♦️ #چند_خبر_کوتاه
🔹رئیس کل سازمان امور مالیاتی: ۱۱۰ هزار میلیارد از محل فرار مالیاتی وصول شد
🔹ادعای رویترز: ایران با نظارت بیشتر در فردو موافقت کرد
🔹وزیر جهاد کشاورزی: واردات گوشت به حداقل خواهد رسید.
🔹پزشکیان: دولت مصمم به ایجاد تحول در مدارس دولتی است
🔹رئیس سازمان هواشناسی: تداوم شرایط خشکسالی در ایران
#خبر
@tabiyne
#دید_باز
🔵پرونده ویژه ساعت۲۱
#اختصاصی
💢 آیا سوریه به جنگ داخلی جدید کشیده خواهد شد؟
مهمترین چالش الجولانی در مسیر رهبری سوریه، جلب پذیرش از سوی دیگر شورشیان است. او سالها بیشتر با این گروهها درگیر بوده تا با نظام اسد، و همین موضوع میتواند مانعی بزرگ در مسیر تحقق آرزوهای سیاسیاش باشد.
در مسیر دمشق از مرز سوریه با لبنان در ۸ دسامبر، پستهای ارتش سوریه به وضوح متروک و خالی از نیرو بودند. آسفالت جاده پر از یونیفورمهای رها شدهای بود که نیروهای بشار اسد در هنگام فرار به سرعت از آنها دست کشیده و لباسهای غیرنظامی پوشیده بودند تا از شورشیان پیشرویکننده بگریزند. پوسترهای پاره و خراب شدهای که تصویر بشار اسد را نمایش میدادند، بهعنوان نشانهای از سقوط نظام، در کنار جادهها باقی مانده بودند. کمتر از دو هفته پس از آغاز پیشروی شورشیان، نظام بشار اسد فرو پاشید و او مجبور شد به مسکو فرار کند. در دمشق و سراسر سوریه، مردم به آغاز یک فصل جدید امیدوار و در تلاش برای تجدید روابط خود با دنیای بیرون بودند.
آیا اپوزیسیون سوریه میتواند متحد شود؟
چه نوع آغاز تازهای انتظار مردم سوریه را میدهد؟
پاسخ به این پرسش بستگی زیادی به این دارد که آیا اپوزیسیون چندپاره سوریه، که اکنون پس از سقوط نظام بشار اسد دشمن مشترک خود را از دست داده است، میتواند با یکدیگر متحد شود و دولتی مدنی، فدرال و چندفرهنگی برای تمام سوریه تشکیل دهد، یا اینکه دوباره به درگیریهای داخلی فرو رفته و کشور را به جنگ داخلی جدیدی بکشاند.
تاکنون، نشانههای اولیه نسبتاً امیدوارکننده بوده است، هرچند هنوز بسیار زود است که بخواهیم به این تحولات اطمینان پیدا کنیم. شورشیان بهویژه گروه هیئت تحریرالشام، که زمانی وابسته به القاعده بود و طی چند سال گذشته بخشهایی از شمالغرب سوریه را تحت کنترل داشت، مدعی هستند که از درسهای تغییر رژیمهای گذشته در جهان عرب آموختهاند. به گفته آنان، برخلاف تجربههای تلخ عراق و لیبی، انتقال قدرت در سوریه بهطور محلی و از طریق نیروهای داخلی مدیریت خواهد شد، نه توسط قدرتهای خارجی یا بازگشت عناصر تبعیدی.
شورشیان پس از سقوط نظام بشار اسد، از مقامات مدنی و پلیس خواستهاند که تا اعلام دولت وحدت ملی در پستهای خود باقی بمانند و نظم عمومی را حفظ کنند. در همین راستا، آنها اقدام به وضع منع رفتوآمد کردهاند که تا شب ۸ دسامبر بهطور عمده از بروز غارت در پایتخت جلوگیری کرده است. گرچه سرقت ظروف از کاخ ریاستجمهوری همچنان رخ داده است. علیرغم اینکه اکثر شورشیان از اکثریت سنی هستند که بهویژه از سوی نظام علوی اسد هدف ترور قرار گرفتهاند، آنان از پیروزیهای فرقهای خود کاستهاند و به جای آن، وعده دادهاند که از اقلیتهای مختلف سوریه محافظت خواهند کرد.
بازسازی سوریه یا بحران جدید؟
در سوریه، اوضاع بهطور معمول پیچیدهتر از آن چیزی است که به نظر میرسد. تقسیم غیررسمی سوریه که در دوران نظام بشار اسد شکل گرفت، پس از سقوط او شدت یافته و به شکلهای جدیدی بروز کرده است. در روزهای اخیر، شورشیان از شمال، شرق و جنوب کشور با نظم شگفتانگیزی کنترل خود را هماهنگ کردهاند. با این حال، چون سقوط نظام اسد سریعتر از آنچه که پیشبینی میشد رخ داد، شورشیان فرصت کافی برای برنامهریزی برای دوران پس از سقوط را نداشتند.
در حال حاضر، چهار جناح اصلی در سوریه هر کدام ارتش خود را دارند و برای تسلط بر بخشهایی از کشور رقابت میکنند. این جناحها عبارتند از: شورشیان سنی مورد حمایت ترکیه در شمالغرب، کردها در شمال و شرق، شورشیان مورد حمایت اردن در جنوب و وفاداران باقیمانده از فرقه علوی اسد در غرب. همه این گروهها با تصرف سلاحها، زمینها و داراییهای اقتصادی از نظام بشار اسد در روزهای اخیر، تقویت شدهاند و هر یک خواستار سهم خود از غنائم و سهمی در بستههایی هستند که برای بازسازی سوریه ویرانشده ترتیب داده خواهد شد. این بستههای بازسازی، با برآوردهای هزینهای حدود ۲۰۰ میلیارد دلار، به یکی از محورهای رقابت و تنش در روزهای آینده تبدیل خواهد شد.
چند ساعت پس از سقوط بشار اسد، آتشبس شکنندهای که میان گروههای مختلف در سوریه برقرار شده بود، شروع به فروپاشی کرد و درگیریها بهویژه در منبج، در خط مرزی بین عربهای مورد حمایت ترکیه در شمالغرب و کردها در شمالشرق شدت یافت. این خشونتها یادآور تجربههای تلخ گذشته برای سوریهاست، زیرا آنها فراموش نکردهاند که سرنگونی دیکتاتورهای عراق و لیبی چگونه باعث آغاز دههها جنگ داخلی و درگیریهای خونین میان جانشینان احتمالی آنها شد. علاوه بر این، سوریها بهخوبی از دشواریهای مدیریت روابط پیچیده با همسایگان خود، بهویژه ترکیه و اسرائیل، آگاه هستند.
✍داود یوسف پور
#تحلیل_کوتاه
@tabiyne
🔴تفاهم ایران و آژانس برای ترتیبات جدید پادمانی فردو
🔹پس از گازدهی به هزاران سانتریفیوژ و افزایش غنیسازی اورانیوم ۶۰ درصدی توسط ایران، اکنون آژانس و ایران به توافقی بر روی ترتیبات جدید پادمانی مرتبط با افزایش فعالیتهای غنی سازی در فوردو رسیدهاند.
🔹طبق اطلاع خبرنگار تسنیم، بر اساس مقررات پادمان به نسبت افزایش فعالیتهای هستهای فرکانس با تفاهم دو طرفه تعداد بازرسیها ( و نه بازرس ) افزایش مییابد و البته با کاهش فعالیتها نیز تعداد بازرسیها کاهش مییابد.
🔹به عبارت دیگر توافق ایران برای افزایش بازرسیها بر اساس سیاست اصولی ایران مبتنی بر شفافیت و تعامل با آژانس در چارچوب مقررات پادمانی، و به اقتضای افزایش ظرفیت و سرعت غنیسازی است. چنانچه فعالیتهای غنی سازی در همین سطح حفظ شود بازرسیها هم متناسب با آن ادامه پیدا میکند.
#خبر
@tabiyne
🔴تفاهم ایران و آژانس برای ترتیبات جدید پادمانی فردو
🔹پس از گازدهی به هزاران سانتریفیوژ و افزایش غنیسازی اورانیوم ۶۰ درصدی توسط ایران، اکنون آژانس و ایران به توافقی بر روی ترتیبات جدید پادمانی مرتبط با افزایش فعالیتهای غنی سازی در فوردو رسیدهاند.
🔹طبق اطلاع خبرنگار تسنیم، بر اساس مقررات پادمان به نسبت افزایش فعالیتهای هستهای فرکانس با تفاهم دو طرفه تعداد بازرسیها ( و نه بازرس ) افزایش مییابد و البته با کاهش فعالیتها نیز تعداد بازرسیها کاهش مییابد.
🔹به عبارت دیگر توافق ایران برای افزایش بازرسیها بر اساس سیاست اصولی ایران مبتنی بر شفافیت و تعامل با آژانس در چارچوب مقررات پادمانی، و به اقتضای افزایش ظرفیت و سرعت غنیسازی است. چنانچه فعالیتهای غنی سازی در همین سطح حفظ شود بازرسیها هم متناسب با آن ادامه پیدا میکند.
#خبر
@tabiyne
وزارت ارتباطات: اختلال در اینترنت بهدلیل قطعی برق بوده
🔹روابطعمومی وزارت ارتباطات: اختلال اینترنت و سامانههای ارتباطی در برخی از نقاط تهران و تعدادی از شهرهای کشور در زمان قطعی برق بهعلت قطعی برق سایتهای اپراتورهای همراه و ناکارامدی تجهیزات ذخیره کننده برق بوده است.
🔹بخشی از مشکلات گذشته به خرابی باتریهای سایتهای اپراتورها نیز بر میگردد. پیگیر حل مشکلات پیشآمده هستیم.
#خبر
@tabiyne
"فابینگ" (Phubbing) چیست و چگونه روابط ما را تهدید میکند؟ (+ توصیههای کاربردی)
❇️ بنا به تعریف، فابینگ 'Phubbing' عملی است که باعث می شود افراد در محیطهای اجتماعی یا خانوادگی به جای توجه به دیگران به تلفن خود نگاه کنند.
❇️مطالعات بسیاری نشان دادهاند که فابینگ به روابط اجتماعی افراد آسیب میزند، از رضایت زناشویی میکاهد و کودکان را به افسردگی دچار میکند. اگر میخواهید بفهمید شما نیز به فابینگ دچار هستید و چه باید بکنید با ما در خواندن این درس همراه شوید.
وقتی از سرکار خسته به منزل بر می گردید و سر میز یا سفره شام همسر یا فرزند شما سرش را در گوشی تلفن هم راهش کرده و با کلمات مبهم به شما پاسخ میدهد گرفتار فابینگ هستید. وقتی در مهمانی ها و دورهمی های دوستانه یا فامیلی بعد از سلام و احوالپرسی اولیه هر کس به گوشی همراهش مشغول می شود گرفتار فابینگ هستید. وقتی که در روابط عاطفی و زناشویی با شریک یا همسر خود به کافه رفته اید یا در منزل نشسته اید و یکی از شما مدام گوشی تلفنش را چک می کند گرفتار "فابینگ" شده اید.
یک مطالعه نشان داد که بیش از 17 درصد افراد حداقل چهار بار در روز در حضور دیگران و به هنگام صحبت با آنها دزدکی تلفنشان را چک میکنند.
تقریباً 32 درصد افراد نیز دو تا سه بار در روز فابینگ میكنند.
اگر چه شاید این رفتار چیز مهمی به نظر نرسد، اما تحقیقات نشان میدهد که فابینگ میتواند به روابط و سلامت روان شما آسیب برساند.
فابینگ (Phubbing) چیست؟
عمل نادیده گرفتن کسی که با شما صحبت می کند با توجه و نگاه کردن به تلفن همراه خود،یا به عبارت ساده تر: بیاعتنایی به دیگران با نگاه کردن به تلفن همراه.
نیروی محرک این احساسات چیست؟
فابینگ 4 نیاز اساسی انسان را تهدید می کند این نیازهای اصلی عبارتند از:
احساس تعلق داشتن
اعتماد به نفس
زندگی معنادار
احساس کنترل داشتن
وقتی کسی پیش شما با تلفنش مشغول میشود، شما ممکن است احساس طرد شدن و محروم شدن از مصاحبت او را بکنید. این میتواند تأثیر قابل توجهی بر سلامت روان شما داشته باشد.
تحقیقات همچنین نشان میدهد افرادی که دچار فابینگ هستند تمایل زیادی دارند تا تلفنشان همیشه در دسترس باشد تا با شبکه رسانههای اجتماعی ارتباط برقرار کنند و به این وسیله خلاء ارتباط حضوری یا رودررو را پر کنند. این شروع یک چرخه معیوب است.
سه نشانه دچار بودن به فابینگ به این شرح است:
همزمان دو مکالمه دارید، یکی از طریق تلفن و یکی با شخص روبرویتان. شما به احتمال زیاد هیچکدام از این دو مکالمه را با موفقیت انجام نمی دهید و مطمئناً فیوب "Phub" (دچار فابینگ) هستید.
سرمیز یا سفره غذا یا دیگر موقعیتهای اجتماعی با تلفن خود مشغول میشوید. قرار دادن تلفن کنار بشقاب غذا علامت هشداری است که نشان می دهد بزودی ارتباطات خانوادگی تان دچار اختلال خواهد شد.
یادتان باشد، حتی لازم نیست تلفن خود را در حین مکالمه لمس کنید تا روی رابطه شما تأثیر منفی بگذارد! یک مطالعه نشان داده است که تنها وجود تلفن در دستان یا کنار شما باعث میشود همسر، فرزند، خانواده یا دوستان و هم کارانتان کمتر با شما ارتباط برقرار کنند.
بدون چک کردن تلفن نمی توانید شام، نهار یا صبحانه تان را تمام کنید. این نشانهای از دلهره و ترسی واقعی در شماست. ترسِ از دست دادن تماس، پیام یا پست جدیدی در شبکه های اجتماعی.
سه راه برای جلوگیری از فابینگ شدن:
۱- غذایتان را بدون تلفن بخورید
۲- تلفن را از دسترس خود دور کنید
۳- خود را به چالش بکشید.
#سبک_زندگی
@tabiyne
#تقویم_تاریخ
🗓امروز جمعه
☀️۲۳آذر ۱۴۰۳هجری شمسی
🌙 ۱۱جمادی الثانی ۱۴۴۶هجری قمری
🎄 ۱۳دسامبر۲۰۲۴ میلادی
📻رویدادهاومناسبتها
🔷۱۳۰۰خ- مجلس شورای ملی عقد قرارداد رسمی بين دولتين ايران و شوروی در رابطه با واگذاری بانک استقراضی به ایران را به تصويب رساند
🔷۱۳۱۱خ- دولت انگلستان يادداشت شديد اللحنی برای محمدعلی فروغی وزير خارجه ايران فرستاد و مدعی شد اگر ايران در مورد امتيازنامه مطالبی دارد بايد از طريق محاكم صالحه بين المللی اقدام كند. فروغی در پاسخ دولت انگليس متذكر شد ايران از اين تهديدات باكی ندارد
🔷۱۳۳۲خ- تهران حالت جنگی به خود گرفت تمام مؤسسات دولتی و سازمانهای ملی توسط تانک و زرهپوش محافظت میشدند.
🔷۱۲۸۲خ- اولین اقدام برادران رایت برای پرواز
🔷۱۳۲۹خ- کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان با هدف محافظت و حمایت از پناهندگان و یاری رساندن در امر بازگشت یا اسکان مجدد آنها درژنو سوئیس تأسیس شد
🔷۱۳۷۳خ- کار ساخت بزرگترین سد جهان بر روی رودخانه یانگ تسه در چین آغاز شد
🔷۱۰۵م- ساخت كاغذ در چين
ایرانیان شیوه ساختن کاغذ را از چینیها آموختند و آن را بهبود بخشیدند. شهر سمرقند برای سالها بزرگترین مرکز ساختن و خرید و فروش کاغذ بود.
🔷۱۳۶۰خ- اشغال بلندی های جولان سوريه از سوی اسراییل
🔷۱۲۹۰خ- كشف قطب جنوب توسط "روآلْدْ آمونْدْسن" دريانورد نُروژی
🔷۱۱۸۴خ- كشف انرژی حرارتی زغال سنگ توسط ژُرژ برانْكْلون، آهنگر انگليسی
تا پيش از اين تاريخ، از زغال سنگ، تنها به عنوان يكی از مصالح ساختمانی استفاده ميشد اما برانْكْلون، كشف كرد كه اين ماده هنگام سوختن، حرارت زيادی توليدمیکند
🔷۱۴۹خ- منصور دومين خليفه عباسيان با اين كه ابومسلم و بسياری از ايرانيان وطندوست از جمله استادس را كشته بود،اعلام داشت كه از آن پس، در دربار او در بغداد آیین های نوروز و مهرگان به همان گونه كه شاهان ساسانی برپا می داشتند برگزار خواهد شد
🔹۱۳۵۴خ- پستخانه تهران آتش گرفت و قسمت زیادی از نامه های داخلی و خارجی سوخت
🔹۱۳۴۱خ-برقراری اولين تماس بين كره زمين و سياره زهره
اولین کاوش فضایی سیارات در ۱۲ فوریه ۱۹۶۱ با پرواز ونرا-۱ آغاز شد. ولی زمانی که به فاصله ۲ میلیون کیلومتری زمین رسید ارتباطش با زمین قطع گردید و بعدها از فاصله ی صدهزارکیلومتری زهره در نیمه ی ماه می عبور کرد.
💝زادروزها
🎊۱۳۰۳خ- راج کاپور، بازیگر، تهیهکننده و کارگردان هندی
🎊۱۳۲۳خ- منوچهر چشم آذر، موسیقیدان، آهنگساز و تنظیم کننده
🎊۱۳۳۹خ- سید ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه
🎊۱۲۴۰خ- جرجی زیدان تاریخنگار، داستاننویس و ر
🖤سالمرگها
▪️۱۳۹۵خ- پروفسورابراهیم اسرافیلیان نجفآبادی
▪️۱۳۱۰خ- حیدر رقابی شاعر و فعال سیاسی ایرانی، متخلص به «هاله»
▪️۱۳۹۳- انوشیروان ارجمند بازیگر
◾️۱۳۶۸خ-"آنْدْره ساخاروف" فيزيكدان برجسته و پدر بمب هسته ای شوروی
◾️۱۱۷۸خ- "جورج واشينگتُن" اولين رئيس جمهور آمريكا
@tabiyne