الان که من این مطلب را منتشر میکنم عدهای میآیند و میگویند جمهوری اسلامی هم در خارج از مرزهایش هزینه می کند اما واقعیت این است که این یک قیاس مع الفارق است هزینهای که ما در منطقه دهایم یک پانصدم هزینه آمریکاییها هم نیست و اصولاً ما برای تامین امنیت خود دست به جیب شدهایم و نتیجه این هزینهکرد را هم برداشتیم.
عدد هفت هزار میلیارد دلار را فقط در آسیای غربی میبینید، این به جز هزینه در آسیای شرقی، آفریقا، آمریکای لاتین، اروپا و حتی برخی هزینههایی است که آمریکاییها در ۴۰ سال گذشته بر مالیات دهندگان این کشور تحمیل کردند و امروز تقریباً جز دشمنی مردم جهان با خودشان، چیزی برداشت نکردهاند.
۴ سال پیش که ترامپ در تبلیغات انتخاباتی از نابودی زیرساختهای این کشور میگفت، واقعیت را بیان میکرد؛ واقعیتی که او هم به جای اصلاح این زیرساختها مسیر را کج رفت و ذات نژادپرست و نادانش باعث شد تا مردم آمریکا علیه او دست به اعتراض و قیام بزنند.
این پول از جیب مالیات دهندگان آمریکایی رفته و دیگر هیچ وقت بر نخواهد گشت. به نظر هم نمیرسد معترضان بتوانند کاری در برابر پول یک درصد حاکم از پیش ببرند....
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شهر هیوستون، یکی از شهرهای بزرگ و مهم آمریکا که شاهد اعتراض هزاران نفر از مردم این کشور نسبت به تبعیض، بیعدالتی و نابرابری که بر این کشور حاکم شده، هست. واقعیت جامعه آمریکا همانگونه که بارها اشاره کردهام آن چیزی نیست که ما در خلال فیلمها و حرفهای مقامات این کشور میبینیم، مردم آمریکا برای یک درصد حاکم کار میکنند و آنها هستند که تصمیم می گیرند چگونه خرج کنند و مردم چگونه زندگی کنند....
بانکها مالک جان و مال مردم بوده و اگر یک ماه مردم نتوانند قسط خود را پرداخت کرده، باید از خانه خود آواره شوند و عموم آمریکاییها به بانکها بدهکار بوده و عملا سر به سر زندگی میکنند. بحران اقتصادی اخیر نیز باعث شد تا مردم آمریکا یک پله فقیرتر شوند، دو هزار میلیارد دلاری که ترامپ به اقتصاد این کشور تزریق کرد نیز بیش از همه به جیب سرمایهداران و شرکت های بزرگ رفت عملاً چیز خاصی دست مردم را نگرفت.
اینکه چه اتفاقی قرار است بیفتد مشخص نیست، اما حضور این تعداد شهروندان آمریکایی در شهر هیوستون نشان می دهد وضعیت واقعی مردم با وضعیت تبلیغی رسانهها و گفتههای ترامپ زمین تا آسمان فرق میکند....
@syriankhabar
آمریکا را ما به آمریکای پس از کرونا و قبل از کرونا تقسیم کرده بودیم، اما حالا باید این کشور را به دوره قبل و بعد از اعتراضات گسترده و بیسابقه تقسیم کرد. قدرت اقتصادی آمریکا در طول دو دهه گذشته به شکل ملموسی کاهش پیدا کرده هرچند قدرت نظامی آن به دلیل بودجه سرسامآور، گسترش در مناطق مختلف دنیا و داشتن تکنولوژیهای به روزتر اگر افزایش پیدا نکرده باشد، کمتر هم نشده است.
قدرت اقتصادی آمریکا به نفع کشورهای در حال توسعه مانند چین، هند، برزیل و برخی کشورهای دیگر کاهش یافت و آنها موفق شدند سهم آمریکا در تولید ناخالص جهانی را از آن خود کنند. با این حال اعتراضات فعلی در این کشور و مشغول شدن بیش از پیش آمریکا به خود، فرصت مغتنمی برای کشورهای اروپایی است تا بتوانند بار دیگر خود را احیا کنند.
اروپاییها میدانند که قدرتشان افزایش نخواهد یافت اما باضعیف شدن آمریکا میتوانند همین میزان از قدرت را برای خود حفظ کنند و با آن در سطح جهانی به چانهزنی بپردازند. سکوت این روزهای آنها در مورد مسائل آمریکا مانند رسیدن نفتکشهای ایرانی به ونزوئلا، ناشی از خوشحالی آنها است....
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نیروهای حفتر که از فرودگاه بینالمللی طرابلس عقب نشینی کردند، پیش از این مدعی بودند که در محورهای درگیری اطراف فرودگاه مانند پادگان حمزه و گردان موشکی یک کمین سنگین برای نیروهای سراج گذاشتهاند، اما حالا مشخص شده که این بیش از آن که واقعی باشد، صرفاً خبرسازی جعلی توسط این نیروها به شمار می رفته است و این نیروها پیش از این فرودگاه را تخلیه کرده بودند و به همین دلیل مقاومت جدی چندانی توسط آنها صورت نگرفته است.
از سوی دیگر برخی منابع میگویند که ارتش ایتالیا اقدام به پیادهسازی نیرو در طرابلس کرده خبری که هنوز هیچ منبعی آن را به صورت رسمی تایید نکرده است. ایتالیا حامی دولت سراج بوده و به نظر می رسد بر آن بوده تا بتواند در عملیات تامین امنیت پایتخت در کنار اشغالگران ترکیهای، کار نیروهای وابسته به خلیفه حفتر را یکسره کنند.
این هم ویدیویی که نیروهای اخوانی از لحظه ورود به فرودگاه بین المللی طرابلس منتشر کردهاند. در این فرودگاه چند فروند هواپیمای مسافربری نو هم وجود داشت که همه آنها در درگیریهای اخیر منهدم شدهاند.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تیک آف زیبای خلبان فانتوم پایگاه ششم شکاری شهید یاسینی بوشهر. این فرودگاه از معدود پایگاههای هوایی است که با ۵۱۰۰ متر طول، انتهای باندش در فاصله ۱۰۰ متری آبهای خلیج فارس است.
@syriankhabar
سفارت روسیه در دمشق با انتشار توییتی خبر از عملیاتی شدن جنگندههای میگ ۲۹ جدید اهدایی این کشور به ارتش سوریه خبر داد. هرچند این سفارت نگفته که عملیاتی شدن آن ها به چه شکل بوده، اما با توجه به انتشار اخباری مبنی بر حملات هوایی جنگندههای سوری به مواضع تروریستهای تکفیری وابسته به ترکیه در مناطق آلوده ادلب، به نظر می رسد حملات شب گذشته به این مناطق توسط جنگندههای میگ ۲۹ صورت گرفته که قابلیت حمله به اهداف زمینی را هم پیدا کردهاند.
@syriankhabar
🔹رهبران آمریکا در تمام طول چند دهه گذشته سعی کرده بودند حداقل نزاکت سیاسی و دیپلماتیک را رعایت کرده و چهرهای مودب و درست از خود در جهان به نمایش بگذارند. از آنجایی که دونالد ترامپ سیاستمدار، دیپلمات و یا دولتمرد نبود و صرفاً کاسب بود که برای کسب درآمد به همه توهین میکرد و طرفهای مقابلش را مورد استهزاء قرار می داد، همین ادبیات و رفتار را با خود وارد کاخ سفید کرد تا گفتمان واقعی و رفتاری یک آمریکایی را در جهان به نمایش بگذارد.
🔹این توییت وی خطاب به ژنرال جیمز متیس وزیر دفاع پیشین آمریکاست. آنچه در این توییت آمده نه از ناراحتی ترامپ از مواضع این ژنرال بازنشسته در مورد عملکرد رئیسجمهور برای خاموش کردن اعتراضات با استفاده از ارتش است، بلکه نمایشی از ذات ترامپ است.
🔺رئیس جمهور آمریکا: شاید تنها نکته مشترک باراک اوباما و من این باشد که هر دوی ما افتخار اخراج کردن جیمز ماتیس را داشتیم؛ ژنرالی که بیشترین مبالغه درباره او در جهان صورت گرفته است. من نامه استعفای او را خواستم و از این کار خوشحال بودم. او به "آشوب" شهرت داشت که من این نام را دوست نداشتم و آن را به «سگ هار» تغییر دادم.
@syriankhabar
منابع خبری میگویند رژیم صهیونیستی مواضع ارتش سوریه در استان حماه را مورد حمله قرار داده است.
@syriankhabar
هدایت شده از کاوش مدیا
15.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ تظاهرات بی سابقه در سانفرانسیسکو با حضور ده ها هزار نفر | ایالت کالیفرنیا
🆔 @Kavoshmedia
اخبار سوریه
✅ تظاهرات بی سابقه در سانفرانسیسکو با حضور ده ها هزار نفر | ایالت کالیفرنیا 🆔 @Kavoshmedia
▪️این تظاهرات اعتراضی در آمریکا به نوعی گستردهترین، منظمترین و هدفمندترین تجمع اعتراضی مردم یک شهر در طول ۱۱ روز گذشته در این کشور به شمار میرود. به عنوان یک روزنامهنگار و کسی که در این چند سال به صورت پراکنده نگاهی به جامعه آمریکا و خواستهها و اهداف آنها داشتهام به نظر نمیرسد که حتی اینگونه اعتراضات و تجمعات بتواند سیاست کلی و برنامه تعریف شده توسط اقلیت یک درصدی برای ۹۹ درصد دیگر را تغییر دهد.
▪️تا زمانی که دیکتاتوری دو حزبی در آمریکا در قدرت بوده و دو حزب جمهوری خواه و دموکرات (سگ زرد و شغال) امورات مردم این کشور را در دست دارند شما نباید انتظار تغییری بنیادین و اساسی در مدیریت کلان این کشور را داشته باشید چراکه در هر دو حزب این سرمایهداران و سناتورهای وابسته به نهادهای ثروت و کمپانیهای بزرگ هستند که تصمیمگیر و تعیینکننده مسیر حرکت بهسمت آینده بوده و هستند.
▪️در حالیکه سناتورها و کمپانیهای بزرگ نقش اصلی در تعیین سیاستهای کلی آمریکا را دارند، رسانهها به عنوان بازوی تبلیغاتی آنها، به شدت جاده صاف کن و همراه اساسی و عمیق آنها در رسیدن به این اهداف به شمار رفته و نمیتوان انتظار داشت که این رسانهها از اصل خود دور شوند. تقریباً بیشتر رسانههای اثرگذار و تعیین کننده آمریکایی در دست همان اقلیت یک درصدی است که در یک کارتل بزرگ حکومتی با هم به تقسیم منافع مشغول هستند.
▪️این رسانهها هرچند به صورت اکثریت مخالف ترامپ بوده و مدام در طول چهار سال گذشته به او فحش داده و سعی میکنند با زیر سوال بردن عملکرد وی باعث ناکامیاش در انتخابات ماه نوامبر گردند و حتی در طول روزهای اول قتل جرج فلوید به نوعی با معترضان همراهی و همدردی کردند، اما به خوبی مشاهده میکنند آن جریانی که امروز وارد خیابانهای آمریکا شده، نه حامی گلوبالیستهاست و نه راست گراهای افراطی؛ بلکه بیشتر همان بخش از جامعه آمریکا است که در تمام طول چند دهه گذشته به عنوان بخش خاموش جامعه هیچ دخالتی در انتخابات نداشته یا شاید بخش کوچکی از آنها در تصمیم گیری سیاسی کشور خود دخیل بودند.
▪️حتا دستگیری خبرنگار سیهچرده سیانان و سپس آزادی او با پادرمیانی فرماندار هم نتوانست باعث گردد تا معترضان به رسانههای مخالف ترامپ اعتماد کنند. حمله معترضان به دفتر سیانان در یکی از ایالتها یک نشانه عمیق از بیاعتمادی و دوری گزیدن این بخش از جامعه مدرن آمریکا نسبت به رسانههایی است که در طول چند دهه گذشته نقش اساسی را در کنترل و هدایت افکار عمومی آمریکا به نفع جریان یک درصدی در پیش گرفتهاند. به همین دلیل شاهد این هستیم که جریان اعتراضی به دنبال ایجاد یک رسانه اجتماعی قوی برای ارتباط گیری با هم در سطح جامعه آمریکا بوده و شاید اینجاست که بستر شبکه اجتماعی که کاخ سفید در طول تمام دو دهه گذشته از آن برای به آشوب کشیدن کشورهای مختلف بهره گرفته بود، حالا علیه خود حکام آمریکا در حال استفاده است.
▪️از سوی دیگر، تا پیش از آن که ترامپ قدرت را در آمریکا به دست گیرد ظاهراً مشخص بود که دو حزب جمهوری خواه و دموکرات اختلافات عمیق آنچنانی نداشته یا اگر هم داشتند تلاش میکردند آن را مخفی نگه داشته و به صورت علنی به این اختلاف نظرها و دیدگاهها نپردازند، اما قدرت گیری ترامپ جمهوریخواه با شعارهای نژادپرستانه، همراه با افکار آرماگدونی که به وسیله جریان اوانجلیست اطراف او تئوریزه میشود، راه را برای رونمایی از دره عمیق اختلافات و شکافها در آمریکا باز کرد.
▪️شکافهای عمیق اجتماعی که چند دهه است که در آمریکا وجود داشته، در بسیاری از مواقع چون دملی چرکین سر باز میکند. ولی هر بار توسط همین رسانهها هدایت و توسط نظام سرکوبگر دو حزبی در نطفه خفه میشد. آنهایی که تاریخ ۲۵۰ ساله آمریکا را مطالعه کرده به خوبی میدانند چرا این تفکر و جریان نژادپرستانه در این کشور آرام آرام رشد کرد و در طول نیم قرن گذشته به عنوان یک گفتمان درونی در جامعه این کشور چنان قدرتمند شد که یک فرد نژادپرست مانند ترامپ را در راس قدرت به کاخ سفید میفرستد.
▪️این واقعیت که جریان لیبرال و گلوبالیستهایی که در طول چند دهه گذشته زمام امور در آمریکا را در دست داشتهاند، تلاش کردند تا قدرت آمریکا را در سطح جهان گسترش داده و به عنوان حاکم بلامنازع کره زمین بر این کره خاکی حکومت کنند و به همین دلیل در طول چند دهه گذشته پس از فروپاشی بلوک شرق، هزاران میلیارد دلار از پول مالیات دهندگان آمریکایی را برای رسیدن به اهداف ابرقدرتی خود هزینه کردند. ترامپ با شعار قدرت درونی آمریکا و استفاده از نیروی ملی گرای آمریکایی قول داد تا پول مالیات دهندگان را از خارج از این کشور به داخل آمریکا منتقل کرده و بار دیگر آمریکا را از درون بسازد.
@syriankhabar
👆👆ادامه از پست پیشین....
▪️اما بحران اقتصادی که بیش از یک دهه است اقتصاد بیمار آمریکا با آن دست و پنجه نرم میکند به ترامپ این فرصت را نداد یا به زبان بهتر، ترامپ با حضور در کاخ سفید قدرت واقعی و پشت پرده گلوبالیستها پی برد و به این نتیجه رسید که به این زودی و سادگی نمیتواند به وعدههای خود عمل کند و این همان برگ برندهای بود که لیبرالها از آن برای به چالش کشیدن ترامپ در طول چهار سال اول قدرتش استفاده کردند و در حالی که آنها فکر زدن ترامپ را در سر داشتند،مردم آمریکا به شدت تحت فشار قرار گرفته و بسیاری از آنهایی که به ترامپ رای داده بودند به این نتیجه رسیدند که ترامپ در این وسط نمیتواند کاری از پیش ببرد...
▪️به همین دلیل ما شاهد گسترش بیسابقه اعتراضات هستیم، اعتراضاتی که ناشی از بیکاری، فقر، اختلاف طبقاتی و تحمیق مردم توسط رسانههای وابسته به قدرت شکل گرفته میتواند در صورت سازماندهی و هدفمند شدن به نتایج خوبی برسد. با این حال انتظار ندارم که چنین اتفاقی در آمریکا روی دهد چراکه جریان حاکم و قدرتمند سرمایهدار اجازه نخواهد داد حدود نیمی از جمعیت آمریکا که نسبت به عملکرد آنها معترض هستند به موفقیت قابل توجهی دست پیدا کنند، چرا که هرگونه تغییر در ساختار حکومت و تصمیم گیری میتواند تبعات جبران ناپذیری برای این قشر در پی داشته باشد.
▪️این جمعیتی که در سانفرانسیسکو میبینید شاید در طول تاریخ آمریکا حتی در زمان جنگ ویتنام هم بی گسابقه باشد. خواسته این معترضان بسیار متفاوت از آن چیزی است که در طول تمام اعتراضات چند دهه گذشته آمریکا شاهد آن بوده و به همین دلیل هم به شدت سرکوب میگردد چرا که اگر این خواستهها بتواند مسیری برای محقق شدن پیدا کند، دیگر اعتباری برای راست گراهای افراطی، گلوبالیستها و لیبرالها باقی نخواهد ماند.
▪️شدت عمل پلیس، گارد ملی و حتی ارتش آمریکا برای سرکوب اعتراضات به هر قیمت ممکن به این دلیل است که بعد از اینکه کسی جرات نکند در آمریکا دست به اعتراض بزند. این میزان خشونت بیسابقه و وحشتناک آن هم از آمریکای مدعی دموکراسی و معترض دیگر کشورها در برخورد با اعتراضات داخلی خود، چهره واقعی دیکتاتوری حزبی را نشان میدهد. یک الیت بسیار کوچک و محدود که بر آمریکا (و مدعی حکومت بر جهان) حکومت میکند و اجازه نمیدهد دیگران نفس بکشند و همه به نوعی برده آنها به شمار میروند. تلاش برای آزادی از این بردگی هزینههای هنگفتی دارد که اگر جامعه آمریکا قبول کند که آن را بپردازد در طول چند دهه آینده شاید قابل دسترسی باشد.
@syriankhabar
مرثیهها را باید در ثانیههایی سرود که در آن پرواز برای همیشه باشد، مرثیه را برای کسی باید سرود که معنای وصل را بداند و در شوق رسیدن به دوست بال بال بزند، مرثیه را باید در روزگاری بر زبان جاری کرد که به یادگار بماند و دهان به دهان تاریخ را با خود حلاجی کند و مرزها را بشکافد تا نسلها از آن یاد بگیرند و آن را به یاد داشته باشند....
بامداد جمعه که میشود، دقیقهها که میگذرند، ثانیهها که سر میرسند و آن لحظهای که باید زبان را بچرخانم تا این کلمات بر صفحه روزگار ثبت گردد، تمام فکرم به تو مشغول می گردد، تمام ذهنم به فرودگاه بغداد ختم میشود، همه نگاهم به زمانی میرود که تو در میان ما نیستی و اما ما نمیتوانیم به بی تو نبودن عادت کنیم این سختترین قسمت ماجرا است که شاید زمان برند حاکم گردد اما فراموشی هرگز.
تابستان است گرما بیداد میکند, روزها به بلندای آن شبی هستند که تو را از ما گرفتند و شبها به کوتاهی لحظهای که پر کشیدی و آسمانی شدی؛ این قسمت داستان ما چقدر تلخ میگذرد، چقدر سخت میگذرد، چقدر در هیاهوی کلمات نمیتوان واژهای برای وصف آن پیدا کرد....
@syriankhabar