داغشان خواهیم کرد.... بلایی سرشان در بیاوریم که مرغان آسمان به حالشان گریه کنند... تنبیهی که در انتظارشان است بیسابقه خواهد بود، هیچ راه فراری ندارند...
@syriankhabar
یک فروند پهپاد مقاومت اسلامی اصحاب کهف به مدت ۲۰ دقیقه از پادگان سفارت آمریکا در بغداد فیلم و عکس گرفت و با موفقیت بازگشت. پرواز این پهپاد با وجود سامانههای پیشرفته پدافندی و راداری و موفقیت آن در تصویربرداری دقیق از داخل پادگان سفارت آمریکا و سامانههای موجود در آن قابل توجه است.
@syriankhanar
تیراندازی یک شخص نژادپرست «سفید برترپندار» در ایالت نیویورک، منجر به کشته شدن حداقل ۱۰ نفر شد که بعضی از آنها از ناحیه سر هدف قرار گرفته بودند. این افراد در یک سوپرمارکت به گلوله بسته شدند. اگر چند هفته پیش یادتان مانده باشد گفته بودیم که این حوادث بیشتر خواهد شد. حمایت آمریکا از نژادپرستان اوکراینی بدون پاسخ نمیماند....
@syriankhabar
33.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در طول دو دهه گذشته رژیم صهیونیستی هیچ وقت در اقدام علیه روسیه کم نگذاشته است و هر کجا فرصتی پیدا کرده برای کمک به دشمنان روسیه سنگ تمام گذاشته است، چه در جنگ گرجستان که ارتش کوچک و پر ادعای این کشور را از صفر تا صد افسران و مستشاران اعزامی از فلسطین اشغالی آموزش دادند تا علیه ارتش روسیه وارد جنگ شوند که آنجا داغی تاریخی بر دلشان گذاشته شد و بیش از ۱۵۰ نفر از این افسران و مستشاران با اقدام امنیتی و رصد دقیق ایران در حملات جنگندههای سوخو ۲۵ و سوخو ۲۴ روسیه در ویلاهای اطراف تفلیس کشته و زخمی شدند.... و حالا که بدون هیچ تعارف و مخفیکاری مربیان نظامی را برای آموزش به نظامیان و شبهنظامیان نازی اوکراینی راهی این کشور کردهاند. انتشار این ویدئوها توسط رسانههای رژیم صهیونیستی به دلایل مختلف صورت میگیرد. هر چند دلیل اولش برای راضی کردن کاخ سفید است که از این رژیم خواسته تا به اوکراین کمک کند اما دلیل بعدی آن در واقع عصبانیت از سران کرملین به خاطر حمله به اوکراین بوده که باعث شده تا تمرکز آمریکا از آسیای غربی برداشته شود که نگرانی عمیق صهیونیستها را باعث شده است.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌❌ زیر ۲۰ سال نبینند...
تصاویر تیراندازی نژادپرستانه در نیویورک؛ ۱۰ کشته و ۳ مجروح و پخش همزمان اینترنتی
پلیس آمریکا سرانجام پس از گذشت ساعتها از وقوع تیراندازی مرگبار در روز شنبه به وقت محلی یک فروشگاه مواد غذایی در نیویورک و گمانه زنیها و روایتهای مختلف در باره آن، انگیزه این خشونت مسلحانه را نژادپرستانه و تعداد کشتهشدگان را ۱۰ نفر اعلام کرد. عامل این تیراندازی مرگبار، جوانی ۱۸ ساله بوده که در شهر بافلو نیویورک سکونت نداشته است.ضارب که تا دندان مسلح بوده و تجهیزات حرفهای نظامی همراه داشته و تیراندازی را به صورت زنده در اینترنت پخش کرده است...
طرف حتی یک تیرش هم خطا نرفت..... حالا بایدن از تازیهای اوکراینی حمایت کند. از این حوادث بیشتر در آمریکا خواهید دید...
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یادتان به داستان جزیره مار و خبرهای منتشر شده توسط رسانههای اوکراینی و غربی در مورد قتل عام روسها در این جزیره هست... در طول روزهای گذشته همچنان تصاویر و ویدئوهای مختلفی از این جزیره توسط رسانههای غربی منتشر میشود که در آن تاسیسات ارتش روسیه واقع در این جزیره نابود شده است!! در حالی که این تأسیسات متعلق به اوکراین بود و پس از تسلیم نیروهای حاضر در این جزیره به نظر نمیرسد تا روسها چیز خاصی (البته بدون شک سامانه پدافندی یا قایق گشتزنی مستقر کردهاند) اینجا مستقر کرده باشند با این حال برخلاف ادعای طرف اوکراینی, کسانی که در این جزیره کشته شدهاند همه نیروهای ویژه اوکراین بودند که در آن بالگرد میل ۸ قصد هلیبرن به جزیره را پس از آن توسط جنگندههای خودی داشتند که بالگرد آنها توسط روسها هدف قرار گرفت و منهدم شد.
این جزیره هم جزیره بسیار بزرگی نیست که جایی برای مخفی شدن یا جنگیدن داشته باشد، جزیرهای چند هکتاری به صورت یک صخره بیرون آمده از آب که هیچ نیرویی توانایی استقرار روی آن را بدون داشتن حمایت هوایی یا دریای کافی ندارد. که مشخص نیست اوکراینیها چرا این هزینه سنگین را بابت آن دادند...
@syriankhabar
در راستای تحقق و عملیاتی نمودن توافقات حاصله در اولین کمیسیون مشترک همکاریهای نظامی دوجانبه ایران و تاجیکستان، سرلشکر محمد باقری رییس ستاد کل نیروهای مسلح فردا عازم دوشنبه پایتخت این کشور خواهد شد.
دیدار با مقامات بلندپایه سیاسی و دفاعی و مذاکره پیرامون همکاری های دوجانبه و منطقهای و همچنین بازدید از مراکز نظامی و پروژه های دفاعی نیروهای مسلح جمهوری تاجیکستان از برنامههای مهم رییس ستاد کل نیروهای مسلح ایران در این سفر خواهد بود.
@syriankhabar
هواپیمای مسافری c 919 تولید چین که تستهایی نهایی خود را پشت سر گذاشته، یکی از اصلیترین گزینههای ایران برای استفاده در خطوط هوایی است. به دلیل بدعهدی شرکتهای اروپایی و امریکایی، این هواپیما میتواند مشکلات ایران در این حوزه را حل کند. سفیر ایران در چین نیز تایید کرده که ایران از این هواپیمای مسافربری در خطوط هوایی خود بهره خواهد گرفت. این خبری خوب برای نوسازی هواپیماهای باریکپیکر داخلی و خبری بد برای شرکتهای بوئینگ و ایرباس در سالهای کمبود سفارش و نبود مشتری است...
@syriankhabar
✴️عضویت فنلاند در ناتو و بحران امنیتی در دریای بالتیک / 1
🔸همانگونه که روز گذشته در یادداشتی نوشتیم، مقامات کشور فنلاند تقاضای رسمی خود برای عضویت در ناتو را ارائه کردند که با استقبال برخی از کشورهای عضو، احتیاط برخی دیگر و مخالفت یکی از اعضا قرار گرفت. در حالی که امریکا و انگلیس در کنار لهستان به استقبال این موضوع رفتهاند، اما برخی کشورهای دیگر عضو ناتو بر این باور هستند که با پایان چالش اوکراین، نوبت به فنلاند خواهد رسید و این کشور نمیتواند به شکل حقیقی از خود دفاع کند و عضویت فنلاند در ناتو جز دسترسی سرزمینی هیچ مزیت خاصی به ناتو نخواهد داد و در واقع، ناتو بیش از آنکه بتواند کمک فنلاند را داشته باشد باید به این کشور کمک کند.
🔸یان لیپاوسکی وزیر امور خارجه جمهوری چک گفت، کشورش از الحاق فنلاند و سوئد به ناتو حمایتی کامل دارد و افزود: ما به گرمی از حضور و عضویت این دو کشور در ناتو حمایت و از منافع آنها در پیوستن به این ائتلاف نظامی حمایت میکنیم و آنها را دوست میدانیم. کایا کالاس نخستوزیر استونی نیز حمایت خود را از الحاق فنلاند و سوئد به ناتو ابراز کرد و گفت: دولت تالین آماده کمکهای امنیت سایبری و نظامی به کشورهای شمال اروپاست. دو کشور فنلاند و سوئد هنوز نگران بازهای بین ارائه درخواست تا الحاق واقعی به ناتو هستند. باید به آنها بگویم که میتوانند روی کمک ما برای مقابله با تمامی خطرات بالقوه به ویژه در فضای سایبری حساب کنند.
🔸نیکوس دندیاس، وزیر امور خارجه یونان هم در این نشست در برلین گفت: یونان روابط خوبی با دو کشور دارد که از قضا، عضو اتحادیه اروپا نیز هستند. ما موضع مشخصی در این باره داریم و آمادهایم تا از عضویت فنلاند و سوئد در ناتو استقبال کنیم. آنیکن هوتفیلد، وزیر امور خارجه نروژ نیز در نشست غیررسمی وزرای خارجی ناتو در برلین گفت: ما معنای دقیق رفتار کنونی ترکیه را در مخالفت با عضویت فنلاند و سوئد در ناتو نمیدانیم اما از جانب ما حمایت صد درصدی در این باره وجود دارد، اگر که آنها تصمیم بگیرند تا به این ائتلاف نظامی ملحق شوند. البته هلندیها هم در این نشست از عضویت فنلاند و سوئد حمایت کردند.
🔸در حالی که این کشورهای ضعیف عضو ناتو (به جز یونان) از حضور فنلاند و سوئد در ناتو استقبال میکنند، موضع ترکیه متفاوت است و طبق معمول همیشه آنکارا درصدد ماهیگیری از وضعیت موجود است. سالهای درازی است که این دو کشور به مرکز فعالیت گروههای تروریستی و جداییطلب تبدیل شدهاند و به ویژه در این زمینه سوئد نقشی بسیار بد، مخرب و خارج از اصول روابط بینالملل و احترام به تمامیت ارضی و استقلال کشورها ایفا کرده است. این مساله از چشم مقامات ترکیه دور نماند و آنها شرط عضویت این دو کشور در ناتو را مقابله آنها با شبهنظامیان پکک دانست، موضعی که مقامات فنلاندی چندان به آن توجه نشان ندادند، با این حال نشستی را با وزیر خارجه ترکیه در آلمان برگزار کردند.
🔸وزیر خارجه ترکیه دلیل مخالفت کشورش با عضویت فنلاند و سوئد را اینگونه ارزیابی کرد: دلیل موضع فعلی ترکیه در مورد عضویت دو کشور در این ائتلاف کاملاً روشن است، زیرا ناتو یک اتحادیه و ائتلاف است و نه یک سازمان بینالمللی. این ائتلاف مستلزم همبستگی و اتحاد در همه زمینهها است، بهویژه زمانی که مسئله تهدید امنیت باشد. بنابراین کشوری که متحد ما خواهد بود نباید از سازمانهای تروریستی که هر روز ما را هدف قرار میدهند و باعث کشته شدن سربازان، پلیس و غیرنظامیان ما میشوند، حمایت کند. البته صحبتهای اردوغان هم در این زمینه جالب بود: «جای تاسف است که کشورهای اسکاندیناوی به مهمانخانه سازمانهای تروریستی تبدیل شدهاند و تروریستهایی مثل پ.ک.ک در کشورهایی مانند سوئد و هلند لانه و کرسیهای پارلمان را اشغال کردهاند.»
🔸اما عضویت سوئد شاید مشکلات کمتری به لحاظ اقتصادی برای این کشور در پی داشته باشد، ولی برای فنلاند به زودی این مشکلات خود را نشان خواهد داد. در مورد روابط روسیه و فنلاند در یادداشت روز گذشته نکاتی را مورد اشاره قرار دادیم، ولی این همه ماجرا نیست و مشکلات بزرگتر و عمیقتر از آن چیزی است که مقامات فنلاندی فکر میکنند با یک کار امنیتی میتوانند برای خود حاشیه امنیت ایجاد کنند. عضویت فنلاند و سوئد در حقیقت آن تلاش امریکا و انگلیس برای تکیه دادن به مرزهای روسیه است و این موضوع شاید در کوتاهمدت با مشغله روسها در اوکراین مشکلی برای سران هلسینکی ایجاد نکند، ولی در درازمدت این مساله میتواند بحرانساز باشد.
@syriankhabar
✴️عضویت فنلاند در ناتو و بحران امنیتی در دریای بالتیک / 2
🔸این دو کشور سالهاست که عضو اتحادیه اروپا بوده و به بخشی از بازی کشورهای اروپایی تبدیل شده بودند. هر چند هر دو کشور به لحاظ ثروت، در وضعیت خوبی به سر میبرند و به نسبت بقیه کشورهای اروپایی از ثبات بیشتری برخوردار هستند، اما نباید آنها را چندان دور از ناتو دانست، آنها فقط عضو ناتو نبوده و اعضای ناتو در خاک این دو کشور حضور نداشتهاند. به گفته یکی از کارشناسان اروپایی: فنلاند و سوئد در مورد مسائل امنیتی هرگز کاملاً بیطرف نبودهاند، نیروهای مسلح آنها سابقه هماهنگ کردن فعالیتهای خود با نیروهای مسلح کشورهای عضو در ناتو را داشته و تبادل اطلاعاتی کردهاند. در عوض، آنها چیزی را که او «بیطرفی مسلحانه» مینامید، تمرین کردند - به این معنی که در صورت نیاز حاضرند از نیروی نظامی خود برای حفظ بیطرفی خود استفاده کنند.
🔸کسانی به مسائل نظامی علاقه دارند و روابط در این حوزه را مطالعه میکنند به خوبی از هم تنیدگی نظامی میان سوئد و کشورهای عضو ناتو، به ویژه امریکا را میدانند و از سوی دیگر به نقشآفرینی سوئد در بازیهای امنیتی امریکا و اروپا در سطح جهان آگاه هستند. به عنوان مثال، سوئد به عنوان یکی از تولیدکنندگان و تامینکنندگان سلاح در سطح جهان به صورت کامل از استاندارد ناتو بهره میگیرد و تولیدات مشترک نظامی بسیاری با کمپانیهای مختلف اروپایی و امریکایی داشته است. اگر هم تا این زمان سوئد به عضویت ناتو در نیامده، بر اساس همان تجربه جنگ جهانی دوم بود که باعث شد تا این کشور از جنگ دور بماند و بعدها پیشرفت شگرفی داشته باشد.
🔸عضویت فنلاند و سوئد در ناتو، دریای بالتیک را به صورت کامل به یک دریای نظامی تبدیل خواهد کرد که از زمان جنگ سرد سابقه نداشته است. به گفته یکی از کارشناسان اروپایی: این اقدام میتواند تأثیراتی بسیار فراتر از اروپا داشته باشد، حوزه قطب شمال - یک منطقه تقریباً خالی از جمعیت بدون توده زمینی عمده که تصور میشود حاوی ۱۶۰ میلیارد بشکه نفت و ۳۰ درصد از ذخایر گاز طبیعی کره زمین باشد، در حال حاضر توسط هشت کشور دارای مرز با آن که پنج تایشان عضو ناتو هستند شامل کانادا، دانمارک، ایسلند، نروژ، و آمریکا اداره میشود. هنگامی که فنلاند و سوئد به ناتو بپیوندند، این تعداد از پنج به هفت کشور خواهد رسید و سبب خواهد شد که از میان آنها تنها روسیه خارج از ائتلاف ناتو باقی مانده باشد.
🔸با این حال، اگر نگاهی به اقتصاد فنلاند داشته باشید متوجه خواهید که بیش از 65 درصد از تولید ناخالص این کشور از راه خدمات به دست میآید، 32درصد از حوزه صنعت و فقط 3درصد در حوزه کشاورزی است. کسانی که دانش امنیت اقتصادی دارند به خوبی میدانند این آمار یعنی چه. از آخر شروع کنیم که معنیاش این است که فنلاند به لحاظ مواد غذایی کشوری بسیار وابسته است. کشوری که فقط سه درصد از عدد 185 میلیارد دلاری تولید ناخالص ملیاش در بخش کشاورزی باشد یعنی آنکه نمیتواند برای یک ماه مایحتاج مردم خودش را تامین کند و 11 ماه دیگر سال را باید دست به واردات بزند. این موضوع درست برعکس اوکراین است که بخش بزرگی از درآمد این کشور از راه کشاورزی به دست میآمد.
🔸اما کشوری که 65درصد درآمدش مبتنی بر بخش خدمات است، یعنی آنکه بزرگترین دشمن این درآمد، اخلال در امنیت است. اگر امنیت در فنلاند به هم بخورد و توازن فعلی که با حفظ بیطرفی در طول یک قرن گذشته به دست آمده بود از دست برود باید این 65درصد را نابود شده دانست. فنلاند هزاران کیلومتر با روسیه مرز مشترک دارد که این مرزها آزاد هستند و روزانه هزاران فنلاندی برای کسب و کار به شهرهای روسیه سفر میکنند! این مرزها و رفت و آمدها در نهایت میتواند تبعات بسیاری داشته باشد، هر چند بستن مرزها خود به خود باعث بروز بحران در این کشور خواهد شد اما هر گونه ناامنی فیزیکی باعث فرار سرمایه و کاهش درآمد میگردد.
🔸بدون شک با عضویت فنلاند در ناتو، مشکلات امنیتی این کشور افزایش خواهد یافت، باید بودجه نظامی خود را دو تا سه برابر کند، پایش مرزها و کنترل آن هزینهها را چند برابر کرده و در نهایت به تجارت بزرگ این کشور با روسیه صدمات شدیدی وارد میشود، تجارتی که هیچ یک از کشورهای دیگر اروپایی توان جایگزینی با آن را ندارند. باید دید که این موضوع را چگونه مقامات هلسینکی حل و فصل میکنند و برخورد روسها در نهایت با این مساله به چه شکل خواهد بود. گذشت زمان بسیاری از مشکلات را حل و پاسخدهنده سوالات است.
@syriankhabar
خلاصه هر کسی رسید یه لگد به روسها زد، حالا هم نوبت به دکتر مهدی است... برادر جان، بزرگترین رقیب استراتژیک ایران در حوزه انرژی چطوری روسها شدند؟ ما 100 ساله داریم نفت صادر میکنیم، 30 سال هم هست که روسها روزی شش میلیون بشکه نفت صادر میکنند، 60 سال است که دارند گاز اروپا را تامین میکنند، چرا در این همه سال رقیب ما نبودند اما یهویی شدند رقیب استراتژیک ما؟ شما کجای ماجرای دنیا هستید؟ با کدام حساب و کتاب به این مهم رسیدهاید؟ ما چه تولید میکنیم یا صادر میکنیم که روسها بخواهند رقیب ما باشند؟ چرا تا الان نبودند همین که ایران تصمیم گرفت با روسیه روابطش را نزدیکتر کند، شد رقیب؟ مثلا ما به کجا میخواستیم گاز صادر کنیم روسها جلوی آن را گرفتند؟ اینکه دوستان امریکایی و اروپایی شما بودند که مانع از صادرات گاز ایران به پاکستان و هند شدند، چه ربطی به روسها دارد؟ تا الان دلم نیامد چیزی در مورد این تحلیلهایی فضاییات بنویسم اما دست بردارد تو را به خدا... رقیب ما در حوزه انرژی همین کشور دوست و برادر عراق است، عربستان و امارات هستند که هر وقت فرصت کردند جای ما را پر کردند... چه ربطی به روسها دارد!!!
@syriankhabar
🔳اذعان مقام سابق آمریکایی به نقش مخرب کشورش در لبنان
▪️همزمان با آغاز انتخابات پارلمانی لبنان، معاون امور خاورنزدیک وزیر خارجه پیشین آمریکا در دولت دونالد ترامپ به نقش واشنگتن در بحران کنونی لبنان و فروپاشی اقتصادی و مالی این کشور و همچنین خدشه دار کردن وجهه حزبالله اذعان کرد.
▪️به گزارش المیادین، دیوید شنکر، معاون امور خاور نزدیک وزیر خارجه پیشین آمریکا در زمان دولت دونالد ترامپ، در سخنانی همزمان با آغاز انتخابات لبنان، اظهارات مهمی را درباره ایفای نقش دولت ترامپ در راستای تسریع روند فروپاشی مالی لبنان و همچنین سوء استفاده از جنبش «۱۷ اکتبر» به منظور خدشهدار کردن وجهه حزبالله و تضعیف این حزب و همپیمانانش مطرح کرده است.
▪️وی در جریان همایشی که توسط مؤسسه واشنگتن و تحت عنوان «پویایی حزبالله و شیعیان و انتخابات لبنان: چالشها، فرصتها و پیامدهای سیاسی» برگزار شد، اظهار کرد که در دوران ریاست جمهوری ترامپ، کشورش موسسات مالی حزبالله و بانک اعتباری جمّال در لبنان را تحریم کرد و همزمان با این اقدام آژانس رتبهبندی اعتباری مودیز، سطح لبنان را به رتبه سیای(CA) کاهش داد.
▪️وی اذعان کرد: ما پشت تصمیم کاهش رتبه اعتباری لبنان بودیم و دولت ترامپ، مُصِر بود تا اعلام کاهش رتبه را با اعمال تحریمهای خود علیه بانک جمّال هماهنگ کند. واشنگتن نه تنها به این حد اکتفا نکرد، بلکه متحد حزب الله، جبران باسیل، رئیس جنبش آزاد ملی را نیز تحریم کرد.
▪️شنکر با اشاره به تلاشهای واشنگتن برای تشکیل «احزاب جایگزین» در جامعه شیعه لبنان علیه حزبالله اذعان کرد که آمریکا در این راستا تجار شیعه را به خدمت گرفت و خود شنکر در دورانی که دستیار وزیر امور خارجه در امور خاور نزدیک بوده چندین مرتبه به لبنان سفر کرده و با برخی از تجار و روزنامهنگاران و خبرنگاران شیعه مخالف حزبالله دیدار کرده است. وی هدف از این دیدارها را ایجاد فرصتهای اقتصادی برای مناطق شیعه نشین به منظور کاهش اعتماد و وابستگی این مناطق به حزبالله عنوان کرد.
✔️شنکر درباره انتخابات لبنان نیز گفت: علیرغم تظاهرات مردمی ۲۰۱۹ و خشم گسترده مردمی در لبنان، اما من معتقد هستم که این انتخابات تغییر چشمگیری در کشور ایجاد نخواهد کرد....
@syriankhabar