✨چگونه اتحاد بنیصدر با رجوی باعث هلاکت او شد...
سازمان مجاهدین خلق (منافقین) که از گروههای مدّعی مبارزه با رژیم پهلوی بود، پس از پیروزی انقلاب اسلامی فرصت یافت تا در معرض رأی مردم قرار گیرد؛ امّا در انتخابات مختلفی که در سالهای نخست انقلاب برگزار شد، نتوانست جایگاهی کسب کند. در انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی تنها چهار کاندیدا از لیست انتخاباتی این سازمان به مجلس راه یافتند و در انتخابات مجلس شورای اسلامی از 120 نامزدی که معرّفی کرده بود، حتّی یک نفر نیز نتوانست آراء لازم را برای ورود به مجلس کسب کند. مسعود رجوی سرکردهی منافقین در نخستین دورهی انتخابات ریاستجمهوری کاندیدا شد امّا به دلیل اعلام مخالفت با قانون اساسی، کارگروهی که از سوی امام برای احراز صلاحیّت نامزدهای ریاستجمهوری تعیین شده بود وی را تأیید نکرد. پس از این ناکامیها سازمان تصمیم به اتّحاد با ابوالحسن بنیصدر گرفت که بهمنماه 1358 در انتخابات ریاستجمهوری به پیروزی رسیده بود و قصد قبضه کردن کامل قدرت در ایران را داشت. بنیصدر ابتدا در صدد تشکیل یک بلوک قدرت با حضور آیتالله منتظری برآمد و به ایشان پیشنهاد داد که به اتّفاق هم در مقابل حزب جمهوری اسلامی یک حزب تأسیس کنند؛ امّا آیتالله منتظری از این پیشنهاد استقبال نکرد. این بود که نهایتاً با منافقین دست به اتّحاد زد و آنان را در بخشی از دفتر خود تحت عنوان «دفتر هماهنگی همکاریهای مردم و رئیسجمهور» مستقر کرد. هم بنیصدر و هم مسعود رجوی تصوّر میکردند با این اتّحاد خواهند توانست قدرت را بهصورت کامل در دست گیرند.
امام(قدّسسرّه) به بنیصدر هشدار داده بودند که از منافقین تبرّی بجوید و آنها را از خود براند، وگرنه او را به تباهی خواهند کشید؛ امّا این نصحیتها در او اثر نکرد و تصمیم گرفت به پشتوانهی نیروهای مسلّح منافقین (موسوم به میلیشیا) در مقابل نیروهای درون نظام و شخص امام(قدّسسرّه) بایستد. این روند تقابل با نظام که به شکافها و تنشهای گسترده در جامعه دامن زده بود، سرانجام منجر به بررسی طرح عدم کفایت سیاسی بنیصدر در مجلس شورای اسلامی شد. هنگامی که مجلس مشغول بررسی این طرح بود، منافقین رسماً حرکت مسلّحانه علیه جمهوری اسلامی را اعلام کرده و از سی خرداد 1360 دست به کشتار گستردهی مردم و مسئولین در سراسر کشور زدند. با شروع درگیریهای مسلّحانهی داخلی، وابستگان و هواداران سازمان دُور جدید تخریب، قتل، غارت و آشوب را در تهران و بسیاری از شهرها آغاز کردند؛ بهگونهای که صدها نفر از سپاهیان، بسیجیان، روحانیون و مردم کوچه و بازار بهوسیلهی ترورهای کور و انفجار توسّط منافقین به شهادت رسیدند. آنان پس از سوءقصد نافرجام به جان آیتالله سیّدعلی خامنهای، در دفتر حزب جمهوری اسلامی که شهید بهشتی و یارانش در آنجا جلسه داشتند، بمبگذاری کرده و آنان را به شهادت رساندند. رئیس دیوان عالی کشور، رئیسجمهور، نخستوزیر، دادستان کلّ کشور، تعدادی از نمایندگان مجلس و وزرا و دهها نفر از مسئولین نظام و ائمّهی جمعهی استانها نیز به دست منافقین به شهادت رسیدند. تحلیل سازمان منافقین این بود که با نابودی مسئولان نظام از طریق این ترورها، کشور دچار خلأ قانونی شده و خودبهخود نظام جمهوری اسلامی فرو میپاشد.
با رأی مجلس به عدم کفایت سیاسی بنیصدر و ناکامی پروژهی مسلّحانهی منافقین در براندازی جمهوری اسلامی، مردادماه 1360 بنیصدر به همراه رجوی از ایران گریخت و سازمان مرکزی منافقین عملاً در فرانسه مستقر شد؛ امّا ترورها و قتل و غارتهای ایادی این گروه در داخل کشور ادامه یافت.
🖌روایت رهبری: مناسبات جمهوریت و اسلامیت در تعیین ولی فقیه
امروز ساعتی در خدمت برادر عزیزم آقامجتبی امینی بودیم. ایشان تهیه کننده سریال داستانیِ پرمغز و پربیننده #گاندو هستند و البته صاحب دهها اثر سینمایی و تلویزیونی دیگر. سابقه مدیرعاملی موسسه شهید آوینی و چند مجموعه دیگر را نیز در کارنامه دارند. گاندو، یک شاهکار بود که برخیها از داخل و خارج تمام تلاششان را کردند که واقعیتهای تبیین شده در آن را منکر شوند. اما واقعیت این بود که در تیم مذاکرهکننده، هم جاسوس وجود داشت و هم نفوذی. نفوذیها چنان کارشان را تمیز انجام داده بودند که وزیر خارجه دولت آقای روحانی نمیدانست تحریمها قرار است تعلیق شود و نه لغو. مردم اما اگر آگاه شوند، جریانها و افکار و افراد را بشناسند، از نفوذی و جاسوس کاری ساخته نیست. قدر و منزلت کار آقای امینی و همکارانشان را از این زوایه باید دید و سنجید.
گاندو از سریالهایی بود که با وجود مشغله فراوان، سعی میکردم حتما تماشا کنم. از صمیم قلب از آقای امینی تشکر میکنم و برایشان از خدای متعال توفیقات روزافزون مسئلت دارم. خبر خوب هم اینکه در مرحله پژوهش برای تولید #گاندو_۳ هستند و انشاءالله به زودی کار بعدیشان را خواهیم دید.
@syjebraily
فقر و عدالت...
گاهی در ادبیات آنها که متولی مبارزه با فقرند یا منادی برقراری عدالت، این دو مفهوم خلط میشود. گاهی آنکه فقیری را به نوا میرساند، با تصور برقراری عدالت آرامش مییابد. اما رفع فقر متفاوت از برقرای عدالت است. فقر، معضلی است که باید رفع شود، اما آنچه عدالت میخواهد با آن مبارزه کند، استضعاف است. مستضعف کسی است که ضعیف نگه داشته شده، به هر دلیلی از امکانات و ضروریاتی که شرط لازم حرکت در مسیر پیشرفت است، بازمانده و از توان و امکان ایستادن و پیش رفتن محروم شده است. عدالت میخواهد مستضعف امکان برابر با دیگران برای پیشرفتن برای فراهم کردن یک زندگی مطلوب به دست خود و برای خود بیابند. این است که فقر شاید با توزیع خوراک و پوشاک و تبلت برطرف شود- و باید بشود- اما آن را نباید با برقراری عدالت اشتباه گرفت.
برقراری عدالت و خروج مستضعفان از استضعاف، مستلزم کمک نظام سیاسی و حرکت نظام سیاسی در این جهت است. لذا نباید کمک به مستضعفان محدود و منحصر به صدقات و کمکهای مردمی و خیریهها شود. اقتضای #عدالت این است که نظام سیاسی از محل #منابع_عمومی برای رفع استضعاف هزینه کند. و قاعدتا در این هزینهها، ضمن اینکه رفع فقر در دستور کار میگیرد، اما باید توجه به این شود که هدفی دیگر که بزرگتر و والاتر است، رفع استضعاف برای برقراری عدالت است.
@syjebraily
خانم مارجوری تیلور گرین نماینده جورجیا در کنگره آمریکا یک نظرسنجی درباره تجزیه آمریکا برگزار کرده است. نتیجه و واکنشها جالب است. این نظرسنجی مورد توجه اکثر رسانههای آمریکا قرار گرفته و نتیجهاش، اهمیت خبری و روانی دارد. گزینه اول، حمایت از تجزیه است.
https://twitter.com/mtgreenee/status/1447763791781957634?t=D8dFqNe04gSUpjJ1NDlxEQ&s=19
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رئیسجمهور باید برای آنچه در تهران تصمیم میگیرد، از میدان دریافت روشنی داشته باشد.
هنری مینتزبرگ نظریهپرداز شهیر مدیریت، نظریهای دارد تحت عنوان استراتژی سرشتن (Crafting Strategy). تماشای کوزهگری همسرش جرقه ارائه این نظریه را در ذهن او زد. مینتزبرگ میگوید کوزهگری که مشغول سرشتن کوزه است، با انگشتانش گل را لمس میکند، با مغزش آن حس دریافتی را پردازش میکند و مجددا به انگشتان فرمان میدهد که چگونه حرکت کنند تا طرح کوزه آنگونه که باید، طراحی شود. کسی که میخواهد استراتژی تدوین کند و سیاست بنویسد و در سطح ملی تصمیم بگیرد، در اتاقهای دربسته و کتابخانهها نخواهد توانست استراتژی موفقی بنویسد. باید میدان عمل را لمس کند و پس از لمس واقعیات، برای تغییر و ارتقا دادن واقعیت، اندیشه کند و طرحریزی نماید. آنکه فقط در میدان است و با عالم نظر و اندیشه و معرفت بیگانه است نیز، وضع مشابهی دارد. باید طرحی کلی در ذهن داشته باشید که بتوانید آن را در میدان عمل پیاده کنید. برای سیاستگذاری و تصمیمگیری صحیح، هم باید فهم و نگرش راهبردی و کلی داشت و هم صحنه عملیات را لمس کرد...
@syjebraily
🔆یک انتصاب شایسته در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
امروز با حکم وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر موسی نجفی به ریاست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی منصوب شدند. دکتر نجفی استاد تمام علوم سیاسی و نظریهپرداز انقلاب و تمدن اسلامی هستند که قریب به پنجاه اثر فاخر علمی در کارنامه درخشانشان دیده میشود. نظریه "تکوین هویت ایرانیان" ایشان از سوی هیات کرسیهای نظریهپردازی کشور جزو ده کرسی برتر شایسته تقدیر دانسته شده است. کتاب "مراتب ظهور فلسفه سیاست در تمدن اسلامی" دکتر نجفی نیز جایزه سال دینپژوهان کشور را دریافت کرده است.
استاد نجفی تنها فرد شاخص در پژوهشگاه علوم انسانی است که مورد تمجید رهبر حکیم انقلاب اسلامی قرار گرفته و حضرت آقا ایشان را "روشنفکر تراز انقلاب اسلامی" خواندهاند.
اما اثر بزرگتر دکتر نجفی، شاگردانی است که با همت و جدیت و دلسوزی تمام در طول این سالها ترتبیت کرده و تحویل انقلاب اسلامی دادهاند که بسیاری از آنها اینک در عرصههای مختلف فکری و مدیریتی نقشآفرینی موثر دارند. انشاءالله با حضور ایشان در راس استراتژیکترین مرکز علوم انسانی کشور، این کادرسازی برای انقلاب در ، ادامه خواهد یافت. این انتصاب را به جامعه علمی کشور تبریک گفته و ضمن تشکر از دکتر نجفی بابت قبول این مسئولیت، برایشان از خدای متعال توفیقات روزافزون مسئلت دارم.
@syjebraily
🌟چرا امید بستن به رفع تحریمها خطاست؟
▫️مذاکره برای رفع تحریم، یک پیش شرط اساسی دارد و آن، شناخت صحیح ماهیت و اهداف تحریم است. یعنی ما پیش از اینکه هر طرحی را برای مذاکره دراندازیم، باید بدانیم که جایگاه تحریم در دستگاه سیاست خارجی آمریکا چیست و واشنگتن چه هدفی را از اعمال تحریم علیه جمهوری اسلامی دنبال میکند. چه، بدون داشتن فهم مشترک از این دو مقوله، مذاکرهکنندگان بر اساس ذهنیتها و اهداف متفاوتی دور میز خواهند نشست و طبعا نتیجهای هم نخواهند گرفت. اگر تلقی ما از ماهیت تحریمها و اهداف آنها، با تصویر واقعی تحریمها در ذهن سیاستمداران آمریکایی یکسان نباشد، بلاتردید در میز مذاکره تصویر واقعی بر تلقیهای نادرست غلبه خواهد کرد.
1️⃣درباره ماهیت تحریمها، توجه به این نکته مهم ضروری است که اگر وودرو ویلسون در سال ۱۹۱۹ تحریم را "یک گزینه جایگزین جنگ" معرفی میکرد، در قرن ۲۱ تحریم تبدیل به "تنها گزینه" سیاست خارجی آمریکا شده است. در واقع رژیم واشنگتن امروز ابزاری جز تحریم در دستگاه سیاست خارجی خود در اختیار ندارد. برای آمریکا نه قدرت نرمی باقی مانده، نه قادر به ارائه مشوقهای اقتصادی برای ترغیب دوستان است، نه امکان حمله نظامی به دشمنان دارد، نه غلبه گفتمانی در محیط بینالملل دارد که هنجارهایش اهدافش را پیش ببرند، و نه قادر به ایجاد اتحادهای فراگیر است که از موضع جامعه جهانی امری را تحمیل کند. این است که صرفا به تحریم میاندیشد. دولت آمریکا در دوره اوباما سالانه ۵۰۰ تحریم و در دوره ترامپ سالانه قریب به هزار تحریم وضع کرده است. هرچند یک مطالعه در دانشگاه کارولینای شمالی میگوید این تحریمها در حدود یک سوم تا یک دوم مواقع موفق بودهاند، و با وجود اینکه اصلیترین مزیت "امکان تحریم" یعنی سلطه جهانی دلار به واسطه همین تحریمها در حال رنگ باختن است(قربانیان در حال استقلال از دلار هستند)، اما چون برای آمریکا گزینه دیگری جز تحریم نمانده، ناچارا این هزینه هنفگت را تا زمان پایان سلطه دلار و طبیعتا دچار شدن ابزار تحریم به سرنوشت سایر ابزارها و امکانات سیاست خارجی آمریکا، پرداخت خواهد کرد. لذا این تصور که آمریکا روند اعمال تحریم را متوقف خواهد کرد، خطایی است بزرگ و باید کنار گذاشته شود.
2️⃣پرسش بعدی این است که آمریکا مشخصا تحریم علیه ج.ا را به چه هدفی وضع کرده است؟ دو هدف برای تحریم ذکر میشود: ۱- مهار (containment) ۲- تغییر رفتار (compellence). تا تحصیل تجربه برجام، این تصور میان نخبگان لیبرال ایرانی وجود داشت که آمریکا صرفا نگران برنامه هستهای ایران است و اگر برای واشنگتن این اطمینان حاصل شود که ایران به سلاح هستهای دست نخواهد یافت -یا به زعم کاخ سفید هدف تولید سلاح را کنار خواهد گذاشت- تحریمها برداشته خواهند شد. اما تجربه برجام نشان داد که با وجود تحدید گسترده برنامه هستهای و توسعه بیسابقه بازرسیها از اماکن هستهای-نظامی ایران نیز، تحریمها حفظ شد. لذا اگر ما با این تصور که میتوانیم با جلب اطمینان آمریکا از صلحآمیز بودن ماهیت برنامه هستهای، تحریمها را رفع کنیم، سادهلوحی کردهایم. آمریکا تحریم را برای مهار و تضعیف قدرت ایران میخواهد و این هدف را اگر کنار آن واقعیت محدود شدن همه ابزارهای سیاست خارجی آمریکا به تحریم قرار دهیم، این نتیجهگیری چندان سخت نیست که تحریمها برداشته نخواهند شد.
🔸️نتیجهای که از این بحث باید گرفت، این است که جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با تحریمها باید همان مسیری را انتخاب کند که ابزار و امکان تحریم را از آمریکا میگیرد: از بین بردن سلطه دلار. هرچه نقش دلار در مبادلات و معادلات جهانی تضعیف شود، به همان اندازه آمریکا امکان تحربم را از دست خواهد داد. از آنجائیکه ایران تنها هدف تحریمهای آمریکا نبوده و در سالهای اخیر، قدرتهایی مثل روسیه و چین نیز قربانی شدهاند، این انگیزه در مجموعه رقبای آمریکا برای شکستن سطله دلار کاملا وجود دارد و گامهای مهمی نیز در این راستا برداشته شده است. لذا اگر بخواهیم برای دستگاه سیاست خارجی جمهوری اسلامی در دوره جدید، ماموریتی تعریف کنیم، باید بگوئیم وزارت خارجه ما چنانکه رهبر انقلاب فرمودند، باید بر محوریت دیپلماسی اقتصادی بازسازی شود. مذاکره حول برجام به حاشیهای رود و مذاکره حول تقویت مناسبات تجاری-مالی در مرکز طراحیها و اقدامات وزارت خارجه قرار گیرد. جان کلام اینکه محوریت از معاونت سیاسی وزارت خارجه باید به معاونت دیپلماسی اقتصادی منتقل شود.
@syjebraily
آیتالله آذری قمی که از حامیان رهبری حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای بود، در دوران سازندگی تبدیل به یکی از مخالفان تند رهبر انقلاب شد، تا جایی که چه در آن دوران و چه بعدها، سخنان و مواضع او دستمایهای برای حمله به ولایت از سوی دشمنان انقلاب اسلامی شد. اخیرا اما سندی تاریخی و بسیار مهم منتشر شده که نشان میدهد آیتالله آذری از محضر رهبر انقلاب عذرخواهی کردهاند.
📝متن این نامه به این شرح است:
▫️حضرت آیتالله خامنهای مقام معظم رهبری انقلاب مقدس اسلامی ایران - دامت برکاته
پس از سلام و تحیت
🔹براساس یک سوءظن و شدت علاقه به نظام مقدس اسلامی، گرفتار یک تلاطم درونی که مرا بین دو محذور -یعنی دو ترک وظیفه مخیر میکرد- ناخواسته مبتلا به ضربهای علیه نظام شدم و از این رنج درونی، سرانجام سحر شب یازدهم عاشورا با توسل به قمر بنیهاشم رها شدم و خداوند مرا نجات داد.
🔹اکنون جز رضایت خاطر مبارک و ایتمار به اوامر مبارک را نمیخواهم. در عین حال، نه جناب عالی و نه آقایان حجازی و محمدی را در مظان استجابت دعا فراموش نکردم. خواستهای هم جز خواستههایی را که جنابعالی بپسندید، ندارم. تفصیل مطالب را اگر میل مبارک باشد از آقای مسعودی سوال داشته باشید.
احمد آذری قمی. ۱۳۷۵/۳/۱۲
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از این اظهارات آقای احمدی بیغش علیه رئیسجمهور محترم از تریبون مجلس بسیار متاسف و متاثر شدم. این سخنان هم در ادبیات و هم در مبنا، دور از انصاف بود؛ و تلختر از آن، سکوت مطلق نمایندگان محترم بود.
@syjebraily
🌟لخت کردن سارق؛ الگویی برای مواجهه با عملیات در منطقه خاکستری
🔸️هفتم ژانویه ۲۰۲۰ یعنی حدود چهار روز پس از ترور ناجوانمردانه حاج قاسم عزیز در فرودگاه بغداد، موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک گزارشی تحت عنوان "عملیات در منطقه خاکستری: مقابله با شیوه جنگ نامتقارن ایران" منتشر کرد که در آن، به کاخ سفید توصیه شده بود باید دست به اقداماتی ایذایی علیه ایران بزند که خسارات ناشی از آن، به اندازهای نباشد که تهران را وارد یک جنگ تمام عیار با آمریکا کند. جان کلام این بود که از آنجائیکه آمریکا دیگر از عهده هزینههای جانی و مالی و آبرویی جنگ برنمیآید، بهتر است یک استراتژی جنگ نامتقارن تعریف کند و در سطحی (منطقه خاکستری) با ایران وارد درگیری شود که ضربه را وارد کند، اما این ضربه پایینتر از آستانه جنگ باشد. نفس اتخاذ این رویکرد، برای آمریکایی که قدرت نظامیاش با ناو و موشک و هواپیما سنجیده میشود، نوعی پذیرش تحقیر بود، لکن در جعبهابزار سیاستخارجی واشنگتن، حمله نظامی دیگر کارکردی نداشت. چندی پیش مجله فارین افریز تعبیر جالبی داشت: شکست آمریکا در عراق و افغانستان و سوریه و لیبی، باعث شده است تهدیدهای نظامی آمریکا دیگر ترسناک نباشند.
🔸️پس از ترور شهید فخری زاده، راقم این سطور در یادداشتی عنوان کرد که این اقدامات در چارچوب همان "عملیات در منطقه خاکستری" رخ میدهد و آخرین مورد نخواهد بود. اگر در مواجهات چند سال اخیر با آمریکا دقیق شویم، از این دست موارد باز هم میتوان یافت. سرقت کشتی ایرانی حامل سوخت در مسیر ونزوئلا را نیز باید در این چارچوب دید. ضرورت داشت با توجه به کنار گذاشته شدن گزینه حمله نظامی و جایگزین شدن عملیات در منطقه خاکستری، سیاست پدافندی متناسب از سوی تهران تدوین و اجرا شود. یعنی اگر ما زمانی برای مقابله با حمله نظامی احتمالی آمریکا، قایقهای تندور و موشکانداز تدارک دیدیم یا برد و دقت موشکهایمان را متناسب با منافع منطقهای آمریکا تنظیم کردیم، باید متناسب با رویکرد جدید آمریکا و تهدیدات جدید ناشی از آن، طراحی لازم را میکردیم. قاعدتا بهترین الگو برای مواجهه با عملیات در منطقه خاکستری، برآورد و پیشبینی عملیات دشمن و "ضربه ضمن دفع حمله" است. یعنی ما ضمن اینکه حمله ایذایی دشمن را دفع میکنیم، برای پیشگیری از حملات بعدی، خسارت مادی-معنوی این حمله را باید بالا ببریم. به نظر میرسد ماجرای جلوگیری از سرقت نفت ایران و مصادره نفت کش سارقان آمریکایی یک الگوی مناسب برای مواجهه با عملیات در منطقه خاکستری است و باید مدون شده و به سطوح و حوزههای دیگر تعمیم یابد. میتوان نام این مدل را "لخت کردن سارق" گذاشت که استعارهای هم از بیآبرو کردن است و هم از تصاحب داراییها. دشمن یک عملیات ایذایی تدارک دیده و اجرایش کرده است. اما نه تنها موفق نشده، بلکه هزینه آبرویی سنگین و خسارت مادی متناسبی نیز دیده است. به سرعت باید دادگاهی برای بررسی موضوع تشکیل شده و کشتی توقیف شده مصادره شود. هنری کیسینجر در کتاب نظم جهانی، جملهای دارد که درباره خود آمریکا باید این اصل را رعایت کرد: "اگر متجاوزی از پیامد عملش بجز بازگشت به حالت قبل از تجاوز از چیز دیگری نترسد، آیا تکرار این عمل در جای دیگر محتمل نیست؟"
🔸️به سبزپوشان دلیر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بابت این حماسهآفرینی تبریک عرض نموده و از صمیم قلب از آنان تشکر میکنیم.
@syjebraily
هدایت شده از توییتر انقلابی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ ناو آمریکایی برای خرید پیتزا در آن موقعیت حاضر شده بود؟!
👤 سید یاسر جبرائیلی
@TWTenghelabi
🖊انتخاب آیتالله منتظری به رهبری آینده؛ برکات و تبعات
▫️انشاءالله به زودی در روزنامه فرهیختگان
▪️به مناسبت ۱۹ آبانماه، سالگرد انتخاب آیتالله منتظری توسط مجلس خبرگان رهبری
@syjebraily
اردیبهشت ماه ۹۹ در اوج سودآوریهای بادکنکی بورس، طی مقاله "اقتصاد سیاسی جهش بورس" درباره حبابی بودن این بازار و ترکیدن قریبالوقوع آن هشدار دادم. بازخوانی آن یادداشت در این ایام خالی از لطف نیست.
https://www.mashreghnews.ir/news/1072092/%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D8%AC%D9%87%D8%B4-%D8%A8%D9%88%D8%B1%D8%B3
🔸️ریشه مطرح شدن مسئله یارانه پنهان انرژی ناتوانی دولت در تامین بودجه خود از طریق مالیات ستانی عادلانه است. در شرایطی که دستمزد کارگر در ایران اختلاف زیادی با دستمزد در دیگر کشورها دارد، جهانی سازی قیمت حاملهای انرژی در داخل کشور یک ظلم آشکار به مردم است.
🔸️چون بودجه دولت با مالیات تامین نمیشود دنبال منابع دیگری برای تامین بودجه دولت مثل یارانه پنهان برای جبران کسری بودجه مطرح میشود. در حاضر وضعیت دولت در اخذ مالیات مطلوب نیست و نسبت درآمدهای مالیاتی به تولید داخلی درحدود ۷ درصد است که به مراتب کمتر از استانداردهای جهانی است.
🔸️چنانچه دولت بتواند نیازهای بودجهای خود را از طریق مالیات تامین کند، مسائلی مثل حذف یارانه پنهان یا افزایش نرخ ارز مطرح نخواهند شد و مسیر صحیح تامین بودجه دولت نیز اخذ عادلانه مالیات است. درحالیکه دولت به جای این مسیر به سمت افزایش قیمتها، فروش اوراق بدهی، اخذ تعرفههای گمرکی از واردات و در نهایت استقراض از بانک مرکزی حرکت کرده است که نتیجه آنها وخیم تر شدن وضعیت عدالت در کشور بوده است.
🔸️خاصیت جریان لیبرال موجود در کشور این است که همیشه در جایگاه منتقد قرار میگیرد و از دولت طلبکار است. وقتی سیاستهای پیشنهادی این جریان در کشور اجرا میشود و به نتیجه مطلوب نمیرسد، هیچگاه مسئولیت قبول نمیکنند و همچنان خود را در جایگاه طلبکار قرار میدهند. بنابراین در زمینه یارانه پنهان نیز مسببان وضع موجود در جایگاه منتقد قرار گرفتهاند و در تلاشند بازهم دولت را به سمت یک تصمیم غلط سوق دهند.
🔸️آنچه مسلم است اینکه ایجاد عدالت با افزایش قیمت حامل های انرژی به مقصد نمی رسد و اگر دولت به دنبال افزایش عدالت اقتصادی است باید به جای افزایش قیمت حاملهای انرژی، از پرمصرفها و ثروتمندان مالیات بیشتری بگیرد.
▫️نشست نیمه پنهان یارانه پنهان|مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع)
@syjebraily
🖌یادداشت آقای مجتبی سعادتی درباره کتاب "دولت و بازار: الگویی پویا برای روابط متقابل"
https://www.instagram.com/p/CWSW_XcsOk-/?utm_medium=copy_link
@syjebraily
🖊یادداشت آقای خسرو موحد درباره کتاب "دولت و بازار: الگویی پویا برای روابط متقابل"
https://www.instagram.com/p/CKxOFHFHg1G/?utm_medium=copy_link
@syjebraily
🖊یادداشت آقای روحالله جوان درباره کتاب "دولت و بازار: الگویی پویا برای روابط متقابل"
https://www.instagram.com/p/CNFZXkGBlMF/
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مدیریت چادرمسافرتی همواره درگیر حل بحران است. ما عادت کردهایم که به جای مدیریت کشور، بحران مدیریت کنیم...
@syjebraily
حاج حسن هم استادمان بود، هم رفیقمان. بزرگمردی که همه هستیاش فدای ولایت بود. ندیدم که جز برای خدا بگوید و بشنود و بنویسد و بخواند. رفتنش داغی بر دلم نهاد که هرگز سرد نشد. چنان تنها شدم که هیچ کس نتوانست جایش را پر کند.
اللهم انا لانعلم منه الا خیرا
لطفا فاتحهای قرائت فرمایید.
@syjebraily
🔘تجارت خارجی ایران در هشت ماهه ۱۴۰۰ از نظر وزنی ۴۳.۵٪ و از نظر ارزشی ۴۰٪ افزایش یافته است. ضمنا FATF از اسفند ۹۸ ایران را در لیست سیاه خود قرار داده است.
📢مردم عزیز ایران یادتان هست گفتند وارد لیست سیاه شویم تجارتمان صفر خواهد شد؟! یادتان هست خواستند تحریم را به داخل مرزها بکشانند؟
پ.ن. در سرمقاله ۲۷ آذر ۹۸ روزنامه فرهیختگان پوچ بودن ادعای صفر شدن تجارت خارجی ایران در صورت ورود به لیست سیاه را با استناد به سوابق تجارت خارجی کشور نشان داده بودم.
بخشی از سرمقاله؛
🔸️یکی از تاکتیکهای لیبرالهای ایرانی برای پیشبرد پروژه هضم جمهوری اسلامی در نظم غربی، این بوده که در فضای عمومی کشور به خوف و رجاهای کاذب دامن زده و ببرها و بهشتهای کاغذی بسازند؛ مردم را از ببر بترسانند و وعده بهشت دهند تا زمینه پیشبرد اهدافشان در کشور فراهم شود. طبیعتا این جریان برای اثبات واقعیبودن وعدههای کاغذیاش، هیچ استناد و استدلالی در دست ندارد. لذا همه همّ خود را مصروف این میکنند که مردم فرصت لمس واقعیت این ببرها و بهشتهای کاغذی را پیدا نکنند. به همین جهت، راه از بین بردن خوف و رجاهای کاذب و ساختگی، جز کمک به مردم برای لمس واقعیات نیست.
🔸لیبرالهای ایرانی میگویند درصورت عدم رعایت الزامات FATF، تجارت ایران با خارج دیگر ممکن نخواهد بود. مقامات اجرایی دولت، شخصیتهای سیاسی و رسانههای حامی این رویکرد، تقریبا روزی نیست که فریاد نزنند «تصویب لوایح FATF برای همراهی با اقتصاد جهانی ضروری است»، «اگر میخواهیم با دنیا مبادلات تجاری داشته باشیم، باید الزامات بینالمللی را بپذیریم»، «اگر این لوایح تصویب نشود، درواقع دور تجارت با جهان سیمخاردار میکشیم»، «اگر لوایح مرتبط با FATF را تصویب کنیم ممکن است فشار بیشتر نشود»، «اگر ایران در لیست سیاه FATF قرار گیرد، دستش برای مبادلات تجاری با جهان باز نخواهد بود»، «اگر ایران به لیست سیاه FATF بازگردد، باید فاتحه تجارت و اقتصاد را خواند»، «قرار گرفتن ایران در لیست سیاه FATF بهمعنای محدود شدن مبادلات تجاری است» و صدها و بلکه هزاران شعار دیگر که چنانکه اشاره شد، هیچگونه پشتوانه استدلالی و استنادی قابل اعتنایی ندارد.
🔸آمارهای رسمی بانک مرکزی و گمرک جمهوری اسلامی ایران نشان میدهند طی دوره 1387 تا 1398، حجم تجارت خارجی غیرنفتی ایران، چه در حالت حضور در لیست سیاه FATF و چه در حالت تعلیق از لیست سیاه و فراتر از آن، چه در زمان اعمال تحریمهای سال 1390، چه پس از اجرای برجام و چه پس از خروج آمریکا از برجام، تقریبا بین 80 تا 100 میلیارد دلار در نوسان بوده است و از هیچ یک از این رویدادها متاثر نشده است.
@syjebraily
✨درب برنامه نویسی ما چگونه بر پاشنه سابق میچرخد؟!
در دهه 1340 گروهی از دانشگاه هاروارد آمریکا برای کمک به نگارش برنامه عمرانی سوم وارد ایران شده و در سازمان برنامه مستقر شدند. فارغ از اینکه مشاوران هاروارد رویکرد استعماری آمریکا را در ایران دنبال میکردند، روایت جالبی از مدیران سازمان برنامه ایران دارند: «نزدیک به تمام سمتهای عالی سازمان برنامه را فارغالتحصیلان خارج از کشور پر کردهاند... همکاران ایرانی ما کمهوش و فاقد قابلیتهای برجسته بودند، اما اینان با خود نشانه حضوری طولانی در خارج از کشور را دارند... این عده اکثرا به معنای واقعی در ایران غریب بودند زیرا چند سال زندگی خارج از کشور -که برخی از آنان مدتی بسیار طولانی اقامت داشتند- رنگ و بوی فرهنگ بیگانه را به خود گرفته بودند. این رنگ و بو نیز معمولا از جنبههای آرمانی (یا حتی اسطورهای) این فرهنگها اخذ شده بود تا واقعیتهای آن... آنان تحت شرایط یا ویژگیهای شخصیتی خود نقش نمایندگان الگوهای فرهنگی را گرفتند که البته خود به طور کامل هم آن را نفهمیده بودند و خود را با این الگوها به صورت ناقص هماهنگ کرده بودند... آنها اغلب هیچ نشانی از همدردی ملموس با واقعیاتهای زندگی در ایران نداشتند و اکثرا بر مقیاس ارزشی نادرستی مبتنی بودند». این، یک روایت آمریکایی از غربزدگی مدیران سازمان برنامه ایران در دروه پهلوی است. اما پرسش اینجاست که آیا ما از این غربزدگی در نظام برنامهنویسی کشور خلاص شدهایم؟ متاسفانه پاسخ منفی است. چقدر این تعبیر حضرت امام خمینی(ره) دقیق بود که فرمودند «ما از شرّ رضاخان و محمدرضا خلاص شدیم، لکن از شر تربیت یافتگان غرب و شرق به این زودیها نجات نخواهیم یافت». هنوز برای راقم این سطور روشن نشده است که وقتی علوم انسانی غربی در تضاد آشکار با مبانی اسلامی و منافع ملی ما قرار دارد و با زیستبوم ما بیگانه است و کارکردش حل مسائل یک جامعه و فرهنگ و اقتصاد دیگر است، چرا ما باید جوانان خود را برای تحصیل این علوم به اروپا و آمریکا اعزام کنیم و وقتی رفتند و به همان رنگی درآمدند که مشاوران هاروارد میگویند، نگارش برنامههایمان و مدیریت اقتصاد و فرهنگمان را به آنها بسپاریم؟ یا چرا باید در سطحی دیگر، ادبیات تولید شده توسط دانشمندان علوم انسانی غرب، کتاب درسی و مرجع فکری دانشجویان ما در معتبرترین دانشگاههای ما باشد و آنان را از لمس واقعیات کشور و تولید فکر متناسب با زیستبوم ایرانی-اسلامی باز دارد؟ یکی از دلایل اینکه درب برنامهنویسی در کشور ما بر پاشنه ثابت و لایتغیری میگردد، عناصر ثابت و لایتغیر نگارش برنامه هستند...
🔺برشی از مقاله "خطوط راهنمای تدوین برنامه هفتم"
@syjebraily
هرگاه سیاستمداران اصولگرا به طمع جذب ظرفیت اجتماعی جریان لیبرال، با جریان انقلابی فاصلهگذاری کرده و راه مدارا با لیبرالیسم در پیش گرفتند، هم چوب را خوردند، هم پیاز را. مطالعه تاریخ مانع خبط و خطا نیست، اما حتما باید پیش از انتخاب هر مسیری، راههای رفته گذشتگان را مرور کرد.
اختلاف ما با لیبرالها یک رقابت انتخاباتی نیست که پس از پیروزی کنار گذاشته شده و همدلی جایگزینش شود. به تعبیر شهید بهشتی، این اختلاف به دو بینش مربوط میشود که یکی ملتزم به کتاب و سنت است و دیگری بریده از آن. مرحوم هاشمی مثال بزرگ شخصیتی است که درصدد جذب لیبرالها برآمد و هضم شد.
@syjebraily