سید جواد عاملی، فقیه و نویسنده کتاب مفتاح الکرامه، شبی در منزل مشغول صرف شام بود که درِ خانه اش به صدا درآمد. وقتی فهمید که پیش خدمتِ استادش، سیدمهدی بحرالعلوم، پشت درب است، با عجله به طرف او دوید و منتظر صحبت با او شد. پیش خدمت گفت: «حضرت استاد بر سر سفره شام نشسته اند، امّا دست به غذا نخواهند برد تا شما را ببینند. » جای معطّلی نبود. سیدجواد بدون آنکه غذا را به آخر برساند، با شتاب تمام به طرف خانه بحرالعلوم حرکت کرد. تا چشم استاد به سیدجواد افتاد، با خشم و تَغَیُّظ بی سابقه ای گفت: «سیدجواد! از خدا نمی ترسی؟ از خدا شرم نداری؟ » سیدجواد غرق حیرت گردید که چه شده و چه واقعه ای رخ داده که استادش او را این چنین مورد عتاب قرار داده است. هر چه فکر کرد، نتوانست علت ناراحتی را بفهمد. سرانجام از استاد سؤال کرد. استاد فرمود: «هفت شبانه روز است که
فلان
همسایه ات با آن عائله زیاد، گندم و برنج ندارند و در این مدت از مغازه محله شان خرما نسیه کرده و با آن به سر برده اند. امروز نیز که برای نسیه کردن خرما رفته، قبل از آنکه اظهار کند، مغاز ه دار گفته است که حساب شما زیاد شده است. او هم خجالت کشیده و دست خالی به خانه برگشته و امشب خودش و عائله اش بی شام مانده اند». سیدجواد گفت: «به خدا قسم که من از این جریان خبر نداشتم و اگر میدانستم، حتماً به احوالش رسیدگی میکردم. » استاد گفت: «همه داد و فریادهای من برای آن است که تو چرا از احوال همسایه ات بی خبر و غافلی؟ چرا باید آنها هفت شبانه روز به این وضع بگذرانند و تو متوجّه نباشی؟ اگر باخبر بودی و اقدام نمی کردی که اصلاً مسلمان نبودی! »
داستان و راستان
نقل می کنند در زمان آیت الله خوانساری فردی خدمت ایشان می رسد و عرض می کند که: برادری دارم که گنهکار، هر گناهی که شما فکرش را بکنید انجام داده است و خالفی نیست که نکرده باشد ... پدر مادر و برادر خواهر از دست او عاصی و ناراحت شده ایم ... می خواهم اگر اجازه بدهید او را خدمت شما بیاوریم، نصیحتی به او بفرمایید
انشالله که تأثیر گذار باشد .
آیت الله خوانساری فرمودند: با این اوصاف نصیحت من هم کارساز نیست ... تنها یک راه را می شناسم که اگر در مسیر این راه قرار گرفت و تأثیری در او داشت بیاوریدش نزد من که من هم نصیحتی برای او داشته باشم و اگر این راه جواب نداد که دیگر رهایش کنید، اصلاح نمی شود.
او را به کربلا ببرید، اگر در حرم امام حسین گریه کرد، یعنی اینکه در درون او هنوز نوری وجود
دارد و قابل اصلاح و نصیحت پذیر است وگرنه که هیچ.
این فرد تعریف می کند که ما این برادرمان را با هزار ترفند و بهانه که بیا تو مراقب ما باش و ... به کربلا بردیم ... بین
راه که هیچ حسی نداشت ... اصلا این چیزها را قبول نداشت ما و زائرها رو مسخره می کرد... وقتی نزدیک صحن و حرم حضرت شدیم دیدم که او سرش را پایین انداخت و وقتی وارد حرم امام حسین شدیم، گریه که هیچ، ضجه می زد...
بعد در حرم توبه واقعی کرد و درستکار شد.
بعدها جریان را به آیت الله خوانساری نقل کردند: ایشان فرمودند: به چیز دیگری نیاز نیست نور امام حسین در قلب آن جوان کار خودش را کرده است.
#نشرخوبیها
https://eitaa.com/tabyenehandavar
#حکایت_داستان
لقمه حلال
روزگاری که آیت الله العظمی سید محمد رضا گلپایگانی به مکتب میرفتند و پدرشان را هم از دست داده بودند رسم چنان بود که وقت ناهار، کودکان غذایشان را روی هم ریخته، با هم میخوردند؛ اما آیت الله گلپایگانی به کناری میرفتند و جداگانه غذای شان را میخوردند و هر چه دیگران اصرار میکردند که با آنان غذا بخوردند، نمی پذیرفتند و میگفتند: شاید پدران شما راضی نباشند که من از غذایتان استفاده کنم. روزی بچهها غذای او را برداشتند و روی غذای خود ریختند تا مجبور شود با آنها ناهار بخورد، ایشان آن روز ناهار نخوردند. آری! رعایت تقوا و حلال و حرام و پرهیز از لقمه ی شبهه ناک پله ی اول کمال و ترقی انسان است.
#نشرخوبیها
https://eitaa.com/tabyenehandavar
🌹باسلام محضر شما
🔹درمحضر امیرالمؤمنین علی عليه السلام
🟢لا تُؤيِسْ مُذنِباً؛ فَكَم مِن عاكِفٍ على ذَنبِهِ خُتِمَ لَهُ بخَيرٍ، وكَم مِن مُقبِلٍ على عَمَلِهِ مُفسِدٌ في آخِرِ عُمُرِهِ، صائرٌ إلَى النارِ، نَعوذُ بِاللَّهِ منها!
هيچ گنهكارى را نااميد نكن؛ چه بسا كسى كه عمرى گناه کرده، ولی نهایتا عاقبت بخیر شده!
و اى بسا كسى كه عمرى عمل [خير] کرده ولی در پايان عمرش اهل فساد گشته و راهی جهنم شده! پناه به خدا از آتش دوزخ!
🟡برخی از انسان ها به غیر همکیشان خود، بقیه انسانها رابه چشم حقارت می نگرند و خود را برتر از دیگران می بینند و این نگاه به ویژه در مذاهبی که خود را برتر از همه می دانند بسیار شایع است در حالی که ما آدمیان از عاقبتِ خود و دیگر انسانها بی خبریم و نمی دانیم که با چه مرتبه ای از ایمان و اعتقاد از دنیا می رویم.
▪️حضرت امیرالمؤمنین علیّبنابیطالب علیه السلام درجای دیگر می فرمایند:
🔹يا عَبدَ اللّه ِ لا تَعجَلْ في عَيبِ أحَدٍ بِذَنبِهِ، فَلَعَلَّهُ مَغفورٌ لَهُ، و لا تَأمَنْ عَلى نَفسِكَ صَغيرَ مَعصِيَةٍ، فلَعَلَّكَ مُعَذَّبٌ عَلَيهِ.
اى بنده خدا! در عيبجويى هيچ كس به خاطر گناهش، شتاب مكن؛ زيرا ممكن است آمرزيده شده باشد. ولى در مورد خودت، از گناه كوچكى هم كه كرده اى ايمن مباش؛ چرا كه شايد براى همان گناه عذاب شوى.
🔹نهج البلاغه / خطبه 140
#نشرخوبیها
https://eitaa.com/tabyenehandavar
روایت داستانی
شخصى از پيامبر صلى الله عليه و آله پرسيد: من فقط ماه رمضان روزه مى گيرم و نه بيشتر. و فقط نمازهاى واجب پنج گانه را بپا مى دارم. و هيچ صدقه و حج و عمل مستحبى ديگرى ندارم، اگر بميرم چه مقامى دارم؟ حضرت فرمودند: در بهشت با من خواهى بود.
اگر زبان خود را از غيبت و دروغ
و قلب خود را از كينه و حسد
و چشم خود را از نگاه به حرام و اذيت مسلمان، حفظ كنى همراه من وارد بهشت مى شوى.
مَعي فِي الجَنَّةِ: إذا حَفِظتَ لِسانَكَ مِنِ اثنَينِ: الغَيبةِ والكَذِبِ، وقَلبَكَ مِنِ اثنَينِ: الغِلِّ وَالحَسَدِ، ونَظَرَكَ مِنِ اثنَينِ: تَركِ النَّظَرِ إلى ما حَرَّمَ اللّهُ، وأن لاتُؤذِيَ مُسلِماً - دَخَلتَ مَعي فِي الجَنَّةِ.
----------
مواعظ العددیه
#نشرخوبیها
https://eitaa.com/tabyenehandavar
عارفترین، عاقلترین، احمقترین انسانها از دیدگاه مولی الموحدین یعسوب الدین امیرالمؤمنین علیّبنابیطالب علیه السلام:👇
حضرت امیر (ع) :
أَعْرَفُ اَلنَّاسِ بِاللَّهِ أَعْذَرُهُمْ لِلنَّاسِ وَ إِنْ لَمْ يَجِدْ لَمْ يَجِدُوا لَهُمْ عُذْرا
عارفترین مردم به خداوند کسانى هستند که بیشتر عذر مردم را مى پذیرند،اگر چه براى آنها عذرى نیابند.
اَعْقَلُ النّاسِ اَشَدُّهُمْ مُداراةً لِلنّاسِ.
حضرت امیر (ع):
عاقل ترین مردم كسى است كه با مردم بيشتر مدارا كند.
أحمَقُ النّاسِ مَن ظَنَّ أنّهُ أعْقَلُ النّاسِ .
حضرت امیر (ع) :
احمق ترين مردم كسى است كه خود را خردمندترين مردم مى داند .
" هر سه روایت در غرر الحکم"
#نشرخوبیها
https://eitaa.com/tabyenehandavar
امیر مؤمنان علی علیه السلام فرمود:
«اَیُّهَا النّاسُ اِنَّ اللّهَ اَرْسَلَ اِلَیْکُمْ رَسُولاً لِیُزِیحَ بِهِ عِلَّتَکُمْ وَیُوقِظَ بِهِ غَفْلَتَکُمْ؛
ای مردم! خداوند پیامبری به سوی شما فرستاد تا بوسیله آن
1⃣بیماریهای [روحی و اخلاقی] شما را برطرف سازد
2⃣ و شما را از خواب غفلت، بیدار نماید.»
بحارالانوار ج۷۴ ص۲۵۹
کی میشود به فرامین آن بزرگوار جامه عمل بپوشانیم
#نشرخوبیها
https://eitaa.com/tabyenehandavar