May 11
33.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سریعا ایران را تجهیز کنید، نتانیاهو در سودای حمله به ایران
https://eitaa.com/tahlil30yasi
28.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سیلی محکم مردم ایران به روی ترامپ (تسلیم سرزمینی)
https://eitaa.com/tahlil30yasi
9.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
طرح ناشیانه ترامپ روس ها را شوکه کرد، درخواست بازگشت به اتحادیه، انگلستان بدنبال رهبری اروپا
https://eitaa.com/tahlil30yasi
🇮🇷🇵🇸
#یادداشت_تحلیلی
🔰دو سوی مذاکره!
🍃🌹🍃
🔹آمد و شد دولتها در جمهوری اسلامی و مواضع آنان نسبت به موضوع تحریمها و مذاکره و به ویژه مسئله هستهای، هرگز نباید این واقعیت و محاسبه اساسی را در ذهن مسئولان کشور دستخوش تغییر قرار دهد؛ اگر سیاستمدار ایرانی به برجام به مثابه ابزاری برای گشودن گرههای تحریم مینگرد، اما از منظر یک سیاستمدار آمریکایی برجام وضع شده است تا علاوه بر کنترل ایران اتمی، راهی برای مهار ایران در سایر مؤلفههای قدرت ملی(مانند موشکی و منطقهای) بیابد و در نهایت ظرفیتهای استراتژیک ملی تخلیه گردد.
🔹دلیل اصلی خروج ترامپ از توافق هستهای در ۱۸ اردیبهشت ۹۷ نیز آن بود که ایران در مقابل سیاست فشار حداکثری ترامپ ایستاد و با خواستههای خلاف منافع ملی رئیسجمهور آمریکا مبنی بر پذیرش برجامهای موشکی و منطقهای مخالفت کرد. البته تحقق «برجام پلاس» هدف حداقلی ترامپ و تیم همراه او بود. مطلوب آنها همان بود که جان بولتون مشاور امنیت ملی ترامپ در سال ۱۳۹۷ گفت. وی در اجتماع گروهک تروریستی منافقین در پاریس اعلام کرد که انقلاب اسلامی ایران نباید به جشن چهل سالگیاش برسد!
🔹حالا نیز در یادداشت اجرایی که اخیرا ترامپ علیه ایران امضا کرده است، آمده «باید با توسعه موشکی و همچنین سایر تسلیحات و توانمندیهای نامتعارف و متعارف مقابله کرد». این یعنی ترامپ و تیم جدید در آمریکا عزم خود را حتی برای مقابله با توانمندیهای حتی متعارف نظامی جمهوری اسلامی ایران جزم کرده اند و یقینا در مذاکرهای که نفی شد، تصمیم داشتند آن را به عنوان مطالبه و بخش مهمی از خواستههای خود بر روی میز مذاکره بگذارند.
🔹در حقیقت ترامپ سودای خلع سلاح جمهوری اسلامی را در سر می پروراند تا در پی آن ملت ایران بی دفاع شده و امکان حمله نظامی به ملت و خاک ایران فراهم گردد. باید در نظر داشته باشیم که خلع سلاح ملت ایران چه در دوره قبلی ریاست جمهوری ترامپ و چه در دوره کنونی به عنوان یک اولویت قطعی از سوی او و تیم جنگ طلبش در حال پیگیری است. آیا مردم ایران به مسئولان کشور اجازه می دهند که بر روی توانمندی های نظامی متعارف خود مذاکره انجام دهند و آن را وجه المصالحه هر گونه توافقی قرار دهند؟ قطعا ملت ایران اجازه نخواهند داد.
✍🏼 عزیز غضنفری
🆔 https://eitaa.com/tahlil30yasi
💥چرا در شرایط فعلی مذاکره هوشمندانه، عاقلانه و شرافتمندانه نیست؟(۲)
♻️پس از سخنرانی رهبر انقلاب مبنی بر عاقلانه نبودن مذاکره با آمریکا در شرایط فعلی حالا نشانه های جدید عاقلانه نبودن مذاکره در حال بروز است.
🔻محمد باقر قالیباف رئیس مجلس طی سخنانی از شروط ترامپ برای مذاکره پرده برداشته است. قالیباف میگوید《ترامپ یک متن را به ایران ارسال کرده که ایران داوطلبانه مسائل هسته ای، موشکی و سلاحهای غیرمتقارن و متعارف را کنار بگذارد و این یعنی در واقع خلع سلاح ایران!》
🔻این صحبتهای قالیباف نشان میدهد ترامپ طی پیغامی مکتوب از جمهوری اسلامی خواسته است همه توانایی های استراتژیک خود را که طی ۴ دهه خود تولید کرده و در محیط پر آشوب خاورمیانه توانسته برای خود بازدارندگی نسبی ایجاد کرده را واگذار نماید آنگاه شاید ترامپ دلش بخواهد تحریم های ایران را کمی کوتاه بیاید.
🔻آش چنین مطالبه وقیحانه آنقدر شور است که صدای عمادالدین باقی حقوقدان اصلاح طلب را نیز در آورده است. باقی طی توئیتی نوشت: 《طی ۲۵ سال منتقد سیاست های منطقه ای ایران بوده ولی از فرمان ترامپ احساس توهین و تحقیر و خشم داشته است.》
🔻خطر چنین مطالبه ای را باید وقتی درک کرد که رقم بودجه نظامی و خرید تسلیحات کشورهای منطقه را ببینیم. بودجه نظامی سعودی در سال قبل ۷۵ میلیارد دلار و امارات حدود ۲۵ قطر ۱۴ و کویت ۹.۵ میلیارد دلار بوده است. این یعنی فردای مذاکره احتمالی، ایران نه در مقابل آمریکا و رژیم صهیونیستی که حتی در مقابل برخی کشورکهای عربی هم باید سر خم کند.
در حالی که ایران در منطقه زیر چتر تهدید هستهای روسیه، هند، پاکستان و رژیم موقت صهیونیستی قرار دارد و طی یکسال اخیر بارها در آستانه جنگ همه جانبه با اسرائیل قرار گرفته است.
در چنین وضعیتی کدام عقل سلیم مذاکره را عاقلانه و شرافتمندانه میداند؟ و کدام عاقلی ابزارهای قدرت خود را با مذاکره به حریف واگذار میکند.
🍀https://eitaa.com/tahlil30yasi
20.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
طرح ناشیانه ترامپ روس ها را شوکه کرد، درخواست بازگشت به اتحادیه، انگلستان بدنبال رهبری اروپا
https://eitaa.com/tahlil30yasi
ولودیمیر زلنسکی هشدار داد که دونالد ترامپ حمایت آمریکا از اوکراین را پس میگیرد، اروپا به تنهایی قادر به پر کردن این شکاف نیست، در آستانه سفری که میتواند مهمترین سفر دیپلماتیک او از زمان تهاجم گسترده روسیه در سه سال پیش باشد.
رئیس جمهور اوکراین در مصاحبه ای یک ساعته با گاردین در دفتر ریاست جمهوری در کیف گفت: صداهایی وجود دارد که می گوید اروپا می تواند بدون آمریکایی ها تضمین های امنیتی ارائه دهد و من همیشه می گویم نه. وی افزود: تضمینهای امنیتی بدون آمریکا، تضمینهای امنیتی واقعی نیستند.
ترامپ گفته است که میخواهد به جنگ در اوکراین پایان دهد ، اما بدبینان میترسند که توافق با میانجیگری آمریکا میتواند شامل وادار کردن اوکراین به تسلیم در برابر خواستههای حداکثری ولادیمیر پوتین باشد. زلنسکی گفت که آماده مذاکره است، اما از اوکراین میخواهد این کار را از «موقعیت قدرت» انجام دهد و گفت که به شرکتهای آمریکایی قراردادهای بازسازی سودآور و امتیازات سرمایهگذاری را پیشنهاد میکند تا ترامپ را به سمت خود بکشاند.
زلنسکی می گوید اروپا نمی تواند امنیت اوکراین را بدون آمریکا تضمین کند
Live
زلنسکی می گوید اروپا نمی تواند امنیت اوکراین را بدون آمریکا تضمین کند
«کسانی که به ما برای نجات اوکراین کمک میکنند، [این شانس را خواهند داشت] آن را با کسبوکارشان همراه با کسبوکارهای اوکراینی بازسازی کنند. ما حاضریم درباره همه این موارد با جزئیات صحبت کنیم.»
زلنسکی اواخر این هفته به کنفرانس امنیتی مونیخ سفر خواهد کرد، جایی که انتظار دارد با معاون رئیس جمهور آمریکا، جی. در کنفرانس سال گذشته، ونس، که در آن زمان سناتور بود، از ملاقات با زلنسکی امتناع کرد و او قبلاً گفته بود که "واقعاً برای او مهم نیست که چه اتفاقی برای اوکراین رخ می دهد، به این صورت یا آن طرف".
زلنسکی همچنین قصد دارد با دیگر اعضای تیم ترامپ و همچنین سناتورهای بانفوذ در مونیخ ملاقات کند، اما او گفت که هنوز تاریخی برای دیدار با ترامپ وجود ندارد، اگرچه تیم او در تلاش است تا یکی از آنها را برطرف کند. ترامپ در آخر هفته گفت که "احتمالا" در این هفته با زلنسکی ملاقات خواهد کرد و این امکان وجود دارد که رئیس جمهور اوکراین بتواند از مونیخ به واشنگتن پرواز کند.
ما در برابر انواع موشکها دفاع کند، فقط پاتریوتها. سیستمهای [اروپایی] دیگری نیز وجود دارند... اما نمیتوانند حفاظت کامل را ارائه دهند... بنابراین حتی از این مثال کوچک میتوان دریافت که بدون آمریکا، تضمینهای امنیتی نمیتوانند کامل باشند.»
هفته های اول ریاست جمهوری ترامپ نگرانی های زیادی را برای اوکراینی ها ایجاد کرده است. توقف جهانی پروژههای USAid بود که در اوکراین صدها سازمان را که روی همه چیز کار میکردند، از کهنه سربازان ارتش گرفته تا مدارس و پناهگاههای بمب اژدر کرد. پس از آن، ترامپ در مصاحبه ای با نیویورک پست در آخر هفته اعتراف کرد که قبلاً در تلاش برای آغاز مذاکرات با پوتین تلفنی صحبت کرده است. وقتی از او پرسیدند چند بار فقط گفت: «بهتر است نگم».
زلنسکی گفت: «بسیار مهم» است که رئیسجمهور آمریکا قبل از دیدار با پوتین با یک هیئت اوکراینی ملاقات کرد، اما از انتقاد ترامپ به خاطر اظهارات غیرشفاف او خودداری کرد. او گفت: «معلوم است که او واقعاً نمیخواهد همه جزئیات را بدانند، و این تصمیم شخصی اوست.
می کند، گفت که هنوز برای قضاوت در مورد دولت قبلی زود است. گفته می شود که روابط بین کیف و واشنگتن به طور فزاینده ای سردتر شده است زیرا تیم زلنسکی از تمرکز جو بایدن بر مدیریت خطرات تشدید ناامید شده است.
زلنسکی در پاسخ به این سوال که آیا فکر میکند بایدن بهعنوان مردی که به نجات اوکراین کمک کرد، در تاریخ ثبت میشود یا مردی که برای مقابله با چالش پوتین بسیار آهسته پاسخ داد، زلنسکی خندید و گفت در این مرحله گفتن «بسیار دشوار» است.
او از عدم تمایل اولیه بایدن برای ارائه تسلیحات به اوکراین انتقاد کرد - «این عدم اعتماد به روسیه اعتماد به نفس داد» - اما گفت که اوکراین به خاطر همه کمکهایی که بعد از آن انجام شد سپاسگزار است.
او گفت که ارزیابی کامل تنها با گذشت زمان مشخص میشود: «تاریخ نشان میدهد که چیزهای زیادی وجود دارد که شما فقط نمیدانید، چه اتفاقی در پشت صحنه افتاده است، چه مذاکراتی انجام شده است... توصیف همه آنها امروز سخت است، زیرا ما همه چیز را نمیدانیم. بعداً خواهیم فهمید، همه چیز را خواهیم دانست.»
تحلیل سیاسی
ولودیمیر زلنسکی هشدار داد که دونالد ترامپ حمایت آمریکا از اوکراین را پس میگیرد، اروپا به تنهایی قاد
♦️زلنسکی: اروپا بدون آمریکا نمیتواند امنیت اوکراین را تضمین کند / گاردین
در آستانه سفر مهم خود به کنفرانس امنیتی مونیخ، ولودیمیر زلنسکی هشدار داده است که در صورت قطع حمایت آمریکا، اروپا بهتنهایی قادر به پر کردن این خلأ نخواهد بود. او میگوید که امنیت اوکراین بدون حضور آمریکا، یک "تضمین واقعی" نیست.
🔹 تلاش زلنسکی برای جلب نظر ترامپ با قراردادهای اقتصادی
زلنسکی قصد دارد برای متقاعد کردن دونالد ترامپ، پیشنهادهایی اقتصادی ارائه دهد. او اعلام کرده است که شرکتهای آمریکایی فرصتهای سودآور بازسازی اوکراین را دریافت خواهند کرد و همچنین آمریکا میتواند به ذخایر ارزشمند مواد معدنی اوکراین دسترسی داشته باشد. این پیشنهادها شامل استخراج اورانیوم و تیتانیوم است که زلنسکی معتقد است در دست داشتن آنها توسط روسیه، چین یا ایران به ضرر منافع آمریکا خواهد بود.
🔹 دیدارهای کلیدی زلنسکی در کنفرانس مونیخ
زلنسکی در مونیخ قرار است با معاون رئیسجمهور آمریکا، جیدی ونس**، دیدار کند. ونس یکی از مخالفان سرسخت کمک به اوکراین بوده و در گذشته گفته است که "اهمیتی نمیدهد چه اتفاقی برای اوکراین میافتد". با این حال، زلنسکی امیدوار است بتواند او را متقاعد کند.
🔹 نگرانی از کاهش حمایت نظامی آمریکا
زلنسکی تأکید کرده است که حمایت نظامی آمریکا برای بقای اوکراین حیاتی است. بهویژه، سیستمهای دفاع هوایی پاتریوت که تنها فناوری موجود برای محافظت در برابر موشکهای روسی است.
🔹 واکنش ترامپ: آمریکا صدها میلیارد دلار برای اوکراین هزینه کرده است
ترامپ اخیراً در مصاحبهای با فاکس نیوز اعلام کرد که آمریکا مبالغ هنگفتی برای اوکراین هزینه کرده است و خواستار بازگشت این سرمایهها شده است. او همچنین اذعان کرد که با پوتین تماس گرفته است تا درباره مذاکرات احتمالی گفتگو کند، اما جزئیات آن را فاش نکرد.
🔹 طرح زلنسکی برای مبادله سرزمینی با روسیه
زلنسکی پیشنهاد داده که اوکراین ممکن است مناطقی را که در حمله غافلگیرانه خود در شش ماه گذشته در منطقه کورسک روسیه تصرف کرده است، در ازای دریافت مناطقی دیگر از روسیه، مبادله کند. اما او هنوز مشخص نکرده است که کدام مناطق اشغالی را مطالبه خواهد کرد.
🔹 نقش اروپا در تأمین امنیت اوکراین پس از جنگ
رئیسجمهور فرانسه، امانوئل مکرون، ایدهای را مطرح کرده که **یک نیروی حافظ صلح اروپایی میتواند پس از توافق آتشبس به اوکراین اعزام شود. زلنسکی اما تأکید کرده است که این نیرو باید ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار سرباز داشته باشد تا بتواند تأثیرگذار باشد.
🔹 زلنسکی: آمریکا باید قبل از مذاکره با پوتین، اوکراین را ملاقات کند
زلنسکی تأکید دارد که ترامپ باید پیش از هرگونه دیدار رسمی با پوتین، با یک هیئت اوکراینی مذاکره کند تا موضع اوکراین مشخص باشد.
🔹 ارزیابی عملکرد بایدن؛ ناجی اوکراین یا واکنش دیرهنگام؟
زلنسکی ضمن قدردانی از کمکهای دولت بایدن، انتقاد کرده که تاخیر اولیه آمریکا در ارسال تسلیحات، اعتماد به نفس روسیه را افزایش داد. با این حال، او معتقد است که قضاوت نهایی درباره عملکرد بایدن در آینده و با روشن شدن جزئیات پشتپرده مشخص خواهد شد.
🔹 آینده نامشخص مذاکرات و نقش آمریکا در امنیت اوکراین
زلنسکی همچنان امیدوار است که بتواند با جلب حمایت دولت ترامپ، اوکراین را از سقوط در دام نفوذ روسیه حفظ کند. با این حال، سرنوشت جنگ و امنیت منطقه همچنان در گرو تصمیمات کاخ سفید و متحدان اروپایی باقی خواهد ماند.
🟡https://eitaa.com/tahlil30yasi
نویسنده: الکساندر لانگلویس
آیا می توان درگیری های پس از اسد در سوریه را متوقف کرد؟
یافتن زمینه مشترک با ترکیه برای انتقال سوریه حیاتی خواهد بود.
امنیت در شمال شرق سوریه همچنان رو به وخامت است، زیرا درگیریهای مداوم انتقال کشور به سمت دوران ثبات و بهبودی را تهدید میکند. افزایش فعالیت نظامی، همراه با موجی از دیپلماسی تسریع شده در داخل و خارج از کشور، توازن قوا را که مدتها در زمانی که درگیری در سوریه عملاً متوقف شده بود، بر هم میزند.
با ادامه جنگ در شمال شرق، مقامات آنکارا و واشنگتن در حال تقویت مواضع خود در داخل کشور هستند. هر دو در حال متمرکز کردن دیپلماسی فشرده هستند زیرا ترکیه با شرکای سوری محلی خود برای تحت فشار گذاشتن نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) مورد حمایت ایالات متحده برای اخراج متحدان حزب کارگران کردستان (PKK) خود کار می کند. در نهایت، این گفتگوها برای تامین امنیت این مرحله از انتقال سوریه، به طور بالقوه حل مسئله کردها در ترکیه و سوریه و در عین حال زمینه سازی برای عقب نشینی نظامی ایالات متحده، حیاتی است.
عملیات طلوع آزادی
در 30 نوامبر، در سایه تهاجم نظامی که اسد را سرنگون کرد ، ارتش ملی سوریه (SNA) تحت حمایت ترکیه عملیات طلوع آزادی را برای بیرون راندن گروههای مسلح غیردولتی خارجی و متحد کردن خاک سوریه آغاز کرد . با این حال، این عملیات عمدتاً بر جداسازی پکک از بازوی سوری آنها، یگانهای مدافع خلق (YPG) و نیروهای SDF متمرکز است.
با فرار نیروهای اسد از حلب، آنها مناطق استراتژیک را به نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) تسلیم کردند - آخرین اقدام در همکاری طولانی مدت آنها در هنگام مواجهه با مخالفان یا تهدیدات ترکیه. با این حال، نیروهای SDF نتوانست موقعیت خود را در تل رفعت در شمال حلب حفظ کند تا یک کریدور در شمال سوریه ایجاد کند و به جنایات جنگی علیه غیرنظامیان متوسل شود تا هر گونه پیشروی SNA را به تاخیر بیندازد.
شهادت شاهدان همچنین خرابکاری زیرساختی و گلوله باران بی رویه توپخانه را به نیروهای SDF نسبت می دهد. منابع محلی خاطرنشان می کنند که SNA، در حالی که مسئول فهرست لباسشویی خود از نقض حقوق بشر است، در جنگ پس از 8 دسامبر خود با نیروهای SDF چنین تاکتیکی را محدود کرده است. با این حال، این گروه مرتکب نقض جدی حقوق بشر است .
به گفته منابع آگاه، عملیات SNA به سه مرحله تقسیم می شود. مرحله اول بر پاکسازی نیروهای دموکراتیک سوریه از حلب متمرکز بود، جایی که آنها مناطق محصور در تل رفعت و محله تاریخی شیخ مقصود با اکثریت کردها در شهر حلب را اشغال کردند. مرحله دوم با هدف عبور از رود فرات، بیرون راندن نیروهای دموکراتیک سوریه از رقه با اکثریت عرب و دیرالزور به سمت قامشلی با اکثریت کردها انجام می شود.
این مرحله با فعال شدن چندین جبهه به طور همزمان دشوار است. تاکنون این عملیات نیروهای SDF را پس از درگیری شدید از منبج خارج کرده است ، اما خطوط SNA اکنون در امتداد رودخانه یخ زده است. مرحله سوم با هدف انحلال SDF و YPG، از بین بردن هژمونی آنها بر سیاست کردهای سوریه و بیرون راندن عناصر خارجی با برنامه های جدایی طلبانه - یعنی PKK- است.
استفاده از نگرانی های مشروع کردها در مورد اقدامات قبلی SNA و عدم شفافیت کلی در مورد آینده و تمامیت ارضی سوریه برای حفظ کنترل، اقدامات بازتابی برای تبدیل فرات به یک مرز طبیعی انجام دادند. فرمانده نظامی SDF، مظلوم عبدی (فرهاد شاهین سابق) نیز مذاکرات منطقه ای را آغاز کرد و به طور مداوم مواضع نیروهای SDF را در مذاکرات تغییر داد و برای پیشبرد منافع گروه خود امتیازات تدریجی داد.
در همین حال، الهام احمد، یکی از مقامات ارشد شورای دموکراتیک سوریه (SDC) درگیر دیپلماسی شاتل با غرب است و نگرانیهایی را در مورد حقوق اقلیتها، ظهور مجدد دولت اسلامی (داعش) و تفسیر کجروی اصلاحات قانون اساسی مبتنی بر کنفدرالیسم – نه فدرالیسم، ایجاد میکند. SDC شاخه سیاسی بازوی اداری SDF، اداره خودمختار شمال و شرق سوریه (AANES) است.
ایالات متحده، SDF و PKK
YPG از زمان آغاز به کار بر رهبری SDF تسلط داشته است، تا حدی با نیروهای خود اما عمدتاً از طریق PKK . دولت ایالات متحده پکک را در سال 1997 در فهرست سازمانهای تروریستی خارجی قرار داد و در سال 2001 تحت فرمان اجرایی 13224 آن را در فهرست تروریستهای ویژه تعیینشده جهانی قرار داد. این سازمان عمدتاً از طریق شاخههای محلی در سوریه، ترکیه و عراق فعالیت میکند.
با این حال، علیرغم سابقه طولانی بمب گذاری های تروریستی ، دولت اوباما آموزش و تجهیز YPG را که SDF را در سال 2015 تشکیل داد، انتخاب کرد . او از بودجه ایالات متحده برای شکست داعش برای ساختن ساختارهای اداری برای نیروهای دموکراتیک سوریه علیه نگرانی های امنیت ملی عراق و ترکیه استفاده کرد.
تحلیل سیاسی
نویسنده: الکساندر لانگلویس آیا می توان درگیری های پس از اسد در سوریه را متوقف کرد؟ یافتن زمینه مشتر
اولین دولت ترامپ تلاش کرد تا این عدم تعادل های منطقه ای را برطرف کند و سیاست چندپاره مک گورک را افشا کند . ترامپ مک گورک را مجبور به خروج کرد و جیمز جفریس را منصوب کرد تا حضور نیروهای آمریکایی را کاهش دهد و آن را تحت یک معاهده دوجانبه رسمی کند و از حمایت مستقیم از گروههای مسلح غیردولتی خارج شود. جفریز قول داد کمک های مرگبار به نیروهای دموکراتیک سوریه را محدود کند و بر مسدود کردن کریدور زمینی ایران که به طور مداوم سوریه را بی ثبات می کرد و نیروهای آمریکایی را تهدید می کرد، تمرکز کند. این تلاش تنها تا حدی محقق شد زیرا جفریس تعداد نیروهای اعزامی و سایر جزئیات را از رئیس جمهور پنهان کرد.
منافع ترکیه و تغییر سیاست ایالات متحده
آخرین دیپلماسی نیروهای SDF شامل تلاش برای مذاکره با رهبر زندانی پ ک ک عبدالله اوجالان برای خروج منظم عناصر پ ک ک از سوریه است. این به موازات مذاکرات آنکارا با هدف پایان دادن به جنگ گسترده تر آنها با این گروه اتفاق می افتد. نمایندگان ترکیه و آمریکا در آخرین تلاش برای حل مشکل پکک و پایان دادن به محور مقاومت مورد حمایت ایران، دیدارهای خود را با رهبران اتحادیه میهنی کردستان در عراق تشدید کردند. اطلاعات ترکیه رهبری پکک را در حسکه سوریه و سلیمانیه عراق در سالهای اخیر از بین برد و موقعیت مذاکره آنها را تضعیف کرد.
تضعیف پکک به کردهای سوریه که با نیروهای SDF از جمله شورای ملی کرد (KNC) همسو نیستند، فرصتی برای سازماندهی میدهد. با این حال، نیرویی که فعالیت آنها را ممنوع کرده، رهبران آنها را زندانی کرده و تحرکات آنها را محدود کرده است، مانع تلاش آنها می شود . گفتوگوهای مداوم و چند ساله برای رسیدگی به گروههای سیاسی کرد سوریه از زمان سقوط اسد به شدت افزایش یافته است .
شایعات حل و فصل مناقشه ترکیه و پ ک ک لزوماً به معنای انحلال کامل این گروه نیست. حمایت عبدی از هرگونه فراخوان عمومی اوجالان برای انحلال به تلاش برای انحلال YPG/PKK کمک خواهد کرد و اتاق را برای اتحاد کردها و سوریه در سوریه باز می کند. وضعیت شکننده است، همانطور که مذاکرات قبلی ترکیه و پکک نشان میدهد، و ممکن است نیاز به حداقل نیرو از سوی دمشق، آنکارا و بقایای نیروهای SDF برای حذف جنگجویان خارجی - اولویتهای اصلی دو ذینفع سابق - باشد.
واشنگتن در نهایت باید نقشی را ایفا کند . شورای امنیت ملی دولت بایدن، به کمک حمایت قوی کنگره از نیروهای دموکراتیک سوریه، به طور مخفیانه حضور نیروها را در سوریه گسترش داد و در عین حال آنها را با توجه به موقعیت های دوردستشان در معرض حملات قرار داد. تلاش آنها برای ایجاد ثبات ناموفق بود زیرا تلاش کردند تا گروه های مسلح دست نیافتنی را تا حد امکان مخفیانه مدیریت کنند و در عین حال تهدیدات برای توجیه حضور نیروها را اغراق آمیز جلوه دهند و بر خزش ماموریتی که برای تعریف استقرار نظامی ایالات متحده در خارج از کشور آمده است، اشاره کرد.
در حالی که داعش همچنان یک خطر امنیتی است، این تهدید اغراق آمیز است و به عنوان یک توجیه قانونی ناقص برای حفظ و گسترش نیروهای آمریکایی در زمین استفاده می شود. در مورد بازداشتگاه ها در شرق سوریه، بازگرداندن، پیگرد قانونی و چاره راه حل است و نیروهای منطقه ای و محلی و منطقه ای امنیت زندان را با پیشرفت این روند تقویت می کنند.
بنابراین، دولت آینده با چالش ترویج یک انتقال منظم مواجه است. کلید این رویکرد یافتن زمینه مشترک با ترکیه است. این شامل نیروهای منطقه ای تحت رهبری آنکارا است که در کنار دولت موقت سوریه، بخش امنیتی انتقال سوریه را مدیریت می کنند.
چنین رویکردی می تواند یک برد نسبتا آسان و حیاتی برای سیاست خارجی ایالات متحده به دست آورد. دولت ترامپ عاقلانه خواهد بود که دیپلماسی سریعی را به کار گیرد که وضعیت موجود را رد کند، آینده نگر و روشن بین در مورد انتقال سوریه باشد و عقب نشینی نظامی را در اولویت قرار دهد.
تحلیل سیاسی
اولین دولت ترامپ تلاش کرد تا این عدم تعادل های منطقه ای را برطرف کند و سیاست چندپاره مک گورک را افشا
♦️آینده سوریه؛ آیا واشنگتن و آنکارا به توافق خواهند رسید؟ / نشنال اینترست
پس از سقوط اسد، تنشها در شمال شرقی سوریه تشدید شده و تهدیدی برای ثبات و روند بهبود کشور به شمار میرود. افزایش فعالیتهای نظامی و مذاکرات دیپلماتیک همزمان، تعادل قدرت را که تاکنون جنگ سوریه را در وضعیت "منجمد" نگه داشته بود، بر هم زده است.
🔹 عملیات "سپیدهدم آزادی"؛ ترکیه و همپیمانانش در برابر SDF
پس از سقوط اسد، ارتش ملی سوریه (SNA) که مورد حمایت ترکیه است، عملیات "سپیدهدم آزادی" را برای حذف گروههای مسلح غیردولتی و یکپارچهسازی سرزمین سوریه آغاز کرد. تمرکز اصلی این عملیات بر جداسازی پکک از نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) و شاخه سوری آن، یگانهای مدافع خلق (YPG)، است.
🔹 نیروهای SDF در تلاش برای حفظ کنترل؛ جنگ تاکتیکی در شمال سوریه
با عقبنشینی نیروهای اسد از حلب، مناطق راهبردی این شهر به SDF واگذار شد. اما این گروه نتوانست مواضع خود را حفظ کند و در تلاش برای متوقف کردن پیشروی SNA، مرتکب جنایات جنگی شد. همزمان، نیروهای SDF دست به تخریب زیرساختها و گلولهباران غیرنظامیان زدند تا از پیشروی مخالفان جلوگیری کنند.
🔹 سه فاز عملیات ترکیه در سوریه
۱. پاکسازی حلب: هدف اولیه، بیرون راندن SDF از تل رفعت و محله شیخ مقصود در حلب بود.
۲. عبور از فرات: هدف، عقبراندن SDF از مناطق عربنشین رقه و دیرالزور به سوی قامشلی بود.
۳. انحلال SDF و YPG: هدف نهایی، حذف تسلط پکک و نیروهای نیابتی آن بر سیاست کردهای سوریه است.
🔹 نقش ایالات متحده؛ حمایت از SDF و روابط با پکک
ایالات متحده در سال ۱۹۹۷ پکک را به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی (FTO) معرفی کرد. با این حال، در دوران اوباما، واشنگتن با آموزش و تجهیز YPG، که شاخه سوری پکک است، از SDF حمایت کرد. این حمایتها در زمان ترامپ کاهش یافت و تمرکز بر محدود کردن نفوذ ایران در سوریه قرار گرفت.
🔹 مذاکرات ترکیه برای حذف پکک از سوریه
ترکیه تلاشهای دیپلماتیک خود را افزایش داده است تا توافقی برای حذف پکک از سوریه به دست آورد. آنکارا با مقامات آمریکا و رهبران اتحادیه میهنی کردستان (PUK) در عراق مذاکره میکند تا مسیر خروج این گروه از سوریه و عراق را هموار کند.
🔹 ضعف SDF و فرصت برای کردهای مخالف پکک
با تضعیف پکک در سوریه، فرصت برای گروههای کردی مخالف مانند شورای ملی کردستان (KNC) فراهم شده است تا نفوذ خود را گسترش دهند. اما SDF همچنان فعالیتهای آنها را سرکوب میکند و رهبرانشان را بازداشت کرده است.
🔹 چالشهای پیش روی دولت جدید آمریکا
دولت جدید آمریکا باید بین دو گزینه تصمیم بگیرد:
۱. ادامه حمایت از SDF و حفظ حضور نظامی
۲. حمایت از راهحل دیپلماتیک ترکیه برای خروج نیروهای آمریکایی از سوریه
🔹 آینده سوریه؛ آیا واشنگتن و آنکارا به توافق خواهند رسید؟
کلید حل بحران سوریه در یافتن زمینه مشترک میان آمریکا و ترکیه نهفته است. با مدیریت صحیح امنیتی توسط نیروهای منطقهای تحت هدایت ترکیه، سوریه میتواند شاهد یک انتقال منظم باشد که هم به ثبات کشور کمک کند و هم امکان خروج نیروهای آمریکایی را فراهم کند.
🟡https://eitaa.com/tahlil30yasi