مقدمه.pdf
4.89M
📔 #فصوص_الحکم
⭕️تشريح مقدمه.
⭕️ هرگونه استفاده (حتي نگاه سطحي يا بازنشر يا...) از اين مطالب براي کسانيکه "عَن سببٍ حسن ظنّ به اولياي الهي ندارند" حرام شرعي است.
💢کانال فِي الحِکمَة
🆔 @felhekmat
💠 #اربعين_کليمي:
🔅اي عزيز!
بعد از آنکه فرعون هلاک شد حق تعالي با کليمش(ع) بناي مواعده گذاشت،قوله:((و اذ فرقنا بکم البحر و فانجيناکم و اغرقنا آل فرعون و انتم تنظرون و اذ واعدنا موسي اربعين ليلة...)) (بقره،آيه 50و51)؛تا فرعون نفس را نکشتي از اربعين کليمي لوحي بر موسي روح لائح نخواهد شد.
📚 هزار و يک کلمه،کلمه 485،ص266.
______________________________________
🔰أقول:
((#التجلي و هو عبارة عن انكشاف الحقيقة بمقدار قابلية كل من حصل له التجلي...)) (آية الله قاضي رحمة الله،شرح دعاي سمات،ص67)؛پس تجلي حق بر عبد در گرو تعالي و تصاعد و تقرّب عبد به حق و ازاله ي موانع و ظلوميّت و جهوليّت نفس انساني و گذر از جسم و جسمانيات و مشتهيات نفساني و تزکيه و تصفيه است و تا پي به عزّ ربوبيّت و ذلّ عبوديت نبرده و اين اضافات که از آن تعبير به نوافل هم ميشود را مرتفع نکرده واصل به مقام قرب نوافل نخواهد شد لذا در پي تحصيل مشتهيات نفسانيست و او را عايدي از معارف نخواهد بود،چه بداند و چه نداند.اما اگر به قرب نوافل واصل شد((فلما جاء موسي لميقاتنا و کلّمه ربه)) اميد تجلي ذاتي از مشکات محمدي(ص) که مستدعي اندکاک جبل أنائيت و وصول به مقام قرب فرائض و اندکاک اراده ي تشريعيه و تکوينه است،برايش هست.
💢کانال فِي الحِکمَة
🆔 @felhekmat
_فصوص_الحکم_عبدالرزاق_کاشانی.pdf
31.49M
📔شرح #عبدالرزاق_کاشاني ره بر کتاب #فصوص_الحکم.
💢کانال فِي الحِکمَة
🆔 @felhekmat
کمپین د. ضد آمریکا و صهیونیست
✡️ به نظر ارنست رنان نژاد آریا بهعلت عقل و دانش و جستجوگری عاقلانه، دقیق و فلسفیاش و حقیقتجوییاش
💠تحميل #قطعنامه_598 از طرف تکنوکراتها و ليبرالهاي به ظاهر مسلمان و سفهايي که خود را مصلح ميپندارند،به امام امت(ره)و خسارت تفکر ليبرال براي اسلام و مسلمين:
🔸آنچه به نام جام زهر در جامعه مطرح است، در واقع پذیرش قطعنامه 598 می باشد؛ جام زهری که حضرت روح الله بعد از انتشار این نامه طبق سخنان حاج سید احمد آقای خمینی:
1⃣ خدا می داند بر خانه امام چه گذشت هیچکس جرئت نمی کرد خانه امام برود،پیش امام برود.بعد از پذیرش قطعنامه 598 چند روز امام درست نمی توانستند راه بروند.همه اش می گفتند: خدایا شکرت ما راضی هستیم به رضای تو.
2⃣ امام دیگر در جماران سخنرانی نکردند:
«توجه داشته باشید که باید دور سخن گفتن مرا ولو یک جمله دعا خط بکشید مجاری تنفس من بیمار است، و حالا هم که جنگ در کار نیست، زحمت به من ندهید از اینکه مثلاً خانواده شهدا و امثال آن بیایند و من دستی تکان دهم، مضایقه ندارم»(صحیفه امام ، ج 21 ، ص 171).
3⃣حاج عیسی(خادم امام خمینی) میگفت که امام تا دو روز بعد از پذیرش قطعنامه چیزی نخوردند و وقتی بعد از دو روز وارد اتاق شدم امام من را در بغل گرفت و یک ساعت گریه کرد و گفت حاج عیسی! شهدا به مقامی که بخواهند میرسند، جانبازان اجرشان را میگیرند، اسرا هم برمیگردند. اما من چه کار کنم؟!
4⃣مرحوم حجت الاسلام محمدرضا توسلی از مسئولان دفتر امام خمینی نیز در این رابطه میگوید: «بعد از آنکه امام(ره) قطعنامه را پذیرفتند و گفتند جام زهر را نوشیدم من دیگر خنده بر لب ایشان ندیدم.
💢کانال فِي الحِکمَة
🆔 @felhekmat
💠تشابه کلام افرادي که ميگويند به فلسفه نياز نداريم،با کلام و منطق دومي لعنة اللّه عليه:
مطلب کسانيکه ميگويند ما به علوم عقليه و حکمت نياز نداريم(زيرا يا در اخبار هم آمده که بوسيله اخبار بي نياز از آن هستيم و يا در اخبار نيامده لذا به آن نياز نداريم)عينا مانند گفتار دومي لعنة الله عليه است که به عمرو عاص لعنة اللّه نوشت:
أما الكتب التي ذكرتها،فإن كان فيها ما وافق كتاب اللّه، ففي كتاب اللّه عنه غني؛ و إن كان فيهما ما يخالف كتاب اللّه، فلا حاجة اليه؛ فتقدم باعدامها.فشرع عمرو بن عاص في تفريقها علي حمّامات الاسكندرية و احراقها في مواقدها(الغدير،ج6،ص298 و 300)؛اين گفتار سدّ باب تحقيق و تدقيق و نشر علوم و فرهنگ دنيا و آخرت است و عينا همان گفتار آخر دومي است که:حسبنا کتاب اللّه!
⭕️علامه محمد حسين حسيني طهراني ره.
🔸ترجمه:
اما در مورد کتبي که ذکر کردي،يا موافق با قرآن هستند که بوسيله قرآن از آنها بي نيازيم،يا مخالف قرآن هستند که اساسا نيازي به آنها نداريم.پس اقدام به از بين بردن آنها کن... .
#اخباريگري #تحجر #تفکيک
💢کانال فِي الحِکمَة
🆔 @felhekmat
ممد الهمم در شرح فصوص الحكم.docx
770.7K
📔شرح فارسي #علامه_حسن_زاده حفظه بر کتاب #فصوص_الحکم.
💢کانال فِي الحِکمَة
🆔 @felhekmat
بحران کاغذی.pdf
2.61M
در خصوص دلايل پذيرش #قطعنام_598.
@felhekmat
کمپین د. ضد آمریکا و صهیونیست
✡ از نظر آدولف هیتلر تاریخ به جنگ نهایی بین نژاد برتر آریا، دارای چشم آبی و موی طلایی، با نژادهای پس
🔰أقول:
1⃣فعل پاکان را قياس از خود مگير.به کرّات عرض شده که چون عرفا در کان تامه متباين با عامه هستند لذا به تبع در کان ناقصه هم بطور کلي متباين با عامه هستند.طبق اين مقدمه کوتاه حقيقت امر اين است که آنچه براي ولي خدا زهر است چه بسا براي عامه عين النضّاخ و احلي من العسل باشد!پس نميتوان زهر بودن قطعنامه را براي امام(ره) حمل بر هر علتي کرد،و از ظنّ خود هر تفسيري را بعنوان علت ارائه داد.قدر مسلم اين است که همانطور که عرض شد،هر امري که مرضي رضاي حق تعالي و قطب الاقطاب،حضرت وليعصر(عج)نباشد،مرضي ولي خدا هم نيست،زيرا در مقام قرب فرائض،قيد سالک(کان تامه)اندکاک در حق پيدا ميکند و اراده ي تشريعي و تکويني برايش نميماند لذا ذائقه ي حضرتش که مقيم اين مقام است مندک در اراده ي حق ميباشد،پس زهر بودن قطعنامه را حرفي ديگر است.
2⃣استاد زنجيرزن نقل فرمودند از يکي از اوليا خدا در قم(نام نياوردند):اگر اجازه ميدادند و جنگ سه سال ديگر ادامه ميافت حضرت(عج)ظهور ميفرمودند،(نقل به مضمون).
3⃣اشباه الرجالي که امام امت(ره)را مجبور به پذيرش #قطعنامه_598 کردند و ذائقه ي شيطانيشان که موجب عسل پنداشتن زهر شد و خنجري که به اسلام و مسلمين زدند و ميزنند و شيطاني بودنِ اصلِ تفکرِ ليبرال و... بحثي ديگر دارد،که اگر مقدمه اول و جايگاه ولي خدا فهم شود جايگاه اينان هم متقابلا فهم خواهد شد.
📋نکته:
قرب فرائض مقامي است که ميتوان براي امام(ره)بطور کاملا علمي و مستند قائل شد چه اينکه حضرتش(ره)داراي ولايت تکويني هم بود.
📋نکته:
مبارزه و عيان کردن نجاست و نحوست تفکر شيطاني #ليبرال،که دستور به اشاعه ي آن صريحِ متنِ پروتکل شماره ي دهم قبيله صهيون است،براي حفاظت از کيان اسلام،بر هر مجاهد و آزاده اي بقدر وسع و توانش لازم و واجب است،چه اينکه جنگ،جنگِ عقيده ها است.
💢کانال فِي الحِکمَة
🆔 @felhekmat
com.parsiblog.erfan2.fl.apk
3.21M
⭕️نرم افزار ترجمه شرح عبدالرزاق قاساني بر کتاب #منازل_السائرين.
💢کانال فِي الحِکمَة
🆔 @felhekmat
کمپین د. ضد آمریکا و صهیونیست
https://eitaa.com/bakeri_channel کانال سرداران بدر وخیبر شهیدمهدی وحمید باکری
💠قسمتهايي از يک مقاله درباره #اجتهاد در احکام عمليّه(فقه اصغر) و اصول علميه(فقه اکبر):
🔸پس از غيبت کبري،مرجع عباد، نصوص شريف ميباشد.بطور کلي اين گنجينه ارزشمند يعني نصوص شريف دو قسم هستند که يک قسم از آنها خاصيت عملي دارند و مربوط به ساحت عمل هستند و قسم اعظم ديگر خاصيت علمي دارند و مربوط به ساحت علم و نظر هستند.براي استفاده ي علمي و صحيح از نصوص(اعم از نصوص علمي و عملي)نياز به ابزار و علومي داريم تا بوسيله آنها بتوانيم استنباط کنيم مطالب علمي را از نصوصي که خاصيت علمي دارند و مطالب عملي را از نصوصي که خاصيت عملي دارند، و برخورد خشک #اخباري چه در نصوصي که خاصيت علمي دارند و چه در نصوصي که خاصيت عملي دارند، مطلقا هيچ توجيهي نزد هيچ عاقلي ندارد.لذا هم نصوصي که خاصيت عملي دارند نياز به واکاوي دارند و هم نصوصي که خاصيت علمي دارند.
🔸بديهي است پس از پذيرش نياز به عقل و اجتهاد براي استفاده صحيح از نصوص(اعم از نصوصي که ناظر به ساحت علمي و عملي هستند)،بعنوان يک اصل عقلي و کلي نميتوان اين اصل را تنها تخصيص به نصوصي داد که ناظر به عمل عباد هستند و با قسمت عمده و اعظم نصوص که خاصيت علمي دارند و ناظر به ساحت علم و نظر هستند برخورد اخباري کرد زيرا تخصيص در قواعد عقلي،عقلا مجاز نيست. پس همانطور که در ساحت عملي دين نياز به ابزاري هست که بتوان بواسطه ي آن ابزار استنباط کرد اصول عمليه عباد را از نصوصي که خاصيت عملي دارند،همينطور در ساحت علمي نياز به ابزاري هست که بتوان بوسيله آن ابزار استنباط کرد اصول علميه را از نصوصي که خاصيت علمي دارند.با تفکيک و تباين علوم مختلف بر حسب موضوعات آنها ميابيم، عمده ابزاري که براي استنباط موقف عملي عباد به آنها نياز است،علوم شريف فقه و اصول فقه ميباشد،و عمده ابزاري که براي استنباط اصول علمي نياز به آنها است،علوم اشرف فلسفه و عرفان نظري ميباشد.زيرا متعلق علم فقه اعمال ارادي عباد است و موضوع علم فلسفه و عرفان،وجود که متن قرآن تکوين است.
🔸پس عقلا نميتوان براي يافتن اصول علمي به فقه بسنده و به فقيه،بما هو فقيه في النصوص العملي رجوع کرد،همانطور که نميتوان براي استنباط اصول عملي سراغ فلسفه و عرفان رفت. و منطقا ساحت کار فقيه در نصوص عملي و فقيه در نصوص علمي، غير هم است. همانطور که ساحت کار نجار بما هو نجار غير از ساحت کار بقال بما هو بقال است،و هر يک تخصصي مخصوص به خود را دارند.
🔸متاسفانه جريان حوزوي امروز فقط به بخشي کوچک از نصوص که البته اهميتي عظيم دارد با رويکرد اجتهادي ميپردازند و با بخش ديگر نصوص که اهميتي اعظم دارد،برخورد اخباري محض و نه اجتهادي ميکنند(به اين معني که نصوص علمي بوسيله ابزار مربوطه که فلسفه و عرفان باشد مورد واکاوي دقيق و نظر اجتهادي قرار نميگرند)و اين بزرگنمايي بخشي از دين و رها کردن بخش اعظم موجب شده تا چهره اي کاريکاتوري از دين به جامعه و جهان القا شود!
📋نکته:
در نهايت،اين نظام ارزشي اسلام و اصول عمليه است که راه صحيح را به جامعه مينماياند لکن بايد توجه داشت که بناي نظام ارزشي دين اسلام بر نظام بينشي است لذا نياز به هر دو مسجل است.
📋نکته:
حقيقت قرآن تکوين و قرآن تدوين وحدت دارد.و اين دو تنها از حيث نحوه ظهورشان در مجالي غير هم هستند.
📋نکته:
اين نوشتار با تصرف و ويرايش نگارنده ي مقاله در کانال قرار گرفته و شايد ادامه اش هم بارگذاري شود.
#طرح_درس #اجتهاد #فلسفه_عرفان #اخباريگري
💢کانال فِي الحِکمَة
🆔 @felhekmat
💠 #اخطار و اذکار از خطري جدي:
1⃣در تمدن سازي اسلامي،نياز جدي به حکمت و عرفان،بعنوان نظام بينشي دين اسلام نمايان ميشود. زيرا بر مبناي نظام بينشي اسلامي است که، نظام ارزشي اسلامي و احکام عمليه فرديه و اجتماعيه در شئون و حوزه هاي مختلفِ فرهنگي و اقتصادي و... بنا ميشود. و تا به اين مهم رسيدگي نشود تقريبا هيچ گام مهمي براي اسلام ناب، برداشته نشده است(اسلام ناب غير از اسلام سکولاريزه است، و اقتضاي اسلام حقيقي، تشکيل تمدن اسلامي است). شايان ذکر است که،امام امت حضرت روح اللّه موسوي خميني ره جمع بين نظام بينشي و ارزشي دين کرده بود،و بقدر وسع در هر دو ساحت علمي و عملي دين مجتهد و صاحب نظر بود، لذا بر همين اساس بناي حکومت اسلامي را بر مبناي عرفان و حکمت و فقه پي ريزي و پيگيري فرمود(ره).
2⃣همينطور در غرب و ديگر ممالک، نظام ارزشي را بر مبناي نظام بينشي و جهان بيني مخصوصي پيريزي ميکنند. بعنوان مثال آنچه اکنون بنام علم اقتصاد و يا علوم ارتباطات و يا علوم اجتماعي و يا... در ايران و بسياري ديگر از نقاط جهان تدريس ميشود، بر مبناي نظام بينشي ليبراليسم ميباشد.شايان ذکر است که اين نظام بينشي منحوس(ليبراليسم) خود از کتاب ضالّ و مضلّ زوهر(zohar)،اشراب ميشود. و اين نظام فکري در ديد کلان غرضي بجز منغمر کردن بشر در ماده و هوس،و تقابل با مکتب الهي بوسيله ي اشاعه فحشا، ندارد.
3⃣نظام ارزشي عينا منطبق بر نظام بينشي است. بعنوان مثال: در دکترین لسهفر، فاعل هوس، دو گزارهی «نفی تبعیت از شرع و عقل» و «تبعیت از شیطان و هوای نفس» را پيريزي ميکند(و اين امر همان نظام بينشي اومانيست و ليبراليست است) و قله هوس فردی، به اندازهی عملِ فاعلِ هوس، ارتفاع میگیرد.
بنمایهی طرحریزی استراتژیک در امانیسم(که يکي از عمده مباني ليبراليسم هست)و نخ تسبیح آن، لسهفر ميباشد. به نظام بينشي لسه فر در دانشگاهها کوچکترين اشاره اي هم نميشود ، و تنها در اقتصاد و نظام ارزشي، نظريات وي تدریس میشود.پس در نظام اسلامي که داراي تاسيساتِ غني ميباشد واجب است که هر نظام ارزشي،از اقتصاد و علوم سياسي و روابط بين الملل و علوم اجتماعي و... بر مبناي نظام بينشي همان مکتب(اسلام)پي ريزي و پيگيري شود.
4⃣اکنون، پس از ساليانِ سال که شبکه ي عظيم نفوذ، در داخلِ نظام اسلامي، مجري منويات نظام ليبرالي(شيطاني)،است. #اخطار اين است که اکنون تضاد و تقابل بينش اسلامي (که امام ره طرح کلي آن را پي ريزي کرد) با ايدئولوژي شيطاني ليبرال به اوج خود رسيده. لذا جبهه ي اسلام،ناگريز به انقلابي مجدد در داخل هست تا بتواند نظام ارزشي حکومت(جمهوري اسلامي) را منطبق بر نظام بينشي اسلامي کند. در اين صورت پرده از چهره اين شبکه عظيم مي افتد و کثافت اين خناثان کاملا نمايان ميشود که اين اتمام حجتي است براي قشر نا آگاه. بديهي است پيروزي جبهه ي اسلام در برابر جبهه ي کفر(ليبرالهاي کنوني)،تقويت و نهادينه شدن اسلام را در جهان نتيجه خواهد داد. و متقابلا،غلبه ي جبهه ي کفر بر جبهه ي اسلامي قطعا موجب ضربه اي مهلک و سيلي سخت، براي اسلام و قرآن خواهد بود...
5⃣انقلاب سال 57، انقلابي سياسي بود. و بجهت نوشاندن جام زهر به اسلام، توسط #استاد_اخلاق!(مغروق استخر فرح)، منجر به فراگيري اسلام در جهان نشد. اما انقلاب کنوني که به جبهه ي اسلام تحميل خواهد شد، انقلابي در ساحتهاي متنوعي خواهد بود.لذا با پيروزي اسلام، و مانع شدن از نوشاندن جام زهري جديد به اسلام،توسط استاد اخلاقي ديگر، از همان قماشِ ليبرال؛ شاهد استحکام چشم گير اسلام در جهان خواهيم بود.
6⃣در #انقلاب جديد، هر کس به اندازه استعداد و قابليت فردي سهيم خواهد بود، و سهم حوزه هاي علميه بعنوان،مستنبط و تبيين کننده ي نظام بينشي اسلامي، و راهنماي عامه ي مردم به راه صواب، پر رنگ تر از هر قشري است.لذا يا حوزه ها موجب سربلندي هر چه بيشتر اسلام ميشوند و يا موجب زمين خوردن اسلام.
🔸الحاصل:
تاريخ تکرار ميشود. انتخاب با ماست که #کوفي منشي و به مسلخ بردن اسلام را تکرار نکنيم.
📋نکته:
در خصوص ليبرال به کرّات در همين کانال مطالبي تقديم شده، که با سرچ ساده ي عنوان #ليبرال ميتوان آنها را مشاهده کرد.
📋نکته:
آنچه در متن آمده،ديدگاهي است که به استمداد از حکمت تفوه بدان شده،لذا نه تنها بي ربط با حکمت نيست بلکه کاملا منتشي از آن است.
⭕️نوشته شده به تاريخ 21 ذيقعده 1439.
💢کانال فِي الحِکمَة
🆔 @felhekmat