بسم الله الرحمن الرحیم
پرونده ویژه
از اروپا اصرار از غربگرایان انکار!
ص١از٢
در روزهای گذشته، نمایندگان تروئیکای اروپایی در سازمان ملل در ادامه سیاستهای ضدایرانی خود، به شورای امنیت اعلام کردند که در صورت لزوم آماده استفاده از مکانیسم ماشه و بازگرداندن تحریمها علیه ایران هستند. درخصوص این اقدام طرف اروپایی گفتنیهایی است که در ادامه به اختصار به آن میپردازیم.
مکانیسم ماشه، ساز و کاری در برجام است که طرفهای غربی با فعال کردن آن امکان بازگرداندن تمام قطعنامههای تحریمی سازمان ملل علیه ایران را دارند. این قطعنامهها اگرچه در قطعنامه ۲۲۳۱ تعلیق (و نه لغو) شد اما این تعلیق نیز عملا هیچگاه رخ نداد و محتوای تحریمی این قطعنامهها توسط اروپا و آمریکا اجرا میشد و یا تحریمهای مشابه آن به بهانههای دیگر توسط آنها اعمال شد.
بر این اساس صاحبنظران معتقدند که استفاده تروئیکای اروپا از مکانیسم ماشه، تأثیر روانی بر اقتصاد ایران خواهد داشت و بر روی کاغذ و در عمل، تغییری در تحریمها رخ نمیدهد.
فعال کردن مکانیسم ماشه، پنجمین اقدام ضدایرانی طرف اروپایی در همین چند ماه روی کارآمدن دولت چهاردهم است.
23 مهر 1403، اتحادیه اروپا با اعمال تحریمهای تازه علیه افراد و نهادهای ایرانی، سه شرکت هواپیمایی ایرانایر، ماهان و ساها را نیز به فهرست تحریمهای خود اضافه کرد.
26 مهر 1403، بیانیه ضدایرانی مشترک شورای همکاری خلیجفارس و اتحادیه اروپا درباره جزایر سهگانه منتشر شد.. در این بیانیه در اقدامی گستاخانه و بیسابقه، از لفظ «اشغالگر» در مورد حاکمیت ایران بر جزایر سهگانه استفاده شد.
28 آبان 1403، شورای اروپا اعلام کرد که کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و یک فرد و ۴ نهاد ایرانی و روسی را به بهانه نقش داشتن در انتقال پهپادهای ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین تحریم کرده است.
2 آذر 1403، شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپایی شامل آلمان، فرانسه، و انگلیس به همراه آمریکا را به تصویب رساند.
سریال اقدامات ضدایرانی طرف اروپایی در حالی است که دولت چهاردهم، مذاکره با اروپا حول مسائل مختلف را جزو برنامههای ویژه خود در سیاست خارجی عنوان کرده است. این موضع تحقیرآمیز و این پیام ضعف در حالی است که اروپا در مواجهه با ایران، کارنامه سیاهی از خود برجای گذاشته است.
دولتهای اروپایی در سه دولت روحانی، خاتمی و مرحوم هاشمی رفسنجانی نیز با وجود ارسال پیام مذاکره و تعامل از سوی دولت وقت ایران، موضع خصمانهای را اتخاذ کرده بودند.
در دولت روحانی پس از خروج آمریکا از توافق هستهای در اردیبهشت ۱۳۹۷، اروپاییها وعده دادند که حداکثر تا ۱۰ خرداد همان سال بسته پیشنهادی خود مبنی بر تضمین اجرای تعهدات برجامی را ارائه دهند. بر همین اساس اروپا میبایست پس از خروج آمریکا از توافق، یک قطعنامه در واکنش به نقض قطعنامه ۲۲۳۱ توسط آمریکا صادر میکرد، با تحریمهای آمریکا مقابله میکرد، روابط بانکی برای تجارت با ایران را تضمین میکرد و درباره خرید نفت از ایران تعهد میداد و همچنین از مطرح کردن موضوع موشکی و منطقهای امتناع میکرد.
اما هیچکدام از موارد فوق رخ نداد و در نهایت اروپا وعده داد که یک کانال مالی- که حتی یک دهم تعهدات برجامی نیز نبود- را راهاندازی خواهد کرد. روزها و هفتهها و ماهها سپری شد و تعهدات برجامی اروپا که- بهدلیل گستاخی طرف اروپایی و انفعال دستگاه دیپلماسی دولت قبل- به کانال مالی تقلیل داده شده بود، در دو مرحله به «اسپیوی» (مبادله نفت در مقابل کالا) و سپس «اینستکس» (مبادله پول نفت دیگر کشورها با غذا و دارو) رسید! براساس آنچه در اینستکس آمده بود ایران باید ارز حاصل از فروش نفت را به بانکهای اروپایی منتقل میکرد. در مقابل از کشورهای اروپایی- و نه هیچ جای دیگر- کالا خریداری میکرد، آن هم نه هر کالایی، بلکه فقط اقلام دارویی و غذایی. در همان مقطع بانکهای اروپایی به صراحت تأکید کردند که تصمیم آمریکا درباره تحریم روابط تجاری با ایران را محترم میشمارند و حاضر به نادیده گرفتن آن نیستند!
در نهایت در اسفند سال ۱۴۰۱، سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان در بیانیهای مشترک، از انحلال سازوکار مالی «اینستکس» (Instrument in Support of Trade Exchanges) خبر دادند. رهبر معظم انقلاب- ۱۰ مرداد ۹۹- در بخشی از بیانات خویش فرمودند: «اروپاییها هیچ کاری برای مقابله با تحریمهای آمریکا نکردند و آنچه که به نام اینستکس نیز مطرح کردند، بازیچهای بود که محقق نشد.»
ص٢از٢
«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه اسبق- مهر ۹۶ (دو سال پس از امضای برجام)- گفت: «حتی نمیتوانیم یک حساب بانکی در انگلیس باز کنیم.» وی در اظهارنظری دیگر- تیر ۹۸- گفت: «در نشست برجام ۳ کشور اروپایی متعهد شدند ۱۱ تعهد را اجرائی کنند». ظریف- آبان ۹۸- در تکمیل اظهارات قبلی خود خطاب به اروپاییها گفت: «فقط یک تعهد را نشان دهید که در ۱۸ ماه گذشته به آن عمل کردهاید.»
ریچارد هاویت (تهیهکننده سند راهبردی اتحادیه اروپا درباره روابط با ایران) پیش از این گفته بود: «توافق هستهای، یک نقطه عطف بود؛ هرچند که همه مشکلات ما با ایران درباره اسرائیل، دموکراسی و حقوق بشر حل نشده است... ما باید...گفتوگو درباره حقوق بشر در ایران را از سر بگیریم. پیشرفت واقعی در زمینه حقوق بشر امکانپذیر است. نیروهایی در داخل ایران، درحال اعمال فشار بر حاکمیت هستند و ما امیدواریم گزارش ما نیز باعث پیشرفت در این زمینه شود... اکنون اروپا در ایران نفوذ دارد ولی آمریکا از این نفوذ برخوردار نیست. ما میخواهیم از این اهرم استفاده کنیم و به سوی ساختار جدید امنیتی در خاورمیانه (غرب آسیا) حرکت کنیم.»
در مقطعی که دولت خاتمی روی کار بود-سالهای ۸۲ تا ۸۴- توافق سعدآباد و پاریس و بروکسل میان ایران و ۳ کشور اروپایی امضا شد. در این توافق، با وجود انجام همه تعهدات از سوی ایران، تعهدات طرف اروپایی کاملاً زیرپا نهاده شد و تقریباً هیچ دستاوردی عاید ایران نشد. دولت مدعی اصلاحات با اعتماد به آمریکا و اروپا، صنعت هستهای ایران را به حالت تعلیق درآورد ولیکن این قبیل اقدامات هیچگاه به لغو تحریمها منتهی نشد.
در دولت مرحوم هاشمی رفسنجانی، روند «تنشزدایی با اروپا» که از سوی اروپاییها به «گفتوگوهای انتقادی» تعبیر شد، کلید خورد. روندی که سرانجام آن به خروج دسته جمعی و توأم با تهدید سفرای اروپایی در سال ۷۵ انجامید.
تجهیز صدام به سلاحهای کشتارجمعی در هشت سال جنگ تحمیلی، مشارکت با آمریکا در تحریم داروی بیماران و از جمله کودکان ایرانی، همصدایی با آمریکا در تروریسم اقتصادی و مشارکت در تحریمها علیه ملت ایران، بیعملی در برجام و توافق سعدآباد، حمایت از فعالین ضدانقلاب و اعضای گروهکهای تروریستی و تجزیهطلب، حمایت از فتنه ۸۸، حمایت از اغتشاشات ۱۴۰۱ و...تنها بخش کوچکی از جنایتها و خباثتهای برخی دولتهای اروپایی علیه ملت ایران است.
با اینحال جریان غربگرا و برخی از مدعیان اصلاحات در داخل کشور همچنان پیام ضعف و حقارت به طرف غربی ارسال میکند. واقعیت این است که غربگرایان در داخل ایران، هیچ شناختی از سیاست خارجی و روابط بینالملل ندارند؛ که اگر کوچکترین شناختی داشتند، همزمان با گستاخی طرف غربی، تیتر «با دشمنان مدارا» را با افتخار در صفحه اول روزنامههای خود منتشر نمیکردند. این طیف، غائبان همیشگی کلاس تاریخ هستند.
مسعود اکبری
@tabibdavvar
حجتالاسلام نبویان نماینده تهران:
بشار به مقاومت خیانت نکرد
@rozaneebefarda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ببينيد آمریکاییها چه خوابهایی برای اين خاک دیدهاند!!!
خدا خیرش بده ، ایشان عضو مرکزی جنبش سبز بودن، و در باره یک حقیقت به کل مردم ایران پیام مهمی میدن
پیشنهاد میکنم حتما اين ویدئو را ملاحظه فرمائید
مردم عزیز ایران بصیرت بصیرت بصیرت
⭕️خبرگزاری رویترز درباره ساعات پایانی حکومت اسد نوشت:
🔹 رئیس جمهور سابق سوریه بسیاری از نزدیک ترین یاران خود را در مورد نقشه فرار به روسیه فریب داد و در تاریکی رها کرد. او شامگاه شنبه یک جلسه امنیتی دیگر با حضور حدود 30 افسر و نیروهای امنیتی تشکیل داد و طی آن اطمینان داد که کمک ها به زودی خواهد رسید و از نیروهای زمینی خواست به جنگ ادامه دهند.
اسد سپس به مدیر دفترش گفت که به خانه می رود، اما به جای آن به فرودگاه دمشق رفت. او همچنین مدیر روابط عمومی خود را به خانه خود دعوت کرد تا با هم یک سخنرانی بنویسند، اما او بعداً رسید و کسی را در خانه پیدا نکرد.
اسد حتی برادر کوچکترش ماهر، فرمانده لشکر بدنام 4 را نیز مطلع نکرد. ماهر توانست با هلیکوپتر خود را به عراق برساند و از آنجا به روسیه پرواز کند. دو تن دیگر از اعضای خانواده او که گزارشی منتشر نشده است، عموزاده های مادری او ایهاب و ایاد هستند که با ورود شورشیان به پایتخت سوریه در دمشق ماندند. آنها سعی کردند با ماشین به لبنان فرار کنند، اما در راه در کمین قرار گرفتند - ایهاب مورد اصابت گلوله قرار گرفت و کشته شد و ایاد زخمی شد.
اسد از فرودگاه دمشق به پایگاه نیروی هوایی روسیه در حمیمیم پرواز کرد و از آنجا به روسیه پرواز کرد - و در راه هواپیما ترانسپوندر خود را خاموش کرد. همسرش اسما و سه فرزندش از قبل در روسیه منتظر او بودند.
یک هفته قبل از سقوط رژیم اسد، اسد از روسیه بازدید کرد و درخواست او برای کمک نظامی گسترده روسیه به طور قاطع رد شد. بر اساس این گزارش، اسد به مافوق نظامی خود دروغ گفته است که انتظار می رود هر لحظه پشتیبانی نظامی روسیه برسد. در دیدار با وزیر خارجه ایران در دمشق در دوم دسامبر، او بسیار تنش بود و از ارتش سوریه انتقاد کرد، اما مقامات ارشد ایرانی گفتند که او هرگز درخواست کمک نظامی ایران در سوریه نکرده است. به گفته مقامات، اسد می ترسید که چنین کمکی واکنش گسترده اسرائیل را علیه ایران در سوریه یا حتی خود ایران برانگیزد.
اسد در ابتدا سعی کرد در امارات متحده عربی پناهندگی سیاسی بگیرد، اما ابوظبی از پذیرش او هراس داشت.
یک منبع دیپلماتیک روسی به رویترز گفت که اگرچه تصمیم گرفته شد به اسد کمک نظامی نکنند، اما آنها تصمیم گرفتند او را رها نکنند. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه که در آن روزها از دوحه بازدید کرد، تلاش های سیاسی برای نجات اسد را رهبری کرد. وی از قطر و ترکیه خواست تا با هیئت تحریر الشام تماس گرفته و اطمینان حاصل کنند که اسد آسیبی نمی بیند. یک منبع غربی گفت: «لابروف هر کاری که در توان داشت برای نجات اسد انجام داد». علاوه بر این، روسیه از کشورهای منطقه درخواست کرد که برای سرنگونی هواپیما اقدام نکنند.
┅┅┅┅🍃🇵🇸❤🇮🇷🍃┅┅┅┅┄
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#قرار_هر_روز
السَّلامُ عَلَيْكَ يابْنَفاطِمَةَسَيِّدَةِنِساءِالعالَمِينَ
#صلیاللهعلیڪیاسیدالشهدا
دیگردلینماندهکهدلبربخوانَمَت
هجرانِکربلایتودلِرامُذابکرد
#حسینجان💔
#اربابــ¹²⁸
یڪ ره تورا ببینم ، پس پیش تو بمیرم
من بیش از این ندارم ، در عالم آرزویے
🕌 سلام محضر اربابمون به نیابت از جمیع شهدا و اموات مومنین جهت تعجیل در فرج وسلامتی مولایمان
📿 السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ وَ عَلَى الاَْرْواحِ الَّتى حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ عَلَیْکَ مِنّى سَلامُ اللَّهِ اَبَداً ما بَقیتُ وَ بَقِىَ اللَّیْلُ وَ النَّهارُ وَ لاجَعَلَهُ اللَّهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّى لِزِیارَتِکُمْ اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَیْنِ. 📿.
#امام_حسین_علیه_السلام؛
مردم مأمورند تا ما را بشناسند و به سوی ما بازگردند و تسلیم ما باشند. سپس فرمود: و در غیر این صورت اگر به سوی ما باز نگردند و از ما پیروی نکنند، هر چند که روزه بدارند و نماز بخوانند و به یگانگی خداوند اقرار نمایند، در شمار مشرکین خواهند بود.
«الکافی، جلد ۲، صفحه ۳۹۸»
اللّٰھمعجللولیڪالفرج
•┈—┈—┈✿┈—┈—┈
@tabibdavvar
ای ز نسل حسین و کرببلا ،،
شکر حق فاطمه نشانی تو ،،
بی بصیرت چرا نمی فهمد ،،
نائب صاحب الزمانی تو
تا روز ظهور مهـــــــــــــدے انشاءالله بر روے سرم سایه ے آقـــــ🌜ــــا باقـــــے است..
#اللهم_احفظ_قائدنا_الامام_خامنه_ای
#لبیک_یا_خامنه_ای
#رهبر_انقلاب_اسلامی
@tabibdavvar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زیبایی طبیعت و نعمت های الهی که انسان را شگفت زده می کند.
در طبیعت که قدم می زنی، می فهمی که خداوند چقدر کنترل همه ی امور در دستش است. به قول همان مثل معروف که میگوید برگی از به اذن خداوند روی زمین نمی افتد، اگر به دور و اطرافت نگاه کنی، می بینی که همه چیز طبق یک سیستم خاص پیش می روند. درختان آرام آرام، شکوفه داده و سپس به بار می نشینند؛ هوا گرم بوده و کم کم شور و حال هوای زمستانی خود را نشان می دهد و … . در همه ی اینها نشانه هایی از قدرت خداوند نهفته است. کاش ما هم بدانیم که اگر خداوند به همه ی اینها نظارت می کند، پس قطعا زندگی ما که روح او در وجودمان نهادینه شده است هم برایش اهمیت دارد و هیچ وقت ما را وا نمی گذارد. پس کاش تنها به او توکل کنیم و برای اجابت خواسته هایمان به دنبال غیر از خدا نرویم.
@tabibdavvar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#أَلسَّلامُـ عَلَۍ الاَْعْضآءِ الْمُقَطَّعاتِ
سَلامـ برآن اعضاے قِطعہقِطعہ شده..💔
🔷امام صادق علیه السلام فرمودند :
کسى که قبر حسین علیه السلام را زیارت نکند پس از خیر کثیر محروم مانده و به ازای هر سالی که میتونسته بره کربلا و نرفته ،از عمرش یک سال کسر مى شود و چه بسا افرادی ۳۰ سال عمرشون کم شده بخاطر ترک زیارت امام حسین (ع)
منبع : کتاب کامل الزیارات باب 61 حدیث سوّم
تمام شهر اگر ناگهان سقوط کند
قرار نیست که ایمانمان سقوط کند
وطن حکایت عشق است، مال دنیا نیست
که با معاملهی این و آن سقوط کند!
ز پادشاهیِ سلطانحسینها چهعجب
که با محاصرهای اصفهان سقوط کند
خدا نیاورد آن روز را که مملکتی
ز بیکفایتی حاکمان سقوط کند
به عافیتطلبان نرخ ترس و سازش را
خبر دهید، که بازارشان سقوط کند
نگاه زخمی شهری به استقامت توست
مباد سنگرت ای قهرمان سقوط کند
بت بزرگ قرار است تکهتکه شود
به پای بتشکن داستان سقوط کند
عزیز! یوسف خود را به عالمی نفروش
چهغم که ارزش پول جهان سقوط کند!
مهدی جهاندار
امام خامنهای عزیز :
«بر همهی مسلمانان فرض است که با امکانات خود در کنار مردم لبنان و حزبالله سرافراز بایستند.»
🔹۱-جهت کمک نقدی به مردم مظلوم فلسطین و لبنان از طریق زیر می توانید اقدام کنید؛
👈شماره کارت: 6037998200000007
👈شماره شبا: Ir320210000001000160000526
👈کد دستوری: #14*
👈پرداخت مستقیم در https://irane-hamdel.khamenei.ir/
🔸۲- برای اهدای طلا و جواهرات ارسال عدد ٢ به 3000222
🔹۳- برای سرپرستی از خانواده های آواره لبنانی و فلسطینی ارسال عدد ۳ به 3000222
بسم الله الرحمن الرحیم
پرونده ویژه
این همسایه دیگر قابل اعتماد نیست!
ص١از٢
زمانی که ترکیه در سالهای آغازین دهه 2000 بر اساس سیاست «به صفر رساندن مشکلات با همسایگان» یعنی همان دکترین حزب عدالت و توسعه در سیاست خارجی، ترکیه جدید را با تابلوی ارتباط با همسایگان رونمایی کرد و اردوغان که تجربه شهرداری استانبول را پشت سر گذاشته بود، این بار در مقام نخستوزیری، مجری سیاستی شده بود که میتوانست شرایط منطقه را با آن چیزی که امروز از سوی این کشور دنبال میشود، متفاوت کند.آنچه در افکار عمومی از سیاست اردوغان در مقام نخستوزیری و ریاست جمهوری تا پیش ازحملات تروریستها به سوریه در سالهای 2012 به بعد وجود داشت، اعتماد به این سخن اردوغان بود که گفته بود: «ما بر اساس این دکترین حرکت میکنیم. به همین دلیل نمیخواهیم در مرز ما با سوریه مشکل پیش بیاید.» بعدها در جنگ سوریه و حمایت اردوغان از تروریستها و ایجاد ناامنی در سوریه ثابت شد که او در عمل، صحنهگردان بحران در سوریه است و نه تنها سیاست به صفر رساندن مشکلات با همسایگان را دنبال نمیکند، بلکه هر روز بر مشکلات دو ملت سوریه و ترکیه که تا پیش از 2012 تقریبا روابط خوبی با هم داشتند، افزوده است. اما آن چیزی که اردوغان در منطقه دنبال میکرد احیای خلافت عثمانی است و خود را در مقام خلیفهای میبیند که با پایان حکومت عثمانی، مناطق سوریه را از دولت عثمانی جدا کرده بود. اردوغان فراموش کرده است که اگر قرار باشد مبنای تقسیمبندی امروز جغرافیای منطقه، حاکمیت دولتها در قرن گذشته باشد، بسیاری از مناطق موجود دستخوش تغییرات خواهد شد و مدعیان زیادی هستند که دولت امروز ترکیه و شخص اردوغان در میان آنها محلی از اعراب نخواهد داشت. در روزهای اخیر شاهد این
«توهّم اردوغان» در سخنرانیاش در هشتمین کنفرانس منطقهای حزب «عدالت و توسعه» بودیم که با اشاره به تحولات سوریه و برکناری دولت بشار اسد، میگوید: رهبران اپوزیسیون ترکیه همیشه میپرسند که ترکیه در سوریه چه میکند؟ و در پاسخ میگوید: «من به آنها میگویم، آیا میدانید که چرا ترکیه در سوریه است و چرا این مواضع را دارد. اگر منطقه پس از جنگ جهانی دوم تقسیم نمیشد، شهرهای حلب، شام، حماه و حمص همانند شهرهای غازی عنتب، استانبول به عنوان شهرهای ترکیه باقی مانده بودند و ما همچنان در یک کشور واحد بودیم.»
درباره رفتار امروز رئیسجمهور ترکیه و اهداف آشکار و پنهان او در سوریه چند نکته گفتنی وجود دارد:
1- مداخله ترکیه در جنگ داخلی سوریه ابتدا به صورت دیپلماتیک آغاز شد و بعداً به صورت نظامی تشدید شد. دخالت دولت ترکیه در طول این 13 سال به تدریج صورت گرفته است و از دخالتهای دیپلماتیک، تبدیل به کمکهای نظامی به تروریستها در ژوئیه ۲۰۱۱ و درگیریهای مرزی در سال ۲۰۱۲ به مداخلات نظامی مستقیم بین سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۲۲ و این آخری، حمایت آشکار از «تحریرالشام» و گروههای منتسب به آن و تسلیح آنها تا حصول نتیجه و سقوط دولت قانونی بشار اسد و اشغال شهرها و پایتخت سوریه رسید. ترکیه محل عبور تمام افراد تروریست از قفقاز، چچن و... همراه با خانوادههایشان به سوریه بود. لذا این سؤال مطرح است که اگر مشکل و نگرانی ترکیه تروریسم است چرا مرزهای این کشور در طول 13 سال به محل عبور تروریست تبدیل شده است؟
2- رئیسجمهور ترکیه پس از سقوط دولت اسد و استقرار تحریرالشام بر دمشق جملهای گفت که موجب تعجب همه کسانی شد که بیش از یک دهه است تحولات منطقه و رفتار دولت ترکیه را رصد میکنند. او گفت: «قرن دوم ترکیه آغاز شده است و ما در آستانه ورود به یک دوره جدید هستیم و ما به راه خود در مبارزه و از بین بردن تروریسم ادامه خواهیم داد.» این ادبیات از جنس همان ادبیاتی است که مکرر توسط مقامات آمریکایی در منطقه مطرح میشود. آمریکاییها داعش را به وجود آوردند و آنها را تا دریافت سلاحهای سنگین تجهیز کردند و به جان ملت مظلوم عراق و سوریه انداختند و سپس تیغ بر کشیدند و به ظاهر به دنبال نابودی آنها بر آمدند و این در حالی بود که همه میدانستند آبشخور این جماعت خونریز از کجاست. این سیاست نخنمای آمریکاییها امروز توسط اردوغان نسبت به گروههای تروریستی موجود دنبال میشود تا پاسخی برای افکار عمومی به خواب رفته این روزگار که با سقوط اسد و دمشق هورا میکشند و نمیبینند که چه کسی این روزها فرش قرمز را زیر پای تروریستها در سوریه پهن کرده است و هم اینکه او هم در جرگه کسانی باشد که در زیر آتش کینه تروریستها و کشتار صهیونیستهای کودککش در غزه، در همایشهای بینالمللی مبارزه با تروریسم بادی به غبغب آورده و در مذمت پدیده تروریسم سخنرانی غرّا سر دهد!
ص٢از٢
3- اردوغان را باید یک اپورتونیست یا فرصتطلبی که از شرایط وخیم اقتصادی ملت سوریه در حالی که آنها با دو مقوله ناامنی و گرسنگی دست و پنجه نرم میکردند، دانست.در چنین شرایطی ترکیه بهجای کمک به چنین ملتی در بستر نشستهای «آستانه» که سالهاست متعهد به تعهداتی در آن نشستها شده بود و هیچوقت تعهدات خود را انجام نداد، با استقرار چند گروه مسلح بر سرنوشت ملت سوریه تا مدتها، بیثباتی سیاسی را برای آنها به ارمغان آورد. ترکیه اردوغان به عنوان صحنهپرداز و سیاستگذار این عرصه از سرگرمی روسیه در جنگ اوکراین و همچنین درگیری محور مقاومت در لبنان و غزه بهعنوان یک فرصت، سوءاستفاده کرد تا به اهداف پشت پرده خود جامه عمل بپوشاند. در پرونده سوریه، آنکارا با بهرهگیری از استانداردهای دو گانه از یکسو، خود را حامی ملت فلسطین و همراه با مقاومت توصیف کرده و لب به سرزنش رژیم صهیونیستی میگشود و از طرف دیگر، ضمن توافق محرمانه با رژیم صهیونیستی یک روز پس از آتشبس لبنان در یک برنامه مشترک حرکت تروریستها به سمت مرکز سوریه و سقوط بشار اسد را سازمان داد که به فراخور آن کریدور حمایتی محور مقاومت که تا مدیترانه امتداد یافته بود را قیچی کند. اما برای روشن شدن اینکه در شرایط فعلی ترکیه در سوریه چه اهدافی را دنبال میکند، میتوان به انگیزههای اعتقادی، امنیتی، چشماندازهای اقتصادی، حل مشکل پناهجویانی که در ترکیه هستند و... اشاره کرد.
4- اما آنچه مسلم است اینکه با همه غرور کاذب پیروزی که امروز اردوغان از سقوط دولت اسد و بههم ریختگی وضعیت سوریه دارد، افق روشنی پیش روی دولت اردوغان متصور نیست. ورود تحریرالشام و شش گروه اقماری آن که بعضا اهداف متفاوت و متضادی با هم دارند نوید یک جنگ جدید که ترکیه با وجود آگاهی از مواهبش، دست داشتن در آن را انکار میکند، خالی از خطر برای دولت اردوغان نیست. واقعیت این است با توجه به شناختی که از گروههای مسلحی که تابع هیچ ضابطه رسمی و دیپلماتیک نیستند، این نگرانی وجود دارد که چه بسا گروههایی که امروز توسط دولت ترکیه تسلیح و پشتیبانی میشوند روزگاری نه چندان دور، لوله تفنگ خود را به سمت مرجع شکلدهنده خود تغییر دهند.اردوغان این واقعیت را باید در نظر داشته باشد که وارد یک قمار خطرناک شده است. امروز ترکیه در حال بازی با آتش است، هرچند دولتمردانش معتقد باشند که میتوانند این بازی را کنترل کنند. اما ترکیه باید بداند هنوز در آغاز راه است و پیامدهای بلندمدت قماری که شروع کرده است و امروز دامن سوریه را گرفته، چه بسا در آینده نه چندان دور، برای رژیم او همچون رژیم بشار اسد بنیان برافکن باشد.
حسن رشوند
@tabibdavvar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 آیا خانواده آقای ضرغامی از فردا کشف حجاب خواهند کرد؟
❌ ضرغامی: اکثریت مردم حجاب رو نمیخوان پس نباید اجبار کنیم و باید آزادش کنیم😡
ضرغامی ۵ سال دیگه: اکثریت مردم میخوان مشروب بخورن پس باید آزادش کنیم😏
ضرغامی ۱۰ سال دیگه: اکثریت مردم میخوان همجنسبازی کنن باید آزادش کنیم😒
و...
✍🏻 آقای ضرغامی!
چه مصرف میکنی که بدین پایه در توهمات سیر میکنی؟!
اینجا ایران است؛ جمهوری اسلامی، نه جمهوری دموکراتیک و نه نظام سکولار یا لائیک...
چرا خودت را گم کردهای؟!
نه امروز، که حتی چند ماه پس از اغتشاشات زن، زندگی، آزادی؛ طراحان و سرمایهگذاران و جریانهای حامی داخلی و خارجی آن، فاتحه این فتنه را خواندند، ممکن است این میت حتی با شنیدن این اظهارات خندهاش! بگیرد اما هرگز زنده شد.
آقای ضرغامی!
امثال شما اعتباری اگر داشتهاید از قِبَل خدمت به این نظام بوده اما با اینگونه رفتارهای واگرایانه از دست دادهاید و اگر تصور میکنی که با تشدید چنین مواضعی میتوانی جایگاهت را ترمیم کنی؛ سخت در توهم هستی!
توصیه میکنم با مراجعه به یک مرکز نظرسنجی معتبر، بخواهی که این ادعایت را مبنی بر اینکه «اکثریت مردم حجاب را نمیخواهند» راستیآزمایی کند و ضمنا معلوم کند که در نزد افکار عمومی ایران چه درجهای از محبوبیت را داری!
اگرچه این قبیل تغییر مواضع ۱۸۰ درجهای؛ حکایتگر «بحران مقبولیت» است و این که مترصد ترمیم آن و تشنه دیده شدن و توجه هستی!
اما مردم ایران بوی نفاق را از ده فرسخی میشنوند و از دورویی بیزارند!
✍ رضا ربیعی
🔴ترجمه کامل اولین بیانیه بشار اسد :
بیانیه بشار اسد درباره شرایط منتهی به خروج او از سوریه
مسکو – 16 دسامبر 2024
با گسترش تروریسم در سراسر سوریه و سرانجام رسیدن آن به دمشق در شامگاه شنبه 7 دسامبر 2024، پرسشهایی در مورد سرنوشت و محل حضور رئیسجمهور مطرح شد. این اتفاق در میان سیل اطلاعات نادرست و روایتهایی که بسیار از حقیقت دور بودند رخ داد، روایتهایی که تلاش داشتند تروریسم بینالمللی را بهعنوان یک انقلاب آزادیبخش برای سوریه بازتعریف کنند.
در چنین مقطع حساس و سرنوشتسازی از تاریخ کشور، که حقیقت باید اولویت داشته باشد، ضروری است این تحریفها را اصلاح کرد. متأسفانه شرایط حاکم در آن زمان، از جمله قطع کامل ارتباطات به دلایل امنیتی، انتشار این بیانیه را به تأخیر انداخت. این موضوع بههیچوجه جایگزین شرح دقیق وقایعی که رخ داد نخواهد شد، که به محض فراهم شدن فرصت ارائه خواهد شد.
نخست باید بگویم که خروج من از سوریه نه برنامهریزی شده بود و نه در ساعات پایانی نبردها اتفاق افتاد، آنگونه که برخی ادعا کردهاند. برعکس، من در دمشق ماندم و تا ساعات اولیه یکشنبه 8 دسامبر 2024 به انجام وظایفم ادامه دادم. با نفوذ نیروهای تروریستی به دمشق، برای هماهنگی عملیات جنگی به لاذقیه منتقل شدم. پس از رسیدن به پایگاه هوایی «حمیمیم» در همان صبح، مشخص شد که نیروهای ما بهطور کامل از تمامی خطوط نبرد عقبنشینی کردهاند و آخرین مواضع ارتش سقوط کرده است. با وخیمتر شدن اوضاع در میدان نبرد، خود پایگاه نظامی روسیه نیز زیر حملات شدید پهپادها قرار گرفت. با نبود راهی عملی برای خروج از پایگاه، مسکو از فرماندهی پایگاه درخواست کرد که تخلیه فوری به روسیه در شامگاه یکشنبه 8 دسامبر را ترتیب دهد. این اتفاق یک روز پس از سقوط دمشق و در پی فروپاشی نهایی مواضع نظامی و فلج شدن نهادهای دولتی رخ داد.
در هیچیک از این رخدادها، من هرگز به کنارهگیری یا پناه بردن فکر نکردم و هیچ پیشنهاد مشابهی از سوی فرد یا گروهی مطرح نشد. تنها گزینه، ادامه مبارزه علیه یورش تروریستی بود.
من تأکید میکنم فردی که از نخستین روز جنگ، نجات کشورش را با سود شخصی معامله نکرد و مردمش را در ازای پیشنهادها و تطمیعهای فراوان به خطر نینداخت، همان فردی است که در کنار افسران و سربازان ارتش در خط مقدم ایستاد، درست در چند متری تروریستها در خطرناکترین و شدیدترین میدانهای نبرد. او همان فردی است که در تاریکترین سالهای جنگ، کشور را ترک نکرد و در کنار خانوادهاش همراه مردم ایستاد و با تروریسم مقابله کرد، آن هم در شرایط بمباران و تهدیدهای مداوم حملات تروریستی به پایتخت طی چهارده سال جنگ. افزون بر این، کسی که هرگز مقاومت در فلسطین و لبنان را رها نکرد و به متحدانش خیانت نکرد، نمیتواند همان فردی باشد که مردمش را رها کند یا به ارتش و کشوری که به آن تعلق دارد، خیانت کند.
من هرگز موقعیتها را برای منافع شخصی طلب نکردهام، بلکه همیشه خود را پاسدار یک پروژه ملی دانستهام، پروژهای که با ایمان مردم سوریه و باور آنها به این آرمان شکل گرفته است. من با اعتقاد راسخ به اراده و توانایی مردم سوریه برای دفاع از کشور، حفاظت از نهادها و پایبندی به انتخابهایشان تا آخرین لحظه ایستادهام.
وقتی دولت به دست تروریسم سقوط کند و توانایی برای ایفای نقشی معنادار از بین برود، هر موقعیتی بیهدف و بیمعنا میشود. اما این هرگز تعلق عمیق من به سوریه و مردمش را کمرنگ نمیکند – پیوندی که در هیچ شرایط یا موقعیتی متزلزل نخواهد شد. این تعلقی آکنده از امید است که سوریه بار دیگر آزاد و مستقل خواهد شد.