📚 ﷽ 📚
🗨 ستارهٔ قاسم در کهکشانِ راهِ خمینی
(یادداشتِ روز روزنامهٔ کیهان) (۲)
🖌#محمد_صرفی
🔸در روزگاری که آدمها به دنبالِ نام هستند و برای خود لقب میسازند و میتراشند و برای محکمکاری سفارش میدهند، مردی که سرنوشتِ منطقه ـ و بلکه جهان ـ را تغییر داد، به او لقبِ "فرماندهٔ سایهها"، "خردکنندهٔ داعش" و "قویترین مردِ خاورمیانه" داده بودند و فرماندهانِ ارتشِ آمریکا به او حسادت میکردند، خود را سرباز میداند.
ریشهٔ ماجرا به همان پیرمردِ طوفانی برمیگردد که بر صندلیِ سادهٔ حسینیهٔ جماران مینشست و آرام سخن میگفت و دنیا را به لرزه درمیآورد. قاسم، شاگردِ مکتبِ حضرتِ روحالله بود؛ همان که بنیانگذارِ انقلابش میخواندند، مردِ قرن، سیاستمدارِ عصر، تغییردهندهٔ جهان و تاریخ و ... البتّه که همهٔ اینها بود امّا وقتی یکی از مریدانش فریاد زد: "ما همه سربازِ توئیم خمینی، گوش به فرمانِ توئیم خمینی"، باز ساده امّا از روی عقیده و منطبق با عملِ خویش گفت: "نه من سربازِ تواَم و نه تو سربازِ من. همه سربازِ خداییم انشاءالله".
🔹آدمهای خوب کم نیستند و کم ندیدهایم؛ شاید ما هم آدمهای خوبی باشیم چرا که گاهی کارهای خوبی میکنیم، بخشی از شادی و وقت و توانایی و پولِ خود را با عدّهای قسمت میکنیم. شاید برخی خوبتر باشند و از قوّهٔ قهریّهٔ خود نیز برای خوب بودن و خوبی کردن استفاده کنند؛ مثلاً وقتی میبینند به کسی دارد ظلم میشود، سینه سپر کنند و واردِ معرکه شوند.
مأموریتِ قاسم تقسیم کردن بود؛ آرامش و امنیّت و شادی و لبخند، و در کنارش ترس و وحشت و اضطراب!
🔸آنچه قاسم را از دیگر خوبان سَوا میکرد، آن بود که او اهلِ قناعت نبود! بله، قناعت همیشه هم چیزِ خوبی نیست. اگر در تقسیمِ خوبیها به دایرهٔ تنگ و حقیری در اطرافِ خود قناعت کنی، چنین میشود. قاسم، آرامش و امنیّت و لبخند را برای همهٔ انسانهای روی زمین میخواست نه فقط برای اهالیِ قناتملک و کرمانیها و ایرانیها. برای او فرقی نداشت که این زن و مرد و کودک چه زبانی دارند، چه آیینی، و خطوطِ جغرافیا آنان را چگونه تقسیم کرده است. امنیّت و آرامش و لبخند، حقّ همه بود؛ و وحشت و اضطراب، حقّ همهٔ آنهایی که آن حق را از دیگران سلب کرده بودند.
اینجاست که قاسم را میتوان در دو شمایل دید؛ شمایلی نرمتر از حریر و دلنازکتر از کودکان، که گویی هنوز کودکی پنج ساله در قناتملک است، همانقدر دلِ کوچکی دارد، از تهِ دل میخندد و مثلِ ابرِ بهار گریه میکند؛ و شمایلی دُژَم و غضبناک که گویی خدای جبّار و منتقم به او مأموریت داده است تا بندگانِ طاغی و خونریزش را به دستِ او هلاک کرده و راهیِ دوزخ سازد.
🔹خیابانهای شلوغ و تاریکِ ما برای نامِ تو حقیر و کوچکاَند. روزی ستارهای بزرگ و پُرنور کشف میشود و نامِ تو را بر آن خواهند گذاشت. بلندمردا! نامت بلند باد که آب و آتش در چشمانِ تو به هم میرسید، و خوشا بحالِ آنانکه در روزگارِ رجعت، بارِ دیگر آن چشمهای پُرفروغ را میبینند و میانشان نور تقسیم خواهیکرد.
#حاج_قاسم
#مرد_میدان
#سردار_دلها
#hero
@sulookmanavi
♦توکّل فقط برای عبور از سختیهای دنیا نیست؛ چالشها و سختیهای راهِ سلوکِ خدای متعال، جز با توکّل به خدا سِیرشدنی نیست. شیطان وسوسه میکند و هجومهای سنگینی برای سالکین پیش میآورَد که اگر کسی اهلِ توکّل نباشد حتماً مبتلا به تردید و وسوسه و شک خواهد شد و عقبنشینی خواهد کرد.
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
🗨 راجع به انفاق
🖌... وَ آتَىالْمَالَ عَلَىٰ حُبِّهِ ذَوِيالْقُرْبَىٰ وَالْيَتَامَىٰ وَالْمَسَاكِينَ وَابْنَالسَّبِيلِ وَالسَّائِلِينَ وَ فِيالرِّقَابِ ... (بقره، ۱۷۷)
🔹"ذَوِيالْقُرْبَىٰ"، نزدیکاناند؛ ازجمله خویشاوندان، همسایگان، دوستان، همکاران، ...
🔹فرقِ "مسکین" با "سائل" این است که مسکین - بخاطرِ عزّتش یا چون از بس جوابِ رد شنیده، مٲیوس و سرشکسته شده - درخواستِ پول نمیکند؛ بهخلافِ سائل. (به سائل هم باید چیزی داد و او را ترجیحاً رد نکرد، حتّی سائلِ بالکفّ که همان گداست: وَ أَمَّا السَّائِلَ فَلَا تَنْهَرْ (ضحی، ۱۰)).
🔹"ابْن سَّبِيل" کسی است که در غربت بیپول مانده.
🔹"فِيالرِّقَاب" در گذشته، بردگان بودند. اسلام با صرفِ زکات و تعیینِ کفّارات یا مطلقِ انفاق، درصددِ آزاد کردنِ تدریجیِ بردگان بوده. معادلِ امروزیِ مصرفِ زکات در "فِيالرِّقَاب" و از مصادیقِ آن کسانی هستند که بخاطرِ بدهی یا دیه به زندان افتادهاند و با پرداختِ دیونشان میشود بهراحتی آزادشان کرد.
🔹مۇمنی که به چنین ابوابِ برّی حتّی توفیقِ فکر کردن ندارد، آیا براستی مۇمن و نیکوکار است و به فردای قیامت دلخوش است؟! هیهات!
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
🗨 نشانههای پختگیِ آدم
🔹۱. خودش را درگیرِ آدمهای بیارزش نمیکند.
🔸۲. داشتههایش را به رُخِ کسی نمیکشد.
🔹۳. میداند از زندگی چه میخواهد.
🔸۴. از کاه کوه نمیسازد.
🔹۵. وقتی کسی از او انتقاد میکند، حالتِ تدافعی نمیگیرد و دعوا راه نمیاندازد.
🔸۶. حتّی اگر خیلی چیزها میداند، ولی برای هر چیزی نظر نمیدهد.
🔹۷. در مشکلات، بهدنبالِ راهِ حلّ میگردد نه دنبالِ مقصّر ...
@sulookmanavi
♦باید در ورای این صحنههای ظاهری (خوشیها و ناخوشیها)، دستِ تدبیرِ خدا را مشاهده کنیم و ببینیم خدا با ما چهکار دارد.
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
🖌آمَنَ الرَّسُولُ بِمَا أُنْزِلَ إِلَيْهِ مِنْ رَبِّهِ وَالْمُؤْمِنُونَ ۚ كُلٌّ آمَنَ بِاللَّهِ وَ مَلَائِكَتِهِ وَ كُتُبِهِ وَ رُسُلِهِ لَا نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِنْ رُسُلِهِ ۚ وَ قَالُوا سَمِعْنَا وَ أَطَعْنَا ۖ غُفْرَانَكَ رَبَّنَا وَ إِلَيْكَ الْمَصِيرُ ◈ لَا يُكَلِّفُ اللَّهُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا ۚ لَهَا مَا كَسَبَتْ وَ عَلَيْهَا مَا اكْتَسَبَتْ ۗ رَبَّنَا لَا تُؤَاخِذْنَا إِنْ نَسِينَا أَوْ أَخْطَأْنَا ۚ رَبَّنَا وَ لَا تَحْمِلْ عَلَيْنَا إِصْرًا كَمَا حَمَلْتَهُ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِنَا ۚ رَبَّنَا وَ لَا تُحَمِّلْنَا مَا لَا طَاقَةَ لَنَا بِهِ ۖ وَاعْفُ عَنَّا وَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَا ۚ أَنْتَ مَوْلَانَا فَانْصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ (بقره، ۲۸۵،۲۸۶)
🔹این دو آیه، ختامِ سورهٔ بقره است. بعضی این حُسنِ ختام را اجمالِ پس از تفصیل و خلاصهای از تمامِ سوره دانستهاند. در این پایانه، پس از اقرار به ایمانِ به خدا و رسول و قرآن و فرشتگان، مۇمنان دست به دعا برمیدارند و با خدا مناجات میکنند. لبّ مناجاتِ آنها اینست که از خدا میخواهند بر آنها سهل گیرد و تکلیفِ شاقّ بر دوششان ننهد و به کم راضی شود.
🔹نقلِ این مطلب برای آموزشِ عباد است تا پیوسته با خدا نجوا کنند و از او تخفیف و تسهیل و مدارا و حُسنِ رضا بخواهند. البتّه طبقِ عبارتِ "لَا يُكَلِّفُ اللَّهُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا"، خداوند تکلیفِ بیش از وسع یا توان نمیکند؛ ولی در همان حدّ وُسع، تکلیفِ شاقّ - که طاقتِ انسان طاق شود، یعنی لِه و لورده شود - یا حَملِ اِصر - یعنی تنبیه یا امتحان بهگونهای که اثرِ آن بر جسم یا روانِ انسان بمانَد - ناممکن نیست و در اقوامِ گذشته - طبقِ این آیه - سابقه داشته؛ لذا باید از آنها به خدا پناه برد و درخواستِ رٲفت کرد.
🔹پایانِ دعا - و سوره - با طلبِ عفو و مغفرت و رحمتِ حق است که از انوار و الطافِ ولایتِ حقاند و درخواستِ یاریِ خدا در مصافی که مدام با کافران در جریان است.
@sulookmanavi
🎈با سلام و احترام
لطفاً نظر، نقد، توصیه و پیشنهادِ خود را درخصوصِ مطالبِ کانال برایم بگویید.
همچنین دوستانی که مجموعه ۶ جلدی کتابهای سلوکمعنوی (تٲلیفِ بنده) را تهیّه و مطالعه کردند، لطفاً نقد، نظر و پیشنهادِ خود را به بنده اعلام فرمایند.
با تشکر: عباسعلی جعفری
👇👇👇👇👇👇
@Useriran
🌷سلام
دعوتنامه: کانال "سلوکمعنوی"
پیامرسان ایتا:
https://eitaa.com/sulookmanavi
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
🖌... تِلْكَ عَشَرَةٌ كَامِلَةٌ ... (بقره، ۱۹۶)
♦ده عامل وقتی دست به دستِ هم دهند - اگر خدا بخواهد - سیرِ انسان را تکمیل میکنند؛ آنها عبارتند از:
🔹ذکرِ دائم
🔹وضوی دائم
🔹قرآن خواندنِ مدام
🔹سکوتِ دائم
🔹لبخندِ دائمی
🔹صبرِ دائم
🔹شکرِ دائم
🔹انفاقِ دائم
🔹توکّلِ دائم
و
🔹دائماً دعا کردن
@sulookmanavi
🖌قُلْ إِنَّمَا يُوحَىٰ إِلَيَّ أَنَّمَا إِلَٰهُكُمْ إِلَٰهٌ وَاحِدٌ ۖ فَهَلْ أَنْتُمْ مُسْلِمُونَ (انبیاء، ۱۰۸)
♦خلاصهای از تمامِ تعالیمِ انبیاء در این آیه آمده: "تسلیمِ خدای حقیقیِ هستی شوید".
(تسلیم در برابرِ تشریع، تقوی نام دارد؛ و تسلیم در برابرِ تقدیر و تکوین، رضا).
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
♦️#نتایج_سلوک
🔹یکی از مهمترین نشانههای به نتیجه رسیدنِ سلوکِ الی الله، خارج شدن از هرگونه توقّعداشتن از دیگران است؛ چه در امورِ مادّی و چه معنوی.
🔹سیرِ الی الله حقیقی، چشمداشت به دیگران را از بیخ و بُن میسوزانَد. اگر توقّعی باشد ـ حتّی بهاندازهٔ توقّعِ گرفتنِ یک لیوان آب ـ هنوز شرک ریشه دارد.
@sulookmanavi
🎈با سلام و احترام
لطفاً نظر، نقد، توصیه و پیشنهادِ خود را درخصوصِ مطالبِ کانال برایم بگویید.
همچنین دوستانی که مجموعه ۶ جلدی کتابهای سلوکمعنوی (تٲلیفِ بنده) را تهیّه و مطالعه کردند، لطفاً نقد، نظر و پیشنهادِ خود را به بنده اعلام فرمایند.
با تشکر: عباسعلی جعفری
👇👇👇👇👇👇
@Useriran
⏰ این تسویفی که در روایاتِ ما هست، معنایش این است: سوف افعل، سوف افعل؛ خواهم کرد، خواهم کرد! و دائماً کار را به تأخیر بیندازیم.
از همین لحظهٔ اوّل، دقایق را قدر بدانید و آن کارِ مهمّ اساسی را که میخواهید آخر انجام دهید، همین اوّلِ کار انجام دهید.
🖌#ولي_مطلق_الهي؛ حضرتِ آيتاللّهالعظمي امام سيّد علي حسيني خامنهاي [ادام اللّه تعالي ظلال سيادته] (۱۳۷۶/۶/۲)
💘 اَللّهُمَّ احفَظ لَنَا سَیِّدَنَا وَ نُورِ عَینَنَا وَ قَلبِنَا الَذَّی بَینَ جَنبَینَا قَائِدِنَا اِمَامَنَا الخَامِنِهای اِلَی قیام مولانا المهدی (عج)
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
♦گوهرِ صالح
🔹آدمِ خوب شدن كارِ بسیار سختی است، كارِ هر كسی نیست؛ امّا كارِ خوب كردن خیلی دشوار نیست.
انسان یکوقت میخواهد كارِ خوب انجام بدهد، نمازی بخواند، روزهای بگیرد، احسانی كند، این خیلی سخت نیست؛ امّا اگر بخواهد گوهرِ ذاتِ خود را صالح كند، كارِ آسانی نیست.
🔹بسیاری از افراد كسانیاَند كه "جاءَ بِالْحَسَنَةِ"؛ اینها كارِ خوب را به پیشگاهِ خدا عرضه میكنند و هدیهٔ اینها كارِ خیر است؛ امّا آنچه بهرهٔ اوحدی از موحّدان است، اینست كه گوهرِ ذاتشان سالم است و این گوهرِ ذات را در طَبَقِ اخلاص به هدیهٔ الهی میبرند.
🔹خیلی فرق است بینِ كسیكه "مَنْ جاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثالِها" است و كسیكه "إِذْ جاءَ رَبَّهُ بِقَلْبٍ سَلیمٍ".
از #قلب_سلیم جز حسناتِ اعتقادی و اخلاقی و ... نشأت نمیگیرد، امّا ممكن است كسی كارِ خوب انجام دهد ولی گوهرِ ذاتِ او هنوز اصلاح نشده باشد و ممکن است ـ خدای ناكرده ـ یکوقت عوض شود.
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
🖌إِذْ تَبَرَّأَ الَّذِينَ اتُّبِعُوا مِنَ الَّذِينَ اتَّبَعُوا وَ رَأَوُا الْعَذَابَ وَ تَقَطَّعَتْ بِهِمُ الْأَسْبَابُ (بقره، ۱۶۶)
🔸دشمنی و دشنامگوییِ "پیروان و تابعان" با "پیشوایانِ باطل بارها در قرآن آمده و یکی از عذابهای جهنّم است. اصولاً جهنّم، دارِ تخاصم است: إِنَّ ذَٰلِكَ لَحَقٌّ تَخَاصُمُ أَهْلِ النَّارِ (ص، ۶۴)، و جهنّمیّان مدام به هم میپرند و یقهٔ هم را میگیرند و یکدیگر را لعن میکنند: ... كُلَّمَا دَخَلَتْ أُمَّةٌ لَعَنَتْ أُخْتَهَا ... (اعراف، ۳۸). یکی از بدترین عذابهای جهنّم، همین خصومتِ همبَندان با هم است.
🔸نتیجهای که از این دسته از آیات گرفته میشود اینست که هرکس راساً نسبت به انتخابهایش مسئول است و نمیتواند تقصیر را به گردنِ کسانی بیندازد که او را تشویق یا وادار به کاری کردهاند؛ مگر در مواردِ خاصّی که به حدّ سلبِ اختیار، مُکرَه و مُضطَر شده باشد.
🔸عبارتِ "تَقَطَّعَتْ بِهِمُ الْأَسْبَابُ" عبارتِ جالب توجّهی است و نشان میدهد که اسبابِ دنیوی - که تکیهگاهِ بدکاران است - در قیامت بهکلّ از کار میافتد و دستِ ظالمین از همهجا کوتاه میگردد.
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
🔹لعن کردنِ دشمنانِ حضرتِ فاطمةالزهرا علیهاالسّلام به این عبارت: "لَعنَ اللهُ قَاتلِیکِ وَ ضَارِبیِکِ و ظَالِمِیکِ وَ غَاصِبی حقِّکِ یا مُولاتِی یا فاطمَةَالزهراء"، کنز است، از گنج هم بالاتر است، خیلی راهگشا و پُربرکت است... این لعن را زیاد بگویید و حضرتِ زهرا سلاماللهعلیها را خطاب قرار دهید، مشکلات بهصورتِ اعجازآمیزی حل میشود. ️(این لعن برکاتِ اعجازآمیزی دارد! بهجهتِ رفعِ مشکلات، بهجهتِ ازدیادِ رزق، موفقیّت در اعمالِ معنوی و مادی و ...).
✔ ️ذکری برای رزق:
"لَعنَ اللهُ قَاتلِیکِ وَ ضَارِبیِکِ و ظَالِمِیکِ وَ غَاصِبی حقِّکِ یا مُولاتِی یا فاطمَةالزهراء" را زیاد بگویید؛ (روزی ۱۳۵ بار). مِنْ حَيْثُ لَا يَحْتَسِبُ (از جایی که گمان نمیبرید) به شما رزق میرسد.
🔹صلواتی که بی لعن باشد، تکمیل نمیشود.
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
لنگ و لوک و خفتهشکل و بیادب
سوی "او" میغیژ و او را میطلب
♦️معنای بیت:
🔹غیژیدن: سینهخیز و با زحمت خود را جلو بردن؛ به آن حالتی که سربازها در پادگان خود را روی سینه و به سختی به جلو میکشند.
🔹لنگ: شل، کسیکه پای او میلنگد.
🔹لوک: ناتوان
🔹خفتهشکل: خوابیده
🔹بیادب: بدونِ رعایتِ آداب و تشریفات
🔸به هر ترتیبی شده، هرجور شده، با همهٔ کاستیها و ضعفهایت، با همهٔ بدیها و عاداتِ زشتی که داری، هرچه هستی، هر مقدار در توان داری "خدا" را بخواه و "خدا" را بطلب.
🔸اگر نمیتوانی بهطرفِ خدا بدَوی یا راه بروی، حداقل میتوانی چهار دست و پا یا سینهخیز و افتاده و وجببهوجب خود را بهسمتِ او بکشانی و بگویی: خدایا خواهانِ تواَم.
🔸فقط در هر حالی هستی متوقّف نشو، به سمت "او" ـ جلّوجلاله ـ برو، و نگذار طلب در درونت خاموش شود.
@sulookmanavi
🎈خجستهمیلادِ جوهره قدسیّه، سرّ پنهانِ نبوی و قُرَة عينالرّسول (ص)، مِرآتِ پاکِ علوی، شفیعۀ روزِ جَزاء، سيدة نساء العالمين، حضرتِ فاطمۀ زهرا ـ سلاماللهعلیها ـ بر همۀ رهپویانِ فطرت و ولایتْ مبارکباد.
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
🔹برخلافِ آنچه که معروف است، در بینِ این دو جنس، آن جنسِ قویتر زن است؛ زنها قویتر از مردهایند.
🔹زنها میتوانند با تدبیر و با ظرافت، مرد را در دستِ خودشان بچرخانند؛ انسان، هم در تجربه اینرا مشاهده میکند، هم با قیاسهای فکری و عقلی اینرا میتواند اثبات بکند. این واقعیّتی است.
🔹بله، زنهایی هستند که بیتدبیری میکنند، لذا اینکار را نمیتوانند انجام بدهند؛ امّا زنی که اهلِ تدبیر باشد، مرد را میکند رامِ خودش. این مثلِ این است که یک نفری بتواند یک شیرِ درنده را افسار بزند، سوارش بشود؛ این معنایش این نیست که او از لحاظِ جسمی از این شیر قویتر است، معنایش این است که توانسته این اقتدارِ معنوی را بهکار ببرد.
🔹زنها این توانایی را دارند، منتها با ظرافت؛ یعنی ظرافتی که میگوییم تنها ظرافت در ترکیبِ جسمانی و ساختمانِ جسمانی نیست، بلکه ظرافت در فکر و اندیشه و تدبیر و دستگاهِ تصمیمگیری است که خدای متعال در زن قرار داده.
🖌#ولي_مطلق_الهي؛ حضرتِ آيتاللّهالعظمي امام سيّد علي حسيني خامنهاي [ادام اللّه تعالي ظلال سيادته] (۱۳۹۲/۰۲/۲۱)
💘 اَللّهُمَّ احفَظ لَنَا سَیِّدَنَا وَ نُورِ عَینَنَا وَ قَلبِنَا الَذَّی بَینَ جَنبَینَا قَائِدِنَا اِمَامَنَا الخَامِنِهای اِلَی قیام مولانا المهدی (عج)
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
🖌رسولاللّه (ص): اگر حدّی از حدودِ الهی اجرا بشود، برکاتش بیشتر از بارانیست که چهل شبانهروز ببارد!
📚الکافی، ح۷، ص۱۷۴
@sulookmanavi