🔺مدارس ابتدایی شهر و استان تهران چهارشنبه غیرحضوری است
معاون عمرانی استاندار تهران:
🔹مدارس ابتدایی استان تهران جز دماوند و فیروزکوه (شهر رودهن طبق مصوبات) فردا چهارشنبه ۱۹ دی ماه در دو نوبت صبح و عصر به صورت غیر حضوری و مهد کودکها، پیش دبستانیها و مدارس استثنایی تعطیل اعلام میشود، همچنین طرح زوج و فرد در شهر تهران از درب منازل اجرایی خواهد شد.
#خبر
@tabiyne
🔺تختروانچی: در چارچوب برجام حاضر به گفتوگو هستیم
معاون سیاسی وزارت خارجه ایران در مصاحبه با مجله ایتالیایی و رادیو رادیکاله:
🔹عضو NPT هستیم و سلاح هستهای در دکترین دفاعی کشور جایی ندارد.
🔹گزارشهای متعدد آژانس بین المللی انرژی اتمی نشان میدهد که ایران صد در صد به تعهدات خود عمل کرده است.
🔹فشار حداکثری دولت ترامپ توسط دولت بایدن ادامه یافت.
🔹در طول این سالها موضع ما ثابت بوده و اعلام کردهایم.
🔹در چارچوب برجام حاضر به گفتوگو هستیم.
🔹آمریکا به دلیل خروج از برجام طرف برجام محسوب نمیشود.
🔹مردم سوریه هستند که باید در مورد نوع حکومت و نحوه اداره کشورشان تصمیم بگیرند.
🔹رژیم اسرائیل می داند هرگونه تجاوز به ایران چه عقوبتی دربرخواهد داشت.
#خبر
@tabiyne
عقبماندگی در هوشمصنوعی غیرقابل جبران است
رئیسجمهور در جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی:
🔹هرگونه تعلل و عقبماندگی در توسعه هوش مصنوعی در کشور را خسارتبار و غیر قابل جبران است.
🔹ما در این رابطه نیازمندیم سیر تحولات و اقدامات صورت گرفته در دنیا در زمینه هوش مصنوعی را به دقت رصد و بررسی کنیم.
🔹در گام بعدی به سیاستگذاری، تدوین قانون و رفع چالشها و تامین الزامات توسعه آن بپردازیم و در نهایت پیشبرد کارها را در قالب برنامهای مدون به ساختار ایجاد شده برای این مسئله بسپاریم.
#خبر
@tabiyne
#دید_باز
🔵پرونده ویژه ساعت۲۱
#اختصاصی
🔹 ترامپ برای مهار چین چه گزینهها و چالشهای دیگری دارد؟
💢تداوم حمایت نظامی از تایوان
🔸یکی از گزینههای روی میز ترامپ، افزایش حمایت تسلیحاتی از تایوان است. از آنجا که تسلط چین بر این جزیره میتواند شکستی هژمونیک برای آمریکا تلقی شود، ایالات متحده میتواند به دنبال ارتقای توانمندیهای دفاعی تایوان باشد تا از این طریق چین را از حمله به تایوان منصرف کند. مارکو روبیو و مایک والتز بشدت از چنین گزینهای حمایت میکنند. از آنجا که چین دارای سلاح هستهای است و نمیتوان به طور مستقیم با آن وارد درگیری نظامی شد، این گزینه مطلوبیت بالایی برای سیاستمداران آمریکایی دارد. همچنین آمریکا میتواند حضور نظامی را در دریای چین جنوبی افزایش دهد (که از ۲۰۲۱ کاهش یافته بود).
🔸با این حال، حمایت تسلیحاتی از تایوان، محدودیتهای خاص خود را نیز دارد. ممکن است افزایش چنین کمکهایی حساسیت چین را برانگیزد. از منظر چین، ناممکنشدن حمله به تایوان یا تبدیلشدن آن به باتلاق (همچون اوکراین برای روسیه) به دلیل توانمندی دفاعیاش بشدت نامطلوب است. ناممکنشدن حمله به تایوان تفاوتی با اعلام استقلال تایوان ندارد؛ چراکه در هر دو حالت چین این جزیره را از دست خواهد داد. تبدیلشدن تایوان به باتلاق نیز ممکن است منجر به شکست چین در رقابت هژمونیک با آمریکا شود. بنابراین حمایت تسلیحاتی ممکن است چین را وادار به اقدام نظامی پیشدستانه بکند و آمریکا نیز برای حفظ تایوان وارد نبرد نظامی مستقیم با چین شود.
🔸ورود آمریکا به نبرد نظامی مستقیم با چین لزوماً به معنای جنگ هستهای نیست؛ اما خطر آن را افزایش میدهد و نگهداشتن آن زیر آستانه هستهای بشدت سخت خواهد بود. به همین دلیل، راهکاری که برخی تحلیلگران برای رفع این محدودیت ارائه میدهند، توانمندکردن تایوان برای ساخت تسلیحات خود است. این راهکار خطر افزایش تنش را کاهش میدهد، اما باز هم میتواند وضعیت تایوان را به سطحی برساند که برای چین غیرقابل قبول باشد. علاوه بر این، برای ترامپ این محدودیت وجود دارد که برخی از جمهوریخواهان با چنین راهکاری (بعضاً به دلایل انزواطلبانه) مخالف کنند.
💢حمایت از اویغورها و تبتیها
🔸مزیت اقدامات امنیتی، در انکارپذیری آنهاست که از تشدید تنش جلوگیری میکند. گزینه پیشنهادشده دیگر به ترامپ، حمایت از اویغورها و تبتیهاست تا آنها به دلیل وضعیت نامساعد زندگی خود، جنبشها یا فعالیتهای جداییطلبانه در چین ایجاد کنند و از این طریق، تمرکز حزب کمونیست چین معطوف به سرکوب آنها شود. چنین راهکاری خطرات گزینه نخست را ندارد؛ اما محدودیتهای دیگری دارد.
🔸تجربه نبرد اطلاعاتی آمریکا با شوروی نشان میدهد که ایالات متحده ضعفهای جدی در اقدام اطلاعاتی درون خاک برخی از دشمنانش دارد. کشورهای کمونیستی (همچون شوروی، چین، کوبا و ...) به دلیل ساختارهای کاملاً بستهای که دارند، به سختی قابل نفوذ هستند و امکان فعالیت اطلاعاتی درونشان دشوار است. تاریخ جنگ سرد مملو از شکستهای اطلاعاتی از آمریکا در ضربه به شوروی یا آگاهنبودن از جزئیات تحولات سیاسی درون آن بوده است و این نکته میتواند مجدداً تکرار شود.
💢ائتلافهای منطقهای
🔸یکی دیگر از گزینهای ترامپ، تقویت ائتلاف آمریکا با متحدان خود در حوزۀ هند-اقیانوسیه (همچون فیلیپین، هند، نیوزلند و...) یا شرق آسیا (همچون ژاپن) است تا بتواند هژمونی منطقهای چین را مهار کند. چنین گزینهای میتواند مواردی همچون همکاریهای امنیتی (مانند آکوس یا کواد)، پیمانهای دفاعی دوجانبه –هرچند که هنوز چنین اتفاقی نیافتاده است- و فعالیت در حوزۀ توسعه باشد. این گزینه که ایالات متحده تاکنون اقداماتی را در چارچوب آن انجام داده است خطرات دو گزینه بالا را ندارد؛ اما مشخص نیست تا چه حد میتواند هژمونی چین را مهار کند.
💢جمعبندی
✅در مجموع میتوان گفت که ترامپ برای مهار چین در حوزه غیر اقتصادی با محدودیتهای جدی مواجه است. با این حال، گزینه ائتلافهای منطقهای به دلیل مخاطرات پایینتر و داشتن حوزههای متنوع نسبت به دو گزینه دیگر میتواند اثرگذاری بیشتری در سیاست مهار داشته باشد.
#تحلیل_کوتاه
@tabiyne
♦️ #چند_خبر_کوتاه
🔹تصمیمگیری درباره تاثیر معدل در کنکور به جلسه بعدی شورای عالی انقلاب فرهنگی موکول شد.
🔹رئیس شعبۀ رسیدگی به پروندههای رمزارز: در کشور بیش از ۱۰۰ صرافی غیرمجاز رمزارزی وجود دارد.
🔹معاون اول رئیسجمهور: مشمولان سربازی که در خارج از کشور فارغالتحصیل شدهاند میتوانند سالی ۲ بار به کشور بیایند.
#خبر
@tabiyne
#تقویم_تاریخ
🗓امروز چهارشنبه
☀️۱۹دی ۱۴۰۳هجری شمسی
🌙 ۷ رجب ۱۴۴۶هجری قمری
🎄 ۸ ژانویه ۲۰۲۵میلادی
📻رویدادها ومناسبتها📻
🔶روز طلبه
🔶آغاز هفته اهدای كتاب
🔶۱۳۵۶خ ‐ تظاهرات مردم قم و مشهد در اعتراض به چاپ مقاله روزنامه اطلاعات عليه امام خمينی(ره)
🔶۱۳۶۵خ- شروع عملیات نظامی کربلای ۵ دفاع مقدس در شلمچه و شرق بصره
🛩۱۳۹۸خ-سقوط هواپیمای مسافربری نوع بوئینگ ۷۳۷ خطوط هواپیمایی اوکراین بعد از بلند شدن از فرودگاه امام خمینی تهران که در این حادثه 176 نفر کشته شدند
🌹۱۳۸۴ خ- سقوط یک فروند هواپیمای فالکن-۲۰ متعلق به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و شهادت تعدادی از مقامات ارشد
🔶۱۳۸۹خ- سقوط پرواز شماره ۲۷۷ ایرانایر در ارومیه و کشته شدن ۷۷ نفر.
🔶 ۱۳۴۹خ - وزیران امور خارجه ایران و یوگسلاوی اعلامیه مشترک دادند
🔶۱۳۴۹خ- ایران و کویت توافقنامه ترانزیت امضاء کردند
🔶۱۳۵۴خ- نخستین جنگنده اف.۱۴ آمریکائی در نیویورک تحویل ایران گردید
🔶۵۰۴ پیش از میلاد ضرب اولین سکه وپول ایرانی به دستور داریوش
داريوش دستور ضرب اين سكه متحدالشکل را در دومین روز نخستين ماه زمستان سال ۵۰۴ پيش از ميلاد (ديماه و یک روز پس از شب چله ـ یَلدا) داده بود که پس از چند روز آماده شده بود نقش تصوير رئيس کشور بر يکطرف سکه نيز از زمان داريوش مرسوم شده است
💝زادروزها
🎊۱۳۲۵- ایرج جنتی عطایی شاعر، ترانهسرا و نمایشنامهنویس
🎊۱۲۸۶خ- سیمون دوبوار،زن تئوری پرداز، فیلسوف، نویسنده و فمینیست فرانسوی
🖤سالمرگها
◾️۱۳۹۵خ- ایت الله اکبر هاشمی رفسنجانی، سیاستمدار ، مفسر قرآن، رئیس سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران
◾️۱۳۵۳خ- استاد سید کاظم عصار استاد ممتاز دانشگاه و فیلسوف عالی مقام شرق در ۹۴ سالگی
@tabiyne
🔺️بارش پراکنده در مناطق مرکزی و شمالی کشور
🔹️امروز در برخی مناطق استانهای گیلان، مازندران، قزوین، ارتفاعات استانهای البرز و تهران نیز بارشهای پراکنده پیشبینی میشود.
🔹️فردا در جنوب شرق و شرق کشور بارشهای پراکنده روی میدهد. امروز و فردا در نوار شرقی کشور وزش باد نسبتاً شدید گاهی همراه با گردوخاک پیشبینی میشود.
#خبر
@tabiyne
🔺️ سخنگوی اتحادیه اروپا درباره نشست ژنو: با ایران در ارتباط منظم هستیم
🔹️یک سخنگوی اتحادیه اروپا در آستانه دور جدید گفتوگوهای ایران و سه کشور اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) اعلام کرد که این اتحادیه بهعنوان هماهنگکننده برجام، ارتباط منظم خود با ایران را حفظ کرده است.
🔹️بر اساس برنامه اعلام شده، دور جدید گفتوگوهای ایران و سه کشور اروپایی دوشنبه هفته آینده (۲۴ دیماه ۱۴۰۳) در ژنو برگزار خواهد شد. /ایرنا
#خبر
@tabiyne
♦️واکنش اُتاوا به اظهارات ترامپ برای الحاق کانادا
🔹جاستین ترودو: هیچ امکانی وجود ندارد که کانادا بخشی از ایالات متحده شود. کارگران و جوامع هر دو کشور ما از اینکه بزرگترین شریک تجاری و امنیتی یکدیگر هستند، نفع میبرند.
🔹وزیر امور خارجه کانادا: اقتصاد ما قوی است، مردم ما قوی هستند و ما هرگز در برابر تهدیدهای ترامپ عقبنشینی نخواهیم کرد. اظهارات ترامپ نشاندهنده عدم درک کامل او از آنچه است که کانادا را به یک کشور قدرتمند تبدیل میکند.
#کانادا
#خبر
@tabiyne