نقطه عطف حملات مقاومت عراق علیه اشغالگری
🔸️چهارشنبه شب ۲۵ فروردین ماه ۱۴۰۰ نقطه عطفی تاریخی در روند مبارزه با اشغالگری در عراق چند سال اخیر به شمار می رود زیرا مقاومت این کشور برای اولین بار با پهپاد توانست پایگ ایالات متحده را در اربیل به دقت مورد هدف قرار دهد.
🔸️از تلفات حمله فوق گزارش های مختلفی منتشر شده است لکن ارتش ایالات متحده سانسور شدیدی را در این خصوص اعمال می کند.
🔸️همزمان در حمله ای دیگر از طریق راکت به پایگاه غیرقانونی ارتش ترکیه در استان نینوا ، یک سرباز این کشور به هلاکت رسید .
🔸️در خصوص رخدادهای دیشب چند نکته به ذهن نگارنده می رسد .
1️⃣ مقاومت عراق مرتبا به دنبال به روز کردن سلاح های خود بوده و همچنین سعی دارد دقت آن را بالا ببرد.
2️⃣ ضعف سامانه دفاع هوایی در رهگیری پهپاد گروههای عراقی از پیشرفت های تکنولوژیکی محور مقاومت و ناتوانی آمریکا در مقابله با راهبرد نبرد نامتوازن این جبهه خبر می دهد زیرا تکنولوژی مدرن پدافندی فروخته شده آمریکا به عربستان نیز در برابر پهپادهای یمنی بارها ناکام مانده است.
3️⃣ در عملیات های گذشته مقاومت عراق از راکت های غیر دقیق ۱۰۷ و ۱۲۲ میلی متری استفاده می شد اما ورود هواپیمای بدون سرنشین به عرصه نبرد با ایالات متحده از عزم جدی محور مقاومت برای بیرون کردن آمریکا از عراق حکایت می کند.
4️⃣ پس از حمله دوشب پیش به مقر موساد در اربیل ، عملیات دیشب نشان از ضعف جدی امنیت کردستان عراق جهت استقرار قدرت های غربی و صهیونیستی دارد و نیروهای امنیتی اقلیم نیز نمی توانند سپر مناسبی برای نیروهای آمریکا و اسرائیل شوند.
5️⃣ نبردهای نامتقارن طالبان با آمریکا ، دولت بایدن را ناچار ساخت که رسما خروج نظامیانش را از افغانستان اعلام کند ؛ این در حالی است که ایالات متحده با هدف سرکوب قطعی این جنبش در سال ۲۰۰۱ به افغاستان لشکر کشیده بود .
🔸️ تحولات اخیر در همسایه شرقی ایران احتمالا گروههای عراقی را به این تحلیل رسانیده که بالا رفتن تلفات انسانی ، آمریکا را مجبور به خروج از عراق نیز خواهد کرد و همین عاملی شده که در هفته های اخیر حملات چریکی علیه ارتش عمو سام شدت بگیرد .
6️⃣ ترکیه نیز با مرگ یکی از سربازانش ، هشداری جدی دریافت کرد که اگر همچنان طمع ارضی نسبت به همسایه جنوبی خود داشته باشد ، باید خود را مهیای رودررویی نظامی با مقاومت نماید و در این مواجهه میزان آسیب پذیری ارتش اردوغان بالا خواهد بود.
@taghaviniaa
13.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
انصارالله برتری نظامی خود را بر سعودی تحمیل کرده است
علیرضا تقوی نیا در گفتگوی زنده با شبکه خبر :
🔸️ جنگ یمن در سال هفتم کاملا با سال اول متفاوت است
🔸️ شروط انصارالله نشان دهنده برتری یمنی ها در معادلات میدانی است
🔸️انهدام سامانه پدافندی پاتریوت آمریکا نشان دهنده برتری تکنولوژیکی یمنی ها بر ائتلاف متجاوز است
🔸️ارتش یمن به دنبال قطع شریان اقتصادی سعودی است
@taghaviniaa
سالروز سقوط فاو ...
🔸️۲۷ فروردین ۶۷ نیروهای عراقی با حدود بیش از ۱۰ لشگر به فاو حمله کردند و ظرف ۳۵ ساعت مهمترین شهر عراقی در کنترل ایران را متصرف شدند .
🔸️در خصوص این رخداد پس از ۳۲ سال ذکر چند نکته ضروری ست:
🔸️تصرف بندر فاو در نبرد با عراق یک دستاورد سیاسی بسیارمهم برای ایران بود که موازنه جنگ را کاملا تغییر داد اما با توجه موقعیت خاص منطقه، این شبه جزیره سرپل مناسبی برای حرکت به سمت شمال یعنی بصره نبود به عبارت دیگر میتوان گفت عملیات والفجر ۸ یک عملیات با اهداف سیاسی و جهت شکستن بن بست جبهه ها بر اساس استراتژی هاشمی رفسنجانی برای پایان جنگ بود چرا که فاو نه دیگر نفتی برای عراق صادر می کرد و نه عراق تکیه خاصی به آن داشت.
🔸️البته از لحاظ استراتژیکی با تصرف فاو ایران به نزدیکی کویت رسید و از آنجا با موشک های کرم ابریشم توانست کشتی های این کشور و آمریکا را هدف قرار دهد و فشار جدی ای بر کویت که متحد و حامی جدی صدام بود وارد آورد.
🔸️پس از تصرف فاو حجم کمک ها به صدام فزونی یافت تا حدی که صدام که ۲ بار نیروی هوایی اش نابود شده بود در روز آخر جنگ ۶۰۰ هواپیما داشت در حالی که به گفته سردار سرلشکر باقری فانتوم های آماده به پرواز ایران به ۱۲ فروند رسیده بود.
🔸️ پس از عملیات کربلای ۵ که ایران تا نزدیکی بصره هم پیشروی کرد حجم تلفات نیروهای دوطرف به حدی بود که ارتش عراق از هم پاشید و ناچار شد افراد ۱۵ سال به بالا را به ارتش فراخواند و توانست نیروهایش را سازمان دهد.
🔸️همچنین عراقی که جعیتش یک سوم ایران بود ۵۰ درصد تولید ناخالص داخلی اش را صرف جنگ می کرد در حالی که این عدد در ایران در بهترین حالت طبق آمارها ۲۰ درصد بود.
🔸️این غیر از کمک های دهها میلیارد دلاری عربستان و کویت و سایر کشورهای عربی به عراق بود .
🔸️ایضا عراقی ها از ۱۳ کشور نیروی پیاده داشتند و در عملیات توکلنا علی الله که فاو را بازپس گرفتند نیروهایشان ۱۰ برابر ایران بود که به شدت با تسلیحات شیمیایی پشتیبانی می شدند .
🔸️در این عملیات برای اولین بار در جنگ ۸ ساله هواپیماهای فرانسوی و آمریکایی خطوط مقدم ایران را بمباران کردند و به طور مستقیم وارد جنگ به نفع صدام شدند.
🔸️شاید این سوال برای برخی پیش بیاید که چرا مدافعان فاو تا این حد کم بودند و حداکثر ۱۵ گردان در فاو حضور داشت؟
🔸️پاسخ این است : در سال ۶۶ پس از آن که مشخص شد ایران دیگر نمی تواند در جبهه جنوب عملیات کند هاشمی رفسنجانی فرمانده جنگ دستور فعال کردن جبهه شمال را داد و به همین دلیل در اواخر اسفند ۶۶ عملیات والفجر ۱۰ در منطقه عملیاتی حلبچه و خورمال عراق انجام گردید و عمده تمرکز نیروها در شمال بود و حتی فرماندهان سپاه نیز همگی هنگام حمله عراق به فاو در کرمانشاه بودند و هیچ فرمانده شاخصی در این محور حضور نداشت.
🔸️سقوط فاو دومینوی شکست های عبرت آموز ایران در ماههای پایانی جنگ بود.
🔸️ضربه روحی این شکست تا حدی بود که عراق به فاصله کمی توانست مناطق تحت کنترل ایران را در متصرف شود و تا نزدیکی خرمشهر پیش بیاید تا جایی که ایران ناچار شد به این علت و علل دیگری همچون توان اقتصادیو نظامی کشور قطعنامه ۵۹۸ را بپذیرد.
🔸️صدام که حالا در موضع برتر بود ، حملاتش را ادامه داد که اگر فرمان بسیج عمومی امام ( ره ) نبود شاید تا اهواز هم پیش می رفتند .
🔸️البته هر شکستی عبرت آموز بوده و تجربه شکست های عملیاتی ایران در اواخر جنگ باعث شد تصمیم گیران و تصمیم سازان جمهوری اسلامی واقع گرایانه تر به قضایا بیندیشند که نتایج آن وضع کنونی منطقه و برتری مطلق محور مقاومت به رهبری ایران در جبهات گوناگون است.
🔸️ ایرانِ آنروز ( که به گفته علی شمخانی در اواخر جنگ در تامین بند پوتین نیروهایش در مانده بود ) ، امروز به گفته دشمنانش بر پایتخت های ۴ کشور عربی سیطره یافته و صدامی که پنجمین ارتش دنیا و نفت فراوان عراق تحت اختیارش بود با اشتباهاتی مرگبار نابودی خود و نظامش را رقم زد.
@taghaviniaa
هدایت شده از تفسیرگر | علیرضا تقوی نیا
از عملیات بی نقص ارتش ایران چه می دانیم ؟
🔸️۷ آذرماه هر سال روز نیروی دریایی نام دارد و تقریبا اکثر مردم می دانند علت آن عملیات بی نقص مروارید است که در تاریخ ایران زمین جاودان شد.لکن از چند و چون عملیات و پیچیدگی های آن کمتر سخن گفته شده است.
🔸️مروارید حاصل هماهنگی و کار اطلاعاتی بی نقص منطقه دوم دریایی ارتش و پایگاه ششم شکاری بود( این ۲ یگان مهم و راهبردی در بندر تاریخی بوشهر قرار دارند ).
🔸️در روز هفتم آذرماه سال ۵۹ هفت تکاور دریایی ( ۴ ستوان و ۳ گروهبان) با دو فروند هلیکوپتر به سمت اسکله البکر حرکت کردند .روی اسکله مزبور ۱۰ نیروی رزمی عراقی استقرار داشتند ولی مهارت خلبانان هلیکوپتر به حدی بود که تا لحظه رسیدن به اسکله ، دشمن بعثی متوجه حضور نیروهای ارتش ایران نمی شود.
🔸️هفت تکاور در نقطه از پیش تعیین شده ی سکو هلی برن کرده و در یک رزم هنرمندانه تمام نیروهای عراقی را به اسارت می گیرند و بلافاصله مراتب را به فرماندهی بوشهر ابلاغ می کنند و در انتظار ناوچه پیکان که از روز گذشته از این بندر به قصد منطقه عملیاتی حرکت کرده بود، می نشینند.
🔸️این ناوچه به فرماندهی ناخدا همتی طبق برنامه حدود ۴ ساعت پس از تسخیر اسکله ، در ضلع جنوبی آن پهلو می گیرد و اسرای عراقی به آن منتقل می شوند.
🔸️فرماندهی نیروی دریایی عراق که از لحظه عملیات متوجه حضور تکاوران ایرانی شده بود ، چند شناور رزمی را از بندر ام القصر واقع در منتهی الیه خورعبدالله برای بازپس گیری اسکله اعزام اعزام می کند.
🔸️ناوچه پیکان از لحظات اولیه رسیدن به البکر با چند ناوچه و دو فروند جنگنده میگ ۲۳ عراقی درگیر شده و با موشک ضدهوایی یکی از میگ ها را منهدم میسازد. ماموریت اصلی پیکان حفاظت از نیروهای مستقر بر پایانه نفتی البکر و درگیر کردن و شناسایی شناورهای رزمی عراق است.
🔸️پیکان در پناه سازه فلزی پایانه ، تا صبح در برابر حملات ۵ ناوچه و تعدادی جنگنده عراقی مقاومت می کند تا این که نیروی دریایی بعثی با تمام قوا و امکاناتش برای بازپس گیری اسکله به میدان می آید و این همان فرصتی بود که فانتوم های پایگاه ششم شکاری بوشهر انتظارش را می کشیدند.
🔸️از لحظات اولیه صبح هواپیماهای F4 پایگاه هوایی بوشهر راهی منطقه درگیری می شوند و با استفاده از اطلاعات دقیق و لحظه ای که پیکان به آنها می دهد به یگان های سطحی دشمن تاخته و عمده نیروی دریایی عراق را با استفاده از موشک های پرقدرت ماوریک منهدم می سازند.
🔸️در حالی که ساعت از ۱۲:۳۰ می گذرد پیکان که در صفحه رادارش دیگر هدفی مشاهده نمی کند از اسکله البکر جدا می گردد تا به بوشهر مراجعه نماید اما ناگهان سیبل موشک های پرتعداد ناوچه اوزای عراق ( که به اسکله الامیه واقع در ۱۲ مایلی آن نقطه چسبیده بود) می شود.
🔸️نکته مهم اینجاست که "ناخدا دوم محمد ابراهیم همتی " و برخی افسران کشتی با وجود ناامیدی از نجات ناوچه تحت امرشان، تا لحظه آخر در صحنه باقی مانده و به آب نمی پرند تا همراه با پیکان در آبهای نیگلون شاخاب پارسی جاودانه گردند.
🔸️در سطح عملیاتی، عاقبتِ مروارید ارتش ایران حیرت آور است ؛ بیش از ۱۰ ناوچه بعثی کاملا مغروق و همچنین ۳ فروند میگ ۲۳ نیز منهدم می شود و در مقابل تنها یک هواپیمای فانتوم و یک فروند شناور جنگی، تلفات نیروهای ارتش جمهوری اسلامی را تشکیل می دهند.
♦️نتایج راهبردی عملیات مروارید برای ایران :
1️⃣ قطع صادرات نفت عراق از پایانه های البکر و الامیه و در نتیجه تمام خلیج فارس
2️⃣ از کار افتادن نیروی دریایی دشمن تا پایان جنگ
3️⃣ استیلای کامل جمهوری اسلامی ایران تا انتهای جنگ بر تمام خلیج فارس و دریای عمان
4️⃣ رفع تهدید جدی از خورموسی و کشتی های غول پیکر تامین کننده مایحتاج ملت ایران تا حداقل ۳ سال بعد
5️⃣ بالا رفتن و تحکیم پرستیژ ایران در کنترل خلیج فارس و نمایش قابلیت های عملیاتی نیروی دریایی و هوایی ارتش جمهوری اسلامی
📌 در نهایت باید گفت مروارید یک عملیات پیچیده و ترکیبی شامل رزم چریکی ، نبردهای سطح به سطح ، سطح به هوا ، هوا به سطح و ترابری بود که نمونه عالی همکاری نیروی هوایی و دریایی ارتش ایران به شمار می رود و جا دارد رسانه ها به طور جدی تری بدان بپردازند.
@taghaviniaa
تفسیرگر | علیرضا تقوی نیا
از عملیات بی نقص ارتش ایران چه می دانیم ؟ 🔸️۷ آذرماه هر سال روز نیروی دریایی نام دارد و تقریبا اکثر
به مناسبت روز ارتش جمهوری اسلامی این یادداشت بازنشر داده می شود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از سردار سرتیپ حجازی چه می دانیم ؟
🔸️دیروز سردار سرتیپ پاسدار سید محمد حجازی جانشین نیروی قدس سپاه پاسداران بر اثر آنچه که سکته قلبی اعلام شد، درگذشت.
🔸️مرحوم حجازی از فرماندهان بسیار کلیدی و مهم سپاه پاسداران در خارج از مرزهای ایران بود که در در فعالیت های منطقه ای جمهوری اسلامی درسوریه ، عراق و به خصوص لبنان تاثیر چشمگیری داشت.
🔸️از جمله نکات ناگفته درباره وی تلاش های او برای تشکیل بسیج مردمی در ونزوئلا بود که باعث دوام حکومت ضدامپریالیستی سوسیالیست ها در برابر فشارهای آمریکا شده است.
🔸️این فرمانده درگذشته سپاه به طور مستقیم مسئول تسلیح حزب الله به موشک های نقطه زن بود و به این دلیل همواره از مهره های استراتژیک ایران به حساب می آمد.
📌فیلمی که می بینید تاثیر مستقیم سردار حجازی بر فعالیت های حزب الله لبنان را به نقل از رسانه های خارجی و مخالف ایران نشان می دهد.
@taghaviniaa
مذاکره بین ایران و سعودی با واسطه گری عراق انجام شده است.
امشب در تحلیلی ویژه به ابعاد آن خواهیم پرداخت.
با ما همراه باشید.
@taghaviniaa
پشت پرده مذاکره ایران و سعودی در عراق
🔸️روزنامه فایننشال تایمز انگلیس با انتشار خبری به نقل از منابع اگاه از دیدار مستقیم نمایندگان ایران و سعودی در عراق خبر داد.
🔸️برخی از مخاطبان محترم در خصوص صحت و سقم این خبر سوالاتی را مطرح کردند که نگارنده در چند بند درصدد پاسخگویی بدان برآمده است.
1️⃣ این مذاکره با درخواست سعودی و واسطه گری عراق بین مقامات امنیتی طرفین صورت گرفته است ؛ لکن دولت عربستان از ترس افشای ماجرا و ریخته شدن آبرویش ، پیشدستانه مبادرت به افشای خبر نمود و بلافاصله هم خودش آن را تکذیب کرد .
2️⃣ موضوعات مذاکره پرونده های یمن و لبنان بوده است. سعودی به ایران پیشنهاداتی در خصوص عدم حمایت از دولت نجات ملی در قبال حل مشکل تشکیل دولت و اقتصاد لبنان را مطرح کرد که با واکنش قاطع طرف ایرانی روبرو شد.
🔸️ نماینده ایران تصریح کرد که جمهوری اسلامی در امور داخلی یمن دخالت نخواهد کرد و تنها راه توقف حملات انصارالله به عمق خاک سعودی ، پایان اشغالگری ، توقف حملات هوایی و اتمام محاصره یمن است.
3️⃣ این مذاکره بدون اذن و اطلاع آمریکا برگزار شده زیرا سعودی اطمینان یافته که دولت بایدن قصد بازگشت به برجام را دارد و این یعنی تضمین امنیتی ایالات متحده به ایران پذیرش هژمونی این کشور در منطقه غرب آسیا .
فلذا عربستان نیز باید خود را برای پذیرش شرایط جدید آماده کند.
4️⃣ آمریکا به دلیل تنگناها و چالش های جدی راهبردی که با چین و روسیه دارد و ایضا مشکلات اقتصادی ناشی از برجام، تمایلش بر حل چالش های دیگر است و مقابله با رقیب فرعی چون ایران را برخلاف دوره ترامپ به رقبای اصلی ترجیح نخواهد داد.
🔸️بنابراین پادشاهی سعودی با درک این مطلب قصد دارد از قافله عقب نمانده و تغییر نسبی سیاست هایش در منطقه را عملی نماید خصوصا باتوجه به گیر کردن در جنگ یمن.
5️⃣ در مذاکره اخیر تنها طرح باحث و مسائل صورت گرفته و با توجه به درز خبر مذاکره به رسانه ها بعید است دور دوم گفتگوها را شاهد باشیم مگر آن که کشوری دیگر واسطه شود .
البته ایران نشان داده در بحران های منطقه ای صبر زیادی دارد و رفتارش از پیچیدگی های خاصی برخوردار است.
@taghaviniaa
4_6050812448443730209.mp3
6.28M
راه حل ریشه ای بحران لبنان تغییر ساختار سیاسی است
علیرضا تقوی نیا در گفتگوی زنده با رادیو گفتگو :
🔸️ سعد حریری برخلاف قانون قصد دارد وزرایش را بر خلاف نظر اکثریت پارلمان تعیین کند
🔸️ دوروتی شیا سفیر آمریکا در لبنان تصریح کرد هدف از فشارها دست برداشتن لبنان از مقاومت است
🔸️ ساختار سیاسی لبنان باید به سمت ریاستی و هر نفر یک رای برود
🔸️طایفه گرایی یکی از مشکلات جدی لبنان است
@taghaviniaa
4_5764833872105703778.mp3
1.85M
آیا نتانیاهو در نوار غزه دست به ماجراجویی خواهد زد ؟
علیرضا تقوی نیا در گفتگو با رادیو جوان به این سوال پاسخ می دهد ...
@taghaviniaa
تفسیرگر | علیرضا تقوی نیا
فوری در اسرائیل خبرهایی هست ... @taghaviniaa
🔴تکمیلی // سیستم پدافند هوایی پاتریوت در صحرای نقب در شهر دیمونا از مراکز مهم هسته ای رژیم صهیونیستی فعال شده است.
🔸️نکته مهم اینجاست که اگر حمله فلسطینی ها با راکت های ساده و تاکتیکی صورت می گرفت، سیستم پدافندی گنبد آهنین جهت مقابله استفاده می شد.
🔸️پس به نظر می رسد در این حمله از پهپاد یا موشک بالستیک سنگین استفاده شده است.
@taghaviniaa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلم حمله موفق موشکی به جنوب فلسطین اشغالی
🔸️این فیلم به وضوح نشان می دهد موشک شلیک شده دارای سر جنگی قوی و شدیدالانفجار بوده و به هدف اصابت کرده است .
🔸️نکته مهم اینجاست که حجم موشک های شلیک شده بالا نبوده اما بازهم سامانه های پدافندی اسرائیلی نتوانسته اند مانع از اصابت این موشک ها شوند .
@taghaviniaa
تفسیرگر | علیرضا تقوی نیا
فیلم حمله موفق موشکی به جنوب فلسطین اشغالی 🔸️این فیلم به وضوح نشان می دهد موشک شلیک شده دارای سر جن
ظاهرا این فیلم قدیمی است و ربطی به حمله امشب ندارد
بررسی ابعاد مهم حمله موشکی به دیمونا
🔸️بامداد دیشب ( ۲ اردیبهشت ) مردم مناطقی از فلسطین اشغالی علاوه صدای انفجارهایی را در اطراف خود حس کردند .
🔸️قبل از آن نیز علاوه بر به صدا درآمدن آژیر خطر حمله هوایی ، چند فروند موشک پدافندی پاتریوت نیز در اطراف مرکز مهم اتمی دیمونا در صحرای نقب جهت مقابله با تهدیداتی شلیک شدند .
🔸️به طور مشخص مردم مناطق دیمونا و بئرالسبع در جنوب و همچنین برخی مناطق کرانه غربی رود اردن، علی الخصوص بیت المقدس و الخلیل (در مرکز فلسطین ) نیز شنیده شدن صدای انفجارهای شدیدی را گزارش کرده بودند .
🔸️بلافاصله ارتش اسرائیل با استفاده از هواپیماهایش به عکس العمل پرداخت و نقاطی در جنوب دمشق را بمباران کرد.
🔸️نکته مهم این بود که ارتش رژیم صهیونیستی در بیانیه رسمی اعلام داشت : شلیک موشک پاتریوت در اطراف دیمونا برای مقابله با موشک ضدهوایی سوری بوده که در آن نقطه فرود آمده است !!!.
🔸️ ادعای فوق بسیار مضحک به نظر می رسد زیرا اولا ابتدا حمله ای از سوی اسراییل به دمشق انجام نشده بود که سوریه مبادرت به شلیک سامانه پدافندی کند و دوما چگونه است که موشک ضد هوایی سوری می تواند ۲۰۰ کیلومتر تا دیمونا را طی کند و از سد سامانه های پاتریوت بگذرد و به نزدیکی یک مرکز انرژق هسته ای رژیم صهیونیستی اصابت کند ؟
🔸️نکته دیگر این که فاصله دیمونا تا بیت المقدس حدود ۸۰ کیلومتر بوده و بعید می نماید صدای انفجاری که مردم این شهر و سایر شهرهای کرانه باختری رود اردن شنیده اند ناشی از فرود موشک در دیمونا باشد و احتمالا بیش از یک موشک به سمت اسرائیل شلیک شده است .
🔸️در خصوص اتفاق مهم فوق چند نکته به ذهن نگارنده می رسد
1️⃣ دوران صبر استراتژیک ایران به سر آمده و هر گونه خرابکاری امنیتی در سطحی بالاتر و با واکنش نظامی پاسخ داده می شود.
2️⃣ سیستم دفاع هوایی اسرائیل که نتوانست یک فروند موشک ( احتمالا از نوع فاتح ۱۱۰ ) را رهگیری و سرنگون نماید، چگونه خواهد توانست در یک جنگ تمام عیار ور برابر سیل انبوه راکت ها ، پهپاد ها و موشک های دقیق ایستادگی کند ؟
3️⃣ با توجه به پیشرفت های مذاکرات ایران و آمریکا و نیاز دولت بایدن به کاهش فوری تنش با تهران ، جمهوری اسلامی با اعتماد به نفس بسیار بیشتری در برابر اسرائیل قد علم کرده و یحتمل در سال ۱۴۰۰ ، دنیا شاهد شگفتی های بی سابقه ای در تحولات میان محور مقاومت و رژیم صهیونیستی خواهد بود .
4️⃣ جمهوری اسلامی ، سرپل های مناسبی چسبیده به سرزمین های اشغالی دارد و درصورت لزوم به راحتی می تواند با سلاح های برد کوتاه تمام نقاط راهبردی رژیم صهیونیستی را زیر آتش بگیرد و پدافند هوایی دولت یهود نیز نخواهد توانست برای ساکنان آن تولید امنیت کند .
5️⃣ پس از هدف قرار گرفتن چند کشتی تجاری اسرائیلی و انفجار در مهم ترین کارخانه موشکی این رژیم ، رخداد حمله به دیمونا سومین تحول مهم در رویارویی محور مقاومت و دولت یهود است و احتمال گسترده شدن ابعاد این مواجهه در ماههای آتی کاملا وجود دارد .
@taghaviniaa
به چالش کشیدن آمریکا چقدر هزینه دارد ؟
🔸️مقاومت عراق اوایل بامداد جمعه ۳ اردیبهشت با راکت مقر پایگاه نظامی ویکتوریای آمریکا در بغداد را هدف گرفت.
🔸️این حمله ساعاتی پس از اعلام نظر فرمانده سنتکام در خصوص تصمیم آنها برای ابقای نظامیان آمریکایی در عراق برخلاف مصوبه پارلمان این کشور انجام گرفت.
🔸️ ظاهرا راکت ها به نزدیکی خوابگاه نظامیان آمریکایی اصابت کرده و تلفاتی نیز در پی داشته است.
🔸️ نکته جالب اینجاست که به چالش کشیدن ابرقدرت نظامی دنیا با چند صد دلار به ممکن شده زیرا تجهیزاتی که در تصویر می بینید ارزششان از لحاظ مادی بسیار پایین است.
🔸️ایالات متحده برای مقابله با همین تجهیزات اندک، هزینه های گزافی را متحمل شده اما تا این لحظه در مواجهه با این شیوه نامتقارن ناکام مانده که نشان دهنده موفقیت این استراتژی برای رسیدن به اهداف گروههای مبارز است.
@taghaviniaa
🔴فوری
برخی منابع مطلع می گویند رزمندگان انصارالله به دروازه های مارب رسیده اند و احتمالا طی روزهای آتی وارد این شهر خواهند شد .
نبرد به شدت ادامه دارد ...
@taghaviniaa
موشک شلیک شده از نوع فاتح ۱۱۰ بود
یک منبع آگاه به مسائل منطقه ای ایران در گفتگو با ادمین کانال تفسیرگر تصریح کرد : " ادعای صهیونیست ها در اصابت اتفاقی موشک پدافندی S200 به اطراف دیمونا، دروغ محض و جهت سرپوش گذاشتن بر ناتوانی سیستم دفاع موشکی این رژیم بوده است".
وی ادامه داد : موشک شلیک شده از نوع فاتح ۱۱۰ بوده که صرفا جهت هشدار نسبت به اقدامات اسرائیل در قبال تاسیسات اتمی ایران از خاک سوریه پرتاب گشت.
این منبع آگاه در نهایت خاطرنشان کرد : سیستم اطلاع رسانی سوریه نیز پس از مدتی برای فرونشاندن و کاهش سطح تنش، اعلان ارتش صهیونیستی مبنی بر پدافندی بودن موشک شلیک گشته را پذیرفت و آن را تایید کرد تا غائله پایان یابد.
@taghaviniaa
موازنه جدید در مواجهه سوریه و اسرائیل
🔸️سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران اخیرا در سخنانی مهم اعلام داشت : صهیونیستها فکر میکنند میتوانند به طور دائم خاک سوریه را هدف قرار دهند قطعا اقدامات انجام شده طی چند روز اخیر و اقدامات آینده که منافع آنها را به خطر میاندازد و آنها را سر عقل خواهد آورد.
🔸️قبل از سخنان سردار باقری نیز برخی آژانس های خبری از پیغام دمشق به تل آویو از طریق مسکو خبر داده بودند .
🔸️بر طبق اخبار منتشره ، دولت سوریه اعلام داشته که قصد دارد از این به بعد پاسخ تجاوزات صهیونیست ها را بدهد و به ایران برای عکس العمل متقابل چراغ سبز نشان داده است.
🔸️در این خصوص چند نکته باید ذکر گردد .
1️⃣ شرایط منطقه ای کاملا به سود ایران تغییر یافته و دست برتر جمهوری اسلامی در معادلات سیاسی غرب آسیا مشهود بوده و یکی از دلایل تصمیم محور مقاومت برای ایجاد موازنه جدید بین سوریه و اسرائیل، یحتمل متغیر فوق است.
2️⃣ از شواهد و قرائن اینگونه بر می آید که اراده سیاسی ایران و آمریکا بر حل مشکلات فیمابین و بازگشت دوطرف به برجام خواهد بود و همین گزاره نشان دهنده تثبیت موقعیت جمهوری اسلامی و پذیرش نسبی هژمونی آن در مناطق پیرامونی اش توسط قدرت های غربی ( برخلاف تبلیغاتشان ) است.
3️⃣ قرارداد راهبردی با چین اعتماد به نفس ایران را تا حد زیادی بالا برده است و نوید آینده ای پرفروغ تر را برای جمهوری اسلامی میدهد. بی شک تاثیر این قرار داد بر رفتارهای تهران و بالا رفتن پرستیژ آن در معالات در غرب آسیا چشمگیر خواهد بود .
4️⃣ مدت هاست ایران پایگاه های موشک های زمین به زمین و سایت های پدافند هوایی اش را در سوریه توسعه می دهد و اسرائیل نیز طی سالهای اخیر با حملاتش مترصد جلوگیری از تکمیل این پروژه ها بود .
🔸️لکن به نظر میرسد موعد بهره برداری از این تجهیزات مستقر شده فرا رسیده و در ماههای آتی تغییر موازنه میان سوریه و رژیم صهیونیستی ملموس خواهد شد .
5️⃣ برخی حلقه های مقاومت پیرامون مرزهای فلسطین اشغالی ، از جمله حماس و حزب الله توانسته اند با افزایش قابلیت های موشکی خود طی سالهای اخیر به نوعی توازن قدرت با رژیم صهیونیستی دست یابند ؛ لکن بحران سوریه معادلات را در ضلع شمال شرقی فلسطین برهم زد و دمشق از بازیگری فعال در برابر اسرائیل به تماشاگری منفعل مبدل گشت.
🔸️به نظر می رسد با حل تقریبی بحران جنگ داخلی ، دولت اسد درصدد بازگشت به بازدارندگی سابق در برابر ارتش صهیونیستی با کمک ایران باشد و اصابت موشک سرگردان به اطراف دیمونا نیز احتمالا طلیعه این تحول است.
🔸️در نهایت باید گفت با توجه به مشکلات اسرائیل در مرزهای شمالی و جنوبی اش ، اگر جبهه جولان نیز فعال شود و توازن هوایی و موشکی نیز میان سوریه و دلت یهود برقرار گردد ، عملا اسرائیل در تنگنای جدی راهبردی قرار گرفته و احتمال وقوع نبردهای سخت و جدی میان آن و محور مقاومت کاملا مورد انتظار است.
@taghaviniaa
دیپلماسی فدای میدان یا میدان فدای دیپلماسی ؟
🔸️اخیر انتشار فایل صوتی از وزیر امور خارجه جنجالی جدی در سطح داخل و خارج از کشور ایجاد کرده است.
🔸️اگر چه نگارنده با توجه به شائبه سیاسی بودن موضوع و اهداف انتخاباتی از انتشار آن در جهت دوقطبی سازی کشور تمایل نداشت به مسئله ورود کند اما با توجه به درخواست مکرر جهت تحلیل و بررسی آن درصدد است در سلسله یادداشت هایی به بررسی برخی از محورهای سخنان دکتر ظریف بپردازد .
🔸️از جمله جملات بحث برانگیز وزیر امور خارجه در مصاحبه خود با مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری ، "فدا شدن دیپلماسی برای میدان بود" .
🔸️ابتدا لازم است بیان گردد که دیپلماسی در بیان ساده به علم و فن اداره روابط یک کشور با سایر کشورها ، سازمان ها و به طور کلی کنش گران رسمی و غیر رسمی عرصه بین الملل گفته می شود.
🔸️به عبارت دیگر وظیفه دیپلمات اجرا و تحقق اصول و راهبردهای یک کشور در صحنه روابط بین الملل است.
🔸️بنابراین دیپلماسی به خودی خود هدف نبوده بلکه ابزار و روشی در رسیدن به اهداف و به دست آوردن منافع ملی است .
🔸️ اگر مقصودمان از لفظ "میدان" هم استفاده از قوه قهریه جهت بالا بردن ضریب امنیت ملی ، تضمین بقای کشور و افزایش عمق استراتژیک باشد ، بدون تردید ابزاری موثر جهت متحقق ساختن منافع ملی و دستیابی به اهداف و نقشه راه از پیش تعیین شده در مراکز تصمیم ساز است .
🔸️پس "دیپلماسی و میدان" دو بال کمال یابی و پیشرفت یک نظام سیاسی اند و اصولا بیان قربانی شدن هر کدام برای دیگری نوعی مغالطه کردن است .
🔸️برای مثال قطعنامه ۵۹۸ که وزیر فعلی امورخارجه نیز پس اتمام جنگ از دست اندرکاران اجرای آن به شمار می رود و تا حدود زیادی به حقوق ایران و معرفی متجاوز پرداخته بود ، زمانی تصویب شد که نیروهای میدانی در اواخر سال ۶۴ بندر استراتژیک فاو را تصرف ساختند و یکسال بعد با گذشتن از نهر جاسم در عملیات کربلای ۵ توانستند به دروازه های بصره دومین شهر مهم عراق برسند .
🔸️در صورتی که طی ۷ سال جنگ هیچ قطعنامه موثری و عادلانه ای برای حمایت از حقوق طرف ایرانی تصویب نشد زیرا شرایط میدانی به سود جمهوری اسلامی چرخش پیدا نکرده بود .
🔸️یا در اوایل بحران سوریه و هنگامی که دمشق در محاصره کامل معارضان قرار داشت، گروهی از کشورها با نام دوستان سوریه در نشست ژنو ۱ متشکل از دهها کشور برای جایگزینی نظام بشار اسد تصمیم گیری کردند و حتی نماینده جمهوری اسلامی را برای کنفرانس مزبور دعوت نکردند، لکن با تغییر شرایط میدانی که با کمک فرماندهان نظامی به وقوع پیوست و دست برتر محور نزدیک به ایران در تحولات منطقه به وضوح عیان گشت ، بسیاری از دولتها از روی تنگنا و عجز به لزوم حل معضلات و چالش های منطقه ای با کمک و پشتیبانی جمهوری اسلامی معترف گشتند .
🔸️یا همین تغییر موضع آشکار ولیعهد سعودی که دیشب رسما اظهار داشت : ایران کشوری همسایه است و امیدوارم روابط خوبی با آن داشته باشیم از کجا نشات گرفته است؟
🔸️کدام عوامل بن سلمان که روزگاری میخواست جنگ را به داخل ایران بکشاند را به پذیرش واقعیت ها و دراز کردن دست دوستی به سمت تهران سوق داده است ؟
🔸️ آیا غیر از تحولات اخیر میدانی در جنگ بین سعودی و یمن است که ولیعهد جوان و پرادعا را رام کرده که سعی در دست یازیدن به دامان ایران برای حل بحران و بیرون آمدن از باتلاق یمن نموده است ؟
📌درنهایت نگارنده عمیقا باور دارد نه دیپلماسی باید فدای میدان شود و نه میدان فدای دیپلماسی؛ بلکه کشوری موفق است که بتواند دستاوردهای میدانی اش را آنچنان بالا ببرد تا دیپلمات هایش آن سرمایه را در کارزارهای بین المللی نقد کنند .
🔸️البته از این نکته نیز نباید غفلت کرد که مسائل امنیت ملی و بقای یک نظام سیاسی قابل معامله و مذاکره و ایضا نقد شدن نیست زیرا بدیلی برای آنها وجود ندارد .
@taghaviniaa
آخرین وضعیت جبهه مارب و طلعه الحمرا
🔸️این تصویر را رسانه های وابسته به دولت نجات ملی یمن از ارتفاعات طلعه الحمرا منتشر کرده اند که نزدیک بودن آنان شهر مارب را به وضوح نمایان می کند.
🔸️این کوه از نقاط بسیار سخت و صعب العبور و همچنین سوق الجیشی غرب مارب بود که مهمترین ارتفاع و سنگر نیروهای وابسته به منصور هادی به شمار می رفت .
🔸️با تسلط ارتش یمن بر این کوه مهم ، زمینه کاملا برای ورود آنان به شهر تسهیل گشته و قدرت دید جهت آتش خمپاره برای هدف قرار دادن نقاط آلوده نیز برای نظامیان وابسته به انصارالله فراهم شده است.
🔸️ دیروز نیروهای وابسته به سعودی پاتک بسیار سنگینی را برای بازپس گیری طلعه الحمرا انجام دادند که با بمباران شدید هواپیماهای سعودی نیز همراه گشت .
🔸️اما در نهایت این ضدحمله شکست خورد و تسلط ارتش یمن بر این نقطه سوق الجیشی تثبیت گشت .
@taghaviniaa
از جزایر اشغالی "آریانا" و "زرکوه" چه می دانیم ؟
🔸️در دوران پادشاهی قاجار که قوای دریایی ایران در خلیج فارس تحلیل رفت ، شیخ نشین های حاشیه جنوبی این شاخاب که آن زمان در واقع کپرنشین بودند ، به خود جرات دادند تا از ضعف حاکمیتی حکومت وقت استفاده برده و از برخی جزایر غیر مسکونی ایرانی برای امور پهلوگیری قایق های صیادی و... استفاده نمایند.
🔸️در همین راستا جزایر کاملا ایرانی آریانا و زرکوه در جنوب جزیره کیش توسط شیخ نشین های امارات بالاخص شارجه مورد استفاده قرار می گرفت.
🔸️با ورود نیروی دریایی انگلستان به خلیج فارس و انعقاد پیمان های متعدد با برخی شیخ نشین های این دریا و تحت الحمایه قرار گرفتن آنان از سوی امپراطوری بریتانیا ، این جزایر به همراه جزایر ۳ گانه در اواخر قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰ به تدریج توسط انگلستان اشغال شدند.
🔸️با خروج انگلستان از خلیج فارس و متعاقب آن اعمال حاکمیت ایران بر جزایر ۳ گانه در سال ۱۳۵۰ ، به علت غیر مسکونی بودن ، جزایر ایرانی آریانا و زرکوه مورد توجه حکومت وقت قرار نگرفت و همین امر امارات را برای بهره برداری از آنها گستاخ تر نمود.
🔸️برای آن که اهمیت این جزایر بیشتر متوجه شویم ذکر چند نکته کفایت می کند:
1️⃣جزیره آریانا با ۱۲ کیلومتر مربع مساحت، سواحلی بسیار زیبا با شن های سفید رنگ دارد و به علت طبیعت خاص و گونه های جانوری کمیاب از سال ۲۰۱۲ در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت.
2️⃣ از لحاظ جغرافیایی این جزیره در جنوب خلیج فارس بوده و حدود ۸۰ کیلومتر تا جزیره سیری و همین مقدار تا ابوظبی فاصله دارد و امارات نام جعلی صیر ابونُعَیر برآن نهاده است.
3️⃣ جزیره زرکوه ۸ کیلومتر مربع مساحت داشته، دارای منابع بسیار غنی نفت بوده و در آبهای اطراف آن روزانه ۵۵۰ هزار بشکه نفت استخراج می شود و تاسیسات بزرگ نفتی شیخ نشین ابوظبی در این نقطه اشغالی استقرار یافته است .
4️⃣ از لحاظ جغرافیایی این جزیره در آبهای مابین دوحه و ابوظبی قرار دارد و فاصله آن تا ابوظبی ۱۴۰ و تا دوحه ۱۶۰ کیلومتر است، لکن با خاک امارات ۸۰ کیلومتر فاصله دارد.
♦️لازم به ذکر است این ۲ جزیره در تمام نقشه ها و اسناد تاریخی جزو سرزمین ایران بوده اند و طرف اماراتی فاقد هرگونه سند حقوقی برای اثبات حق حاکمیت خود بر این جزایر است.
📌در سالهای گذشته وزارت امور خارجه ایران در خصوص اشغال این ۲ جزایر توسط امارات ، شکایت خود را در مجامع بین المللی مطرح کرده اما تاکنون اقدامی از جانب این نهادها جهت احقاق حق ایران صورت نگرفته و به نظر می رسد با توجه به مواضع تخاصم آمیز اخیر امارات و همپیمانی آن با رژیم اسرائیل ، دیگر رعایت اصل حسن همجواری در قبال این شیخ نشین کوچک لازم نبوده و باید از انجام هرگونه مدارایی در قبال خاک اشغالی کشورمان صرفنظر گردد.
@taghaviniaa
تفسیرگر | علیرضا تقوی نیا
از جزایر اشغالی "آریانا" و "زرکوه" چه می دانیم ؟ 🔸️در دوران پادشاهی قاجار که قوای دریایی ایران در
به مناسبت روز ملی خلیج فارس این یادداشت بازنشر می گردد .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فوری
پالایشگاه حیفا آتش گرفت ...
همانگونه که نگارنده قبلا هم اشاره کرده بود دوران سکوت و صبر استراتژیک محور مقاومت پایان یافته است .
@taghaviniaa
افطار کردن دست جمعی در حیاط مسجد الاقصی
🔸️یکی از سنت های قدیمی فلسطینیان ساکن شهر بیت المقدس از گذشته افطار دستجمعی در صحن مسجد الاقصی است .
🔸️تصویری که می بینید ، اجرای این سنت در روزهای گذشته در صحن مسجد الاقصی و کنار مسجد قبه الصخره است .
@taghaviniaa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فوری
آتش سوزی شدید در فرودگاه تل آویو
تصاویری از آتش سوزی شدید در فردودگاه بنگورین تل آویو منتشر شده که علت آن هنوز مشخص نیست .
@taghaviniaa
تفسیرگر | علیرضا تقوی نیا
دیپلماسی فدای میدان یا میدان فدای دیپلماسی ؟ 🔸️اخیر انتشار فایل صوتی از وزیر امور خارجه جنجالی جدی
بعد از بیانات رهبر عالی جمهوری اسلامی در خصوص جایگاه وزارت خارجه و نقش آن در سیاست خارجی کشور ، توصیه می شود بار دیگر این یادداشت مورد مطالعه مخاطبان محترم قرار گیرد .
@taghaviniaa
🔴فوری
در شهر صفد در شمال سرزمین های اشغالی فلسطین خبرهایی هست ...
@taghaviniaa