سامانه های پدافندی اقتصاد ایران کجاست ؟
گفتگو با سید یاسر جبراییلی @syjebraily
📅 دوشنبه 3 بهمن ساعت 22 یوتیوب جدال
📺 youtu.be/yf-3JQsLfJM
پخش زنده و مستقیم برای هموطنان داخل کشور در روبیکای جدال
📱rubika.ir/jedaaltv
✨آیا آموزش و پرورش و سلامت را میتوان خصوصی کرد؟
فلسفه سیاستهای کلی اصل ۴۴ استفاده از انگیزه خلق ثروت و کسب منفعت بخش خصوصی برای تامین منافع ملی و پیشرفت کشور است. سوال این است که آیا در زمینه آموزشوپرورش و بهداشتودرمان، انگیزه خلق ثروت میتواند نسبتی با منافع ملی بیابد؟
آیا اساسا این امور، ماهیت «اقتصادی» دارند که کسانی میخواهند آنها را ذیل اصل ۴۴ قانون اساسی که مربوط به اقتصاد است، تعریف کنند؟ اگر آموزشوپرورش عمومی و بهداشتودرمان ماهیت اقتصادی بیابند و زمینهای برای کسب منفعت از آنها برای بخش خصوصی فراهم شود، آیا همه مردم زیر چتر این امکان قرار خواهند گرفت؟ طبق اصل سیام قانون اساسی، دولت موظف است وسایل آموزشوپرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد و وسایل تحصیلات عالی را تا سرحد خودکفایی کشور بهطور رایگان گسترش دهد.
درباره بهداشتودرمان نیز رهبر انقلاب صراحت دارند که بیمار وقتی به بیمارستان مراجعه میکند، جز درد و رنج بیماریاش، نباید ناراحتی دیگری داشته باشد.
اگر بخش خصوصی حاضر باشد بهصورت رایگان مردم را آموزش دهد، یا بهصورت رایگان مردم را درمان کند، حتما تشریف بیاورد و مدرسه خصوصی یا بیمارستان خصوصی تاسیس کند. اما اگر ما آمدیم آموزش عمومی یا درمان عمومی را تعطیل کردیم و سپردیم به بخش خصوصی و بخش خصوصی طبیعتا به دنبال انتفاع خود رفت، تنها کسانی خواهند توانست از این امکانات استفاده کنند که توان پرداخت هزینهاش را دارند و این یعنی استبعاد از قانون اساسی و سیاستهای ابلاغی ولی فقیه.
حتی اگر ما آمدیم آموزش و درمان را تبدیل به دو بخش دولتی و خصوصی کردیم تا هر کس پول بیشتری دارد، با کیفیت بهتری آموزش ببیند و درمان شود، در حال دامنزدن به شکاف طبقاتی و بیعدالتی هستیم. برخی با این توجیه که بخش خصوصی درآمدی را که از آموزش و درمان کسب میکند، در راه خیر و رفع محرومیت هزینه میکند، دنبال توجیه این مساله هستند. اما این یک خطای راهبردی است. آنچه «کار خیر» عنوان میشود، بههیچوجه رافع شکاف طبقاتی ایجادشده در جامعه نخواهد بود.
@syjebraily
هدایت شده از بیداری ملت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥نقدینگی عامل تورم؟
🔹سید یاسر جبرائیلی این ادعا را دروغی بزرگ خواند.
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
1.45M
❓علت تورم در ایران کمبود نقدینگی است یا افزایش نقدینگی؟
❓شما نقدینگی دارید؟
❓نئولیبرالها چرا میگویند باید سیاستهای انقباضی را بکار برد؟
💠 @h_abasifar
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
⛔جنگ شاخص های اقتصادی!
⚠همه ما تا به حال، کلمه تورم را شنیده ایم. تورم حاصل تقسیم دو مولفه بر یکدیگر هست. برای محاسبه تورم، ابتدا قیمت یک سبد کالا شامل حدود سیصد قلم را در انتهای یک سال و ابتدای همان سال، محاسبه می کنند و از هم کم می کنند و یک سال را نیز به عنوان سال پایه، در نظر می گیرند و همین محاسبه را برای سال پایه نیز انجام می دهند، سپس دو عدد بدست آمده را بر هم تقسیم کنند.
◀به عبارت دیگر، افزایش تورم یعنی افزایش دائمی سطح عمومی قیمت ها در یک بازه اقتصادی مثلا یک سال، تقسیم بر سطح عمومی قیمت ها در یک سال پایه. با این تعریف، تورم یعنی افزایش یا کاهش قیمت ها، نوسان قیمت ها.
‼شما می توانید یک جامعه بدون تورم و به شدت ظالمانه داشته باشید! یک جامعه داشته باشید که تورم اش نیم درصد باشد، یک درصد باشد، اما به شدت طبقاتی باشد و محروم از رفاه باشد. جالب است!
⚠اگر جامعه ای در آن تورم نباشد، به معنای این نیست که توده مردمش در رفاه هستند، در آسایش هستند. شما می توانید یک اقتصادی داشته باشید که قیمت ها در سقف باشند، کاملا گران و علیه مردم باشند اما همانجا ثابت باشند، در آنجا شما هیچ تورمی ندارید، تورم نیم درصد دارید مثلا. تورم یک شاخص حکایت گر از رفاه نیست. گرانی هست که حکایت گر از رفاه است.
〽اینکه میگوییم دعوا بر سر شاخص هاست، همین است. جنگ شاخص ها، چاله شاخص ها همین است. شاخص های متعارف اقتصادی، برای یک نظام سرمایه داری طراحی شده اند.
❌شما می توانید یک اقتصادی داشته باشید که ده درصد رشد اقتصادی داشته باشد، اما مردم درش لِه باشند، اقتصادی داشته باشید که پنج شش درصد رشد اقتصادی داشته باشد ولی مردم درش لِه باشند، مثل بنگلادش، مثل خیلی از این کشورهایی که در آسیای جنوب شرقی مستعمره امریکا و اروپا به لحاظ نیروی کار مفت و ارزان هستند.
‼شما می توانید بزرگترین تولید ناخالص داخلی جهان را داشته باشید، یعنی اقتصاد آمریکا، ۲۵ تریلیون دلار تولید ناخالص داخلی آمریکاست، اما در کشوری که ۳۳۱ میلیون جمیعت دارد، ۴۱ میلیون گرسنه داشته باشید! گرسنه یعنی کسی که دو وعده غذایی در روز، گیرش نمی آید. این آمار وزارت کشاورزی آمریکا در سال ۲۰۱۹ است. ۴۳ درصد خانواده های آمریکایی یعنی بیش از ۱۴۳ میلیون شهروند آمریکایی قادر به تامین هزینه های ابتدائی خود مانند اجاره و غذا نیستند!
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
https://www.alef.ir/news/3980623082.html
✅هرچه بگردید، قطعا حدود دوازده درصد جمیعت کشور ما گرسنه نیستند. ابدا اینجوری نیست. ما داریم متاسفانه، یک دانه اش هم اسف بار است و اگر بگیم یک دانه هم باشد، انا لله و انا الیه راجعون در دستگاه تحلیلی خودمان، اما وضعیت رفاهی و معیشتی توده مردم ایران، به مراتب از وضعیت معیشتی توده مردم آمریکا و بسیاری از کشورهای اروپایی بهتر و بالاتر است.
@jebhetse
هدایت شده از هنر حکمرانی و توسعه || محمد حق شناس
سوال بی پاسخ در اقتصاد ایران؛ چرا مردم ارز می خرند؟ و چرا خریدن ارز توسط عموم مردم عادی و طبیعی است؟! چرا دولت به جای محدود کردن و بستن چنین بازار غیر مولد و زیان باری با ارز پاشی تلاش می کند این بازار را مدیریت کند؟!
نتیجه ارز پاشی در بهترین حالت خروج سرمایه و به تاراج رفتن منابع ملی کشور است، در ایران به جز تجار برای واردات کالاهای مجاز و مورد نیاز و سفرهای خارجی به قصد بازگشت، هر گونه خرید و فروش ارز نباید قانونی و عادی باشد!
قرار نیست با پر و بال دادن به بازارهایی که منافع عمومی را به خطر می اندازد به اقتصاد کشور لطمه بزنیم!؟ دولت حتما باید به نحوی با فرهنگ سازی، مکانیسم های مالی، مالیاتی، اداری و گاها برخوردهای سلبی مانع از رونق گرفتن این بازار و هدر رفت منابع کشور شود.
@hokmraniirani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خودروسازها آخر زنجیرهاند، چرا مواداولیه (فولاد و مس و...) دلاریزه شده را نمیبینید؟
@syjebraily
درود خدا بر رئیسجمهور که در برابر تحمیل یک شوک تورمی جدید به زندگی مستضعفان ایستاد. نئولیبرالها هرگاه خواستند بنزین را گران کنند، شمشیر عدالت علیه چندخودروییها را در آسمان چرخاندند؛ آب و برق و گاز را هم با شعار عدالت علیه ویلانشینها گران کردند. اما آنانکه نانشان بریده شد، مردم عادی بودند.
@syjebraily
سازمان ملل اعلام کرده است که سیاهپوستان در انگلستان با تبعض نژادی سیستماتیک و سازمان یافته مواجه هستند. وزارت امور خارجه کشورمان باید از موضع یک عضو سازمان ملل خواهان توضیح لندن در این رابطه شده و درخواست رسمی برای تشکیل کمیتهای ویژه برای رسیدگی به این فاجعه انسانی ارائه نماید.
سفیر لندن در تهران را فی الفور احضار کنید و ضمن ابراز نگرانی عمیق جمهوری اسلامی ایران درباره تبعیض نژادی سازمان یافته و سیستماتیک علیه سیاهپوستان در انگلستان، از او توضیح بخواهید.
@syjebraily
ششمین نشست از سلسله نشستهای گفتوگوی انتقادی برگزار شد
نقد و بررسی تحولات نئولیبرالیسم در زمان معاصر و تأثیر آن بر اقتصاد سیاسی ایران
https://www.ihcs.ac.ir/fa/news/23492/
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اینجا ایران است. دریاچه سد کارون سه، حدفاصل شهرهای ایذه و شهرکرد. ایرانی به توان آباد کردن رسیده و پیشرفت، جز این نیست. آباد شدن به دست بیگانه، نامش استعمار است. این توان، یک پیام مهم دارد: ما فقط یک گام تا حل مشکل معیشت ملت فاصله داریم و آن یک گام، #نه_به_نئولیبرالیسم است.
@syjebraily
هدایت شده از علی علیزاده - جدال
📃 یارانه پنهان، از افسانه تا واقعیت
🎙 گفتگو با سید یاسر جبرائیلی
📅 چهارشنبه 12 بهمن ساعت 22 به صورت زنده از
⭕️ یوتیوب جدال
📺 https://youtube.com/live/Wu-sFLWZytI
⭕️ پخش همزمان برای هموطنان داخل کشور 🇮🇷 در روبیکای جدال
📱https://rubika.ir/jedaaltv
⚠️ توجه :
دقت داشته باشید که این برنامه سه روز دیگر، چهارشنبه، 12 بهمن از یوتیوب جدال پخش خواهد شد.
.
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #برش_دیدار | رهبر انقلاب، امروز: مسئولین دولتی با همه وجود دارند کار میکنند... جهت گیری ها را مراقبت کنند
💻 Farsi.Khamenei.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سیاستهای کلی اصل ۴۴ برای تغییر نقش دولت در اقتصاد ابلاغ شد، نه حذف دولت از اقتصاد. خصوصیسازی در اصل ۴۴، رهاسازی نئولیبرالی نیست، بلکه وظیفه دولت از متصدی به حامی، هادی و ناظر تغییر میکند. وظیفه دولت، استفاده از انگیزه خلق ثروت بخش خصوصی برای تامین منافع عمومی است.
@syjebraily
منشاء برخی قوانین عالم عقل است، برخی دین و برخی تجربه. یک دستگاه معرفتی کامل شامل هر سه ضلع است و بدون هر کدام از این اضلاع، شناخت ناقص است. منشاء تجویزهای نئولیبرالیسم اما هیچیک از اینها نیست؛ یعنی نه عقلانی است، نه وحیانی و نه تجربی.
#نه_به_نئولیبرالیسم
ihcs.ac.ir/fa/news/23492/
38.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▶️ موشنگرافی کتاب دولت و بازار| فصل دوم| بخش نهم
@syjebraily
هدایت شده از علی علیزاده - جدال
یارانه پنهان، از افسانه تا واقعیت - یاسر جبرائیلی.mp3
88.55M
🎙فایل صوتی دویست و چهاردهمین اپیزود رادیو جدال منتشر شد.
📣 #اپیزود ۲۱۴: یارانه پنهان، از افسانه تا واقعیت.
🔹 گفتگو با یاسر #جبرائیلی
📆 ۱۳ بهمن ماه ۱۴۰۱
⏱ مدت زمان: ۱۲۲ دقیقه
📍 این فایل را در کستباکس رادیو جدال بشنوید.
📻 castbox.fm/vb/567804103
📌 مصاحبه این گفتگو را در کانال یوتیوب جدال ببینید.
📺 youtube.com/live/Wu-sFLWZytI
🚩 دیگر برنامهها را در سایت جدال دنبال کنید.
🌐 jedaal.tv/radio
اقتصاد تراوشی را جان رالز در نظریه عدالت خود تئوریزه کرد. او نابرابریهای اقتصادی را بهشرطی که بیشترین نفع را برای محرومان داشته باشند، مجاز شمرد و احتمال ایجاد شکافهای عمیق طبقاتی از قِبل این معادله را رد کرد. وضع امروز آمریکا، فرجام آن احتمال بعید است. و چه طنز دردناکی است که ریشه نابرابریهای یک جامعه را در "نظریه عدالت" بزرگترین فیلسوف معاصر آن جامعه باید جست...
ihcs.ac.ir/fa/news/23492/
هدایت شده از علی علیزاده - جدال
31.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸ماجرای یک «فقط»
🔹در روزهای اخیر چند ثانیه از صحبتهای سید یاسر جبرائیلی با جدال پر سرو صدا شد.
اما جبرائیلی همچنان آن «فقط» را تکرار میکند.
#کلیپ
📌 این برنامه را در کانال یوتیوب جدال ببینید.
📺 youtube.com/live/Wu-sFLWZytI
قیمت هر گالن بنزین در آمریکا حدود ۳.۸ دلار و در کانادا حدود ۵ دلار است. کانادا و آمریکا ۸۸۹۱ کیلومتر مرز مشترک دارند. با منطق نئولیبرالهای وطنی باید سیل قاچاق بنزین از آمریکا به کانادا در جریان باشد. چرا آمریکا برای جلوگیری از قاچاق سوخت به همسایه قیمت بنزین را افزایش نمیدهد؟!
@syjebraily
نسخه نئولیبرالها برای مبارزه با قاچاق:
- قاچاق به داخل: تجارت را رها کنید!
-قاچاق به خارج: قیمتها را رها کنید!
در این میان تولیدکنندگان ایرانی که با رهاسازی واردات ورشکست میشوند، و مصرفکنندگان ایرانی که با رهاسازی قیمتها به ورطه فقر سقوط میکنند، فدای یک تار موی ذینفعان رهاسازی...
@syjebraily
قیمت هر لیتر بنزین در هنگ کنگ حدود ۳ دلار و در چین حدود ۱.۲ دلار است. با منطق نئولیبرالها باید سیل قاچاق بنزین از چین به هنگ کنگ روان باشد و راهکار، جز افزایش قیمت بنزین در سرزمین اصلی نباشد. اما نه از قاچاق خبری هست، نه از راهکار افزایش قیمت؛ چون حاکمیت است و اعمال اقتدارش...
@syjebraily
هدایت شده از حمید رسایی
.
♻️ عجیب اما واقعی
من ایرانیام و درکنار صدها شاخصه که ایرانی بودن را برایم یک ارزش میکند، افتخار میکنم که کشور عزیزم ایران:
🔹اولین جایگاه جهان در:
۱- تولید داروی گیاهی مقابله با ایدز
۲- داروی گیاهی درمان روماتیسم
۳- داروی گیاهی زخم پای دیابتی
۴- ساخت پروتز عصبی
۵- پیوند نای و زیست مصنوعی تکمرحلهای
۶- تولید پودر استخوان
۷- تولید ایمپلنت چشمی
۸- تولید قطعه تلسکوپ رصدخانه
۹- تولیدکننده میتونین
۱۰- حوزه فناوری نانو
۱۱- راهانداز شیره چهارراه نفت
🔹اولین جایگاه منطقه در:
۱- در ساخت تانک
۲- ساخت استارتر هواپیما
۳- پژوهشهای هستهای
۴- تولید پرینتر سهبعدی میکروسکوپی مقام اول خاورمیانه
۵- رتبه علمی و پژوهشی و ثبت اختراع در میان کشورهای اسلامی
۶- تولید افشانه پاک در آسیا
۷- لولههای چدنی ۲ هزار میلیمتری در آسیا.
🔹دومین جایگاه جهان در:
۱- تولید هواپیماهای استراتژیک خورشیدی
۲- تکنولوژی بیودیزل
۳- پهپاد رادارگریز
۴- فناوری تشخیص هویت از روی چشم
۵- ساخت دریچه قلب
۶- درمان تالاسمی با پیوند مغز و استخوان
۷- تولید کارتریجهای نامرئی
۸- تولید نانودارو در جهان
۹- تولید داروی تزریقی ضدسرطان
۱۰- ساخت کیت ارزان و سریع برای درمان بیماریهای لثه
🔹سومین جایگاه جهان در:
۱- تولید دکل انتقال برق
۲- دانش تبدیل گاز به بنزین
۳- فناوری ساخت نیروگاه خورشیدی
۴- استخراج سلولهای بنیادی از دندان شیری
۵- درمان نازایی
۶- تولیدکننده داروی بیماری اماس
🔹چهارمین جایگاه جهان در:
۱- تولید و ساخت موشکهای دوربرد
۲- فناوری نوین درمان ناشنوایی
۳- تولیدکننده بیواتانول
۴- داروهای بیوتکنولوژیک
🔹پنجمین جایگاه دنیا در:
۱- المپیادهای جهانی
۲- تولید داروی انعقاد خون
۳- سازنده روبات انساننما
۴- ارتش سایبری
۵- در مسابقات علمی
۶- دستیابی به فناوری و دانش کامل چرخه سوخت هستهای
۷- تعمیرکابلهای فیبر نوری در اعماق دریا
🔹ششمین جایگاه جهان در تولید زیردریایی
🔹هفتمین جایگاه جهان در:
۱- حوزه نانوتکنولوژی
۲- منعقدکنندههای موضعی خون برای متوقف کردن خونریزی در کوتاهترین زمان ممکن
🔹هشتمین جایگاه جهان در:
۱- قدرتهای فضایی دنیا
۲- تولیدکننده اورانیوم ۲۰ درصد
🔹نهمین جایگاه جهان در چرخه کامل فضایی
🔹دهمین جایگاه جهان در:
۱- صاحب بزرگترین تلسکوپهای جهان
۲- در انجماد و نگهداری سلولهای بنیادی جنسی
۳- فناوری لیزر
۴- ساخت توربین
۵- پیوند ریه
۶- تولیدکننده دستگاه پیشرفته تصویربرداری دیجیتال اشعه ایکس
🔹یازدهمین رتبه جهانی تولید علم در:
۱- رشته مهندسى هوا فضا
۲- رشته انرژى اتمى
۳- رشته شیمى
🔹چهاردهمین رتبه جهانی تولید علم در رشته بیوتکنولوژى
🔹شانزدهمین رتبه جهانی در:
۱- ثبت مقاله علمی
۲- تولید علم در رشته نانو و نانو تکنولوژی
🔹نوزدهمین رتبه جهانی تولید علم در:
۱- رشته پزشکى
۲- رشته فیزیک و نجوم
🔹به عنوان یک ایرانی به خودم میبالم که کشورم یکی از:
۱- کشورهای سازنده کشتی اقیانوسپیما
۲- طراح و تولیدکننده ماهوارهبر
۳- طراح و تولیدکننده توپ دریایی، توانمند در تولید رادیودارو
۴- طراح و تولیدکننده موشک دوشپرتاب
۵- طراح و تولیدکننده خودروی تاکتیکی در حوزه نظامی
۶- طراح و تولیدکننده سلاح ملی خیبر
۷- طراح و تولیدکننده مسلسل، خمپارهانداز، تیربار، نفربر و تانک
۸- پیشگام مهندسی ژنتیک
۹- مجهز به آزمایشگاه جنگنده، متخصص در پیچیدهترین جراحیهای مغز
۱۰- متخصص در سختترین عملهای جراحی و اورولوژی
۱۱- متخصص در سختترین عمل جراحی رفع نقص مادرزادی
۱۲- متخصص در اجرای پیوند سلولهای بنیادی قرنیه چشم
۱۳- تولیدکننده خودروی بدون سرنشین
۱۴- تولیدکننده موشک بالستیک
۱۵- تولیدکننده ناوشکن
۱۶- تولیدکننده جنگنده
۱۷- تولیدکننده بالگرد شکاری
۱۸- تولیدکننده زیردریایی
۱۹- متخصص در کشف ژن نابینایی
۲۰- تولیدکننده روبات هوشمند دستیار جراح
۲۱- تولید دستگاه حفاری نفت و گاز
۲۲- سازنده توربین نیروگاه برقابی
۲۳- خودکفا در تولید کیک زرد
۲۴- تولیدکننده سریعترین اژدر رادارگریز
۲۵- بزرگترین حوضچه تعمیر و ساخت کشتی در خاورمیانه
۲۶- توانمند در ارسال موجود زنده به فضا
۲۷- تولید لباسهای فضانوردی
۲۸- مجهز به تکنولوژی انحراف موشک کروز
۲۹- تولید قایق پرنده رادارگریز با سرعت ۸۵۱کیلومتر
۳۰- جزو ۱۴ سازنده توربینهای بادی بزرگ در دنیا هستیم
🔴 همه این رتبههای پیشرفت، محصول انقلاب اسلامی و افتخارآمیز است اما از همه مهمتر این است که ایران اسلامی من، تنها و تنها کشوری است که در طول ۴۴ سال گذشته نه به کشوری زور گفته و نه زیربار حرف زور رفته؛ در ۴۴ سال گذشته در دهان نظام سلطه زده و به ملتهای مورد ستم دنیا نشان داده که بدون پذیرش سلطه، نه تنها میشود زندگی کرد که تنها راه پیشرفت هم همین است.
🔺برای دیدن تحلیلهای حمید رسایی عضو کانال شوید🔻
eitaa.com/joinchat/389677056C798a6dc5a1
هدایت شده از پرفسور مسعود درخشان
1642104069_ليبراليسم ـ ریشه فساد و چپاول (1).pdf
1.22M
🛑ليبراليسم: ريشۀ فساد و چپاول
❇️پرفسور مسعود درخشان
🛑مقدمهای برای كتاب دستبرد ناپيدا
❇️ترجمۀ دكتر حسين حسنزاده و عليرضا زماني
انتشارات دانشگاه امام صادق عليهالسلام- ديماه 1400
💠 @profderakhshan