🔷امام هشتم علیه السلام با درایت و کیاست خود، این حرکت و جهاد علمی را در هر مقطعی از حکومت عباسیان، مناسب و مطابق با شرایط خاص حاکم بر آن زمان یا مکان، مدیریت میکرد و در این جهت از شیوهها و سیرههای متفاوت
و
مناسب با زمان و مکان استفاده مینمود،
🔶 لذا حرکت فکری و سیرة علمی امام رضا علیه السلام را در طول حیات شان میتوان به سه بخش تقسیم کرد:
👇👇👇
1⃣. تشکیل مدرسه علمی در مدینه؛
2⃣. تألیف کتب علمی و اعتقادی؛
3⃣ تشکیل مجالس مناظره با فرقههای گوناگون.
❇️امام هشتم علیه السلام با تشکیل مدرسة علمی و محفل درس و بحث، مبارزة علمی خویش را در مقابل منحرفین و معاندین اسلام شروع کرد
✅ در این مدرسه عظیم، کارهای بسیار بزرگ و تأثیرگذار علمی و فرهنگی انجام گرفت که به طور مختصر به آنها اشاره میکنیم:
🔰🔰🔰
🔷امام رضا علیه السلام در طول تدریس و مباحث علمی خویش در مدینه بیش از ۳۱۳ شاگرد را تربیت کرد و آنان با مسافرت به نقاط مختلف و شهرهای گوناگون، آنچه را در محضر امام رضا علیه السلام آموخته بودند، منتشر کردند.
در این مقطع گروهی دربارة امامان معصوم علیهم السلام مبالغه و اغراق کرده و امامان را اختیاردار تمام عالم دانسته و میگفتند خداوند تدبیر این عالم و جهان را به امامان واگذار کرده است.
🔷به طور حتم این حرکت و اعتقاد ناشایست که یا از روی جهل و نادانی و یا به هدف تخریب چهرة امامان و فاصله دادن مردم از آنان انجام میگرفت، عواقب بدی را به همراه داشت.
📝امام هشتم در مدرسة علمیة خویش در مقابل این افراد موضع گیری قاطعی کرد و آنها را از مخالفین خود و کافر خواند و شاگردان و مردم را به اظهار بیزاری از آنها دعوت کرد.
ج) مبارزه با انحرافات فکری
🖍امام هشتم علیه السلام در مدرسه علمیه خویش در مقابل انحرافات قیام کرده و مقابله علمی با افکار انحرافی و غلط آنان را به شاگردان خویش میآموخت.
از امام رضا علیه السلام آثار و کتابهایی نقل شده است که صحّت و عدم صحّت اسناد این کتابها و آثار به امام هشتم علیه السلام نیازمند بررسی است:
🔰🔰🔰
الف) کتاب«فقه الرضا علیه السلام»👇👇
این کتاب در خصوص ابواب فقهی نوشته شده است و پیش از زمان علامه محمدتقی مجلسی (مجلسی اول) شناخته شده است.
والسلام علی من اتبع الهدی
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج_والعافیه_والنصر