تنها آنهایى تا آخر خط با ما هستند که درد فقر و محرومیت و استضعاف را چشیده باشند. فقرا و متدینین بى بضاعت گردانندگان و برپادارندگان واقعى انقلابها هستند. ما باید تمام تلاشمان را بنماییم تا به هر صورتى که ممکن است خط اصولى دفاع از مستضعفین را حفظ کنیم. مسئولین نظام ایرانِ انقلابى باید بدانند که عده اى از خدا بیخبر براى از بین بردن انقلاب هر کس را که بخواهد براى فقرا و مستمندان کار کند و راه اسلام و انقلاب را بپیماید فوراً او را «کمونیست» و «التقاطى» مى خوانند. از این اتهامات نباید ترسید. باید خدا را در نظر داشت، و تمام همّ و تلاش خود را در جهت رضایت خدا و کمک به فقرا به کار گرفت و از هیچ تهمتى نترسید| امام خمینی(ره)
نرخ رشد نقدینگی از ۴۲.۸ درصد در مهر ۱۴۰۰ به ۲۶.۴ درصد در مهرماه ۱۴۰۲ کاهش یافت، اما تورم ۴۵درصدی مهر ۱۴۰۰ در مهر ۱۴۰۲ نیز همان ۴۵ درصد است! هنوز متوجه نشدهاید دنبال آدرس غلط رفتهاید؟!
پ.ن: بانک خصوصی نباید خلق پول کند؛ خلق پول باید منحصرا توسط حاکمیت، صرفا برای تولید و متناسب با تولید انجام شود.
@syjebraily
+تراز تجاری کشور مثبت است. پیمانسپاری ۱۰۰٪ را اجرا و دلار را به زیر ۲۰ هزار تومان بیاورید.
-اقتصاد، دستوری نمیشود!
+لااقل مواد اولیه ایرانی را به دلار نفروشید.
-رانت و فساد و قاچاق میشود!
+حداقل حقوق ملت را به اندازه تورم افزایش دهید.
-تورم میشود.
#نه_به_نئولیبرالیسم
@syjebraily
هدایت شده از علی علیزاده - جدال
26.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦ «اقتصاد دستوری» اصطلاحی که برای ایـران جعل شد و همه را فر یب داد...
◀در گفتگو با یاسر جبرائیلی
📺 youtu.be/k8fo1h1kjMU
هدایت شده از علی علیزاده - جدال
«اقتصاد دستوری» اصطلاحی که برای ایـران جعل شد و همه را فر یب داد... - یاسر جبرائیلی.mp3
5.81M
♦ «اقتصاد دستوری» اصطلاحی که برای ایـران جعل شد و همه را فر یب داد...
◀در گفتگو با یاسر جبرائیلی (صوتی)
📺 youtu.be/k8fo1h1kjMU
هدایت شده از علی علیزاده - جدال
صفر تا صد ماجرای فساد در پـرونده چای دبش - یاسر جبرائیلی.mp3
6.14M
♦ صفر تا صد ماجرای فساد در پـرونده چای دبش
◀ در گفتگو با یاسر جبرائیلی (صوتی)
📺 youtu.be/UGLp1huAl9A
شاید برای بسیاری از شما، این فاجعه نامفهوم باشد.
بارها گفتهایم که قیمت محصولات پتروشیمی بر اساس نرخهای جهانی تعیین شده و به داخل کشور فروخته میشود.
اما توجه کنید که نرخهای جهانی به دلار است. یعنی اگر برای نمونه، قیمت جهانی یک محصول پتروشیمی هر کیلوگرم ۱۰ دلار باشد، این ۱۰ دلار به قیمت دلار ضرب میشود تا قیمت ریالی آن محصول برای فروش به داخل مشخص شود. به عبارت دیگر، اگر دلار ۲۰ هزار تومان باشد، قیمت ریالی آن محصول پتروشیمی میشود ۲۰۰ هزار تومان؛ اما اگر دلار ۴۰ هزار تومان باشد، قیمت ریالی آن محصول ۴۰۰ هزار تومان میشود. یعنی با افزایش قیمت دلار، پتروشیمی گرانتر میفروشد و کالا برای مردم گرانتر میشود.
اتفاق جدید چیست که در خبر فوق آمده؟ اتفاق جدید این است که با کاهش قیمتهای جهانی، آن ۱۰ دلار فرضا ۸ دلار شده، اما برای اینکه سود پتروشیمی کاهش نیابد، از این طرف نرخ دلار را بالا میبرند تا کاهش قیمت جهانی جبران شود.
یعنی فرضا ۱۰ دلار ضربدر دلار ۲۰ هزار تومانی میشد و قیمت محصول ۲۰۰ هزار تومان بود. الان ۸ دلار را ضربدر دلار ۲۵ هزار تومانی میکنند تا قیمت محصول همان ۲۰۰ هزار تومان باشد!
به این دلیل است که اینها مخالف کاهش نرخ دلار هستند.
فکر میکنم الان برایتان کاملا روشن شده باشد که نرخ دلار چگونه و توسط چه کسانی مدیریت میشود. بله عزیزان! نرخ دلار کاملا دستوری تعیین میشود. به دستور صاحبان دلار و دلاریفروشها.
@syjebraily
هدایت شده از علی علیزاده - جدال
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دولت واقعی در ایران کیست ؟
گفتگو با سید یاسر جبرائیلی
لینک برنامه :
https://youtube.com/live/NFnQ8ao2Knc?feature=share
هدایت شده از دکتر علی سعیدی
🖋 #ناترازی، مفهومی نامفهوم!
🔸 چند ماهی است در رسانههای جمعی، عبارت ناترازی بسیار پربسامد شده است و طوری این واژه بر مباحثات اقتصادی و سیاسی سایه افکنده که کمتر کسی درباره اصل و ریشه این اصطلاح تأمل میکند و عموما درباره محاسبات عددی و تکنیکهای مقابله با آن سخن میگویند.
🔸 با این حال، وقتی دقیقتر به مفهوم ناترازی میپردازیم، میبینم این مفهوم ابهامات زیادی دارد تا جایی که نمیتوان آن را به تنهایی حاوی دلالتی خاص دانست. آیا منظور از ناترازی، کسری است یا مازاد؟ در چه مقطع زمانی؟ در چه بازاری و برای چه نوع محصولی و در چه بخشی؟
🔸 وقتی مفهومی آنقدر گستره معنایی داشته باشد که همه چیز را و در همه جا شامل شود، آن مفهوم بیخاصیت خواهد شد. اگر همه جا در اقتصاد ایران ناترازی هست، پس ناترازی دیگر مسأله نیست، بلکه ناترازی را باید به ناترازی خوب و بد تفکیک کرد و صرفا به ناترازیهای بد پرداخت و این معیار خوب و بد، خود منشأ مباحث پیچیدهای است.
🔸 ناترازی به خودی خود، مفهومی حسابداری است نه اقتصادی و کسانی که دم از ناترازی میزنند یا واقعا هیچ تئوری اقتصادی ندارند یا اینکه تئوری خود را پشت این اصطلاح خنثی پنهان میکنند.
🔸 اگر مراد از رفع ناترازی همان ایده مخرب و زیانبار #گرانکن است، طرفداران آن، پرده و نقاب #علم_اقتصاد را کنار بزنند و صریحا ایده خود را مطرح و از آن دفاع کنند. برای این عده فقط ارجاعی میدهم به تجربه تاریخی #گرانسازی در کشور که در سه دهه اخیر بارها تکرار شده و نه تنها همان ناترازیهای حسابداری را هم برطرف نکرده بلکه باعث تشدید عدمتوازنها و شکاف طبقاتی و گسترش بیعدالتی و حتی نابودی کارایی و رشد شده است.
🔸 چالش اصلی دولت در جامعه امروز ما، فقدان اعتبار عمومی و نبود اقتدار سیاستگذاری است و متاسفانه بارها شاهد این بودهایم که هر گاه دولت به سمت افزایش اقتدار و اعتبار عمومی حرکت کرده، طرحهای گرانسازی حاملهای #انرژی و #کالاهای_اساسی روی میز سیاستگذار قرار میگیرد و با انواع توجیهها دولت را تحت فشار قرار میدهند تا دست به این ناعقلانیت بزند.
🔸 آنان که دم از ناترازی نظام بانکی میزنند و از مداخلههای دولت در نرخها و تسهیلات بانکی انتقاد میکنند، چرا از خود نمیپرسند که آیا از زمانی که #ساختار معیوبی به نام #بانکداری_خصوصی در کشور ایجاد شد، همان ناترازیهای حسابداری بانکها کمتر شده یا بیشتر؟ بانکهای خصوصی که با این همه نظارت و تکلیف دولتی، منابع عمومی را که از حق #خلق_پول به دست آوردهاند برای منافع شخصی سهامداران و برای مالسازی و سفتهبازی و بنگاهداری استفاده میکنند، اگر آزاد و رها گذاشته شوند معلوم نیست چه بر سر اقتصاد ملی میآورند. آیا به این فکر کردهاید که با چه مجوزی بانک خصوصی حق خلق پول پیدا کرده و با دست کردن در جیب مردم، ثروتهای ملی را غارت میکند؟
🔸 حل مشکل اقتصادی کشور در گرو اصلاح ساختارها و چارچوبهای فاسد است و این امر بدون اقتدار و اعتماد عمومی به دولت امکانپذیر نیست. با اصطلاح موهوم و جعلی #ناترازی به دولت و مردم آدرس غلط ندهید!
🆔 @DrSaeedi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دلاریسازی اقتصاد، اینگونه دولت را از توسعه کشور و حل بحرانهایی نظیر آب و امنیت غذایی ناتوان کرده است. راهکار هست، دانش هست، توانمندی هست، اما دولت ضعیف و ناتوان شده است.
#نه_به_نئولیبرالیسم
من سطرسطر ورقهای تاریخ هفتاد، هشتاد سال گذشته و قبل از آن را مکرّر در مکرّر خواندهام. ما حقیقتاً یکی از گرفتارترین ملتها در پنجه گردنکلفتی و قلدری قدرتهای جهانی بودهایم. بنده در باب شبه قارّه هند مطالعات مفصّلی داشتهام و کتابی هم در این زمینه نوشتهام. وقتی وضعیت ایران را با شبه قارّه مقایسه میکنم، میبینم با اینکه آنجا استعمار مستقیمِ انگلیسیها وجود داشت، اما به لحاظ فشار انسانی بر یک کشور از ناحیه قدرتهای اهریمنی دنیا، وضع ما از آنها بدتر بود. آنها از طرف نیروهای خودی و میهنىِ خودشان دچار خیانت و نفاق و فساد و وابستگی نبودند. یک مشت انگلیسی به آن کشور وارد شده بودند. خودیهای آنها عبارت بودند: از گاندی و نهرو و مولانا محمد علی و مولانا شوکت علی و جناح و غیره. آنها با انگلیسیها جنگیدند و بسیار هم زجر کشیدند؛ اما وضع ما اینگونه نبود. انگلیسیها رضاخان را به عنوان یک عامل دستنشانده بر سرِ کار آوردند تا کار مورد نظر آنها را انجام دهد. این حرفها جای انکار نیست؛ حرفی نیست که من بزنم؛ این حرفها جزو واضحات تاریخ است که هم گزارشگران نوشتهاند و هم اسنادی که بعد از سی، چهل سال منتشر شده، گویای آن است. همین چند روز پیش در سندی از همین قبیل میخواندم که در جلسهای که سید ضیاء و رضاخان و مأموران انگلیسی بودند، رضاخان گفته بود که من سیاست سرم نمیشود و وارد نیستم؛ هرچه شما دستور بدهید؛ من گوش به فرمانم! همینطور هم بود؛ اما لحظهای که احساس کردند یک ذرّه حالت گوش به فرمانیاش متزلزل شده و گرایشی، آن هم نه به سمت استقلال حقیقی، بلکه به سمت آلمان هیتلری پیدا کرده است - طبیعتاً وقتی رضاخان به هیتلر نگاه کند، به هیجان میآید و لذّت میبرد - او را کنار زدند و پسرش را بر سرِ کار آوردند. اینها جزو واقعیّات کشور است| رهبر حکیم انقلاب اسلامی
هدایت شده از علی علیزاده - جدال
من و تو هستیم که انتخاب میکنیم! - یاسر جبرائیلی.mp3
3.01M
🔵من و تو هستیم که انتخاب میکنیم!
◀در گفتگو با یاسر جبرائیلی(صوتی)
📺 youtu.be/tzXLnr5xKs8
هدایت شده از علی علیزاده - جدال
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵من و تو هستیم که انتخاب میکنیم!
◀در گفتگو با یاسر جبرائیلی
📺 youtu.be/tzXLnr5xKs8
یک شرکت #پتروشیمی ۳۵۰۰ تن بنزین سوپر #قاچاق کرده است.
برای مقابله با قاچاق، بجای نمایش مرز و لوله و تجویز گرانسازی سوخت، همین یک مورد را دقیق بررسی کنید؛ هم سازکار قاچاق دستتان میآید، هم میتوانید قاچاقچیان را شناسایی کنید، هم جلوی قاچاق را بگیرید.
https://www.farsnews.ir/kordestan/news/14020921000053/
✨️سند تاریخی سازمان برنامه درباره علت تورم، و چند سوال!
برادر محسن زنگنه نماینده مردم شریف تربت حیدریه پیشنهاد کرده است که ارز کالاهای اساسی از ۲۸۵۰۰ به ۳۸۰۰۰ تومان افزایش یابد.
سازمان برنامه پاسخ داده است که اگر این اقدام صورت گیرد، "قیمت اقلام خوراکی ۳۰ درصد و نرخ تورم ۱۳.۵ درصد افزایش مییابد".
و فِيه ءَايَٰت لِّلسَّآئِلِينَ!
از جمله نشانههایی که در این سند تاریخی منتشر شده از سوی سازمان برنامه برای سوالکنندگان وجود دارد، این است که؛
۱- برخلاف ادعاهایی که مطرح میشد، افزایش نرخ ارز در افزایش قیمت کالا نهتنها بیتاثیر نیست، بلکه تاثیر جدی دارد. با افزایش ۳۳ درصدی نرخ ارز (از ۲۸۵۰۰ به ۳۸۰۰۰) قیمت اقلام خوراکی ۳۰ درصد افزایش مییابد.
۲- بر اساس همین منطق و محاسبات کاملا دقیق سازمان برنامه، وقتی افزایش ۳۳ درصدی نرخ ارز کالاهای اساسی، موجب افزایش ۳۰ درصدی قیمت اقلام خوراکی میشود، در قضیه حذف ارز ۴۲۰۰ و افزایش نرخ ارز اقلام خوراکی به ۲۸۵۰۰، که نرخ ارز ۵۷۸ درصد افزایش یافت، شما محاسبه کنید که قیمت اقلام خوراکی قاعدتا چقدر افزایش مییابد!
۳- افزایش ۳۰ درصدی نرخ ارز برای کالاهای اساسی، فقط قیمت ۴ قلم کالا را افزایش نمیدهد. بلکه تورم کل را ۱۳.۵ درصد افزایش میدهد. باز، محاسبه کنید افزایش ۵۷۸ درصدی نرخ ارز کالاهای اساسی، تورم کل را چقدر افزایش میدهد!
۴- برخلاف ادعای وزیر کار، رفاه و امور اجتماعی، این افزایش دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۱ نبود که موجب تورم شد. افزایش نرخ ارز برای کالاهای اساسی بود که موجب تورم شد.
۵- دقت بفرمائید که این ۳۰ درصد افزایش قیمت اقلام خوراکی که سازمان برنامه محاسبه کرده است، صرفا برای ۵ قلم کالای وارداتی است. شما تصور کنید افزایش نرخ ارز، قیمت دیگر کالاهای وارداتی مانند قطعات خودرو، دارو، لوازم الکترونیکی و... را چقدر افزایش میدهد و چقدر تورم ایجاد میکند.
۶- از آنجائیکه تمام مواد اولیه ایرانی بر اساس نرخ دلار به داخل فروخته میشود، تصور بفرمائید که با افزایش نرخ ارز، قیمت فولاد و پتروشیمی و.. برای تولیدکنندگان خودرو گرفته تا لوازم خانگی تا مصالح ساختمانی تا فرش و موکت چقدر افزایش مییابد و چقدر تورم ایجاد میشود.
۷- ذینفعان پرهیاهوی افزایش نرخ ارز (که صاحبان دلار و دلاریفروشان هستند) بام تا شام آدرس غلط نقدینگی را برای تورم میدهند و دولت را دنبال نخودسیاه میفرستند. دولت نرخ رشد نقدینگی را تقریبا نصف کرده، اما کشور همچنان گرفتار تورم ۴۵ درصدی است. با افزایش قیمتها و کمبود شدید نقدینگی، مردم از خرید ناتوان شدهاند، تولید دچار بحران سرمایه در گردش است و نتیجه، رکود است. البته این رکود، ذینفع دارد. با نابودی توان مصرفکننده ایرانی برای خرید و نابودی تولید ایرانی، خامفروشان دیگر با خیال راحت میتوانند محصولاتشان را صادر کرده و دلار درو کنند.
۸- دلار را گران میکنند، تورم ایجاد میکنند. بعد میگویند نرخ دلار با تورم بالا رفته است! شما به جای کنترل نرخ ارز، تورم را کنترل کنید. بروید نقدینگی را کنترل کنید. همینقدر شیاد!
#نه_به_نئولیبرالیسم
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1402/09/21/3005303/
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
لیبرالیسم، هیچ تقابلی با اسلام فردی ندارد؛ هیچ مشکلی با مسلمانهای دائمالذکر و دائمالصلاه و صائمالدهر ندارد. مشکل لیبرالیسم با اسلام سیاسی و اجتماعی است که احیای آن، فلسفه انقلاب اسلامی بوده است.
@syjebraily
حرف من این است. شما باید مبارزهی با طاغوت را، مبارزهی با ظالم را، مبارزهی با استکبار را، مبارزهی با فساد را در فضای کشور منتشر کنید. اشکال کار ما در بسیاری از جاها این است که دستور میدهیم، نصیحت میکنیم، استدلال میکنیم، منطق میآوریم، اثر نمیکند؛ چرا؟ برای اینکه فضای عمومی فضای متناسب با آنچه ما خواستهایم نیست. من بارها تکرار کردهام «فرهنگسازی»؛ فرهنگسازی یعنی همین کاری که شما میتوانید بکنید. یک جا لازم است فضای کشور فضای استقامت در مقابل دشمن باشد، یک جا لازم است فضای هجوم به دشمن باشد، یک جا لازم است فضای پیروی از دانش و علم باشد، یک روز لازم است فضای تعقّل و تدبّر باشد؛ فضاسازی باید بشود| رهبر حکیم انقلاب اسلامی؛ ۱۴۰۱/۱۰/۲۲
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این تغییر را ما مردم باید رقم بزنیم. از همین اسفندماه هم باید تغییر را آغاز کنیم...
#نه_به_نئولیبرالیسم
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیا پایان اسرائیل با قتل عام صهیونیستها رقم خواهد خورد؟/ یک پیشنهاد به غربیها| برشی از گفت و گو با راشاتودی
@syjebraily
✨️حذف ۴۲۰۰ چرا لازم شد؟
پس از انتخابات ریاستجمهوری، در اولین جلسهای که بهعنوان عضو کمیته اقتصادی آقای رئیسی با مدیران وقت سازمان برنامه داشتم، اولین سخن آقای پورمحمدی این بود که باید ارز ۴۲۰۰ را حذف کنید. موضع حقیر این بود که تورم شدیدی ایجاد خواهد شد و نباید.
تقریبا در تمامی جلساتی که پیش از تشکیل دولت حضور داشتم، مخالفتم را اعلام کردم و بعد از آن، در جریان مباحث نبودم. درآمدهای نفتی دولت کفاف تامین ارز ۴۲۰۰ برای کالاهای اساسی را نمیداد. لذا یا با نامه به رهبر انقلاب از صندوق توسعه ملی برداشت میشد، یا ارز نیمایی از صادرکنندگان غیرنفتی خریداری شده (به قیمت ۲۳هزار تومان) و به واردکنندگان کالاهای اساسی به نرخ ۴۲۰۰ واگذار میشد. یعنی دولت گران میخرید و ارزان میفروخت!
موضع حقیر این بود که این ۲۳هزار تومان از کجا آمده؟ چرا پتروشیمیها و فولادیها ارز حاصل از صادراتشان را به همین قیمت ۴۲۰۰ عرضه نمیکنند؟
منتهی نظر دیگر که غالب شد، پذیرفتن نرخ دلار نیمایی به عنوان نرخ واقعی و تبعیت دولت از این نرخ بود. دولت از یک سو نظر ما را نمیپذیرفت، از دیگر سو مدام یا از صندوق توسعه ملی برداشت میکرد یا ارز نیمایی خریداری کرده و به نرخ ۴۲۰۰ به واردکنندگان میداد (مانند همین قصهای که شایعه شد درباره خرید ارز نیمایی و فروش به ۲۸۵۰۰ صورت میگیرد و بانک مرکزی تکذیب کرد). نتیجه این رویکرد، یا تخلیه منابع صندوق توسعه بود، یا ایجاد کسری برای دولت؛ در چنین شرایطی بود که با اینکه رهبر حکیم انقلاب اسلامی در حکم تنفیذ رئیس جمهور بر تقویت ارزش پول ملی تصریح کرده بودند، بعدها فرمودند کار لازمی بود. در سیاستهای کلی برنامه هفتم نیز که ابلاغ فرمودند، بر ثبات نرخ ارز تصریح شد.
همان روزی که آقای رئیسی بنا بود شب به تلویزیون بیایند و حذف ۴۲۰۰ را اعلام کنند، خدمتشان رفتم و التماس کردم که این کار را نکنید. گفتم به پایتان میافتم نکنید!
اما کارگر نیفتاد. پیشبینیهایی کردم از عواقب کار. هنگام خداحافظی، عرض کردم شما که حرف حقیر را نپذیرفتید، اما قول بدهید اگر آنچه گفتم رخ داد، عوامل این کار را عزل کنید...
پس از حذف ۴۲۰۰، یک به یک آنچه انذار داده بودیم رخ داد. به فاصله چند ماه، مالکان ارز و طبعا ذینفعان گرانی آن شروع به بالا بردن نرخ بازار و به تبع آن، نرخ نیما کردند. به نحوی که ظرف مدت کوتاهی، نرخ ارز نیما از ۲۳ هزار تومان در مرداد ۱۴۰۰ به ۳۸ هزار تومان رسید. حال دولت ماند و این تناقض که چه کند؟ آیا دولت نیز پول نفت را به نرخ جدید نیما به واردات کالاهای اساسی بدهد؟ واقعیت این است که تجربه تورم شدید ناشی از حذف ۴۲۰۰ این اجازه را به دولت نداد. وگرنه بر اساس همان منطقی که ۴۲۰۰ حذف شد، ۲۸۵۰۰ نیز باید حذف میشد! چه آنکه تعدادی از نمایندگان مجلس نیز به جد دنبال حذف ارز ۲۸۵۰۰ هستند. موضع جدید ما این است: در فاصله این دو سال، دقیقا چه اتفاقی افتاده که نرخ ارز نیما از ۲۳هزار تومان به ۳۸هزار تومان رسید؟ چرا پتروشیمیها و فولادیها باید ارز خود را بالاتر از ارز نفتی بفروشند؟ موضع جدید طرف مقابل نیز عرض شد که تبعیت دولت از نرخ نیمایی را تجویز میکنند و این داستان ادامه دارد.
سخن بسیار است، اما هر راست نشاید...
اقتصاد کتاب نیست، ماشین حساب هم نیست. مراودات پیچیده انسانی و معادلات پیچیدهتر سیاسی و مناسبات هولناک قدرت و ثروت را کنار گذاشتن و با استناد به چند قلم نمودار و آمار، تحلیل اقتصادی ارائه دادن، اشکالی ندارد. اما برای سرگرمی خوب است، نه سیاستورزی و اداره کشور...
@syjebraily
شش ماهه اول امسال ۷.۶میلیارد دلار غذای دام و طیور و روغن وارد کردهایم. اگر معنی ناترازی این است که تولید داخلی کفاف نیازمان را نمیدهد و واردات میکنیم، بزرگترین ناترازی اینجاست. اما آیا راهکار، گران کردن گوشت و لبنیات است تا ملت نخورند و ناترازی رفع شود؟ یا افزایش تولید داخلی؟
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قصه پر غصه توانیر و نسخه خصوصیسازیاش...
#نه_به_نئولیبرالیسم
@syjebraily
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
کلیات لایحه بودجه 1403 رد نشد. در واقع، این محورها رد شد👇
*بنایی برای افزایش قیمت سوخت نداریم
*ارز 28500 را ادامه میدهیم
*مالیاتها را بصورت منطقی طبق روال قبل افزایش میدهیم
*فروش اوراق را کم میکنیم
باید در #انتخابات پیش رو، تکلیف مون را با طرز تفکرها روشن کنیم.
@DrRezaGholami
خاویر میلی رئیس جمهور آرژانتین، یک اقتصاددان نئولیبرال است که با وعده های صریح شوک درمانی، کاهش ارزش پول ملی، دلاریزهسازی اقتصاد، حذف یارانهها و... رای آورده است؛ یعنی هرآنچه مطلوب نئولیبرالهای ایرانی بوده است. از مردم و نخبگان میخواهم اخبار #آرژانتین را با دقت دنبال کنند.
فراموش نکنید که امروز در آرژانتین، نئولیبرالیسم با رای مردم به کرسی نشسته است.
پوپولیسم، شرط موفقیت سیاسی نئولیبرالیسم است.
نئولیبرالیسم، مردمفریب و رایساز است، اما وقتی به قدرت رسید، معیشت میسوزد و نابرابری میسازد.
شورش اجتماعی در آرژانتین قطعی است.
@syjebraily
میگویند اگر ما واردکننده بنزین شویم، باید بنزین را ۲۱۷۷۱ تومان(با دلار نیمایی) وارد کنیم و به ملت ۳۰۰۰ تومان بفروشیم و نتیجه آن، کسری بودجه است. غافل از اینکه هماینک نیز دولت بنزین را به همین نرخ دلار نیمایی از پالایشگاههای داخلی میخرد و ۳۰۰۰ تومان به ملت میفروشد. مسئله، نرخ ارز است!
@syjebraily