💥حسین کمیل: ظریف،امریکا، ما و روسیه/سیاست ایران چگونه در زمین شطرنج خاورمیانه تعریف میشود؟
جواد ظریف وزیر خارجه پیشین ایران از ضرورت تنشزدایی و امنیتیزدایی گفته است،همان گفتمانی که به برجام انجامید و ایران را نهایتا تا درگیری مستقیم با امریکا و ساعت صفر بروز جنگی بزرگ کشاند اما تاریخ به گونه دیگری رقم خورد
قطعا سواد آکادمیک نگارنده اندازه #ظریف نیست..اما بچههای پایین شهر و آنها که داستان گندهلاتهای محل را نه در لابلای کتابها و در کلاسهای درس،که به عینه دیدهاند خوب میدانند،درجایی(قلب آسیا)که همه بخاطر منافع(انرژی،مذهب،آب،کوریدور،موقعیت استراتژیک از هرنظر)در حال نزاع واقعی و بیرحمانهاند،اگر به فکر تنشزدایی باشید،توسط قویترها خورده خواهید شد و هر اتحادی در یک گلوگاه ارزشمند رخ نخواهد داد مگر موقت و بخاطر منافع!
اصولا جناب ظریف بهتر میداند که ایران در #مرکز منطقهای که همسایگان غیرنرمالی مانند بنسلمان،آل زاید،آلنهیان،نتانیاهو،اردوغان، علیاف،طالبان و داعش حضور دارند،قرار گرفته است؛و در منطقهای که محل نزاع پایانناپذیر شرق و غرب بر سر انرژی و کوریدور است، نمیتوان بازی #بیطرفی و #تنشزدایی دائم را به اجرا درآورد.
ایران بعد از عصر قاجار-پهلوی اول،با درک این مهم که در HeartLand دنیا چارهای جز بازی «حاصلجمع صفر» و بقولی «دشمنِ دشمنِ من دوست من است» وجود ندارد، در هر برههای نقشی را براساس ارزشهایش برای خود تعریف کرده،که شکست تجربه« امنیتیزدایی» قذافی و صدام،موید کارآمدی چنین سیاستی است.
درواقع دکترین ناقص پهلوی دوم با ایجاد ارتش قدرتمند و شرکت در جنگ ظفار و ویتنام و ایجاد اتحاد با امریکا در مقابل شوروی و نظامات عربی تقویت شده با ناسیونالیسم عربی جمال عبدالناصر و احساسات ضد ایرانی،و پس از آن دکترین جمهوری اسلامی پس از جنگ هشتساله،با درک اهمیت #ژئواستراتژیک ایران برای قدرتهای کوچک و بزرگ جهان، همواره ایجاد امنیت و حفظ آن به هر روش ممکن بوده است.بگونهای که یک روز با کمک اطلاعاتی به امریکا باعث سقوط طالبان و صدام میشود...
یک روز دیگر با برجام،تنشها با امریکا را کمتر کرده تا فرصت تنفس و سرکوب داعش و نجات عمق استراتژیکش در مدیترانه(سوریه) پیدا کند،روز دیگر با طالبان،امریکا را از افغانستان اخراج میکند...روزی دیگر با درک تهدید خلیج فارس توسط امریکا،در سریلانکا و با سرکوب شورشیان ببرهای تامیل،جای پای خود را در نزدیک تنگه مالاکا محکم مینماید!
یک روز با علیعبداللهصالح رئیس جمهور یمن و متحد آل سعود برای افزایش نفوذ در بابالمندب میبندد و در وقتش با عَلَم کردن حوثیها،ضمن تسلط بر تنگه استراتژیک،سعودی و غربیها را آچمز میکند،و این روزها وارد #ماهعسل #موقت با کشورهای حاشیه خلیجفارس میشود؛ماه عسلی که ایران و اعراب،هردو برای بازیابی توان خود در جنگ پنهان ۱۰سال گذشته به آن نیاز دارند و شرق و غرب هم برای اطمینان از امنیت تامین انرژی خود در بحبوحه جنگ احتمالیشان،از آن حمایت میکنند...
البته #روسیه..
در روزگار ماه عسل با غرب،پشت درب میماند تا بخاطر بدعهدیهایش ادب شود و در روزگار جنگش با اوکراین هر لحظه که به لبه سقوط میرسد،کمکهای ایران مانع آن میشود.اصولا برای ایران تضعیف همزمان روسیه و ناتو بهترین شرایط ممکن است و بدان پایبند است و البته...
روسها هنوز بین غرورشان و شرایطی که در آن گیر کردهاند نمیدانند رفتار درست با ایران چگونه باید باشد...سفیرشان همزمان با سفر پوتین،عکس یادگاری ناهنجار در سفارتشان در تهران منتشر میکند،ایران سفیر را بیرون میکند و به اوکراین مهمات توپخانه میدهد،اوکراین ایران را تهدید میکند...
ایران سیل شاهد۱۳۶ را به روسیه جاری میکند،اروپا در آشوبهای ایران دخالت میکند،ایران تهدید به ارسال مووشکمیانبرد به روسیه میکند و اروپا آلبانی را تحویل و از شروط برجامی عقب مینشیند،روسیه رقیب ایران در بازار درهم میشود،ایران کمک تسلیحاتی به اوکراین را افزایش میدهد و ....
همه اینها را گفتم تا به اینجا برسم...وقتی گنجی دارید،هیچکس شریک و متحد دائمی شما نیست،بلکه هرکدام از آنها که آرزوی داشتن گنج شما را دارند،در بهترین حالت،همسفران موقتاند و منافع،تعیینکننده مدت اتحاد است.حال هرچه میخواهند از جزایر ایرانی بگویند،مسیر مشخص است،«باخت نمیدیم»/یاعلی
📌سیگنال ایران به روسیه از جزایر کوریل
حرکت ناشیانه روس ها در حمایت ازبیانیه شورای همکاری خلیج فارس و نقض حاکمیت ایران بر جزایر ابوموسی، تنب کوچک و بزرگ ،حتی اگر در قالب یک موضع گیری سیاسی تعریف شود اما به گفتمان ادعایی امارات مبنی بر مالکیت بر این جزایر در سطح بین الملل کمک می کند و به آن وزانت می دهد.
تهران باید حساسیت خود بر سر تمامیت ارضی ایران را با تنبیه بتِ بزرگ یعنی روسیه به دنیا نشان دهد.والا این مساله به صورت دومینو ادامه دار خواهد بود.
پاسخ ایران به حرکت روس ها بسیار دقیق بود.
کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در دیدار با سفیر ژاپن سیگنال هوشمندانه ای را به روس ها ارسال کرد
یکی از موضوعات مورد اختلاف میان ژاپن و روسیه مالکیت بر جزایر کوریل در اقیانوس آرام است که روس ها بعد از جنگ جهانی دوم تعدادی از جزایر تحت مالکیت ژاپن را تصرف کردند مساله ای که منجر به اختلاف ۷۰ ساله ژاپنی ها با روسیه شد و همچنان این اختلافات پابرجاست.
صحبت های آقای کمال خرازی در دیدار با سفیر ژاپن و حمایت از مذاکره روس ها و ژاپن برای حل و فصل تنش ها بر سر جزایر کوریل ،پاسخ به شیطنت روس ها در بحث جزایر ابوموسی و تنب بزرگ و کوچک بود که بدون دقت به عواقب این موضعگیری در مسائل کشورهای حاشیه خلیج فارس مداخله کرده است و پاسخش را در جزایر کوریل دریافت کرد
دومین پاسخ ،تاکید ایران بر تمایت ارضی اوکراین(بر کریمه،لوهانسک و دونتسک) بود که آقای امیرعبداللهیان در نشست خبری با همتای عمانی خود بیان کردند و از روس ها خواستند اینگونه مواضع را تکرار نکنند که اصلا قابل تحمل نخواهد بود.
برخورد محکم ایران با روس ها برای اولتیماتوم به سایر کشورها است که نباید با تمامیت ارضی ایران شوخی کنند
ابوقاسم
باتوجه به آرام شدن تحولات یمن و نزدیک شدن طرفین درگیری به صلح،باید به یه سری مسائل درون جناحی انصارالله رسیدگی اساسی شود.
در یکی از جلساتی که با افراد مرتبط با داشتیم تذکرات لازم رو دادیم،دوستان هم مثل همیشه گفتند پیگیری می کنیم
اما اتفاق خاصی نیافتاد، جناح حوثی های صعده و صنعاء که هرکدام نقش بسیار مهمی در انقلاب یمن ایفا کردند اختلافات اساسی دارند که اگر به این اختلافات رسیدگی نشود به تسویه حساب های سیاسی و حذف فیزیکی خواهد رسید.
یمن دوران آرامِ خود را میگذراند،اما روزهای بعد از جنگ فصل ریزش ها و رویش ها است،نخبگان،نظامیان،جانبازان،مردم و سیاسیون با فرصت ها و تهدیدهای جدیدی روبه رو میشوند و افراد مسئول باید برای مسائل پیش رو استراتژی و برنامه داشته باشند.
ابوقاسم
PTT-20221008-WA0004.opus
1.24M
چرا انهدام پُل کریمه اهمیت داشت ؟
🔸️ اهمیت ژئوپلیتیکی و ژئواستراتژیکی پُل کریمه چه بود ؟
🔸️انهدام این پُل از سوی اوکراین نشانه چیست؟
🔸️ واکنش پوتین به انهدام پُل کرچ چه خواهد بود ؟
تقوی نیا
مروری_بر_آخرین_تحولات_منطقه_زیر_سایه_جنگ_رسانهای_آمریکا.pdf
191.4K
📌در این گزارش ۵ صفحهای نگاهی داشتهایم به آخرین تحولات منطقه که این روزها بیش از هر چیز تحت تاثیر خبرها در خصوص اعزام نیروهای آمریکایی به منطقه و احتمال حمله به غرب فرات بوده است.
در این گزارش پس از پاسخ به این سوال که آیا آمریکاییها توان درگیری را دارند یا نه به برخی روندهای جریانساز اشاره شده و ماهیت حرکات اخیر یانکیها مورد بررسی قرار گرفته است و به ۵ دلیل مهم چنین تحرکاتی پرداخته شده است.
همچنین در لابلای این تحلیل نیز برخی خبرها وجود دارند که شاید برای اولین بار بشنوید.
Muhallel
تحلیل_والا/🇮🇷
@tahlil_vala
برخی عوامل و عناصر نفوذی انگلیس در تهران به ویژه در حوزه رسانهای و حتی سیاسی تلاش بسیاری کردند تا شاید بتوانند در همت ایران برای کمک نظامی به روسیه خلل ایجاد کنند اما با اطلاع کامل مینویسم که در هیچ سطحی از نظام هیچ اختلاف نظری در مورد کمک به روسیه وجود ندارد. نگاه حاکمیت این است که روسیه نباید شکست بخورد و شکست هم نخواهد خورد. تنها موضوعی که وجود دارد مورد استفاده از موشکها است. در حالی که برخی از مسوولان، به ویژه در رده نظامی بر این باور هستند که باید پدر و مادر امریکا و انگلیس را در اوکراین با هم یکی کرد، سیاسیون میگویند با همین پهپادها هم میشود و نیاز به استفاده از موشکهای ارسالی به روسیه نیست. این موشکها برای روز مبادا خواهد بود. اگر به مشام رئیس MI6 بوی کباب خورده، اشتباه میکند در اینجا خر داغ میکنند. در ایران تصمیم به کمک به روسیه است و در تهران همه به خوبی میدانند که موضوع جزایر سهگانه هم از طریق غربیها به طرف اماراتی توصیه شده بود که در بیانیه پایانی گنجانده شود و جریان غربگرای حاضر در وزارت خارجه روسیه هم آن را تایید کرد.
syriankhabar
تحلیل_والا/🇮🇷
@tahlil_vala
💥قابل تامل
در همه انتخاباتهای گذشته تنها قشری که همیشه مشارکت داشته و با کنشگری خود مردم را نیز ترغیب به حضور در پای صندوق رأی کرده، بدنه ایدئولوژیک و غالبا متوسط به پایین نظام بوده است. آنها فارغ از نتیجه سیاست دولتها، نظام را موجودی کارآمد، دارای حیات و پویایی میدانند. اما از سال۹۸به بعد روند نگرش این قشر پراهمیت و سرنوشتساز دستخوش تغییراتی شده است. آنها با پرسشهای اساسی در زمینه عدالت در همه شئون روبهرو بودهاند که منجر به دست به عصا حرکت کردن و حتی تردید در برخی از سابقون شده است.
.
تا پیش از دولت آقای رئیسی این قشر به سبب سیاستورزی دولت اعتدال معتقد بود که ایراد از دولت داری است و با تغییر دولت و تغییر برخی ساختارهای حکمرانی میتوان ضمن همسو شدن با حرکت انقلاب،تغییراتی ایجاد کرد.
اما دولت رئیسی بدلی عجیب به این قشر زد که بشخصه آن را مبارک میدانم!..بدلی که موجب شد «کنشگران فعال» آن برای تفکر به پستوهای سکوت بروند و «کنشگران پیرو» دچار اعوجاج ذهنی شده و حداقل دیگر بازیساز بازیگردانان نشوند؛پیدهای که اصلاحطلب و اصولگرا نمیشناسد و اکنون به کل بدنه اجتماعی ایران تسری پیدا کرده است و اصل رقابت و شور سیاسی در بین آحاد از بین رفته و حنای سیاسیون چپ و راست که حالا در اثر فرتوتی و بازنشستگی به دنبال جایگزین کردن معتمدین جوان و حرفگوشکن هستند،رنگ باخته است.
.
ایران یک کشور نرمال نیست؛جدای از اثر جغرافیا،این واقعیت دهه پنجم انقلاب است. در طول چهارده گذشته تنها عامل بقای نظام در برابر هر تهدید بیرونی،اقشار فرودستی بودهاند که از نزدیک کارکرد نظام در فراهم نمودن زیرساختهای رفاهی را دیدهاند. اما در دهه پنجم دیگر این قشر نیز از مطالبات برق و آب و گاز گذشته است و هم سطح طبقه متوسط خوتستار امکانات،و همسطح طبقه متمول و مسئولین عدالت! را مطالبه دارد.
بزرگترین عارضه عقب ماندگی اقتصادی و ضعف کارکرد حاکمیت این است که مردم دیگر بجای مطالبه رفع نیازهای خود به دنبال رفع آرزوهای خود هستند که روزی در زمره نیازها بودهاند.
با روی کارآمدن دولت آقای رئیسی ساختار فرسوده مدیریتی تداوم پیدا کرد و نوع جدیدی از مدیران،یعنی مدیران «جایگزین»یا «حرف گوشکن» یا «حافظ منافع مدیران سابق»متولد شد که اصولا منافی «مدیران گام دومی»،«خوشفکر»،«ریسک پذیر» و «غیر وابسته» میباشد. از داماد و دختر روحانی،پسر ابتکار و پسر عارف رسیدیم به پسر خزعلی و همکلاسی فلان و رفیق بیسار...و افرادی که بدون تخصص و کارنامه به صرف متصل بودن بر اریکه قدرت نشستند.
.
بدنه ایدئولوژیک اکنون میبیند و میپرسد نخبگانی مانند دانشمندان هستهای تا آخر فقط دانشمند بودهاند و هنر مدیریتشان در همان سطح باقی مانده و آرمان علی وردی و روح الله عجمیانها که به شدیدترین وجه خونشان ریخته میشود جز در یادوارهها جایی ندارند و اصولا سیستم در زمان طلایی انقلاب که باید چنین افرادی را در ساختارش ولو بعنوان کارمند ساده بپذیرد تا به داد انقلاب برسند و مدیران آینده شوند،به گوشهای نهاده است تا ضعف دیگران به چشم نیاید.دیگرانی که خود در موقع نیاز،در صف معترضین خواهند بود با این تفاوت که علاوه بر اعتراض،نمکنشناسیشان از عجایب است.
جناب آقایان!
تحمل فشار اقتصادی، تحمل فشار روانی، مواجهه میدانی با جریانات آشوب و مغضوب جریانات قدرت بودن،کنار گذاشتن مزیت شریعت توسط برخی مسئولان،و نهایتا دیده نشدن جریان ایدئولوژیک باعث تردید شده است.
بنظر حرکت به سمت بستن تمام درب های کشور از جمله اینترنت نیز برآیند مشورت همان دست مدیران برای مواجهه با بحرانهای آینده و پوشاندن ضعفهای خودشان باشد.به زعم مشورتدهندگان، این راهبرد یعنی حفظ وضع موجود، تضمین بقای مدیران فاسد، به قیمت تشدید برخوردهای امنیتی و درگیر کردن حافظان امنیت و مردم(که از یک جنساند) و در نهایت از دست دادن پشتوانه مردمی،حداقل سازی انتخابات و امکان مهندسی کثیف آرا(که البته خدای ایران و ملتش نخواهد گذاشت).
.
علی ای حال زمان طلایی برای اصلاح ساختار کشور دولت آقای رئیسی بود که متاسفانه.....
متن فوق،بخشی از گفتوگوی دونفره هست که قسمتهای قابل انتشار آن،بیان شد(باسانسور)
حسین کمیل
مبین شهسواری
تحلیل_والا/🇮🇷
@tahlil_vala