🌸☄🌸☄🌸☄🌸☄🌸
☄
⭕️ويژگیهای #حكومت_مهدوی (عج) (بخش ششم)
🔶در اين مقاله نگاهی گذرا به ابعاد و زوايای گوناگون زندگی اجتماعی در جامعه نبوی #امام_مهدی(عج) داريم و از آنجا كه اين مساله نقلی، و مستند به خبرهای آسمانی و وحی است (وگرنه بر اساس محاسبات ديگر، آينده بشريت تاريك است) طبعاً با استفاده از آيات و روايات بايد مورد مطالعه قرار گيرد و نگارنده در اين مقاله از همين زاويه، وضع دنيا در عصر امام مهدی(عج) را ترسيم نموده است.
💠از لحاظ فرهنگی (۱)
🔷 #فرهنگ معنی گوناگونی دارد[۱] گاهی به معنای تأديب و تربيت و پرورش انسانها آمده، گاهی به معنای علم و دانش و معرفت آمده و گاهی به معنای مجموعهی آداب و عادات و رسوم يك قوم و يك ملت آمده است. اگر #فرهنگ به معنای ادب نيكو باشد، در عصر #امام_زمان(عج) و جامعه جهانی آن حضرت انسانهای عالم با #آداب_اسلامی تربيت ميشوند و متأدب به آداب الهی ميشوند (تأدبّوا بآداب الله) كه #عاليترينمكتبتربيتی و كاملترين آنها است و متكی بر وحی الهی است و از سوی خالق انسانها و به وسيله انسان شناسان بینظير (پيامبر اکرم و جانشينان معصوم آنحضرت) عرضه ميشود.
🔷در آن عصر، #بشر مظهر عدل الهی ميشود، مظهر رحمت خدا ميشود، مظهر صبر الهی، مظهر قدرت پروردگار، مظهر جود و كرم الهی، و در يك كلام مظهر همه اسماء حسنای الهی ميشود. روايت ميگويد: «در ميان عموم مردم عالم مهربانی و رحمت بر قرار ميشود و در سايه آن مواسات و همياری ميكنند و بر يكديگر برتری طلبی ندارند، بزرگتر به كوچكتر رحمت و عطوفت و مهربانی میورزد و كوچكتر به بزرگتر احترام ميگذارد»؛[۲]
🔷و اگر #فرهنگ به معنای دانش و بينش، علم و معرفت باشد در عصر #امام_زمان (عج) بينش و معرفت بشر به مبدأ و معاد و كل معارف الهی به اوج خودش ميرسد، تا آنجا كه مخدرات در خانه های خويش تفسير قرآن كرده و طبق كتاب و سنت آلهي قضاوت ميكنند و به تعبير روايات: «به انسانهای عصر امام مهدی(عج) آن اندازه حكمت و معرفت داده ميشود كه زن در ميان خانه اش بر اساس كتاب الهی و سنت رسول خدا(ص) قضاوت ميكند».[۳] اين اندازه اسلام شناسی گسترش پيدا ميكند و انسانها با حقيقت اسلام از طريق دو منبع اصلی آن، يعنی كتاب و سنت انس پيدا ميكنند و حقايق دين با جان آنها عجين ميشود. #ادامهدارد...
پینوشتها
[۱] فرهنگ معين، ج۲، ص۲۵۳۸
[۲] بحارالانوار، ج۵۲، ص۳۸۵
[۳] بحارالانوار، ج۵۲، ص۳۵۲
نویسنده: علیمحمدیخراسانی (مجموعه مقالات(۱) بررسی ابعاد وجودی حضرت مهدی عج)
منبع: وبسایتمرکزمطالعات وپاسخگوییبهشبهات
#امام_زمان
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️ #کارآمدی و توانایی حلّ مشکلات، ملاک مردم برای رأی دادن
🔹امّا در مورد مسئلهی #مشارکت، که بعضی نگرانند مشارکت کم خواهد شد. بنده به نظرم این جور میرسد که در مشارکت مردم - حالا گروههای خاص را کار نداریم؛ یک گروه ممکن است دنبال فلان اسم یا فلان جناح یا فلان عنوان باشند؛ اینها را کار نداریم - عامّهی مردم و #عموم_مردم دنبال اسم این و آن نیستند؛ عامّهی مردم دنبال این هستند که ببینند چه کسی دارای یک #مدیریّتی است، [دارای] یک #قوّت_عمل یا قوّت ارادهای است، [دارای] یک کارآمدیای است که میتواند #مشکلات_کشور را از میان بردارد؛ دنبال این هستند.
🔹اینکه حالا چه کسی با چه نامی، با چه عنوانی و از چه جناحی وارد میدان بشود، برای عموم مردم مطرح نیست؛ برای گروههای خاص چرا، امّا برای عموم مردم نخیر. اگر نامزدهایی که امروز در صحنهاند بتوانند بیان کنند و به مردم نشان بدهند که دارای این کارآمدی هستند، #مردم پای صندوقها هم میروند و #مشارکتبالایی هم خواهد بود انشاءالله به توفیق الهی. مهم این است که #نامزدها بتوانند مردم را قانع کنند، مردم را به این نتیجه برسانند که این آقا یا این اشخاص میتوانند کشور را اداره کنند، مدیرند، مدبّرند، باصداقتند؛ باید #صداقت_افراد شناخته بشود و کسانی باشند که #دردهای_جامعه را بشناسند.
بیاناتمقاممعظمرهبری درارتباطتصویریبا نمایندگان مجلسشورایاسلامی ۱۴۰۰/۳/۶
منبع: وبسایتدفترحفظونشرآثار مقاممعظمرهبری
#امام_خامنهای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔸✨🔸✨🔸✨🔸✨
✨
⭕️اسراف و تبذير در قرآن (بخش هشتم)
💠 #اسراف موجب تنگدستی و فقر است و ميانهروی مايه توانگری
🔷در حديثی از امام علی(ع) آمده است كه «القصد مثراة و السرف مثواة؛[وسائل،۱۵/۲۵۸] اقتصاد و ميانهروی موجب ثروتمندی، و #اسراف و ولخرجی موجب سقوط و فقر ميگردد. و نيز امام زينالعابدين(ع) از رسول خدا(ص) نقل ميفرمايد كه فرمود: «ثلاث منجيات فذكر الثالث القصد فی الغنی و الفقر؛[همان] حضرت رسول سه عامل برای نجات معرفی ميفرمايند كه سومين آن #ميانه_روی و #اعتدال در توانگری و نيازمندی است. پس افراد توانگر هم حق ندارند به بهانهی اينكه امكانات مالی وسيع دارند به اسراف پردازند. نكته مهمی كه از اين حديث استنباط ميشود اين است كه #اسراف و #تبذير موجب فقر و تنگدستی است.
💠اسرافی كه هميشه حرام است
🔷 #سهقسماسراف است كه در همه جا و در همه حالات حرام است و اختصاص به شخص يا زمان، يا جای خاصی ندارد.
1⃣ #ضايعكردنمال و بیفايده كردن آن، هر چند آن مال كم باشد. مانند بقيه ظرف آب را ريختن در جايی كه آب كمياب باشد و به آن مقدار، رفع نياز ميگردد. يا لباسی را كه قابل استفاده شخصی يا ديگران است، پاره كردن و يا دور انداختن و يا خوراكی را نگهداشتن و به ديگری ندادن، تا اينكه ضايع و تباه شود و يا دادن مال به دست صغيری كه آن را تلف ميكند و نظاير اينها.
🔶حضرت صادق(ع) ميوه نيمخوردهای را ديدند كه از منزل ايشان بيرون انداخته شده بود. آن حضرت ناراحت و خشمگين شدند و فرمودند: «اين چه كاری است كه كرديد؟ اگر شما سير شدهايد، بسياری از مردم هستند كه سير نشدهاند، پس به آنهايی كه نيازمندند بدهيد». متاسفانه در حال حاضر میبينيم در جامعه اسلامی، چه مقدار از غذاها و يا ميوههايی كه قابل استفاده است، در سطلهای آشغال و زبالهدان ها ريخته ميشود! در حالی كه افراد بسياری به آن نياز دارند. نسبت به دور ريختن باقیماندهی طعام بخصوص خرده نان (مگر در صحرا برای حيوانات) روايات تهديدآميزی رسيده است كه ذكر آنها موجب طول كلام است.
2⃣ #خوردنچيزهایمضر هم اسراف است. از موارد #اسراف، صرف كردن مال است، در آنچه به بدن ضرر برساند، از خوردنی و آشاميدنی و غير آنها؛ مانند خوردن چيزی پس از سيری، هرگاه مضر باشد، چنانچه صرف مال در آنچه كه برای بدن نافع و به صلاح آن است، اسراف نيست.
3⃣ #صرفكردنمال در #محرمات اسراف است. صرف كردن مال در مصرف هايی كه شرعا حرام است، مانند خريدن شراب و آلات قمار و اجرت فاحشه و خواننده و رشوهدادن به حكام، و صرف نمودن مال در چيزی كه ظلمی در بر دارد، يا ستمی به مسلمانی ميرساند و نظير اينها، و در چنين مواردی از جهت مخالفت امر خدا معصيت است، يكی گناه بودن اصل عمل، و يكی #اسرافبودن صرف مال در آن موارد. #ادامهدارد...
نویسنده: محمدرضا عطايی - مجلة مشكاه، ش ۵۵
منبع: وبسایتمرکزمطالعات و پاسخگویی به شبهات
#اسراف
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⚡️☄⚡️☄⚡️☄⚡️☄⚡️
☄
⭕️مرز میان جوان مؤمن سکولار و جوان مؤمن انقلابی (بخش چهارم)
🔶 #جوانان یکی از مهمترین و با ارزشترین نیروی کارآمد و توانای جامعه به شمار میآیند که بسیاری از گرههای کور و پیچیده جامعه به دست آنها باز شده است. در این نوشتار سعی داریم به برخی از #ویژگیهای_ممتاز و شاخص های #جوان_مؤمن_انقلابی (جوان تراز انقلاب اسلامی) اشاره کنیم، شاخصهای بسیار مهمی که در واقع مبین و مشخص کننده مرز میان جوان مؤمن سکولار و جوان مؤمن انقلابی است.
4⃣وظیفه شناس و تعهدپذیر
🔷 #دینداری و #انقلابگرایی با شعار دادن محقق نمیشود؛ کما اینکه مقام رهبری نیز بیان فرمودند: «با شعار دادن نه یک کشور را، بلکه یک ده [روستا] را هم نمیشود درست کرد و اداره و آباد نمود؛ در کنار شعار دادن [رجز خواندن] عمل کردن نیز لازم است».[۱]
🔷اگر یاران امام حسین (ع) در سال ۶۱ هجری با وظیفه شناسی و شجاعت تمام در برابر سپاه عمر بن سعد رجر میخواندند، در #میدان_عمل هم نشان دادند که تا آخرین قطرهی خونی که در بدن دارند، حامی و پشتیبان ولی و امام خود هستند.
🔷 #جوان_مؤمن_انقلابی نیز در عصر غیبت با اشراف کامل، نسبت به جنگ تمام عیار اقتصادی، سیاسی و بین المللی، و با درک و فهم شرایط جنگی موجود، به تعهدات علمی، اقتصادی و سیاسی خود در برابر جامعه اسلامی جامه عمل میپوشاند، و دینداری و استکبار ستیزی او تنها لقلقه زبان نیست. #ادامهدارد...
پینوشت
[۱] بیاناتمقاممعظمرهبرى به مناسبت روز مبارزه با استکبار جهانى ۷۵/۸/۹
منبع: وبسایت راسخون
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️ #امام_على عليه السلام:
🔷تا #سخن را به زبان نياورده اى، سخن در بند توست، همين كه آن را به زبان آوردى، تو در بند سخن در مى آيى؛ پس همانگونه كه زر و سيم خود را در گنجينه مى نهى، #زبانت را نيز در گنجخانه دهان نگاهدار، كه بسا سخنى #نعمتى را از كف برده و #خشموكيفرى [الهى] را آورده است.
📕نهج البلاغه، حكمه ۳۸۱
#امام_على
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
تبیین
⭕️اقتصاد، بیکاری و معیشت، مسائل اصلی مردم
🔹من شنیدم گفته شده که #نامزدها در مناظرات و در گفتگوها نظر خودشان را در باب فضای مجازی بگویند یا در باب سیاست خارجی بگویند؛ نه آقا، مسئلهی اصلی مردم فضای مجازی و سیاست خارجی و ارتباط با این دولت و آن دولت نیست؛ #مسئلهاصلیمردم چیزهای دیگر است؛ مسئلهی اصلی مردم #بیکاریجوانها است، مسئلهی اصلی مردم #معیشتطبقاتضعیف جامعه است، مسئلهی اصلی مردم #مافیایوارداتی است که کمر تولید داخلی را میشکند، مسئلهی اصلی مردم #سیاستهایغلطی است که فلان #جوان_مبتکر را که میتواند کار انجام بدهد #مأیوس میکند.
🔹[اینها را] میشنویم؛ بنده گزارشهای متعدّدی دارم که یک شخصی یا یک جمعی با انگیزه وارد میشوند، یک کار مهمّی را شروع میکنند، یک تولیدی را انجام میدهند، بعد به جای اینکه این تولید تشویق بشود و محصول خریداری بشود، ناگهان میبینیم که درِ واردات باز شد و مشابه این تولید وارد شد! اینها را بیچاره میکنند. اینها کشاورز را بیچاره میکنند. من همین روزها به مسئولین محترم تذکّر دادم؛ [مثلاً] کشاورزِ تولیدکنندهی پیاز یا تولیدکنندهی سیبزمینی زحمت میکشد، بعضی از اشخاص و #سیاستها او را به خاک سیاه مینشانند؛ سود زحمت او را #دلّال میبرد، به او چیزی نمیرسد.
🔹 #مسائلاصلیمردم اینها است؛ #کسانیبایدبیایند با اینها مقابله کنند. کشور به معنای واقعی کلمه سعادتمند خواهد شد، اگر چنانچه #زمامدارقوّهمجریّه کسی باشد که بتواند این مسائل را حل و فصل کند. البتّه مسائل فرهنگی و سیاسی هم در جای خود دارای اهمّیّت است که باید به آنها هم برسند، [امّا] فعلاً #مسئلهفوریواصلی کشور #مسائل_اقتصادی است که بایستی با #جدّیّت دنبال بشوند و نامزدهای محترم به این زمینه بپردازند، با مردم حرف بزنند، مردم را قانع کنند، مردم بدانند که چه اتّفاقی خواهد افتاد.
بیاناتمقاممعظمرهبری ۱۴۰۰/۳/۶
منبع: وبسایتدفترحفظونشرآثار مقاممعظمرهبری
#امام_خامنهای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد