اهمیت عملیات راهبردی یمنی ها در راس التنوره
🔸️دیروز ارتش یمن در یک عملیات بسیار مهم تاسیسات نفتی سعودی را با ۱ موشک بالستیک و ۱۰ پهپاد صماد ۳ هدف قرار داد .
🔸️همزمان یمنی ها در عملیات مهم دیگری با ۷ موشک و ۴ پهپاد به تاسیسات سعودی در استان های جیزان و اسیر یورش بردند.
🔸️این عملیات مهم در چند نکته مهم در بطن خود داشت که لازم است بدان اشاره گردد.
1️⃣ بندر نفتی راس التنوره در فاصله ۱۲۰۰ کیلومتری از مناطق تحت کنترل انصارالله قرار دارد و از جنوب به خلیج کوچک تاروت ، و از شرق به خلیج فارس منتهی می شود . این بندر حدود ۱۰۰ هزار نفر جمعیت داشته و در نزدیکی شهرهای مهم الخبر ، دمام ، قطیف و ظهران دارد .
2️⃣ عملیات یمنی ها در هدف قرار دادن راس التنوره ، غافلگیرانه و بدون تهدید قبلی نبود بلکه در روزهای گذشته به صراحت اعلام کردند در صورت ادامه تجاوز و فشار اقتصادی به یمن و ممانعت سعودی از تخلیه محموله های نفتی ، تاسیسات شرکت نفتی آرامکو در استان الشرقیه سعودی هدف حمله موشک ها و پهپادهای آنان خواهد بود .
3️⃣ در روزهای گذشته ارتش یمن بدون محدودیت از پهپادهای دقیق برای عملیات در عمق خاک سعودی بهره برده که نشان دهنده انباشته بودن زرادخانه آنان از پهپادهای دقیق انتحاری است.
4️⃣ ناتوانی پدافند هوایی آمریکایی و سعودی در رهگیری این هواگردها بازهم برجسته بود؛ به وضوح میتوان گفت آبروی تسلیحاتی و تکنولوژیکی غرب در عملیات های اخیر به شدت آسیب دیده است.
5️⃣ سعودی ها برای گذاردن سرپوش بر ناتوانی خود در برابر ارتش و کمیته های مردمی یمن ، بازهم تکنولوژی و مبدا این پهپادها را به نوعی به ایران منتسب کردند که البته به طریق اولی به ضرر آنان است زیرا فاصله این شهر تا پایگاه مهم آمریکا در بحرین حدود ۹۰ کیلومتر است و اگر حمله از مبدا نقاط شرقی خلیج فارس بود با توجه به گستره پایش و برد الای رادارهای آمریکایی، پایگاه های این کشور در بحرین ، کویت و قطر باید این پهپادها را کشف می کردند.
🔸️ در صورت پذیرفتن ادعاهای سعودی در این خصوص ، اثرات منفی آن بیش از همه دامان متحد اصلی اعراب حاشیه خلیج فارس یعنی آمریکا را خواهد گرفت و نشان میدهد اتحاد با یانکی ها برای آنان امنیت نخواهد آورد و ایران در صورت نیاز می تواند تاسیسات آنان را به راحتی نابود سازد.
6️⃣ عملیات راس التنوره بیش از پیش نشان دهنده شکست سعودی در تحقق اهداف اعلام شده خود در تجاوز علیه یمن است. زیرا در ۶ فروردین ۱۳۹۴ یعنی نزدیک به ۶ سال پیش عملیات توفان قاطعیت آغاز شد و قرار بود ظرف چند ماه انصارالله سرکوب گردد و دولت منصورهادی به صنعا بازگردانیده شود .
🔸️لکن نه تنها این امر محقق نشده بلکه انصارالله در قامت یک ارتش بزرگ و تمایز یافته، با به کارگیری شیوه های نوین جنگی می تواند روی زمین بزرگترین شهر در دست سعودی ها یمنی مارب را محاصره کامل کند و از طریق آسمان نیز روزانه عمق خاک سعودی را بدون محدودیت مورد اصابت موشک و پهپاد قرار دهد .
7️⃣ عملیات مهم دیروز حامل پیام به حکام اماراتی نیز بود . زیرا امارات از جدایی طلبان جنوب یمن حمایت جدی می کند و در صورتی که انصارالله از نبرد با دولت هادی و سعودی ها فارغ گردد، مواجهه بعدی اش با نیروهای دولت انتقالی جنوب به خصوص در استان های شبوه ، لحج و ابین خواهد بود .
🔸️در مناطق ساحل غربی در برخی نقاط استان الحدیده نیز نیروهای وابسته به امارات حضور دارند که در صورت پویا شدن مجدد جبهه نبرد در این مناطق و پشتیبانی هوایی و لجستیکی امارات از آنان ، به راحتی ابوظبی ، دبی و شارجه می تواند زیر ضرب موشک ها و پهپادهای یمنی قرار گیرد و تلاش های ۴۰ سال آنان برای جذب سرمایه و گردشگر در این امیرنشین های کوچک به طرفه العینی برباد رود.
🔸️پس احتمالا محمد بن زاید نیز پیام این حمله را به خوبی دریافت نموده و دست به عصاتر در برابر انصارالله گام برخواهد داشت.
@taghaviniaa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روزی که جریان ۸ مارس متولد شد ...
🔸️ پس از ترور رفیق حریری جو به شدت مسمومی علیه ارتش سوریه شکل گرفت ، تا جایی که پسران او علنا سوریه را به نقش داشتن در این جنایت متهم می کردند .
🔸️ خواسته افکار عمومی داخلی بیرون رفتن ارتش سوریه از لبنان بود زیرا آنان معتقد بودند کشورشان عملا توسط همسایه شرقی اشغال شده است .
🔸️خروج ارتش سوریه باعث بی دفاع شدن لبنان در برابر اسرائیل می شد زیرا کسی در آنزمان گمان نمی کرد حزب الله به تنهایی قادر به دفاع از عروس خاورمیانه در برابر ارتش صهیونیست باشد.
🔸️ همین امر باعث شد دبیرکل حزب الله در یک فراخوان عمومی خواستار تظاهرات مردم و دفاع از ابقای نظامیان سوری در لبنان شود .
🔸️ در این تجمع که در ۸ مارس ۲۰۰۵ برگزار گردید، صدها هزار نفر به درخواست ابوهادی لبیک گفتند و خواستار لغو اجرای قطعنامه ۱۵۵۹ شدند .
🔸️ فیلمی که می بینید صحنه هایی از تشکر سید حسن نصرالله از سوریه ، حافظ اسد و پسرش را نشان می دهد .
@taghaviniaa
ارتش ترکیه در یمن چه خواهد کرد ؟
🔸️برخی رسانه ها و شخصیت های سیاسی از تلاش های سعودی جهت ورود ترکیه به جنگ یمن در حمایت از دولت عبدربه منصور هادی خبر می دهند . از طرفی وزیر امور خارجه سعودی نیز روزهای گذشته به قطر سفر کرد تا در این خصوص رایزنی کند .
🔸️همچنین ترکیه نیز در اقدامی کم سابقه حملات جنبش انصارالله به عمق خاک سعودی را محکوم نمود .
🔸️در خصوص دخالت ترکیه در یمن گمانه زنی های مختلفی صورت گرفته و کیفیت و کمیت ورود نظامی این کشور به بحران یمن هنوز در هاله ای از ابهام قرار دارد .
🔸️در این زمینه چند مطلب به ذهن راقم این وجیزه می رسد .
1️⃣ با توجه به این که رئیس جمهور آمریکا از مستشاران نظامی این کشور درخواست کرده تا در عملیات های تهاجمی علیه یمن شرکت نکنند و به همین علت بسیاری از جنگنده بمب افکن های سعودی زمینگیر شده اند ، وزارت دفاع سعودی به دنبال جایگزین مناسبی است تا بتواند خلاء حضور کارشناسان نظامی آمریکایی را پر کند .
در همین راستا کشوری مدنظر بود که با سیستم های نظامی آمریکایی آشنایی لازم را داشته باشد .
رژیم صهیونیستی و ترکیه ۲ گزینه مدنظر سعودی ها بودند اما با توجه به مشکلات ناشی از حضور مستشاران یهودی در عربستان ، این کشور تصمیم گرفت به سراغ ترکیه برود .
2️⃣ تجربه موفق ترکیه در خصوص پشتیبانی از آذربایجان در جنگ قره باغ احتمالا یکی از دلایل رغبت محمد بن سلمان به کارشناسان نظامی ترکی است.
3️⃣ حزب اخوانی اصلاح و خانواده الاحمر که موسسان این حزب در یمن هستند ، با سعودی ها علیه انصارالله و دولت نجات ملی متحدند و یکی از دلایل ورود ترکیه به بحران یمن بی شک حمایت و تقویت اخوان المسلمین در این کشور است.
4️⃣ استمداد بن سلمان از رئیس جمهور ترکیه نشانه ضعف و استیصال مفرط سعودی هاست ، زیرا این ۲ در طی سالهای گذشته از جمله دشمنان و رقبای جدی یکدیگر بودند تا جایی که اردوغان در قضیه قتل فجیع جمال خاشقچی از هیچ تلاشی برای تخریب وجهه ولیعهد سعودی دریغ نورزید .
🔸️ اما ناتوانی جدی ارتش عربستان در مقابل ارتش یمن و عدم پشتیبانی دولت بایدن از عملیات های تهاجمی علیه همسایه جنوبی ، بن سلمان را برآن داشته تا ذلت را بپذیرد و دست نیاز به سوی رئیس جمهور ترکیه دراز کند.
5️⃣ امارات از جمله دشمنان جدی ترکیه ، اخوان المسلمین و حزب اصلاح است و در موارد متعددی از جمله بحران لیبی و سوریه عملا و علنا در مقابل سیاست های اردوغان ایستاده است .
🔸️مطمئنا اقدام اخیر عربستان در استمداد از ترکیه موجب عمیق تر شدن شکاف بین محمد بن زاید و محمد بن سلمان می شود .
6️⃣ ورود ترکیه در بحران یمن باعث بی اعتمادی نسبی قطر به اردوغان خواهد شد ؛ زیرا نشانه ای بر فرصت طلبی و پایبند نبودن وی به اصول عقاید خویش است و نمی توان روی او از لحاظ اتحاد راهبردی حساب کرد .
7️⃣ دولت نجات ملی یمن متحد راهبردی ایران است و اقدام اخیر ترکیه رقابت این ۲ قدرت منطقه ای را از عراق و سوریه به یمن نیز خواهد کشانید .
8️⃣ پرستیژ عربستان با درخواست کمک نظامی از ترکیه به شدت لطمه خواهد دید زیرا کشوری که خود را رهبر جهان اسلام می داند و ارتشش سالانه حدود ۷۰ میلیارد خرج بر میدارد ، پس از ۶ سال تجاوز علیه یمن به نقطه ای از اضطرار رسیده است که دست کمک به سوی رقیب منطقه ای خود دراز می کند .
9️⃣ حمایت نظامی ترکیه از سعودی تغییری در توازن نظامی ایجاد نخواهد کرد زیرا در ۶ سال گذشته آمریکا ، انگلیس و فرانسه نهایت حمایت را از سعودی داشته اند اما نه تنها موجبات تحدید و هزیمت ارتش یمن را فراهم نساختند بلکه از سال گذشته جنگ روند معکوس به خود گرفته است و ترکیه نیز از لحاظ توان نظامی قابل مقایسه با ۳ کشور یاد شده نیست.
🔟 ورود علنی ارتش اردوغان به بحران یمن اعلان جنگ آشکار به دولت نجات ملی است و درنتیجه ارتش و کمیته های مردمی مشروعیت لازم را برای حمله به کشتی ها و منافع ترکیه در اطراف یمن خواهند داشت .
📌 در نهایت به نظر نمی رسد اردوغان از لحاظ کمیت و کیفیت ارتش خود را در بحران یمن به صورت استراتژیک درگیر کند اما هرگونه اقدام علیه انصارالله ، از سوی محور مقاومت جدی گرفته شده و در محاسبات اضلاع این محور نسبت به ترکیه تاثیر چشمگیری خواهد گذارد .
@taghaviniaa
ایران و اسرائیل به سمت جنگ می روند ؟
قسمت اول
🔸️در چند ماه گذشته خصوصا پس از ترور "محسن فخری زاده " دانشمند اتمی ایران تنش های لفظی و غیرلفظی میان مقامات تهران و تل آویو به شدت افزایش یافته است .
🔸️واقعیت اینست که اسرائیل ، جمهوری اسلامی و سیاست هایش در منطقه غرب آسیا را تهدیدی راهبردی و موثر برای موجودیت خود قلمداد می کند و ایران نیز حاضر نیست از استراتژی خود در قبال این رژیم عقب نشینی کند .
🔸️در دوران مسئولیت ترامپ و خصوصا پس از خروج آمریکا برجام ، با توجه به انگیزه جدی رئیس جمهور وقت آمریکا و تکانه های شدیدی که به اقتصاد ایران وارد شده بود ، رژیم صهیونیستی تا حد زیادی احساس امنیت داشت تا این که حاکم جدید کاخ سفید از راه رسید و مجددا ترس از ایران بر سران و شهروندان یهودی ساکن در جغرافیای فلسطین سایه افکند.
🔸️البته تشویش آنان حکایت از سلب حمایت جو بایدن از دولت متبوعشان نداشت بلکه از تغییر اولویت ها و نگرش های رئیس جمهور دموکرات مسلک نسبت به تهدیدات و فرصت های نظام سیاسی آمریکا ناشی می شد.
🔸️نتانیاهو و راست گراها به خوبی میدانستند که دولت جدید کما فی السابق از موجودیت اسرائیل پشتیبانی خواهد کرد اما اولا این حمایت ها به سان دوره ترامپ ، بی قید و شرط و فاقد حد یقف نخواهد بود و دوما آمریکای بایدن حاضر نیست به جهت دفاع از اسرائیل وارد درگیری مستقیم نظامی با ایران شود .
🔸️در نتیجه نخست وزیر راست گرای اسرائیل تلاش کرد تا با کشورهایی در منطقه که انگیزه مقابله با ایران دارند و خود را از سوی این کشور تهدید شده می بینند اتحاد راهبردی برقرار سازد.
🔸️البته برقراری رابطه رسمی با اعراب قبل از اتمام دوره ترامپ بود و با توجه به این که احتمال تک دوره ای شدن میلیاردر نیویورکی بالا رفته بود ، رهبران اسرائیلی پیشاپیش سعی در وفق دادن خود با شرایط جدید نمودند.
🔸️ ایران نیز که به شدت در دوره ترامپ اقتصادش تحت تاثیر منفی تحریم ها قرار گرفته بود ، با روی کار آمدن بایدن از حالت تدافعی خارج گشته و خود و متحدانش در عراق و یمن راهبرد هجومی را در دستور کار قرار دادند.
🔸️از دیرباز سیاست ایران دور نگه داشتن تهدید سخت از مرزهایش ، و همزمان گسترش نفوذ و تهدید دشمنانش با حمایت از گروهها و جنبش های همفکر با خود بوده است. در همین راستا حملات جدی و موثرتری طی روزهای اخیر در عراق علیه ایالات متحده و در یمن علیه سعودی رخ داده است که اگر چه جمهوری اسلامی به طور مستقیم در آن دخیل نیست اما نمی توان از تاثیر آن نیز چشم پوشید.
🔸️اسرائیل نیز که از طی سالهای اخیر مکررا با جنبش های مورد حمایت ایران درگیر بوده است و موشک های تولید ایران در ۳ ضلع از مرزهایش مستقراند ، نیک میداند که ادامه این روند تهدیدی برای بقایش بوده و باید مسیر تحولات را تغییر دهد زیرا اولا ایران روز به روز در حال تحکیم حضور مستقیم و غیرمستقیمش در سوریه ، لبنان ، عراق و حتی یمن است و به طور جدی زرادخانه تسلیحات متحدانش را از لحاظ کمی و کیفی ارتقا می دهد و دوم این که رفتارهای دولت جدید آمریکا از ترس گریز هسته ای ایران اینگونه می نماید که در نهایت این کشور به برجام بازخواهد گشت و احتمالا آوانس های مالی موثری به تهران خواهد داد .
🔸️بهبود وضعیت معیشت ملت و اقتصاد ایران و راحت بودن خیال تهران از عدم دخالت مستقیم واشنگتن در منازعه آنان با اسرائیل ، راهبرد تهاجمی جمهوری اسلامی را تقویت می کند و به نظر می رسد در این منازعه ژئوپلیتیکی ، رژیم صهیونیستی ناچار است گزینه هایی دردناک را برای بقای خود در دستور کار قرار دهد .
🔸️زیرا با توجه به مشکل عمق استراتژیک که همواره گریبانگیر این رژیم بوده و گسترش خزنده محور مقاومت در اطراف مرزهای فلسطین اشغالی اگر این روند تداوم یابد توازن قدرت به شدت به ضرر صهیونیست ها تغییر خواهد کرد .
🔸️ خصوصا با توجه به وضعیت یمن و تسلط احتمالی انصارالله بر تنگه باب المندب و دشمنی علنی آنان با اسرائیل و ایضا تسلیحاتی که اخیرا رونمایی کرده اند ، بعید نیست در آینده نزدیک تجارت دریایی این رژیم با جنوب و شرق آسیا از مسیر دریای سرخ مورد تهدید قرار گیرد .
ادامه دارد ...
@taghaviniaa
ائتلاف ۱۴ مارس و ۸ مارس چگونه شکل گرفتند؟
🔸️امروز ۱۴ مارس است. هرساله چنین روزی یک ائتلاف معروف سیاسی را به اذهان لبنانی ها متبادر می کند.
🔸️در ۱۴ فوریه ۲۰۰۵ رفیق حریری رهبر جریان المستقبل و نخست وزیر سابق لبنان در یک انفجار شدید در بیروت کشته شد.
🔸️وی از مخالفان جدی حضور نظامی سوریه در لبنان و همپیمان فرانسه ، سعودی و آمریکا بود.
بلافاصله رسانه های غربی انگشت اتهام را به سوی دولت سوریه نشانه گرفتند و یک فضای کاملا منفی علیه بشار اسد در لبنان ایجاد شد.
🔸️بخش وسیعی از مردم لبنان تحت تاثیر این ترور و تبلیغات ناشی از آن ، کشته شدن حریری را تجاوز جدی سوریه به وطنشان می پنداشتند و فضای سیاسی اجتماعی عروس خاورمیانه به سمت التهاب و زد و خورد جدی پیش می رفت.
🔸️از یک طرف بخشی از گروههای لبنانی همچون جریان المستقبل ، حزب کتائب ، حزب القوات البنانیه و ... خواستار خروج فوری نظامیان سوری ( که حدود ۲۹ سال به جهت حفظ ثبات و امنیت لبنان در برابر اسرائیل و جنگ داخلی در آن کشور حضور داشتند ) بودند و در مقابل گروههایی همچون حزب الله و جنبش امل مدافع حضور همسایه شرقی در وطنشان.
🔸️از گذشته نگاه حافظ اسد رئیس جمهور فقید سوریه به لبنان یک نگاه قیم مئابانه بود و همواره لبنان را استانی از سوریه می دانست و این چیزی نبود که ملی گرایان لبنانی و گروههای وابسته به عربستان ، فرانسه و آمریکا بپذیرند .
🔸️اما در مقابل توجیه مدافعان حضور نظامی سوریه این بود که ارتش سوریه عاملی مهم برای توازن قوا در برابر رژیم اسرائیل به شمار می رفت و در نتیجه حضورش لازم.
🔸️در همین حین عده ای از کشورهای خارجی خواستار اجرایی شدن قطعنامه ۱۵۵۹ شورای امنیت( که خواستار خروج نیروهای اسرائیلی و بقیه دول خارجی از خاک لبنان می شد ) شدند.
🔸️استدلال حزب الله و امل این بود تا زمانی که اسرائیل از مزارع شبعا و بلندی های کفرشوبای لبنان خارج نشده و تمامیت ارضی آن را را مورد احترام قرار نداده ، دولت سوریه باید نیروهایش را در این کشور نگه دارد.
🔸️در مقابل اسرائیل این بخش را متعلق به لبنان نمی دانست و معتقد بود این مناطق بخشی از سوریه است ، نه لبنان و این کشور صلاحیت اظهار نظر در مورد آن را ندارد.
🔸️اسرائیلی ها در این خصوص می گویند : که اگر مزارع شبعا و بلندی های کفرشوبا متعلق به لبنان است چرا زمانی که این مناطق در خلال جنگ ۶ روزه ۱۹۶۷ به اشغال اسرائیل درآمد دولت لبنان اعتراضی بدان نکرد؟
🔸️به هر حال دولتهای غربی و عربی و متحدانشان در لبنان مُصر بر اجرای قطعنامه ۱۵۵۹ و خروج سوریه از آن کشور بودند.
🔸️اعتراضات و دو دستگی ها که با تحریکات داخلی و خارجی بالا گرفت ، سید حسن نصرالله در اقدامی هوشمندانه در روز ۸ مارس ۲۰۰۵ حامیان ابقای سوریه در لبنان را به میدان ریاض الصلح بیروت دعوت کرد.
🔸️در این تجمع بی سابقه صدهها هزار نفری که با سخنرانی قاطع نصرالله همراه بود ، مردم مجتمع از سوریه ، حافظ اسد و پسرش به خاطر حمایت هایشان تشکر کردند و تجمع به خوبی پایان یافت و اثر عمیقی نهاد. پس از آن طرف مقابل نیز بیکار ننشست و تجمع گسترده ای را در روز ۱۴ مارس سازمان داد.
🔸️در این تجمع احساساتی صدهها هزار نفر شرکت داشتند و خواستار خروج سوریه از لبنان شدند .
🔸️در حالی که همگان خیال می کردند سوریه زیر بار فشارها نخواهد رفت ، در اقدامی که تعجب ناظران را برانگیخت بشار اسد اعلام کرد نظامیان سوری پس از ۲۹ سال از لبنان خارج خواهند شد.
🔸️این یک دستاورد بزرگ برای راهپیمایان ۱۴ مارس بود و از آن تاریخ صحنه سیاسی لبنان به عرصه نبرد دو جریان اصلی ۱۴ و ۸ مارس بدل گشت.
🔸️خروج سوریه از لبنان اسرائیل را ( که خیال می کرد دیگر با خروج نظامیان سوری خلاء جدی قدرت در این کشور شکل گرفته و عروس خاورمیانه عملا بی دفاع است) به محاسبه غلطی وا داشت و در ژوئیه ۲۰۰۶ به لبنان حمله گسترده ای را آغاز نمود که البته با مقاومت حزب الله بزرگترین شکست تاریخش را متحمل شد.
🔸️در طی این جنگ ائتلاف ۱۴ مارس ، حزب الله را مسئول تهاجم اسرائیل دانست و از پشت خنجری محکم به مقاومت زد چون به هیچ وجه تصور شکست اسرائیل از جوانان شیعه به ذهن رهبران آن خطور نمی کرد.
🔸️به هر صورت تا مدت ها جریان ۱۴ مارس بر صحنه سیاسی لبنان فائق بود اما در سال های اخیر با هوشمندی رهبران ائتلاف ۸ مارس همچون سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله ، نبیه بری رهبر امل و رئیس پارلمان لبنان و میشل عون فرمانده اسبق ارتش و رهبر جریان آزاد ملی (که ابتدا از مخالفان سوریه بود و در سال ۲۰۰۵ به لبنان بازگشت و در تحول عمیق فکری حامی مقاومت شد) امروزه صحنه سیاسی لبنان تحت تسلط این جریان بوده و رئیس جمهور و رئیس مجلس از این جریان انتخاب شده و همچنین به طور جدی مورد حمایت ارتش این کشور قرار دارد.
@taghaviniaa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سوگندی که جبران توینی در ۱۴ مارس خورد
🔸️جبران توینی ( پسر غسان توینی ) روزنامه نگار برجسته ، مدیر روزنامه النهار و نماینده مجلس لبنان یکی از چهره های موثر و جنجالی روز ۱۴ مارس سال ۲۰۰۵ بود .
🔸️او که خواهر زاده مروان حماده چهره شاخص جریان سوسیالیست ترقی خواه نیز بود ، یکی از سخنرانان پرشور و احساسی تجمع استقلال لبنان در میدان اصلی بیروت به شمار میرفت که نظام سوریه را متهم به قتل رفیق حریری کرد و خواستار خروج نظامیان این کشور از لبنان شد .
🔸️ بعدها دادگاه بین المللی رسما اعلام کرد که سوریه در ترور آن ترور هیچ دخالتی نداشته است .
🔸️لازم به ذکر است خود جبران توینی نیز در دسامبر سال ۲۰۰۵ در انفجار خودروی بمب گذاری شده کشته شد.
🔸️ در این فیلم جبران توینی در جمع احساسی و پرشور راهپیمایان ۱۴ مارس سوگند می خورد که از لبنان بزرگ دفاع کند ؛ البته وی در هنگامه جنگ ۳۳ روزه وتجاوز اسرائیل به لبنان در قید حیات نبود اما دایی اش مروان حماده و جریان سیاسی ۱۴ مارس به طور کامل پشت حزب الله و ارتش را در دفاع از لبنان خالی کردند .
@taghaviniaa
اعضای عزیز و محترم کانال؛
از این که چند روزی به علت مشکلات شخصی نتوانستیم در خدمت شما باشیم پوزش می طلبیم . انشالله به زودی به طور منظم شما را در جریان آخرین تحلیل های سیاست خارجی منطقه قرار خواهیم داد .
تفسیرگر | علیرضا تقوی نیا
ایران و اسرائیل به سمت جنگ می روند ؟ قسمت اول 🔸️در چند ماه گذشته خصوصا پس از ترور "محسن فخری زاد
ایران و اسرائیل به سمت جنگ می روند ؟
قسمت دوم
🔸️در سالها ، ماهها و روزهای گذشته نیز دنیا شاهد جنگی سرد و تنشهایی گرم اما غیرمستقیم بین ایران و اسرائیل بود . به همان میزان که جمهوری اسلامی متحدانش را تقویت می کرد احساس خطر دولت یهود از اقدامات این کشور تقویت می شد تا جایی که علاوه بر حملات مکرر به متحدان جمهوری اسلامی در سوریه ، در سال ۹۸ در چند مورد پایگاه های موشکی حشدالشعبی نیز هدف حملات صهیونیست ها قرار گرفت.
🔸️ برای بسیاری از ناظران جای تعجب داشت که چرا عراق باید مورد حمله ارتش اسرائیل قرار گیرد اما واقعیت این بود که ایران سیاست مسلح سازی مناطق اطراف جغرافیای فلسطین را با شدت و حدت ادامه داده است.
🔸️حتی ابوفدک محمداوی که پس از ترور ابومهدی المهندس به عنوان معاون نظامی حشدالشعبی منصوب شد ، بنیانگذار یگان های موشکی این جنبش است که تسلیحات قدرتمندی را در اختیار دارد .
🔸️انصارالله یمن نیز در سال های اخیر به موشک ها و پهپادهایی مجهز گشته که قابلیت رسیدن به فلسطین اشغالی را دارند و این قابلیت ها حتی توسط منابع رسمی آنان نیز تایید شده است .
🔸️علاوه بر موارد بالا ، جنبش حماس به طور مستمر سلاح هایش را با کمک تکنولوژی ایرانی بهبود می بخشد و بر کمیت آن هم می افزاید . از سال ۲۰۰۵ که این گروه مقاومت توانست بر غزه مسلط شود، راهبرد جمهوری اسلامی بر تقویت آن برای گشودن جبهه ای قوی و با انگیزه در جنوب فلسطین بنا گشت و نبردهای ۲۰۰۹ ، ۲۰۱۲ و ۲۰۱۴ نیز نشان داد نقشه راه نیروی قدس سپاه کاملا جواب داده و رژیم اسرائیل نمی تواند تهدیدات علیه خود در جغرافیای غزه را کاملا مرتفع کند.
🔸️حماس در طی سالهای اخیر موشک های دقیقی دریافت کرده که تا فراتر از تل آویو را نیز می تواند هدف قرار دهد و در نتیجه به همراه جهاد اسلامی تهدیدی استراتژیک برای دولت اسرائیل به شمار می رود .
🔸️ سوریه نیز جبهه ای است که ایران روی آن حساب زیادی باز کرده و در حال مسلح سازی آن برای جنگ آینده است . ایران علاوه بر مستقر کردن دهها هزار نفر از شبه نظامیان مورد حمایتش در اطراف مرزهای شمال شرقی فلسطین ، پایگاه های زیرزمینی موشکی قدرتمندی نیز در این کشور ایجاد کرده و راز حملات مکرر اسرائیل به محموله های ارسالی از تهران نیز همین امر است.
🔸️ نقطه قوت فعالسازی جبهه سوریه علاوه بر کوهستانی بودن مرزهای این کشور با شمال فلسطین و در نتیجه قابلیت بالای نیروی چریکی در آن ، انگیزه دولت اسد برای بازپس گیری جولان است و حتی قطعنامه های سازمان ملل نیز آن نقطه را متعلق به سوریه می دانند و خواستار عقب نشینی دولت یهود از آن منطقه هستند .
🔸️اما اسرائیل نیز حفظ جولان را برای بقای خود بسیار ضروری می داند زیرا علاوه بر استراتژیک بودن ارتفاعات آن به لحاظ نظامی و اشراف بر مناطق پیرامونی ، ۴۰ درصد آب شرب شهروندان یهودی از دریاچه طبریه که جزو مناطق اشغالی ۱۹۶۷ است تامین می شود .
🔸️ البته تجاوزات هوایی مستمر جنگنده های اسرائیل ، تنها راهبرد تجهیز سوریه را با اختلال مواجه کرده و نتوانسته مانع از استقرار این تسلیحات قدرتمند در آن کشور شود .
🔸️بنابراین با توجه به مسائل فوق ، دولت اسرائیل سیاست های ایران را برای موجودیت خود بسیار خطرناک دانسته و درصدد مقابله با آن بر آمده ؛ زیرا دیگر چیزی برای از دست دادن ندارد و بقا و حیات بالاترین هدف راهبردی یک دولت است.
🔸️ فلذا دولت اسرائیل علاوه بر اتحاد با کشورهایی که انگیزه مقابله با تهران را دارند ، درصدد است با طور موثر با جمهوری اسلامی ایجاد درگیری کند اما منهای جنگ .
🔸️به عبارت دیگر به نظر می رسد صهیونیست ها قصد دارند به جمهوری اسلامی ضربات موثری را وارد کنند لکن اصلا تمایل به ورود به جنگ با آن را ندارند . ایجاد ناامنی دریایی و هدف قرار دادن کشتی های ایرانی نیز در همین راستا تحلیل می شود .
ادامه دارد ...
@taghaviniaa
5.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
لحظات اولیه شروع موشکباران بغداد
🔸️۱۸ سال پیش در چنین روزی حملات ائتلاف بین المللی برای تصرف عراق در سال ۲۰۰۳ آغاز شد.
🔸️صدام حسین در ماههای پایانی عمر حکومت خود نهایت همکاری را با بازرسان سازمان ملل انجام داد و حتی موشک های الصمود و الحسینش را نابود کرد تا مانع از حمله آمریکا و سرنگونی تخت ریاستش گردد .
🔸️اما اشتباه او آنجا بود که تا توانست برای جلب رضایت غرب و جامعه بین المللی دست خود را از تسلیحات مهم و اثربخش تهی ساخت تا آمریکا با خیالی آسوده و بدون دغدغه به عراق حمله کند و دولت بعثی را واژگون سازد.
🔸️ تصاویری که می بینید لحظات اولیه موشکباران بغداد به وسیله کروزهای توماهاوک را نشان میدهد که ارتش ضعیف و بی دفاع شده صدام ، قابلیت مقابله با آنها را ندارد .
@taghaviniaa
ابوفدک محمداوی مردی که از سایه بیرون آمد
🔸️ عبدالعزیز المحمداوی معروف به ابوفدک از فرماندهان جهادی و با سابقه سپاه بدر بود که در دوره صدام عملیات های فراوانی را علیه نظام بعثی انجام داد.
🔸️ از ماهیت وی هیچکس اطلاع نداشت و حتی اثری از وی در جایی یافت نمی شد و عکسی از او در دسترس نبود تا این که پس از ترور ابومهدی مهندس به دست آمریکا ، ناگهان نام وی به عنوان معاون نظامی بسیج مردمی عراق اعلام گردید .
🔸️ گفته می شود ابوفدک از فرماندهان جنبش حزب الله عراق نیز به شمار می رفته و همچنین بنیانگذار یگان های موشکی حشدالشعبی که مدت هاست در زرادخانه آن تسلیحات پیشرفته ای در حال ذخیره شدن است .
🔸️ در نبرد آینده محور مقاومت با اسرائیل نقش او بسیار برجسته خواهد بود .
@taghaviniaa
عید باستانی مبارک
با سلام و درود ؛
اعضای محترم کانال تفسیرگر
🔸️ابتدا آغاز سال نو را تبریک گفته و همراهی شما عزیزان گرانقدر را برای خود مایه فخر و مباهات می دانم .
🔸️ ۱۴۰۰ ، سالی بسیار مهم و سرنوشت ساز برای ملت های ساکن در جغرافیای غرب آسیا پیش بینی می شود و یحتمل تحولات و دگرگونی های عمیق ، اساسی و موثر را در ۳۶۵ روز آتی شاهد خواهیم بود.
🔸️بی شک " کانال تفسیرگر" در تلاش است همچون یکسال گذشته شما عزیزان را برای درک و تحلیل بهتر رویدادها یاری نماید .
علیرضا تقوی نیا