eitaa logo
تدریس یار
6.9هزار دنبال‌کننده
4.9هزار عکس
3.2هزار ویدیو
6.2هزار فایل
اینجا همونجایی هست که بهت کمک میکنه تا با خیال راحت از معلمی لذت ببری. تمام مطالب کانال رایگان می باشد .تنها یک صلوات برای اموات بفرستید . برای #تبلیغات هم پیام دهید @teacherschool
مشاهده در ایتا
دانلود
✅نقش _در ادبیات در ادبیات فارسی _ از دیرباز تا کنون _ شاعران و ناثرانی بوده‌اند و هستند که کلام‌ خود را به زیور خیال آراسته‌اند.‌ یکی‌از زیورآلات زیبای خیال، صنعت «نماد» است؛ قبل‌ها _ حتیٰ الآن، ولی بسیار کم _ از این رو که اُدَبا در تنگنای سیاسی_حکومتی به‌سر می‌بردند، برای جلوگیری از آسیب‌های احتمالی (جسمی و معنوی)، نوشته‌های خود را نمادین می‌نگاشتند تا در هر شرایطی راهی برای انکار و گریز داشته باشند. نمونهٔ بارز این گفته، اثر «کلیله و دمنه» با دُزِ ملیح سیاسی‌ است. در ادامهٔ متن، حدود پنجاه‌ تا از حیوانات را با نقش‌های ایفایی‌شان آورده‌ام: «‹«««««««««««««««««««««««««««« ۱_ آهو: نماد آزادگی و بی‌گناهی؛ ۲_ اسب: نماد نجابت و هوشیاری؛ ۳_ پلنگ: نماد تکبر و بلندپروازی؛ ۴_ پشه: نماد ضعف و ناتوانی؛ ۵_ جغد: نماد شومی و نحسی؛ ۶_ باز: نماد نیک فالی؛ ۷_ بره: نماد معصومیت؛ ۸_ خرس: نماد پُر خوری؛ ۹_ بلبل: نماد شیدایی، عاشقی، و دل‌باختگی؛ ۱۰_ خرگوش: نماد غفلت؛ ۱۱_ بوقلمون: نماد چند رنگی و بی‌ثباتی؛ ۱۲_ روباه: نماد مکر و حیله؛ ۱۳_ بزغاله: نماد شیطنت؛ ۱۴_ بز: نماد دانایی؛ ۱۵_ سگ: نماد وفاداری؛ ۱۶_ ببر: نماد ضعیف‌کُشی؛ ۱۷_ شیر: نماد شجاعت و قدرت؛ ۱۸_ شترمرغ: نماد بهانه.جویی؛ ۱۹_ پرستو: نماد نیکی و بهار؛ ۲۰_ شتر: نماد کینه‌توزی؛ ۲۱_ طوطی: نماد تقلید؛ ۲۲_ عقاب: نماد خودپسندی و تکبر؛ ۲۳_ کرکس: نماد مفت‌خوری؛ ۲۴_ لک‌لک: نماد شادی و نشاط؛ ۲۵_ سیمرغ: نماد بلندپروازی و همت؛ ۲۶_ زرافه: نماد بلندی؛ ۲۷_ کلاغ: نماد شومی، نحسی، و خبرچینی؛ ۲۸_ ماهی: نماد زیبایی و امید؛ ۳۰_ گربه: نماد بی‌وفایی و دزدی؛ ۳۱_ گوسفند: نماد خون‌سردی؛ ۳۲_ فیل: نماد یک‌دلی و قدرت؛ ۳۳_ گرگ: نماد درندگی و قدرت؛ ۳۴_ نهنگ: نماد درندگی و عظمت؛ ۳۵_ موش: نماد حقارت؛ ۳۶_ کفتار: نماد زشتی، نحسی، و پلشتی؛ ۳۷_ میمون: نماد تقلید و اطوار؛ ۳۸_ مار: نماد خوش ظاهری و بد باطنی؛ ۳۹_ عقرب: نماد زیرکی و خودنمایی؛ ۴۰_ هما: نماد سعادت و خوش‌بختی؛ ۴۱_ قناری: نماد خوشی و شادی؛ ۴۲_ قورباغه: نماد زشتی؛ ۴۳_ هدهد: نماد مژده‌دهی و خبر خوب؛ ۴۴_ کرگدن: نماد تنومندی و پُر زوری؛ ۴۵_ طاووس: نماد زیبایی و غرور؛ ۴۶_ الاغ: نماد نفهمی، کودنی، و سخت‌کاری؛ ۴۷_ ملخ: نماد بی‌خیالی و راحت‌طلبی؛ ۴۸_ خفاش: نماد جهل، نادانی، و نسیان؛ ۴۹_ مگس: نماد مزاحمت و وصلهٔ اضافه بودن؛ ۵۰_ دلفین: نماد انسانیت و مهربانی.
سلام چرا ادبیات می خوانیم ؟ ۱--ادبیات لذت آفرین است لذت معنوی نه مادی. ۲---ابزار انتقال علم ودانش واخلاق ومذهب است. ۳--احساسات ومکنونات درونی رابیان می کند. ۴--می توان با کشف وشهود شاعر همراه شد وآن یا لحظه های ناب شاعرونویسنده را دریافت. ۵--وسیله ی تعادل وپالایش روح است با ادبیات می توان احساسات ناب آدمی را برانگیخت. ۶-- ادبیات عرصه ی تمرین آزادی است جهانی را می سازیم که نمی یابیم. ۷--،ادبیات حقایق برتر زندگی را نشان می دهد. ۸--زمینه ی همدلی وارتباط روحی انسانها را فراهم می کند. ۹--،ادبیات پرسشهای هوشمندانه ای را از زندگی مطرح می کند. ۱۰--می توان با ایهام واستعاره از ناگفتنی ها سخن گفت. ۱۱--دردها ،نارساییها ومردم فریبی ها را افشا می کند. ۱۲-- ،روان.پیچده ی انسانها را اشکار می کند. ۱۳--به عنوان.مواد خام دانشهای جامعه شناسی ،مردم شناسی وتاریخ مورد استفاده قرار گیرد . تاریخی است راستین ۱۴--ارزشهای انسانی را جاودانه می کند ۱۵--،همدردی جهانی ایجاد می کند واثر پایداری داردوقدرت خیال را پرورش می دهد وبه هستی جان می بخشد . ۱۶. ادبیات روح را لطیف، گستاخی ها را نحیف، قلب را شفیق، مغز را دقیق و دشمن را رفیق می سازد. آن کس که اهل ادب باشد، مُحال است که بی ادب باشد!
38488505092815.pdf
917.9K
درس نامه درس چهارم فارسی پایه ی هشتم
38439450796278.pdf
582.1K
درسنامه درس چهارم فارسی پایه ی هفتم سرکار خانم اسحاقی
4_5778152741784258726.mp3
1.72M
خوانش درس ارمغان ایران با صدای استاد میر جلال الدین کزازی
📚تشخیص از دوبیتی و رباعی هردو ازچهار مصراع یا همان دو بیت تشکیل شده اند. 🔻اما تفاوت در چیست؟ ۱_ وزنشان ۲_در «رباعی» حتماً اولین حرف هرمصراع، متحرک و حرف دوم آن حتماً ساکن است؛ اما در «دوبیتی» هر دو حرف اول مصرع ها متحرک است. 🔻مثال رباعی: دَر کارگه کوزه گران رفتم دوش دیدم دوهزار کوزه ی گویا وخموش هریک به زبان حال بامن گفتند کو کوزه گر و کوزه خر و کوزه فروش 🔻مثال دو بیتی: زِ دَستِ دیده و دل هر دو فریاد که هرچه دیده بیند دل کند یاد ِبسازم خنجری نیشش زِ پولاد زنم بر دیده تا دل گردد آزاد 🔻به همان دو حرف اول هربیت هم نگاه کنید، کافی است.
انشایم را از کجا آغاز کنم ؟ خلاصه پخش زنده امشب *نکات مهم* 1 = از صفحه سفیدی مطلق خارج شویم : یعنی هر چه در ذهنمان می گذرد را روی برگه بیاوریم و برگه را از حالت سفیدی خارج کنیم چون این نوشته برای خودمان است و کسی قرار نیست ببیند و هر چقدر که خواستیم می توانیم بنویسیم و هر نوشته ای که دوست نداشتیم را دور بیندازیم تا به نتیجه دلخواه برسیم . 2 = غافلگیر کردن خواننده : با دیالوگ شروع کردن. 3 = هر موقع انشایی را خواستی شروع کنی به نوشتن ببین که ایا این نوشته قبلا در جایی خوانده ای یا نه . اگر دیدی نوشته ات شبیه کسی است همون موقع دور بیندازش اصلاااااا نباید نوشته کلیشه ای باشد و مثل نوشته ی کسی باشه . 4 = تقلب سطح بالا : در اینترنت برو چند صفحه مختلف جملاتش را تصادفی نگاه کن یا یک کتاب دستت بگیر جملاتش را تصادفی بخوان ( ایده بگیر و شروعت را پیدا کن ) . 5 = با یک توصیف متفاوت شروع کنیم : برای مثال یک خاطره انتخاب کن ( یک توصیف وحشتناک کن ).از افکار اشفته ات بنویس برای مثال = اول خاطره ای که یادم میاد وای اون لحظه رو بگم که تو اسانسور گیر افتاده بودم و... ( اشفتگی هات رو بنویس ). یک ( توصیف شاعرانه ) برای مثال از طبیعت . 6 = ویترین ما شروع نوشته ما است باید سریع خواننده رو به خود جذب کنیم . 7 = از کجا شروع کنم ؟ روی اون کاغذ سفید الکی کلمه بنویس ، برو سراغ کتاب ها و کلمه هایش را تصادفی بنویس . کلمه ها رو نگاه کن . اصلا نیاز نیست شروعت از همون اول با موضوع خیلی مرتبط باشه در ادامه انشات موضوع را می اوری و ادامه میدهی. ( ما جادوگر نوشته هستیم) . 8 = شروعت را با جمله هایی که بار احساسی زیادی دارند بنویسید . قلب مخاطب خود را لمس کن . 9 = شروع و پایان را جمله هایت را یکی کنی . عین هم شروع کنی و عین هم تمام کنی . 10 = با لطیفه شروع کنی . با خاطره شروع کنی . حتما هم نباید خاطره ی خودت باشد می توانی از خاطره ها ی دیگران هم کمک بگیری . چگونه اسم نوشته را انتخاب کنیم* اسم هم جز ویترین نوشته مان است . یک آدم خلاق میتواند نام خلاقانه انتخاب کند و نگارش و نوشتن انشا به تو کمک میکند تا خلاق بشی . *گروه سنجاق قفلی* : در اینستاگرام معرفی کتاب های مناسب برای هر رد سنی *پویش کودک همدلی و کرونا*: داخل سایت دبیرخانه چگونگی ارسال اثار را قرار میدهند .تا ۱۵ اسفند فرصت هست . موضوع ( در زمانی که همه از هم دور بودن تو چه ایده ای داشتی که قلب های همدیگر را به هم نزدیک کنیم. )
38361382884493.pdf
1.08M
درس نامه درس فارسی پایه ی هفتم از آقای دکتر توانا علمی
درس چهارم فارسی نهم.pdf
989.6K
درسنامه درس چهارم فارسی پایه ی نهم
واژگان املایی ۹، فصل ۱.pdf
280.9K
واژگان املایی پایه ی نهم فصل اول
38434448009691.pdf
175.3K
واژگان املایی پایه ی هفتم فصل اول کتاب