🔉 درسگفتار
🔶 موضوع | بازخوانی کتاب حدیث پیمانه
🎙رسول لطفی
سلسله نشست مجازی جمعههای اندیشه
جلسه دوم
⏰ ۳۱ مرداد ۱۳۹۹
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
جلسه دوم.mp3
37.44M
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع | بازخوانی کتاب #حدیث_پیمانه
🎙رسول لطفی
سلسله نشست مجازی #جمعههای_اندیشه
جلسه دوم
🔹 تبیین ایده آقای پارسانیا از هستیشناسی اجتماع
🔹 تحلیل #انقلاب_اجتماعی از منظر حمید پارسانیا
🔗 لینک جلسه قبل را در اینجا بشنوید.
⚜️ @taammolat74
10.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 برشی از مقتل امام حسین(ع) اثر علامه عسگری
🎙راوی: وحید یامین پور
بخش نخست
⚜ @taammolat74
➖➖
یک عُمر مُزد نوڪریم را نخواستم
بگذار با لباس غلامے ڪفن شوم ...
#قدیمےترینرفیقمحسین🌱
⚜️ @taammolat74
🔰 جامعه حسینی یک امت است.
✍️ سیدمنیرالدین حسینی الهاشمی
🔸 پس از «فلسفه حرکت» بزرگترین گامی که برای #پرورش برداشته میشود، تنظیم «فلسفه تاریخ الهی» است. به یاد بیاورید وقتی که فلسفه تاریخ دروغین در دستگاه مارکس برای عدالت اجتماعی درست شد، توانست سالها نصف دنیا را به خود مشغول کند.
🔹 «در فلسفه تاریخ اسلامی، مشت دشمن باز میشود» معلوم میشود که #کارآمدیانسان، بر کارآمدی ابزار حاکم است. حکومتش هم خیلی بالاتر است. کارآمدی جامعه و امت نیز بر کارآمدی انسان حاکم است. کارآمدی ابزار، تابعی از کارآمدی انسان است و کارآمدی انسان تابعی است از کارآمدی جامعه.
🔸در دستگاه الهی «جامعه» برابر است با «امت» و #جامعهحسینی یک امت است. اگر یک جامعه بر این اساس شکل بگیرد، حرکت و رشدی خواهد داشت که بسیار عظیمتر از تمام تحرکاتی است که در تاریخ گزارش شده است. آنگاه خواهیم دید که آثار محبین حضرت اباعبدالله(سلاماللهعلیه) یا جامعه حسینی، در تاریخ چقدر است و این جوامع الهی هستند که در تحولات سیاسی، فرهنگی و اقتصادی محور واقع میشوند نه جوامع الحادی.
🔹 نکته آخر هم این است که گزارشهای بدست آمده از جوامع گذشته نیز، تازه معنادار میشود و انسان به مرتبه صحیحی از تحلیل دست پیدا میکند.
📚 مراقبه های عاشورایی، ص 43
⚜️ @taammolat74
🔰 عاشوراشناسی مطلقانگار و نتیجهگرا
در باب تفکر و عاشوراشناسی محمدرضا حکیمی
✍️ گفتوگو با سیدمحمد عیسینژاد
📍آقای حکیمی یک متفکر اصلاحگر و استراتژیست فرهنگی است که میخواهد برای مشکلات امروز در افق 20 ساله با مبانی اسلام و تاثیر از عاشورا، راهکار ارائه کند. ایشان اعتقاد دارد که در اسلام و قرآن سرمشقهایی برای تحول و توسعه داریم. داستان انبیا در قرآن، نهجالبلاغه، خطبههای فاطمی و عاشورا. عاشورا یک سرمشق برای تحول در انسان شیعی و ایرانی است. فلسفه سیاسی-اجتماعی ما از عاشورا برمیخیزد و علمای شیعه همین نگاه را دارند. تبیین و ارائه آقای حکیمی، ارائه خوبی است!
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
تاملات
🔰 عاشوراشناسی مطلقانگار و نتیجهگرا در باب تفکر و عاشوراشناسی محمدرضا حکیمی ✍️ گفتوگو با سیدمحمد
🔰 عاشوراشناسی مطلقانگار و نتیجهگرا
✍️ گفتوگو با سیدمحمد عیسینژاد
🔸بهنظر میرسد فلسفه سیاسی و اجتماعی شیعه دو منبع اساسی دارد که یکی عاشورا و دیگری مهدویت و انتظار است. ما هر تقریری از مساله عاشورا و انتظار داشته باشیم، خروجی خود را در فلسفه اجتماعی و سیاسی نشان میدهد. هر متفکر یا استراتژیستی که میخواهد برای کشور خود برنامهای براساس اسلام بریزد، طبیعتا بهسراغ این دو میرود. مرحوم شریعتی هم از عاشورا و هم از انتظار تفسیری دارد، شهیدمطهری و حضرتامام و رهبری هم همینطور. آقای حکیمی هم بهعنوان یک متفکر همین کار را کرده است.
🔹آقای حکیمی یک نثر فاخر فارسی دارد یعنی در کنار جلال آلاحمد که یک نثر انتقادی دارد و در کنار شریعتی که نثری گرم دارد، آقای حکیمی نثر فاخری در سبک خراسانی دارد که محکم و کوبنده است.آقای حکیمی با اینکه متفکر است و جایی که تصور میکنید یک بحث جدی را مطرح کند میبینید، نصیحت میکند و توصیه میکند و داستان نقل میکند. طبیعتا برای اینکه به اندیشه ایشان دست یابید باید مجموعه آثار وی را مطالعه کنید تا به یک جمعبندی برسید.
🔸فکر آقای حکیمی ادوار مختلفی دارد. ایشان یک دوره در قالب ایدئولوگ انقلاب «تفسیر آفتاب» را مینویسد و یک زمان قیام جاودانه را مینویسد که میخواهد از عاشورا که منبع فلسفه سیاسی اجتماعی شیعه است، بحث انقلاب اسلامی را تبیین کند و منتقد میشود. در یکجا هم مثل «عاشورا مظلومیت مضاعف» یا برخی دیگر از آثارش کاملا میخواهد راهش را از انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی جدا کند. کسی اگر پشت صحنه این ادوار را نداند، طبیعتا نمیفهمد و احساس میکند متناقض یا ثقیل است یا بیمعناست.
💢وقتی انقلاب اسلامی بهوجود آمد ایشان تفسیر آفتاب را نوشت یعنی یک متفکر و استراتژیستی است که برای کوبیدن و نقد اشتباهات وقت میگذارد و ادبیات محکم خراسانی هم دارد. یکی مثل امام متفکری بود که نظریه ولایتفقیه را مطرح کرد و پیادهاش کرد. یکی مثل علامه طباطبایی مطالبی را مطرح میکند اما خودش اهل اقدام نیست یا کسی مثل شیخ انصاری که تئوریپردازی میکند و شاگردانش مثل آخوند خراسانی و میرزایشیرازی اجرا میکنند. یکی هم مثل نایینی فقط تئوریپرداز است. سنخی هم داریم مثل خواجهنصیر که کلام شیعه را بازنویسی میکند و حکومت عباسیان را از بین میبرد. آقای حکیمی از سنخ دوم است یعنی میآید اتفاقات افتاده را نقد میکند. اینکه اهل اقدام نیستند البته از ارزش کار آنها کم نمیکند.
🔗 متن کامل این یادداشت را در اینجا بخوانید.
⚜️ @taammolat74
🔉 پادکست صوتی
🔶 موضوع |برای عاشورا سراغ چه کتابهایی برویم؟!
🎙دکتر سعید طاووسی مسرور
آینهای در برابر آینه داران ، نشریه چند رسانهای رِباط
مجلس اول
⏰محرم الحرام 1442 / 31 مرداد 1399
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
4_5909174528784730880.mp3
20.83M
🔉 پادکست صوتی
🔶 موضوع |برای #عاشورا سراغ چه کتابهایی برویم؟!
🎙دکتر #سعید_طاووسی مسرور
مجلس اول
راوی: کوروش اسکندری
🔹طاووسی مسرور در حوزهی تاریخ اسلام مقالات، مصاحبهها و پژوهشهای فراوانی انجام داده است که در نشریات گوناگون منتشر شدهاند. او همچنین دردائرةالمعارفهایی از جمله دانشنامهی جهان اسلام و دائرةالمعارف تشیع نیز مقالاتی به چاپ رسانده است. دو مقالهی ISI نیز از او در حوزهی مطالعات اسلامی و شیعی منتشر شده است. کتاب 《پاسخ شبهات مربوط به امام حسن(ع)و امام حسین(ع)》نیز از او در دست چاپ است.
⚜️ @taammolat74
📮به محرم كه میرسی، عاشورا را به یاد میآوری و حسین را...
به خود ببال كه عاشق و شیفته حسینی و عشق به حسین خیمه همیشه افراشته در جان توست؛ خیمه ای به وسعت همه هستی، خیمهای به بلندای همه آسمانها و كهكشانها، با خوانی گسترده از عطش كه تشنگی بشریت را پایان خواهد داد. هرگز مباد بی این عشق زندگی كنیم و بی این محبت بمیریم.
⚜️ @taammolat74
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |مراتب زیارت
🎙آیت الله مصباح یزدی
سلسله سخنرانی معرفت حسینی
مجلس اول
⏰ ۳۱ مرداد ۱۳۹۹
⚜️ @taammolat74
⚜️ @mesbahyazdi_ir👇👇👇
jalase 1.mp3
5.57M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |مراتب زیارت
🎙آیت الله #مصباح_یزدی
مجلس اول
🔹چون تفاوت در نیتها مبتنی است بر تفاوت در معرفت و محبت؛ پس مهمترین پایه اختلاف ارزش دو زیارت، اختلاف معرفت ظاهر و محبت ظاهر است. بنابراین برای اینکه در این جهت پیش برویم و زیارت ما ارزش پیدا کند، باید سعی کنیم معرفتمان را به اهل بیت (ع) زیاد کنیم که به دنبال آن محبت میآید.
🔹هرقدر نیت ما خالصتر و اخلاص ما زیادتر باشد، ارزش زیارت ما بیشتر خواهد بود. شاید به همین مناسبت است که در فضیلت زیارت سیدالشهداء (ع) این به عبارت «مَنْ زَارَهُ عَارِفاً بِحَقِّهِ» (هرکس او را با معرفت به حقش زیارت کند) تأکید شده است.
⚜️ @taammolat74