💠سجده شکر، بُراقی بسوی وادی قرب الهی
🔶از امام باقر(ع) روایت شده است که آن حضرت فرمودند:
«پدرم، علی بن الحسین(ع) هیچ گاه نعمتی را از خدا یاد نکرد، مگر آن که به شکرانه آن سجده کرد، و هیچ آیه ای را نخواند که در آن سجده باشد، مگر آن که سجده کرد و خداوند هیچ بلایی را که از آن میترسید، از او دفع نکرد، مگر آن که به خاطر آن سجده کرد، و از هر نماز واجب که فارغ میشد، پس از آن سجده میکرد، هر وقت توفیق مییافت که میان دو نفر اصلاح کند، برای شکر آن، سجده میکرد»
(علل الشرایع، ج 1، ص 232)
🌹سرور و مولایمان امام زمان(عجّل الله تعالی فرجه الشریف) نیز می فرمایند:
🔰سَجْدَةُ الشُّکْرِ مِنْ أَلْزَمِ السُّنَنِ وَأَوْجَبِها ... فَإِنَّ فَضْلَ الدُّعاءِ وَالتَّسْبیحِ بَعْدَ الْفَرائِضِ عَلَى الدُّعاءِ بِعَقیبِ النَّوافِلِ، کَفَضْلِ الْفَرائِضِ عَلَى النَّوافِلِ، وَالسَّجْدَةُ دُعاءٌ وَتَسْبیحٌ فَالْأَفْضَلُ أَنْ یَکُونَ بَعْدَ اَلْفَرْضِ
سجده ى شکر، از لازم ترین و واجب ترین سنت هاست(مستحب بسیار مؤکد) ... همانا، فضیلت دعا و تسبیح پس از واجبات بر دعاى بعد از نوافل، همانند فضیلت واجبات بر نوافل است. و سجده، دعا و تسبیح است پس افضل آن است که بعد از واجب باشد.
(احتجاج، ج2، ص308)
🔶از بررسى آیات و احادیث به دست مى آید که همه ى واجبات و یا همه ى مستحبات، در یک سطح و اندازه نیستند؛ مثلاً اهمیّت نماز، در میان واجبات، از همه بیش تر است؛ زیرا، قبولى اعمال، به قبول شدن نماز بستگى دارد. در میان مستحبات ـ برابر این حدیث ـ سجده ى شکر، از لازمترین مستحبات است. که سجده ى شکر، کلید افزایش و تداوم نعمت است؛ یعنى هر گاه انسان با دیدن و یا رسیدن به نعمتى، شکر گزارد، آن نعمت تداوم مى یابد و نعمت هاى دیگر نیز نازل مى گردند. این نکته در قرآن مجید به صراحت آمده است:
✳️لَئِنْ شَکَرْتُمْ لاََزیدَنَّکُمْ
حتما اگر شکر نعمت به جاى آورید، قطعاً شما را با (سعه وجودی و فزونی نعمت) مىافزايم.
✅نکاتی در مورد این حدیث شریف
1. سجده ى شکر، زمان و مکان خاصّى ندارد، ولى با توجّه به این حدیث، بهترین زمان براى این کار بعد از فریضه است.
2. سجده کمال انسان و نهایت خضوع در برابر خداوند متعال است، در این هنگام است که انسان خود را نمى بیند و تمام عظمت و بزرگى را از آن خداوند مى داند؛ لذا این حالت، بهترین حالت براى بنده است، خصوصاً هنگامى که توأم با ذکر و شکرگزارى لفظى نیز باشد.
3. ثواب دعا و تسبیح بعد از نمازهاى واجب، از ثواب دعا و تسبیح پس از نمازهاى نافله خیلى بیش تر است، همان گونه که فضیلت فرایض از نوافل بیش تر است.
4. حضرت(علیه السلام) با بیان این که سجده، دعا و تسبیح است، مى فهماند که خود سجده هم یک نوع تسبیح و دعاست و همان گونه که ذکرِ پس از نماز، مطلوب است، سجده کردن هم کارى مستحب است؛ زیرا غایت و هدف از دعا و تسبیح، خضوع و خشوع و تذلّل براى خداوند متعال است، و شکّى نیست که این غایت، در سجده، به نحو اتمّ و اکمل است.
✅کیفیت سجده شکر
🔶طبق نظر امام و رهبری در این سجده، صرف قرار دادن پیشانی روی زمین همراه با نیّت، کافی است و احتیاط مستحب آن است که مواضع هفتگانه بر زمین قرار بگیرد، همچنین برای انجام سجده شکر، رو به قبله بودن و طهارت لازم نیست هر چند این دو مستحب است و افضل آن است که بر خلاف سجده نماز، آرنج را نیز بر زمین بگذارد و سنّت است که نخست پیشانى را بر زمین یا مهر گذارد، سپس طرف راست صورت را و آنگاه طرف چپ صورت را بر زمین گذاشته و در نهایت نیز پیشانى را دوباره بر زمین بگذارد که اصطلاحا به آن در فقه، تعفیر میگویند.
✅اذکار سجده شکر
🔶بدون گفتن ذکر هم، سجده شکر محقق میشود، هر چند مستحبّ است که در این سجده ذکر بگوید و در سجدهٔ شکر هرگونه ذکر و دعایی مستحب است، امّا در روایات دعاهای بسیاری برای سجدهٔ شکر ذکر شده است که برخی از آنها این چند مورد است:
1⃣به سند معتبر از امام رضا(ع) روایت شده: اگر میخواهی صد مرتبه «شُکراً شُکراً» بگو و اگر میخواهی صد مرتبه «عَفواً عَفواً».
2⃣امام صادق(ع) میفرماید: «نمازگزار بعد از نمازهای واجب به جهت شکر خداوند و سپاسگزاری از او برای توفیقی که در ادای واجباتش به او عنایت فرموده، سجده میکند و کمترین چیزی که میگوید؛ سه بار ذکر "شُکراً لِله" است».
3⃣در بسیاری از روایات معتبر نیز نقل شده است که امام صادق(ع) و امام کاظم(ع) در سجده شکر بسیار میگفتند: « اَسْألُک الرّاحَةَ عِنْدَ الْمَوتِ وَ الْعَفْوَ عِندَ الْحِسابِ.»
📡برای رضای الهی☝️نشر دهید.
💠 مهمانان خدا
🔸 امام صادق(علیه السلام):
مردی که حج و عمره گزارد، مهمان خدای عزوجل است، تا آنگاه که به منزلش بازگردد.
📚 وسائل الشیعه/ج14/ص586
🔸 خداوند به حضرت آدم وعده داد:
ای آدم! هرکس از فرزندانت به اینجا بیاید و مانند تو، به گناهانش اقرار و از آنها توبه و استغفار کند، او را می بخشم.
📚 کافی/ج4/ص194
#احادیث_روزانه
💠 #روزه_زبان
🔸 امام علی(علیه السلام):
روزه دل، بهتر از روزه زبان است و روزه زبان، بهتر از روزه شکم است.
📚 غررالحکم/ج1/ص417
✍🏼 روزه دل، روزه خواص است. یعنی انسان دلش را از یاد غیر خدا خالی کند و به دنیا و مسایل مربوط به آن فکر نکند.
#احادیث_روزانه
🌹ارزش آبرو
✍حضرت اميرالمؤمنين امام علی علیه السلام مقدار "پنج بار شتر" خرما براى شخصى آبرومند که از كسى تقاضاى كمك نمى كرد فرستادند . یک نفر که در آن جا حضور داشت به امیرالمؤمنین گفت : "آن مرد كه تقاضاى كمك نكرد ، چرا براى او خرما فرستادید ؟ يك بار شتر هم براى او كافى بود!"
امام علی (ع) به او فرمودند:
"خداوند امثال تو را در جامعه ما زياد نكند ! من می بخشم و تو بخل مى ورزى !؟ اگر من آن چه را كه مورد حاجت او است ، پس از درخواست کردن بدهم ، چيزى به او نداده ام ؛ بلكه قيمت آبرویش را به او داده ام ؛ زيرا اگر صبر كنم تا از من درخواست كند، در حقيقت او را وادار كرده ام كه آبرويش را به من بدهد."
📚 وسائل الشيعة ، ج۲ ، ص۱۱۸
🍀🍀
🌷 السلام علیک یا اباعبدالله🌷
10505503801939.mp3
5.82M
💙زیارت آل یاسین💙
💫🤍بسم الله الرّحمن الرّحیم🤍💫
#امام_مهدی_عج💙میفرمایند:
💫🌺هر گاه خواستید به وسیلهء ما، به سوی خداوند متعال و مهربان💚 توجه کنید، و به ما روی آورید، پس همان گونه که خداوند فرموده است بگویید🌺💫
#سلام_علی_آل_یاسین💜
#سلام_علی_آل_یاسین💚
13.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠غربت حضرت حجت 💠
غربت امام زمان از غربت امام رضا و امام حسين نيز بيشتر است.
اگر امام حسين به دليل کمی ياران و اعوان، غريب بود، فرزندش مهدی از او نيز غريبتر است.🥺
چراکه همان هفتاد و دو يارِ حسين، در محشر عاشورا تا پای جان، امام خويش را نصرت کردند؛
اما بيش از هزار سال است که امام زمان، در رسيدن به سيصد و سيزده ياور مخلص، انتظار میکشد.[۱]
اگر تنهایی و دوری از خانه و کاشانه و اهل و عيال، غربت است، چگونه يوسف زهرا غريب نباشد، وقتی امام کاظم در وصف او چنين می فرمايند:
"او همان طرد شدهی تنهای غريبِ پنهان از خاندانش است؟"[۲]
آری! امام زمان غريب است، نه در ميان خِيل گرگان درنده در صحرای کربلا يا در کاخ مأمون؛ بلکه در ميان محبّان و شيعيانش.😭
منابع:
۱ -کمالالدين، ج 2، ص 378.
۲- "هو الطريد الوحيد الغريب الغايب عن اهله": بحارالانوار، ج 51، ص 151.
#امام_زمان
همانا بر شما از دو چیز میترسم؛درازی آرزو و هوای نفس،درازی آرزو سبب فراموشی آخرت شود و اما پیروی نفس، آدمی را از حق باز میدارد...
#امیرالمؤمنین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺🔺🔺اتفاق عجیب در حرم امام رضا(علیه السلام)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کلیپ 《از این گناه خدا نمیگذره!!》
🔸️پیشنهاد ویژه
✅ در #ثواب نشر سهیم باشید
#ماه_رمضان
#شب_قدر
🌹✨اللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم✨🌹
💚✨اللَّهُمَّ عَجِّـلْ
لِوَلِيِّكَ الفـَـرَجْ✨💚
🎁 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
🧡 و قَالَ (عليه السلام): كَانَ لِي فِيمَا مَضَي أَخٌ... وَ كَانَ عَلَي مَا يَسْمَعُ أَحْرَصَ مِنْهُ عَلَي أَنْ يَتَكَلَّمَ وَ كَانَ إِذَا بَدَهَهُ أَمْرَانِ يَنْظُرُ أَيُّهُمَا أَقْرَبُ إِلَي الْهَوَي فَيُخَالِفُهُ فَعَلَيْكُمْ بِهَذِهِ الْخَلَائِقِ فَالْزَمُوهَا وَ تَنَافَسُوا فِيهَا فَإِنْ لَمْ تَسْتَطِيعُوهَا فَاعْلَمُوا أَنَّ أَخْذَ الْقَلِيلِ خَيْرٌ مِنْ تَرْكِ الْكَثِيرِ
🌸 ترغیب به خوهای نیکو :
و درود خدا بر او فرمود: در گذشته برادری دینی داشتم كه... بر شنیدن بیشتر از سخن گفتن حریص بود، اگر سر دو راهی دو كار قرار می گرفت، می اندیشید كه كدام یك با خواسته نفس نزدیكتراست با آن مخالفت می كرد، پس بر شما باد روی آوردن به اینگونه از ارزشهای اخلاقی، و از یكدیگر در كسب آنها رقابت كنید، و اگر نتوانستید، بدانید كه به دست آوردن برخی از آن ارزشهای اخلاقی بهتر از رها كردن بسیار است.
📚 #نهج_البلاغه ، #حکمت ۲۸۹
5.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️اميرالمومنين عليه السلام خطاب به خاك كربلا فرمود:
🔺چه خوشبويى اى خاك! در روز قيامت قومى از تو به پا خيزند كه بدون حساب و بىدرنگ به بهشت روند.
📚شرح نهج البلاغه ابن ابى الحديد، ج 4، ص 169.
⚫️امام علي عليه السلام :
اَحْمِدْ مَنْ يَغْلُظُ عَلَيْكَ وَ يَعِظُكَ، لا مَنْ يُزَكّيكَ وَ يَتَمَلُّقُكَ.
⚫️امام علي عليه السلام :
سپاسگزار كسى باش كه به تو درشتى مى كند و پندت مى دهد نه كسى كه از تو تمجيد مى كند و زبان به چاپلوسى مى گشايد.
شرح نهج البلاغه ، ابن ابى الحديد، ج 20، ص 258 .