️ بهترین توشه برای سفر آخرت
🌹 امام حسین (ع):
بندگان خدا! اهل #تقوا شوید و از دنیا برحذر باشید! اگر بنا بود دنیا برای کسی باقی بماند و یا کسی برای همیشه در دنیا بماند، پیامبران برای بقاء سزاوارتر بودند و برای رضایت از زندگی، شایسته تر بودند و به قضا و قدر، راضی تر بودند.
جز این نیست که خدا دنیا را دار آزمایش #تقوا قرار داده و انسانها را برای مردن آفریده است. پس تازه های دنیا کهنه می شوند و نعمتهایش از بین می روند و شادی اش تبدبل به غم می شود. دنیا منزلگاهی است زودگذر و کوتاه مدت. پس برای سفر آخرت توشه بردارید و بدانید که بهترین توشه، #تقواست.
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات
📖 عبادَاللّهِ اِتَّقُواللّهَ وَکُونُوا مِنَ الدُّنْیا عَلی حَذَرٍ، فَاِنَّ الدُّنْیا لَوْ بَقِیَتْ لاَِحَدٍ اَوْ بَقِیَ عَلَیْها اَحَدٌ، کانَتِ الاَْنْبِیاءُ اَحَقَّ بِالْبَقاءِ، وَ اَوْلی بِالرِّضی وَ اَرْضی بِالْقَضاءِ. غَیْرُ اَنَّ اللّهَ تَعالی خَلَقَ الدُّنْیا لِلْبَلاءِ وَ خَلَقَ اَهْلَها لِلْفَناءِ فَجَدیدُها بالٍ، وَ نَعیمُها مُضْمَحِلٌّ وَ سُرُورُها مُکفَهِرٌّ، وَ الْمَنْزِلُ بُلْغَةٌ وَ الدّارُ قَلْعَةٌ فَتَزَوَّدُوا فَاِنَّ خَیْرَ الزّادِ التَّقْوی؛
📚 تاریخ ابن عساکر، شرح حال امام حسین علیه السلام، ص 215
💠 حدیث مهدوی
🔻عیسی خشّاب گوید: «به امام حسینعلیه السلام گفتم: آیا شما صاحب الامر هستید؟
🔻امام حسین علیه السلام فرمودند:
🔹 لا وَلکِنْ صاحِبُ الاَمرِ الطَّریدُ الشَّریدُ المَوتُورُ بِاَبیهِ المُکَنَّی بِعَمِّهِ...»
🔸خیر ولکن صاحب الامر طرید و شرید و خونخواه پدرش و دارای کنیه عمویش میباشد...
📚کمالالدین، ج 1، ص 318
#امام_زمان
#محرم
#جمعه
https://eitaa.com/mouodyavaran
💎سخن امام حسین(ع) درباره صبر در زمان غیبت
🔻امام حسین علیهالسلام:
لَهُ غَیْبَةٌ یَرْتَدُّ فیها اَقْوامٌ وَیَثْبِتُ فیها اخَرُونَ فَیَوُذُّونَ وَ یُقالُ لَهُمْ: «مَتی هذَا الْوَعْدُ اِنْ کُنْتُمْ صادِقینَ». اَما اَنَّ الصّابِرَ فی غَیْبَتِةِ عَلَی الاَْذی وَالتَّکْذیبِ بَمِنْزِلَةِ المجاهِدِ بِالسَّیْفِ بَیْنَ یَدَیْ رَسُولِ اللّه ِ صلی الله علیه و آله
❇️ حضرت مهدی دارای غیبتی است که گروهی در آن مرحله مرتد میشوند و گروهی ثابت قدم میمانند و اظهار خشنودی میکنند.
افراد مرتد به آنها میگویند: «این وعده کی خواهد بود اگر شما راستگو هستید؟»
ولی کسی که در زمان غیبت در مقابل اذیّت و آزار و تکذیب آنها صبور باشد، مانند مجاهدی است که با شمشیر در کنار رسول خدا صلی الله علیه و آله جهاد کرده است.
📚 بحارالأنوار، ج ۵۱، ص ۱۳۳
💠پیوند نهضت حسینی و قیام مهدوی علیهماالسلام
🔻در زیارت عاشورا که مرامنامه آمیخته به اشک و خونِ مکتب تشیع است، دو بار از خداوند، خوانخواهی سیدالشهدا به همراه امام زمان(ع) درخواست شده است:
🔻«... أنْ یَرزُقَنی طَلَبَ ثارِکَ مَعَ إمامٍ مَنصورّ...»
🔻و «... أنْ یَرزُقَنی طَلَبَ ثارِکُم مَعَ إمامٍ مَهدیّ...»
🔻امام زمان علیه السلام با جد مظلوم شهید خود چنین گفت وگو میکند:
🔸«...فَلَأنْدُبَنّکَ صَباحاً وَ مَساءً وَ لَأبْكِيَنَّ عَلیکَ بَدَلَ الدُموعِ دَماً...»
🔹اگر چه زمانه مرا به تأخيرانداخت و مقدّرات الهی مرا از یاری تو بازداشت و نبودم تا با کسانی که شمشیر بر تو کشیدند بجنگم و با دشمنانت به خصومت برخیزم، در عوض هر صبح و شام بر تو مویه میکنم و به جای اشک، خون میگریم و حسرت میبرم و بر مصیبتهایت افسوس میخورم تا آنجا که از فرط اندوه و مصیبت و شدت غم و حزن جان سپارم.»
📖فرازی از زیارت ناحیه مقدسه
امام مهدی ارواحنا فداه :
من دعاگوی هر مومنی هستم که مصیبت جدّ شهیدم را یاد کند و پس از آن برای تعجیل فرج من دعا کند
( مکیال المکارم )