هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
کتابچه هدیه داده شده در مراسم سالگرد
با عنوان «یادی از عالم متفکر»
با موضوع شخصیت شناسی مرحوم آیت الله حائری شیرازی
@haerishirazi
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
یادی از عالم متفکر آیت الله محی الدین حائری شیرازی (3).pdf
408.8K
کتابچه هدیه داده شده در مراسم سالگرد
با عنوان «یادی از عالم متفکر»
با موضوع شخصیت شناسی مرحوم آیت الله حائری شیرازی
@haerishirazi
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
#عکس_نوشته
🔸تنبیه متفاوت🔸
خدا رحمت کند مادرم را. یکی از راههای تربیتی وی این بود که هرگاه از ما خلافی میدید، دیگر کار به ما نمیداد و نمیگذاشت در خانه کار کنیم؛ یعنی ظرف شستن و دوخت و دوز و مانند آنها را از ما سلب میکرد و از این طریق کار را پیش ما ارزشمند میساخت.
امروزه بسیاری از ما دقیقاً بالعکس عمل میکنیم؛ یعنی وقتی بچه خلافی کرد او را به کار وامیداریم یا اگر اذیت کرد، کار او را دو برابر میکنیم.
در نتیجه، چنین بچهای کار را تنبیه تلقی میکند، در حالیکه ما بیکاری را به عنوان تنبیه تلقی میکردیم!
@haerishirazi
#کودک #تربیت #تنبیه
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فیلم
رفیق اول بچه هایتان باشید
@HAERISHIRAZI
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
panahian.mp3
11.7M
♨️ ویژه ♨️
✅ سخنرانی پرنکتۀ استاد حجه الاسلام پناهیان، در دومین سالگرد ارتحال آیت الله حائری شیرازی (رحمه الله علیه) / 27 آذر 1398 / شیراز، حرم مطهر حضرت شاهچراغ علیه السلام
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
♨️ ویژه ♨️
✅ فرازهای مهم سخنرانی استاد حجه الاسلام پناهیان، در دومین سالگرد ارتحال آیت الله حائری شیرازی (رحمه الله علیه) / 27 آذر 1398 / شیراز، حرم حضرت شاهچراغ علیه السلام
💎 تعبیر #مقام_معظم_رهبری در پاسخ به استعفای ایشان از امامت جمعۀ شیراز این بود که: «من اگر می توانستم شما را #30_قسمت کنم، هر قسمت را به یک #استان می فرستادم. حالا چطور از خود شما صرف نظر کنم؟! »
💎 ایشان برخوردار از #حکمت بود و «کاد الحکیم ان یکون نبیاً». ما عالم دینی زیاد داریم اما اهل حکمت کم داریم.
💎 #هیچ_عالم_دینی در حوزه های علمیه به اندازۀ ایشان برای طبقات مختلف مردم، حرف در سبک زندگی ندارد! این «ندارد» را من به عنوان یک «#خبر» به شما می گویم! اینکه چه روایات و دستورات و آیاتی آمده است را همه ی علما بلدند. اما استخراج سبک زندگی از این دستورات و پیدا کردن دستورالعمل برای جزئیات زندگی، کار دیگری است و حکمتی است که هرکسی از آن برخوردار نیست.
💎 یکی از کمبودهای حوزه های علمیه امروز حکمت است؛ یعنی به معنای سخنان آیت الله حائری شیرازی.
💎 گرمای کتاب های ایشان نسبت به کتاب های #مشهورترین_علمای ما #غیر_قابل_مقایسه است.
💎 من #تعجب می کنم چرا کتاب های برخی از اهل علم که متن سردی داشتند بیشتر در #کتاب_های_درسی حاضر شد اما کتاب ها و نوشته ها و سخنان ایشان که متن گرمی دارد و به فطرت انسان نزدیک است، در کتاب های درسی کمتر حاضر شده.
💎 من در دوره ی دبیرستان به سختی می توانستم کتابی غیر از #رمان بخوانم. ولی یادم هست که به کتاب ایشان علاقمند شده بودم.
💎 انسان نمی تواند هرکسی را حتی پیش هر اهل علمی بفرستد؛ اما می شود #با_اطمینان جوان ها را به #مطالعه_آثار_ایشان و تأسی به #سیرۀ ایشان ترغیب کرد. در امور سیاسی و اقتصادی و معنوی و تربیت، سیره ایشان سیرۀ #بسیار_ناب، #دقیق، #صحیح و #نادری است.
🔸 قدر این شخصیت در طول عمر شریفشان #به_هیچ_وجه دانسته نشد.
🔸 در سر و صداهای دیگران، شاید صدای ایشان گم شده باشد. اما #جوانها! پیدا کنید این صدای نازنین حکمتِ ایشان را.
🔸 شخصیت هایی مثل آیت الله حائری شیرازی #گمشده_امروز_جامعۀ_ما هستند.
🔸 اگر مردم آیت الله حائری شیرازی را بشناسند، میفهمند که حرفهای دین راست بوده.
🔸 برای ما یک ضرورت است درباره ی شخصیت حضرت آیت الله حائری گفتگو کنیم و او را به جامعه معرفی کنیم.
🔸 همانقدر که نیاز داریم اصول عقاید را یاد بگیریم و تاریخ اسلام را یاد بگیریم و همانقدر که ضرورت دارد خاطرات شهدا را مرور کنیم، ضرورت دارد زندگی چنین شخصیت هایی را مرور کنیم.
🔸 بنده به خاطر اشتغالات زیادم در تهران، کمتر توفیق سفر پیدا می کنم اما این سفر را #با_اشتیاق آمدم؛ چون فکر می کنم برای جامعه ما لازم است درباره ی این شخصیت بیشتر گفتگو بشود. من به عنوان یک امر #بسیار_جدی و #ضروری در این جلسه شرکت کردم.
🔸 آیت الله حائری #آزادمرد بود. آزاد از تعلقات باطل و آزاد از تفکرات غلط.
🔸 یکی از ویژگی های برجسته ایشان این بود که #جلوتر_از_زمان_خودش بود. در حالیکه برخی عالمان، حتی مرد زمان خودشان هم نیستند!
🔸 در عرصه سیاست، اهل تعلق خاطر نبودند. شاید کسانی که ایشان را به عنوان معلم اخلاق دولت #احمدی_نژاد می شناسند، ندانند که ایشان با آقای هاشمی هم رفاقت داشت؛ اما در عین حال نامه های انتقادی ای برای هاشمی می نوشت و او را ناصحانه و مشفقانه نقد می کرد.
🔸 تمام حرف عدالتخواهان را ایشان در عمل اجرا میکرد. هرچند از جانب عدالتخواهان نیمه واقعی، زخم زبان می شنیدند.
🔸 #طرح_فلاحت_در_فراغت که ایشان اجرا کرد جلوه ای از #حکمت_عملی ایشان بود. گمشده ی امروز جامعه ی ما این کاری بود که ایشان انجام داد. مثال برجستۀ اقتصاد مقاومتی، همین طرح فلاحت در فراغت است. هیچ امام جمعه ی دلسوز مسجدی نباید از این الگو چشم پوشی کند.
🔸 بنده تمام حکمت ایشان در بخش های دیگر و تمام آزادگی ایشان و تمام انقلابی گری ایشان و تمام وفاداری ایشان برای ولایتمداری را در یک طرف می گذارم و این جرئت و #جسارت ایشان برای وارد شدن به #صحنه_عینی_حیات_اجتماعی_انسان ها و جامعه و برای وارد شدن به عرصه ی معیشت را واقعاً بصورت جداگانه، ستودنی می دانم.
@haerishirazi
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
حاج میثم مطیعی.mp3
13.29M
مداحی حاج میثم مطیعی در مراسم سالگرد رحلت آیت الله حائری شیرازی
@haerishirazi
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ کلیپ ویژه ♨️
🔸 فتنۀ 88، آتشی بود که اشک رهبری و «یا صاحب الزمان» گفتن ایشان، آن را خاموش کرد.
🔸 نه دی، فرزند آن خطبۀ نماز جمعه است.
#دهۀ_بصیرت
#نه_دی
@haerishirazi
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
5 نیت.jpg
968.3K
پس زمینۀ دسکتاپ
به منظور استفاده در پس زمینۀ دسکتاپ لپتاپ و کامپیوترهای خانگی
#دسکتاپ
@haerishirazi
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
6-نیت.jpg
1.06M
پس زمینۀ قفل تلفن همراه
به منظور استفاده در پس زمینۀ تلفن همراه
#تلفن_همراه
@haerishirazi
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️کلیپ♨️
وقتی انسان دعا میکند، انگار دارد چک میکشد
آیت الله حائری شیرازی(رحمت الله علیه)
@haerishirazi
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
✅ باز نشر نامۀ مهم آیت الله حائری شیرازی به رهبر معظم انقلاب در فتنۀ 88:
🔸رهبر انقلاب به من فرمودند: «این نامه را #سه_بار مطالعه کردم»🔸
بسمالله الرحمن الرحیم
محضر مبارك رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیتالله خامنهای مدظله العالی
سلامعلیكم بما صبرتم
خطبۀ این هفتۀ شما در تعقیب حضور 85 درصدی مردم در جمعۀ گذشته، با آن آزادی مطلق و بالاتر از آن، آگاهی بیسابقه، نشان از عبور امت با امام خود از مرحلهای به مرحلهای و كلاسی به كلاس بالاتر است. یادتان هست در روز قبول قطعنامه كه به دعوت شما در دفتر شما حاضر شدیم و هركس برای ثبت در تاریخ، مطلبی گفت؟ در آن روز عرض كردم این امتحان (پذیرش قطعنامه)، اطاعت امت از امامت در چهرۀ «حسنی» است که بعد از پیروزی امت در 8 سال دفاع مقدس به عنوان اطاعت امت از امامت در چهره «حسینی» رخ نمود.
قبل از آن، در روز عزل بنیصدر در صحبت 3 دقیقهای كه مرحوم رجایی آن را بین هیات دولت توزیع كرده بود، گفته شد؛ امت به تبعیت از امام در حال حركت است. هركس حركت نكند، جا میماند و امت وقتی به او نرسیده و میخواهد به او برسد، او را روی دست بلند میكند و روی سر میگذارد. وقتی به او رسید، نگاهش از وی برمیگردد، وقتی از آن گذشت، وی را پشت سر میاندازد و این امت در گذشته كسانی را روی سر گذاشته و بعد از عبور از آنها، ایشان را زیر پا نهاده است. در آینده هم كسانی را روی سر و زمانی زیر پا میگذارند و این از بیوفایی امت نیست؛ نتیجۀ حركت كردن امت و تعلق و وابستگی شخصیتهاست.
در روز شهادت شهید رجایی كه با وی هفتگی كلاس داشتم، گفتم عبور از هر مرحله مثل وضع حمل است. شیرازیها این حالت درد كشیدن را كه میبینند، میگویند: «خدا بدتری بدهد». خدایش رحمت كند، یكهای خورد؛ اما خود را جمع كرد. نمیدانم چه چیزی به یادش آمده بود.
آهنی كه از آن شمشیر ساخته شود، زیر ضربات پتك مرتبا از آن ریزش میكند و از مادۀ آن كاسته میشود؛ اما صورت به رسالت و غایت كامل خود نزدیك میشود. با هر ریزش، برندگی و با هر ضربه، صلابت آن بیشتر میشود و با هر سفری بین آب و آتش آبدیدهتر میشود.
امام راحل در عبور از قائممقام خود، روز سختی را گذراند و گفت كه من با كسی عقد اخوت نبستم. محرمانه اشك ریخت؛ اما دستش نلرزید. روز عبور امت از بستگان و دلبستگیهاست. آیتالله خزعلی عمل آیتالله گیلانی را تكرار میكند. مگر نه این است كه به سمت آن موعود میرویم، پس باید از نهر طالوت بگذریم. «فَمَنْ شَرِبَ مِنْهُ فَلَیسَ مِنِّی وَمَنْ لَمْ یطْعَمْهُ فَإِنَّهُ مِنِّی» (خداوند، شما را به وسیله یک نهر آب، آزمایش میکند؛ آنها که به هنگام تشنگی، از آن بنوشند، از من نیستند؛ و آنها که جز یک پیمانه با دست خود، بیشتر از آن نخورند، از من هستند. بقره؛ 249)
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
(ادامه نامه)
تعلق به «خود» و «آبروی خود» و «بستگان»، نوعی شُرب از نهر طالوت است. امام راحل فرمود اگر احمد كاری كند كه مستوجب حكم باشد، اجرا می كنم.
شما برای حفظ عزت خود كاری نكرديد. يادتان هست قبل از رحلت امام، يك ماه كمتر و يا بيشتر به شما عرض كردم: «رياستجمهوری تمام می شود، شما بعد از آن چه خواهيد كرد؟»، گفتيد: «حوزه میروم، مگر اين كه امام نهیام كند. بعد از رياستجمهوری اگر امام به من بگويد مسوول عقيدتی سياسی ژاندارمری يكی از روستاهای سيستان و بلوچستان شوید، ترديد نمیكنم».
شما رهبری را نخواستهايد، رهبری شما را خواست. رسول خدا به عمويش فرمود: «يا عَمّ انّ الاماره ان طَلَبْتَهَا وَكَّلْتَ اِلَيْهَا وَ اِنْ طَلَبَتْكَ اَعَنْتَ اِلَيْهَا». (ای عموی من! حکومت به گونهای است که اگر تو آن را بخواهی، موکل آن خواهی شد و بايد خودت آن مقام را حفظ کنی و اگر حکومت تو را طلب کند، بر حفظش ياری خواهی شد.)
از ياد نمی برم روز رایگيری برای رهبری را كه وقتی از شما نام برده شد، ناراحتتر از هميشه بدون اجازه پشت تريبون رفتيد و اعتراض كرديد و شورای نگهبان به شما گفت چرا جلوی اجرای قانون را میگيريد و شما برگشتيد و به جای خود نشستيد. «رهبری» شما را طلب كرده است و شما اعانت خواهيد شد. وعده خداوند حق است.
اگر قرار است قانون اجرا شود، بايد از بزرگان كه قله اجتماع هستند، آغاز شود. در كشاورزی، مخزن آب را در مرتفعترين نقطه قرار میدهند. آب از پايين به بالا نميرود. قانون هم از بالا به پايين حركت طبيعی آن است. «وَأُمِرْتُ لِأَنْ أَكُونَ أَوَّلَ الْمُسْلِمِينَ» (و مأمورم که نخستین مسلمان باشم! زمر؛12). آن كه بيش از هزار و صد سال است به هركس می گويد «اَيُّكُمْ يَاخذُ جَمْرَهُ فِي كَفِّهِ فَيَتْرُكُهَا حَتَّي يَبْرد» (کدام یک از شما یک حبه آتش را همینطور در دست میگیرد تا سرد بشود؟)، تا بالاخره امام جمره سلطنت پهلوی را گرفت تا سرد شد، جمره حكومت بعثی را گرفت تا سرد شد. جمره استكبار جهانی در چهره اسرائيل را حزبالله گرفت تا بعد از 33 روز سرد شد. حماس هم گرفت تا بعد از 22 روز سرد شد. مساله، مساله گرفتن آتش در دست است و اين ايام آخرالزمان است كه ايمان در دل نگه داشتن از آتش در دست نگه داشتن سختتر است.
اين همه شهید، سوختگیهای دست امت است كه آتش استكبار را نگه داشته و تاكنون از نگه داشتن آن خم به ابرو نياورده است. اين آتش بالاخره سرد خواهد شد، همان طور كه شاه و صدام سرد شدند. امام با سرد شدن آتشِ شاه، به ميان ما برگشت و آن منتظر با سرد شدن آتشِ استكبار است كه زيارتش میكنيم.
یوسف گم گشته بازآید به کنعان غم مخور
کلبه احزان شود روزی گلستان غم مخور
ای دل غمدیده حالت به شود دل بد مکن
وین سر شوریده باز آید به سامان غم مخور
گر بهار عمر باشد باز بر تخت چمن
چتر گل در سر کشی ای مرغ خوشخوان غم مخور
والسلام عليكم و رحمتالله
محی الدين حائری شيرازی
#دهۀ_بصیرت
#نه_دی
@haerishirazi
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
پرسش و پاسخ تربیتی با مرحوم آیتالله حائری شیرازی
سؤال: نحوه تعامل با فرزندانی که با داد و فریاد میخواهند به مقصود خود برسند، چگونه باید باشد؟
جواب: وقتی بچه با داد و فریاد درخواستی داشته باشد، پدر و مادر با او همکاری نکنند چون اگر به این نتیجه برسد که کلید درِ بسته شده، داد و بیداد است، شیوهای غلط در او نهادینه خواهد شد.
پدر و مادر زمانی به درخواست کودک ترتیب اثر دهند که با حرف منطقی پیش بیاد تا بفهمد آنچیزی که میتواند این قفل را بازکند، منطق است نه احساسات!
@haerishirazi
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
✅علی (ع) میفرماید: « فَإِنَّ الْمَرْأَةَ رَیحَانَةٌ، لَیسَتْ بِقَهْرَمَانَة». زن که خدمتکار نیست زن گل است.
مرد وقتی در خانه کار بکند مثل جهاد است کمک زنش ظرف بشوید، خیاطی بکند، بچه داری بکند، جارو بکند. هیچکدام از اینها خروج از شئون خودش نیست که مکروه باشد، بلکه عمل به وظائف شرعیه است و ممدوح است. زن هم که در خانه کار میکند،ثواب بزرگی به او میدهند. نمیگویند وظیفه است.
@haerishirazi
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
آینهها سه نوعاند:
«ساده» که تصویر هر چیز را همان گونه که هست نشان میدهد؛ «محدب» یا «کوژ» که تصویر راکوچک و «مقعر» یا«کاو» که تصویر را بزرگ نشان میدهد.
عقل، آینه سادهای است و هر چیز را همان گونه که هست نشان میدهد. اما نفس انسان، آینهای است که در آنِ واحد هم مقعر و هم محدب است؛ آنچه را خود میپسندد، بزرگ جلوه میدهد و آنچه را نمیپسندد، کوچک نمایش میدهد.
@haerishirazi
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
بسیاری از امراض انسان، ریشه در زمان بارداری و دوران جنینی فرد دارد. این امراض تا وقتی نوزاد در رحم مادر است رنجی برای او ایجاد نمیکند، اما پس از تولد، آرام آرام نشانههای بیماری بروز میکند!
دنیا رحم است و ما جنین آخرتیم. امراض روح ما در آخرت خودشان را نشان میدهند، چون روح ما متعلق به آنجاست. خشم، شهوت، زیاده طلبی و سایر رذایل و امراض اخلاقیِ خود را در دنیا نمیفهمیم، بلکه در آخرت درمییابیم و آنجاست که روحمان باید رنج بکشد، چرا که این مریضیها را از رحم دنیا به آخرت بردهایم و در آنجا مانند یک نوزاد ناقص الخلقه و مریض مادرزاد، پا گذاشتهایم.
@haerishirazi
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
رزق، مثل ظرف آب مرغداریهاست. آب خوری آنها این طور است که کمی بالاتر از لبه ظرفی را سوراخ کرده و آن را پر از آب میکنند و روی یک ظرف بشقاب مانند، بر میگردانند و آب توی بشقاب زیرین میآید. وقتی آب در بشقاب جمع شد و مقابل سوراخ رسید متوقف میشود و جوجهها از آبها میخوردند. یعنی وقتی مصرف شد تولید میشود نه این که تولید میشود تا مصرف شود.
روزی همیشه با مصرف همراه است نه تولید. اگر ده جوجه آب بخوردند، آب بیشتری بیرون میآید و اگر پنج جوجه بخورند، آب کمتری بیرون میآید.
روزی انسان این چنین است. اگر کسی هزینه چند خانواده را تامین کند، مصرف آنها، موجب زیاد شدن درآمد میشود زیرا هرکس روزی خودش را میخورد و نمیتواند روزی شخص دیگری را بخورد.
اگر انسان این معنی را بداند، وقتی کسی از او کمکی بخواهد؛ خوشحال میشود و میفهمد که بناست خداوند به او روزی بیشتری بدهد. اما اگر سفرهاش را بست و جلوی مصرف دیگران را گرفت، روزی هم بند میآید.
@haerishirazi
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
اگر پنبه کنار آهنربا باشد، آهنربا کششی نسبت به پنبه ندارد، اما اگر براده آهن را درون پنبه بگذارید، در این حالت پنبه به سمت آهنربا کشیده میشود.
در اینجا خود پنبه جذب نمیشود، بلکه برادههای آهن به سمت آن کشیده میشوند.
معصیتها مثل آهنربا، نان حرام مانند آهن و انسان مثل پنبه است.
وقتی که انسان گوشتش از نان حرام روییده باشد، نمیتواند از کنار معصیتها بگذرد. وقتی از کنار معصیت رد میشود، مجذوب آن میشود.
این خاصیت درونی لقمه حرام است.
اما اگر لقمه صددرصد حلال باشد، از کنار عبادات که میگذرد، عبادات او را جذب میکنند، از کنار امامزاده که میگذرد به زیارت ایشان میل پیدا میکند.
@haerishirazi
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
🔹هیچ کرسی با دو پایه نمیایستد پایه سوم میخواهد.
دنیا و آخرت دو پایه هستند.
پایه سوم، تفریح است.
فکر نکنید تفریح هرچه کمتر بهتر. تفریح جزء ارکان زندگی است.
لِلْمُؤْمِنِ ثَلاَثُ سَاعَات: فَسَاعَةٌ يُنَاجِي فِيهَا رَبَّهُ، وَسَاعَةٌ يَرُمُّ مَعَاشَهُ، وَسَاعَةٌ يُخَلِّي بَيْنَ نَفْسِهِ وَ بَيْنَ لَذَّتِها فِيَما يَحِلُّ وَ يَجْمُلُ.
انسان با ايمان ساعات شبانهروز خود را به سه بخش تقسيم مىكند: قسمتى را صرف مناجات با پروردگارش، قسمتی براى ترميم معاش و كسب و كار زندگى و قسمت سوم را براى بهرهگيرى از لذات حلال و دلپسند مىگذارد. حکمت 390 نهج البلاغه
دور هم بنشینید و کباب درست کنید و بخورید. اما به لغو و لهو ولعب نگذرانیدش.
به نفست بگو؛ به کبابی که بهت میدهم نگاه کن، وقتی نماز میخوانی هی نگو خسته شدم. کباب را بگیر یک چیزی پس بده. یک خواب خوبی بکن در عوضش یک فکر خوبی هم بکن. تفریح خوبی بکن در عوضش دَرست را هم خوب بخوان.
@haerishirazi
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸تقدیرالمعیشه و نظم🔸
پارچهای دارید و میخواهید با آن لباس بدوزید.
اگر ناشی باشید، زود قیچی دست میگیرید و پارچه را ضایع میکنید، بعد میبینید تکههایی را هدر دادهاید اما پارچه کم آمد.
قبل از بریدن، باید الگوی خیاطی داشته باشید.
درآمد و پول، مثل پارچه است. اندازهگیری دخل و خرج، مثل الگوی خیاطی.
اگر چنان الگو را بگذارید که نه زیاد بیاورید نه کم، این میشود «تقدیرالمعیشه».
همین مثال را بر زمان و کار تطبیق بدهید.
کاری که میکنیم الگو است. زمانی که در اختیار داریم، پارچه است.
کار را چنان در این وقت بگنجانیم که نه وقت زیاد بیاوریم نه کم. «نظم» یعنی اینکه کار را بهدقت اندازهگیری کنیم.
@haerishirazi
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸احترام به والدین و جایگاه آن ها نزد خداوند🔸
پدر و مادر رابطه بین تو و خدای تو هستند. این پل ارتباطی خودت را قطع نکن.
تو شاخه نازکی هستی مثل درختان که شاخه امسال بر روی شاخه پارسال تکیه دارد. نسل امروز به نسل گذشته تکیه دارد. این تکیه گاه خودت را محکم نگه دار.
اگر تو حاجتی داری بدان که خدا گرو میکشد. روایت داریم خدا میگوید برو به مادرت بگو به من بده تا من به تو بدهم. من تاکنون از راه پدر و مادرت به تو روزی دادم و الآن آنها را سبک نمیکنم. حال که آنها از دنیا رفتند یا فرتوتاند، باز هم واسطه رزق تو آنها هستند.
روایت داریم برو سر قبر مادرت دو رکعت نماز بخوان و حاجت بگیر.
میگوید ما از این کانال به تو روزی میدادیم الان هم برو آنجا. پشت سرتان را محکم کنید تا پیش رویتان محکم بشود. مشکلات پیش رو ریشه در مشکلات پشت سر دارند.
@haerishirazi
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸جوان ها مثل پیرمردها عزاداری نکنند!🔸
جوانها توجه کنند که اظهار علاقۀ جوان به امام حسین علیه السلام شکلی دارد و اظهار علاقۀ پیرمرد نیز شکلی دیگر؛ همانطور که وقتی شخصی از دنیا میرود، بستگان او هر کدام به شکلی شیون میکنند. شما جوانها بدانید که هنوز وقت آن نشده که آرام آرام اشک بریزید. کار شما فعلاً این نیست.
@haerishirazi
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
❓سؤال:
هفت سال اول که فرزند امیر است یعنی اینکه ما هیچ چیز به بچه نگوییم؟
✅ پاسخ آیت الله حائری شیرازی:
نه، بگویید؛ ولی آنطور که به امیر می گویید! شما حتی برای ائمه مسلمین باید [تذکراتتان را] بگویید: (النصیحه لائمه المسلمین). [اما بصورت نصیحت بگویید،] یعنی برای ائمه مسلمین «خیرخواهی» کنید. اگر مطلبی هست بگویید ولی در ملأ عام نگویید که [امام مسلیمن را] سبک کنید. (من نصح اخاه سراً فقد زانه و من نصحه علانیة فقد شانه) هرکس کسی را در نهان نصیحت بکند او را جلوه داده است، زینت داده است و اگر در ملاء و در حضور دیگران نصیحت بکند، او را زشت کرده است.
#تربیت_کودک
@haerishirazi
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸شما سپاهی ها می توانید؛ چرا بیکار نشسته اید؟🔸
من به برادران سپاه که خودشان این جنگ [و مشکلاتش] را تجربه کرده اند می گویم شما چرا بیکار نشسته اید؟ چرا اینجور می کنید؟ چرا طبق این الگوی [ربوی] عمل می کنید؟
ما آرزو داریم که همه ی این بانک ها ورشکست بشوند؛
قالب این خشت تو بر هم بزن
خشت نو از قالب دیگر بزن
من مطمئنم بانک های سپاه هم ورشکست می شوند! من انتظار این روز را دارم.
چرا؟
چون خدا از اول گفته: یمحق الله الربا: من ربا را نابود می کنم!
«خدا» پشت سر این نابودی نشسته. وقتی خدا می گوید من «نابودش» میکنم، شما چطور می توانید «بودش» کنید؟
به سپاه توصیه می کنم که خودش بیاید و پولی را با پشتوانه ی طلا خلق کند و بگوید ضمانت می کنم که این مقدار پول در مقابلش بدهم. لازم هم نیست که اگر کسی اسکناس آورد، شما در عوضش طلا بدهید. [بلکه] به اندازه ی این طلا، کالا بدهید تا طلا از کشور خارج نشود. طلا [صرفاً] به عنوان «واحد اندازه گیری» باشد.
+ خبرنگار: قطعا نمی تواند این کار را بکند. چون متولی اش بانک مرکزی است.
چرا نمی تواند؟ آن موقعی که سپاه آمد چی دستش بود؟ تخصص داشت؟ سلاح داشت؟ دست خالی آمد در میدان. از صفر شروع کرد. همه چیز دست ارتش بود. سپاه، سیستمش را عوض کرد. با یک سیستم جدید به میدان آمد. با گوشت و پوست و استخوانش مسائل را حل کرد. ارتشی ها وقتی داخل اینها شدند و اینها را دیدند، اگر هم از اولش اینجور نبودند، اینجور شدند. بعضی ارتشی ها از نظر دیانت و تقوا از سپاه کم نبودند و بلکه جلوتر هم بودند. اما «سیستم» ارتش مشکل داشت. سیستم دولتی مجبورشان می کرد [که اینطور باشند].
من به سپاه میگویم شما می توانید. بیایید وارد بشوید [و همانطوری که سیستم نظامی جدیدی در عرض ارتش ایجاد کردید، سیستم بانکی غیر ربوی ایجاد کنید]
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
🔹 آیت الله حائری شیرازی (رحمت الله علیه)🔹
🔸به عقلتان اهمیت بدهید / عقل، حجه الله است/ تبیین نسبت عقل و اهل بیت🔸
من همیشه به شما توصیه میکنم به این #عقل اهمیت بدهید. عقل، صبح تا شام دارد با شما حرف میزند. شما اینطور فکر کن که آقای بهجت که از دنیا رفته، یک قالب مثالی دارد در وجود تو، ایناها! (اشاره به سر)
این عقل، «بهجتِ» تو است! شب و روز هم پهلوی تو است. حتی من میگویم این چیزی که تو داری، از آقای بهجت هم بالاتر است! خدا چیزی بالاتر از آقای بهجت در وجود تو گذاشته. آقای بهجت چون بیرون از تو بود، محترم بود، این عقل، گناهش این است که خودمانی شده و دم دست انسان است! انسان راحت میتواند با او حرف بزند [لذا کمتر قدرش دانسته می شود]. این بهتر از آقای بهجت است؛ چرا؟
چون آقای بهجت را میتوانستی به او بگویی «حجت الاسلام»، میتوانستی بگویی «آیت الله»، میتوانستی بگویی «آیتالله العظمی»، اما آیا میتوانستی به او بگویی «حجت الله» بهجت؟! میتوانستی به او بگویی حجتالله؟ به امام زمان میشود گفت حجتالله، اما به آقای بهجت نمیشود گفت حجتالله.
آقا جان! این که در تو است، #حجتالله است!! (۱)
خوب حالا چکار بکنیم؟ خدا این حجتالله را ارزان در اختیارت گذاشته، حرفش را گوش کن، هر چه حرفش را گوش کنی، او صریحتر با تو حرف میزند؛ این جوری هست! تو هرچه دقت بکنی، او صدایش بالاتر میرود، صدایش را محکمتر میشنوی. هر چه به او بیاعتنایی کنی، صدایش ضعیفتر میشود. تکریمش بکن، تجلیلش بکن، تحقیرش نکن.
پس ببینید؛ این عقل، هم بزرگترین تهدید است برای انسان و هم بزرگترین فرصت است. میدانی چه جوری میشود که هم تهدید است، هم فرصت است؟ شما در بازار دارید راه میروید، یکی بیایید صد میلیون تومان بگذارد در جیبَت؛ این بزرگترین تهدید است و بزرگترین فرصت؛ درست است؟ جیببرها، زورگیرها اگر این را ببینند، ولو سَرَت را بِبُرند، صد میلیون را باید از جیبَت دربیاورند؛ اما اگر این را به «مقصد» رساندی، همه چیز تمام است. باید به یک جای امنی آن را برسانی. اما ما به آن جای امن نرسیدیم و این پول زیاد را هم به ما دادهاند؛ از این جهت هم تهدید است، هم فرصت است؛ الا [اینکه] بتوانی به یک نقطه امنی برسانی آن را.
اگر خدا به تو محبت داد و عشق به اهل بیت پیدا کردی و دلت آنجا جا گرفت، این، «من دخله کان آمنا» است.
------------------------------
(۱) اشاره به روایت: ان لله علی الناس حجتین، حجه ظاهره و حجه باطنه ...
@haerishirazi
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸چرا وارد کاری که در توانت نیست می شوی؟🔸
در هر کاری قدرت و استطاعت خودتان را در نظر بگیرید. یک بابی داریم در کافی به نام: «باب کراهه ان یتحمل المومن ما فوق طاقته». بد است که مومن مسئولیتی ما فوق طاقتش را تحمل و قبول کند.
#ثبت_نام_نمایندگی_مجلس
@haerishirazi