❇️ نگاه واشنگتن و تل آویو به بحران قره باغ
اگرچه تصور می شود بحران قره باغ، تعلق ذاتی و جغرافیایی به "آسیای میانه" دارد، اما این تصور، با توجه به نقش آفرینی خاص واشنگتن و تل آویو در ایجاد و استمرار این بحران نادرست است! منازعه در قره باغ به نقطه اوج خود رسیده و طرفین ( ایراوان و باکو) از آغاز جنگی تمام عیار و دو طرفه در این منطقه خبر داده اند. میان "متن " و " فرامتن" بحران قره باغ، ارتباطی معنادار وجود دارد! کافی است "اهداف آمریکایی-صهیونیستی "آمریکا در منطقه آسیای میانه را مبنای تحلیل خود در قبال بحران قره باغ قرار دهیم. در این صورت، قطعا بسیاری از محاسبات و باورهای مخاطبان در خصوص آنچه امروز در قره باغ می گذرد،تغییر می کند! واقعیت امر این است که "نبرد امروز قره باغ"، منبعث از "نگرانی های فردای ترامپ و نتانیاهو" می باشد! این نخستین بار نیز که سیاستمداران آمریکایی و صهیونیستی، "زمان حال " را به صورت کامل فدای " اینده" خود می کنند!
به لحاظ استراژیک ، واشنگتن و تل آویو به دنبال ایجاد "گره های کور راهبردی " در مناطقی هستند که به لحاظ ژئو پلی تیک دارای اهمیت ویژه ای هستند. یکی از این مناطق، قره باغ است. آمریکا و رژیم صهیونیستی معتقدند اگر "قره باغ" به لحاظ موقعیت جغرافیایی خود و البته اگر به مثابه یک " نقطه کور استراتژیک" در منطقه باقی بماند، می تواند به صورت همزمان بازیگران حوزه آسیای میانه و غرب آسیا را درگیر این مسئله نماید. ضمن اینکه در چنین شرایطی ساختار معیوب شورای امنیت نیز به آمریکا و دو کشور اروپایی عضو دائمی شورای امنیت ( انگلیس و فرانسه) اجازه مداخله گرایی در این منطقه را می دهد. این همان نقطه ایست که واشنگتن ،تل آویو و متحدان این دو به دنبال آن هستند. نقطه ای که در آن شاهد "تشدید بحران" و " پذیرش مداخله غرب" در"کانون بحران" باشیم.
✍️دکتر حنیف غفاری
21.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️ شاخص شماره 18
❇️ جریان شناسی انتخابات 2020 آمریکا
گفتگو با کارشناس مسائل سیاسی و بین الملل عباس حاجی نجاری با موضوع جریان شناسی انتخابات 2020 آمریکا
❇️ یادداشت/ پاسخ به اعتماد
🔻بعد از فرازونشیبهای زیاد و یک وقفه طولانی پنج ماهه که وزارتخانه مهم صنعت، معدن و تجارت که در خط مقدم جنگ اقتصادی است با سرپرست اداره میشد، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۱۷۵ رأی موافق، ۸۰ رأی مخالف و ۹ رأی ممتنع به «علیرضا رزمحسینی» گزینه پیشنهادی این وزارتخانه رأی اعتماد دادند.
🔹نکات تحلیلی: 1ـ وزارت صمت که سه حوزه مهم اقتصادی صنعت، معدن و تجارت ایران را شامل میشود به نوعی بیشترین سهم اقتصادی کشور را داراست. این وزارتخانه تعامل گستردهای با سایر بخشهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جامعه ایران دارد و میتواند یکی از مؤثرترین پیشرانهای اقتصادی کشور باشد. 2ـ برنامهها و سیاستهای درست وزارت صمت میتواند علاوه بر رضایتمندی مردم، ساماندهی معیشت جامعه، تصویر روشنی از وضعیت و توان آینده اقتصادی ایران به نمایش بگذارد و فراتر از آن میتواند اقتدار و کارآمدی کشور را برای دستیابی به امنیت، عدالت، رفاه، آزادی، استقلال و عزت ملی تقویت کند. 3ـ ارتباط گسترده این وزارتخانه با بخشهای مختلف مانند حوزه پولی و بانکی، بورس، تولید، توزیع، اشتغال، واردات، صادرات، ارتباط بین مصرفکننده و تولیدکننده میزان اثرگذاری و اثرپذیری از این بخشها نشانگر اهمیت بالای وزارت صمت است.
🔺نکات راهبردی: از آنجا که وزیر محترم فردی با تجربه و توانمند است، در ابتدا باید وضعیت آشفته بازار را کنترل کند. پس از مهار آشفتگی بازار، سامانههای نظارت بر کالا را فعال کند تا ضمن شکستن انحصار در بخشهای مختلف صنعت، معدن و تجارت، عدالت در توزیع کالاهای اساسی را سرلوحه اقدامات فوری قرار دهد. از سویی دیگر چند اقدام اساسی همچون حل مشکلات واحدهای بحران زده، احیا و فعالسازی معادن کوچک، تنظیم بازار فولاد، فعال کردن دیپلماسی اقتصادی و تجاری در سفارتخانههای خارج از کشور، توسعه صادرات و مبادلات مرزی، زنجیره تأمین کالا، نظارت و حمایت از حقوق تولیدکنندگان و مصرفکنندگان، جلوگیری از فساد اداری و توجه ویژه به صنعت خودرو میبایست در دستور کار وزیر جدید باشد. مضاف بر اینها استفاده از نیروهای جوان، انقلابی، متخصص و وفادار به نظام و انقلاب که دارای روحیه جهادی باشند، اگر در صدر برنامههای وزیر جدید باشد، موفقیت او دوچندان خواهد شد.
✍️ علی قاسمی
#تا_انتخابات
❇️ #تحلیل| چالش های اصلاح طلبان و داستان تکراری فرار به جلو
🔻 اصلاحطلبان به واسطه چسبندگی بسیار زیادی که به روحانی داشتند پس از بروز ناکامیهای دولت دوازدهم طبیعتا دچار چالشهای سیاسی و اجتماعی شده و ریزش بدنه قابلتوجهی را تجربه کردند
🔹 ناظران و کنشگران سیاسی به خوبی میدانند که حتی اگر اصلاحطلبان بنای حضور تام و تمام در انتخابات را داشته باشند به دلیل موانعی که پیشرو دارند امکان نقشآفرینی موثر و توأم با موفقیت برای آنها به سادگی فراهم نخواهد شد و به همین علت برخی از چهره های رادیکال اصلاحات و برخی جوانان احساسی این جریان با علم به شکست در انتخابات ۱۴۰۰ ، با فرار به جلو به بهانه های مضحک و تکراری گزینه ی نخ نمای تحریم انتخابات را مطرح خواهند کرد.
1️⃣ اولین مساله، چالش عملکرد روحانی و کاهش محبوبیت بیسابقه دولت در جامعه است.
2️⃣ چالش دوم اصلاحطلبان چالش درونتشکیلاتی است. دعوا و درگیری بر سر سازوکارهای فعالیت سیاسی و انتخاباتی مانند شورای عالی اصلاحطلبان آنقدر جدی است که باعث شده رئیس و نایبرئیس آن هر دو استعفا کنند و هنوز هم هیچ سازوکاری جایگزین آن نشده است
3️⃣ چالش و مانع سوم مساله رهبری و لیدری جریان اصلاحطلب است. تا پیش از انتخابات گذشته محمد خاتمی تصمیمگیر نهایی و بیچون و چرای این جریان بود و برای مثال میتوانست محمدرضا عارف را وادار به کنارهگیری از انتخابات کند. اما پس از انتقادهایی که به عملکرد او در انتخاباتهای گذشته شد جایگاه وی حالا تضعیف شده است و با مانورهایی که محمد موسویخوئینیها میدهد یا تحرکاتی که موسویلاری داشته به نظر میرسد تغییراتی در این زمینه در حال وقوع است.
4️⃣ چهارمین و آخرین موضوع مساله گفتمانی عدالت و مبارزه با فساد و تبعیض از مطالبات عمومی جامعه است که حرفی برای گفتن ندارند
11.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️🎥 توسل و توکل از جنس سردار سلیمانی
@tabyinn
18.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️ پژواک شماره 13
🎙نکاتی در مورد مناقشه قره باغ
❇️ آمریکا سفارت خود را در عراق میبندد؟!
🔹 حملات به اماکن دیپلماتیک و پایگاهها و نیروهای آمریکا از چند روز قبل از سفر مصطفی کاظمی به واشنگتن به شکل قابل توجهی افزایش یافته و در روزهای اخیر هم شدت خاصی پیدا کرده و در کنار اختلافات بر سر قانون انتخاباب به مساله داغی تبدیل شده است.
🔸 در واکنش به این حملات، اخیرا وزیر امور خارجه آمریکا تهدید کرده است که در صورت تداوم آنها کشورش سفارت خود را خواهد بست. این سخنان مایک پومپئو مورد استقبال مخالفان حضور آمریکا در عراق قرار گرفته و برخی میگویند چه بهتر از این که این سفارتخانه تعطیل شود.
✅ اما به نظرم مساله جای تامل و دوراندیشی دارد و این که تصور شود بستن سفارت آمریکا در عراق به معنای پایان حضور این کشور و قطع رابطه آن با بغداد باشد، بیشتر نوعی خیالپردازی است تا واقعیتنگری.
🔹 آمریکا که سیاست فشار حداکثری را برای مقابله با سیاست منطقهای ایران و تضعیف نقش و نفوذ آن در پیش گرفته است به این سادگی عراق را که مهمترین تیول آن در خاورمیانه برای مهار ایران و در آینده ترکیه و جهت برقراری نظم نوین خود در منطقه است، واگذار نمیکند و از دست نمیدهد.
🔸 گمان بر این است که اگر آمریکا تهدید خود برای بستن سفارت را عملی کند، این اقدام را میتوان سرآغاز اجرای طرح نظامی این کشور در عراق علیه نیروهای حشد شعبی و طرفداران جمهوری اسلامی قلمداد کرد. از این رو، این احتمال وجود دارد که به حمله گسترده به پایگاهای این سازمان و ترور رهبران و فعالان آن اقدام بکند.
✅ گفته میشود پومپئو به برهم صالح رئیس جمهور عراق اطلاع داده و به نوعی تهدید کرده که در صورت تداوم حملات به منافع آمریکا این کشور واکنش جدی نشان میدهد.
🔹 از دیگر سو، به نظر میرسد که دولت آمریکا و شخص ترامپ در این موسم انتخاباتی بیرغبت نباشد تا نزاع با ایران را بیش از هر زمانی امنیتی کند.
🔸 در این حال و وضع دولت عراق در سایه حساسیت و شکنندگی بیسابقه اوضاع وزیر خارجه خود فواد حسین را به تهران فرستاد تا مقامات ایرانی را به فشار بر مخالفان حضور نیروهای آمریکایی برای توقف حملات خود مجاب کند؛ اما توقف این حملات چندان محتمل نیست.
✅ آمریکا با ورود احتمالی خود به فاز نظامی علیه حشد شعبی در واقع در صرافت برهم زدن ریشهای معادلات و مناسبات قدرت پساصدامی در داخل عراق در جهت تقویت موقعیت نیروهای نزدیک به خود و دولت الکاظمی و تضعیف نفوذ ایران است.
💢 به هر حال، اوضاع عراق این روزها شکنندهتر از هر زمانی است و روزهای پرتنش دیگری در این کشور قابل پیشبینی است و باید منتظر ماند و دید به کدام سمت و سو میرود. شکلگیری دولت اقتدارگرای دیگری در عراق دور از انتظار نیست.
❇️چرا ایران مخالف درگیری دو جمهوری است؟
دو جمهوری آذربایجان و ارمنستان پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی از سال 1992 تا 1994 به مدت بیش از دو سال بر سر قرهباغ جنگیدند و در نهایت این جنگ با ضعف جمهوری آذربایجان و با تثبیت حضور نیروهای ارتش ارمنستان بر این منطقه، با آتشبس خاتمه یافت. دو طرف پس از آتشبس سال 1994 تاکنون بارها در این منطقه درگیری نظامی داشتهاند که آخرین آنها طی روزهای گذشته به وقوع پیوسته است. در این جنگهای کوتاه و مقطعی، بازیگرانی چون ترکیه، آمریکا و رژیم صهیونیستی نقش اساسی دارند. جمهوری اسلامی با سیاست مستقل خود بارها اعلام کرده است که این درگیریها به نفع منطقه نیست و برای مقابله با حضور و نقشآفرینی جریانهای خارجی، به سرعت باید این درگیریها فروکش کند. در خصوص چرایی مخالفت جمهوری اسلامی با تنش و درگیری میان ارمنستان و آذربایجان باید گفت؛ 1ـ خسارات و آسیبهای هر دو طرف پیامدهایی همچون ناامنی در مرزهای شمالی ایران و ورود آوارگان به ایران را در این شرایط دشوار اقتصادی و کرونایی به دنبال دارد.۲ـ رژیم صهیونیستی به وجود درگیری در منطقه نیاز دارد؛ زیرا به وسیله این ناامنی خود را به مجاورت مرز ایران میکشاند. ۳ـ تاکنون جنگ هیچ مشکلی را در منطقه حل نکرده و در واقع مشکل اصلی حل نشدن قره باغ، همین جنگطلبی است. ۴ـ کشورهای منطقه باید با مسئولیتپذیری به دنبال آرامش لازم در منطقه باشند و فریب بازی ماهرانه رژیم صهیونیستی را که به دنبال نفوذ در دو کشور ارمنستان و آذربایجان است، نخورند؛ زیرا این رژیم مجعول در سالهای گذشته نفود و حضور خود در این کشورها و تهدید مناطق مرزی ایر
❇️پرسش و پاسخ
✳️ چرا آقای روحانی اقتصاد و بورس را به امان خدا رها کرده است؟ آیا قصد راه انداختن شورش عمومی دارد؟
👈 پاسخ :مشکلات اقتصادی جامعه دلایل متعددی دارد که به برخی از آنها اشاره می شود:
🔸یکم) در دهه های گذشته و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تلاش های زیادی برای استقلال عمل در ابعاد مختلف صورت گرفت مانند استقلال سیاسی یا خودکفایی در تامین تجهیزات دفاعی و ...، اما در حوزه اقتصادی علی رغم فعالیتهای زیاد در حوزه زیرساخت های اقتصادی مانند احداث جاده ها، سدها، نیروگاهها و ...، در حوزه خودکفایی منابع درآمدی، این تلاشها در تراز حوزههای پیشگفته نبوده و هر بار دشمن از حربه تحریم استفاده می کند، ما دچار مشکل میشویم.
🔸دوم) جریان نفوذ در بخشهای مختلف فعالیت میکند که یکی از مهمترین آنها بخش اقتصادی است. البته به نظر میرسد نفوذ آنها در لایههای تصمیم سازی است تا تصمیم گیری.
🔹 سوم) متاسفانه سودجویانی که در بخش خصوصی و تا حدی در بخش دولتی وجود دارند کم نیستند، اینها بیشتر از آنکه به دنبال ضربه زدن به کشور و ملت باشند، صرفا به منافع خود فکر می کنند، که البته نتیجه عمل آنها با جریان نفوذی که به دنبال ضربه زدن به کشور است فرقی ندارد.
🔸 چهارم) ضعف نظارت دولت بر بازار و بورس ناشی از ضعف تدبیر و کم تحرکی آنهاست نه از سر خیانت یا راه اندازی شورش در جامعه.
بیان چنین تحلیل و موضعی الزامات خطرناکی به دنبال خواهد داشت که علاوه بر غلط بودن، امید به حل مشکلات را کاهش داده و آشوب و بی ثباتی را جایگزین مطالبه گری صحیح از دولت خواهد نمود.
❇️ امیرعبداللهیان مطرح کرد:
ماجرای سفر محرمانه فرستاده بنسلمان به تهران و دستور حاج قاسم/ ائتلاف سعودی مغلوب اراده مردان پابرهنه یمن شد
زمانی که مسئولیت موضوع یمن در وزارت امور خارجه را بر عهده داشتم آقای عادل الجبیر سفیر عربستان در آمریکا بود و شروع جنگ علیه مردم مظلوم یمن را از واشنگتن اعلام کرد. این امری عجیب و غیرمتعارفی بود که سفیر کشور به جای مقام نظامی شروع جنگ را اعلام کرد.
وی افزود: بعد از چند روز الجبیر به عنوان وزیر امور خارجه عربستان انتخاب شد و کمتر از دو هفته بعد از جنگ یمن برای شرکت در نشست وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی به جده رفتم. در حاشیه اجلاس با آقای جبیر درباره مسائل منطقه و یمن صحبت کردم. او فردی بسیار عصبی بود و تصور میکرد که عربستان سعودی از چنان قدرتی برخوردار است که یمن حتی چند روز هم نمیتواند در مقابل فشارهای عربستان است دوام بیاورد. آن هم با حمایت آمریکا، انگلیس و اسرائیل که می تواند ظرف چند روز کار را تمام کند. من به ایشان گفتم که راه حل یمن جنگ نیست و شما خواهید دید که در جنگ یمن بازنده خواهید شد. وی با ناراحتی و عصبانیت گفت خواهید دید که ما حوثیها را در شمال یمن در کمتر از سه هفته نابود خواهیم کرد و دو بار تکرار کرد نابود خواهیم کرد، نابود خواهیم کرد. من لبخندی زدم و به او گفتم آقای وزیر منتظر آینده میمانیم ولی شما اشتباه میکنید. ادامه دارد...
دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل ادامه داد: چند ماهی گذشت، هنوز به سالگرد تجاوز ائتلاف سعودی به یمن نرسیده بودیم. یک روز در اتاق کارم در وزارت خارجه نشسته بودم تماسی با من از طرف محمد بن سلمان ولیعهد عربستان گرفته بود. درخواستشان این بود که میخواهیم مقامی را به تهران به صورت سری بفرستیم و از شما درخواستی درباره یمن داریم. من پس از اینکه این درخواست را با مقامات کشور ازجمله سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در میان گذاشتم، سردار سلیمانی به من گفتند نماینده آنان را بپذیرید و حرفشان را بشنوید.
قبل از ظهر روز بعد ما در یکی از ساختمانهای خارج از سیستم وزارت خارجه این ملاقات را انجام دادیم. فرستاده سعودی به ما گفت که قادر به ادامه این وضعیت نیستیم و از شما میخواهیم کمک کنید آتش بس برقرار شود. بحثهای طولانی شکل گرفت و در نهایت این پیام را به آقای سید عبدالملک الحوثی منتقل شد. توافق شد یک سرلشکر و ژنرال عالیرتبه سعودی با یکی از اعضای شورای مرکزی انصارالله در نقطه مرزی مشترک دیدار کنند. هدفشان برقراری آتش بس بود. سعودیها تصور نمیکردند جنگی که قرار است در سه هفته مارش پیروزی در آن نواخته شود حالا با گذشت نزدیک به ۹ ماه از جمهوری اسلامی ایران درخواست میکند که وساطت کنید آتش بس برقرار شود.
امیرعبداللهیان اظهار کرد: علیرغم اینکه در آن مقطع صحنه جنگ به نفع مقاومت یمن بود و طرف سعودی هم از این شرایط به شدت رنج میبرد اما وقتی فرستاده بن سلمان تهران را ترک میکرد گفت از شما خواهش دارم که به حوثیهای یمن بگویید هر توافقی کردیم سری بماند و در جایی منتشر نشود.
مذاکرات در نقطه مرزی برگزار شد، قرار شد ابتدا به صورت آزمایشی هفت روز آتش بس برقرار شود. اما پس از برقراری آتش بس عربستان به یکباره متوجه شد که قادر به ادامه این وضعیت نیست و آمریکاییها، انگلیسیها و رژیم صهیونیستی که عربستان را هدایت میکردند این کشور را تشویق کردند که ما از شما حمایت میکنیم و این آتش بس نباید برقرار شود. در نهایت به خاطر وعدهها آتش بس از سوی رژیم سعودی نقض شد.