#منبر_مکتوب #شرح_حدیث
💠#امام_سجاد علیه السّلام فرمودند:
عَلَامَاتُ الْمُؤْمِنِ خَمْسٌ: الْوَرَعُ فِي الْخَلْوَةِ وَ الصَّدَقَةُ فِي الْقِلَّةِ وَ الصَّبْرُ عِنْدَ الْمُصِيبَةِ وَ الْحِلْمُ عِنْدَ الْغَضَبِ وَ الصِّدْقُ عِنْدَ الْخَوْفِ؛
مؤمن پنج نشانه دارد: پرهیزکاری در خلوت، صدقه در دستتنگی، صبر در هنگام مصیبت، بردباری هنگام غضب و راستگویی در حین خشم.
📕📚بحارالانوار، ج 64، ص 293
🔶شرح حدیث:
شرح حدیث توسط آیتالله العظمی مجتبی تهرانی رحمتاللهعلیه:
روایتی از امام زین العابدین علیه السلام منقول است که حضرت فرمودند: مؤمن پنج نشانه دارد:[1]
اوّل؛ «الْوَرَعُ فِي الْخَلْوَةِ»، مؤمن حالت کنارهگیری از گناه دارد، آن هم در موقعی که غیر از خدا حاضر و ناظری نیست. اگر کسی در عَلَن معصیتی را ترک کند، مثلاً شرب خمر نکند یا نعوذ بالله با نامحرم نامشروع برقرار نکند، خوب است، امّا این ترک گناه در عَلَن، گویای این نیست که این فرد به اصطلاح ایمان قوی داشته باشد.
اگر در جایی که جز خدا کسی نبود، گناه را ترک کرد، آنجا معلوم میشود که ایمان در قلب او رسوخ کرده است و به تعبیر اهلش اعتقاد، از واردات قلبیّه او شده است، چون جز خدا هیچکس را حاضر و ناظر نمیبیند و خودش را در محضر الهی میبیند؛ لذا این ترک گناه خیلی ارزشمند است.
دوم؛ «وَ الصَّدَقَةُ فِي الْقِلَّةِ»؛ وقتی مؤمن تنگدست است، به مقدار توانش در راه خدا انفاق میکند و صدقه میدهد. این مورد نیز گویای این است که وابستگی مؤمن به خدا از نظر درونی قوی است. چون آن کسی که دستش خالی نیست بلکه از امور مادّی پر است و فراوان دارد، اگر چهار سنّار هم به این و آن کمک کند، خوب است، امّا خیلی هنر نکرده است. چرا؟ چون دستش پر است. اگر کمکی هم کند، چیزی از او کم نمیشود. اگر آنجایی که میبینی از تو کم میشود و نسبت به امور دنیایی تعلّق داری، آنجا انفاق کردی ارزش دارد، «وَ الصَّدَقَةُ فِي الْقِلَّةِ».
سوم؛ «وَ الصَّبْرُ عِنْدَ الْمُصِيبَةِ»، آنگاه که مصیبتی متوجّه مؤمن میشود، صبر میکند، تحمّل میکند، نعوذبالله زبان به شکایت از خداوند نمیگشاید. این صبر کاشف از این است که رابطهاش با خدا رابطهای معنوی و قوی است، «وَ الصَّبْرُ عِنْدَ الْمُصِيبَةِ»، این عمل ارزشمند است.
چهارم؛ «وَ الْحِلْمُ عِنْدَ الْغَضَبِ»، حلم یعنی بردباری، آنگاه که نیروی خشمش برانگیخته میشود و عصبانی میشود، خودش را کنترل میکند و این حلم و بردباری کشف از ایمان او میکند. مؤمن هنگام خشم جلوی خودش را میگیرد تا خشم و غضبش افسار گسیخته نباشد. این هم یکی از نشانههای مؤمن بود.
پنجم؛ «وَ الصِّدْقُ عِنْدَ الْخَوْفِ»، معمولاً کسانیکه مبتلا به دروغگویی میشوند، به خاطر یکی از این دو چیز است: یا جلب منفعت است یا دفع ضرر، ریشه دروغگویی این دو هستند. شخص چون میترسد که منفعتی را از دست بدهد، دروغ میگوید. مثلاً مشتری آمده، برای آنکه نکند از دستش بدهد به او دروغ میگوید، از خوف اینکه منفعتی را از دست بدهد دروغ میگوید، یا از آنطرف، از اینکه ضرری متوجّهاش شود، بیم دارد. آنجا خوف از دست رفتن منفعت بود، این یکی خوف از جلب ضرر است، لذا دفع ضرر هم علّت متوسّل شدن به دروغ میباشد. اوّلی جلب منفعت بود، دوّمی دفع ضرر. «وَ الصِّدْقُ عِنْدَ الْخَوْفِ». آنجایی که مؤمن بیم دارد نفعی از دستش برود یا ضرری متوجّهاش شود، بازهم راست میگوید.
حضرت امام سجاد علیه السلام، پنج مورد از نشانههای خیلی مهمّ مؤمن را فرمودند و اگر انسان واقعاً دارای این خصلتها باشد، از نظر ایمانی بهترینِ افراد است.
پینوشت:
[1] . ما راجع به نشانههای مؤمن و علامات مؤمن روایات بسیار داریم و تعداد زیادی هم در آن شمارش شده است. در این روایت حضرت پنج مورد را مطرح میفرمایند.
📚منبع: پایگاه اطلاعرسانی #آیت_الله_مجتبی_تهرانی(ره)
#صبر #استقامت #صدقه #راستگویی
━━━┄✧✾✧✾✧✾✧✾✧┄━━━
🌸💐کانال تخصصی #تبلیغ🌴🌺
💝 محلی برای #تخصصی شدن تبلیغ شما... 💯
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tabligh_pajooh
4_5783059471336997151.mp3
4.28M
#فایل_صوتی #منبر_صوتی
🏴ویژه #شهادت_امام_سجاد علیه السلام
👈#استادقرائتی
♨️ فرازی از صحیفه و شخصیت #امام_سجاد علیه السلام
💝 محلی برای #تخصصی شدن تبلیغ شما... 💯
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tabligh_pajooh
#شهادت_امام_سجاد (علیه السلام)
#منبر_مکتوب
🔸 دشمنی باطنی کفار خیلی بیشتر از دشمنی ظاهریشان است
یا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا بِطَانَةً مِّن دُونِكُمْ لَا يَأْلُونَكُمْ خَبَالًا وَدُّوا مَا عَنِتُّمْ قَدْ بَدَتِ الْبَغْضَاءُ مِنْ أَفْوَاهِهِمْ وَمَا تُخْفِي صُدُورُهُمْ أَكْبَرُ ۚ قَدْ بَيَّنَّا لَكُمُ الْآيَاتِ ۖ إِن كُنتُمْ تَعْقِلُونَ (ال عمران 118)
خداوند هشدارهای جدی به مؤمنینی می دهد که میل و رغبتی پیدا می کنند با دشمنان اسلام سازش و رابطه پیدا کنند. خداوند در این آیات می فرماید دشمنان خود را از اسرار خود آگاه نکنید. اگر می بینید روی خوش به شما نشان میدهند، فکر نکنید از شما خوششان می آید، آنها دوست دارند شما زجر بکشید. دشمنی ای که آنها در باطن خود نسبت به شما دارند، خیلی بیشتر و سخت تر است از دشمنی ظاهریشان. دشمنان می خواهند شما مبتلا و ذلیل شوید. آنچه که از دشمنی آنها بروز می کند و ظاهر می شود، نسبت به آنچه که در باطنشان نسبت به شما دشمنی دارند، خیلی کمتر است.
🔹 عقلانیت این است که چنین دشمن قسم خورده ای را دشمن خود بدانیم
خداوند در این آیات می فرماید عقلانیت به این است که چنین دشمن قسم خورده ای را دشمن خود بدانید، نه اینکه به اسم عقلانیت و سازش و تعامل با جهان، با چنین دشمنی رابطه برقرار کنیم و اسرار کشور را در اختیار چنین دشمنی قرار دهیم و راه نفوذ دشمن را در کشور باز کنیم. این بلاهت است نه عقلانیت.
🔸شما به کفار علاقه دارید اما آنها به شما علاقه ندارند!
هَا أَنتُمْ أُولَاءِ تُحِبُّونَهُمْ وَلَا يُحِبُّونَكُمْ وَتُؤْمِنُونَ بِالْكِتَابِ كُلِّهِ وَإِذَا لَقُوكُمْ قَالُوا آمَنَّا وَإِذَا خَلَوْا عَضُّوا عَلَيْكُمُ الْأَنَامِلَ مِنَ الْغَيْظِ ۚ قُلْ مُوتُوا بِغَيْظِكُمْ ۗ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ بِذَاتِ الصُّدُورِ * إِن تَمْسَسْكُمْ حَسَنَةٌ تَسُؤْهُمْ وَإِن تُصِبْكُمْ سَيِّئَةٌ يَفْرَحُوا بِهَا ۖ وَإِن تَصْبِرُوا وَتَتَّقُوا لَا يَضُرُّكُمْ كَيْدُهُمْ شَيْئًا ۗ إِنَّ اللَّهَ بِمَا يَعْمَلُونَ مُحِيطٌ (ال عمران119 و 120)
خداوند می فرماید من موضوع را برای شما بطور کامل شرح دادم، اگر تعقل کنید. شما به آنها علاقه دارید، اما آنها به شما علاقه ندارند. حرفهایی از شما را هم که به ظاهر قبول می کنند، قبول ندارند و در خلوتشان از شدت غیض سرپنجه های خود را بهم می فشارند. اگر شما ضرر و زیانی ببینید آنها خوشحال میشوند، و اگر موفقیت بدست بیاورید آنها ناراحت و عصبانی می شوند. در اینجا خداوند می فرماید از شدت ناراحتی و عصبانیت بمیرید که خدا به ذات درون شما آگاه است!
🔹 عوام فریبی یزید
امام سجاد (ع) یزید را در کاخ خودش رسوا کرد و در مجلسی که یزید برای خوارشمردن اهلبیت و اعلام پیروزی خود در جنگ ترتیب داده بود، مردم شام برای مصائب اهل بیت گریه و زاری می کردند. یزید دید هیچ آبرویی برایش باقی نمانده، لذا شروع کرد با سوهان، قفل و زنجیرهای دست و پای امام سجاد (ع) را باز کردن، تا عوام فریبی کند و کشتن امام حسین (ع) و یارانش را گردن عبیدالله بیاندازد، و وجهه ی خود را بین مردم حفظ کند، و منت آزادی اهل بیت را بر امام سجاد (ع) بگذارد. و بعد هم برای امام حسین (ع) سه روز مجلس عزا و نوحه خوانی برگزار کرد. یعنی حتی برگزاری مجلس عزای حسین (ع) هم به دستور یزید و با مدیریت یزید در شام برگزار شد.
🔸 استکبار می خواهد مجالس عزاداری ما را اداره کند
الان هم انگلیس و صهیونیست می خواهند مجالس عزاداری ما را مدیریت کنند و مجالس عزای ما را از استکبارستیزی خالی و عاری کنند تا مجالس عزاداری به مجالسی بی خطر برای قدرتهای استکباری تبدیل شوند، و آنطور که منافعشان اقتضا می کند مجالس عزاداری را اداره کنند. ما نباید این اجازه را بدهیم.
🔹 ضربه زدن به آرمان امام حسین (ع) بدتر و سخت تر است از ضربه زدن به بدن ایشان.
اربعین اگر به زیارت کربلا می رویم باید استکبارستیزی در صدر مجالس و مباحث ما باشد. برخی از حتی حزب اللهی می خواهند با نسبت دروغ دادن به رهبر انقلاب اینطور عنوان کنند که ایشان برای حفظ آرامش و وحدت، راضی به طرح موضوع استکبارستیزی و افشا کردن جنایات آمریکا نیستند. در حالیکه این حرف دروغی بیش نیست و ایشان به هیچ عنوان چنین نظری نداشته و ندارند. اگر در اربعین ما از یزید بگوییم اما از یزید زمان که آمریکاست حرفی نزنیم، به خون امام حسین (ع) و آرمان ایشان جفا کرده ایم. ضربه زدن به آرمان امام حسین (ع) بدتر و سخت تر است از ضربه زدن به بدن ایشان.
#حاج_احمد_پناهیان
💝 محلی برای #تخصصی شدن تبلیغ شما... 💯
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tabligh_pajooh
resalehhoghugh-.apk
2.19M
#معرفی_نرم_افزار_اندروید
#شهادت_امام_سجاد علیه السلام
📱نرم افزار اندروید/رساله حقوق امام سجاد(ع) 🍃
✅"رساله حقوق امام سجاد(ع)" در حقیقت درسنامهای اخلاقی است که بیان کننده رفتار انسان در حوزه روابط فردی و اجتماعی است.
💝 محلی برای #تخصصی شدن تبلیغ شما... 💯
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tabligh_pajooh
شهادت امام سجاد.pdf
1.16M
#منبر_مکتوب
#منبر_مناسبتی
🏴 #شهادت_امام_سجاد علیه السلام
✅ بعد از واقعة کربلا امامسجاد ـ علیه السلام ـ در قید حیات بوده و بعد از آنکه به اذن واحد خدای منان برای بقای اامت آقا امامسجاد ـ علیه السلام ـ زینالعابدین روز عاشورا جوری حالا بیمار بوده تب بوده ضعف بوده...
💝 محلی برای #تخصصی شدن تبلیغ شما... 💯
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tabligh_pajooh
💢 از حساب انگشتری هم ترسید
هارون الرشید را چندین پسر بود. از میان آنها یکی بنام قاسم موتمن دست از دنیا و ریاست و جاه و جلال پدر شسته و دل به آخرت و پرستش خدا نهاده بود، به طوری که شباهتی از لحاظ پوشاک و وضع ظاهری با پسر سلاطین نداشت. روزی از جلو هارون رد شد. یکی از خواص او، قاسم را که به آن هیئت دید خنده اش گرفت. هارون از سبب خنده پرسید. گفت این پسر شما را مفتضح و رسوا کرده با این لباسهای ژنده و کهنه که در میان مردم رفت و آمد می کند.
هارون در جواب گفت علت این است که تا کنون ما برای او منصبی معین نکرده ایم. آنگاه او را خواست و شروع به نصیحت و راهنمائی کرد. که با این ظاهر خود، مرا شرمنده می کنی، حکومت یکی از ولایات را برای تو می نویسم در آنجا وزیرى شایسته براى تو قرار مى دهم تا اکثر امور منطقه را به دست گیرد و تو هم به عبادت و طاعت مشغول باشى.
قاسم گفت پدرجان تو را چندین پسر است دست از من بردار و مرا پیش دوستان خدا شرمنده مکن. آنقدر هارون اصرار ورزید تا قاسم سکوت نمود. اشاره کرد حکومت مصر را بنام او بنویسد و فردا صبح بطرف مصر حرکت کند، ولی قاسم شبانه از بغداد به طرف بصره فرار نمود. صبحگاه هر چه از پی او گشتند او را نیافتند، تا اینکه بر اثر رد پا فهمیدند قاسم تا کنار دجله آمده است.
قاسم همان شب فرار کرد و خود را به بصره رسانید. عبدالله بصری می گوید دیوار خانه ما خراب شده بود و احتیاج به یک کارگر داشتم. میان بازار آمدم تا کارگری پیدا کنم. جوانی را مشاهده کردم کنار مسجدی نشسته و قرآن می خواند. بیل و زنبیلی هم در جلو خود گذاشته، پرسیدم آیا کار می کنی؟ گفت چرا نکنم؟! خداوند ما را برای همین خلق کرده که زحمت بکشیم و نان تهیه کنیم.
گفتم پس برخیز و با من بیا. گفت اول اجرت مرا تعیین کن من یک درهم اجرت برایش تعیین کردم و به خانه رفتیم. تا شامگاه به اندازه دو نفر کار کرد، شب به او خواستم دو درهم بدهم راضی نشد گفت همان مقدار که قرار گذاشتیم بیشتر نمی گیرم، اجرت خود را گرفت و رفت.
فردا صبح به محل روز گذشته رفتم تا او را بیاورم ولی در آنجا نبود. از کسی پرسیدم. گفت او روزهای شنبه فقط کار می کند و بقیه هفته را به عبادت و پرستش می گذراند. پس صبر کردم تا روز شنبه دیگر او را در همان مکان یافتم و برای انجام کار به خانه بردم. مشغول کار شد و مقدار زیادی کار کرد. هنگام نماز ظهر دست و پای خود را شست و وضو گرفته به نماز مشغول شد. بعد از نماز بر سر کار خود رفت و تا غروب کار کرد. شامگاه اجرت خود را گرفت و بیرون شد.
شنبه دیگر چون کار دیوار تمام نشده بود از پیش رفتم این مرتبه او را نیافتم. پس از جستجو گفتند دو سه روز است که مریض شده از محل او سؤال کردم مرا به خرابه ای راهنمائی کردند. بر سر بالین او رفتم و سرش را بر دامن گرفتم. همین که چشم باز کرد. پرسید تو کیستی؟ گفتم همان کسی که دو روز برایش کار کردی من عبدالله بصریم.
گفت شناختم تو را، آیا تو میل داری مرا بشناسی؟ گفتم آری. گفت: (فقال انا قاسم بن هارون الرشید) من قاسم پسر هارون الرشیدم. تا این حرف را از او شنیدم بدنم به لرزه افتاد از تصور اینکه اگر هارون بفهمد من پسر او را به عنوان عملگی بکار واداشته ام با من چه خواهد کرد.
قاسم فهمید من ترسیدم. گفت هراس نداشته باش. تاکنون کسی در این شهر مرا نشناخته، اکنون هم اگر آثار مرگ را در خود نمی دیدم، نامم را نمی گفتم. اما از تو خواهشی دارم وقتی که از دنیا رفتم این بیل و زنبیل را به کسی بده که برایم قبر می کند و این قرآن را که مونس من بود به شخصی بسپار که بخواند و به او انس گیرد.
انگشتری از انگشت خود بیرون کرد و گفت به بغداد می روی، پدرم هارون روزهای دوشنبه بار عام دارد و هر کس بخواهد می تواند با او ملاقات کند. آن روز داخل می شوی و انگشتر را در مقابلش می گذاری. او انگشتر را می شناسد چون خودش به من داده. می گوئی پسرت قاسم در بصره از دنیا رفت و این انگشتر را وصیت کرد برای شما بیاورم و گفت به شما بگویم که پدر تو جرأتت در جمع آوری مال مردم زیاد است این انگشتر را هم بر آن اموال سرشار اضافه کن مرا طاقت حساب روز قیامت نیست.
در این هنگام ناگاه خواست حرکت کند ولی نتوانست از جای برخیزد. برای مرتبه دوم خود را حرکت داد باز نتوانست به من گفت بازویم را بگیر و مرا حرکت ده که مولایم علی بن ابیطالب علیهما السلام آمده تا او را حرکت دادم در همین موقع روحش از آشیانه بدن پرواز کرد، گویا چراغی بود که خاموش شد.
خزینة الجواهر
علی اکبر نهاوندی
#جالب_و_خواندنی
🌺🌟🌟🌲🌟🌟🌺
@tabligh_pajooh
#فیلم_نوشت
در فیلم خوابگاه دختران که فیلمی در ژانر ترسناک است به خوبی متوجه است که زندگی فرهنگی مردم در حال تغییر است؛ در گذشته دخترها زندگی شان بیشتر در محیط های خصوصی و خانواده شکل می گرفته است اما در حال حاضر
aادامه مطلب حتما ببینید
👇👇👇👇
lish.ir/17I7
✅ محلی برای #تخصصی شدن تبلیغ شما...💯
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tabligh_pajooh
#تبلیغ
هر چند جامعه، برای نهادینه کردن ارزش ها و هنجارهای حاکم در افراد و اعضای خود، دو شیوه و ساز و کار جامعه پذیری و فرهنگ پذیری را پیش رو دارد اما شیوه فرهنگ پذیری با توجه به ویژگی های شمارش شده اش، مناسب تر و ماندگارتر است.....
در این مقاله نقش مبلّغ در فرهنگ پذیری افراد در موضوع کاربرد جامعه شناسی در تبلیغ بیان شده است.
برای دیدن ادامه مطلب کلیک کنید:
👇👇👇👇
lish.ir/17Ia
✅ محلی برای #تخصصی شدن تبلیغ شما...💯
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tabligh_pajooh
#منبر_مکتوب
#فاطمیه
#دکتر_رفیعی
مطالب مطرح شده:
1- مقام و منزلت حضرت فاطمه سلام الله علیها
2- انتخاب های فاطمه علیهاالسلام
3- بهترین انتخاب؛ ائمه اطهار علیهم السلام
4- بهترین یاور در عبادت
5- ذکر مصیبت
برای مطالعه مطلب و سایر سخنرانی ها کلیک کنید:
👇👇👇👇
lish.ir/18u8
✅ محلی برای #تخصصی شدن تبلیغ شما...💯
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tabligh_pajooh