🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
🌸 شرح دعاهای هر روز ماه مبارک رمضان
🌸 #دعای_روز_هفتم
🌙 #ماه_مبارک_رمضان
🌸 اللهم اعنی فیه علی صیامه و قیامه و جنبنی فیه من هفواته و آثامه و ارزقنی فیه ذکرک بدوامه بتوفیقک یا هادی المضلین
1⃣ اللهم اعنی فیه علی صیامه و قیامه
🌷 #اللهم:خدایا
🌷 #اعنی_فیه:من را در آن یاری کن
🌷 #علی_صیامه:بر روزه گرفتن
🌷 #و_قیامه:و عبادت آن
🔴 خدایا به ما کمک کن در این ماه روزه بگیریم و عبادت و شب زنده داری کنیم. اگر خداوند کمک کند گرسنگی و تشنگی را هم حس نمی کنیم و عبادت روز و شب و سحر، دعاها،قرائت قرآن را هم انجام می دهیم.برای انجام آن باید از خداوند کمک گرفت زیرا خیلی ها نمی تونن و وقت خود را هدر می دهند و از این ماه استفاده نمی کنند.
🌹 #روزه_چیست
عبارت از خوداری کردن شخص از خوردن و آشامیدن و دیگر مبطلات روزه که در رساله های مراجع تقلید آمده است. و نیز پرهیز از گناهان.
🌹 #فایده_های_روزه
برای روزه فایده و آثار زیادی در روایات ذکر شده است:یکی از فواید روزه تندرستی است.«پیامبر اسلام فرمودند:روزه بگیرید تا سالم بمانید- کتاب بحار الانوار جلد۳صفحه۲۵۵»از فواید دیگر روزه باعث می شود تا ثروتمندان طعم تشنگی و گرسنگی را چشیده و به یاد فقرا بیفتد تا به این وسیله بخشی از در آمد خود را به آنان اختصاص دهد.از فواید دیگر روزه ایمن بودن در برابر آتش جهنم است.«پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:روزه سپری در مقابل آتش جهنم است.»از فواید دیگر استجابت دعای روزه دار است البته روزه دار واقعی.از فواید دیگر بخشیده شدن گناهان است.از فواید دیگر روزه فرشتگان برای او دعا می کنند.«پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:خداوند فرشتگان خود را موظف کرده است که برای روزه داران دعاکنند. کتاب بحارالانوار جلد ۹۳صفحه۲۸۵»از فواید دیگر روزه باعث می شود شخص خیلی از جرایم و صفات زشت اخلاقی و اجتماعی انجام ندهد.مانند دروغ ، غیبت ، تهمت ، فحاشی ، سخن چینی ، مردم آزاری و سایر گناهان.پس در فراز اول دعای امروز می خوانیم خدایا من را برای روزه و نماز و عبادت در این ماه یاری کن.
2⃣ و جنبنی فیه من هفواته و آثامه
🌷 #و_جنبنی_فیه:و بر کنارم کن از آن
🌷 #من_هفواته:از لغزش های آن
🌷 #و_آثامه:گناهان آن
🔴 خدایا ما را در این ماه از لغزش و گناهان حفظ کن. بدبختی است که آدمی در طول سال گناه مرتکب شود و در ماه رمضان به گناه هم ادامه بدهد. در ماه رمضان باید تمام اعضا و جوارحمان روزه باشد. در روزه باید چشم ، زبان ، گوش هم روزه باشند. و در فراز دعای دوم امروز می خوانیم خدایا من را از لغزش ها و گناهان آن دورمکن
3⃣ و ارزقنی فیه ذکرک بدوامه
#و_ارزقنی_فیه:و به من رزق وروزی بده در آن
#ذکرک:ذکر تو
#بدوامه:برای همیشه
🔴 ذکر یک نوع حضور قلبی است که اثرات زیادی دارد باعث توکل، معرفت ، شکر ، توجه دائمی به خداوند ، جلوگیری از لغزش و گناه ، محبت به خدا و سبب امید می شود. حتی حیوانات ذکر می گویند در احادیث ذکر شده این صداهایی که از حیوانات می شنویم ، ذکر هایی است که توسط آنان بیان می شود. حتی درخت و بیابان و کوه ودشت هم ذکر می گویند در خود قرآن هم آمده یسبح لله ما فی السماوات والارض:آنچه در آسمان ها و زمین است تسبیح خدا می گویند. و در فراز سوم دعای امروز می خوانیم که خدایا یاد خود را در این ماه برای همیشه روزی ام کن.
4⃣ بتوفیقک یا هادی المضلین
🌷 #بتوفیقک:به توفیق خودت
🌷 #یا_هادی:ای راهنمای
🌷 #المضلین:گمراهان
🔴 همه این اعمال توفیق و لطف از خداوند است چه بسا انسان های زیادی هستند که بعد از ماه مبارک رمضان حسرت زیادی می خورند که ای کاش از این ماه استفاده می کردیم این فرصت را از دست ندهیم و تا آنجایی که می توانیم از این ماه استفاده کنیم. و از خداوند می خواهیم توفیق بندگی خودش را به ما بدهد.خدایی که راهنمای گمراهان است.
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
🌸 تفسیر یک دقیقه ای قرآن
🌸 #ساده_روان_دلنشین
🌸 جلسه 582
#آیات_110_تا_112_سوره_نساء
📚 #موضوع:
- راه توبه باز است
- گناه یعنی ضرر به خود
- تهمت به بی گناه
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسير_يک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_582
🌹 آیات 110 تا 112 سوره نساء
🌸 و مَنْ يَعْمَلْ سُوءًا أَوْ يَظْلِمْ نَفْسَهُ ثُمَّ يَسْتَغْفِرِ اللَّهَ يَجِدِ اللَّهَ غَفُوراً رحيماً (110) وَمَنْ يَكْسِبْ إِثْمًا فَإِنَّمَا يَكْسِبُهُ عَلَىٰ نَفْسِهِ ۚ وَكَانَ اللَّهُ عَلِيمًا حَكِيمًا (111) وَمَنْ يَكْسِبْ خَطِيٓئَةً أَوْ إِثْمًا ثُمَّ يَرْمِ بِهِ بَرِيٓئًا فَقَدِ احْتَمَلَ بُهْتَانًا وَإِثْمًا مُبِينًا (112)
🍀 ترجمه: و هر كسى بدى كند یا بر خودش ظلم کند سپس از خداوند آمرزش طلبد، خداوند را بسیار آمرزنده و مهربان می یابد. (110) و هر كسی مرتكب گناهی شود، پس فقط به زیان خود مرتكب می شود؛ و خدا همواره دانا و حكیم است. (111) و هر كسی مرتكب خطا یا گناهی شود، سپس آن را به پاكدامن بی گناهی نسبت دهد، قطعاً بهتان و گناهی آشكار بر دوش گرفته است. (112)
🌷 #سوء: کار بد
🌷 #نفسه: خودش
🌷 #یستغفر: استغفار کند، آمرزش بخواهد
🌷 #یجد: می یابد
🌷 #غفور: بسیار آمرزنده
🌷 #رحیم: مهربان
🌷 #یکسب: کسب کند، مرتکب شود
🌷 #إثم: گناه
🌷 #علیم: دانا
🌷 #خطیئة: خطا
🌷 #يرم: بیندازد، چیزی را به کسی نسبت دهد
🌷 #بریئا: شخص بی گناهی
🌷 #احتمل: حمل کرده، بر دوش گرفته است
🌷 #بهتان: دروغی که شخص را متحیر می کند
🌷 #مبین: آشکار
🔴 اين آیات همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است. موضوع این آیات در ادامه موضوع آیات 105تا109 سوره نساء مى باشد. قرآن به دنبال بحث هاى مربوط به #خيانت و #تهمت كه در آيات قبل گذشت سه حكم كلّى بيان مى كند:
1⃣ آیه 110 سوره نساء اشاره به اين حقيقت مى كند كه راه #توبه، به روى افراد بدكار به هر حال باز است که می فرماید: [وَ مَنْ يَعْمَلْ سُوءاً أَوْ يَظْلِمْ نَفْسَهُ ثُمَّ يَسْتَغْفِرِ اللّهَ يَجِدِ اللّهَ غَفُوراً رَحِيماً: و هر کسی بدی کند یا بر خودش ظلم کند سپس از خداوند آمرزش طلبد، خداوند را بسیار آمرزنده و مهربان می یابد.] از این آیه استفاده مى شود كه توبه حقيقى آنچنان اثر دارد كه #انسان در درون جان خود نتيجه آن را مى يابد.
2⃣ آيه 111 سوره نساء توضيح همان حقيقى است كه در آيات قبل بيان شد و آن اين كه هر گناهى كه #انسان مرتكب مى شود نهايتاً و در نتيجه به خود ضرر زده و به زيان خود گام برداشته است که می فرماید: [ وَ مَنْ يَكْسِبْ إِثْماً فَإِنَّما يَكْسِبُهُ عَلى نَفْسِهِ: و هر کسی مرتکب گناهی شود، پس فقط به زیان خود مرتکب می شود.] به اين ترتيب #گناهان اگر چه در ظاهر مختلف هستند ولى آثار سوء آن قبل از همه در #روح و #جان خود شخص ظاهر مى شود. و در پايان آيه می فرماید: [ وَ كانَ اللّهُ عَلِيماً حَكِيماً: و خداوند همواره دانا و حکیم است.] #خداوند هم عالم است و هم از اعمال بندگان باخبر است و هم #حکیم است و هر کسی را طبق استحقاق خود با او برخورد خواهد کرد.
3⃣ آيه 112 سوره نساء اشاره به اهميّت گناه #تهمت_زدن نسبت به افراد بي گناه كرده که مى فرمايد: [ وَ مَنْ يَكْسِبْ خَطِيئَةً أَوْ إِثْماً ثُمَّ يَرْمِ بِهِ بَرِيئاً فَقَدِ احْتَمَلَ بُهْتاناً وَ إِثْماً مُبِيناً: و هر کسی مرتکب خطا یا گناهی شود، سپس آن را به پاکدامن بی گناهی نسبت دهد، قطعاً بهتان و گناهی آشکار بر دوش گرفته است.] تهمت زدن به بی گناه، از زشت ترين كارهايى است كه #اسلام آن را به شدّت محكوم ساخته است. واژه یرم در این آیه یعنی پرتاب کردن یعنی تهمت زدن پرتاب تیر به آبروی مردم است. از پيامبر اسلام «صلّى اللّه عليه و آله» نقل شده كه فرمود: «كسى كه به مرد يا زن با ايمان تهمت بزند و يا درباره او چيزى بگويد كه در او نيست، #خداوند در روز قيامت او را بر تلّى از آتش قرار مى دهد تا از مسئوليّت آنچه گفته است در آيد». در حقيقت رواج اين كار ناجوانمردانه در يک محيط، سبب به هم ريختن نظام و عدالت اجتماعى و آلوده شدن حقّ به باطل و گرفتار شدن بی گناه و تبرئه ی گنهكار و از ميان رفتن اعتماد عمومى مى شود.
🔹 پيام های آیات110تا112سوره نساء
✅ #انسان حقّ ندارد حتّى به خودش ظلم كند و گناه در حقیقت ظلم به خویشتن است.
✅ راه #بازگشت براى خطاكاران باز است.
✅ میان #استغفار بنده و مغفرت الهى، فاصله اى نیست.
✅ #توبه_واقعى چنان شیرین است كه انسان، رحمت الهى را در درون خود احساس مى كند.
✅ هر گناهى در #روح و #جان انسان، اثر مستقیم دارد.
✅ #انسان گناه را با سوء اختیار و اراده خود انجام مى دهد.
✅ در بازگرداندن آثار بد گناه به گناهكار هیچ خطایی رخ نمى دهد و كارى #حكیمانه است.
✅ تهمت، پرتاب تیر به آبروى مردم است. و #تهمت به بى گناه حرام است.
✅ کسی که تهمت می زند، بار سنگینى از گناه را به دوش مى كشد.
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
🌸 تفسیر یک دقیقه ای قرآن
🌸 #ساده_روان_دلنشین
🌸 جلسه 583
🌸 #آیه_113_سوره_نساء
@tafsir_ir1
آیه 113 سوره نساء.mp3
245.9K
بسم الله الرحمن الرحيم
🌷 آیه 113 سوره نساء
🌷 قارى قرآن: پرهیزکار
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_583
🌹 آیه 113 سوره نساء
🌸 و لَولَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكَ وَرَحْمَتُهُ لَهَمَّتْ طَّآئِفَةٌ مِّنْهُمْ أَنْ يُضِلُّوكَ وَ مَا يُضِلُّونَ إِلَّآ أَنْفُسَهُمْ وَمَايَضُرُّونَكَ مِنْ شَىْءٍ وَأَنْزَلَ اللَّهُ عَلَيْكَ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَعَلَّمَكَ مَا لَمْ تَكُنْ تَعْلَمْ وَكَانَ فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكَ عَظِيما
🍀 ترجمه: و اگر فضل و رحمت خداوند بر تو نبود، گروهى از آنان تصمیم داشتند كه تو را از مسیر حقّ گمراه كنند، امّا جز خودشان را گمراه نمى كنند و به تو هیچ زیانى نمى زنند. و خداوند كتاب و حكمت را بر تو نازل كرد، و آنچه را نمى دانستى به تو آموخت. و فضل خداوند بر تو، بزرگ بوده است.
🌷 #همت: تصميم داشتن
🌷 #طائفة: گروه
🌷 #یضلوک: تو را گمراه کنند
🌷 #ما_یضروک: به تو زیان نمی زنند
🌷 #علیک: بر تو
🌷 #عظیم: بزرگ
🔴 اين آيه همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است و اشاره به گوشه ديگرى از ماجراى بنى ابيرق است كه در چند آيه قبل به آن اشاره شد و ماجرا اين بود که طايفه «بنى ابيرق» طايفه اى نسبتاً معروف بودند؛ سه برادر از اين طايفه به نام «بشر» و «بشير» و «مبشر» نام داشتند، «بشير» به خانه مسلمانى به نام «رفاعه» دستبرد زد و شمشير و زره و مقدارى از مواد غذايى را به سرقت برد، برادر زاده رفاعه به نام «قتاده» كه از مجاهدان بدر بود جريان را به خدمت #پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» عرض كرد. برادران سارق وقتى باخبر شدند جمعى از قبیله خود را به خدمت #پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» فرستادند تا سارق را تبرئه كنند و قتاده را به تهمت ناروا زدن متّهم کردند.
🌸 اين آیه خطاب به پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید: وَ لَوْ لا فَضْلُ اللّهِ عَلَيْكَ وَ رَحْمَتُهُ لَهَمَّتْ طائِفَةٌ مِنْهُمْ أَنْ يُضِلُّوكَ: و اگر فضل و رحمت خداوند بر تو نبود، گروهی از آنان تصمیم داشتند که تو را از مسیر حق گمراه کنند. آنها مى خواستند با متهم ساختن يک فرد بی گناه و سپس كشيدن #پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» به اين ماجرا، هم ضربه اى به شخصيّت اجتماعى و معنوى پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله و سلم» بزنند و هم اغراض سوء خود را درباره يک مسلمان بی گناه عملى سازند، ولى خداوندى كه حافظ پيامبر خويش است، نقشه هاى آنها را نقش بر آب كرد. سپس #قرآن مى فرماید: وَ ما يُضِلُّونَ إِلاّ أَنْفُسَهُمْ وَ ما يَضُرُّونَكَ مِنْ شَيْءٍ: اما جز خودشان را گمراه نمی کنند و به تو هیچ زیانی نمی زنند.
🌸 سپس علّت مصونيّت پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» را از گمراهى و خطا و #گناه، چنين بيان مى كند وَ أَنْزَلَ اللّهُ عَلَيْكَ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ وَ عَلَّمَكَ ما لَمْ تَكُنْ تَعْلَمُ: و خداوند کتاب و حکمت را بر تو نازل کرد و آنچه را نمی دانستی به تو آموخت. و در پايان آيه مى فرمايد: وَ كانَ فَضْلُ اللّهِ عَلَيْكَ عَظِيماً: و فضل خداوند بر تو ، بزرگ بوده است. در جمله فوق يكى از دلايل اساسى مسأله #عصمت آمده است و آن اين كه خداوند علوم و دانش هايى به پيامبر آموخته كه در پرتو آن در برابر گناه و خطا بيمه مى شود، زيرا #علم و #دانش در مرحله نهايى موجب عصمت است.
🔹 پيام های آیه 113 سوره نساء 🔹
✅ دشمنان، حتّى براى #پیامبر و لغزاندن او طرح و برنامه دارند، پس رهبران جامعه باید به هوش باشند.
✅ تصمیم به منحرف ساختن دیگران، در حقیقت تصمیم به منحرف كردن خود است.
✅ #خداوند، آنگونه كه قرآن را بیمه كرده، پیامبرش را نیز بیمه مى كند.
✅ تعلیم حكمت و فرستادن كتاب، نمونه ى روشن فضل و لطف الهى و رمز عصمت #پیامبر صلى الله علیه وآله است.
✅ #خداوند به پیامبرش، علم غیب و اسرار را مى آموزد.
✅ از نشانه هاى حقّانیت پیامبر، این است كه مى گوید: تو بدون تعلیم الهى امكان آگاهى از امورى را نداشتى. آرى، اگر #قرآن ساخته پیامبر بود، هرگز به خودش این نسبت را نمى داد.
✅ #خداوند معلّم پیامبر است، پس هیچ خطا واشتباهى در تعلیم، رخ نمى دهد.
✅ مدار #علم بشر حتّى پیامبر خدا، محدود است.
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
37.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #دعای_افتتاح
🌹 با نوای استاد فرهمند
🕚 زمان: 21 دقیقه
🌙 #ماه_مبارک_رمضان
@tafsir_ir1
بسم الله الرحمن الرحیم
🌷 نکات کلیدی جزء ۸
🌷 تصویر را نزدیکتر کنید تا واضح تر بخوانید
@tafsir_ir1
جزء 8.mp3
12.54M
بسم الله الرحمن الرحیم
🌷 #قرائت_جزء_8_قرآن_کریم
🌷 به صورت شمرده شمرده
🌷 استاد حامد شاکر نژاد
🌙 #ماه_مبارک_رمضان
@tafsir_ir1