🔺جدال منطقها
🔹نگاهی به دیدگاه امام خمینی(ره) درباره حدود و ثغور آزادی اندیشه در نظام اسلامی
✍️مهدی سعیدی - دبیر گروه تاریخ
📝این خط تهاجمی تبلیغاتی بازتاب خود را در پرسشهای خبرنگارانی نشان داد که به دیدار امام(ره) در پاریس میآمدند. برای نمونه، وقتی خبرنگار روزنامه هلندی «دی وُلت كرانت» از امام(ره) میشنوند: «در جمهوری اسلامی كمونیستها نیز در بیان عقاید خود آزادند» این پاسخ با تعجب و شگفتی پرسشگر همراه میشود! نماینده سازمان عفو بینالملل نیز در دیداری دیگر از امام(ره) میپرسد: «آیا در حكومت اسلامی، ماركسیستها آزادی عقیده و آزادیبیان عقیده دارند؟» و جواب میشنود: «در حكومت اسلامی همه افراد دارای آزادی در هر گونه عقیدهای هستند، ولكن آزادی خرابكاری را ندارند.»
🔗متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را از قسمت سنجاق شده دریافت کنید
@ssweekly
🔺عطرهای درهم
🔹روایت 1104
✍️حکیمه سادات نظیری - نویسنده
📝اول نمیدانم بوی قورمهسبزی نذری را استشمام کردم، یا عطر کتیبههای مشکی که از ایران به دستش رسیده بود. روایت هشتم بود که دیدم وسط خیابانهای واترلو دنبال آدرس میگردم. با «کتاب کاشوب» همراه شده بودم و میرفتم روضهای گوش کنم آنور دنیا. «کاشوب» ولی همین جا رهایم نکرد.
📌 دستم را گرفت و مرا روایت به روایت با خودش برد. وقتی رسیدم به روایت تازه مادرها، با خودم فکر میکردم این روایت، قصه خیلی از ماهاست. همین ماهایی که به هر بهانهای خودمان را به حسین(ع) گره میزنیم. فرقی نمیکند محرم باشد یا نه. دل ما بچه شیعهها، کفتر جلد همان گنبدی است که اشکمان، تار میکند منظرهاش را.
📌 «کاشوب» اولین مجموعهای است که روایتهایش بوی چای روضه میدهد. بوی سیاهی و کتیبه توی صندوق و نذریهای ظهر عاشورا. ۲۳ روایت از آدمهایی که هر کدام از دریچه خودشان به محرم نگاه میکنند؛ دریچهای منحصر به فرد که اشتراک همه آنها توی آن حس غریب است. مجموعه دوم، «رستخیز» است. روایتهای «رستخیز» با چیرهدستی خانم مرشدزاده طوری کنار هم نشستهاند که انگار قندهای کنار چایی روضه باشند. شیرینند و لازم. من مطمئنم همان روایت اول، نمکگیر میشوید و روایت چهارم دیگر این دلتان است که با نورکریم هم رکاب میشود و پشت سر پیرمرد نماز میخواند؛ اما تا به خودمان بیاییم «زانتشنگان» ما را سوار موجهای روایتش، تا شب اعظم برده است.
📌 غمهای آشنای کتاب سوم تکانمان میدهد. این آدمها جایی از زندگیشان با هسته اندوه کربلا مواجه شده، طعمی از اندوه را چشیدهاند که خط و ربطی با عاشورا دارد. آنقدری خوب روضه میخوانند که باورمان میشود هنوز هم در کالبد روزهای معمولی زندگی، عاشورا جریان دارد و بیوقفه میرسیم به «رهیده». قلپ آخر چای روضه است «رهیده»، کتاب چهارم. «رهیده» خودمانیتر است.
📌 روایتها خود زندگیاند؛ اما هنوز هم تکرار توی کتاب راه ندارد. هیچ روایتی شبیه روایت دیگر نیست. مجموعه «کاشوب» که به همت نشر اطراف هر سال، مهمان دست عزاداران حسین میشود، تکرار تویش راه پیدا نکرده است. اگرچه گاهی تک و توک روایت سختخوانی هم داریم؛ اما کل مجموعه همان سینی چای روضه است که گرمگرم میریزد توی زخمهای یک ساله گلویمان.
📌 امسال هم «مهمان گاه»، شده است مجموعه پنجم. یاد نوحهخوان میافتم که امسال میگفت: «حسین حتی توی گودال هم مهمانی گرفته بود. به هر کس چیزی بخشید. حتی انگشترش را...»
📌 مجموعه «کاشوب» با پنج جلد، مجموعه روایتهایی است که قصه محرم را برایمان میگویند. قصهای که هر سال تکرار میشود؛ اما هر بار لایه تازهای از این منظومه برایمان تصویر میشود. در این پنج کتاب، آدمها احوال خودشان را با محرم گفتهاند؛ احوالی که آشناست.
📥 پی دی اف این شماره را از قسمت سنجاق شده دریافت کنید
@ssweekly
🔺همه را میشناسد
🔹حسن ختام
✍️گروه جوان
📝کربلا پایان نیست، بلکه آغاز است. آغازی نو بر آنان که در بیابان گمراهی تک و تنها افتادهاند. آنهایی که با باران اشکهایشان، دریایی میسازند تا کشتی نجات حسینبن علی(ع) را به نزد خود بخوانند.
📌 بانگ جرس کاروان امام حسین(ع) از دهم محرم سال 61 هجری قمری به صدا درآمد تا از همه آنهایی که در فراز و فرودهای دنیا به بیراهه کشیده شدند، دستگیری کند.
📌 حسینبنعلی(ع) همه را میشناسد. چه آنهایی که جا ماندهاند و چه آنهایی که گاهی در مسیر بودهاند و گاهی کنار کشیدهاند یا آنهایی که هزاران راه رفتهاند و بریدهاند و آمدهاند تا مردانه توبه کنند، آنهایی که به قدر وجودشان پشیمانی بار زدهاند.
📌 آقاجان، یا صاحبالزمان(ع)، ما را همین سیاهیهای محرم رو سفید کرد. سیاهیهای محرم بود که خجالت کشیدن را یادمان داد. سر پایین انداختن را، اشک جاری کردن را، توبه کردن را و در نهایت شروع دوباره را. ما از همین شروع کردنها چشم انتظار شما شدیم.
📥 پی دی اف این شماره را از قسمت سنجاق شده دریافت کنید
@ssweekly
🔺دو راهی ارتجاع و تکامل
🔹انتخابات چگونه میتواند زمینهساز تحول باشد؟
✍️مصطفی قربانی - دکترای علوم سیاسی
📝حوزههای نیازمند به تحول، حوزههایی هستند که هماکنون در آنها چالش و ضعف وجود دارد و نقطه آسیبپذیری برای کشور و نظام هستند. مطابق با فرموده رهبر معظم انقلاب، به ویژه در بیانیه گام دوم انقلاب و سایر بیانات معظمله، مهمترین این حوزهها عبارتند از: حوزههای حکمرانی، مدیریت کشور و سبک زندگی مردم.(21/۲/1400) به طور دقیقتر، باید گفت معظمله در بیانیه گام دوم از هفت سرفصل اساسی نام بردند که نیازمند توجه بیشتر در گام دوم انقلاب اسلامی هستند: علم و پژوهش، معنویت و اخلاق، اقتصاد، عدالت و مبارزه با فساد، استقلال و آزادی، عزّت ملی و روابط خارجی و مرزبندی با دشمن، سبک زندگی. این حوزههای هفتگانه را میتوان حوزههای نیاز به تحول دانست.
🔗متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را از قسمت سنجاق شده دریافت کنید
@ssweekly
صبح صادق
🗞 صبح صادق شماره 1105 منتشر شد 📃 جدیدترین نسخه صبح صادق همراه با پرونده کره داغ؛ نگاهی به گرمایش زم
1105.pdf
2.13M
🗞 صبح صادق شماره 1105 منتشر شد
📃 جدیدترین نسخه صبح صادق همراه با پرونده کره داغ؛
نگاهی به گرمایش زمین و پیامدهای جهانی آن را همینجا بخوانید.
🔹نسخه الکترونیکی هفته نامه صبح صادق، یکشنبهها صبح در پایگاه اینترنتی و پیشخوانهای مجازی منتشر میشود
@ssweekly
May 11
صبح صادق
🗞 صبح صادق شماره 1105 منتشر شد 📃 جدیدترین نسخه صبح صادق همراه با پرونده کره داغ؛ نگاهی به گرمایش زم
🔺فرامتن یک تبادل
🔹سرمقاله 1105
✍️عزیز غضنفری - عضو شورای سیاستگذاری صبح صادق
📝گفتنی است، برخلاف ادعاهای مقامات آمریکایی که میخواهند خود را قهرمان و پیروز این ماجرا معرفی کنند، بانکهای جمهوری اسلامی ایران بر داراییهای متعلق به کشور کنترل کامل خواهند داشت و میتوانند بدون محدودیت، کالا و خدمات مورد نیاز خود را خریداری کنند. در همین باره وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بیانیه خود اعلام کرد نحوه بهرهبرداری از منابع و داراییهای مالی رفع توقیف شده در اختیار جمهوری اسلامی ایران بوده و این منابع برای نیازهای گوناگون کشور حسب تشخیص مراجع ذیصلاح هزینه خواهد شد.
🔗متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را از قسمت سنجاق شده دریافت کنید
@ssweekly
🔺رفتار نمایشی
🔹بررسی رویکرد تازه ایالات متحده آمریکا در منطقه غرب آسیا
✍️اکبر معصومی - کارشناس بین الملل
📝در کنار خبر اعزام ناو آمریکایی به منطقه به بهانه ایجاد صلح، تلاش دولت دموکرات آمریکا نیز مبنی بر عادیسازی رابطه بین رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی نیز مطرح شد. تقارن این دو موضوع نشان میدهد، ایالات متحده در اعزام ناو نیز به دنبال متقاعد کردن اعراب به خصوص آلسعود برای نزدیکی با رژیم صهیونیستی بوده است. موضوعی که نشان میدهد کاخ سفید همه گزارههای خود را برای تحقق صلح به اصطلاح آبراهام به کار گرفته است. البته به نظر میرسد این موضوع بیشتر درخواست دولت رئیس رژیم صهیونیستی و نتانیاهو از بایدن در هفتههای قبلی بوده است. بنابراین دولت آمریکا در اعزام ناو به دنبال صلح و تأمین امنیت نیست، بلکه به دنبال استفاده ابزاری در راستای سیاستهای صهیونیستی است.
🔗متن کامل را بخوانید
پی دی اف این شماره را از قسمت سنجاق شده دریافت کنید
@ssweekly
هدایت شده از صدای انقلاب
SedayeEnghelab-Sarmaghale1106.mp3
11.31M
📢#صدای_انقلاب شماره۷۹۷
💠سرمقاله
💠تبادل زندانیان و فرامتن آن
💠این خصلت قدرتهای استکباری است که از ابزارهای غیرقانونی برای به کرسی نشاندن خواستههای زیادهخواهانه خود استفاده میکنند. در مقابل، دولتها و ملتهای مستقل و عزتمند هیچگاه اسیر زورگویی و زیادهطلبی نمیشوند. طی سالهای گذشته و به ویژه از ۱۸ اردیبهشت 1397 و همزمان با سیاست فشار حداکثری دوره ترامپ، آمریکاییها سلسله اقداماتی علیه جمهوری اسلامی ایران انجام دادند که مسدود شدن منابع ارزی ایران در کره جنوبی و برخی کشورهای دیگر از آن جمله بود...
#ارز
#تبادل
#سرمقاله
#صبح_صادق
#صدای_انقلاب
🆔 @sedayeenghelab_ir
➖➖🍃🌺🍃➖➖🍃🌺🍃➖➖
🔺زندگی برای ایران
🔹نگاهی به فراز و فرودهای ایجاد زیرساختهای مسکونی در جزایر خلیجفارس
✍️یعقوب ربیعی - کارشناس سیاسی
📝در این سند پیشرفت نمیتوان یک نسخه را برای همه جزایر تعریف کرد؛ بلکه براساس زیست بوم هر جزیره، وضعیت ژئواستراتژیک، موقعیت ژئواکونومیک و... باید برای هر یک برنامه مدون و کارشناسی شده تدارک دیده شود. آنچه در این سند باید مد نظر قرار گیرد، این است که برخی از این عقبماندگیها حاصل محدودیتهای اقتصادی دولتها بوده و مسیر برطرف کردن این موضوع نیز از مردمی کردن، وارد کردن بخشهای خصوصی توانمند، ورود سرمایهگذار خارجی و... میگذرد. در نظر داشته باشیم که اماراتیها برای ساختن جزایری که گفته شد از ظرفیت کارشناسی و سرمایهگذاری شرکتهای داخلی و خارجی استفاده بسیاری کردهاند.
🔗متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را از قسمت سنجاق شده دریافت کنید
@ssweekly
🔺ایران چندجانبهگرا
🔹گزارشی از نشست ایران و بریکس؛ چشماندازهایی برای شراکت و همکاری
✍️رضا صارمی - دکتری امنیت ملی
📝یکی از مواردی که اعضای بریکس به شدت در پی آن هستند، این است که استفاده از ارز دلار را کنار بگذارند. در حال حاضر، کشورهای عضو در مبادلات خود از ارزهای ملی استفاده میکنند؛ ولی بریکس به دنبال ایجاد ارز واحد است که پیشنهادهای متعددی در این باره داده شده است. یکی از این پیشنهادها ایجاد پول واحد R5 است که کلمه R ابتدای نام ارزهای این پنج کشور است. پیشنهاد دیگر استفاده از یوان چین به عنوان ارز مرجع است. البته بحث دیگر درباره پشتوانه این ...
🔗متن کامل را بخوانید
📥پی دی اف این شماره را از قسمت سنجاق شده دریافت کنید
@ssweekly