هدایت شده از گروه حقوق موسسه امام خمینی
بسم الله الرحمن الرحیم
روحانیت و مبارزه با ویروس کرونا
حضور به هنگام روحانیت در پیشآمدها و بلایای طبیعی و ارائه خدمات اجتماعی مفید و حضور فعال و جهادی در همه عرصه ها، به عنوان وظیفه شرعی خدمت به مردم و همدردی وهمراهی با مردم اقتضاء دارد که در مساله مبارزه با کرونا نیز روحانیت پیشگام و فعال باشد؛ زیرا تلاش برای حفظ جان و هدایت مردم از باب امر به معروف و نهی از منکر در حوزه رعایت بهداشت عمومی وظیفهای شرعی است.
در شرایطی که جامعه تحت هجمهی سنگین رسانهای با هدف آشفتگی و هرج و مرج عمومی هست، روشنگری عمومی صحیح روحانیت در چگونگی مقابله با کرونا و نقش آفرینی فعال و تلاش برای حفظ آرامش معنوی جامعه بسیار کارساز بوده و همچنین تخریب و شایعه سازی رسانههای دشمن و نگاه منفی به روحانیت را اصلاح میکند. دشمنان بدون وقفه با سوء استفاده از هر موقعيت به مکر و فریب در تضعیف دین و جایگاه روحانیت مشغولند.
بنابراین بر اساس سابقهی حضور جهادی و انجام وظیفه درصیانت وحفظ جان وسلامت مردم، حضور به هنگام روحانیت و ایفای نقش بایسته در مقابله با ویروس کرونا ضرورت دارد. در همین رابطه برای تبیین بایسته های نقش روحانیت در مبارزه با کرونا نکاتی را معروض می دارم.
۱_ از منظر دین رعایت بهداشت عمومی فردی، اجتماعی و محیطی برای حفظ جان خود و دیگران و مبارزه با آلودگی های ویروسی واجب شرعی است.
۲_ سهل انگاری و بی مبالاتی در رعایت بهداشت اگر موجب ابتلای عدهای و فراگیر شدن آن شود ضمان آور و مجازات تعزیری شرعی و عقاب اخروی دارد.
۳_آموزش فراگیر بهداشت عمومی و تذکر مداوم لزوم رعایت نکات بهداشتی ضرورت شرعی دارد.
۴_ رعایت دستور العملهای وزارت بهداشت و مدیران مربوطه مبنی بر ضد عفونی کردن محیط و عدم شرکت در اماکن عمومی اعم از آموزشی حوزوی و دانشگاهی و اماکن مذهبی الزام شرعی دارد و ضروری است.
۵_ با بسیج عمومی بهداشتی میتوان ویروس کرونا را از بین برد و تهدید بهداشتی را به فرصت بزرگ فرهنگ سازی، رعایت بهداشت و صیانت وحدت و یکپارچگی جامعه تبدیل کرد.
۶_ ضمن دادن امید به جامعه در برابر کرونا هراسی، نباید احتمال بروز فاجعه بهداشتی و تهدید حیات مردم، در صورت سهلانگاری مردم و نیز عدم مدیریت صحیح مقابله با کرونا توسط مراجع بهداشتی و دولتی وامنیتی را نادیده گرفت.
۷_ اختلاف دیدگاه کارشناسی در نحوه مقابله با کرونا امری طبیعی است اما نباید اختلاف را میان مردم کشاند بلکه وحدت رویه و روشنگری توسط مراجع بالای تصمیم گیری ضروری است.
۸_ مطالبه گری غلبه سریع علمی بر کرونا توسط رسانه ها به ویژه حوزوی ضروری است؛ درعین حال باید به مثابه یک تیم منسجم عمل کرد و تضعیف دستگاهها و مقامات مسئول مضر وشرعا جایز نیست.
۹_توصیه به حوزویان برای استفاده از آموزش مجازی و پژوهش علمی در مدت تعطیلی ضروری است.
۱۰_ توکل به خدا و توسل به ائمه اطهار علیهم السلام و استفاده از احراز وادعیه و نماز در هرحال بویژه هنگام سختی ها وبلایا رهگشا است. با این وصف ارتباط با خدا نافی اسباب علمی و رعایت بهداشت عمومی در مقابله با کرونا نیست؛ بلکه راه حلهای طبیعی و علمی وظیفهای شرعی است.
۱۱_ توصیه میشود از فرصت معنوی رجب، ماه ولایت و رحمت و استغفار برای خودسازی و عبادت در خانه استفاده کرد و به جای اعتکاف های عمومی روزه و دعاء وارتباط باخدا را در محیط خانه انجام دهیم.
۱۲_ پیامهای مراجع معظم تقلید وبزرگان ومسئولان حوزه باید برای مردم در مبارزه با کرونا، به عنوان پیامهایی الهام بخش، امید آفرین، سازنده، رهگشا واثر بخش از رسانههای عمومی به ویژه صدا و سیما ترویج شود.
۱۳_ در تزاحم بین حفظ جان خود و دیگران با توجه به توصیههای بهداشتی و یا حضور در اماکن عمومی زیارتی و اعتکاف و تجمعات عمومی مذهبی اگر مخاطره آمیز باشد، بدون شک رعایت توصیههای بهداشتی ضرورت دارد و در صورت لزوم باید از حضور در امکان زیارتی و اعتکاف و تجمعات مذهبی پرهیز کرد و با هماهنگی و همکاری مشترک مقامات بهداشتی و اماکن مذهبی سیاستگذاریهای لازم انجام شود.
۱۴_ خوشبختانه سپاه و بسیج آماده همکاری با وزارت بهداشت در کمک به مردم و مبارزه با کرونا است؛ از این فرصت در جهت ترویج بهداشت عمومی و بهداشت محیط وصیانت وپیش گیری، باید به نحو احسن بهرهمند شد.
۱۵_ نهادهای نظارتی درسطوح مختلف به ویژه سازمان بازرسی کل کشور به دستور رئیس قوه قضائیه باید به طور کارشناسی به مساله مبارزه با کرونا ورود نمایند و با رویکرد صیانتی جلوی خطاها واشتباهات و احیانا سهل انگاریها وکمبودها را بگیرند.
والله ولی التوفیق
۶/ ۱۲/ ۱۳۹۸
الاقل _ عباس کعبی
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🌟 در هر ساعت ماه رجب، لطف و عنایت الهی را به دست آورید
🔸 رهبرانقلاب: #ماه_رجب، ماه مبارکی است؛ ماه توسل و تذکر و توجه و تضرع و استغاثه و محکم کردن پیوند دلهای محتاج و نیازمند ما به ذیل لطف و فضل الهی است. این روزها را قدر بدانید. هر یک روز ماه رجب، یک نعمت خداست.
🔹 در هر ساعتی از این ساعات، یک انسان اگر هوشمند و زرنگ و آگاه باشد، میتواند چیزی را به دست بیاورد که در مقابل آن، همهی نعمتهای دنیا پوچ است؛ یعنی میتواند رضا و لطف و عنایت و توجه الهی را به دست آورد.
🔸 بعد از ماه رجب، ماه شعبان و بعد ماه رمضان است. برادران و خواهران مسلمان! ای صاحبان دلهای بیدار و مخصوصاً ای جوانان! این سه ماه را قدر بدانید. در این سه ماه، فرصت برای وصل کردن و منور نمودن دلها به لطف و نور پروردگار، بیش از همیشه است. ۱۳۶۹/۱۱/۱۹
💻 @Khamenei_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
10.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 #تبیین_و_تحلیل | «آفتزُدایی از انقلاب» مأموریت جوانان در گام دوم
🔺️ گفتوگوی تفصیلی با آیتالله مصباح یزدی پیرامون تبیینِ بیانیه #گام_دوم_انقلاب
🔍 متن کامل گفتگو و ارسال نظر👇
http://farsi.khamenei.ir/others-dialog?id=43346
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 متن حدیثی که حضرت آیتالله خامنهای پیش از آغاز جلسه درس خارج فقه (۱۳۹۸/۰۹/۱۰) شرح و تفسیر کردند.
🔻 توصیه پیامبر(صلّیاللهعلیهوآله) خطاب به ابوذر
👈 بر دو نفر هم ریاست نکن!
🔹️ عَن اَبی ذَرٍّ اَنَّ النَّبیَّ (صَلَّی اللّهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ) قالَ یا اَبا ذَرٍّ اِنّی اُحِبُّ لَکَ ما اُحِبُّ لِنَفسی اِنّی اَراکَ ضَعیفاً فَلا تُؤَمَّرَنَّ عَلی اِثنَینِ وَ لا تَوَلَّیَنَّ مالَ یَتیم.
(امالی شیخ طوسی، مجلس سیزدهم، ص۳۸۴)
🔹️ از ابوذر روایت است که پیغمبر (صلّیاللهعلیهوآله) فرمود ای ابوذر من هر چه برای خودم دوست میدارم، برای تو هم دوست میدارم؛ من جنابعالی را در مدیریّت، ضعیف میبینم. مواظب باش بر دو نفر هم ریاست نکنی! هیچ مال یتیمی را هم شما به عهده نگیر.
💻 @Khamenei_ir
هدایت شده از تلنگر بیداری دانشگاهیان بیدار
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«علیرضا نوری زاده» جاسوس موساد و مدیر و مجری شبکه ماهوارهای ایران فردا:
برای #محمود_صادقی آرزوی شفا میکنیم، به او نیازمندیم!
⭕️ وقتی دشمنان اسلام برای یک نماینده کف می زنند، و نماینده علیه او موضعی نمی گیرد، نشانه چیست؟
یعنی متأسفانه
⭕️ مرزبندی میان او و دشمنان اسلام و انقلاب و نظام وجود ندارد.
⭕️ دشمن در داخل خانه ملت و نظام رخنه کرده است
⭕️ ریزش رخ داده است.
⭕️ عملیات "شکار میانجی" انجام شده است.
⭕️ عده ای در داخل دایره نظام اهداف دشمنان بیرونی نظام را دنبال می کنند.
⭕️ و لن ترضی عنک الیهود و لا النصاری حتی تتبع ملتهم
نمیشود داخل دایره نظام بود و اهداف دشمنان نظام را تعقیب کرد.
⭕️ آرزو میکنیم آقای دکتر صادقی که فرزند شهید هفتم تیر است از مسیر ناصحیحی که در پیش گرفته که دشمنان اسلام از او تعریف میکنند، به مسیر پدر شهیدش یعنی مسیر دفاع از اسلام و انقلاب و ولایت فقیه و نظام مقدس جمهوری اسلامی برگردد و دشمنان را از خود مایوس کند و روح پدر شهیدش و امام شهدا را شاد کند.
تحقق این آرزو منوط به توفیق الهی و تلاش آقای صادقی است.
زیرا امام رضا علیه السلام فرمودند:"من سال الله التوفیق و لم یجتهد فقد استهزء بنفسه" کسی که از خدا توفیق بخواهد ولی خود تلاش نکند، در حقیقت خود را مسخره کرده است.
شادی روح شهدا صلوات.
#پیروی_از_آیین_و_ملت_دشمنان_اسلام
#دنبال_کردن_اهداف_دشمن_در_دایره_نظام
#ملت_و_آیین_کفار
#لن_ترضی_عنک_الیهود_و_لا_النصاری_حتی_تتبع_ملتهم
@jedbie
تلنگر بیداری دانشگاهیان بیدار
هدایت شده از نشریه عبرتهای عاشورا
❤️اعمال لیلة الرغائب ، اولین شب جمعه ماه رجب
🌍 eitaa.com/ebratha_ir ایتا
🌍 sapp.ir/ebratha.org سروش
تعاون بر نیکی باید مرام وکیل باشد
داستانِ بلندِ یک اعتمادِ بزرگ است ...
وکالت:
قدم نهادن به سوی گلدسته های نورانیِ عدالت است ...
وکالت:
آبیاریِ نهالِ نوپای حق خواهی ست آنجا که حق ؛ گَردِ نبودن گرفته است
وکالت:
زمزمه ی پیروزیِ شمشیرِ برانِ عدالت بر ناعدالتیست آنجا که مظلومی در حالِ جان دادن است یا حقی نادیده گرفته می شود ...
وکالت:
بالِ راستِ کبوترِ سفیدِ آزادیست ؛ هرگاه به پرواز در می آید ؛ شهر نورانی می شود.
وکالت:
شغل نیست ؛
ذوق است ؛
هنر است ؛
پیکار است ؛
عشق است ...
وکالت؛ همانجاست که می گویند «خدا وکیلی » و همه جا خدا وکیل است ...
اگر به عنوان شغل بدان مینگری رهایش ساز و اگر عشقِ توست بر تو مبارک باد ...
⭕️ این شعار و عمل یک وکیل است:
تعاونوا علی البر و التقوی و لا تعاونوا علی الاثم و العدوان
🔵 هفتم اسفند، روز وکیل مدافع، گرامی باد.
این روز بر تمامی همکاران عدالت ورز و عدالت طلب، مبارک باد
هدایت شده از تلنگر بیداری دانشگاهیان بیدار
هدایت شده از شاخص
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴دعوای لفظی امروز در کنگره #آمریکا: نماینده کنگره: سه بار داستانتان را درباره کشتن [شهادت] #سلیمانی عوض کردید. ادعا کردید ۴ سفارتخانه آمریکا در معرض خطر بود.
♦️ پامپئو: نمیتوانم درباره اطلاعات طبقهبندی شده صحبت کنم.
♦️ نماینده: اطلاعاتی که وجود ندارند را نمیتوان طبقهبندی کرد. قابل اعتماد نیستید.
🌍 eitaa.com/shakhes1 ایتا
🌍http://sapp.ir/shakhes.1 سروش
هدایت شده از شاخص
🔴کاخ سفید به دنبال سانسور اطلاعات درباره کرونا
♦️روزنامه نیویورکتایمز گزارش داده کاخ سفید به متخصصان پزشکی و دانشمندان دولت این کشور دستور داده تمامی بیانیهها و برنامههای خود برای اطلاعرسانی درباره «کرونا» را با «مایک پنس»، معاون رئیسجمهور آمریکا هماهنگ کنند.
🌍 eitaa.com/shakhes1 ایتا
🌍http://sapp.ir/shakhes.1 سروش
هدایت شده از مدرسه انقلاب ۱
#پست_ویژه
@darseenghelab
🌐 عباس میلانی، از مریدان هویدا (نخست وزیر رژیم پهلوی) بوده و در کنار تیم احسان یارشاطر و تیم دایرهالمعارف ایرانیکا، به تطهیر پهلوی مشغول است. وی در حالی نبود «تخصص» را مشکل اصلی نظام دانسته که درباره مدیر آرمانی و متخصص خود یعنی هویدا می نویسد:
🔅«او [هویدا] به لحاظ درایت و تیزهوشیاش، نیک دریافته بود که شاه تشنه تمجید و تکریم است... شکی نیست که درایت هویدا و شناخت دقیقش از روحیات شاه از سویی سبب میشد که با 👈تمجیدات گاه غلوآمیزش از شاه، دوران صدارت خویش را تداوم بخشد.» (1)
🖋 ظاهرا منظور میلانی از تخصص، تخصص در پاچه خواری شاه و بر باد دادن منابع کشور است اما جای یک سوال همچنان باقی است: اگر امثال #هویدا، نمونه مدیران متخصص هستند پس چرا نظام اقتصادی پهلوی را بر باد دادند و چرا شخص شاه، هویدا را به جرم فساد زندانی کرده تا بدست خلخالی بیافتد. ظاهرا مساله، تخصص نیست بلکه وابستگی به محافل و کانون های زرسالار و بهاییت، معیار کارآمدی است.
💡 میلانی بهایی است و طبیعی است که نسبت به نظام اسلامی عقده گشایانه سخن بگوید و مرگ دهها هزار نفر در آمریکا بخاطر آنفولانزا را ببیند اما مرگ 16نفر در ایران را برجسته کند اما #جالبه_بدونید که..
🕹تفاوت مدیریت «انقلابی» با مدیریت با «ادعای تخصص» را می توان مقایسه نهادهای متخصص محوری مانند بانک، دیوانسالاری دولتی، خودروسازی، بیمه و بورس با نهادهایی مانند جهاد سازندگی، سپاه و بسیج، نهضت سوادآموزی، سازمان تبلیغات، بنیاد شهید، بنیاد برکت و بنیاد کرامت دید.
(1) معمای هویدا، ص 305.
@darseenghelab