خیانت دیشب روس ها ... در ادلب چخبر است؟
🔸️اردوغان بیش از ۸ سال روی گروههای تروریستی سرمایه گذاری کرد و آوارگان را در خاکش جای داد تا بلکه بتواند اندک سهمی از بحران سوریه بردارد اما با حمله سوریه و متحدانش به آخرین دژ تروریست های مورد حمایت اردوغان و فروپاشی سازمان رزم آنها در مدتی اندک خلیفه خودخوانده نوعثمانی برای نگه داشتن دستاوردهای حداقلی خود مجبور شد مستقیما به نبرد مستقیم با سوریه و متحدانش وارد شود.
🔸️اردوغان پس از دست ردی که اروپا و آمریکا بر سینه اش زدند راه آوارگان به اروپا را باز کرد تا منفعل جلوه نکند.
🔸️از طرفی دیگر حمله آنها به سراقب تاکنون ناموفق بوده و همچنان سراقب در کنترل ارتش سوریه است.
🔸️اما دیشب پهپادهای ترکیه مقرهای ارتش سوریه و متحدانش را هدف قرار دادند و تعدادی نیروهای حزب الله ، ایران و سوریه به شهادت رسیدند .
🔸️این در حالی ست که پدافندهای روسی قرار بود مدیریت هوایی نبرد را عهده دار شوند و از نیروهای زمینی درگیر پشتیبانی نمایند .
🔸️به نظر میرسد اردوغان که با حمله دوشب پیش و کشته شدن سربازانش آبروی خود را در معرض ریختن می بیند سعی کرد با حملات هوایی جبران مافات کند که امری طبیعی ست اما سوال اصلی اینجاست چرا پدافند روسها دیشب خاموش بود و واکنشی نشان نداد؟
🔸️به نظر می رسد روسها که همیشه اهل معامله اند نیروهای حزب الله و فاطمیون و ... را قربانی معامله خود و ترکیه کردند تا بلکه آقای دیکتاتور شکست خورده آبرویش را قدری برگرداند.
🔸️قطعا خیانت دیشب روسها از یاد ایران و متحدانش نخواهد رفت و باید دولت سوریه راسا اقدام به استقرار پدافند هوایی جهت حمایت از نیروهای زمینی درگیر در استان ادلب نماید.
🔸️حسن روحانی نیز امروز طی تماس تلفنی با اردوغان موضع نظام جمهوری اسلامی را قاطعانه یادآور شد و هشدار جدی به طرف ترکی داد.
🔸️بر طبق اطلاعاتی که از ادلب مخابره می شود عزم سوریه و ایران جهت حل مسئله ادلب و تخلیه آن از عناصر تروریستی بسیار جدی ست و دست و پازدن های رئیس جمهور ترکیه ، خللی در عزم محور مقاومت ایجاد نخواهد کرد و همین بزرگترین چالش برای اسرائیل خواهد بود چرا که پایان بحران ادلب شروع بحران جولان برای اسرائیل است و از آن گریزی نخواهد بود.
@taghaviniaa
تفسیرگر | علیرضا تقوی نیا
خیانت دیشب روس ها ... در ادلب چخبر است؟ 🔸️اردوغان بیش از ۸ سال روی گروههای تروریستی سرمایه گذاری ک
یادداشت یکسال پیش در خصوص رخدادهای شهر بسیار مهم سراقب در استان ادلب
هلاکت بلندپایه ترین نظامی صهیونیست در لبنان
🔸️۲۲ سال پیش در چنین روزی ، "ژنرال ایزر گیرشتاین" فرمانده جبهه شمالی ارتش اسرائیل در کمین مقاومت لبنان گرفتار شده و به هلاکت رسید.
🔸️وی از فرماندهان توانمند نیروی زمینی اسرائیل بود که بسیار هوشمندانه و دقیق عمل کرده و تاکتیک های تردد خود را مکررا تغییر می داد .
🔸️در روز ۲۸ فوریه ۱۹۹۹ یگان کمین حزب الله ، بمبی را در مسیر روستای حاصبیا به کوکبا کار گذاشته و با رسیدن اولین خودروی کاروان این ژنرال اسرائیلی ، آن را منفجر نکرد.
🔸️زیرا تاکتیک وی این بود که اتومبیل اش را در میان کاروانی متشکل از چند خودروی ضدگلوله روانه کرده و به صورت مداوم مکان خود را تغییر می داد.
🔸️۲ نکته مهم عملیات کشتن گیرشتاین این بود که اولا عملیات مزبور در خاک لبنان انجام گرفت که طبق معاهدات بین المللی اشغالی محسوب می شد و در نتیجه مشروعیت حقوقی داشت و دوم این که حزب الله توانست اتومبیل حامل این فرمانده ارشد را دقیقا شناسایی و هنگام رسیدن آن ، بمب را منفجر کند.
🔸️این شکست به شدت برای صهیونیست ها گران آمد و یکی از عوامل عقب نشینی آنان از جنوب لبنان نیز همین واقعه بود.
@taghaviniaa
ریل گذاری جدید و صحیح ایران در سیاست خارجی
🔸️بر طبق اعلان رسانه های خارجی معتبر ، ایران رسما درخواست حضور غیررسمی آمریکا در جلسه ۴+۱ در خصوص برجام را رد کرد . این پاسخ در واکنش به درخواست اروپا از آمریکا و موافقت ایالات متحده برای شرکت بدون لغو تحریم ها در این نشست است .
🔸️ شواهد و قرائن نشان می دهد دولت بایدن از بدو روی کار آمدن ، به دنبال حفظ سرمایه به جای مانده از دولت ترامپ و بهره برداری حداکثری از تحریم های اقتصادی علیه جمهوری اسلامی و اثر منفی آن بر اقتصاد ایران است.
🔸️به عبارت بهتر دولت دموکرات در تلاش است تا ساختار تحریم ها را برای فشار بر سایر مولفه های قدرت جمهوری اسلامی از جمله فناوری موشکی و منطقه ای حفظ کرده و همزمان مساعدت های قطره چکانی نسبت به اقتصاد ایران داشته باشد تا بتواند پیشروی های دیپلماتیک اش را استمرار بخشد .
🔸️ اما غافل از این که ایران نیز خود را پیروز منازعه با ترامپ و سیاست فشار حداکثری او می داند و دیگر حاضر نیست در قبال اخذ ثمنی بخس ، اهرم های فشار خود را در زمینه هسته ای تقدیم طرف مقابل کند.
🔸️تهران نیک می داند که خود را با وضع کنونی وفق داده و اثر تحریم های اقتصادی آمریکا براقتصادش روز به روز کاهش می یابد و به همان نسبت و البته با شتاب بسیار زیاد برنامه هسته ای خود را توسعه خواهد داد.
🔸️ادامه این وضعیت برای غرب قابل پذیرش نیست و باید راه چاره بیاندیشد ؛ زیرا اولا آمریکا به دنبال حل مسئله با ایران و شیفت کردن به سمت چین است و نمی تواند همزمان در چند جبهه درگیر شود . دوم این که گزینه نظامی نیز به طور کامل کنار رفته است و حتی آمریکایی ها جرات ندارند از روی میز بودن همه گزینه ها صحبت کنند و مکررا بر حل مسئله از طریق دیپلماتیک اصرار دارند. و دلیل سوم اینست که غرب نمی تواند به هیچ عنوان هسته ای شدن ایران را بپذیرد .
🔸️پس باید یا از طریق وعده های زیبا و عمل نسیه به آن ، فعالیت های هسته ای ایران را فریز نماید یا این که واقعا حاضر باشد تحریم ها را عینا و بالمره لغو کند .
🔸️روش اول دردوره اوباما به کار گرفته شد و در حال حاضر نیز دنبال می شود اما به نظر می رسد اجماعی درجریانات سیاسی درون نظام جمهوری اسلامی وجود دارد که دیگر جز در صورت لغو عملی تحریم ها ، ایران به برجام بازنخواهد گشت ؛ پس مسیر اول دیگر قابل ادامه نیست.
🔸️اما روش دوم لغو عملی تحریم هاست که بی شک دست ایران را در ایجاد رفاه برای مردمش باز می کند، راهبرد مقاومت فعال را موفق نشان می دهد و مهم تر این که ثروتی کلان را در دستان دولت برخاسته از میان جریان ضد غرب که احتمالا درانتخابات ۱۴۰۰ پیروز خواهد شد ، قرار خواهد داد.
🔸️در عدم تمایل آمریکا نسبت به گزینه دوم تردیدی وجود ندارد، لکن این مسیر برایش کم هزینه تر از جنگی است که می داند در آن نتیجه موثری نخواهد گرفت، زیرا فناوری اتمی در ایران بومی شده و حمله سخت حداکثر می تواند در روند آن اخلال چند ساله ایجاد نماید.
📌بنابراین نگارنده باور دارد ایران در حال حاضر بهترین روش ممکن را در پیش گرفته و ریل گذاری صحیحی را در خصوص تعامل با غرب انجام داده است و تداوم چنین مسیری بی شک به کوتاه آمدن طرف مقابل خواهد انجامید.
@taghaviniaa
39.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
قتل عام بی رحمانه عراقی ها در بزرگراه مرگ
🔸️پس از اعلام و شروع عقب نشینی ارتش عراق از کویت ، آمریکا تلاش داشت تا برای تنبیه صدام ، حداکثر تلفات را به قوای متجاوز وارد آورد.
🔸️به همین علت هنگام عقب نشینی آن ها در بزرگراه شماره ۸۰ بین کویت - بصره در نزدیکی صفوان ، ابتدا هواپیماهای ضربتی تاکتیکی A6 اینترودر و A10 تاندربولت ، عقب و جلوی کاروان را بمباران کردند تا حرکت آن را متوقف و مانع فرار عراقی ها شوند.
🔸️سپس سایر جنگنده ها و هلیکوپترهای آپاچی و کبرا با تمام توانشان بی رحمانه به قلع و قمع خودروها و نفرات عراقی پرداختند .
🔸️نتیجه این حمله فاجعه بار بود ؛ بیش از ده هزار عراقی کشته شدند و حدود ۳ هزار خودروی سوخته و متلاشی در طول چند کیلومتر از این اتوبان چشم ها را می خراشید.
🔸️پس از این واقعه بود که این بزرگراه ، لقب جاده مرگ به خود گرفت .
🔸️فیلمی که می بینید چند روز پس از این قتل عام ثبت شده است.
@taghaviniaa
15.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نبرد مارب آینده غرب آسیا را تعیین می کند
علیرضا تقوی نیا در گفتگو با شبکه خبر :
🔸️️ سقوط مارب ، دومینوی فروپاشی جبهات دیگر ائتلاف سعودی را کلید خواهد زد
🔸️️ آزادسازی مارب سعودی را از معادلات یمن خارج خواهد کرد
️ 🔸️کشته شدن عبدالغنی شعلان باعث فروپاشی صفوف نیروهای مدافع مارب شد
🔸️️ آمریکا به دنبال نجات سعودی از باتلاق یمن است
@taghaviniaa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
محمد سعید الصحاف در گذشت ...
🔸️محمد سعید الصحاف وزیر امور خارجه عراق در دهه ۹۰ و آخرین وزیر اطلاع رسانی حکومت بعثی درگذشت .
🔸️وی از طایفه شیعه عراق بود که در حمله آمریکا آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ پای ثابت رسانه های دنیا بود و همواره خبر از شکست و سرکوبی متجاوزان می داد .
🔸️او حتی تا روز آخر هم مستغنیانه از تسلط کامل حکومت صدام بر اوضاع سخن می گفت اما روز سقوط بغداد دستگیر شد و چون در جنایات بعثیان نقشی نداشت آزاد شد و با پرواز اختصاصی به ابوظبی رفت و تا آخر عمر در امارات به تدریس می پرداخت .
🔸️فیلمی که می بینید یک روز مانده به سقوط شهر بغداد را روایت می کند که آخرین وزیر اطلاع رسانی حکومت صدام با اعتماد به نفس کامل از پیروزی بر ائتلاف بین المللی خبر می دهد .
@taghaviniaa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
العلوج ؛ واژه ای که سعید الصحاف آن را باب کرد
🔸️یکی از نکات جالب در خصوص سعید الصحاف اینست که وی در جریان یکی از کنفرانس های خبری از واژه العلوج برای متجاوزان به عراق استفاده کرد .
🔸️این واژه برای مترجمان ناآشنا بود و نتوانستند در شبکه های خبری آن را ترجمه کنند؛ فلذا وزیر اطلاع رسانی عراق مجددا در یک برنامه زنده به توضیح درباره آن پرداخت .
🔸️او ابتدا گفت واژه العلوج برای فارس ها و رومیان به کار میرفته و معنایش کافر بی دین و مزدور است.
🔸️پس از آن در جنگهای صلیبی برای مسیحیان متجاوزی که به سرزمین های اسلامی حمله کرده اند . در آنجا این واژه به معنای الاغ هایی بود که روی زمین زندگی می کنند.
🔸️در نهایت سعید الصحاف گفت : مجموع این معانی را اگر جمع کنیم بر مزدوران آمریکایی و بریتانیایی صدق می کند.
@taghaviniaa
اهمیت عملیات راهبردی یمنی ها در راس التنوره
🔸️دیروز ارتش یمن در یک عملیات بسیار مهم تاسیسات نفتی سعودی را با ۱ موشک بالستیک و ۱۰ پهپاد صماد ۳ هدف قرار داد .
🔸️همزمان یمنی ها در عملیات مهم دیگری با ۷ موشک و ۴ پهپاد به تاسیسات سعودی در استان های جیزان و اسیر یورش بردند.
🔸️این عملیات مهم در چند نکته مهم در بطن خود داشت که لازم است بدان اشاره گردد.
1️⃣ بندر نفتی راس التنوره در فاصله ۱۲۰۰ کیلومتری از مناطق تحت کنترل انصارالله قرار دارد و از جنوب به خلیج کوچک تاروت ، و از شرق به خلیج فارس منتهی می شود . این بندر حدود ۱۰۰ هزار نفر جمعیت داشته و در نزدیکی شهرهای مهم الخبر ، دمام ، قطیف و ظهران دارد .
2️⃣ عملیات یمنی ها در هدف قرار دادن راس التنوره ، غافلگیرانه و بدون تهدید قبلی نبود بلکه در روزهای گذشته به صراحت اعلام کردند در صورت ادامه تجاوز و فشار اقتصادی به یمن و ممانعت سعودی از تخلیه محموله های نفتی ، تاسیسات شرکت نفتی آرامکو در استان الشرقیه سعودی هدف حمله موشک ها و پهپادهای آنان خواهد بود .
3️⃣ در روزهای گذشته ارتش یمن بدون محدودیت از پهپادهای دقیق برای عملیات در عمق خاک سعودی بهره برده که نشان دهنده انباشته بودن زرادخانه آنان از پهپادهای دقیق انتحاری است.
4️⃣ ناتوانی پدافند هوایی آمریکایی و سعودی در رهگیری این هواگردها بازهم برجسته بود؛ به وضوح میتوان گفت آبروی تسلیحاتی و تکنولوژیکی غرب در عملیات های اخیر به شدت آسیب دیده است.
5️⃣ سعودی ها برای گذاردن سرپوش بر ناتوانی خود در برابر ارتش و کمیته های مردمی یمن ، بازهم تکنولوژی و مبدا این پهپادها را به نوعی به ایران منتسب کردند که البته به طریق اولی به ضرر آنان است زیرا فاصله این شهر تا پایگاه مهم آمریکا در بحرین حدود ۹۰ کیلومتر است و اگر حمله از مبدا نقاط شرقی خلیج فارس بود با توجه به گستره پایش و برد الای رادارهای آمریکایی، پایگاه های این کشور در بحرین ، کویت و قطر باید این پهپادها را کشف می کردند.
🔸️ در صورت پذیرفتن ادعاهای سعودی در این خصوص ، اثرات منفی آن بیش از همه دامان متحد اصلی اعراب حاشیه خلیج فارس یعنی آمریکا را خواهد گرفت و نشان میدهد اتحاد با یانکی ها برای آنان امنیت نخواهد آورد و ایران در صورت نیاز می تواند تاسیسات آنان را به راحتی نابود سازد.
6️⃣ عملیات راس التنوره بیش از پیش نشان دهنده شکست سعودی در تحقق اهداف اعلام شده خود در تجاوز علیه یمن است. زیرا در ۶ فروردین ۱۳۹۴ یعنی نزدیک به ۶ سال پیش عملیات توفان قاطعیت آغاز شد و قرار بود ظرف چند ماه انصارالله سرکوب گردد و دولت منصورهادی به صنعا بازگردانیده شود .
🔸️لکن نه تنها این امر محقق نشده بلکه انصارالله در قامت یک ارتش بزرگ و تمایز یافته، با به کارگیری شیوه های نوین جنگی می تواند روی زمین بزرگترین شهر در دست سعودی ها یمنی مارب را محاصره کامل کند و از طریق آسمان نیز روزانه عمق خاک سعودی را بدون محدودیت مورد اصابت موشک و پهپاد قرار دهد .
7️⃣ عملیات مهم دیروز حامل پیام به حکام اماراتی نیز بود . زیرا امارات از جدایی طلبان جنوب یمن حمایت جدی می کند و در صورتی که انصارالله از نبرد با دولت هادی و سعودی ها فارغ گردد، مواجهه بعدی اش با نیروهای دولت انتقالی جنوب به خصوص در استان های شبوه ، لحج و ابین خواهد بود .
🔸️در مناطق ساحل غربی در برخی نقاط استان الحدیده نیز نیروهای وابسته به امارات حضور دارند که در صورت پویا شدن مجدد جبهه نبرد در این مناطق و پشتیبانی هوایی و لجستیکی امارات از آنان ، به راحتی ابوظبی ، دبی و شارجه می تواند زیر ضرب موشک ها و پهپادهای یمنی قرار گیرد و تلاش های ۴۰ سال آنان برای جذب سرمایه و گردشگر در این امیرنشین های کوچک به طرفه العینی برباد رود.
🔸️پس احتمالا محمد بن زاید نیز پیام این حمله را به خوبی دریافت نموده و دست به عصاتر در برابر انصارالله گام برخواهد داشت.
@taghaviniaa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روزی که جریان ۸ مارس متولد شد ...
🔸️ پس از ترور رفیق حریری جو به شدت مسمومی علیه ارتش سوریه شکل گرفت ، تا جایی که پسران او علنا سوریه را به نقش داشتن در این جنایت متهم می کردند .
🔸️ خواسته افکار عمومی داخلی بیرون رفتن ارتش سوریه از لبنان بود زیرا آنان معتقد بودند کشورشان عملا توسط همسایه شرقی اشغال شده است .
🔸️خروج ارتش سوریه باعث بی دفاع شدن لبنان در برابر اسرائیل می شد زیرا کسی در آنزمان گمان نمی کرد حزب الله به تنهایی قادر به دفاع از عروس خاورمیانه در برابر ارتش صهیونیست باشد.
🔸️ همین امر باعث شد دبیرکل حزب الله در یک فراخوان عمومی خواستار تظاهرات مردم و دفاع از ابقای نظامیان سوری در لبنان شود .
🔸️ در این تجمع که در ۸ مارس ۲۰۰۵ برگزار گردید، صدها هزار نفر به درخواست ابوهادی لبیک گفتند و خواستار لغو اجرای قطعنامه ۱۵۵۹ شدند .
🔸️ فیلمی که می بینید صحنه هایی از تشکر سید حسن نصرالله از سوریه ، حافظ اسد و پسرش را نشان می دهد .
@taghaviniaa
ارتش ترکیه در یمن چه خواهد کرد ؟
🔸️برخی رسانه ها و شخصیت های سیاسی از تلاش های سعودی جهت ورود ترکیه به جنگ یمن در حمایت از دولت عبدربه منصور هادی خبر می دهند . از طرفی وزیر امور خارجه سعودی نیز روزهای گذشته به قطر سفر کرد تا در این خصوص رایزنی کند .
🔸️همچنین ترکیه نیز در اقدامی کم سابقه حملات جنبش انصارالله به عمق خاک سعودی را محکوم نمود .
🔸️در خصوص دخالت ترکیه در یمن گمانه زنی های مختلفی صورت گرفته و کیفیت و کمیت ورود نظامی این کشور به بحران یمن هنوز در هاله ای از ابهام قرار دارد .
🔸️در این زمینه چند مطلب به ذهن راقم این وجیزه می رسد .
1️⃣ با توجه به این که رئیس جمهور آمریکا از مستشاران نظامی این کشور درخواست کرده تا در عملیات های تهاجمی علیه یمن شرکت نکنند و به همین علت بسیاری از جنگنده بمب افکن های سعودی زمینگیر شده اند ، وزارت دفاع سعودی به دنبال جایگزین مناسبی است تا بتواند خلاء حضور کارشناسان نظامی آمریکایی را پر کند .
در همین راستا کشوری مدنظر بود که با سیستم های نظامی آمریکایی آشنایی لازم را داشته باشد .
رژیم صهیونیستی و ترکیه ۲ گزینه مدنظر سعودی ها بودند اما با توجه به مشکلات ناشی از حضور مستشاران یهودی در عربستان ، این کشور تصمیم گرفت به سراغ ترکیه برود .
2️⃣ تجربه موفق ترکیه در خصوص پشتیبانی از آذربایجان در جنگ قره باغ احتمالا یکی از دلایل رغبت محمد بن سلمان به کارشناسان نظامی ترکی است.
3️⃣ حزب اخوانی اصلاح و خانواده الاحمر که موسسان این حزب در یمن هستند ، با سعودی ها علیه انصارالله و دولت نجات ملی متحدند و یکی از دلایل ورود ترکیه به بحران یمن بی شک حمایت و تقویت اخوان المسلمین در این کشور است.
4️⃣ استمداد بن سلمان از رئیس جمهور ترکیه نشانه ضعف و استیصال مفرط سعودی هاست ، زیرا این ۲ در طی سالهای گذشته از جمله دشمنان و رقبای جدی یکدیگر بودند تا جایی که اردوغان در قضیه قتل فجیع جمال خاشقچی از هیچ تلاشی برای تخریب وجهه ولیعهد سعودی دریغ نورزید .
🔸️ اما ناتوانی جدی ارتش عربستان در مقابل ارتش یمن و عدم پشتیبانی دولت بایدن از عملیات های تهاجمی علیه همسایه جنوبی ، بن سلمان را برآن داشته تا ذلت را بپذیرد و دست نیاز به سوی رئیس جمهور ترکیه دراز کند.
5️⃣ امارات از جمله دشمنان جدی ترکیه ، اخوان المسلمین و حزب اصلاح است و در موارد متعددی از جمله بحران لیبی و سوریه عملا و علنا در مقابل سیاست های اردوغان ایستاده است .
🔸️مطمئنا اقدام اخیر عربستان در استمداد از ترکیه موجب عمیق تر شدن شکاف بین محمد بن زاید و محمد بن سلمان می شود .
6️⃣ ورود ترکیه در بحران یمن باعث بی اعتمادی نسبی قطر به اردوغان خواهد شد ؛ زیرا نشانه ای بر فرصت طلبی و پایبند نبودن وی به اصول عقاید خویش است و نمی توان روی او از لحاظ اتحاد راهبردی حساب کرد .
7️⃣ دولت نجات ملی یمن متحد راهبردی ایران است و اقدام اخیر ترکیه رقابت این ۲ قدرت منطقه ای را از عراق و سوریه به یمن نیز خواهد کشانید .
8️⃣ پرستیژ عربستان با درخواست کمک نظامی از ترکیه به شدت لطمه خواهد دید زیرا کشوری که خود را رهبر جهان اسلام می داند و ارتشش سالانه حدود ۷۰ میلیارد خرج بر میدارد ، پس از ۶ سال تجاوز علیه یمن به نقطه ای از اضطرار رسیده است که دست کمک به سوی رقیب منطقه ای خود دراز می کند .
9️⃣ حمایت نظامی ترکیه از سعودی تغییری در توازن نظامی ایجاد نخواهد کرد زیرا در ۶ سال گذشته آمریکا ، انگلیس و فرانسه نهایت حمایت را از سعودی داشته اند اما نه تنها موجبات تحدید و هزیمت ارتش یمن را فراهم نساختند بلکه از سال گذشته جنگ روند معکوس به خود گرفته است و ترکیه نیز از لحاظ توان نظامی قابل مقایسه با ۳ کشور یاد شده نیست.
🔟 ورود علنی ارتش اردوغان به بحران یمن اعلان جنگ آشکار به دولت نجات ملی است و درنتیجه ارتش و کمیته های مردمی مشروعیت لازم را برای حمله به کشتی ها و منافع ترکیه در اطراف یمن خواهند داشت .
📌 در نهایت به نظر نمی رسد اردوغان از لحاظ کمیت و کیفیت ارتش خود را در بحران یمن به صورت استراتژیک درگیر کند اما هرگونه اقدام علیه انصارالله ، از سوی محور مقاومت جدی گرفته شده و در محاسبات اضلاع این محور نسبت به ترکیه تاثیر چشمگیری خواهد گذارد .
@taghaviniaa
ایران و اسرائیل به سمت جنگ می روند ؟
قسمت اول
🔸️در چند ماه گذشته خصوصا پس از ترور "محسن فخری زاده " دانشمند اتمی ایران تنش های لفظی و غیرلفظی میان مقامات تهران و تل آویو به شدت افزایش یافته است .
🔸️واقعیت اینست که اسرائیل ، جمهوری اسلامی و سیاست هایش در منطقه غرب آسیا را تهدیدی راهبردی و موثر برای موجودیت خود قلمداد می کند و ایران نیز حاضر نیست از استراتژی خود در قبال این رژیم عقب نشینی کند .
🔸️در دوران مسئولیت ترامپ و خصوصا پس از خروج آمریکا برجام ، با توجه به انگیزه جدی رئیس جمهور وقت آمریکا و تکانه های شدیدی که به اقتصاد ایران وارد شده بود ، رژیم صهیونیستی تا حد زیادی احساس امنیت داشت تا این که حاکم جدید کاخ سفید از راه رسید و مجددا ترس از ایران بر سران و شهروندان یهودی ساکن در جغرافیای فلسطین سایه افکند.
🔸️البته تشویش آنان حکایت از سلب حمایت جو بایدن از دولت متبوعشان نداشت بلکه از تغییر اولویت ها و نگرش های رئیس جمهور دموکرات مسلک نسبت به تهدیدات و فرصت های نظام سیاسی آمریکا ناشی می شد.
🔸️نتانیاهو و راست گراها به خوبی میدانستند که دولت جدید کما فی السابق از موجودیت اسرائیل پشتیبانی خواهد کرد اما اولا این حمایت ها به سان دوره ترامپ ، بی قید و شرط و فاقد حد یقف نخواهد بود و دوما آمریکای بایدن حاضر نیست به جهت دفاع از اسرائیل وارد درگیری مستقیم نظامی با ایران شود .
🔸️در نتیجه نخست وزیر راست گرای اسرائیل تلاش کرد تا با کشورهایی در منطقه که انگیزه مقابله با ایران دارند و خود را از سوی این کشور تهدید شده می بینند اتحاد راهبردی برقرار سازد.
🔸️البته برقراری رابطه رسمی با اعراب قبل از اتمام دوره ترامپ بود و با توجه به این که احتمال تک دوره ای شدن میلیاردر نیویورکی بالا رفته بود ، رهبران اسرائیلی پیشاپیش سعی در وفق دادن خود با شرایط جدید نمودند.
🔸️ ایران نیز که به شدت در دوره ترامپ اقتصادش تحت تاثیر منفی تحریم ها قرار گرفته بود ، با روی کار آمدن بایدن از حالت تدافعی خارج گشته و خود و متحدانش در عراق و یمن راهبرد هجومی را در دستور کار قرار دادند.
🔸️از دیرباز سیاست ایران دور نگه داشتن تهدید سخت از مرزهایش ، و همزمان گسترش نفوذ و تهدید دشمنانش با حمایت از گروهها و جنبش های همفکر با خود بوده است. در همین راستا حملات جدی و موثرتری طی روزهای اخیر در عراق علیه ایالات متحده و در یمن علیه سعودی رخ داده است که اگر چه جمهوری اسلامی به طور مستقیم در آن دخیل نیست اما نمی توان از تاثیر آن نیز چشم پوشید.
🔸️اسرائیل نیز که از طی سالهای اخیر مکررا با جنبش های مورد حمایت ایران درگیر بوده است و موشک های تولید ایران در ۳ ضلع از مرزهایش مستقراند ، نیک میداند که ادامه این روند تهدیدی برای بقایش بوده و باید مسیر تحولات را تغییر دهد زیرا اولا ایران روز به روز در حال تحکیم حضور مستقیم و غیرمستقیمش در سوریه ، لبنان ، عراق و حتی یمن است و به طور جدی زرادخانه تسلیحات متحدانش را از لحاظ کمی و کیفی ارتقا می دهد و دوم این که رفتارهای دولت جدید آمریکا از ترس گریز هسته ای ایران اینگونه می نماید که در نهایت این کشور به برجام بازخواهد گشت و احتمالا آوانس های مالی موثری به تهران خواهد داد .
🔸️بهبود وضعیت معیشت ملت و اقتصاد ایران و راحت بودن خیال تهران از عدم دخالت مستقیم واشنگتن در منازعه آنان با اسرائیل ، راهبرد تهاجمی جمهوری اسلامی را تقویت می کند و به نظر می رسد در این منازعه ژئوپلیتیکی ، رژیم صهیونیستی ناچار است گزینه هایی دردناک را برای بقای خود در دستور کار قرار دهد .
🔸️زیرا با توجه به مشکل عمق استراتژیک که همواره گریبانگیر این رژیم بوده و گسترش خزنده محور مقاومت در اطراف مرزهای فلسطین اشغالی اگر این روند تداوم یابد توازن قدرت به شدت به ضرر صهیونیست ها تغییر خواهد کرد .
🔸️ خصوصا با توجه به وضعیت یمن و تسلط احتمالی انصارالله بر تنگه باب المندب و دشمنی علنی آنان با اسرائیل و ایضا تسلیحاتی که اخیرا رونمایی کرده اند ، بعید نیست در آینده نزدیک تجارت دریایی این رژیم با جنوب و شرق آسیا از مسیر دریای سرخ مورد تهدید قرار گیرد .
ادامه دارد ...
@taghaviniaa
ائتلاف ۱۴ مارس و ۸ مارس چگونه شکل گرفتند؟
🔸️امروز ۱۴ مارس است. هرساله چنین روزی یک ائتلاف معروف سیاسی را به اذهان لبنانی ها متبادر می کند.
🔸️در ۱۴ فوریه ۲۰۰۵ رفیق حریری رهبر جریان المستقبل و نخست وزیر سابق لبنان در یک انفجار شدید در بیروت کشته شد.
🔸️وی از مخالفان جدی حضور نظامی سوریه در لبنان و همپیمان فرانسه ، سعودی و آمریکا بود.
بلافاصله رسانه های غربی انگشت اتهام را به سوی دولت سوریه نشانه گرفتند و یک فضای کاملا منفی علیه بشار اسد در لبنان ایجاد شد.
🔸️بخش وسیعی از مردم لبنان تحت تاثیر این ترور و تبلیغات ناشی از آن ، کشته شدن حریری را تجاوز جدی سوریه به وطنشان می پنداشتند و فضای سیاسی اجتماعی عروس خاورمیانه به سمت التهاب و زد و خورد جدی پیش می رفت.
🔸️از یک طرف بخشی از گروههای لبنانی همچون جریان المستقبل ، حزب کتائب ، حزب القوات البنانیه و ... خواستار خروج فوری نظامیان سوری ( که حدود ۲۹ سال به جهت حفظ ثبات و امنیت لبنان در برابر اسرائیل و جنگ داخلی در آن کشور حضور داشتند ) بودند و در مقابل گروههایی همچون حزب الله و جنبش امل مدافع حضور همسایه شرقی در وطنشان.
🔸️از گذشته نگاه حافظ اسد رئیس جمهور فقید سوریه به لبنان یک نگاه قیم مئابانه بود و همواره لبنان را استانی از سوریه می دانست و این چیزی نبود که ملی گرایان لبنانی و گروههای وابسته به عربستان ، فرانسه و آمریکا بپذیرند .
🔸️اما در مقابل توجیه مدافعان حضور نظامی سوریه این بود که ارتش سوریه عاملی مهم برای توازن قوا در برابر رژیم اسرائیل به شمار می رفت و در نتیجه حضورش لازم.
🔸️در همین حین عده ای از کشورهای خارجی خواستار اجرایی شدن قطعنامه ۱۵۵۹ شورای امنیت( که خواستار خروج نیروهای اسرائیلی و بقیه دول خارجی از خاک لبنان می شد ) شدند.
🔸️استدلال حزب الله و امل این بود تا زمانی که اسرائیل از مزارع شبعا و بلندی های کفرشوبای لبنان خارج نشده و تمامیت ارضی آن را را مورد احترام قرار نداده ، دولت سوریه باید نیروهایش را در این کشور نگه دارد.
🔸️در مقابل اسرائیل این بخش را متعلق به لبنان نمی دانست و معتقد بود این مناطق بخشی از سوریه است ، نه لبنان و این کشور صلاحیت اظهار نظر در مورد آن را ندارد.
🔸️اسرائیلی ها در این خصوص می گویند : که اگر مزارع شبعا و بلندی های کفرشوبا متعلق به لبنان است چرا زمانی که این مناطق در خلال جنگ ۶ روزه ۱۹۶۷ به اشغال اسرائیل درآمد دولت لبنان اعتراضی بدان نکرد؟
🔸️به هر حال دولتهای غربی و عربی و متحدانشان در لبنان مُصر بر اجرای قطعنامه ۱۵۵۹ و خروج سوریه از آن کشور بودند.
🔸️اعتراضات و دو دستگی ها که با تحریکات داخلی و خارجی بالا گرفت ، سید حسن نصرالله در اقدامی هوشمندانه در روز ۸ مارس ۲۰۰۵ حامیان ابقای سوریه در لبنان را به میدان ریاض الصلح بیروت دعوت کرد.
🔸️در این تجمع بی سابقه صدهها هزار نفری که با سخنرانی قاطع نصرالله همراه بود ، مردم مجتمع از سوریه ، حافظ اسد و پسرش به خاطر حمایت هایشان تشکر کردند و تجمع به خوبی پایان یافت و اثر عمیقی نهاد. پس از آن طرف مقابل نیز بیکار ننشست و تجمع گسترده ای را در روز ۱۴ مارس سازمان داد.
🔸️در این تجمع احساساتی صدهها هزار نفر شرکت داشتند و خواستار خروج سوریه از لبنان شدند .
🔸️در حالی که همگان خیال می کردند سوریه زیر بار فشارها نخواهد رفت ، در اقدامی که تعجب ناظران را برانگیخت بشار اسد اعلام کرد نظامیان سوری پس از ۲۹ سال از لبنان خارج خواهند شد.
🔸️این یک دستاورد بزرگ برای راهپیمایان ۱۴ مارس بود و از آن تاریخ صحنه سیاسی لبنان به عرصه نبرد دو جریان اصلی ۱۴ و ۸ مارس بدل گشت.
🔸️خروج سوریه از لبنان اسرائیل را ( که خیال می کرد دیگر با خروج نظامیان سوری خلاء جدی قدرت در این کشور شکل گرفته و عروس خاورمیانه عملا بی دفاع است) به محاسبه غلطی وا داشت و در ژوئیه ۲۰۰۶ به لبنان حمله گسترده ای را آغاز نمود که البته با مقاومت حزب الله بزرگترین شکست تاریخش را متحمل شد.
🔸️در طی این جنگ ائتلاف ۱۴ مارس ، حزب الله را مسئول تهاجم اسرائیل دانست و از پشت خنجری محکم به مقاومت زد چون به هیچ وجه تصور شکست اسرائیل از جوانان شیعه به ذهن رهبران آن خطور نمی کرد.
🔸️به هر صورت تا مدت ها جریان ۱۴ مارس بر صحنه سیاسی لبنان فائق بود اما در سال های اخیر با هوشمندی رهبران ائتلاف ۸ مارس همچون سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله ، نبیه بری رهبر امل و رئیس پارلمان لبنان و میشل عون فرمانده اسبق ارتش و رهبر جریان آزاد ملی (که ابتدا از مخالفان سوریه بود و در سال ۲۰۰۵ به لبنان بازگشت و در تحول عمیق فکری حامی مقاومت شد) امروزه صحنه سیاسی لبنان تحت تسلط این جریان بوده و رئیس جمهور و رئیس مجلس از این جریان انتخاب شده و همچنین به طور جدی مورد حمایت ارتش این کشور قرار دارد.
@taghaviniaa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سوگندی که جبران توینی در ۱۴ مارس خورد
🔸️جبران توینی ( پسر غسان توینی ) روزنامه نگار برجسته ، مدیر روزنامه النهار و نماینده مجلس لبنان یکی از چهره های موثر و جنجالی روز ۱۴ مارس سال ۲۰۰۵ بود .
🔸️او که خواهر زاده مروان حماده چهره شاخص جریان سوسیالیست ترقی خواه نیز بود ، یکی از سخنرانان پرشور و احساسی تجمع استقلال لبنان در میدان اصلی بیروت به شمار میرفت که نظام سوریه را متهم به قتل رفیق حریری کرد و خواستار خروج نظامیان این کشور از لبنان شد .
🔸️ بعدها دادگاه بین المللی رسما اعلام کرد که سوریه در ترور آن ترور هیچ دخالتی نداشته است .
🔸️لازم به ذکر است خود جبران توینی نیز در دسامبر سال ۲۰۰۵ در انفجار خودروی بمب گذاری شده کشته شد.
🔸️ در این فیلم جبران توینی در جمع احساسی و پرشور راهپیمایان ۱۴ مارس سوگند می خورد که از لبنان بزرگ دفاع کند ؛ البته وی در هنگامه جنگ ۳۳ روزه وتجاوز اسرائیل به لبنان در قید حیات نبود اما دایی اش مروان حماده و جریان سیاسی ۱۴ مارس به طور کامل پشت حزب الله و ارتش را در دفاع از لبنان خالی کردند .
@taghaviniaa
اعضای عزیز و محترم کانال؛
از این که چند روزی به علت مشکلات شخصی نتوانستیم در خدمت شما باشیم پوزش می طلبیم . انشالله به زودی به طور منظم شما را در جریان آخرین تحلیل های سیاست خارجی منطقه قرار خواهیم داد .
تفسیرگر | علیرضا تقوی نیا
ایران و اسرائیل به سمت جنگ می روند ؟ قسمت اول 🔸️در چند ماه گذشته خصوصا پس از ترور "محسن فخری زاد
ایران و اسرائیل به سمت جنگ می روند ؟
قسمت دوم
🔸️در سالها ، ماهها و روزهای گذشته نیز دنیا شاهد جنگی سرد و تنشهایی گرم اما غیرمستقیم بین ایران و اسرائیل بود . به همان میزان که جمهوری اسلامی متحدانش را تقویت می کرد احساس خطر دولت یهود از اقدامات این کشور تقویت می شد تا جایی که علاوه بر حملات مکرر به متحدان جمهوری اسلامی در سوریه ، در سال ۹۸ در چند مورد پایگاه های موشکی حشدالشعبی نیز هدف حملات صهیونیست ها قرار گرفت.
🔸️ برای بسیاری از ناظران جای تعجب داشت که چرا عراق باید مورد حمله ارتش اسرائیل قرار گیرد اما واقعیت این بود که ایران سیاست مسلح سازی مناطق اطراف جغرافیای فلسطین را با شدت و حدت ادامه داده است.
🔸️حتی ابوفدک محمداوی که پس از ترور ابومهدی المهندس به عنوان معاون نظامی حشدالشعبی منصوب شد ، بنیانگذار یگان های موشکی این جنبش است که تسلیحات قدرتمندی را در اختیار دارد .
🔸️انصارالله یمن نیز در سال های اخیر به موشک ها و پهپادهایی مجهز گشته که قابلیت رسیدن به فلسطین اشغالی را دارند و این قابلیت ها حتی توسط منابع رسمی آنان نیز تایید شده است .
🔸️علاوه بر موارد بالا ، جنبش حماس به طور مستمر سلاح هایش را با کمک تکنولوژی ایرانی بهبود می بخشد و بر کمیت آن هم می افزاید . از سال ۲۰۰۵ که این گروه مقاومت توانست بر غزه مسلط شود، راهبرد جمهوری اسلامی بر تقویت آن برای گشودن جبهه ای قوی و با انگیزه در جنوب فلسطین بنا گشت و نبردهای ۲۰۰۹ ، ۲۰۱۲ و ۲۰۱۴ نیز نشان داد نقشه راه نیروی قدس سپاه کاملا جواب داده و رژیم اسرائیل نمی تواند تهدیدات علیه خود در جغرافیای غزه را کاملا مرتفع کند.
🔸️حماس در طی سالهای اخیر موشک های دقیقی دریافت کرده که تا فراتر از تل آویو را نیز می تواند هدف قرار دهد و در نتیجه به همراه جهاد اسلامی تهدیدی استراتژیک برای دولت اسرائیل به شمار می رود .
🔸️ سوریه نیز جبهه ای است که ایران روی آن حساب زیادی باز کرده و در حال مسلح سازی آن برای جنگ آینده است . ایران علاوه بر مستقر کردن دهها هزار نفر از شبه نظامیان مورد حمایتش در اطراف مرزهای شمال شرقی فلسطین ، پایگاه های زیرزمینی موشکی قدرتمندی نیز در این کشور ایجاد کرده و راز حملات مکرر اسرائیل به محموله های ارسالی از تهران نیز همین امر است.
🔸️ نقطه قوت فعالسازی جبهه سوریه علاوه بر کوهستانی بودن مرزهای این کشور با شمال فلسطین و در نتیجه قابلیت بالای نیروی چریکی در آن ، انگیزه دولت اسد برای بازپس گیری جولان است و حتی قطعنامه های سازمان ملل نیز آن نقطه را متعلق به سوریه می دانند و خواستار عقب نشینی دولت یهود از آن منطقه هستند .
🔸️اما اسرائیل نیز حفظ جولان را برای بقای خود بسیار ضروری می داند زیرا علاوه بر استراتژیک بودن ارتفاعات آن به لحاظ نظامی و اشراف بر مناطق پیرامونی ، ۴۰ درصد آب شرب شهروندان یهودی از دریاچه طبریه که جزو مناطق اشغالی ۱۹۶۷ است تامین می شود .
🔸️ البته تجاوزات هوایی مستمر جنگنده های اسرائیل ، تنها راهبرد تجهیز سوریه را با اختلال مواجه کرده و نتوانسته مانع از استقرار این تسلیحات قدرتمند در آن کشور شود .
🔸️بنابراین با توجه به مسائل فوق ، دولت اسرائیل سیاست های ایران را برای موجودیت خود بسیار خطرناک دانسته و درصدد مقابله با آن بر آمده ؛ زیرا دیگر چیزی برای از دست دادن ندارد و بقا و حیات بالاترین هدف راهبردی یک دولت است.
🔸️ فلذا دولت اسرائیل علاوه بر اتحاد با کشورهایی که انگیزه مقابله با تهران را دارند ، درصدد است با طور موثر با جمهوری اسلامی ایجاد درگیری کند اما منهای جنگ .
🔸️به عبارت دیگر به نظر می رسد صهیونیست ها قصد دارند به جمهوری اسلامی ضربات موثری را وارد کنند لکن اصلا تمایل به ورود به جنگ با آن را ندارند . ایجاد ناامنی دریایی و هدف قرار دادن کشتی های ایرانی نیز در همین راستا تحلیل می شود .
ادامه دارد ...
@taghaviniaa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
لحظات اولیه شروع موشکباران بغداد
🔸️۱۸ سال پیش در چنین روزی حملات ائتلاف بین المللی برای تصرف عراق در سال ۲۰۰۳ آغاز شد.
🔸️صدام حسین در ماههای پایانی عمر حکومت خود نهایت همکاری را با بازرسان سازمان ملل انجام داد و حتی موشک های الصمود و الحسینش را نابود کرد تا مانع از حمله آمریکا و سرنگونی تخت ریاستش گردد .
🔸️اما اشتباه او آنجا بود که تا توانست برای جلب رضایت غرب و جامعه بین المللی دست خود را از تسلیحات مهم و اثربخش تهی ساخت تا آمریکا با خیالی آسوده و بدون دغدغه به عراق حمله کند و دولت بعثی را واژگون سازد.
🔸️ تصاویری که می بینید لحظات اولیه موشکباران بغداد به وسیله کروزهای توماهاوک را نشان میدهد که ارتش ضعیف و بی دفاع شده صدام ، قابلیت مقابله با آنها را ندارد .
@taghaviniaa
ابوفدک محمداوی مردی که از سایه بیرون آمد
🔸️ عبدالعزیز المحمداوی معروف به ابوفدک از فرماندهان جهادی و با سابقه سپاه بدر بود که در دوره صدام عملیات های فراوانی را علیه نظام بعثی انجام داد.
🔸️ از ماهیت وی هیچکس اطلاع نداشت و حتی اثری از وی در جایی یافت نمی شد و عکسی از او در دسترس نبود تا این که پس از ترور ابومهدی مهندس به دست آمریکا ، ناگهان نام وی به عنوان معاون نظامی بسیج مردمی عراق اعلام گردید .
🔸️ گفته می شود ابوفدک از فرماندهان جنبش حزب الله عراق نیز به شمار می رفته و همچنین بنیانگذار یگان های موشکی حشدالشعبی که مدت هاست در زرادخانه آن تسلیحات پیشرفته ای در حال ذخیره شدن است .
🔸️ در نبرد آینده محور مقاومت با اسرائیل نقش او بسیار برجسته خواهد بود .
@taghaviniaa
عید باستانی مبارک
با سلام و درود ؛
اعضای محترم کانال تفسیرگر
🔸️ابتدا آغاز سال نو را تبریک گفته و همراهی شما عزیزان گرانقدر را برای خود مایه فخر و مباهات می دانم .
🔸️ ۱۴۰۰ ، سالی بسیار مهم و سرنوشت ساز برای ملت های ساکن در جغرافیای غرب آسیا پیش بینی می شود و یحتمل تحولات و دگرگونی های عمیق ، اساسی و موثر را در ۳۶۵ روز آتی شاهد خواهیم بود.
🔸️بی شک " کانال تفسیرگر" در تلاش است همچون یکسال گذشته شما عزیزان را برای درک و تحلیل بهتر رویدادها یاری نماید .
علیرضا تقوی نیا
انهدام میگ ۲۵ عراقی توسط آبرامز آمریکایی
🔸️پس از جنگ اول خلیج فارس در سال ۱۹۹۱ ، توان هوایی و پدافندی عراق تقریبا کارایی اش را از دست داد .
🔸️ صدام همچنین قبل از آن جنگ، بخش مهمی از هواپیماهایش را برای در امان ماندن از گزند نیروی هوایی قدرتمند ائتلاف به ایران فرستاد اما جمهوری اسلامی از استرداد آنها خودداری کرد .
🔸️ در حمله سال ۲۰۰۳ به عراق ، صدام که می دانست برتری هوایی ائتلاف مسلم و قطعی ست ، عمده دارایی ارزشمند باقی مانده از دوران باشکوه نیروی هوایی اش یعنی جنگنده های میگ ۲۵ را زیر خاک مدفون ساخت تا از گزند تعرض آمریکا در امان باشند .
🔸️ جالب اینجا بود که با سقوط حکومت بعثی ، آمریکایی ها که قصد داشتند ارتش عراق را به تسلیحات غربی وابسته کنند ، اندک تسلیحات نیروی هوایی این کشور را نیز نابود کردند.
🔸️ تصویری که می بینید از بین بردن هواپیمای میگ ۲۵ عراقی توسط تانک آمریکایی را نشان می دهد .
@taghaviniaa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تصاویری از رنج مادران فلسطینی در روز مادر
🔸️در کشورهای عربی ۲۱ مارس ( آذار ) به عنوان روز مادر گرامی داشته می شود .
🔸️برای اولین بار این روز توسط مصطفی امین روزنامه نگار مصری در میانه قرن بیستم به عنوان روز مادر معرفی شد و کم کم در اذهان جهان عرب نهادینه گشت.
🔸️ ملت فلسطین در این روز همواره یاد مادران رنجدیده از اشغالگر صهیونیست را گرامی می دارد .
@taghaviniaa
برجام ، ایران و آمریکا ؛ در نهایت چه میشود ؟
🔸️برجام که بسیاری گمان می کردند رو به احتضار می رود ، بار دیگر نشانه هایی از احیا شدنش به چشم می خورد .
🔸️ماجرا از دوره ترامپ آغاز شد ؛ وقتی که او از توافق هسته ای خارج گردید و گمان کرد که می تواند در چند ماه یا با تحریم شدید اقتصاد ایران را دچار فروپاشی کند یا سران تهران از سر ناچاری پرچم سفید را بالا ببرند و تسلیم خواسته های فاقد حد یقف اش شوند.
🔸️اما ایران به هر شکل ممکن بر جدی ترین چالش دوران خود فائق آمد و بر اعتراضات اجتماعی ( موسوم به اعتراضات نان ) ایجاد شده ناشی تحریم های کمرشکن ترامپ نیز غلبه نمود.
🔸️در نتیجه جمهوری اسلامی پس از شکست ترامپ و روی کار آمدن دولت جدید دموکرات ، خود را در موقعیت یک بازیگر پیروز می بیند که می تواند با استفاده مناسب از ابزارهایی که در اختیار دارد ، منویات خود را بر طرف مقابل دیکته کند.
🔸️با جلوس جوبایدن بر صندلی اتاق بیضی کاخ سفید ، اعتقاد بسیاری از صاحب نظران این بود که او بلافاصله به توافق هسته ای با ایران بازخواهد گشت زیرا برجام یکی از دستاوردهای دولت باراک اوباما به شمار می رفت و همواره دموکرات ها از این معاهده دفاع می کردند.
🔸️اما مشخص شد جوبایدن نیز راهبرد امتیازگیری حداکثری و پرداخت حداقلی را دنبال می کند و مترصد اینست تا با حفظ ساختار تحریم ها بتواند الگوی برجام را در خصوص سایر مولفه های قدرت جمهوری اسلامی تکرار کند.
🔸️اما اینبار اوضاع تا حدود زیادی متفاوت است ؛ زیرا اجماعی در میان نخبگان و خبرگان سیاسی و دولتی ایران ایجاد گشته که تا زمانی که تحریم ها عملا لغو نگشته اند ، ایران نیز تعهدات خود ذیل برجام را انجام نخواهد داد .
🔸️جمهوری اسلامی قصد دارد غرب را تهدید کند ؛ به همین منظور جنبه های مادی تهدید را افزایش می دهد ؛ تولید اورانیوم فلزی ، حرکت به سمت غنی سازی ۲۰ درصدی ، تصویب ساخت رئاکتور آب سنگین در مجلس شورای اسلامی و پرتاب ماهواره بر ۳ مرحله ای ، بخشی از وجه جسمانی تهدیدات ایران است و این کشور به عمد آنان را به معرض می گذارد .
🔸️اما صرف تهدید مادی برای تحمیل خواسته بر طرف مقابل کفایت نمی کند و به همین دلیل ، خروج از پروتکل الحاقی ، احتمال حرکت به سمت سلاح اتمی در صورت تداوم تحریم ها توسط مقام رده بالای امنیتی ایران، امکان افزایش سطح غنی سازی تا میزان ۶۰ درصد از سوی رهبر جمهوری اسلامی و تنها بخشی از وجه معنوی تهدیدات ایران با هدف القای ادراک مدنظر خود بر اذهان تصمیم سازان و تصمیم گیران ایالات متحده و غرب است.
🔸️نکته مهم اینجاست که بدانیم ایران تا حد زیادی پیک فشار تحریم ها را پشت سر گذاشته و به نوعی نسبت به فشارها واکسینه شده است و به همین دلیل سعی ندارد دیگر کوتاه بیاید .
🔸️از طرفی رئیس جمهور جدید آمریکا در داخل و خارج با چالش های بسیاری مواجه است ؛ از عمیق تر شدن گسل های اجتماعی تا مشکلات بهداشتی ناشی از پاندمی کرونا و ایضا ضرباتی که تعطیلی صنعت آمریکا بر نظام سرمایه داری وارد کرده و مشخص نیست تا چه زمانی امتداد یابد .
ادامه دارد ...
علیرضا تقوی نیا / وبسایت ایران زمین
@taghaviniaa
20.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اعلان عفو عمومی صدام جهت رهایی از سقوط
🔸️صدام خوب می دانست که در بین اکثریت مردم عراق منفور است بنابراین در اواخر حکومتش سعی در به دست آوردن دل مردم داشت.
🔸️در همین راستا چند ماه باقی مانده به حمله آمریکا در اقدامی کاملا تبلیغاتی با اعلام عفو عمومی ، هزاران زندانی را آزاد کرد .
🔸️ به طور کلی نظام سیاسی سابق عراق توجه ویژه ای بر بخش تبلیغات و پروپاگاندا داشت و خود صدام نیز یک پوپولیست تمام عیار به شمار می رفت.
🔸️ البته با توجه به تاثیرگذاری نسبی جوسازی های حکومت بعثی ، همواره عده ای از مردم در حمایت از صدام شعار سر میدادند اما اینگونه رفتارهای نمایشی نیز نتوانست باعث سوق یافتن اکثریت جمعیت عراق به سمت جانبداری از وی شود.
@taghaviniaa
پیام راهبردی هدف قرار دادن کشتی اسرائیلی لوری
🔸️یک کشتی تجاری اسرائیلی با نام " لوری " بامداد پنجشنبه ۵ فروردین در دریای عربی هدف موشک قرار گرفت.
🔸️این کشتی غول پیکر از بندر حیفا در فلسطین اشغالی به قصد بنادر هند در حال حرکت بود که موشکی به آن اصابت کرد و آسیب های جدی دید.
🔸️همان گونه که در یادداشت های گذشته ذکر گردید ، رژیم صهیونیستی قصد دارد به جمهوری اسلامی ضربه وارد آورد اما تا جایی که ایجاد جنگ نکند چون اسرائیل به هیچ وجه توان مقابله نظامی مستقیم با ایران و متحدانش را ندارد .
🔸️ روزهای گذشته نیز یک کشتی تجاری ایرانی در نزدیکی مرزهایش آبی فلسطین اشغالی دچار انفجار و خسارت شد که رسانه های مختلف از نقش دولت یهود در این واقعه سخن گفتند و انتظار واکنش ایران را طبیعی دانستند .
🔸️اما نکته مهم اینجاست که کشتی لوری در دریای عرب مورد هجمه قرار گرفت و نقطه اصابت موشک حدود ۱۰۰۰ کیلومتر از مرزهای ایران فاصله دارد .
🔸️در خصوص این رخداد باید چند نکته را بیان کرد .
1️⃣ دولت اسرائیل ضعف دسترسی جغرافیایی جدی دارد و عملکرد نظامی اش محدود به نقاط خاصی میشود اما دست ایران و متحدانش در نقاط حساس غرب و جنوب آسیا باز است .
2️⃣ موشک های سرگردان که در دوران جنگ ۸ ساله ایران و صدام به طور محدود در خلیج فارس ناوگان کشورهای متخاصم به جمهوری اسلامی را هدف قرار میداد دیگر موضوعیت ندارد و جغرافیای دور دست و اقیانوس ها می تواند محل پاسخ ها و تسویه حساب ها گردد.
3️⃣ مقابله به مثل و ایجاد توازن وحشت از جمله اصول پذیرفته شده در روابط بین الملل است و دولت ها و جنبش های اسلامی و دینی نیز بر اساس آیه "فَمَنِ اعْتَدَىٰ عَلَيْكُمْ فَاعْتَدُوا عَلَيْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَىٰ عَلَيْكُمْ"، می توانند پاسخ تعرضات دیگران را در زمان و مکانی که خود تعیین می کنند ، بدهند . پس واکنش های مقابله به مثل هم عقلی بوده و موجب توازن وحشت و احتمالا بازدارندگی میشود و نیز کتاب اصلی مسلمانان نیز مجوز آن را صادر کرده است.
4️⃣ عملیات زدن کشتی اسرائیلی لوری نشان داد پیشرفت تکنولوژیکی به کمک کشورهای ضداسرائیلی آمده و نقش عامل انسانی کمرنگ تر از گذشته شده است.
5️⃣ دوران صبر استراتژیک و سکوت هدف دار در برابر تعرضات صهیونیست ها پایان یافته و دیگر نسبت آنان مدارایی روا داشته نمی شود و افزایش تنش با ایران یا هر کشوری دیگر هزینه ای بیش از فایده آن خواهد داشت.
@taghaviniaa
تفسیرگر | علیرضا تقوی نیا
برجام ، ایران و آمریکا ؛ در نهایت چه میشود ؟ 🔸️برجام که بسیاری گمان می کردند رو به احتضار می رود ،
برجام ، ایران و آمریکا ؛ در نهایت چه می شود ؟
قسمت دوم
🔸️در زمینه سیاست خارجی نیز باید گفت بایدن فردی تربیت شده در ساختار سیاسی سنتی آمریکاست و قدرت های نظامی و اقتصادی شرقی را خطر درجه اول برای کشورش می داند و بدین دلیل سعی دارد پرونده سایر چالش ها را به نوعی با موفقیت ببندد و با خیال راحت به سمت چین و روسیه شیفت کند .
🔸️فلذا نگارنده معتقد است ایالات متحده در دوره جدید به هیچ وجه وارد فاز افزایش تنش و تهدید با ایران نخواهد شد و مقابله با رقیب بزرگتر ( چین ) را ارجح بر تلاش برای کنترل رقیب کوچکتر می داند .
🔸️بایدن نیک می داند در دوره ای که آمریکا ۷ تریلیون دلار در خاورمیانه مصرف نمود ، غول شرقی آرام آرام در طی همکاری با غرب توانست تکنولوژی را دریافت نماید و با استفاده نیروی کار ارزان ، انضباط آهنین و مدیریت موفق به رقیبی جدی برای صنعت غرب بدل شود .
🔸️بنابراین بعید است که اشتباه اسلاف خویش را مرتکب گردد و توان نظامی و اقتصادی کشورش را در این منطقه درگیر و نتیجتا فرسایش دهد.
🔸️پس سعی خواهد کرد به هر شکل ممکن با ایران به تفاهمی پایدار دست یابد لکن در این خصوص موانع مهمی نیز وجود دارد ؛ ابتدا امنیت متحد استراتژیک آمریکا در کرانه مدیترانه یعنی اسرائیل مدنظر است که به شدت با لغو تحریم های ایران مخالفت می کند و لابی قدرتمند آن نیز در کنگره و سنا فعالند تا اجازه ندهند جمهوری اسلامی به منابع مالی خود دسترسی پیدا کند.
🔸️بازیگران دومی که با لغو تحریم ها مخالفند اعراب حاشیه خلیج فارسند که دلارهای آنان از جمله پایه های ثبات اقتصاد و رونق صنایع امریکاست .
البته تفکر حاکم بر دولت فعلی آمریکا نیز دست کمی از آنان ندارد و قصد ندارد تحریم ها را به گونه ای لغو کند که تاثیر قابل توجهی بر اقتصاد ایران بگذارد .
🔸️بنابراین به باور راقم این وجیزه آمریکا در برابر ایران با ۲ گزینه روبروست ؛ اول این که به فشارهایش ادامه دهد تا به زعم خود ایران را پای میز مذاکره بیاورد . اما تجربه ثابت کرده چنین رویه ای دیگر نتیجه مورد نظر را در پی نخواهد داشت و موجبات حرکت بیشتر ایران به سمت شرق و چین خواهد شد و همچنین برنامه هسته ای ایران را شتاب می دهد؛ رخدادی که غرب به هیچ عنوان نمی تواند آن را بپذیرد .
🔸️گزینه دوم نیز اینست که تحریم ها را لغو کند تا اولا ایران به برجام بازگردد و برنامه هسته ای او فریز گردد و زمینه را برای روی کار آوردن نیروهای متمایل به بهبود رابطه با غرب در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ فراهم کند.
🔸️پالس های اخیر دوطرف از جمله توافق دولت روحانی با آژانس بین المللی انرژی اتمی و عقب نشینی غرب از صدور قطعنامه در شورای حکام همان نهاد ، نشان دهنده تمایل به حل مسئله از طریق دیپلماتیک است که اما باید دید آیا در نهایت طرفهای غربی می توانند امتیازات مدنظر ایران را بپردازند ؟
🔸️۳ ماه زمان بیشتر باقی نمانده است و بدون تردید تعامل با اصولگرایان انقلابی به مراتب برای آمریکا سخت تر خواهد بود .
علیرضا تقوی نیا / وبسایت ایران زمین
@taghaviniaa
دلایل مثبت بودن اتحاد راهبردی با چین
🔸️در روزهای اخیر گمانه زنی های زیادی در خصوص قرارداد ۲۵ ساله ایران با چین منتشر شده که بحث های مختلف و متضادی را در این خصوص شاهد بوده ایم.
🔸️در این زمینه ذکر چند مورد به نظرم ضروری می رسد:
🔸️اول ، اقتصاد آینده دنیا طبق شواهد و آمارهای موجود بی شک در قبضه چین خواهد بود و این کشور با وجود داشتن اقتصاد ارشادی و کنترلی توسط دولت در زمینه شاخصه رشد اقتصادی و ثبات ملی، حتی در ایام کرونا موفق تر از سایر قدرت های اقتصادی لسه فر عمل کرد که این امر با توجه به دیدگاه های اصولی جمهوری اسلامی در رد اقتصاد آزاد لیبرالی می تواند کاتالیزور همکاری های بین دو کشور شود.
🔸️دوم ، چین هیچگاه در طول تاریخ چشم به تمامیت ارضی ایران نداشته است . در دوره معاصر نیز چه در زمان پهلوی و چه جمهوری اسلامی همواره در جهت ایجاد روابط متوازن با ایران ساعی بوده اند؛ البته این گزاره به معنای دوستی ایشان با ایرانیان نیست بلکه منافعشان بر همکاری با ایران ایجاب می کند . اصولا آنان صرفا سعی در گسترش بازار تولیداتشان در جهت افزایش ثروت ملی خود دارند.
🔸️سوم، چین نفت ندارد و برای تداوم توسعه اقتصادی و تولیداتش به شدت به آن وابستگی دارد. این در حالی ست که اکثر منابع نفتی جهان زیر تسلط آمریکاست و در صورت ادامه روند رشد اقتصادی چین و تضعیف آمریکا در معادلات اقتصاد و تجارت بین الملل ، هر لحظه این امکان وجود دارد که آمریکا متحدان نفتی خود را جهت تحریم فروش نفت به چین تحت فشار قرار دهد و تولیدات آن را مختل کند. فلذا مسئولان چینی به دنبال یک منبع قابل اتکای دراز مدت و دارای ثبات امنیتی برای خرید نفت با قیمت مناسب اند . با توجه به تحریم های شدید آمریکا و متحدان غربی اش علیه صادرات نفت ایران و ضربه شدیدی که به درآمدهای نفتی این کشور زده است ، به نظر می رسد در صورت امضای قرارداد ۲۵ ساله با چین، ایران دیگر دغدغه فروخته شدن نفت تولیدی اش را نداشته باشد . ظاهرا چینی ها سرمایه گذاری کلان در صنعت نفت ایران را در ازای فروش نفت ( که در ازای آن یوان خواهند پرداخت) پیشنهاد کرده اند.
🔸️چهارم، چین به صورت جدی مترصد از بین بردن هژمونی دلار است. به همین جهت سالانه بیش از ۱۰۰۰ تن طلا به ذخایرش اضافه می کند و در پی آن است که در یک فرصت مناسب با قرار دادن طلا به عنوان پشتوانه پول ملی خود و تبدیل آن به ارز اصلی تجارت بین المللی ، عملا به سلطه دلار پایان دهد. البته اینکار اصلا راحت نخواهد بود و یک اعلان جنگ به آمریکاست اما به هر حال چینی ها خزنده در حال پیشروی اند و تاکنون عموسام در مهار آنها ناموفق بوده است.
🔸️پنجم، چین در حال ایجاد کریدور تجاری موسوم به جاده ابریشم از خاک خود به سمت اروپا بوده و در این پروژه بهترین و مقرون به صرفه ترین مسیر ایران است. در حال حاضر خط آهن چین تا بندر گواتر پاکستان کشیده شده و اگر به خط ریلی ایران و ترکیه متصل شود به راحتی بازار اروپا از طریق خط آهن در دسترس کالاهای چینی خواهد بود .
🔸️همچنین کشورهای متحد ایران همچون عراق ، سوریه و لبنان نیز می توانند به این خط آهن متصل شوند و منافع سرشاری نصیب آنها گردد.
ایران می تواند بابت هر کانتینری که از خاکش بگذرد عوارض دریافت کند و از ویژگی ژئواکونومی خود نهایت استفاده را برای سود دراز مدت ببرد.
🔸️ششم ، چین فرهنگ جذابی ندارد. آنها انسان هایی اند که مثل ماشین کار می کنند و با ۲چوب غذا می خورند و از خوردن کرم و سوسک و گوشت سگ و گربه ابایی ندارند. لذا به هیچ وجه از نقطه نظر فرهنگی ملت ایران را تهدید نمی کنند. چین نه هالیوود و ولنتاین دارد ، نه مک دونالد و کی اف سی و نه ایدئولوژی اش برای ملت هایی چون ایران جذاب است. چین صرفا با استفاده از نظم آهنین و مدیریت کارآمد تولید ثروت می کند . چیزی که جمهوری اسلامی بدان احتیاج مبرم دارد.
🔸️هفتم ، به باور نویسنده ، تحریم های ۴۰ ساله غرب علیه جمهوری اسلامی بیشترین تاثیرش در دوری ایرانیان از تکنولوژی روز جهان بوده است.
تولید ثروت به ۳ عامل مهم تکنولوژی، سرمایه و نیروی کار نیاز دارد.
🔸️چینی ها پس ورود به جامعه جهانی در طی همکاری با غرب توانستند تکنولوژی را وارد کنند و اکنون خود صاحب آن اند. همکاری با چین می تواند در ورود فناوری های پیشرفته به ایران موثر باشد و نیروی کار ایران را در کارخانجات تولیدی فعال نماید.
🔸️البته تحقق موارد فوق الزاماتی نیز دارد که در آینده بدان ها خواهم پرداخت.
@taghaviniaa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سقوط بالگرد آپاچی آمریکا و ادعای تلویزیون عراق
🔸️یکی از رخدادهای پر سر و صدا در دوران حمله ائتلاف بین المللی علیه عراق در سال ۲۰۰۳ ، سقوط بالگرد آپاچی آمریکایی بود که رژیم بعثی تبلیغات زیادی روی آن کرد .
🔸️ تلویزیون عراق مدعی شد این هواگرد پیشرفته توسط یک کشاورز عراقی هدف قرار گرفته و ساقط شده است.
🔸️البته با توجه به حفاظت زره آپاچی ، ادعای عراقی ها بسیار دور از واقعیت می نماید .
🔸️ در این فیلم تلویزیون وقت عراق تصاویری از این بالگرد منهدم شده را در حالی نشان میدهد که افراد بومی در اطراف آن تجمع کرده و شعارهایی در حمایت از صدام سر می دهند.
@taghaviniaa
رابطه موشک دریایی جدید ایران و اقتصاد جهانی
🔸️بسته شدن چند روزه کانال سوئز بیش از ۹ میلیارد دلار به اقتصاد جهان خسارت وارد کرد و نگرانی های بسیاری را در خصوص رخداد مشابه آن در آینده برانگیخت .
🔸️نکته مهم اینجاست که بدانیم موشکهای نقطه زن دریایی ایران که در سال گذشته توانستند در اقیانوس هند یک هدف را به طور دقیق از فاصله ۱۸۰۰ کیلومتری مورد اصابت قرار دهند ، قابلیت آن را دارند که کانال سوئز را نیز زیر برد آتش خود بگیرند.
🔸️در صورتی که یک کشتی کوه پیکر در این کانال غرق شود حداقل ۶ ماه برای بیرون کشیدن آن آنهم در شرایط عادی زمان نیاز است و تبعات اقتصادی آن برای جهان کاملا قابل پیش بینی خواهد بود و شاید یکی از دلایلی که دولت جدید آمریکا دیگر حتی در لفظ هم از روی میز بودن همه گزینه ها صحبت نمی کند ، همین نکته باشد.
🔸️لازم به ذکر است کمترین فاصله مرزهای ایران تا کانال سوئزحدود ۱۳۰۰ کیلومتر بوده و سپاه پاسداران و حزب الله لبنان موشک هایی در اختیار دارند که به راحتی می توانند کشتی ها را در این آبراه کم عرض غرق نمایند .
@taghaviniaa
دلایل مخالفت پادشاه اردن با تصمیم نتانیاهو و ترامپ ...
🔸️ملک عبدالله دوم پادشاه اردن هاشمی در مصاحبه اخیرش با اشپیگل گفته است : اگر اسراییل بخشهایی از کرانه غربی رود اردن را تصرف کند باعث درگیری بزرگی با اردن خواهد شد.
🔸️ در خصوص چرایی این اظهارات باید گفت
به طور کلی اردن هاشمی یک کشور مصنوعی است که انگلستان پس از جنگ جهانی اول به وجود آورد.
🔸️ با پایان جنگ جهانی اول و پس از انعقاد پیمان سایکس پیکو به دلیل خدمتی که شریف حسین حاکم مکه به انگلستان در فروپاشی امپراطوری عثمانی نمود، انگلستان دوفرزند وی یعنی عبدالله و فیصل را به ترتیب در اردن و عراق به عنوان پادشاه منصوب کرد.
🔸️با توجه به سابقه تاریخی تمدنی عراق و جمعیت بالا و عدم مشروعیت خاندان هاشمی در این کشور در سال ۱۹۵۸ عبدالکریم قاسم طی کودتایی این پادشاهی را از میان برداشت اما اردن با اتکا به راهبرد انتساب خود به بنی هاشم همچنان مشروعیت خود را حفظ کرده است.
🔸️اردن از وضعیت مالی بسیار ضعیفی برخوردار است و عمدتا از طریق کمک های اعراب متمول خلیج فارس و نیروی کاری که به این کشورها می فرستد درآمدش را تامین می کند.
🔸️با شروع بحران فلسطین عمده فلسطینی های اخراجی راهی اردن شدند و با توجه به این اکثریت قاطع جمعیت اردن را فلسطینی تباران تشکیل دادند ، خطری بالقوه پادشاهی هاشمی را تهدید می کرد .
🔸️خصوصا این که سازمان آزادیبخش فلسطین به رهبری عرفات به قوانین اردن تمکین نمیکرد و در واقع یک دولت مستقل تشکیل داده بود و چریک هایش علاوه بر انجام تخلفات متعدد، بدون هماهنگی با دولت این کشور روزانه علیه اسرائیلی ها حملات چریکی انجام می دادند .
🔸️در سال ۱۹۶۹ شاه حسین اعلام کرد قطعنامه ۲۴۲ شورای امنیت را می پذیرد که این امر خشم جدی یاسر عرفات رییس سازمان آزادیبخش را در پی داشت.
🔸️طرح ترور شاه حسین ریخته شد و در اول سپتامبر به اجرا در آمد اما ناکام بود.
همچنین در روز ۶ سپتامبر نیروهای عرفات هواپیمای مسافربری خطوط هوایی انگلستان را دزدیدند و باعث بحرانی جدی در روابط نزدیک اردن و انگلیس شدند.
🔸️دولت اردن دیگر تاب نیاورد و به سازمان آزادیبخش اعلان جنگ نمود و در سپتامبر ۱۹۷۰ این سازمان را به شدت سرکوب و از اردن اخراج کرد( این واقعه به سپتامبر سیاه مشهور است ).
🔸️ در کل دولت اردن از فلسطینی ها دل خوشی ندارد و حضور گسترده آنان را تهدیدی برای موجودیت خود قلمداد می کند و طبق قطعنامه های شورای امنیت مانند ۲۴۲ ، خواستار تشکیل دولت فلسطین در مناطق کرانه غربی و نوار غزه است چیزی که جریان چپ و میانه روهای اسراییلی نیز آن را تایید می کنند.
🔸️پادشاه فعلی اردن میداند نتانیاهو و راست گراها خواستار تشکیل یک دولت یهودی در تمام جغرافیای فلسطین هستند که پیامد آن اخراج میلیون ها فلسطینی به کشورهای عربی خواهد بود؛ خصوصا که در دسترس ترین کشور برای اسکان آوارگان اردن است.
🔸️حضور فلسطینی های آواره بار مالی بسیار سنگینی را متوجه این کشور می کند و علاوه براین، حاکمیت پادشاهی هاشمی را به شدت تهدید خواهد کرد و به دلایل فوق پادشاه اردن تصرف منطقه غور اردن در کرانه غربی توسط دولت اسرائیل را تهدیدی برای بقا و حاکمیت خودش بر اردن تلقی کرده و به مقابله با آن خواهد پرداخت.
🔸️این مقابله از لحاظ حقوقی نیز توسط قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل پذیرفته شده است.
@taghaviniaa