فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صحرای افریقا، به ویژه مناطق غربی آن بسیار اهمیت دارند. این کشورها برای دو قرن در استعمار فرانسه و اسپانیا بوده و مصائب بسیاری را متحمل شدند. باوجود منابع بسیار، اما استعمار هیچ کاری آنجا نکرد. به قول رئیس جمهور اسبق سنگال، آنها حتی یک کارگاه دوچرخه سازی هم برای آنها نساختند و گفتند شما کارخانه و کارگاه میخواهید چکار، محصولات غذایی و معدنی برای ما بفرستید، ما هم به جایش برای شما کالا میفرستیم و این رابطه هنوز هم میان برخی از این کشورها ادامه دارد.
ایران اما نگاهش بسیار متفاوت است. جامعه المصطفی (ص) در طول چند دهه گذشته افراد بسیاری را از کشورهای این منطقه جذب و آموزش داد و امروز برخی از آنها به مقامات اثرگذاری تبدیل شدهاند که هر کدام میتوانند سیاستهای کشورشان را تغییر دهند. اخراج اشغالگران و نظامیان فرانسوی و آلمانی از دو کشور مالی و بورکینافاسو، مقدمهای بر یک رویداد بسیار بزرگتر در این مناطق وسیع، فقیر و ثروتمند است. هر چند ایران در برخی حوزهها به شدت بد رفتار میکند، اما امید میرود دستکم سیاست درستی که سالها پیش در افریقا شروع شد را به شکل بسیار خوبی ادامه دهد.
@syriankhabar
روز گذشته انفجار خونینی در مسجدی در شهر پیشاور پاکستان روی داد که بر اثر آن حدود یکصد نفر جان باخته و تعداد قابل توجهی هم زخمی شده است. به نظر شما رابطه این انفجار با نظم نوین جهانی و جنگ اوکراین چیست؟
@syriankhabar
قصه تلخی است این روزگار با هر نقش و نگار...
چه کسی فکر میکرد این سرباز روزی تمام نقشه بزرگترین ابرقدرتها را نقش بر آب کند. به قول حافظ شیرین سخن: حجاب چهره جان میشود غبار تنم... اما تن ما در تمام سالهایی که گذشت انتظار یک لحظه با تو بودن را داشت. شبهای سرد زمستان در گذر است و چله کوچک به کوچه ما کوچ کرده و انگار همین دیروز بود که ده به ده دشتها را زیر پا می گذاشتی و ما چه سخت در پی جای پای تو هستیم و خاطراتی که دل خسته ما میخواهد روایت کند...
@syriankhabar
- ناشناس.mp3
27.62M
انفجار شدید در مسجدی در شهر پیشاور پاکستان سوالات متعددی را در مورد ماهیت این انفجار و دلایل آن به وجود آورده است. این سوال که چه چیزی باعث شد در این باره زمانی شاهد این انفجار در پایتخت نظامی پاکستان باشیم موضوع این گزارش است.
@syriankhabar
- ناشناس.mp3
50.46M
یک هفته از زمانی که به سفارت خانواده علیف در تهران توسط یکی از عناصر هدایت شده به وسیله سیستم امنیتی رژیم باکو شده بود، میگذرد. در این هشت روز تحلیلها و موارد متعددی در مورد چرایی این اقدام و مسائل پیش آمده مطرح شده است. در این گزارش نگاهی به برخی مسائل ناگفته داشتهایم که امیدوارم مورد عنایت دوستان قرار بگیرد.
@syriankhabar
🔳خطوط قرمز جدید امریکا در سوریه
▪️25 ماه میلادی گذشته، جلسه جدید شورای امنیت درباره سوریه برگزار شد که طی آن مشخص شد آمریکا مایل است خطوط قرمزی را برای کشورهایی ترسیم کند که میخواهند روابط خود را با سوریه عادی کنند یا تمایل به مشارکت در تلاشهایی دارند که درصدد یافتن راه حلی دائمی برای بحران این کشور هستند. طبق اتفاقات رقم خورده در این جلسه، خطوط قرمز مد نظر آمریکا در سوریه را میتوان در سه «نه»؛ یعنی «نه» به برقراری روابط با دمشق، نه به بازگشت آوارگان سوری و نه به حل و فصل نهایی و همهجانبه بحران این کشور خلاصه کرد.
▪️اظهارات مطرح شده نمایندگان کشورهای مختلف در جلسه به صورت کامل از هماهنگی سازمان ملل و اروپا با سه نه واشنگتن پرده برداشت و در مقابل روسیه تلاش کرد تا بر دیدگاه خود درباره لزوم پایان دادن به تحریمهای اعمال شده علیه سوریه و اجازه دادن به بازگشت آوارگان سوری تاکید کند، آوارگانی که به گفته نماینده مسکو به یک «تهدید وجودی» برای کشورهای میزبان آنها به خصوص لبنان تبدیل شدهاند. به موازات تحرکات سیاسی مستمر تحت رهبری آمریکا در مناطق تحت اشغالش در شرق و شمال شرق سوریه و همزمان با تلاشهای در حال تشدید واشنگتن برای تبدیل شدن به سدی در مسیر عادی سازی روابط میان دمشق و آنکارا، مواضعی با سرعت قابل توجهی در حال توسعه هستند که "متمایل" به گذار در بحران سوریه از مرحله مدیریت به مرحله راه حل هستند.
▪️علاوه بر اینکه مسکو و تهران به پیشبرد مسیر نزدیکی روابط سوریه و ترکیه به سمت برگزاری نشست سران در سطح روسای جمهور دو کشور ادامه می دهند، کسانی که روی این پرونده کار میکنند، برای ایجاد شرایط و فضای مناسب در راستای موفقیت این تلاشها، اقدام میکنند. با وجود این تلاشها آمریکا فرصتی برای هدف قرار دادن مسیر مذکور به عنوان دروازهای در راستای اشتیاق خود به تبدیل سوریه به «باتلاقی برای روسیه» فراهم نمیکند.
▪️از نظر میدانی آمریکا با کارت کردها و حضور آنها در منطقه شرق فرات و ارتباط آن با نقش آنکارا در شمال سوریه و به ویژه منطقه ادلب و همچنین روابط با اسرائیل و تأثیر آن بر صحنه عمومی سوریه بازی میکند؛ اما از نظر سیاسی جریانهای پس پرده نشست اخیر شورای امنیت درباره پرونده سیاسی و انسانی سوریه به نوعی گوشهای از کَلکل موجود میان واشنگتن و همپیمانانش از یک سو و از سوی دیگر روسیه و همپیمانانش درباره تحولات سوریه را نشان داد.
▪️طبق اطلاعات رسمی الاخبار از جزئیات این جلسه، به نظر میرسد که ایالات متحده تلاش زیادی برای ایجاد «خطوط قرمز» در مقابل کشورهای فعال در پرونده سوریه دارد و این خطوط قرمز از عادیسازی روابط با دمشق آغاز شده و به بازی با کارت آوارگان سوری از طریق تشویق کشورهای میزبان آوارگان به افزایش حمایتهایشان از آنها به جای صحبت درباره بازگرداندن آوارگان ختم میشود. در همین راستا، اطلاعات موجود حاکی از آن است که واشنگتن پرونده اردوگاه «الرکبان» را بار دیگر به فهرست به اصطلاح «اقدامات انسانی» خود بازگردانده است و به همین منظور خواستار ارائه کمکهای فوری به ساکنان آن شده است.
▪️بر این اساس، آمریکاییها در چارچوب تلاشهای واشنگتن برای قطع ارتباط زمینی میان سوریه و عراق، با شخصیتها و بازیگرانی در اردوگاه مذکور واقع در منطقه کاهش تنش در جنوب شرق سوریه جلساتی را برگزار کردهاند تا امکان ایجاد یک «خودمختاری» مشابه در شمال سوریه به رهبری نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) را مورد بررسی قرار دهند. کشورهای اروپایی نیز در جریان جلسه شورای امنیت از خط ترسیم شده آمریکا درباره سوریه خارج نشدند و این کشورها نیز حمایت خود از بازسازی سوریه، بازگشت آوارگان و لغو تحریمها را به شروط مشخصشان ازجمله ضرورت تامین امنیت و حقوق آوارگان توسط دمشق و پایبندی آن به یک «روند سیاسی معتبر و فراگیر» مشروط کردند.
▪️در این نشست لندن بیشترین خصومت را نسبت به دمشق نشان داد و بار دیگر ادعای خود مبنی بر همدستی دمشق در زمینه «تولید و قاچاق مواد مخدر» را تکرار کرد و خواستار مجازات دولت سوریه به همین دلیل شد. گییر پدرسن، فرستاده سازمان ملل به سوریه نیز در سخنرانیاش در جلسه مذکور همسو با آمریکا حرکت کرد و بازگشت آوارگان سوری را به پرونده امنیتی سوریه مرتبط کرده و بر ضرورت اتخاذ تصمیماتی در راستای ایجاد یک محیط امن و آرام برای بازگشت آوارگان به کشورشان تاکید کرد. علاوه بر این طبق صورتجلسه شورای امنیت مشخص است که اردوگاه تحت رهبری آمریکا به تلاشهای خود برای ایجاد مانع در مسیر نزدیکی روابط سوریه و ترکیه به رهبری مسکو ادامه میدهد و در همین راستا، واشنگتن درصدد است تا از بسیاری از پروندهها و مسائل بحث برانگیز ایجاد شده در نتیجه سالها بیگانگی و خصومت میان آنکارا و دمشق سوء استفاده کند.
@syriankhabar
9.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این ویدیو را یکی از اعضای کانال فرستاده و نوشته که این ویدئو را روز گذشته از ارتفاعات خلخال گرفته است. چهار فروند بودند که دو تای دیگه هم با این الگو پرواز میکردند...
به نظر شما این موشک هستند؟ روسی هستند یا چیز دیگه؟!
@syriankhabar
میدانید نوچه علیف چرا میگوید باید روسیه باید وادار به ترک خاک اوکراین شود؟ خیلی ساده است، به همان دلیلی که او با کمال بیاخلاقی عکسی از کودکان سوری را در توئیتر گذاشت و نوشت: اینجا خوی است! بعد که برایش نوشتند سوریه است، حاضر نشد که عذرخواهی کند! پانترکیسم ملغمهای از بلاهت، بیشعوری، حماقت و نفهمی است که در امسال افشار سلیمانی به خوبی هویداست. او با علم به اینکه موضع و رفتار کشورمان در مورد تحولات اوکراین را میداند مینویسد که «روسیه باید وادار به ترک خاک اوکراین شود» و دلیلش را هم در یک گزارش صوتی بعداً (کمی حالم بهتر شود) توضیخ خواهم داد. اما عجالتا بدانید که اگر روسیه پیروز شود، اربابش در باکو باید به همراه دیگر اربابش در آنکارا، ماستها را کیسه کنند و خودش هم از نان خوردن میافتد. خبرگزاری ایلنا هم با رفتن به سراغ نوکران علیف و دار و دسته پانترکها، بیخود و بیجهت به اینها فضا میدهد. در کلمه کلمه این مردک عقده و کینه و عداوت نفهته است و این بخشی از دیپلماتهای ضدایرانی است که جمهوری اسلامی تربیت کرد و هنوز هم حقوقشان را میدهد.
@syriankhabar
این تصویری است که این مردک پانترک ابله گذاشته است؟ کجای نظام جمهوری اسلامی و کلاً ایران ما چیزی به اسم «نژادپرستی» داریم که این مردک ابله آمده و اینچنین به مردم ایران توهین میکند؟ اینها چنان در توهمات خود و دستوراتی که از باکو برایشان رسیده و میرسد غرق شدهاند که با هیچ مقیاسی قابل اندازه گیری نیست؟ چرا دستگاه قضایی کشور با اینها که اینگونه نظام را زیر سوال میبرند، برخورد نمیکند؟ یکی نیست در دهان این یاوهگوها بزند؟ اگر نژادپرستی هم باشد، شماها هستید که چون به این شکل فکر میکنید، مینویسید؟
افشار سلیمانی اگر یک ارزن شرف و عرضه دارد بیاید رسماً اعلام کند (با سند و مدرک) که تا الان چقدر به مردم خوی کمک کرده است؟ حالا که او عکس یک بچه اهل سوریه را منتشر کرده بماند که خودش نیاز به تعقیب قضایی دارد، اما انتظار از دستگاه امنیتی و قضائی کشور برای برخورد با چنین افراد ضدایرانی که آب به آسیاب دشمن میریزند، بسیار است.
@syiankhabar
خوب بخوانید چه نوشته؟ «موضوع انسانیت است که باید جهانی شود» آخه مزدور، تو میخواهی به جهان پر از حماقتی که در ذهن بیمارت تصور کردی، اینگونه وانمود کنی که رفتار جمهوری اسلامی غیرانسانی است؟ هر کسی از انسانیت دم بزند، مزدوران و سیهروزان حق ندارند چنین کنند. اگر دولت سیدابراهیم رئیسی در انتخاب مدیرانش درست عمل میکرد و همه مدیران را از یک نهاد که سابقه یک روز کار اجرایی نداشتند وارد دولت نمیکرد، امروز این افتضاح در خوی پیش نمیآمد که امثال افشارسلیمانی ضدایرانی بخواهند اینگونه زباندرازی کنند.
متاسفانه وقتی رئیس سازمان هلال احمر از بدنه این مجموعه نیست و هیچ تجربهای هم ندارد، استاندار هم سابقه آنچنانی در حوزه وزارت کشور ندارد، وضعیت از این بهتر خواهد شد؟ یک وقت فکر نکنید در بقیه استانها وضع از این بهتر است! در استان ما در دهه فجر استاندار و معاونش به جای پیگیری طرحها، دنبال پخت نان محلی بودند و در این زمینه دستور میدادند...
@syriankhabar