فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹بزرگترین مقصران فاجعه آبان ۹۸ نئولیبرالهای ریشدار و کراواتیاند که برخی طرحش را نوشتند و برخی تئوریزهاش کرده و برخی اجرایش کردند. اما نه تنها بابت خلق فاجعه به محکمه نمیروند، بلکه طلبکارانه نسخ جدید و بهروز میپیچند. این گفت و گو سهشنبه پیش از فاجعه با رادیو اقتصاد است که هشدار بحران دادم.
@syjebraily
هدایت شده از برنامه تلویزیونی «شیوه»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺سید یاسر جبرائیلی:
فولادیها و پتروشیمیها و ... دلار را گران میکنند، قیمت جهانیشان را ضربدر دلار گرانشده میکنند، میفروشند به تولیدکنندۀ داخلی!
نسخۀ کامل برنامۀ شیوه با موضوع «حکمرانی اقتصادی»
https://tv4.ir/episodeinfo/407910
https://telewebion.com/episode/0xaa2963
@Shiveh_tv4
هدایت شده از کانال رسمی دکتر صمصامی
نامه بودجه نمایندگان نهایی.pdf
978.6K
متن نامۀ اصلاحی بودجۀ 1404 با امضای 136 نمایندۀ دغدغهمند معیشت مردم به رئیس محترم مجلس
https://eitaa.com/joinchat/1802830600C66b40c86de
تکملهای بر یادداشت استاد شریعتمداری درباره شکنجه رئیسجمهور
https://farsnews.ir/syjebraily/1733434316576802479
هدایت شده از هاد
القای بحران با حقهبازیهای ریاضی و مقایسههای نامناسب با سایر کشورها
🔸در کانادا دو سال بعد از آنکه تبِ ساختگیِ کسری مالی به اوج خود رسید، روزنامهنگار کاوشگر لیندا مک کویگ با دلایل کافی آشکار کرد که تعداد انگشتشماری از اندیشکدهها و رسانهها با حمایت مالی بزرگترین بانکها و ابرشرکتها در کانادا، با کمال دقت و در جهت منافع خود به احساس وجودِ بحران دامن زده بودند و بر آتش آن میدمیدند.
🔸کانادا در واقع مشکل کسری بودجه داشت. اما مسبب آن مخارج بیمه بیکاری یا دیگر برنامههای اجتماعی نبود. علت کسری بودجه کانادا، با استناد به آمار مرکز آمار کانادا، نرخ بالای بهره بود که میزان بدهی را به حد انفجار رسانید.
🔸تلاشهای عمدهای صورت میگرفت که دولت را زیر فشار بگذارند که با قطع مخارج برنامههای اجتماعی مانند بهداشت و درمان و آموزش و پرورش، مالیاتها را کاهش دهد
🔸تنها راه توجیه قطع این هزینهها این بود که اعلام شود که گزینه دیگر پیش رو چیزی جز پاشیدگی اقتصاد ملی یعنی بحرانی تمام عیار نخواهد بود
🔸در این میان سرمایهگذاران با دریافت پیامهای متضاد، سردرگم میشدند اما مطبوعات کانادا پیوسته وضع مالی کشور را فاجعهآمیز گزارش میکردند.
🔸در واقع هزینههای کانادا "خارج از کنترل" نبود. حقهبازیهای ریاضیای وضعیت کسری بودجه کانادا را بیاندازه بزرگ جلوه میداد. بعضی ارقام را دو بار منظور میکردند و در برخی مقایسههای نامناسب بینالمللی میکردند. این موارد در گزارش ویژه موسسه مودیز فاش شد.
🔸با انتشار این گزارش این سخن همه جا پیچید که "دیوار بلند بدهی" در راه نیست. البته دیگر علم به این موضوع اهمیتی نداشت، زیرا که بودجههای اجتماعی کاهش یافته بود و کاری نمیشد کرد.
#دکترین_شوک ۱۱۱
@haad1442
✨چگونه اصلاحات نئولیبرال داعش را در سوریه پدید آورد؟
این مطلب مهم را که از السفیر العربی ترجمه شده، حتما مطالعه بفرمائید.
https://syaaq.com/18717/
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سوال بسیار مهم و کلیدی دکتر حسین راغفر: چرا دستگاههای امنیتی ما نسبت به اقدامات براندازانه اقتصادی بیتفاوتند؟
@syjebraily
سوریه چگونه به نقطهای رسید که افسر نظامیاش چنان محتاج شود که امنیت کشورش را به یک بسته نان بفروشد؟
یکی از خطاهای راهبردی بشار اسد، تن دادن به سیاستهای نئولیبرال بود. البته او در سالهای اخیر شروع به صحبت علیه نئولیبرالیسم کرد؛ تا جایی که در اجلاس ۱۹ می ۲۰۲۳ اتحادیه عرب، گفت خاورمیانه را دو خطر بزرگ تهدید میکند: صهیونیسم و نئولیبرالیسم.
اما بشار دیر بیدار شد...
سال ۲۰۰۵ بشار با پیروی از دستورالعملهای صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی، برنامه دهم توسعه سوریه را با شعار "اقتصاد بازار اجتماعی" تدوین کرد و یارانهزدایی و خصوصیسازی و کاهش خدمات اجتماعی دولت و... آغاز شد. همچون هر کشور در حال توسعه دیگری، این سیاستها منجر به معیشتسوزی و نابرابری شد. بله! آوار نئولیبرالیسم به دست خود بشار بر سر اقتصاد سوریه خراب شد.
سال ۹۷ برای تدریس در یک دوره آموزشی برای مدیران سوری، به دمشق دعوت شده بودم. در طول دوره، کتاب دولت و بازار را با آنها مرور کردم. شدت شیفتگیشان به اقتصاد بازار حیرتانگیز بود. کشور زیر چرخهای نئولیبرالیسم له شده بود و افکار مدیرانش همچنان در اسارت این سیاستها بود...
@syjebraily
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
با رسمی شدن معاملات رمزارز، بصورت رسمی یک دارایی بدون امکان رهگیری به دارایی های دیگر مثل طلا و ارز اضافه میشود.
رمزارزها نه تنها منغعت مؤثری برای دور زدن تحریمها نخواهند داشت، بلکه کار تروریستها و قاچاقچیان را تسهیل میکند.
در این شرایط، #ریال اگر دوام بیاورد هنر کرده است.
@DrRezaGholami
آدم هنیه، استاد اقتصاد سیاسی دانشگاه سوآز، در این مقاله مهم استدلال کرده که دولتهای عربی - ازجمله سوریه- چگونه به دام نئولیبرالیسم افتاده و مهیای شورشهای اجتماعی شدند.
او در کتاب "تبار خیزش" نیز نشان داده که دشمنان خارجی، چون مگس روی این زخم نشستند.
https://longreads.tni.org/authoritarianism-economic-liberalization-and-the-roots-of-the-2011-uprisings
هدایت شده از حسین زمانی میقان
السفیر العربی میگوید بشار اسد با عمل به توصیه غربیها، دولت رفاه پدرش را که در آن هزینههای آموزش و سلامت رایگان بود، به نام اصلاحات اقتصادی نئولیبرال (حذف یارانهها، گرانسازیها، آزادسازیها، خصوصیسازی و...) نابود کرد و از حمایت مردم محروم شد...
https://syaaq.com/18717/
📽 آیا از وضعیت سوریه عبرت میگیریم؟
این گفت و گو را در کانال یوتیوب حکمران مشاهده بفرمائید.
این کانال انشاءالله در کنار هفته نامه حکمران، به تحلیل و بررسی رویدادهای ایران و جهان خواهد پرداخت.
https://youtu.be/C41J_CsUdj4
رویترز(۴ می ۲۰۰۸): دولت سوریه با آغاز برنامهای برای حذف یارانههای سوخت، قیمت گازوئیل را سه برابر کرد. گازوئیل در سوریه مصرف زیادی دارد و در حمل و نقل، صنعت و گرمایش استفاده میشود.
https://www.reuters.com/article/business/syria-slashes-gas-oil-subsidy-tripling-price-idUSL03195862/
@syjebraily
الجزیره (۸ ژوئن ۲۰۰۵): حزب حاکم بعث سوریه در حال بررسی خصوصیسازی شرکتهای دولتی زیانده به عنوان بخشی از تلاشها برای آزادسازی اقتصاد خود است.
https://www.aljazeera.com/news/2005/6/8/syria-mulls-limited-privatisation
عنب بلدی (۷ جولای ۲۰۲۳): تحت برنامه خصوصیسازی و مشارکت[عمومی-خصوصی]، رژیم سوریه باقی منابع دولتی را نیز میفروشد.
https://english.enabbaladi.net/archives/2023/07/under-privatization-and-partnership-cover-syrian-regime-sells-rest-of-states-resources/
عنب بلدی (۲ آوریل ۲۰۲۴): خصوصیسازی بیمارستانهای دولتی/ بخش بهداشت سوریه در مراقبتهای ویژه
https://english.enabbaladi.net/archives/2024/04/privatization-of-public-hospitals-syrias-health-sector-in-intensive-care/
صندوق بینالمللی پول (۹ آگوست ۲۰۰۶) دولت سوریه در برنامه پنجساله اخیر، یک استراتژی جامع برای حل چالشهای اقتصادی طراحی کرده و آزادسازی تجاری بیشتر و تکنرخیسازی ارز را در دستور کار خود قرار داده است.
https://www.imf.org/en/Publications/CR/Issues/2016/12/31/Syrian-Arab-Republic-Selected-Issues-19526
رهبر حکیم انقلاب اسلامی خرداد ۴۰۳ به بشار هشدار دادند که غرب قصد دارد با وعدههایی که هیچگاه به آنها عمل نخواهد کرد، سوریه را از معادلات منطقه خارج کند.
رویترز چندی پیش خبر داد که آمریکا به دمشق وعده داده که در ازای قطع رابطه با ایران، ۳۰ آذر ۴۰۳ تحریمها را بردارد.
و فیه آیات...
@syjebraily
📷 گزارش تصویری| مراسم روز دانشجو؛ دانشگاه صنعتی خاتمالانبیاء بهبهان، امروز.
@syjebraily
هدایت شده از حکمرانی اقتصادی|محمد طاهر رحیمی
⛔️ «دلایل اقتصادی سقوط بشار اسد»
🔻 شروع دومینوی شکست سوریه به 2005 باز میگردد زمانیکه برخی «اقتصادخوانهای سیاستندان» با بلاگری رسانهای بر طبل توهمِ «دولت بزرگ و پرخرج» کوبیدند تا سیاستهای «رفاه عمومی» سوریه را در هم بشکنند که امروز ثمره شوم آن بشود انهدام سرمایه اجتماعی دولت.
🔻 سوریه با همه نواقص اقتصادی که داشت اما چتر رفاهی عمومی را در حوزه خدمات عمومی مثل بهداشت و درمان، آموزش، بیمه و تأمین اجتماعی و نظام بازنشستگی فراهم کرده بود. حتی تسهیلات دهی خوبی برای حوزه کشاورزی و خودکفایی کالاهای اساسی خود به اجرا گذاشته بود تا اینکه عده ای مبتنی بر آموزههای جزوات اقتصادی خود، بدون توجه به هیچ کدام از سایر ابعاد سیاسی، اجتماعی، امنیتی و اقتصادی سوریه، با اهدافی مثل «کاهش مخارج دولت، چابکسازی دولت، توزیع عادلانه!! یارانه و ...» و دقیقا با همین واژگان، بشار اسد را به سمت حذف سیاستهای رفاه عمومی در سوریه بردند.
⛔️ حذف یارانهها شروع شد، سوخت و نان گران شد، حمایت دولت از تولید کالاهای اساسی غذایی و کشاورزی شدیدا کاهش پیدا کرد، سوریه به واردکننده بسیار از همین کالاها تبدیل شد. نظام بیمه عمومی عملا لغو شد و بیمارستانهای دولتی به سمت خصوصی شدن رفتند و هزینه درمان سر به فلک کشید.حتی حوزه آموزش هم به سمت خصوصی شدن پیش رفت تا جاییکه از مهدکودک تا دانشگاه را شامل میشد.
🔸 اما نه دولت چابک شد، نه بخش خصوصی توسعه یافت، نه درآمد سرانه رشد کرد، نه بهرهوری و توسعه به صرفه شد و نه هیچکدام از درهای آرمانشهر تَوَهمی آن اقتصادخوانهای مشاور بشار اسد باز شد.
⛔️ رسانههای دولتی سوریه هم با تریبون دادن به این جریان، ناخواسته سقوط را تسریع کردند.
📝 نتیجه: انهدام سرمایه اجتماعی اسد و شروع و توسعه ناامنی های گاه و بیگاه از شمال و جنوب سوریه.
⛔️ این عاقبت حتمی هر دولتی است که حکمرانی را به دست «اقتصادخوانهای سیاستندان» و بلاگرها بدهد.
🖊محمد طاهر رحیمی
@Economics_Finance