🎉 قابل توجه همه دوستان و همراهان عزیز کانال تاملات
کانال تاملات با همراهی شما عزیزان استمرار دارد و با استقبال شما دوستان، ملاحظه شد که نوع محتواها و سبک کار جدی تر دنبال بشود. از سویی بنا شد که یکسری فایلهای صوتی و تصویری اندیشهای در کانال بارگزاری گردد، بنابراین جهت سهولت دسترسی به محتواهای صوتی و تصویری، بنا شد در کنار کانال تاملات، پلاس آن را اضافه کنیم.➕
همچنین اگر محتواهایی متنی، صوتی یا تصویری در حوزه اندیشه دارید برای ما ارسال کنید تا دیگران هم بهرهمند گردند.💬
تشکر🌷
👇👇👇
⚜️ @taammolat_plus
••••
[ إِإِلَهِی إِنْ أَنَامَتْنِی الْغَفْلَهُ عَنِ الاسْتِعْدَادِ لِلِقَائِکَ فَقَدْ نَبَّهَتْنِی الْمَعْرِفَهُ بِکَرَمِ آلائِکَ ]
💎خدایا! اگر غفلت از آماده شدن
براى دیدارت به خوابم فرو برده،
ولى معرفت به نعمت هاى کریمانه ات
مرا بیدار ساخته است...!
#مناجات_شعبانیه
⚜️@taammolat74
📣 بررسی ابعاد فرهنگی و اجتماعی "پدیدهی کرونا"
🔸در گفتگو با اصحاب علوم انسانی
🎙گفتگوی اول با حضور:
-دکتر وحید یامینپور
-دکتر سجاد صفارهرندی
- و اجرای دکتر میثم مهدیار
📱پخش زنده ازصفحه اینستاگرام:
@rcica_ir
@vahid_yaminpour
🕔دوشنبه ۲۵ فروردینماه ساعت ۱۷
⚜ @taammolat74
تاملات
🔰«نقدی بر تحلیلهای متعصبانه لیبرالها در تحلیل انقلاب اسلامی» ♦️انقلاب اسلامی که با رنگ و بوی دین
🔰مارکس پشت ماسک و صنعت خر فروشی
✍️ کیان عبداللهی
🔸 حکایت و ماجرای نسبتاً معروفی است که در قدیمالایّام کسانی که میخواستند خر خود را در بازار بفروشند، برای اینکه معامله شیرینتری نصیبشان شود، قبل از رفتن به بازار با دوستانی یا همدهاتیهایی گاوبندی میکردند، به این نحو که به هنگام عرضهی جناب خر در بازار یکیشان داد میزد که مثلاً این خر 40 تومان میارزد و دیگری می گفت 45 تومان. بدین نحو قیمت آن خر که ممکن بود در واقعیت بیشتر از 20 تومان هم نیارزد، عددی بین 40 تا 45 تومان تصور میشد. لذا اگر مشتریای پیدا میشد که خر را 40 تومان بخرد، باز هم 20 تومان به نفع صاحب سابق جناب خر بود. لذا از این طریق خرفروشها برای خرهایشان بازار گرمی میکردند و به قیمت بهتری میفروختند. هنری که بعدها صنعت خرفروشی نام گرفت.
🔹مولانا هم چندین جا در مثنوی به چنان حکایاتی اشاره و به تعابیری مثل «بازار خر فروشان» یا «صنعت خر فروشی» و حتی «جنگ خر فروشان» ارجاع میدهد. آنجا که به مخاطب هشدار میدهد که تصور اینکه فقط یا باید این را بگزینی یا آن یکی را، تصور باطل و گمراهکنندهای است که میخواهد تو از راه سوم که از قضا گنج هم همانجا پنهان است، غافل کند.
🔸 جنگ خرفروشان همان چیزی است که امروزه به آن دوقطبی جعلی هم میگویند که شاید از جنگ خرفروشان ظاهرش شیکتر باشد، اما انصافاً به اندازه قبلی مفهوم را نمیرساند!
🔹 ماجرای «مارکس پشت ماسک» و «مجسمه آزادی با ماسک» هم مشابه همان جنگ خرفروشهاست. روزنامه سازندگی که خود را وکیل مدافع یک قرائت تقریباً مندرآوردی از لیبرالیسم میداند، در اولین روز انتشارش بعد از تعطیلات نوروز، با طرح جلدی که کپی یک مجله آلمانی است، به نوعی هشدار داده که پشت سر یا مترصد و در کمیننشستهی اصلی مخالفتها با نمایش اسفناک لیبرالیسم در مواجهه با کرونا، مارکسیسم خوابیده است.
🔸 این همان مصداق گرانفروشی لیبرالیسم به روش قدماست. تبلیغ لیبرالیسم با ترساندن از مارکسیسم، اگر از آن گرانفروشی خرها در قدیم بدتر نباشد، قاعدتاً بهتر هم نیست. چه کسی گفته است که بیرون از این دوگانهی غلط چیز دیگری نیست که آدمی بخواهد نه به لیبرالیسم پناه ببرد و نه به مارکسیم؟ ضمن آنکه لیبرالیسم و مارکسیسم نه تنها متضاد هم نیستند، بلکه در واقع دو روی یک سکه و هر دو محصول مدرنیتهاند. که هر یک دیگری را با برچسب و انگ ایدئولوژی رجم کرده و این در حالی است که اگر هم ایدئولوژی را فحش بدانند، هر دو ایدئولوژیاند.
⚜ @taammolat74
تاملات
🔰کرونا و جهانی که پایان دراماتیکی ندارد کرونا نوشت(۴) ✍️ محمدعلی روزبهانی 🔻«کرونا ویروس اما سبک اب
🔰کرونا و جهانی که پایان دراماتیکی ندارد!
✍️ محمدعلی روزبهانی
🔸تمام رمانها و فیلمهای اخرالزمانی و ویرانشهری، پایانبندی جهان را پرجلال و پرهیبت و در پی حادثه ای عظیم و تکان دهنده تصویر میکنند. حادثه ای پیچیده در نور و رنگ و انفجار و فروریختن اسمان خراشها و به زیر آمدن خارق العاده ترین تکنولوژیها، حادثه ای که انسان هر معجزه ای در آستین دارد برای مهار آن بر آفتاب می اندازد اما در پایانی تراژیک اراده اش به زیر کشیده میشود و یا در آخرین لحظات، ابرانسانی از راه میرسد و با قدرت و زیرکی اسطوره ای اش، چرخ حوادث را متوقف می کند.
🔹پایان دراماتیک جهان در هر دو وجه ان، تعظیم «انسان» و سجده آوردن بر این موجود ناشناخته و تمدن دست ساخته او است. جنگهای بین سیاره ای، شورش سایبورگها و سایبرپانکها، هوش مصنوعی از کنترل خارج شده، آدم فضایی ها و بشقاب پرنده ها و... همگی در تعظیم انسان و به زیر آمدن حماسی و پرشکوه این تندیس پر شکوه و زیبا در پی افسارگسیختگی تکنیک و قدرت لایزال انسانی است که جسم و بدنش بسیار بیشتر از ذهن و تدبیرش فربه شده است.
🔸کرونا ویروس اما سبک ابزورد جهان است در نخستین دهه های فراگیری سایبرنتیک و نوید عصری جدید که به خودآگاهی دیدار تصویر پوچ و بی معنای خود در آینه تمدن نایل آمده است.
🔹برای نابودی تمدن آسمانخراش ها و شرکتهای کهکشانی، تمدن بانکهای بین المللی و سازمان تجارت جهانی، جهان زرادخانه های سلاح های اتمی و هیدروژنی، عصر هالیوود، والت دیزنی و سلیکون ولی، هیچ اختلال یا حادثه ی معنادار و بزرگی به میان نیامده است.
🔸یک نانوپشه نادیدنی، تمام تمدن و تمام ابزارهای مقاومت و مراقبت آن را تعلیق کرده و تنها کاری که از همه این نامها و ابزارها بر می آید آن است که در غاری سر فرو برده، مات و مبهوت عبور این طوفان ویرانگر را تماشا کنند و بی معنایی و پوچی تحقیرکننده ی آن را تا مغز استخوان ایمان آورند.
بشر همچنان اسم اعظم را از یاد برده است...
#کرونا_نوشت
#دیستوپیا
#ویرانشهر
#ابزورد
#دراماتیک
#اخرالزمان
⚜ @taammolat74
🔰بازگشت به خویشتن
🔹 با تبعيد و خروج رضاشاه از ايران در سال 1320 انديشههای چپ در ایران رسوخ پیدا کرد. پاسخ محمدرضاشاه، به اين رسوخ، حمایت از جامعهشناسی آکادمیک بود. افرادی مثل نراقی تصور ميکردند اگر در دانشگاه جامعهشناسی، علوم اجتماعی یا علوم انسانی تأسيس شود و در آن انديشههاي پارسونز، وبر و ديگر بزرگان جامعهشناسی به شكل آكادميك تدریس شود، مردم درخواهند یافت که اینها چه مطالب عمیقی بيان كردهاند و در نتيجه از چپبازی، که متأثر از مارکسیسم شوروی بود، دست برخواهند داشت.
🔸 به موازات اين انديشه در دوران محمدرضاشاه اتفاق دیگری افتاد؛ دو نیرو و جنبش خارج از این فضا فعالیت خود را آغاز كردند. يكي از اين جنبشها، جنبش بازگشت به خویشتن از بالا بود که افرادی مثل نصر و نراقی مطرح كردند و با اتکا به خرد جاودان، از نوعی عرفان سخن گفتند. جنبش دوم بازگشت به خویشتن از پایین بود که شریعتی و آلاحمد آن را نمایندگی میکردند.
🔷 آنچه نظر همگان بهويژه جوانان آن زمان را به آلاحمد و شریعتی و دیدگاه آنها جلب کرد، همین جنبه نفیکننده جنبش آنها بود. دستگاه فکری آل احمد ايستادگي در برابر قدرت با اتکا به فرهنگ اسلامی و سنتی بود. راز شریعتی این بود که توانست از الهیات شیعی کمک بگیرد و ميان آن و نوعی افکار چپی که آن زمان در جهان رايج بود سازگاری پديد آورد تا به شكلي مؤثر و کارا به قدرت حمله كند.
🔶 جنبش دوم که نصر و نراقی آن را نمایندگی میکردند، نوعي خرد جاودانی را مطرح میكرد كه درگیر جامعه نمیشد. در اين جنبش هدف تأثیرگذاری بر قدرت از طريق رواج نوعی عرفان، بازگشت به خویشتن یا معماری، لباس پوشیدن و ... بود تا در عمل قدرت را تا اندازهای تعدیل کند و به جنبههای بومی یا اسلامیاش برگرداند.
📚ماهنامه زمانه، شماره 116 و 117، دی و بهمن 1391
#علی_شریعتی
#جلال_آلاحمد
#جامعه_شناسی
⚜ @taammolat74
📮همین تفکر 《یک ویروس بدتر از #کرونا داریم، آن هم ویروس #تحریم است》همان ویروس(تفکری) است که سبب شد نه در مقابل تحریم خود را مصون کنیم و نه در برابر خسارت اقتصادی کرونا!
این همان تفکری است که ۸ سال است کشور را زمینگیر کرده!
واکسن این تفکر(ویروس) از واکسن کرونا ضروریتر است!
✍ حجت الله عبدالملکی
⚜ @taammolat74
📑 دوهفته نامه مجازی #دیده_بان_اندیشه
✴️ شماره نخست/ ۱۵ فروردین ۱۳۹۹
💢 موسسه فرهنگی ـ رسانهای شناخت/ گروه فلسفه و اندیشه
🔸رصد روشنفکران، اندیشمندان و ژورنالیستهای علمی در فضای مجازی
🔹در این دوهفتهای که گذشت مسائل مختلفی پیرامون مساله کرونا مطرح شد و هرکس از زاویهای به بررسی این بحران پرداخت.
🖇 اولین شماره این دوهفتهنامه را در پست ذیل دانلود کنید👇👇👇
⚜ @fekrat_net
⚜ @taammolat74
نهایی 1.pdf
5.76M
📑 دوهفته نامه مجازی دیدهبان اندیشه
✴️ شماره نخست/ ۱۵ فروردین ۱۳۹۹
💢موسسه فرهنگی ـ رسانهای شناخت/ گروه فلسفه و اندیشه
♦️محورهای اصلی که در این مساله کرونا پرداخته شد به شرح ذیل است:
🔻 تحلیل پیامدهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی کرونا و پساکرونا
🔻 تحلیل و بررسی مدیریت بحران کرونا از سوی حاکمیت
🔻شبهات الاهیاتی که بواسطه کرونا طرح شده است.
🔻مساله تقابل علم و دین، ارزشمندی علم و نقش علم در مدیریت این بحران
🔻 نقد وبررسی جنگ بیولوژیک بحران کرونا
🔻 نخبگان علوم انسانی چگونه با کرونا برخورد می کنند؟
🔻کرونا و فرم های جدید مناسک
⚜ @fekrat_net
⚜ @taammolat74
🔰درباره دستمزد آقای مجری
✍️ محسن مهدیان
🔸اخیرا پویشی علیه یک مجری مشهور راه افتاده است که وی برای اجرا در یک برنامه بیش از 20 میلیون تومان دریافت کرده است. امروز اسناد هزینه برنامه مذکور منتشر و مشخص شد که کل هزینه یک قسمت از این برنامه 22.5 میلیون تومان بوده است که برای 3 مجری و تصویربردار و صدابردار و تیم فنی و محتوایی و حداقل 50 نفر از عوامل است.
🔹ظاهرا پرونده این افشاگری نافرجام بسته شده است. اما غرض یادداشت این مصداق مشخص نیست. برای من ماجرا از جهت دیگری اهمیت دارد و آنهم نقد این روش دادخواهی دامنه دار و سابقه دار و مساله دار و متاسفانه در حال تکثیر است.
1️⃣یکم. با کدام مجوز شرعی و قانونی و حتا اخلاقی و انسانی وقتی هیچ سندی نداریم چنین اتهامی می زنیم؟ برای این اتهام حتا یک برگ سند منتشر نشده است. می گویند سوت زنی است. با کدام منطق پذیرفتیم برای سوت زنی هیچ دلیل و مدرکی جز صدای بلند نیاز نیست؟
2️⃣دوم. می گویند متهم اثبات کند که این اتهام غلط است. با کدام حجت حق داریم اتهام بزنیم و بعد بگوییم اثبات کنید که نیست؟ این رفتار را با خودمان حاضریم بپذیریم؟ می پذیریم یکی به دیگری بگوید فاسد و دزد و جاسوس بعد هم بگوید حالا خلافش را اثبات کن؟
3️⃣ سوم. می گویند چرا متهم، فیش حقوقی اش را منتشر نمی کند؟ چرا باید منتشر کند؟ مطابق کدام قانون یک آدم عادی مثل مجری باید حقوقش را علنی سازد؟ حریم شخصی این ادم کجاست؟ اگر ملاک قانون است که ماده 29 برنامه ششم برای شفاف سازی درامد مسوولین است نه مردم عادی و حتی سلبریتی ها. اگر ملاک شرعست که هیچ معیاری برای افشای زندگی مردم عادی نداریم. مگر شهرت باعث می شود حریم شخصی، حریم عمومی شود؟
4️⃣چهارم. می گویند می خواهیم صدا و سیما شفاف شود. بسیار عالی. اما راه این شفافیت چیست؟ از کجاست؟ از تعرض به حریم شخصی افراد و بدتر از آن تهمت و افترا؟ چرا از مجلس مطالبه نمی کنیم که قانون نظارت بر رسانه ملی را ارزیابی و تدوین و اجرا کند؟ چرا این پویش و مطالبه را بجای اتهام زدن به این و آن، سمت مدیر شبکه و رسانه ملی نمی بریم؟
5️⃣پنجم. دقت فرمائید که شفافیت هدف نیست. شفافیت مسیر است. در این باره حرف بسیار است که بماند. اما یکی از عوارض این تلقی نادرست اینست که تصور می کنیم هدف وسیله را توجیه میکند و می شود با دستمال کثیف شفافیت ساخت.
💠انشالله توجه داریم که این سبک افشاگری و اتهام زدن در همین نقطه متوقف نمی شود و مثل بومرنگ به خودمان برمی گردد. اگر خودمان را فراتر از یک فرد، یک جامعه در نظر بگیریم خواهیم دید که عوارض توسعه چنین فرهنگ غلطی چه بلای سهمگینی است.
⚜️ @taammolat74
🔰 کرونا و پیچ تاریخی برای ظهور تمدنی دیگر
✍ محمد جبارپور
🔘 بخش ۱ از ۲
🔸تحلیل پیامدهای #کرونا مسئله بسیار مهمی است که می بایست مورد توجه جدی قرار گیرد. این ویروس در حال شکل دهی و زمینه سازی دو جریان تمدنی است. جریان نخست با ایجاد فاصله اجتماعی و احاله به فضای مجازی در حال شکل دهی صورت تمدنی جدیدی برای غرب است؛ صورت تمدنی که حتی ارتباط اعضاء یک خانواده و تمام مناسبات اجتماعی آن جامعه نیز از طریق فضای مجازی برقرار می شود!
🔹باید دقت کرد که موضوع #مجازی_شدن_عالم کوچک انگاشته نشود. این مساله کاملا ظرفیت ایجاد یک صورت تمدنی جذاب را برای کاروان تمدن غرب دارد. اگر فهم درستی از این حرکت شکل نگیرد احتمال دارد اقدام های ما ناخودگاه باعث گسترش و توسعه این صورت تمدنی شود.
🔸از سوی دیگر زمینه برای شکل گیری جریان دومی نیز وجود دارد. جریانی که با توجه به امور غیبی عالم می خواهد پاسخ نیازهای دنیای او را حل کند. دعا و نیایش های عمومی مردم جهان برای درمان این بیماری نشانه ای برای این بیداری همگانی است. اگر انقلاب اسلامی بتواند از این فرصت زمینه ای در کنار ناکارمدی تمدن غرب در پاسخ به عدم شیوع و درمان بیماری کرونا استفاده مناسب کند، قطعا می تواند ریل تمدن سازی دینی را با سرعت بیشتری به پیش برد.
🔹توجه به سیره و روش حکیمانه مقام معظم رهبری خود چراغ راهی برای چگونگی این حرکت تمدن سازانه است. ایشان در توصیه برای کسانی که توفیق حضور در اعتکاف را ندارند، اعتکاف مجازی را پیشنهاد نمیدهند بلکه نماز جعفر طیار را پیشنهاد می دهند. یا در توصیه دیگر قرائت دعای هفتم صحیفه سجادیه را پیشنهاد می دهند. یا توصیه به خلوت کردن در ماه مبارک رمضان و... این نوع توصیه ها و فرامین در حقیقت بیانگر نوعی استفاده آلی از رسانه و فضای مجازی است نه استفاده اصالی.
🔸تمدن غرب در دوره #رنسانس با وعده ایجاد بهشت زمینی، دین را از حوزه های اجتماعی و فردی به کناره راند. این تمدن با سخره گرفتن تمدن های قبلی که قدرت درمان بیماری های فراگیری چون وبا و طاعون را نداشت، وعده نظام سلامتی را داد که علاوه بر پاسخ به بیماری های فراگیر قدرت ایجاد طول عمر طولانی و شاید جاودانه را دارد! اکنون با گذشت بیش از 5 قرن از عمر این تمدن جا دارد تاملی در میزان موفقیت و دستیابی به آرمان های وعده داده شده اش داشت.
🔹امروزه با پیدایش بیمارهای فراگیری چون ایدز، سارس، کرونا و... نشان داد #سبک_زندگی_مدرن خود عامل ایجاد برخی بیماری ها است که متاسفانه نظام سلامت و درمانی مدرن نیز قدرت عدم شیوع و فراگیری آن را ندارد.
⚜ @taammolat74