💠سخنی با شما دختر و پسر گرامي
🔷بدانيد که #پدر و #مادرتان از همه بيشتر به شما دل ميسوزانند و هميشه خير و #صلاح شما را ميخواهند البته گاهي هم ممکن است نادانسته سبب رنجش شما شوند؛ پس احترام و اطاعت آنها واجب است. نبايد آنها را با کارهاي خود برنجانيد و ناراحت کنيد.
🔷بدانيد که پدر و مادرتان تجربه هاي فراواني دارند. ممکن است آنچه را پدر و مادر عاقل و فهميده در #خشت مي بينند، شما در #آينه هم نبينيد. پس به #نصايح_آنها توجه کنيد و از تجربه هايشان استفاده کنيد.
🔷انصاف نيست که حساب خود را با والدينتان جدا کنيد و با خود بگوييد که «من با آن دختر یا پسر ميخواهم زندگي کنم، نه پدر و مادرم». بدانيد که #ازدواج_پيوند_خانواده_هاست؛ همسر آينده شما عروس و داماد اين خانواده و عضوي از آن است و #هيچوقت نميتوانيد بيخيال خانواده هايتان باشيد.
🔷در #تمام_مراحل انتخاب، تحقيق، عروسي و... از #نظرات_سازنده_والدينتان کمال بهره را ببريد و آنها را در اين کارها مقدم بداريد و به تنهايي تصميم نگيريد. #موقعيت_خانوادگي خود را هميشه در نظر بگيريد و #انتظارات_خود را طبق شرایط آنها تعديل کنيد.
🔷اگر خداي نکرده يقين داريد که پدر و مادرتان از روي جهل و ندانم کاري، اشکال تراشي و بهانه جويي کرده و مانع ازدواجتان ميشوند، با کمال احترام و مودبانه با آن ها گفتگو کنيد و آنها را قانع سازيد و يا از شخص بزرگي دلسوز، براي واسطه گري استفاده کنيد و مواظب باشيد که مشکلات افزون نگردد.
منابع كمكي:
۱. ابراهيم اميني، انتخاب همسر، تهران، انجمن اوليا و مربيان، ج ۵، ۱۳۸۴
۲. علي اکبر مظاهري، جوانان و انتخاب همسر، قم، دفتر تبليغات اسلامي، ۱۳۷۵
نویسنده: مسعود نورعليزاده - مركز مطالعات و پژوهش هاي فرهنگی حوزه علميه
|منبع: وبسایت مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
🏳🏴🏳🏴🏳🏴🏳🏴🏳
🏴
⭕️مختصری از #عبرتها و #درسهای_عاشورا
🔶 #عاشورا، تبلور زنده ي نماز، مناجات، حماسه، عدالت، و شهادت است. در مورد اين رخداد بسيار سخن گفته شده است، ولي به ابعاد گوناگون انساني و اجتماعي و درسها و پيامهاي زندگي ساز و حماسهآفرين آن كمتر توجه شده است. حال ما در اين مختصر به #عبرتهای_عاشورا ميپردازيم:
💠عبرتهاي سياسي
🔷حركت و #نهضت_امام_حسين(ع) يك جنبش خصوصي يا خانوادگي نبود بلكه #حركتی_عظيم و انقلابي بزرگ عليه حكومت بني اميه بود. از اين رو يك #حركت_سياسي محسوب ميشود كه ازجهات گوناگون ميتواند الگوي سياسي جوامع باشد كه مهمترين آنها عبارتند:
1⃣ولايت و رهبري
💢از مهمترين اصول اسلام #ولايت است. ولايت بر مسلمين را امامان حق خودشان ميدانستند و به غاصب بودن ديگران عقيده داشتند. از اين رو #امام_حسين(ع) فرمودند: «ما خاندان پيامبر بر تصدي اين امر (حكومت بر امت) از اين مدّعيان ناحق سزاوارتريم». و در زيارتنامهها گاهي لعنت بر كساني آمده است كه ولايت آنان را انكار كردند. از سرمايهها و #عبرتهای_نهفته در حركت #عاشورا، معرفي #رهبری_صالح به امت اسلام و #افشاي_رهبران_ناشايسته است.
2⃣عدم ترك امر به معروف و نهي از منكر
💢 #حيات_جامعه_اسلامي به حساسيت مردم نسبت به احكام خدا و نظارت عمومي در امور واليان و مسئولان و مردم عادي وابسته است. از اين رو #امام_حسين(ع) با درك موقعيت حساس جامعه كه روز به روز از سنت رسول خدا(ص) فاصله ميگرفت، پرچم #امر_به_معروف و #نهی_از_منكر را علم كرد و در اين راه #جان_خود و اطرافيانش را به خطر انداخت و براي هميشه و به همگان آموخت كه سكوت در برابر ظلم، بدعت، انحراف، گناهي بزرگ و #قيام عليه آنها بالاترين درجه امر به معروف و نهي از منكر است. حال پيروان فرهنگ عاشورا، با الهام از #عاشورا بايد نبض پرحركت جامعه اسلامي باشند و نسبت به جريان امور و وضعيت فرهنگي و سياسي حساسيت نشان دهند و با حضور دائم در ميدان امر به معروف و نهي از منكر، عرصه را بر فساد آفرينان تنگ سازند.
3⃣باطل ستيزي و جهاد
💢تلاش براي بازگرداندن خلافت اسلامي و حاكميت مسلمين به مجراي حق و اصيل خود و از بين بردن سلطه جائرانه باطل، صفحه ديگري از مبارزات #امام_حسين(ع) ميباشد كه تكليف #باطل_ستيزی را بصورت كلي و هميشگي روشن ميسازد و اينكه در برابر #قدرتهای_باطل، نبايد سكوت و #سازش كرد.
از تكاليف مهم مسلمانان در حراست از دين و كيان خويش و مقابله با دشمنان #جهاد است كه #عامل_عزّت_مسلمين است. #كربلا و #عاشورا يكي از مظاهر عمل به اين تكليف ديني بود و درسي براي همه ي آزادگان جهان كه در همه حال با همه توان تا آخرين دم، به نبرد با دشمنان اسلام و دين خدا برخيزند.
4⃣تدبير و برنامهريزي
💢 #قيام_عاشورا، يك #نهضت_حساب_شده و با برنامه بود نه يك شورش كور و بيهدف. براي لحظه به لحظه و روز بروز آن، دورانديشي و #تدبير به كار گرفته شده بود.
5⃣كل يوم عاشورا
💢از عبرتها و درسهاي مهم عاشورا، #شناخت_تكليف_دفاع از حق و مبارزه با باطل و ستم در هر جا و هر زمان است. #قيام_عاشورا تكليف خاص آن حضرت و يارانش در آن مقطع زماني خاص نبود، بلكه هرگاه هر جا نظير آن شرايط پيش آيد، همان تكليف هم ثابت است.
💠پيامها و عبرتهاي اخلاقي
1⃣آزادگي
💢آزادي در مقابل بردگي، اصطلاحي، حقوقي و اجتماعي است، اما #آزادگی برتر از آزادي است و نوعي حريت و رهايي انسان از قيدهاي ذلتآور و حقارت بار است. #نهضت_عاشورا جلوه بارزي از آزادگي در مورد #امام_حسين(ع) و خاندان و ياران شهيد او است كه از ميان دو امر شمشير يا ذلّت، #مرگ_با_افتخار را پذيرفت و فرمود: #هيهات_منَّ_الذّلة انسانهاي آزاده در راه استقلال و رهايي از ستم طاغوتها و در آن لحظات حساس و دشوار انتخاب، مرگ سرخ و مبارزه خونين را برميگزينند و #فداكارانه جان ميبازند تا جامعه خود را آزاد كنند.
2⃣ايثار
💢 #اوج_ايثار، ايثار خون و جان است. #ايثارگر كسي است كه حاضر باشد هستي و جان خود را #برای_دين فدا كند. در صحنه #كربلا نخستين ايثارگر #سيد_الشهدا(ع) بود كه #در_راه_خدا از جان و مال خود گذشت و براي همه مخصوصاً شيعيان اين درس را داد كه در راه رضاي خدا و #حفظ_دين خدا بايد از تمنيات خويش گذشت.
3⃣شجاعت
💢صحنه #عاشورا تصويري است واضح از #شجاعت_امام_حسين(ع) و اهل بيتش. شجاعت عاشورائيان ريشه در اعتقادشان داشت. لذا عاشورا الهام بخش شجاعت به مبارزان بوده است و محرم همواره روحيه، شهامت و ظلمستيزي به مردم میداده است.
🔗متن کامل را اینجا 👈andisheqom.com/fa/Article/View/11000207 بخوانید.
#امام_حسين
#حسینیه_مجازی
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭕️ #عبرتهای_اخلاقی_عاشورا (ترس نابجا)
🔷زنـدگـى آدمـى بـه گـونـه اى اسـت كـه گـاه از سوى برخى انسان ها يا پديده هاى طبيعى در مـعـرض خـطـر قـرار مـیگـيـرد و اگـر فـرد بـا تـدبـيـر و شـهـامـت، از جـان و مـال و آيـيـن خـويـش دفـاع نـكند، آسيب هايى جبران ناپذير بدو میرسد. خداوند متعال بدين منظور، #قوّه_غضب را در انسان آفريده تا در برابر انواع خطرها از خويشتن دفاع كند.
🔷در رويـداد #كـربـلا بـيـشـتـر مـردم از ايـن نعمت الهى سود نبردند و در برابر ارعاب حكومت اموى تـسـليـم شـدنـد و از يـارى رسـانـدن بـه حق باز ايستادند. تاريخ نويسان آورده اند كه روزى عبيدالله بن زياد، اشراف كوفه را گرد آورد و خطاب به آنان گفت: آنان را كه از ما پيروى مـیكـنند وعده دهيد و نافرمانان را از سپاهيان يزيد ـ كه از شام خواهند آمد ـ بترسانيد.
🔷اشراف نيز رفتند و خويشان و نزديكان خود را از سپاه خيالى شام بيم دادند و از گرد مسلم پراكندند و #تـرس_نـابـجاى آنان سبب شد كه نيرنگ عبيدالله كارگر افتد و انبوه جمعيتى كه با مسلم بيعت كـرده بودند، همگى بر بيعت خويش پاى نهند و فرستاده #امام_حسين(ع) را در برابر عبيداللّه و يارانش تنها گذارند.[۱]
پی نوشت:
۱. مقتل، ابو مخنف، ص ۴۵-۴۷
برگرفته شده از كتاب عبرت های عاشورا، علی اصغر الهامي نيا
#امام_حسین
#حسینیه_مجازی
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
تبیین
🏳🏴🏳🏴🏳🏴🏳🏴🏳
🏴
⭕️روایتی از #نحوه_شهادت_امام_حسین(ع)
🔶برای اطلاع از وقایع کربلا باید به مقاتل رجوع کرد. یکی از مقاتل معروف، مقتل #مقتل_الحسین نوشته «محمد بن علی بن بابویه» مشهور به #شیخ_صدوق است که «محمد صحتی سردرودی» آن را ترجمه کرده و با نام «امام حسین علیه السلام و عاشورا از زبان معصومان علیهم السلام» منتشر کرده است.
💠نحوه شهادت #امام_حسین (ع) در این مقتل بدین صورت آمده است که ترجمه آن تقدیم میگردد:
🔷امام سجاد علیه السلام میفرمایند: آن گاه که کار، بر #امام_حسین علیه السلام سخت و دشوار شد، آنان که با او بودند به او نگریستند و او را بر خلاف حال خویش یافتند، چرا که هرگاه کار بر آنان دشوار میشد رنگ رخشان دگرگون میگشت، و بدنشان میلرزید و دلشان را وحشت فرا میگرفت. اما #امام_حسین علیه السلام و برخی از یاران مخلصش، چنان بودند که #رنگ_رخشان_میدرخشید، اعضای بدنشان قرار می یافت و جانشان میآرامید. به یکدیگر میگفتند: نگاه کنید #از_مرگ_باکی_ندارد!
🔷 #امام_حسین علیه السلام به آنان گفت: ای نجیب زادگان، شکیبا باشید که #مرگ، تنها پلی است که شما را از رنج ها و سختی ها میرهاند و به بهشت های پهناور و نعمت های همیشگی میرساند، کدام یک از شما نمیخواهد که از زندان به کاخ درآید، در حالی که مرگ به دشمنان شما چنان است که کسی از کاخ، به زندان و عذاب درآید. همانا پدرم، از رسول خدا صلی الله علیه و آله به من خبر داد که گفت: این جهان، زندان مؤمن و بهشت کافر است و مرگ در این پلی است که آنان را به بهشت هایشان و اینان را به دوزخشان می رساند. نه دروغ گویم و نه دروغ گفته اند!
🔷امام سجاد (ع) میفرمایند: پس از آنکه تمامی یاران و #اهل_بیت_امام_حسین (ع) شهید شدند؛ #امام_حسین علیه السلام نگاهی به چپ و راست کرد، اما کسی را ندید. سرش را به سوی آسمان بلند کرد و گفت: خدایا تو می بینی که با فرزند پیامبرت چه میکنند. بنوکلاب میان او و آب، حایل شدند. تیری زدند که در گلویش نشست و از اسبش افتاد. تا تیر را کشید و دور انداخت کف دستش را زیر خون گرفت، هنگامیکه دستش پر از خون شد سر و محاسنش را با آن آغشت و گفت: من در حالی که ستم دیده و در خونم تپیده ام، به لقاءالله می شتابم، سپس بر گونه ی چپش به خاک افتاد.
🔷دشمن خدا، سنان بن انس ایادی و شمربن ذی الجوشن عامری در میان مردانی از اهل شام، پیش آمدند تا در بالای سرش ایستادند و به یکدیگر گفتند: منتظر چه هستید؟ این مرد را راحتش کنید. سنان بن انس ایادی از اسب، فرود آمد و محاسن #امام_حسین علیه السلام را گرفت و با شمشیر به گلویش زد و گفت: به خدا سر از تنت جدا میکنم و خود میدانم که تو پسر رسول خدایی و از جهت پدر و مادر، برترین مردمانی.
🔷اسب امام حسین علیه السلام به پیش آمد و یال و کاکل خود را با خون آغشته ساخت و شروع کرد به دویدن و صیحه کشیدن. دختران پیامبر تا صیحه ی اسب را شنیدند، از خیمه ها بیرون آمدند که ناگهان، اسب بی سوار دیدند و دانستند که #امام_حسین علیه السلام کشته شده است. ام کلثوم دختر -خواهر- امام حسین علیه السلام هم در حالی که دست را بر سر نهاد بود بیرون آمد، او فریاد ناله میکرد و میگفت: وامحمداه! این حسین است که چنین در بیابان افتاده و عبا و عمامه اش به غارت رفته است.
لا حول و لا قوه الا بالله العلی العظیم...
منبع: راسخون به نقل سایت ستاره
#امام_حسين
#حسینیه_مجازی
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭕️ #عصر_عاشورا...
🔷هنگامی که حضرت زینب سلام الله علیها مشاهده کرد، #امام_حسین علیه السلام روی زمین افتاده و دشمنان جنایتکار اطراف پیکر مطهر وی را با هدف کشتن ایشان گرفتهاند، از خیمه بیرون آمد و خطاب به عمر سعد، به عنوان سرزنش فرمود: «یابن سَعد! اَیُقتَلُ اَبُوعبداللّه وَ انتَ تَنظُرُ اِلَیهِ؟».[۱] فرزند سعد! آیا ابوعبداللّه کشته میشود و تو تماشا میکنی؟! او هیچ جوابی نداد و روی از حضرت زینب سلام الله علیها برگرداند، در یک مرحله دیگر زینب تلاش کرد تا شاید از کشته شدن #امام_حسین علیه السلام جلوگیری نماید.
🔷از این رو، خطاب به آن مزدوران نمود و گفت: «اَما فیکم مُسلِمٌ؟»[۲] آیا در بین شما یک نفر مسلمان نیست؟ باز هیچکس پاسخی نداد. وقتی #امام_حسین علیه السلام از روی اسب بر روی زمین افتاد، زینب کبری سلام الله علیها فریاد برآورد: «وا اخاه، واسیّداه، وا اهل بیتاه، لیت السماء انطبقت علی الارض...».[۳] وای برادرم، وای سرورم، وای اهل بیتم، ای کاش آسمان بر زمین واژگون میشد.
پی نوشت:
۱ - وقعة الطف (ابو مخنف)، ص ۲۸۷ و الارشاد (شیخ مفید)، ج ۲، ص ۱۱۲ و تاریخ طبری، ج ۵، ص ۴۵۲
۲ - شیخ مفید، همان، ج ۲، ص ۱۱۲ و منتهی الامال، ج ۱، ص ۷۰۱
۳ - بحارالانوار، ج ۴۵، ص ۵۴ و منتهی الامال، همان، ج۱، ص ۷۰۱ و با عبارتی مشابه در تاریخ طبری، ج ۵، ص ۴۵۲
|منبع: وبسایت ویکی اهل البیت
#امام_حسين
#حسینیه_مجازی
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
💥☄💥☄💥☄💥☄💥
☄
⭕️ #انقراض_بنی_امیه ثمره قیام عاشورا
💠آیا قیام عباسیان هم متاثر از قیام عاشورا بود؟
🔷قیام هاى فراوانی پس از نهضت امام حسین علیه السلام صورت گرفت که بزرگ ترین آنها انقلاب عباسیان بود که در سال ۱۳۲ هجرى به پیروزى رسید و بساط حکومت بنى امیه را برچید. نیرومندترین عامل پیروزى عباسیان در این انقلاب، شرح ستمگری هاى بنى امیه نسبت به بنى هاشم و مظلومیت این خاندان بود و از نظر تحریک خشم مردم بر ضد بنى امیه، یاد آورى شهادت امام حسین علیه السلام بیشترین تأثیر را داشت.
🔷مورخان مى نویسند: هنگامى که سر بریده «مروان» آخرین خلیفه اموى را نزد «ابوالعباس» نخستین خلیفه عباسى آوردند، ابوالعباس سجده اى طولانى کرد و پس از آنکه سراز سجده برداشت، خطاب به سر بریده مروان چنین گفت: «ستایش خدا را که انتقام مرا از تو و قبیله ات گرفت، ستایش خدا را که مرا بر تو پیروز و مظفر گردانید». سپس افزود: «اکنون، برایم مهم نیست که مرگم کى فرا رسد، زیرا به انتقام خون حسین علیه السلام دو هزار نفر از بنى امیه را کشتم...».[۱]
🔷وقتى که جنازه هاى نیمه جان سران بنى امیه را در برابر ابوالعباس روى هم انباشتند، دستور داد بر فراز جنازه ها سفره اى گستردند و غذا آماده نمودند، آنگاه روى جنازه ها نشست و سر گرم صرف غذا شد، در حالى که هنوم بعضى از آنها زیر پاى او تکان مى خوردند! وقتى که از خوردن غذا فارغ شد، گفت: هرگز در عمرم غذایى به این گوارایى نخورده ام! آنگاه گفت: پاهاى اینها را گرفته بکشید و در راه ها بیفکنید تا مردم اینان را پس از مرگشان نیز لعن کنند (همچون زمان حیاتشان). طولى نکشید که مردم دیدند سگها پاهاى جنازه هایى را گرفته و بر زمین می کشند و مى برند که لباس هاى ملیله دوزى شده و گران قیمت بر تن آنها است![۲]
پی نوشت:
[۱] ابن ابى الحدید، شرح نهج البلاغه، قاهر، ج ۷، ص ۱۳۰. این قضیه را مسعودى نیز در مروج الذهب، ج ۳، ص ۲۵۷ نقل کرده، ولى به جاى دو هزار نفر، دویست نفر نقل کرده است.
[۲] ابن ابى الحدید، شرح نهج البلاغه، قاهر، ج ۷، ص ۱۳۹
📕سیره پیشوایان/مهدی پیشوایی
منبع: وبسایت راسخون
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭕️قالَ رَجُلٌ لِلْحُسَيْنِ بْنِ عَلىٍّ عليه السلام: يا ابْنَ رَسُولِ اللّه ِ أَنَا مِنْ شيعَتِكُمْ، قالَ: اتَّـقِ اللّه َ وَ لا تَدّْعِيَنَّ شَيْئاً يَقُولُ اللّه ُ لَكَ كَذِبْتَ وَفَجَرْتَ فِى دَعْواكَ، إِنَّ شيعَتَنا مَنْ سَلُمَتْ قُلُوبُهُمْ مِنْ كُلِّ غِشٍّ وَغِلٍّ وَدَغَلٍ، وَلكِنْ قُلْ أَنَا مِنْ مَوالِيكُمْ وَمُحِبّيكُمْ.
🔷مردى به #امام_حسين عليه السلام گفت: اى فرزند رسول خدا من از شيعيان شمايم، فرمود: از خدا بترس! چيزى را ادّعا نكن كه خدا بگويدت دروغ گفتى و ادّعاى گزافى كردى، شيعيان ما كسانى اند كه دلهايشان از هر نوع غلّ و غشّ و دغلكارى پاك باشد، ولى تو بگو: من از دوستان و علاقه مندان شمايم.
📕بحارالانوار، ج ۶۸، ص ۱۵۶
#امام_حسين
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭕️مراقبت از #کودکان در #اینترنت
🔶چگونه از کودکان در فضای نا امن اینترنت مراقبت کنیم؟
@tabyinchannel
#کانال_تبیین
✨🔶✨🔶✨🔶✨🔶✨
✨
⭕️ایستادگی جریان تحریف مقابل #ساماندهی_پیامرسانها
🔷درد را از هر طرف بخوانیم درد است. درد اینجاست که سالها از فرمان راهاندازی #شبکه_ملی_اطلاعات گذشته و هنوز اندرخم یک کوچهایم و درد عمیقتر اینکه همواره تا از #ساماندهی_فضای_مجازی سخن به میان میآید گویی وارد #محدوده_نفوذ شده باشیم، #با_جوسازی_رسانهای و قرار دادن افکار عمومی در برابر یک ضرورت حتمی مواجه میشویم. موضوعی که در صورت تحقق هم، ما را در انتهای لیست اقدام کنندگان قرار میهد.
🔷همانهایی که شبکه ملی اطلاعات را در قیاسی نادرست تبدیل شدن ایران به کره شمالی تعبیر کردند و #آدرس و #اطلاعات_غلط_به_مردم دادند تا هر زمان نام این مهم به گوش میرسد ناخودآگاه واکنش برانگیز باشد، همانها امروز #با_ایجاد_کانال_انحرافی و بهکارگیری توان رسانهای سعی در تحریک افکار عمومی به مقابله با طرح «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و #ساماندهی_پیامرسانهای_اجتماعی» دارند.
🔷این #جریان_تحریف با طرح گزارههای از اساس پراشکال، #پاره_حقیقتگویی، برجستهسازی برخی واژگان و عدم پرداخت به نکات مهم طرح سعی در #مهندسی_افکار_عمومی برای مقابله با طرح و به نتیجه نرسیدن آن و اساساً ساماندهی فضای افسارگسیخته مجازی دارند.
🔷این موضوع از همان ابتدای کار و با #سانسور_نام_صحیح_طرح و تنها اشاره به ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی پیگیری شده است. عنوان این طرح «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی» است. دو واژه #صیانت و #ساماندهی نیز در روانشناسی زبان دارای بار معنای مثبت هستند و اینکه عدهای حتی ساماندهی را با عنوان انسداد پیگیری میکنند خود نشان میدهد میتوان در هزاره سوم و عصر انبوه رسانه زیست و اینچنین در #گرداب_دروغ و سانسور گیر افتاد و مقهور پروپاگاندای رسانهای شد.
💠اما #جریان_تحریف چگونه مقابل ساماندهی پیامرسانها ایستاده است؟
🔷اگر از آدرس غلط دادن موضوع #ساماندهی به «فیلترینگ» که پیش از ایناشاره شد عبور کنیم، با #قلب_واقعیت درباره بندها و تبصرههای گوناگون طرح مواجه هستیم. یکی از موضوعات، #تأکید_بیش_از_اندازه بر موضوع تعطیلی پیامرسانهای خارجی است. موضوعی که #در_طرح اینگونه عنوان شده است: «عرضه و ارائه خدمات پیامرسانهای اجتماعی «داخلی» و «خارجی» در کشور مستلزم ثبت پنجره واحد و #رعایت_قوانین_کشور و مشروط به تأیید هیئت نظارت خواهد بود و این امر هم مستلزم تعیین شرکتی ایرانی بهعنوان نماینده قانونی است.»
🔷 #منتقدان_امروز این ماده، همانهایی هستند که چندی پیش وقتی #دولت_اندونزی از تصمیم خود برای مسدود کردن #تلگرام خبر داد و #بنیانگذار و مدیرعامل شبکه اجتماعی تلگرام با انتشار بیانیهای اعلام کرد که این شرکت #خواستههای_اندونزی برای فیلتر شماری از کانالها را #پذیرفته و کانال مستقیمی را نیز برای گزارش کانالهای موردنظر دولت اندونزی ایجاد کرده است تا جاکارتا از تصمیم خود برای مسدود کردن تلگرام منصرف شود، از آن تعریف و تمجید کردند.
🔷همان زمان مدیرعامل تلگرام گفته بود: مقامهای این وزارتخانه فهرستی از کانالهای عمومی تلگرام با محتوای مرتبط با موارد تروریستی را برای ما ایمیل کرده بودند و ما نتوانستیم بهسرعت آنها را بررسی کنیم و بعد میگوید ما تمامی کانالهای مرتبط با مسائل تروریستی که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اندونزی گزارش کرده بود را فیلتر کردیم و... #این_یعنی نمیتوان بدون پذیرش #قوانین و قواعد کشوری، در آن آزادانه فعالیت کرد.
🔗متن کامل یادداشت #دکتر_معصومه_نصیری را اینجا 👈kayhan.ir/fa/news/197151 بخوانید.
#ساماندهی_پیام_رسانها
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⚡️🌹⚡️🌹⚡️🌹⚡️🌹⚡️
🌹
⭕️با این فرمول ها از #حسادت_نجات_پیدا_کنید
🔶اگر شما هم این حس را دارید و لذتی از زندگی خود نمیبرید و میخواهید از #حسادت نجات پیدا کنید و به دنبال راه نجات میگردید، این نوشتار را بخوانید چون میخواهیم #راههای_درمان_حسادت را بیان کنیم. امام علی(ع) میفرمایند: ثمره حسادت، رنج و بدبختى در دنیا و آخرت است.[۱]
💠به آسیب ها و پیامد های حسد توجه کنید
🔷قبل از اینکه این بیماری #حسد تبدیل به غده سرطانی شود باید به خودتان بیایید و برای #درمان_آن تلاش کنید. چون حسد برای شما ارمغانی جز گرفتاری و مصیبت به همراه ندارد. امام صادق(ع) میفرمایند: #حسود پیش از آنکه به محسود زیان برساند به خود زیان میرساند.[۲] #حسادت برای کسی سود نداشته است که بخواهد برای شما سودمند باشد. اولین فردی که حسادت کرد (شیطان) الان مورد لعن و نفرین تمام افراد است و جایگاه او در آتش جهنم است. اگر دوست دارید که همانند شیطان مورد لعن و نفرت مردم قرار بگیرید پس حسادت کنید. #حسادت عاملی است که دنیای شما سیاه باشد و تفاوت الماس و شیشه را تشخیص ندهید و هیچ لذتی از زندگی خود نبرید. امام صادق(ع) میفرمایند: بخیل را آسایشى نیست و #حسود را لذّتى.[۳]
توجه؛ هیچ کس با #حسادت به موفقیت نرسیده است، بلکه پشتکار و همت بلند است که سبب موفقیت و رسیدن به آرزوهای شماست.
💠از مقایسه کردن دوری کنید
🔷اگر تمام نگاه شما به زندگی دیگران باشد و خود را دائما با آنها #مقایسه کنید، اگر موفقیتی در زندگی آنها ایجاد شود، #حسادت هم در درون شما ریشه میکند. یکی از بهترین راهها برای کاهش دادن به حسادت این است که #مقایسه ها را #کم_کنید. چون مقایسه کردن است که کمبودها را در زندگی شما نمایان و نعمت ها را از نظر شما پنهان میکند.
نکته: آقایان و خانم هایی که زندگی دیگران را با خودشان مقایسه میکنند و حسرت و حسادت آن را میخورند باید این نکته را به آنها یادآوری کرد که هیچگاه #ظاهر_زندگی_دیگران را با باطن زندگی خود مقایسه نکنید، شاید آنها در زندگی خصوصی خودشان آرامشی نداشته باشند.
💠از خداوند طلب خیر و رحمت کنید
🔷باید این نگاه را سرلوحه زندگی خودتان قرار دهید که؛ بجای #حسادت کردن، تلاش و کوشش میکنم و از خداوند منان تقاضا میکنم که بهترینها را برای من در نظر بگیرد. چون فکر کردن درباره زندگی دیگران و بزرگ کردن تفاوتهای موجود در زندگی شما و دیگران، باعث ایجاد حسادت به آنها میشود و هیچ خیر و برکتی را به همراه خود نخواهد داشت.
بجای آرزو کردن اینگونه تفاوت ها، از فضل خدا و لطف و کرم او تمنا کنید که به شما از نعمتهای مختلف و موفقیتها و پاداشهای نیک ارزانی دارد، و در نتیجه افرادی خوشبخت و سعادتمند باشید؛ خواه مرد باشید یا زن، و خواه از این نژاد باشید یا نژاد دیگر، و در هر حال آنچه را خیر واقعی و سعادت شما در آن است بخواهید، نه آنچه شما خیال میکنید.[۴]
💠رفتارهای برخلاف میل خود انجام دهید
🔷اینکه بگوییم #حسد در انسانها بوجود نمیآید حرف بی منطقی است. (غیر از معصومین که حسادت در آنها راه ندارد) اما میشود رفتارهای انجام دهیم که بر خلاف حسادت است. مثلا؛ اگر شما نسبت به یکی از دوستان همکار خودتان حسادت میکنید و آرزو میکنید که اخراج شود، باید در پیش مدیر خود، از او تعریف و تمجید کنید. اگر این رفتارهای بر خلاف میل را با توکل به خداوند انجام دهید، قلب شما جایی برای حسد نخواهد بود.
💠تلاش و پشتکار سازنده
🔷برای خودتان کارها و فعالیتهایی در نظر بگیرید و مشغول آنها شوید و برای رسیدن به بهترین نتیجه، تلاش و کوشش فراوان کنید تا ثمره خوبی ببینید. این مشغولیت هدفمند که تلاش و کوشش شما را در پی دارد باعث خواهد شد که نگاه شما خیره به زندگی و موفقیتهای خودش باشد و از مقایسه زندگی خود با دیگران و حسرت خوردن آنها در امان باشد.
💠تلقین را فراموش نکنید
🔷 #تلقین نیز یکی از راههای پیراستن خویش از صفات رذیله است. حسود میتواند به وسیله تلقین، خود را از حسد پاک کند و به خود بگوید؛ نباید من حسادت داشته باشم. باید تحمل دیدن و شنیدن امتیاز و برتری دیگران را داشته باشم، همواره این تلقین را تکرار کند تا از بیماری رهایی یابد.[۵]
نکته: چرا همیشه انرژی منفی را باید به خودمان تلقین کنیم و سبب عقب ماندگی خود شویم، گاهی هم لازم است که به خودمان تلقین کنیم که میتوانیم بهترین باشیم بدون اینکه حسرت زندگی دیگران را بخوریم.
پی نوشت :
[۱] غرر الحکم ،۴۶۳۲
[۲] مصباح الشریعه، ص ۱۰۴
[۳] الخصال، ج ۱۰، ص ۲۷۱
[۴] تفسیر نمونه، ج ۳، ص ۴۰۵
[۵] حسد (سید رضا صدر، چاپ هفتم)، ص۷۸
منبع: وبسایت راسخون با تلخیص
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
💥☄💥☄💥☄💥☄💥
☄
⭕️شیوه های #اصلاح_بدزبانی_در_کودکان
🔶یکی از نگرانیهای همیشگی والدین در اغلب خانواده ها #بددهنی_کودکان (گاهی مواقع نوجوان) میباشد و نوعا به دنبال راهی برای رفع این مشکل میباشند. #بددهنی در #کودک و نوجوان #علل_مختلفی دارد که متأسفانه در اغلب موارد #متأثر از #رفتارهای_نابهنجار_والدین در مقابل کودکان میباشد و پدر و مادرها خود در به وجود آمدن آن نقش عمده ای دارند. سعی نموده ایم در این مقاله به عوامل ایجادکننده و راه حل های آن بپردازیم.
💠مهم ترین عوامل بددهنی کودکان
🔷 #الفاظ_رکیک و زشت در #فرهنگ_خانواده مرسوم بوده که در این صورت طفل با #تقلید_مستقیم بدین رفتار ناپسند گرایش یافته و آن را در خویش پرورش خواهد داد.
🔷برخی از #وابستگان_خانواده همچون عمو، دایی و حتی خود پدر و مادر لحن کودکانه طفل را مستمسکی #جهت_تفریح قرار داده و تقلید الفاظ رکیک توسط وی، آنان را به خنده و شادی وامی دارد و پرواضح است که بعدها رفع یک #عادت کاملاً مستقر شده در ذهن طفل تا چه اندازه با سختی همراه خواهد بود و معمولاً در حدود سن ۵ - ۶ سالگی، توجه پدر و مادر به قبح و زشتی آن جلب شده و تازه آن زمان است که به فکر چاره می افتند، در این زمان پدر و مادر از اینکه کودک خردسال بدون هیچگونه ابایی به فحاشی و ناسزاگویی میپردازد، متعجب و نگران میشوند در حالیکه توجه به زیربنای موضوع جای هیچگونه شگفتی بجا نخواهد گذاشت.
🔷گاهی کودک آن زمان که به سن نوجوانی نزدیک میشود، برای تثبیت استقلال خود، به این کار دست میزند.
🔷در بعضی مواقع #خانواده به طور ناخواسته #زمینه ای ایجاد میکند که در آن کودک یا نوجوان دچار عصبانیت و خشم شدید میشود و همین امر اعصاب او دچار اختلال کرده و ناخودآگاه الفاظ زشت و قبیح بر زبان وی جاری خواهد شد بنابراین تا آنجا که امکان دارد باید کوشید زمینه های عصبانیت را از بین برد.
🔷گاهی علت بدزبانی، وجود گروهی از #دوستان است که کودک یا نوجوان از آنها تأثیر جدی میپذیرد، در اینخصوص چاره ای نیست جز آنکه #با_نرمی و عطوفت اعتماد کودک را جلب نمود و از طریق آگاهی دادن غیر مستقیم درباره رفیقان بد و جایگزین کردن دوستان خوب مشکل را حل نمود.
🔷گاهی مواقع کودکان ما فکر میکنند که صحبت صریح و بی پرده در مورد کارکردهای بدن و ادرار و مدفوع خنده دار است و نوعی شوخی به حساب می آید که البته عکس العمل ما میتواند تا حدود زیادی او را متوجه اشتباهش نماید.
🔷مواقعی پیش می آید که کودکان تنها وقتی با دوستانشان گرم صحبت میشوند از عبارات زشت و ناپسند استفاده میکنند که این امر باعث ناراحتی و رنجش خاطر والدین میگردد و ایشان را متوجه وجود رفتار دوگانه فرزندشان در جمع خانواده و دوستان میسازد و برایشان مشخص نیست که ایراد و اشکال از کجاست و چه باید کرد؟
💠راه حل های اصلاح بد زبانی
برای رفع این گونه مشکلات نیز راهکارها و توصیه هایی بیان شده است که به نمونه هایی از آن اشاره مینماییم.
🔷بچه های کوچک، درست مثل «طوطی» هستند، آنها چیزهایی را که میشنوند، حتی وقتی معنای آن را نمیدانند، تکرار میکنند. اگر فرزندتان کوچک است و معنی کلمه زشتی را نمیداند، اما به تقلید از دیگری آن را گفته است فقط بگویید: «آدمهای خوب نباید چنین کلماتی را به کار ببرند. در عوض میتوانی بگویی... » و کلمه قابل قبولی را جایگزین کنید. بهتر است از همان لحن و همان میزان صدایی استفاده کنید که او برای بیان کلمه زشت به کار برده است.
🔷اگر کودک بزرگتری حرفهای زشت میزند و معنی آنها را نیز میداند، می توانید با آرامش بگویید: «این نوع حرف زدن غیر قابل قبول است. میدانم آنقدر باهوش هستی که عبارت قابل قبولی به جای آنها پیدا کنی».
🔷وقتی فرزند خردسال و شیرین زبان شما، کلمه زشتی را بر زبان جاری میکند، شادمانی نکنید و مغلوب احساسات خود نشوید و همان لحظه با آرامش به او بفهمانید که سخنش ناپسند است.
🔷هنگام مواجهه با بددهنی نوجوان فقط روترش کنید و در موقعیت های عاطفی، با سخنی نرم، او را از این عمل بازدارید.
🔗متن کامل را اینجا 👈ahlolbait.com/article/8538 بخوانید.
#تربیت_فرزند
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
🏳🏴🏳🏴🏳🏴🏳🏴🏳
🏴
⭕️ #حضرت_زینب(س) بانوی دوم اسلام
🔷 #حضرت_زینب(س) بعد از مادرش حضرت زهرا(س) #دومین_شخصیت_زن در #عالم_اسلام و در واقع بانوی دوم اسلام می توان او را معرفی کرد. بررسی زندگی #حضرت_زینب(س) بسیار آموزنده برای امت ما و مخصوصاً #برای_بانوان هست. همه زندگی حضرت آموزنده است؛ عبادت های ایشان، نماز خواندن و تهجد حضرت زینب(س)، ترویج علوم و ترویج احادیث، #ایثار و فداکاری حضرت در #کربلا، پرستاری از بیمار کربلا، و آن شجاعت و دلاوری های حضرت زینب(س) در برابر دشمنان برای مردان ما و مخصوصاً برای بانوان ارزنده و قابل تأسی است.
🔷دشمنان اسلام و #یزیدیان و ابن زیاد #برنامه_شان این بود که امام حسین(ع) و اصحاب و یارانش را به عنوان یک عده افرادی که بر حاکمیت اسلامی و خلیفه ی اسلامی هجمه کردند و مهدور الدم هستند، معرفی کنند، و اینطور میخواستند بگویند که امام حسین(ع) و اصحاب و یارانش در برابر یزیدی که خلیفه ی مسلمان هاست، قیام کرده است و از این جهت مهدور الدم است و این برنامه شان بود و اسرای کربلا را که به اسارت گرفتند، و در تعقیب این هدف بودند، و لذا #آنکه_توانست در طول این مدت با این فکر و با این #برنامه_یزیدیان #مبارزه کند، #حضرت_زینب(س) بود.
🔷اگر نبود #سخنرانیهای داغ #حضرت_زینب(س) در کوفه و اگر نبود آن سخنرانیهای جالبش در مجلس ابن زیاد و اگر نبود آن سخنرانی ها در طول سفر از کوفه تا شام داشتند و اگر نبود آن سخنرانی های حضرت زینب(س) در شام و اگر نبود آن سخنرانی کوبنده ی حضرت زینب(س) در مجلس یزید، #واقعیت_کربلا آن طوری که بود خوب نشان داده نمیشد، اما زینب(س) با همه ی اینها، مظلومیت برادرش، #هدف_برادرش و همچنین آن ستیزه گری های یزید و ابن زیاد و آن #ظلمها را روشن کرد و #افشاگری نمود. بنابراین واقعاً #بانوی_دوم_اسلام است که الان فرصت ذکر بیشتر نیست که امیدواریم که #بانوان ما از این حضرت #درس بگیرند.
|از بیانات آیت الله امینی در خطبه های نماز جمعه ۸۸/۰۱/۲۷
منبع: وبسایت آیت الله ابراهیم امینی(ره)
#حضرت_زینب
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
14-p-eteqadi-247.mp3
369.3K
⭕️با توجه به #شرایط_سخت_زندگی و مشکل شدن #ازدواج، باید چه کار کرد؟
🔶پاسخ حجت الاسلام والمسلمین استاد رضا محمدی
|منبع: سایت راسخون
#ازدواج
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⚡️🌹⚡️🌹⚡️🌹⚡️🌹⚡️
🌹
⭕️نشانه های #بلوغ_فکری برای #ازدواج
🔶یکی از موارد مهمی که در کنار رسیدن به بلوغ جنسی و عاطفی در #ازدواج مهم است رسیدن به #بلوغ_فکری است. مسلما بدون رسیدن به بلوغ فکری و عقلی فرد آمادگی ازدواج ندارد و نمیتواند اداره یک زندگی سالم را به دست بگیرد. سوال اینجاست که بلوغ فکری چیست و چگونه بفهمیم که همسرمان به بلوغ فکری در ازدواج رسیده است؟ این مقاله در شناخت این افراد به شما کمک می کند. در ادامه #با_ما_همراه_باشید.
💠تعریف بلوغ فکری
🔷مراحلی از رشد در زندگی است که فرد #نسبت_به_خود و #محیط_اطراف_خود به #شناخت_کافی می رسد. این فرد به راحتی نقاط ضعف و قدرت خود را میشناسد. این فرد در زندگی #هدف پیدا می کند. متعهد و #مسئولیت_پذیر است. نشانه های افرادی که به بلوغ فکری برای ازدواج رسیده اند چیست؟
💢نشانه های افرادی که به بلوغ فکری برای ازدواج رسیدند
💠این افراد به توانایی های خود ایمان دارند
🔷یک فرد عاقل و بالغ، نسبت به رویدادهای زندگی و پستی ها و بلندی ها از خود #واکنشهای_منطقی نشان میدهد. این فرد به قدری قوی است که در خود می بیند #در_برابر_سختیها و مشکلات زندگی ایستادگی کند و #بهترین_کار را انجام دهد. این افراد سریعا خود را با شرایط هماهنگ میکنند و با تغییرات محیط و زندگی خود را تطبیق میدهند. این افراد برای داشتن زندگی ایده آل راه حلهای کوتاه و مفید را پیدا میکنند. #در_جلسات_خواستگاری میتوانید از او سوال کنید که در برخورد با مشکلات چه عکس العملی از خود نشان میدهد؟ حتی طرز صحبت کردن این فرد نشان میدهد که به بلوغ فکری کافی برای ازدواج رسیده است.
💠بهترین تصمیمها را میگیرند
🔷فردی که بلوغ کافی برای ازدواج رسیده، #بسیار_معقول و داناست. این فرد به راحتی اولویت های زندگیش را در زندگی مشخص میکند. براساس اولویتها، برنامه ریزی میکند. در تصمیم گیری ها نیز براساس این برنامه ریزی بهترین انتخاب را میکند.
💠واقع بین است
🔷فردی که به بلوغ فکری رسیده نسبت به واقعیت های اطراف توجه بیشتری دارد. اگر مشکلی در زندگیش پیش بیاید به زمین و زمان توهین نمیکند و آن را میپذیرد. این فرد زیاد خیالاتی نیست و در رویا به سر نمی برد.
💠صبور است
🔷یکی دیگر از موارد مهمی که نشان میدهد فرد به بلوغ فکری در ازدواج رسیده، مساله #صبر است. این فرد میداند که فورا نمیتواند به خواسته خود برسد. رسیدن به هرچیز خوبی زمان بر است. این فرد در زندگی زناشویی خود #عجول_نیست. اگر اشتباهی در زندگی شما سر بزند به جای دعوا و داد و دعوا با صبر و #حوصله و صحبت مشکل را برطرف میکند. افراد صبور پدران و مادران خوبی هستند. فرد صبور درک میکند که شما نیز عواطف و خواسته ها و افکار خودتان را دارید و به آنها احترام میگذارد.
💠مسئولیت پذیر است
🔷نکته دیگر در افرادی که به بلوغ فکری رسیده اند #مسئولیت_پذیری آنهاست. این افراد در زندگی زناشویی وظایف خود را میشناسند و بدون اینکه به آنها یادآوری شود به خوبی آنها را انجام میدهند. اگر اشتباهی از این افراد سر بزند مسئولیت کار خود را میپذیرند. این افراد از شکست نمیترسند و میدانند هر شکستی پلی برای موفقیت است و دو برابر تلاش میکنند.
💠نقطه ضعف خود را می پذیرند و آن را به نقطه قوت تبدیل می کنند
🔷افرادی که به بلوغ فکری رسیده اند سعی میکنند به جای ترس و فرار از نقاط ضعف شان آن را به #نقطه_قوت تبدیل کنند. این افراد ضعیف نیستند. تمام تلاش شان را میکنند تا نقطه ضعف شان را از بین ببرند تا در زندگی مانعی برای رسیدن به موفقیت شان وجود نداشته باشد.
💠متعادل است و تعادل را در زندگی رعایت میکنند
🔷فردی که به بلوغ فکری رسیده، به اصطلاح خود را گم نمیکند. در زندگی زناشویی میان همسر و خانواده خود #تعادل را برقرار میکند. سعی میکنند سوء تفاهم ها را با زیرکی مدیریت کنند و آن ها را از بین ببرند. متاسفانه بعضی افراد همین که وارد زندگی جدید خود میشوند خانواده را فراموش میکنند و بالعکس. برقراری تعادل در زندگی یکی از مهم ترین ویژگی های یک فرد بالغ است.
💠حسود نیست
🔷شنیده اید که میگویند طرف نه خودش پیشرفت میکند نه دوست دارد کسی پیشرف کند؟ این فرد نماد کسی است که در کودکی خود مانده است و رشد فکری نداشته است. انسانی که به بلوغ فکری رسیده است هیچگاه به دلیل موفقیت دیگران ناراحت نمیشود. این فرد در زندگی به خاطر پیشرفت همسرش جشن میگیرد. برای رسیدن به موفقیت به همسر خود کمک میکند. این فرد با خوشحالی شما خوشحال است.
🔗متن کامل را در لینک زیر بخوانید.👇
rasekhoon.net/lifestyle/show/1528836
#ازدواج
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⚡️🌸⚡️🌸⚡️🌸⚡️🌸⚡️
🌸
⭕️ #فواید_فرزندآوری
1⃣آثار و فواید جسمانی
🔷خانوادههایی که صاحب #فرزند هستند، بیش از خانوادههای بدون فرزند از زندگی لذت میبرند و #احساس_خوشبختی بیشتری میکنند. نتایج تحقیقات پژوهشگران نشان میدهد که داشتن فرزند، موجب کاهش فشار خون والدین، افزایش تمایل به یادگیری، استفاده بیشتر از قدرت تعقل، افزایش اعتماد به نفس، امکان بهتر درک زیباییها، افزایش دقت در کارهای جزئی و #افزایش_شادی_والدین میگردد. فرزندآوری برای زنان اهمیت بیشتری دارد و بدن آنان برای تغذیه و پرورش کودکان آمادگی دارد. داشتن فرزند برای زن، حکم سلامت او را دارد و با تأمین شادابی، او را به زندگی سرگرم و امیدوار میکند. تحقیقات جدید نشان میدهد که پدر و مادر شدن، خطر ابتلا به بیماریهایی را که سلامت انسان را تهدید میکند - مانند سرطان و بیماریهای قلبی - کاهش میدهد.
2⃣آثار و فواید روحی - روانشناختی
💠احساس دوست داشتن و دوست داشته شدن
🔷با آغاز زندگی مشترک، بخش قابل توجهی از نیازهای عاطفی همسران جوان تأمین میشود و در صورت بهرهمند بودن آنان از الگوهای خانواده متعادل، به مرور زمان توانایی پاسخ دادن به نیازهای بیشتر را پیدا میکنند. تولد فرزند نیز زمینه پاسخگویی بسیاری از این نیازها از جمله نیاز به دوست داشتن و محبوب بودن را فراهم میکند؛ زیرا یکی از نیازهای نوزاد، مورد توجه دیگران بودن است. در مقابل، والدین نیز نیاز دارند از کسی حمایت کنند و او را دوست داشته باشند. لذا کارکرد نیازهای مذکور به گونهای است که والدین و فرزند مکمل یکدیگر هستند و حاصل آن رضایت خاطری است که نصیب آنها میشود. این احساس رضایت موجب انس بیشتر با کسی میشود که در تأمین خواستههای درونی سهمی دارد و نقش ایفا میکند و در نتیجه #با_گسترش_خانواده پس از تولد فرزندان، #ظرفیتهای_انس و الفت در زندگی #افزایش مییابد.
💠عامل نشاط و سلامت روانی والدین
🔷یکی از مهمترین #عوامل ازدیاد شور و #نشاط در زندگی مشترک، #تولد_فرزند در خانواده است؛ پیامبر اکرم(ص) در تعبیری جالب میفرمایند: «فرزند صالح، گلی از گلهای بهشت است». همانگونه که گلهای بهشتی باعث وجد و سرور اهل بهشت میشوند، فرزند صالح نیز باعث شادمانی و سرور والدین میگردد.
کودکان از زمان تولد و گاه از همان زمان که داخل رحم مادر هستند، موجب شادی و هیجان در خانواده میشوند. آنها با افزایش نشاط در روابط همسران، سلامتی و بهداشت روانی آنها را نیز تأمین میکنند. همانگونه که تولد کودک موجب شادی پدر و مادر است، نگاه به چهره او و کارهای کودکانهاش نیز نشاط و سلامت روانی والدین را به همراه دارد.
روانشناسان معتقدند دلبستگی متقابل والدین و فرزندان از ضروریات اجتماعی شدن است. اینگونه دلبستگیها برای موفقیت پدر و مادر در اجرای وظایف مربوط به رشد خانواده و بهداشت روانی آنان ضروری است و #فرزندان از عناصر بنیادین #خوشبختی در خانواده محسوب میشوند.
💠امید به آینده
🔷با ورود اولین فرزند به کانون خانواده و شعاع گرمابخش او، دایره #امیدها و آرمانهای والدین افزایش مییابد. همچنان که فرزند در مقابل چشمان والدین میبالد و شکوفا میشود، بذرهای امید نیز در دل پدر و مادر جوانه میزند و آرزوهای نوین، منشأ حرکت و تلاش آنها برای تداوم حیات میگردد؛ چرا که فرزندانی که صحیح تربیت میشوند، غیر از اینکه خود آنان مسیر سعادت را در زندگی طی میکنند و باعث افتخار پدر و مادر میگردند، در زندگی آینده والدین نیز نقش مؤثری دارند و از آنان حمایت میکنند. چنین فرزندانی در سالهای پیری و سالمندی پدر و مادر، از آنان دستگیری مینمایند و آنها را تنها نمیگذارند؛ حال آنکه کسانی که فرزند ندارند، معمولاً در دوران کهولت از احساس تنهایی رنج میبرند.
💠رشد شخصیت
🔷وجود تجربه فرزندپروری، مجموعه کاملی از ارزشها را به ساختار شخصیت والدین اضافه میکند.
💠حس مفید بودن و ارزشمندی
🔷تولد فرزندان در خانواده، احساس مفید و مؤثر بودن را برای پدر و مادر به ارمغان میآورد.
3⃣آثار و فواید خانوادگی
💠استحکام خانواده
🔷والدین به لحاظ ایجاد شبکه ارتباطی جدید پس از تولد فرزند، جاذبهها، دل مشغولیها و سرگرمیهای تازهای را تجربه میکنند که مرکز ثقل آن فرزند است و مشاهده ناتوانیهای نوزاد، حس مسئولیت و شفقت را در والدین برمیانگیزد تا با کمک یکدیگر، همه توان خویش را برای حمایت از او به کار گیرند.
💠پویایی خانواده
🔷یکی از عوامل پایداری زندگی، داشتن تنوع مناسب است و در مقابل آن یکنواختی، موجب ملال، سرخوردگی و تضعیف مناسبات بین اعضای خانواده میگردد. تولد فرزند جدید، فرصتی برای تنوع بخشیدن به زندگی و رهایی از دلتنگی است.
🔗متن کامل را در لینک زیر بخوانید.👇
rasekhoon.net/article/show/1366547
#فرزند_آوری
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
✨🔶✨🔶✨🔶✨🔶✨
✨
⭕️ #پرهیز_از_تهمت_زدن
💠در این مطلب روایاتی را در باب نکوهش تهمت زدن میخوانید:
🔷یکی از #گناهان_کبیره ای که مربوط به حقّ النّاس می شود #تهمت است. تهمت آن است که درباره برادر مسلمان چیزی گفته شود که در او وجود ندارد.[۱] مثلًا گفته شود فلانی دزد، خائن، چشم چران است در حالیکه او چنین نیست. قرآن می فرماید: «مَنْ یکسِبْ خَطِیئَةً أَوْ إِثْماً ثُمَّ یرْمِ بِهِ بَرِیئاً فَقَدِ احْتَمَلَ بُهْتاناً وَ إِثْماً مُبِیناً»[۲] هرکسی خطا یا گناهی مرتکب شود سپس آنرا به گردن بی گناهی بیفکند بار #بهتان و #گناه_آشکاری را به دوش گرفته است.
🔷امام صادق(ع) میفرمایند: الْبُهْتانُ عَلَی الْبَری ءِ اثْقَلُ مِنْ جبالٍ راسیاتٍ.[۳] بهتان و #تهمت زدن به بی گناه از کوههای بزرگ سنگین تر است. رسول اکرم(ص) میفرمایند: کسی که به مرد یا زن با ایمان #تهمت بزند و درباره او چیزی بگوید که در او نیست. خداوند روز قیامت او را بر تلّی از آتش قرار می دهد تا از مسؤلیت آنچه گفته است برآید.
🔷س- تهمت زدن به مرده چه حکمی دارد؟
ج- تهمت زدن به هرکسی حرام است و نسبت به مرده و هرکسی که نمی تواند از خود دفاع کند گناهش بیشتر است.[۴]
پی نوشت ها:
[۱] اصول کافى، ج۶۲/۴ ..
[۲] نساء، ۱۱۲
[۳] اصول کافى،ج۶۲/۴ ..
[۴] استفتائات آیةاللَّه مکارم، ص ۵۲۳/ س ۱۷۱۹ ..
منبع: راسخون به نقل ازحوزه نت
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭕️تلاش برخی رسانه ها برای #بحران_نمایی
🔷 #تلاش_برخی_رسانه ها برای بحران نمایی دقیقا همانند این تصویر است. این تصویر یک مثال است، برای اینکه بهتر متوجه شویم #رسانه میتواند چیزی را به شما نشان دهد و نکته ای را باورپذیر کند که اساسا با آنچه هست تفاوت جدی دارد.
🔷آنچه میبینیم، میشنویم و میخوانیم را از #زوایای_مختلف بررسی کنیم، یعنی ببینیم چه کسی، با چه هدفی و با چه روشی آن مطلب را برای ما باورپذیر کرده است و پذیرش آن مطلب چه تاثیراتی بر نگرش ها و تصمیمات ما دارد.
|دکتر معصومه نصیری
#مخاطب_بیدار
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
✨🔶✨🔶✨🔶✨🔶✨
✨
⭕️ #تحلیل| یک تیر و سه نشان #رزمایش_ذوالفقار ۹۹
🔷رزمایش مشترک نیروی های ارتش با نام ذوالفقار ۹۹ و به وسعت ۲ میلیون کیلومتر مربع از شرق تنگه هرمز، دریای عمان و شمال اقیانوس هند با سه پیام اصلی انجام شد.
1⃣ پیام اول: امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز و دریای عمان در دست نیروهای نظامی ایران است و بار دیگر حد و اندازه کشورک های عربی منطقه مخصوصا امارات به آنان یادآوری میگردد.
2⃣ پیام دوم: عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی با امارات نمیتواند هیچ تاثیری بر معادلات منطقه ای بگذارد و اساسا رویای حضور صهیونیست ها در خلیج فارس تعبیر نخواهد شد.
3⃣ پیام سوم: با توجه به بارگیری و حرکت نفتکش های ایرانی با پرچم ایران به سمت ونزوئلا این رزمایش پیامی است به آمریکا تا دست از پا خطا نکند، پیامی با مفهوم اینکه امنیت نفتکش های ایرانی در هر کجای دنیا در تنگه هرمز و خلیج فارس تامین میشود و پاسخ ایران به هر دیوانگی آمریکا در منطقه ای به وسعت بیش از ۲ میلیون کیلومتر مربع خواهد بود.
🖌 عاصف
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⚡️🌸⚡️🌸⚡️🌸⚡️🌸⚡️
🌸
⭕️چگونه #فرزندانمان را برای #نماز_صبح بيدار كنيم؟
🔶چرا كودكان و نوجوانان براي اداي فريضه #نماز_صبح بر نميخيزند يا به سختي و با غرولند و پرخاشگري برمی خيزند؟ كم نيستند كودكان و نوجواناني كه نماز ظهر و عصر و مغرب و عشاء را با وجود تعداد بيشتر ركعتها ميخوانند، اما از خواندن نماز صبح اكراه دارند. حقيقت اين است كه خواب صبحگاهي شيرين و دلچسب است و به قول صائب: آدمي پير چو شد حرص جوان مي گردد/خواب در وقت سحرگاه گران ميگردد؛
🔷اما تنها دليل برنخاستن براي نماز همين موضوع نيست. بسيار اتفاق افتاده است كه براي برنامه اي دلچسب و مورد علاقه، فرزندان توصيه ميكنند صبح زود ما را بيدار كنيد يا خود تمهيداتي براي بيدار شدن مي انديشند. پس بايد ديد علل و عوامل سهل انگاري يا بي رغبتي نسبت به نماز صبح چيست؟ چرا گاهي فرزندانمان نماز نميخوانند؟ پيش از پرداختن به اين پرسش كه چگونه فرزندانمان را به برپايي نماز صبح دعوت كنيم، بايد بپرسيم چرا، گاه فرزندان نماز نميخوانند؟
💢علل و عواملي چند در اين بازدارندگي يا سهل انگاري و بي رغبتي مؤثرند:
💠عوامل و علل اعتقادي
🔷وقتي كودك و نوجوان فاقد #باور_عميق و ريشه دار نسبت به خدا و معاد باشد، نه پشتوانه اي از عشق دارد تا او را برانگيزد و نه انگيزه اش چون خوف و هراس از بازخواست اخروي، تا او را به اداي تكليف ديني وادارد. كسي كه صبحگاهان با وجود همه جاذبه هاي خواب، بستر را رها ميكند و به نماز مي ايستد يا از سر عشق و شيفتگي و معرفت به پروردگار است، يا حداقل ترس از مجازات و آن كه روشني يقين در دل ندارد شوق برپايي نماز نخواهد داشت.
💠نمادها و نمودهاي نامطلوب دينداران
🔷كودكان و نوجوانان كنجكاوانه و دقيق زندگي ما را ميكاوند، اگر ما به نمازشان بخوانيم و آنها ما را به عنوان نمازگزار در ارتكاب گناه و ناشايسته بي پروا ببينند ميان «نماز» و «رفتار» به جستجوي رابطه ميپردازند و احياناً چنين داوري و نتيجه گيري ميكنند كه نمازگزاران چنين اند. همين كافي است كه نماز را متهم و از آن گريز و پرهيز كنند.
💠رفتارهاي گناه آلود و ناروا
🔷اگر نماز از فحشا و منكر باز ميدارد، فحشا و منكر نيز ميتواند بازدارنده از نماز باشد! وقتي فضاي زندگي ما از دروغ، فريب، حرام خواري، غيبت و حرمت شكني تباه و سياه شود، بازتاب آن نه تنها در نماز ما كه در نماز و كنشهاي ديني فرزندانمان محسوس و مشهود است. نه خود گناه كنيم و نه فضايي لغزاننده را براي فرزندانمان فراهم كنيم. رهاورد چنين فضاي مهذبي اقبال فرزندان به نماز خواهد بود.
💠جزر و مدها و زير و بم هاي دروني
🔷روح انسان همواره دستخوش دگرگونيهاي دائمي است و عناصر و عوامل گوناگوني در جان انسان آشوب مي آفرينند. پس هنگام نشاط بهترين فرصت براي دعوت به عبادت، حتي عبور از مرز «فرايض» به نوافل است. از همين رو، شناخت اين جزر و مدها و ايجاد ارتباط سنجيده در آن موقعيت، در رفتارها، موضع گيري ها و نگرش هاي آينده فرد بسيار مؤثر است.
💠انتظار و تلقي ناروا از نماز
🔷وقتي جايگاه نماز درست تحليل و تبيين نشود ممكن است بعد از مدتي نماز كنار گذاشته شود يا منظم برپا نشود كه اين نيز به حذف نماز مي انجامد. گاه از نوجوان ميپرسيم چرا نماز نميخواني؟ و پاسخ ميشنويم كه هر چه از خدا خواستم كه به فلان خواسته و آرزويم برسم، نشد پس ديگر نماز نميخوانم، بنابراين استفاده ابزاري از نماز و القاي خانواده ها كه اگر نماز بخواني، در امتحان قبول ميشوي، نماز را در حد مشكل گشاي مسائل عادي زندگي، حتي گاه خواسته هاي نامعقول پايين مي آورد و اين آفت و آسيب بزرگ براي نماز خواندن است.
|نويسنده:دكتر محمد رضا سنگري
🔗متن کامل را در لینک زیر بخوانید.👇
rasekhoon.net/article/show/107503
#نماز
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭕️خانم مریم کوچکی نژاد استاد دانشگاه northwestern و دانشآموخته دانشگاه شریف به عنوان یکی از ۴۰ استاد و محقق جوانِ تاثیرگذار دنیا انتخاب شدن.
🔷البته چون حجاب دارن و به ایران رفت و آمد دارن و بسیار از استادای دانشگاه شریف تعریف کردن برای اکثر خبرگزاریها ارزشی نداشتن که خبر رو پوشش بدن.
@tabyinchannel
#کانال_تبیین