📚 ﷽ 📚
#سلوک_معنوی
#حیات_عارفانه
♦همهٔ اشخاصی که در صحنهٔ زندگیِ مۇمنان بهنحوی بازیگرند و همهٔ اتّفاقاتی که در زندگیِ مۇمن پیش میآیند، آیاتِ خدا هستند و طبقِ عبارتِ "... نَأْتِ بِخَيْرٍ مِنْهَا أَوْ مِثْلِهَا ..." (بقره، ۱۰۶) روندِ تحوّلشان به نفعِ مۇمناند و مصداقی از قدرتنماییِ خدا برای حفظ و بهروزیِ مۇمنیناَند.
@sulookmanavi
🖌... تِلْكَ عَشَرَةٌ كَامِلَةٌ ... (بقره، ۱۹۶)
♦ده عامل وقتی دست به دستِ هم دهند - اگر خدا بخواهد - سیرِ انسان را تکمیل میکنند؛ آنها عبارتند از:
🔹ذکرِ دائم
🔹وضوی دائم
🔹قرآن خواندنِ مدام
🔹سکوتِ دائم
🔹لبخندِ دائمی
🔹صبرِ دائم
🔹شکرِ دائم
🔹انفاقِ دائم
🔹توکّلِ دائم
و
🔹دائماً دعا کردن
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
#سلوک_معنوی
#حیات_عارفانه
♦آنچه شایستهٔ طرزِ تفکّرِ غربی در تفسیرِ انسان است، اعلامیهٔ حقوقِ بشر نیست بلکه همان طرزِ رفتاری است که غرب عملاً دربارهٔ انسان روا میدارد؛ یعنی کشتنِ همهٔ عواطفِ انسانی، به بازی گرفتنِ ممیّزاتِ بشری، تقدّمِ سرمایه بر انسان، اولویّتِ پول بر بشر، معبود بودنِ ماشین، خداییِ ثروت، استثمارِ انسانها، قدرتِ بینهایتِ سرمایهداری، که اگر احیاناً یکنفر میلیونر ثروتِ خود را برای بعد از خودش به سگِ محبوبش منتقل کند، آن سگ احترامی مافوقِ احترامِ انسانها پیدا میکند؛ انسانها در خدمتِ یک سگِ ثروتمند بهعنوانِ پیشکار، منشی، دفتردار استخدام میشوند و در مقابلِ او دست به سینه میایستند و تعظیم میکنند.
🖌#استاد_شهید_مرتضی_مطهری
📚 نظامِ حقوقِ زن در اسلام
🖌وَ قِيلَ لِلَّذِينَ اتَّقَوْا مَاذَا أَنْزَلَ رَبُّكُمْ ۚ قَالُوا خَيْرًا ۗ لِلَّذِينَ أَحْسَنُوا فِي هَٰذِهِ الدُّنْيَا حَسَنَةٌ ۚ وَ لَدَارُ الْآخِرَةِ خَيْرٌ ۚ وَ لَنِعْمَ دَارُ الْمُتَّقِينَ◈جَنَّاتُ عَدْنٍ يَدْخُلُونَهَا تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ ۖ لَهُمْ فِيهَا مَا يَشَاءُونَ ... (نحل، ۳۰،۳۱)
🔹طبقِ آیاتِ سیاُم به بعدِ سورهٔ نحل: دنیای متّقین، حیاتِ حسنه؛ و وفاتِ آنها، وفاتِ طیبّه؛ و آخرتِ آنها آبادتر از ایندو و متمکّن در "شاء" است، یعنی هرچه بخواهند برایشان فراهم است.
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
#سلوک_معنوی
#حیات_عارفانه
حاشا که من به موسمِ گُل، تَرکِ مِی کنم
من لافِ عقل میزنم! این کار کِی کنم
مطرب کجاست تا همه محصولِ زهد و علم
در کارِ چنگ و بربط و آوازِ نی کنم
از قیل و قالِ مدرسه حالی دلم گرفت
یک چند نیز خدمتِ معشوق و مِی کنم
کی بود در زمانه وفا؟ جامِ می بیار
تا من حکایتِ جم و کاووسِ کِی کنم
از نامهٔ سیاه نترسم که روزِ حشر
با فیضِ لطفِ او، صد از این نامه طی کنم
کو پیکِ صبح تا گِلههای شبِ فراق
با آن خجستهطالعِ فرخندهپی کنم
این جانِ عاریت که به #حافظ سپرد دوست،
روزی رُخَش ببینم و تسلیمِ وی کنم
@sulookmanavi
🌹سلام و درود خدمتِ اعضای گرانقدر
🔹لطفاً با مشارکتِ حداکثری، نظرِ تعیینکنندهٔ خودتان را درخصوصِ کمیّت و کیفیّتِ مطالبی که در کانال بارگذاری میشود اعلام کنید.
🔹همچنین با تشکّر از توجّه و همراهیِ شما؛ در صورتیکه این کانال موردِ علاقهمندی و حمایتِ شماست، آنرا به خانواده، دوستان و علاقهمندانی که میشناسید، معرّفی کنید.
✋ در پناهِ خداوندِ مهربان
عباسعلی جعفری: مدیرِ کانال
🌷سلام
دعوتنامه: کانال "سلوکمعنوی"
پیامرسان ایتا:
https://eitaa.com/sulookmanavi
@sulookmanavi
🖌لِلَّذِينَ لَا يُؤْمِنُونَ بِالْآخِرَةِ مَثَلُ السَّوْءِ ۖ وَلِلَّهِ الْمَثَلُ الْأَعْلَىٰ (نحل، ۶۰)
🔹منشٲ همهٔ زشتیها کفر است و منشٲ همهٔ زیباییها ایمان و تسلیم به خدای خالقِ زیباییها.
🔹اگر هم صفاتِ زیبایی - به عاریه - در اهلِ کفر یافت شود، پس از گذشتِ ایّام، سرانجام به اهلِ ایمان بازمیگردد. زشتیهای مۇمنان هم کمکم میسوزد و جبران میشود و پاک و سترده به اصلِ خویش رجوع میکنند.
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
#سلوک_معنوی
#حیات_عارفانه
🔸باید توجّه کنیم که منشأ خوشآمدِ ما از مدح و ثناها و بدآمدنمان از انتقادها، #حب_نفس است که #بزرگترین_دام_ابلیس_لعین است.
🔸ماها میل داریم که دیگران ثناگوی ما باشند ـ گرچه برای ما افعالِ شایسته و خوبیهای خیالی را صدچندان جلوه دهند ـ و درهای انتقاد - گرچه به حق - برای ما بسته باشد یا به صورتِ ثناگویی درآید.
از عیبجوییها ـ نه برای آنکه به ناحق است بلکه برای آنکه عیبِ من است و مدحِ من نیست ـ افسرده میشویم و از مدحت و ثناها ـ نه برای آنکه به حق است ـ فرحناک میگردیم.
🔸"من" است که در اینجا و آنجا و همهجا بر ما حاکم است.
اگر بخواهی صحّتِ این امر را دریابی، اگر امری که از تو صادر میشود عینِ آن یا بهتر و والاتر از آن از دیگری ـ خصوصاً آنها که همپالکیِ تو هستند ـ صادر شود و مدّاحان به مدحِ او برخیزند برای تو ناگوار است، و بالاتر آنکه اگر عیوبِ او را به صورتِ مدّاحی درآورند، در اینصورت یقین بدان که دستِ شیطان و نفسِ بدتر از او در کار است.
🖌عارف کبیر، حضرت امام خمینی، سلاماللهعلیه
📚#صحیفه_امام، ج۱۸، ص۵۱۶
@sulookmanavi