📚 ﷽ 📚
#سلوک_معنوی
#حیات_عارفانه
🔸یکی دیگر از آثار و علائمِ حیاتِ روحی و اجتماعی، امید و اطمینان به آینده است. روحِ مُرده، آینده را تاریک میبیند.
🔸امید و ترجّی غیر از آرزو و تمنّی است. تمنّیهای احمقانه کارِ اهلِ خیال است که از واقعیّت به خیال میگریزند، اما ترجّی شأنِ اهلِ عقل و اراده است. قرآن میگوید: "ولا تیأسوا من روح الله"، و این نهی از زبانِ یعقوب است دربارهٔ یوسفی که چهل سال بود او را از دست داده بود.
🔸امید و اطمینانِ به آینده و اینکه آینده از آنِ ماست، شأنِ یک انسان یا یک جامعهٔ زنده است. یکی از علائمِ جامعهٔ مُرده، سرگرمی به گذشته و افتخاراتِ گذشته است. توجّه به گذشته باید باشد ولی آن اندازه که پایه و اساسِ ساختنِ آینده باشد، نه اینکه موضوعِ سرگرمی برای زمانِ حال باشد.
🖌#استاد_شهید_مرتضی_مطهری
📚 یادداشتها، ج۳، ص۳۱۲
@sulookmanavi
🖌... لَعَلَّهُمْ يَشْكُرُونَ (ابراهیم، ۳۷)
♦توشهٔ سفرِ فردای ما، شکرِ نعمتهای امروز است؛ آنهم شکرِ عملی در قالبِ بندگیِ خدا به شکلی که خودش خواسته، یعنی عبادت و خدمت.
@sulookmanavi
🖌... كَذَٰلِكَ يُتِمُّ نِعْمَتَهُ عَلَيْكُمْ لَعَلَّكُمْ تُسْلِمُونَ (نحل، ٨۱)؛ خدا نعمتهایش را اینطور برایتان تمام کرده تا تسلیمش شوید.
🔹خداوند نعمتها را بر بنیآدم تمام کرده و در مقابل، از آنها یک چیز خواسته: اینکه تسلیم شوند! تسلیم در برابرِ مقدّراتی که برایشان نوشته، و تسلیم در برابرِ فرامینی که به آنها ابلاغ کرده. (به تسلیمِ اوّلی که تسلیم در برابرِ تکوین است - در فرهنگِ قرآنی - "رضا" میگویند و به تسلیمِ دومی که تسلیم در برابرِ تشریع است، "تقوا"). کُنهِ اسلام، تسلیم است.
🔹گزاف نیست اگر گفته شود این آیه خلاصهٔ قرآن و کتبِ آسمانیِ قبلی است.
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
#سلوک_معنوی
#حیات_عارفانه
🖌فَإِنْ كَذَّبُوكَ فَقَدْ كُذِّبَ رُسُلٌ مِنْ قَبْلِكَ جَاءُوا بِالْبَيِّنَاتِ وَالزُّبُرِ وَالْكِتَابِ الْمُنِيرِ (آلعمران، ۱۸۴)
🔹منظور از "بیّنات" دلایلی است که حق بودنِ رسالت را نشان دهد. قرآن از لفظِ بیّنات استفاده کرده، امّا متکلّمان این لفظ را عوض کردهاند و جایش "معجزه" گذاشتهاند و گفتهاند پیامبر باید معجزه داشته باشد. این ابداعِ اختراعی، مشکلاتی را بوجود آورده و با فرهنگِ قرآنی هم سازگار نیست. واقعِ مطلب این است که پیامبر باید "بیّنه" داشته باشد، یعنی مقداری از علم و قدرتِ خدا را اظهار کند تا نشان دهد از جانبِ خدا آمده؛ همین!
🔹گاهی بیّنه به سخنانِ حکمتبار است، گاهی به استجابتِ دعاست، گاهی به اطّلاع از مَغیبات است، گاهی به شفای بیماران است، گاهی به دلنشینیِ چهره است، ... یعنی لازم نیست همیشه - مثلِ عصای موسی - چیزی باشد که تمامِ مردم از آوردنش عاجز باشند؛ تعجیزِ مردم ملاک نیست، روشن شدنِ دلشان ملاک است. یعنی اگر کسی فطرتش بیدار باشد، با دیدنِ بیّنه، یقین کند که این فرد پیامبرِ خداست و آنچه میگوید پیامی از طرفِ خداست.
پس #بیداری_فطرت_میخواهد!
@sulookmanavi
سلام همراهان گرامی
اگر فکر میکنید مطالبی که در این کانال به اشتراک گذاشته میشود میتواند برای دوستان و عزیزانِ شما مفید باشد، لطفاً لینکِ آن را با آنها سهیم شوید.
👇👇👇👇👇👇👇👇
🌷سلام
دعوتنامه: کانال "سلوکمعنوی"
پیامرسان ایتا:
https://eitaa.com/sulookmanavi
@sulookmanavi
🌹سلام و درود خدمتِ اعضای گرانقدر
🔹لطفاً با مشارکتِ حداکثری، نظر، نقد و پیشنهادِ خودتان را درخصوصِ مطالبی که در کانال بارگذاری میشود اعلام کنید.
عباسعلی جعفری: مدیرِ کانال
👇👇👇👇👇👇
@Useriran
🖌إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ وَإِيتَاءِ ذِي الْقُرْبَىٰ وَيَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَالْبَغْيِ ۚ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ (نحل، ۹۰)؛ خدا فرمان میدهد به عدل و احسان، و به بخشش به قوم و خویش؛ همچنین نهی میکند از کارهای زشت و ناپسند، و نیز ستم؛ تا به خود بیایید.
🔹مشکاةالانوار از رسولِ خدا (ص) روایت میکند که تمامِ تقوا در این آیه جمع شده و موعظهٔ دیگری برای بنیآدم نمانده؛ امّا توفیقِ عمل به آن، با خداست.
🔹عدل یعنی اینکه انصاف را با طرف رعایت کنیم و حقّ او را بدهیم، و احسان یعنی اینکه بیش از حقّش به او عطا کنیم.
🔹آنهایی که علاوه بر عدل، به مردم احسان میکنند، از هستی احسان میگیرند و درنهایت سودِ سرشاری نصیبشان میشود.
🔹باید از خداوند بیاموزیم؛ احسانِ خدا ابتدایی است، یعنی به همه ابتدائاً احسان میکند - مثلِ خورشید به همه میتابد و مثلِ باران به همه میبارد - امّا بعد، هرکس که شکر کرد احسان را بر او بیشتر میکند؛ و هرکس کفران کرد، از دایرهٔ احسان خارجش میکند. ما نیز باید چنین کنیم.
@sulookmanavi