4_5897831150788806474.pdf
2.19M
✨در سرمقاله امروز چهارشنبه ۹۹/۰۲/۲۴ روزنامه جوان ضمن بررسی شرایط کنونی بازار بورس از منظر اقتصاد سیاسی به ارائه راهکار برای جلوگیری از سقوط بازار سرمایه پرداخته ام.
@syjebraily
🔸اختلاف نظرهای طبیعی وقتی رسانهای شد، تبدیل به دشمنی میشود، زخم باز میشود و مگس رویش مینشیند. در نظام جمهوری اسلامی رقابت سلیقهها در چارچوب اصول به رسمیت شناخته شده است. از منتخبان مجلس یازدهم میخواهم با دقت "منشور برادری" حضرت امام(ره) را مطالعه کنند.
🖊بخشهایی از فرمایشات امام در منشور برادری:
▫️خداوندا! تو شاهد باش من آنچه بنا بود به هر دو جریان بگویم گفتم، حالْ خود دانند. البته یک چیز مهم دیگر هم ممکن است موجب اختلاف گردد ـ که همه باید از شرّ آن به خدا پناه ببریم ـ که آن حب نفس است که این دیگر این جریان و آن جریان نمی شناسد. رئیس جمهور و رئیس مجلس و نخست وزیر، وکیل، وزیر و قاضی و شورایعالی قضایی و شورای نگهبان، سازمان تبلیغات و دفتر تبلیغات، نظامی و غیر نظامی، روحانی و غیر روحانی، دانشجو، غیر دانشجو، زن و مرد نمی شناسد و تنها یک راه برای مبارزه با آن وجود دارد و آن ریاضت است.
▫️اگر آقایان از این دیدگاه که همه میخواهند نظام و اسلام را پشتیبانی کنند به مسائل بنگرند، بسیاری از معضلات و حیرتها برطرف می گردد ولی این بدان معنا نیست که همۀ افراد تابع محض یک جریان باشند.
@syjebraily
⚡️اگر بخواهیم راز ناکامیهای دنیوی آقایان هاشمی، خاتمی، احمدینژاد و روحانی را در یک جمله خلاصه کنیم باید بگوئیم به خط الهی ولایت اطمینان نکردند، از آن فاصله گرفتند و دچار خسران شدند.
▫️فاعتبروا يا أولي الأبصار...
@syjrbraily
✨امام محمد باقر(ع): اگر کسی شبها را به عبادت بهپا خیزد، روزها را روزه دارد، تمام اموالش را صدقه دهد و در تمام دوران عمرش به حج رود، اما امر #ولایت ولی خدا را نشناسد تا از او پیروی کند و تمام اعمالش با راهنمایی او باشد، برای او از ثواب خدای عز و جل حقی نیست و او از اهل ایمان نباشد.(کافی)
▪️یکی از عادات مالوف لیبرالهای ایرانی این است که به نظام اسلامی توصیه میکنند در برخورد با آنان، از سیره امیرالمومنین علی(ع) در مواجهه با مخالفان پیروی کند. بماند که تلویحا میپذیرند در جبهه مقابل علی(ع) قرار دارند؛ اما باید بدانند دیگر "علی تنها نیست" که خانهنشین شود.
@syjebraily
✨رستم انقلاب...
▫️دیروز در جلسه سه ساعتهای میزبان برادر عزیزم مهندس رستم قاسمی وزیر نفت دولت دهم بودم. مروری کردیم بر تجارب گرانقدر ایشان از قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(س) تا وزارت نفت و دوران پس از وزارت که در معیت حاج قاسم شهید کارهای اقتصادی محور مقاومت را دنبال میکرد. مهندس قاسمی حقیقتا یک گنجینه تمام عیار است که واقعیت "ما میتوانیم" را از سدسازی تا پالایشگاهسازی و کشتیسازی تا مقابله با تحریم به تجلی رسانده است. خاطره سفر شجاعانه او به یمن به همراه کاپیتان صداقتنیا برای رساندن کمک به مردم مظلوم این کشور، از یادها نخواهد رفت. رستم انقلاب حقیقتا یک قهرمان سازندگی است که معتقد است کشور ما با تکیه بر داشتههای بینظیرش، به دستاوردهای بزرگی رسیده، اما حاکم بودن تفکرات غلط بر برخی بخشهای مدیریتی، باعث شده است مردم ما از مسائلی آزرده باشند که حل و فصل آنها در مقایسه با کارهای عظیم انجام شده، هیچ کاری ندارد.
▪️جوانان نسل سومی انشاءالله با افتخار به دستاوردهای گذشته که توسط این عزیزان حاصل شده، استفاده از تجارب ارزنده آنان و تکریم این قهرمانان، گام دوم را پرقدرت خواهند برداشت.
@syjebraily
⚡️امروز که بسته کمکهای سوختی ایران به ونزوئلا میرسد، شاید مرور فاجعهای که باعث شده ونزوئلا به عنوان بزرگترین دارنده ذخایر نفتی جهان، نتواند مستقلا نیاز خود را تامین کند، خالی از لطف نباشد.
▫️لیبرالهای ایرانی سعی دارند وضع امروز ونزوئلا را نتیجه حکومت هوگو چاوز و نیکلاس مادورو بخوانند. اما واقعیت این است که رنج امروز مردم ونزوئلا، نتیجه رابطه بسیار خوب حکام وابسته این کشور با آمریکا در دوره پیش از چاوز است.
▪️پیش از چاوز، ونزوئلا با وجود درآمدهای سرشار نفتی، یک کشور کمتر توسعهیافته باقیمانده بود. لوئیس گیوستی لوپز، که یک مهندس نفت و تحصیلکرده دانشگاههای آمریکا بود، در دهه 1990 میلادی با این توجیه که میخواهد با افزایش تولید، قیمتها را پائین بیاورد، تولیدکنندگان کوچک در ایالاتمتحده را زیر فشار گذاشته، از بازار نفت خارج کند و سهم بزرگتری از بازار نفت را نصیب خویش سازد، با اعطای امتیازهای ویژه به شرکتهای نفتی خارجی ازجمله معافیتهای مالیاتی، تولید نفت ونزوئلا را با 33 درصد افزایش از 2.5 میلیون بشکه به 3.3 میلیون بشکه در روز رساند. صادرات نفت ونزوئلا به آمریکا از حدود یکمیلیون بشکه در سال 1991 به 1.8میلیون بشکه در روز، در سال 1997 رسید، و درواقع 17 درصد کل واردات نفت ایالاتمتحده را تشکیل میداد. شورای امنیت ملی دولت بیل کلینتون این پیروزی جدید در تأمین امنیت انرژی را جشن گرفته و اعلام کرد، «ما یک گام اساسی در کاهش وابستگی به خاورمیانه برداشته و به انجام رساندهایم و اکنون ونزوئلا عرضهکننده خارجی شماره یک نفت ما شده است».
▪️این افزایش تولید که با افزایش نسبی درآمد نفت همراه بود اما تأثیر چندانی بر زندگی مردم ونزوئلا یا توسعه صنعت نفت آن نگذاشت. این کشور تشنه سرمایهگذاری، حجم عظیمی از درآمدهای نفتی خود را در بازارهای مالی آمریکا انباشت میکرد و بر ثروت و قدرت بانکداران و دلالان نفتی میافزود. روبرتو لمپا توصیف جالبی از اقتصاد ونزوئلا ارائه میکند: «ونزوئلا برای دههها کشور کمتر توسعهیافتهای بود که سرمایه صادر میکرد».(به فصل سوم کتاب دولت و بازار مراجعه کنید)
▫️به عبارت دیگر، ونزوئلا پیش از چاوز یک گاو شیرده برای آمریکا بود. واشنگتن هم نفتش را میبرد، هم درآمدهای نفتیاش را در بازار خود حفظ میکرد، هم اینکه اجازه پیشرفت را به آن نمیداد چون منافعش در وابستگی ونزوئلا بود؛ چنانکه سعودی چنین است و چنانکه ایران پیش از انقلاب اسلامی چنین بود. ایران اگر امروز صنعت نفت ونزوئلا را جان میبخشد و طلا دریافت میکند، به برکت انقلابی است که اگر نبود، ایرانی اینجا نبود.
@syjebraily