🌺🌺 #پرسمان_اعتقادی❓❓❓
#صله_رحم تا چه حد واجب است؟ حتی با برادری که هر چقدر هم تلفن و پیامک به او می زنیم و مغرورانه همه را رد می کند و .. باید خودمان را کوچک کنیم و مدام تحمیل کنیم تا قطع رحم نکرده باشیم؟
🌸امام صادق میفرمایند: پیوند خویشاوندی خویش را حتی با جرعهای از آب محکم کن. بهترین راه برای خدمت به آنان این است که (حد اقل) از تو آزار و مزاحمتی نبینند. (1)
🌸البته باید روشن باشد که منظور از صله رحم، رفت و آمد روزانه نیست؛ صله رحم، حد مشخصی ندارد و می تواند با تلفن، نامه یا پیام از طریق واسطه و مانند آن باشد؛ ولی باید طوری باشد که قطع رحم گفته نشود.
🌸بعضی از فقها فرموده اند: مراد از صله رحم، این است که فرق گذارده شود بین رحم و اجنبی. صله ارحام، متوقف بر مراوده و رفت و آمد با ایشان نیست. با احوال پرسی و پیغام فرستادن از طریق تلفن یا نامه یا با واسطه هم محقق می شود.
🌸البته در برخی مواقع، استثنائاتی دارد که بستگی به شرایط افراد دارد، از جمله:
1️⃣هر گاه کسى در صله رحم نسبت به بعضى از ارحامش به این نتیجه برسد که نه تنها از دیدنش خوشحال نشده، بلکه ناراحت مىشود یا هتک حرمت یا آزار انسان گردد، صله رحم واجب نیست. (2)
2️⃣ ارحامى که آشکارا گناهان مىکنند و یا هنگام رفتن به خانه آن ها موجب غیبت و دعوا و دلخوری می شود، اگر قطع رابطه موجب آگاهی آن ها می شود، لازم است قطع رابطه شود. (3) (البته در مورد پدر و مادر و خواهر و برادر، نیاز است در صورت وجود مشکل، مسئله جداگانه استفتا شود. ) دراین باره می توانید با بخش فقه و احکام مرتبط شوید و طبق نظر مرجع تقلیدتان عمل نمایید.
🌸هر چند در این باره برخی بزرگان مانند آیت الله خویی و تبریزی که قائل به عدم قطع ارتباط هستند و برای این صله رحم کیفیاتی خاص را در نظر گرفته اند و مضمون سخن ایشان بدین شرح است که :
🌸اگر ارتباط ما با بعضی از خویشان و رفت و آمد به منزلشان باعث ناراحتی آنها شود و یا باعث اهانت به ما شود باز وظیفه ی صله رحم از بین نمی رود و در اینصورت باید به روشهای دیگر که باعث چنین مشکلی نمی شود ارتباط حفظ شود مثلا بدون رفتن به منزل آنها تلفنی حال آنها را سالیانه جویا شویم و یا حتی غیر مستقیم به آنها توجه داشته باشیم و از دیگران احوال آنان را بپرسیم یا غیر مستقیم به آنان کمک کنیم چه کمکهای مالی و چه حمایت زبانی از آنان در مقابل دیگران.
🌸 به هر حال نباید با ارحام چون غریبه ها رفتار کرد و با وجود تمام بی محبتیها به هر نحو ممکن در مواقع مختلف ارتباط خود با آنان را نشان دهیم(4).
📚پى نوشت ها:
1. شیخ عباس قمی، سفینة البحار، ج 1، ص 514، دار الاسوة، تهران، 1422ق.
2. آیت الله مکارم شیرازی، استفتائات، ج 3، ص 69.
3. همان.
4. استفاده شده از صراط النجاة مرحوم تبریزی و خوئی ج 3 ص 294.
#صله_رحم
#احکام
🆔👇
@mohtaveytablighdini
🌊 چشمه سار ولایت
🌟 روح عبودیت
🔺️ رهبر انقلاب: دعا، مظهر بندگىِ در مقابل خداوند و برای تقویت روح عبودیت در انسان است، و این روح عبودیت و احساس بندگی در مقابل خداوند، همان چیزی است که انبیای الهی از اول تا آخر، تربیت و تلاششان متوجهِ این نقطه بوده است که روح عبودیت را در انسان زنده کنند. سرچشمهی همهی فضائل انسانی و کارهای خیری که انسان ممکن است انجام بدهد، همین احساس عبودیت در مقابل خداست.
🌷 #کلام_ولایت
🆔👇
@mohtaveytablighdini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥مدرسه و مکتب مقاومت شهید دکتر چمران
🔸۳۱ خرداد سالگرد شهادت، دکتر مصطفی چمران
🔸روز تشکیل بسیج اساتید
#چمران
🆔👇
@mohtaveytablighdini
6.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢مثل چمران بمیرید...
♦️امام خمینی(ره): شماها چند سال دیگر نیستید در این عالم، چمران هم نیست؛ چمران با عزت و عظمت و با تعهد به اسلام جان خودش را فدا کرد و در این دنیا شرف را بیمه کرد و در آن دنیا هم رحمت خدا را بیمه کرد؛ ما و شما هم خواهیم رفت. مثل چمران بمیرید.
#چمران
#امام_خمینی
🆔👇
@mohtaveytablighdini
هدایت شده از سفیر
✅چند حدیث زیبا و کاربردی کسب حلال
❤️حضرت محمد (ص) :
کسی که مال مومنی را به ناحق از او بگیرد و به او ندهد ، خداوند پیوسته از او اعتراض کرده و کارهای نیک او را نکوهیده می دارد و آنها را در #نامه اعمال نیک او نمی نویسد تا توبه کند و مالی را که از آن مومن گرفته به او برگرداند.
📕بحارالانوار جلد ۱۰۴ صفحه ۲۹۴ حدیث ۸
❤️حضرت محمد (ص) :
وای برای تاجران امت من از گفتن لا و الله و بلی والله ( قسم خوردن در داد و ستد ) و وای برای صنعتگران امت من از #امروز و فردا کردن.
📕میزان الحکمة جلد ۳ صفحه ۲۷۰۱ حدیث ۱۷۶۴۸
❤️حضرت محمد (ص) :
کسی که روزی حلال بخورد ، فرشته ای بالای سرش قرار می گیرد و برای او طلب #آمرزش می کند تا وقتی که از خوردن آن فارق شود.
📕 میزان الحکمة جلد ۳ صفحه ۲۷۰۱ حدیث ۱۷۶۴۸
❤️حضرت محمد (ص) :
کسی که #چهل روز مال حلال بخورد ، خداوند #قلب او را نورانی می کند.
📕بحارالانوار جلد ۱۰۳ صفحه ۱۶ حدیث ۷۱
❤️امام صادق (ع) :
یکی از سخت ترین واجبات بر بندگان خدا یاد کردن زیاد خدا است ، سپس فرمود : مقصودم ذکر (( سبحان الله و الحمدلله و لا اله الا الله و الله اکبر )) نیست ، گرچه آن هم یاد خداست ، ولی منظورم این است که در برخورد با آنچه که خدا #حلال یا حرام کرده خدا را یاد کند ، اگر اطاعت خدا بود به آن عمل کند و اگر #معصیت الهی بود آن را رها کند.
📕اصول کافی جلد ۲ صفحه ۸۰ حدیث ۴
❤️حضرت محمد (ص) :
هنگامی که لقمه حرام در شکم انسانی قرار گیرد هر #فرشته ای که در آسمانها و زمین است او را لعنت می کند ، و تا وقتی که آن لقمه در شکم اوست خدا به او نگاه نمی کند ، و هر کسی که #لقمه حرام بخورد بسوی خشم #خدا رفته است ، پس اگر توبه کند خدا می پذیرد ، و اگر قبل از #توبه بمیرد ، آتش به او سزاوارتر است.
📕جامع الاحادیث صفحه ۲۸۹
❤️امام صادق (ع) در ضمن حدیث معراج فرمود که پیامبر اکرم (ص) فرمود :
گروهی را دیدم که سفره هایی از گوشت های پاک و پاکیزه و #گوشت های آلوده جلویشان گسترده بود ولی آنان از گوشت های آلوده و کثیف می خوردند و غذاهای پاکیزه را وا می گذاشتند ، از جبرئیل پرسیدم : اینها چه کسانی هستند ؟ جبرئیل گفت : اینها کسانی هستند که مال حلال را رها کرده ، و مال #حرام میخورند، و آنان گروهی از امت تو هستند ای محمد !
📕 بحارالانوار جلد ۷۵ صفحه ۱۷۲ حدیث ۹
❤️امام صادق (ع) میفرمود :
❤️امیرمومنان (ع) بارها میفرمود :
کسی که #مال مومنی را به حرام بخورد ، او از دوستان ما نیست.
📕 بحارالانوار جلد ۱۰۴ صفحه ۲۹۶ حدیث ۱۷
🌹الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم