#خورشیدی در میان مقدسین عالم...
#انسان_۲۵۰_ساله
اگر این حادثه_قیام #امام_حسین_علیه_السلام _ را دقیق در نظر بگیرید، شاید بشود گفت انسان می تواند در حرکت چند ماهه ی حضرت ابی عبدالله علیه السلام، از آن روزی که از مدینه خارج شد و به طرف مکه آمد، تا آن روزی که در کربلا شربت گوارای شهادت را نوشید بیش از صد درس مهم را بشمارد.
ممکن است هر اشاره ی آن بزرگوار، یک درس باشد که هر کدام برای یک امت، برای یک تاریخ و یک کشور، برای تربیت خود و اداره ی جامعه و قرب به خدا، درس است.
به خاطر این است که حسین بن علی علیه السلام در دنیا مثل #خورشیدی_در_میان_مقدسین_عالم، این گونه می درخشد.
کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص۱۶۹
#جلسه_شانزدهم
#امام_حسین
@t_manzome_f_r
#اسلام، #فاطمه_زهرا (سلام الله علیها) را به عنوان نمونه و اسوهی زن معرفی میکند.
آن، زندگی ظاهری و جهاد و مبارزه و دانش و سخنوری و فداکاری و شوهرداری و مادری و همسری و مهاجرت و حضور در همهی میدانهای سیاسی و نظامی و انقلابی و برجستگی همه جانبهی او که مردهای بزرگ را در مقابلش به خضوع وادار میکرد.
@t_manzome_f_r
#اسلام، #فاطمه_زهرا (سلام الله علیها) را به عنوان نمونه و اسوهی زن معرفی میکند. این هم مقام معنوی و رکوع و سجود و محراب عبادت و دعا و صحیفه و تضرع و ذات ملکوتی و درخشندگی عنصر معنوی و همپایه و هم وزن و همسنگ #امیرالمؤمنین (علیه السلام) و پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) بودن اوست. زن، این است. الگوی زنی که #اسلام میخواهد بسازد، این است.
@t_manzome_f_r
حفظ قرآن مهم است، من از نوجوانها خواهش میکنم که قدر سنین فراگیری و حفظ را که الان در آن هستند بدانند و قرآن را حفظ کنند. بنده اگر از موجودیهای معنوی چیزی داشته باشم که ندارم، اگر میداشتم، حاضر بودم بدهم و حفظ قرآن را در مقابل بگیرم.
@t_manzome_f_r
هدایت شده از تولیداتِ طرح
09_Jalase-6.mp3
6.25M
📗بریدهای از جلسۀ ششم کتاب طرح کلی اندیشۀ اسلامی در قرآن
نویدها (1)
بحث دربارۀ ايمان درحقيقت يك بحث مقدماتیست. ما براى اينكه فهميدن دين و شناخت اصول اساسى اعتقادىِ دين، در ما شوقى برانگيزد، بهطورىكه بهصورت جدّى دنبال فهم دين و شناخت دين حركت كنيم، براى اين كار محتاج هستيم به اينكه قيمت ايمان و كيفيت ايمان را بدانيم. بحث ما دربارۀ ايمان، ازاينجهت و بدينخاطر بود.
دو، سه مسئلهاى كه دربارۀ ايمان گفته شد، دو، سه مسئلۀ اساسى و مهم بود. از جمله اين بود كه ايمان بايد آگاهانه باشد، نه كوركورانه. ديگر اين بود كه ايمان بايد با تعهد و عمل توأم باشد، تعهدآفرين باشد و زايندة عمل و نه يك باور خشكوخالى در دل و در مغز. ديگر اين بود كه مؤمنِ متعهد، آنوقتى مؤمن است كه ايمانش گاهگاهى نباشد، فرصتطلبانه نباشد، نفعطلبانه نباشد، بلكه هميشگى باشد، همهجایى باشد، همگانى باشد، همهجانبه باشد. اينها مسائلى است كه در زمينۀ ايمان به آنها اشاره شد و لازم بود دانستن آنها.
قبل از آنىكه وارد اصل موضوعات مورد نظر، يعنى معارف اعتقادى اسلام بشويم، يك بحث كوتاه ديگر هم ضرورت دارد كه اجباراً آن بحث را امروز آغاز مىكنيم، فردا هم دنبالۀ آن بحث ادامه پيدا مىكند.
..و آن بحث اين است كه حالا براى اينكه ما ارزش ايمان را و نتيجۀ ايمان را بدانيم، لازم است از مژدهها و نويدهایى كه خدا به مؤمنين داده است، آگاهى پيدا كنيم، ببينيم خداى متعال براى مؤمن، درمقابل ايمانش و درمقابل عمل شايستهاش و انجام تعهداتش، متقابلاً چه چيزى را تعهد مىكند. انسانى كه عادت به دادوستد كرده است، با مبادله زندگى را گذرانيده است، دوست دارد ببيند مبادلۀ او با خدا، به چه صورت است. او ايمان مىآورد و بر اثر آن ايمان متعهد مىشود، متقابلاً دوست دارد بداند خدا چه تعهدى درمقابل او بر عهده مىگيرد، چه مژدهاى و چه نويدى به او مىدهد. اين يك مسئلهاى است كه ازنظر مؤمن و ازنظر كسى كه مىخواهد در وادى ايمان، ثابتقدم و راسخ و استوار باشد، موضوع جالب، شيرين، خواستنى و دوستداشتنىست، اميدبخش به مؤمن است.
#خلاصه
#کتاب_اول
#جلسه_ششم
#کتاب_طرح_کلی_اندیشه_اسلامی
@t_manzome_f_r
توصیه ی خواص به #امام_حسین_علیه_السلام
#انسان_۲۵۰_ساله
به #امام_حسین (علیه السلام) میگفتند شما در مدینه و مکه محترمید و در یمن، آن همه شیعه هست، به گوشه ای بروید که با یزید کاری نداشته باشید، یزید هم با شما کاری نداشته باشد.
این همه مرید، این همه شیعیان؛ زندگی کنید، عبادت و تبلیغ کنید!
چرا قیام کردید؟
قضیه چیست؟
این، آن سوالِ #اصلی است، این، آن درسِ اصلی است.
کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص۱۷۰
#جلسه_شانزدهم
#امام_حسین
@t_manzome_f_r
هدایت شده از تولیداتِ طرح
10_Jalase-7.mp3
4.81M
📗بریدهای از جلسۀ هفتم کتاب طرح کلی اندیشۀ اسلامی در قرآن
نویدها (۲)
من فقط میخواهم این دو، سه لغت را معنا کنم. اطمینان؛ پس اطمینان یعنی چه؟ خلاصۀ کلام این شد که اطمینان یعنی طمأنینة روحِ انسان، آرامشِ دل انسان، دل آرام باشد. یعنی چه آرام باشد؟ نهاینکه بیتحرک باشد، نهاینکه پیش نرود و پیشرفت نداشته باشد؛ یعنی جاذبههای گوناگون او را به اینسو و آنسو نکشاند، اسباب زحمت او نشود. عشقها و مِهرها و هواها و هوسها، هرکدامی بر او حکومت نکند، بلکه بر اثر سنگینیِ بارِ ایمان، آرام و مطمئن، اما با سرعت هرچه تمامتر بهسوی مقصودِ انسانیت، مقصودِ خلقت حرکت کند، این است معنای اطمینان.
بعد، جملۀ دوم سکون است. سکون هم به همین معناست. «ثُمَّ اَنزَلَ اللهُ سَكينَتَهُ عَلى رَسولِهِ»
#خلاصه
#کتاب_اول
#جلسه_هفتم
#کتاب_طرح_کلی_اندیشه_اسلامی
@t_manzome_f_r
#شهادت_صحیح_اسلامی...
#انسان_۲۵۰_ساله
شهادتی را که ما در شرع مقدس میشناسیم و در روایات و آیات قرآن از آن نشان میبینیم، معنایش این است که انسان به دنبال هدف مقدسی که واجب یا راجح است، برود و در آن راه، تن به کشتن هم بدهد.
این، آن #شهادتِ_صحیح_اسلامی است.
کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص۱۷۱
#جلسه_شانزدهم
#امام_حسین
@t_manzome_f_r
درسی برای #همه_تاریخ...
#انسان_۲۵۰_ساله
اگر بخواهیم هدف #امام_حسین (علیه السلام) را بیان کنیم، باید اینطور بگوییم که هدف آن بزرگوار عبارت بود از انجام دادن یک #واجب_عظیم از #واجبات_دین، که آن واجب عظیم را هیچ کس قبل از امام حسین -حتی خود پیغمبر- انجام نداده بود. نه پیغمبر این واجب را انجام داده بود، نه امیرالمؤمنین، نه امام حسن مجتبی، واجبی بود که در بنای کلی نظام فکری و ارزشی و عملی اسلام، جای مهمی دارد.
امام حسین این واجب راعمل کرد تا درسی برای همهی تاریخ باشد.
کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص۱۷۲
#جلسه_شانزدهم
#امام_حسین
@t_manzome_f_r
مجموعه احکام برای #سعادت_بشر...
#انسان_۲۵۰_ساله
#پیغمبر_اکرم و هر پیغمبری وقتی که میآید، یک مجموعهی احکام میآورد، این احکامی را که پیغمبر میآورد، بعضی #فردی است و برای این است که انسان خودش را اصلاح کند؛ بعضی #اجتماعی است و برای این است که دنیای بشر را آباد و اداره کند و اجتماعات بشر را به پا بدارد. مجموعهی احکامی است که به آن #نظام_اسلامی میگویند.
کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص۱۷۴
#جلسه_شانزدهم
#امام_حسین
@t_manzome_f_r
زمانی که #فقر، #فساد و #جهل از بین می رود...
#انسان_۲۵۰_ساله
در زمان پیغمبر #حکومت_اسلامی و #جامعهی_اسلامی تشکیل شد، #اقتصاد_اسلامی پیاده شد، #جهاد_اسلامی برپا و #زکات_اسلامی گرفته شد؛ یک کشور و یک نظام، اسلامی شد.
مهندس این نظام و راهبر این قطار در این خط، #نبی_اکرم و آن کسی است که به جای او مینشیند.
خط هم روشن و مشخص است. باید جامعهی اسلامی و فرد اسلامی از این خط، بر روی این خط و در این جهت و از این راه حرکت کند؛ که اگر چنین حرکتی هم انجام گیرد، آن وقت انسانها به کمال میرسند؛ انسانها صالح و فرشتهگون میشوند، ظلم در میان مردم از بین میرود؛ بدی، فساد، اختلاف، فقر و جهل از بین میرود.
بشر به خوشبختی کامل میرسد و بندهی کامل خدا میشود.
کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص۱۷۴
#جلسه_شانزدهم
#امام_حسین
@t_manzome_f_r
راه رسیدن به حقایق قرآن.mp3
2.81M
آنچه که ما را به حقایق #قرآن می رساند، تدبر در قرآن است.
نقش #قرآن این است که ما را از لحاظ ماده و معنا اعتلا ببخشد.
#به_مناسبت_ماه_رمضان
#سید_علی_خامنه_ای
@t_manzome_f_r