هدایت شده از دفتر امور اجتماعی و سیاسی حوزه های علمیه
❇️ ضرورت انقلاب اسلامی از دیدگاه آیت الله خوئی
📝 جلوگیری از اندراس دین در ایران
🔸 حجت الاسلام ربانی بیرجندی در کتاب شرف صحبت جانان، ص ۵۵ به نقل از استاد رجبعلی رضازاده آوردهاند:
🔹 سال ۱۳۵۴ش با چند نفر دیگر به همراه آقای عبادی، امام جمعه مشهد، عازم نجف اشرف شدیم.
آقای عبادی بین راه نماز را جمع میخواند! نفهمیدم چرا نمازش را جمع میخواند.
بعد از رسیدن به نجف، یک شب بعد از درس از آقای خوئی این مسأله را سؤال کردم که اگر کسی قاچاق به کربلا و عراق بیاید در بین راه باید نمازش را تمام بخواند؟
ایشان فرمودند: «بله»
🔹 آن وقت ما فهمیدیم که آقای عبادی توجه به فتوای ایشان داشته است که اگر خوف جان یا مال یا ناموس داشته باشد، سفر معصیت هست و در سفر معصیت باید نماز تمام باشد.
❗️یکی از آقایانی که آنجا نشسته بود و مرد مسنی هم بود، فوری به آقای خوئی اعتراض کرد و گفت: آقا در زمان علمای سابق حتی در زمان ائمه علیهم السلام مردم میآمدند کربلا، خلفای وقت هم از چند نفر یکی را با قید قرعه میکشتند. مردم کشته میشدند، دستشان قطع میشد اما به کربلا میرفتند.
ائمه علیهم السلام و علما زیارت را منع نکردند، حالا شما میگویید اگر کسی خوف داشته باشد و قاچاقی بیاید، سفرش معصیت است؟
♨️ آقای خوئی فرمودند: «بله، آنجا باید آن کار میشد و حالا باید این کار بشود. آنجا اساس کربلا در خطر بود و میخواستند اسم امام حسین علیه السلام را از بین ببرند. باید مردم میآمدند، حتی اگر کسی کشته شود یا دستش قطع شود.
اما حالا این چراغ روشن شده و کسی نمیتواند اسم امام حسین علیهالسلام را از بین ببرد. حالا باید قواعد فقهی کاملا رعایت شود. در سفری که خوف جان، مال یا ناموس باشد، نماز تمام است».
✅ بعد بلافاصله ایشان به ایران گریز زدند، فرمودند:
«چون اساس اسلام در ایران در خطر است. باید مردم علیه این نظام(حکومت پهلوی)، قیام و تظاهرات کنند؛ ولو بلغ ما بلغ و هرچه کشته شوند».
#اندراس_دین
#فقه_حکومتی
#تشکیل_حکومت_دینی
✅ دفتر امور اجتماعی و سیاسی حوزههای علمیه👇
@ejtemaievasiasi
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
🔻گزارشی از چهارمین کنفرانس بین المللی فقه و قانون
❇️ قانون «وتو» ظلم آشکار است
در چهارمین کنفرانس بین المللی فقه و قانون تحت عنوان “حکمرانی دینی و تنظیمگری در مسائل اساسی جهان معاصر" تأکید شد که قانون «وتو» شورای امنیت سازمان ملل یک ظلم آشکار است.
https://hawzahnews.com/xcFXK
@HawzahNews / خبرگزاریحوزه
هدایت شده از مجتهدزاده | قاضی بازنشسته
#ریزش_ها
🔴 انقلابی پشیمان، مانند روزهداری است که قبل از غروب افطار کند
♦️رهبر معظم انقلاب:
راه انقلاب، راهى است كه احتياج دارد
🔹به عزم،
🔹به ايمان،
🔹به ثبات قدم.
👈بعضى اين ثبات قدم را دارند،
👈بعضى در بين راه برميگردند؛
🔻البته اينها به ضرر خودشان عمل ميكنند.
♦️ آن کسانی که از راه انقلاب برگردند، مثل کسانی هستند که در تابستان روزه گرفتهاند و تا اواخر روز، روزه را حفظ میکنند، اما یک ساعت به غروب، طاقتشان تمام میشود؛ افطار میکنند.
⭕این مثل همان کسی است که از اولِ روز، روزه نگرفته است. باطل کردن روزه در هر زمانی از ساعات روز باشد، ابطال روزه است. ۸۷/۳/۱۴
✍🏻 کانال رسمی استاد مجتهدزاده "⚖️" https://eitaa.com/Mojtahed_Zadeh 📩ارتباط با استاد: •••••✾...•...🌺...•...✾••••• @Admin_Mojtahed_Zadeh •••••✾...•...🌺...•...✾•••••
هدایت شده از خبرگزاری رسا
📌آثار و خدمات اجتماعی علامه بحرالعلوم | #اطلاع_نگاشت
🔹️سالروز رحلت علامه شهیر و فقیه بصیر آیت الله سید محمد مهدی بحرالعلوم (۱۲۱۲ ق) گرامی باد.
📎دریافت فایل اصلی کیفیت بالا_کلیک کنید
،،،_____________________،،،
》ما صدای رسای حوزهایم
》#کانال_خبرگزاری_رسا ✔️👇
🆔https://eitaa.com/joinchat/1150418947C7628f364a3 👈
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
🔻حجتالاسلاموالمسلمین ماندگاری در محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت:
❇️ شرکت نکردن در انتخابات دشمن را حریص میسازد
◻️ اگر در انتخابات شرکت نکنیم، به نوعی ایران اسلامی را ضعیف ساختهایم، ایران ضعیف دشمن را حریص میکند و دشمنی که حریص شود بر زن، مرد، کوچک و بزرگ این کشور رحم نخواهد کرد.
تاریخ کشور ایران بارهاوبارها ثابت نموده که هزینه تسلیم بسیار، بسیار بیشتر از مقاومت و پایداری است.
https://hawzahnews.com/xcG55
@HawzahNews / خبرگزاریحوزه
هدایت شده از آیت الله محسن فقیهی
🔴 سفر هیئت علمی اعزامی حوزه علمیه قم به واتیکان با هدف بررسی گفت و گوی ادیان
🔹 هیأت اعزامی حوزههای علمیه به ریاست آیت الله حاج شیخ محسن فقیهی دامت برکاته، و متشکل از معاون ارتباطات و بینالملل حوزههای علمیه، مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزههای علمیه، معاون تبلیغ حوزههای علمیه، مسئول دفتر ادیان و مذاهب حوزههای علمیه، در این دور گفتوگوها با هیأت عالی فرانسیسکنها، متشکل از عالیجناب توماس شیمشاک دبیرکل فرانسیسکنها، برادر سیلوستر بژان استاد دانشگاه و مسئول سابق گفتوگوهای ادیانی فرانسیسکنها و برادر آندره مترجم رسمی عالیجناب پاپ فرانسیس در خلال جلسات متعددی به گفتگو نشستند.
🔹شایان ذکر است که این سفر، به دعوت رسمی از سوی واتیکان، از چند روز پیش شروع شده است. هیئت اعزامی برنامههایی را در واتیکان، رم، آسیزی و میلان خواهند داشت.
🔹این هیئت علمی، در بخش اول سفر، ضمن بازدید از صومعه، کلیسای باسیلیکای سینت فرانسیس، کلیسای باسیلیکای سانتا کیارا، کتابخانه و اماکن تاریخی این شهر و همچنین ملاقات با شهردار شهر آسیزی، با دبیرکل انجمن فرانسیسکنها، راهبان و کشیشان آن جلساتی داشته و گفتگوهای ادیانی را در مشترکات اسلام و مسیحیت خواهند داشت.
https://qudsonline.ir/xbbMC
@mohsenfaghihi
هدایت شده از تحولات اورآسیا
فاعتبروا یا اولی الابصار...
ترکیه یکی از مجریان نسخههای صندوق بینالمللی پول بوده است. آنکار نه تنها تحت تحریم آمریکا نیست، بلکه در ناتو، هم پیمان نظامی آمریکا هم هست. اما ارزش پول ملیاش از ۷.۵ لیر در برابر هر دلار آمریکا در سال ۹۹ به ۳۰ لیر در بهمن ۱۴۰۲ سقوط کرده است. در فصل سوم کتاب دولت و بازار، مفصل به تاریخچه اجرای نسخههای IMF توسط آنکارا و تبعات ویرانگر آن پرداختهام.
طی چند سال اخیر که اقتصاد ترکیه با تورمهای هولناک درگیر بوده، صندوق بینالمللی پول پیوسته اردوغان را مواخذه میکرد که علت تورم، پایین نگه داشتن نرخ بهره بانکی است و آنکارا باید برای کنترل تورم، نرخ بهره را افزایش دهد(همان توصیهای که به دولت ما کرد و اجرا هم کردیم). از جمله درگزارش ۱۸ ژانویه ۲۰۲۳ یعنی ۲۸ دی ۱۴۰۱ خود، صندوق بینالمللی پول به ترکیه توصیه کرد که برای کنترل تورم، نرخ بهره بانکی را "سریع و در اندازه قابل توجه" (Prompt and sizable) افزایش دهد.
ترکیه سرانجام تسلیم این سیاست شد و خرداد ۱۴۰۲ با تغییر رئیس کل بانک مرکزی، سیاست افزایش نرخ بهره بانکی را به اجرا گذاشت. به نحوی که از خرداد ۱۴۰۲ تا امروز، نرخ بهره بانکی در ترکیه از زیر ۱۰ درصد به ۴۵ درصد افزایش یافته است.
اما همچنانکه قابل پیش بینی بود، این سیاست نهتنها وضع تورم در ترکیه را بهبود نبخشید، بلکه در همین مدت، اوضاع وخیمتر شد. نرخ تورم که از بالای ۸۰ درصد در آذر ۱۴۰۱ به زیر ۴۰ درصد در خرداد ۱۴۰۲ رسیده بود، با اجرای این سیاست مجددا جهشی شد و امروز به بیش ۶۵ درصد افزایش یافته است. نرخ دلار نیز از ۲۰ لیر در خرداد ۱۴۰۲ به ۳۰ لیر افزایش یافته است.
شایان ذکر است، میزان صادرات کشور ترکیه در سال ۲۰۲۳ میلادی(سال گذشته) یک رکورد تاریخی زده و به ۲۵۵ میلیارد دلار رسیده است.
شیوه صندوق بینالمللی پول این است که با سیاستهایش، ملتها را گرفتار فلاکت میکند. پس از اینکه قربانی به فلاکت افتاد، دلیل فلاکت را اجرا نشدن کامل سیاستهایش عنوان میکند و سیاست ویرانگرتری را توصیه میکند؛ به نحوی که وضعیت قربانیان این سیاستها، روز به روز وخیمتر میشود.
این مطلب را نوشتم که بگویم اگر تحریمها رفع شود، اگر همپیمان نظامی آمریکا هم شویم، اگر صادرات ما به رقم ۲۵۵ میلیارد دلار هم برسد، در صورتی که مجری سیاستهای ویرانگر IMF باشیم، وضع ما روز به روز وخیمتر خواهد شد. ما از زمان ریاست جمهوری مرحوم هاشمی رفسنجانی تاکنون، سیاستهای IMF را در ایران اجرا کردهایم. وضع امروز ملت ما نتیجه اجرای این سیاستهاست. سپردن تعیین نرخ ارز به بازار، جهانیسازی قیمتها، افزایش نرخ بهره و... همه و همه نسخههای IMF بوده است.
سید یاسر جبرائیل
@MOJAHEDAN_14
هدایت شده از مجتهدزاده | قاضی بازنشسته
#یه_سؤال
🅰 بخش اول
✓ سرقفلی چیست و چه فرقی با حق کسب و پیشه دارد؟
✍️ پاسخ
سرقفلی، به پولی گفته می شود که مستاجر، در ابتدای اجاره به موجر داده یا وجهی است که مستاجر، در ازای اسقاط حقوق خود از موجر می گیرد؛ اما حق کسب و پیشه، حقی است که به تدریج و در اثر فعالیت مستاجر در ملک تجاری ایجاد می شود و در سال ۱۳۵۶ از حقوق غربی وارد قانون ما شد.
در واقع سرقفلی امری شرعی است که به موجب آن، مستاجر ملک تجاری می تواند از ملک تجاری با پرداخت اجاره بهای ناچیزی استفاده کرده و با پایان یافتن مدت اجاره به تصرف خود در ملک اجاره ای ادامه دهد و در این حالت، فسخ قرارداد اجاره از سوی موجر امکان پذیر نمی باشد.
👇ادامه دارد.....
@Admin_Mojtahed_Zadeh
هدایت شده از مجتهدزاده | قاضی بازنشسته
🅱 بخش دوم
تفاوت سرقفلی با حق کسب و پیشه
✍️پاسخ
1⃣ به دلیل اینکه حق کسب، پیشه یا تجارت با عرف و مبانی حقوقی در کشور ما تطابق نداشت، از سوی شورای نگهبان غیر شرعی اعلام شد و در حال حاضر، تنها در مورد اجاره های مشمول سال ۵۶ اجرا می شود. اما سرقفلی، شرعی و مورد تایید شورای نگهبان می باشد.
2⃣ ضمانت از سرقفلی و توقیف آن صحیح می باشد؛ در حالی که ضمانت از حق کسب، پیشه یا تجارت و توقیف آن امکان پذیر نمی باشد.
3⃣ در سرقفلی، اصل بر قابلیت انتقال آن توسط مستأجر است، در حالی که در حق کسب، پیشه یا تجارت، اصل بر آن است که مستاجر حق انتقال را به دیگری ندارد.
4⃣ انتقال حق کسب، پیشه یا تجارت تنها با سند رسمی امکان پذیر بوده؛ در حالی که در مورد سرقفلی چنین الزامی وجود ندارد.
👇 ادامه دارد...
@Admin_Mojtahed_Zadeh