◀️ در شرایطی که دولت جدید فاقد نیروهای مسلح بوده و افزایش روزافزون تنش ها در قره باغ نیاز به یک بازیگر قدرتمند و مسلح را بیش از پیش ضروری جلوه می داد، فضای سیاسی جمهوری آذربایجان شاهد نقش آفرینی دوگانه ای گردید بدین ترتیب که مناصب حکومتی در اختیار کمونیست های سابق باقی ماند اما جبهه خلق آذربایجان به مدد هواداران مسلح خود عملا قدرت را در مناطق بحرانی به دست گرفت.
◀️به بیان بهتر، رقابتی داخلی بین دولت فاقد ارتش (کمونیستهای سابق) و ارتش فاقد دولت (جبهه خلق) شکل گرفت که هرکدام سریعا به دنبال پر کردن خلأ قدرت خویش بودند.
پر واضح است که در چنین شرایطی، بحرانی تر شدن هرچه بیشتر اوضاع اجتماعی به سود جبهه خلق بود چرا که آنها قادر بودند با استفاده از نیروهای مسلح تحت امر خود بر سیطره قدرت خود بیافزایند در حالیکه تلاش های بی وقفه دولت مطلب اف برای حل و فصل مناقشه قره باغ از طریق مذاکره با گروههای ارمنی، زنگ خطر مهمی برای جبهه خلق به شمار می رفت چرا که بی شک پروژه بعدی دولت پس از توقف خشونتها، خلع سلاح نیروهای غیررسمی و محدود نمودن حق استفاده از سلاح برای نیروهای مسلح تحت امر دولت می بود که این مساله می توانست به معنای رنگ باختن قطعی آرزوهای دور و دراز جبهه خلق برای دستیابی به قدرت باشد.
3⃣
◀️جمعه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۷۱ مصادف با ۷ می ۱۹۹۲، مذاکراتی بین روسای جمهور آذربایجان و ارمنستان به میزبانی تهران برگزار گردید که بر اساس بیانیه منتشره توسط روسای جمهور سه طرف، به مدت هفت روز در تمامی جبهات قره باغ آتش بس اعلام شده و طرفین نسبت به آغاز مذاکرات صلح در قره باغ بین نمایندگان آذربایجانی و ارمنی با نظارت معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران توافق نمودند.
◀️پر واضح است که موفقیت این مذاکرات به مذاق بازیگران سیاسی قفقاز خوش نیامد چرا که تیم دیپلماسی ایران با به دست گرفتن ابتکار عمل در فرآیند حل و فصل مناقشه می توانستند گوی سبقت را در موازنه قدرت قفقاز از رقبایی چون ترکیه و ایالات متحده بربایند. چنانکه پیشتر نیز گفته شد، جبهه خلقی ها نیز تمایلی نداشتند که بحران توسط دولت مطلب اف به پایان برسد به علاوه که این رویداد می توانست آینده سیاسی آنها را که تمایلات ضد ایرانی عمیقی داشتند به خطر بیندازد لذا روز شنبه ۱۹ اردیبهشت مصادف با ۸ مه۱۹۹۲ (تنها یک روز پس از امضای بیانیه تهران) ۲۵۰۰ نیروی مسلح وابسته به جبهه خلق آذربایجان در حدود ساعت ۲۰ به وقت محلی، شهر استراتژیک شوشا را تخلیه کرده و اندک نیروهای محلی باقیمانده نیز نتوانستند در مقابل ۷۰۰ مهاجم ارمنی مقاومت نمایند و این شهر به همراه روستاهای آذری نشین حوالی خود سقوط کرد.
4⃣
◀️ جبهه خلقی ها امیدوار بودند راهپیمایی های گسترده ای در نقاط مختلف کشور در واکنش به سقوط شهر شوشا به وقوع پیوسته و دولت وقت تحت فشار مردم و مجلس، مجبور به کناره گیری شود اما چنین اتفاقی رخ نداد لذا رهبران جبهه خلق درصدد اجرای نقشه دیگری برآمده و با فراخواندن نیروهای مسلح خود از جبهه ها به پایتخت به منظور اجرای یک کودتای نظامی، قدرت را قبضه کردند که البته نیروهای ارمنی با استفاده از خالی بودن جبهات، مناطق بیشتری را اشغال کردند.
◀️دوستان گرامی خدمت شما عارض شویم که با وجود آنکه مدارک مستدلی مبنی بر دست داشتن طرف های خارجی در کودتای مزبور وجود ندارد اما دولت جدید علاقه شدیدی به توسعه روابط سیاسی و اقتصادی با ترکیه و امریکا از خود نشان داده و جمهوری اسلامی ایران را از فرآیند میانجی گری مناقشه قره باغ به کلی کنار گذاشت. اگرچه معاون وزیرخارجه ایران نیز چند روز پس از سلسله وقایع مذکور، برای اجرای بندهای توافق نامه به باکو سفر کرد اما مقامات جدید جمهوری آذربایجان، آشکارا عدم تمایل خود به نقش آفرینی ایران در مناقشه قره باغ را اعلام کرده و بار دیگر ادعاهای ارضی خود در مورد استانهای شمال غرب ایران را پیش کشیدند.
5⃣
◀️حاکمیت جبهه خلق از همان روزهای نخستین با چالش های جدی روبرو گردید.. #تخلیه پایگاههای مرزی توسط واحد های جبهه خلق به منظور اجرای کودتا در باکو منجر به سقوط این پایگاهها گردیده بود و با برقراری ارتباط زمینی بین ارمنستان و ناحیه خودمختار قره باغ کوهستانی، جمهوری ارمنستان به بازیگر فعالی در این مناقشه مبدل شد در حالی که تا پیش از آن، تنها به عنوان حامی معنوی ارمنی های قره باغ محسوب می شد لذا گسترش دامنه بحران را می توان از نخستین نتایج حاکمیت جبهه خلق دانست که به سبب آن، شهرها و روستاهایی که قربانی مقاصد سیاسی این جریان سیاسی شدند، هرگز پس گرفته نشدند.
6⃣
◀️از جمله مهمترین رویداد ها در حوزه روابط خارجی آن برهه می توان به آغاز مناسبات با رژیم صهیونیستی و تیرگی روابط با جمهوری اسلامی در سایه ادعاهای ارضی نسبت به استانهای شمال غرب ایران اشاره کرد.
یکسال بعد، دیپلمات های اعزامی به ترکیه که به منظور دریافت کمک های نظامی بدان کشور سفر کرده بودند، نه تنها دست خالی به باکو بازگشتند بلکه دولت وقت ترکیه حتی حاضر به توقف صادرات برق و گندم به ارمنستان نشد و بازتاب این خبر در جراید آذربایجان، سیاستهای حزب حاکم را تحت انتقادات شدیدی قرار داد تا جاییکه برخی جریان های سیاسی خواستار بازنگری در روابط با جمهوری اسلامی ایران و بازگشت مجدد تهران به فرآیند مدیریت بحران قره باغ شدند لذا وزیر کشور وقت به منظور کنترل اذهان عمومی، افسانه حمایت ایران از جمهوری ارمنستان در جریان مناقشه قره باغ را مطرح نمود اما با این حال، ارسال محموله های بشردوستانه برای جنگ زدگان آذربایجانی هرگز از سوی ایران قطع نشد.
7⃣
◀️دوستان بزرگوار گذشته از بحث های دلایل اختلافات میان آذربایجان و ارمنستان مساله مهم امروزه این است که این دو کشور خواسته یا ناخواسته پای اختلافات دیگر کشورها را به اختلاف فیما بین خود باز کرده اند و حال ممکن است این جنگ به مچ اندازی میان دیگر کشورها و تصفیه حساب میان آنها در این محدوده تبدیل گردد و آذربایجان و ارمنستان به واسطه های آنها تبدیل گردند.
◀️علیرغم روابط خوب باکو با تهران و مسکو اما آذربایجان با برقراری رابطه نزدیک با اسرائیل و ایالات متحده آمریکا و اجازه احداث پایگاه های نظامی و تجسسی اسرائیل و آمریکا در خاک خود موجبات ناراحتی ایران و روسیه را از سیاست های این کشور فراهم کرده.
8⃣
◀️از سوی دیگر جنگ انرژی میان ترکیه و اروپا منجر به آن شده که ترکیه تمایل داشته باشد خط لوله نفت و گاز از آذربایجان به سمت ترکیه کشیده شود و برای محقق شدن این امر نیاز است این لوله از قره باغ و بگذرد و به همین دلیل آذربایجان را تشویق می کند تا تلاش کند قره باغ را از ارمنستان پس بگیرد.
اخیرا نیز به دلیل تلاش ارمنستان برای تقویت روابط خود با ایالات متحده آمریکا کدورت هایی میان ایران و ارمنستان ایجاد شد اما این کدورت ها در حدی نبود که بخواهد روی روابط اقتصادی و سیاسی ایران و ارمنستان تاثیر زیادی بگذارد، گو اینکه برخی بانک ها و شرکت های ارمنی اقدام به تمکین به تحریم های آمریکا بر علیه ایران نمودند
به هر حال باید توجه کرد که بخش بزرگی از اهالی ارمنستان یا اصالتا ایرانی تبار هستند و یا اینکه با ارامنه ایران رابطه خویشاوندی دارند.
9⃣
◀️از سوی دیگر نمی توان انکار کرد که به دلیل مسایل قومیتی (حدود 30-40 درصد مردم ایران آذری تبار هستند) و مسایل مذهبی (آذربایجان دومین بزرگترین کشور دارای اکثریت اهل تشیع در جهان به شمار می آید) بخش بزرگی از مردم ایران قلبا کنار آذربایجانی ها قرار دارند.
◀️در جنگ های قبلی میان ارمنستان و آذربایجان هم مشاهده کردیم که تعداد زیادی از ایرانی های آذری خودسر به آذربایجان رفتند تا کنار آذری ها بجنگند و ایرانی های ارمنی خودسر به ارمنستان رفتند تا کنار ارمنی ها بجنگند.
🔟
◀️ دوستان آمریکایی ها واسراییلی ها به خوبی می دانند که جنگ و درگیری میان آذربایجان و ارمنستان تاثیر مستقیم بر روی ایران دارد و بیشترین صدمه ها را به ایران وارد می کند.
◀️همین که برخی خمپاره ها و موشک های طرفین به اشتباه در خاک ایران سقوط می کند خود کافی است که نشان دهد چه قدر خطرات این جنگ به ایران نزدیک است.!!!!
◀️شاید دیگر کشورها بخواهند در این جنگ دخالت کنند وآذربایجان و ارمنستان را به عنوان واسطه های اختلافات خود تبدیل کنند اما برای ایران این ماجرا یک #تهدید بالقوه امنیتی و سیاسی و حتی قومی به حساب می آید.!!!
◀️برخی کارشناسان باور دارند آمریکایی ها و اسراییلی ها پشت پرده شعله این جنگ را روشن کردند تا ایرانی ها روی خطرات آن متمرکز شوند و آنها بتوانند به راحتی به تحرکات خود در عراق و سوریه ولبنان و فلسطین بر علیه متحدین ایران انجام دهند که خود بنده هم این عقیده را با توجه به حساسیت امنیتی بندر لبنان و مسایل حاشیه ای امنیتی عراق و یمن و افغانستان سوریه و حتی مسایل داخلی ایران وامریکا ؛ شعله ور شدن یه حاشیه امنیتی جدید به یقین دستکاری شده است
1⃣1⃣
◀️دوستان دقت فرمایید که ادامه این درگیری ها می تواند #آذربایجان را بیش از پیش به آمریکا و اسرائیل جهت دریافت کمک های نظامی و اطلاعاتی وابسته کند و بالطبع آنها نیز می توانند امتیازات بیشتری از آذربایجان برای ایجاد پایگاه های نظامی و امنیتی در این کشور دریافت کنند و راه ارتباطی ایران و روسیه را قطع کنند.!!!
◀️یکی از پروژه های بزرگی که امروزه بنا است میان ایران و روسیه از یک طرف و ایران و چین از طرف دیگر انجام شود خط ارتباط #ریلی از خلیج فارس تا روسیه و اروپا است که از #خاک آذربایجان می گذرد و تا به حال آمریکایی ها فشارها و سنگ اندازی های زیادی برای توقف این پروژه ها انجام داده اند
حتی می توان گفت ماجرای جنگ سوریه و لیبی هم به این جنگ کشیده شده و امروزه بسیاری باور دارند که ترک ها تلاش دارند جبهه #قره باغ را شعله ور کنند تا #جبهه ادلب آرام گردد.!!!
1⃣2⃣
◀️اختلافات فیما بین کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و ترکیه هم پایش به این جنگ باز شده و به دلیل حمایت ترکیه از آذربایجان برخی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس تلاش دارند از ارمنستان حمایت کنند تا ترکیه را درگیر این جنگ کنند.
◀️اختلافات فیما بین ترکیه و اروپا هم به این جنگ کشیده شده و در حالی که ترکیه طرف آذربایجان را گرفته اروپایی ها طرف ارمنستان را گرفته اند.
دوستان نیاز نیست فردی کارشناس خبره باشد تا متوجه شود بلکه این مهره چینی ها ثابت می کند ماجرا بیش از تصور پیچیده شده و به قول معروف خیلی شیر تو شیر شده.
کشورهایی که در جاهای دیگر روبروی هم قرار دارند اینجا در کنار هم قرار دارند و آنهایی که منافعشان در جای دیگر با هم در تضاد است اینجا با هم در تلاقی است، و برعکس.
1⃣3⃣
◀️با توجه به این شرایط اگر جنگ بیشتر از این طولانی شود قطعا آنقدر پیچیده می شود که به هیچ وجه امکان بازکردن گره هایش حتی با دندان هم وجود نخواهد داشت.!!!
◀️دوستان با توجه به همه این شرایط باید توقع داشت #ایران بیش از دیگر کشورها دلواپس خطرات جنگ قره باغ باشد و تلاش کند از روابط خوب خود را آذربایجان و ارمنستان استفاده کند تا بلکه طرفین را به میز مذاکره بکشاند و مجددا آتش بس برقرای شود و گره ای را که با دست می شود باز کرد به دندان نسپارد...
اللهم صل علی محمد وال محمد و عجل فرجهم
موفق و سربلند باشید
#قریش حسین پور
─═༅𖣔❁﷽❁𖣔༅═─
🇮🇷 #طرح_مشترک_390_گروه_ولایی
#عماریون_رهبریم
🕰ساعت:21/00
🗓تاریخ99/07/10
🔍☆◁#کنفرانس
🚘☆◁#صنعت خودرو سازی،صنعت #تسلیحاتی
🚀☆◁#تفاوت آشکار در #رویکرد و#نتیجه
📖☆◁#تجربه ای روشنگر و#آموزنده
🎙ارائه:جناب استاد #ربانی
👤◁طرح #سوال
🆔@zmfmsm
🔮اجرا:گروه #فاطمیون
https://eitaa.com/joinchat/2075262987C7fe08b21a1
─═༅𖣔🌺𖣔༅═─
🇮🇷#اتحادیه_عماریون
258.5K
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
🇮🇷 #عماریون_رهبریم
🔍☆◁#کنفــــرانس
🚘☆◁#صنعت خودرو سازی،صنعت #تسلیحاتی
🚀☆◁#تفاوت آشکار در #رویکرد و#نتیجه
📖☆◁#تجربه ای روشنگر و#آموزنده
🎙ارائه:جناب استاد #ربانی
🔮 #اتحادیه_عماریون
┄┅═❁1⃣❁═┅┄
436K
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
🇮🇷 #عماریون_رهبریم
🔍☆◁#کنفــــرانس
🚘☆◁#صنعت خودرو سازی،صنعت #تسلیحاتی
🚀☆◁#تفاوت آشکار در #رویکرد و#نتیجه
📖☆◁#تجربه ای روشنگر و#آموزنده
🎙ارائه:جناب استاد #ربانی
🔮 #اتحادیه_عماریون
┄┅═❁2⃣❁═┅┄
431.4K
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
🇮🇷 #عماریون_رهبریم
🔍☆◁#کنفــــرانس
🚘☆◁#صنعت خودرو سازی،صنعت #تسلیحاتی
🚀☆◁#تفاوت آشکار در #رویکرد و#نتیجه
📖☆◁#تجربه ای روشنگر و#آموزنده
🎙ارائه:جناب استاد #ربانی
🔮 #اتحادیه_عماریون
┄┅═❁3⃣❁═┅┄
434.5K
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
🇮🇷 #عماریون_رهبریم
🔍☆◁#کنفــــرانس
🚘☆◁#صنعت خودرو سازی،صنعت #تسلیحاتی
🚀☆◁#تفاوت آشکار در #رویکرد و#نتیجه
📖☆◁#تجربه ای روشنگر و#آموزنده
🎙ارائه:جناب استاد #ربانی
🔮 #اتحادیه_عماریون
┄┅═❁4⃣❁═┅┄
396.4K
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
🇮🇷 #عماریون_رهبریم
🔍☆◁#کنفــــرانس
🚘☆◁#صنعت خودرو سازی،صنعت #تسلیحاتی
🚀☆◁#تفاوت آشکار در #رویکرد و#نتیجه
📖☆◁#تجربه ای روشنگر و#آموزنده
🎙ارائه:جناب استاد #ربانی
🔮 #اتحادیه_عماریون
┄┅═❁5⃣❁═┅┄
374.4K
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
🇮🇷 #عماریون_رهبریم
🔍☆◁#کنفــــرانس
🚘☆◁#صنعت خودرو سازی،صنعت #تسلیحاتی
🚀☆◁#تفاوت آشکار در #رویکرد و#نتیجه
📖☆◁#تجربه ای روشنگر و#آموزنده
🎙ارائه:جناب استاد #ربانی
🔮 #اتحادیه_عماریون
┄┅═❁6⃣❁═┅┄
542.3K
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
🇮🇷 #عماریون_رهبریم
🔍☆◁#کنفــــرانس
🚘☆◁#صنعت خودرو سازی،صنعت #تسلیحاتی
🚀☆◁#تفاوت آشکار در #رویکرد و#نتیجه
📖☆◁#تجربه ای روشنگر و#آموزنده
🎙ارائه:جناب استاد #ربانی
🔮 #اتحادیه_عماریون
┄┅═❁7⃣❁═┅┄
592K
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
🇮🇷 #عماریون_رهبریم
🔍☆◁#کنفــــرانس
🚘☆◁#صنعت خودرو سازی،صنعت #تسلیحاتی
🚀☆◁#تفاوت آشکار در #رویکرد و#نتیجه
📖☆◁#تجربه ای روشنگر و#آموزنده
🎙ارائه:جناب استاد #ربانی
🔮 #اتحادیه_عماریون
┄┅═❁8⃣❁═┅┄
422.8K
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
🇮🇷 #عماریون_رهبریم
🔍☆◁#کنفــــرانس
🚘☆◁#صنعت خودرو سازی،صنعت #تسلیحاتی
🚀☆◁#تفاوت آشکار در #رویکرد و#نتیجه
📖☆◁#تجربه ای روشنگر و#آموزنده
🎙ارائه:جناب استاد #ربانی
🔮 #اتحادیه_عماریون
┄┅═❁9⃣❁═┅┄
377K
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
🇮🇷 #عماریون_رهبریم
🔍☆◁#کنفــــرانس
🚘☆◁#صنعت خودرو سازی،صنعت #تسلیحاتی
🚀☆◁#تفاوت آشکار در #رویکرد و#نتیجه
📖☆◁#تجربه ای روشنگر و#آموزنده
🎙ارائه:جناب استاد #ربانی
🔮 #اتحادیه_عماریون
┄┅═❁🔟❁═┅┄
صنعت.خودرو.صنعت تسلیحاتی.ربانی99710.mp3
32.12M
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
🇮🇷 #عماریون_رهبریم
🔍☆◁#کنفــــرانس
🚘☆◁#صنعت خودرو سازی،صنعت #تسلیحاتی
🚀☆◁#تفاوت آشکار در #رویکرد و#نتیجه
📖☆◁#تجربه ای روشنگر و#آموزنده
🎙ارائه:جناب استاد #ربانی
🔮 #اتحادیه_عماریون
┄═❁1⃣2⃣❁═┄
502K
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
🇮🇷 #عماریون_رهبریم
🔍☆◁#کنفــــرانس
🚘☆◁#صنعت خودرو سازی،صنعت #تسلیحاتی
🚀☆◁#تفاوت آشکار در #رویکرد و#نتیجه
📖☆◁#تجربه ای روشنگر و#آموزنده
🎙ارائه:جناب استاد #ربانی
🔮 #اتحادیه_عماریون
┄═❁1⃣1⃣❁═┄