تعطیلی کانون صرافان به دلیل تخلفات و انحرافات از اهداف، گامی در جهت احیای اقتدار حاکمیت در اقتصاد است. هر بازیگر اقتصادی -ولو خصوصی- باید در چارچوب سیاستهای ملی و در جهت منافع ملی فعالیت نماید. عدم اعمال نظارت حاکمیت بر این مهم، منافع خصوصی را در تقابل با منافع ملی قرار میدهد
یکی از اتفاقات بسیار مهم روزهای گذشته که در میان خبرها گم شد، سفر وزرای امور خارجه، اقتصاد و تجارت، و ارتباطات سوریه به ایران با هدف اجرایی کردن تفاهمات سفر اردیبهشت رئیس جمهور به سوریه بود.
واقعیت این است که پس از موج عادیسازی کشورهای عربی با دمشق، برخی وعدهها، تفاهمات، و حتی قراردادهایی علیالخصوص از سوی امارات و عربستان برای بازسازی سوریه صورت گرفت اما تا این لحظه به دلیل تحریمهای سزار و فشارهای سیاسی آمریکا، میزان آورده اقتصادی عملی این کشورها برای سوریه 0 بوده است. از سویی روسیه نیز به دلیل فشار جنگ با ناتو امکان حضور گسترده اقتصادی ندارد و این یک پنجره طلایی برای ماست تا از این فرصت در حد توان خود استفاده کنیم زیرا به علت مشکلات اقتصادی کشور، ما نیز توانایی بازسازی کامل سوریه را نداریم. از سویی عراق نیز که همواره از تحریمهای آمریکا معاف بوده وارد کار شده و تلاش دارد در زمینه مشتقات نفت و گاز و مسائل آبی و تجاری و مرزی با دمشق همکاری کند. این هم قابل توجه آن دسته که با یک سفر سران اعراب به دمشق غش کرده و میگفتند سوریه پشت ما را خالی کرد و با اعراب بست!
Muhallel
اخبار روزهای اخیر حاکی از تجمع گسترده نیروهای مقاومت در اطراف پایگاه التنف با هدف خلق و تثبیت معادله بوکمال - تنف است. به عبارتی هر گونه فشار و حمله به البوکمال = با هدف قرار دادن التنف.
البته برخی منابع خبری تاکید دارند که مقاومت حتی برای یورشِ زمینیِ پیشدستانه و یا اجرای یک حمله هیبریدی پهپادی - موشکی برای انهدام تاسیسات دشمن آمادگی دارد. هر چند استراتژی ضربه دوم غالب است و از همین رو هر گونه حمله آمریکاییها، قرار دادن پایگاههایشان در سوریه در یک سینی و تحویل آن به مقاومت است!
ما نیز در بهمن ماه پارسال در گزارش جنین تا اصفهان تاکید کردیم غده سرطانی سوریه، التنف است و تا زمانی که این تومور بدخیم وجود دارد، نمیتوان پایانی برای فتنهنگری آمریکا در سوریه متصور بود. لجستیک داعش در حملات اخیر به درعا، دمشق و نفتکشها در جاده سلیمه - رقه تماما از مبدا تنف است.
Muhallel
*دلار گرانتر میشود؟*
حسین کمیل:/چند نکته عرض میکنم و انتهای تحلیل را باز میگذارم! دولت چند روز گذشته اقدام به انتشار اوراق بدهی کرده. این امر یعنی دولت برای جبرای کسری بودجه سعی در چاپ اوراق نموده است.از آنجا که دولت این اقدام را دیرتر از وقت معمول انجام داده یعنی اینکه کفگیر دولت با وجود افزایش درآمدها از مالیاتهای مستقیم و غیرمستقیم، صادرات و گران کردن خوراک پتروشیمیها،فروش نفت و غیره، به ته دیگ خورده است و انتشار بیش از حد اوراق هم یعنی تامین منابع مالی بانکها از محل خلق پول برای خرید اوراق، که این عمل بعید بنظر میرسد.از طرفی ساقط کردن بورس با رانت دستوری معاون اول رئیسی و متنعم شدن عدهای قلیل به لطف متضرر شدن اکثریتی فقیر، باعث عدم اعتماد مجدد مردم به بورس و تامین نیاز مالی دولت از این محل شده است.لذا گران کردن بنزین(جگر شیر میخواهد) و نان و افزایش قیمت ارز بیشتر از نرخ مصوب در بودجه، از راههای دولت خواهد بود.
یاعلی
🎯*آقای رئیسی!بعید میدانم مجموعه استانداری ایلام جرات دعوت از ما را داشته باشند تا حرفهای جدی را بشنوید!*
*حسین کمیل:/* دکتر رئیسی در انتخابات سال ۹۶که اوضاع روحانی و دولتش به لطف پیشخور کردن منابع کشور و امید به برجام، در حوزه معیشت و کنترل تورم به مراتب بهتر بود، توانست حدود ۱۵میلیون از رای ملت را در انتخاباتی با مشارکت ۶۰درصدی کسب نماید. پس از افتضاحات غیرقابل باور دولت دوم حسن روحانی و در پایان فاجعهبار و غم انگیز ۱۴۰۰ که با کاهش محسوس و بیسابقه مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری نمایانتر شد، ابراهیم رئیسی به لطف عملکردش در دستگاه قضا و حمایت خالصِ «*انقلابیونِ همیشه حاضر در انتخابات*»نهایتا ۱۷میلیون رای را کسب کرد،و برآورد آن یعنی در بهترین حالت همان جماعت سابق به او رای دادند!
سوال این است :
*آیا او هنوز آرای جماعت انقلابی را حفظ کرده؟*
حداقل به عنوان کسی که در کمیتههای مردمی و سیاسی استان در حوزه انتخابات و ستاد او فعالیت مستقیم داشته و با بدنه جوان مرتبطم در مورد استان ایلام میگویم: *بسیار بعید میدانم!*
گزارشات ماورایی که داد مسئولین صادق را درآورده،شوآفهای هر روزه و پوششهای خبری رقتانگیز و مشمئزکننده،انتظار جوانمرگشدهی تغییر جدی در نسل مدیران و ورود نخبگان جوان به مدیریتهای میانی و اجرای گام دوم،انحلال ستادهای مردمی و قطع ارتباط دولت با بدنه طرفدار و نتیجتا کانالیزه شده انتقادات و پیشنهادات در مسیر تحویل به دولت، مدیرانی با مدیریت ضعیف و حلقههای خاص و بیدرد و ... سبب شد تا تتمه اعتبار و نفوذ انقلابیون در بین مردم ایلام هم به ثمن بخس و در بازار مکاره سیاسیبازیها آقایان حراج شود و متقابلا حمایت بدنه مردمی و غیرتشکیلاتی تا حد زیادی منقطع گردد. نمیدانم!شاید رئیسی به این اشتباه خود پی برده باشد و مهمترین اقدام او در استان تغییرات گسترده در رئوس مدیریت استان باشد(که در سال انتخابات بعید است)اما!!!این کار در سال دوم-سوم دولت که دیگر وقت آزمون و خطا تمام شده و نیز در هنگامهای که صف فرزندان و اقوام مدیران و مسئولان در حالِ بازنشستگی کشور، طولانی است،و حضرات هم لابیهایشان را برای گرفتن پست جدید بعد از عزل انجام دادهاند،فاقد مجالی برای جوانان گام دومی،*پختهشدن* و هر اقدام موثر خواهد بود!
بنظر میرسد،پاسخ رفتار فوق در انتخابات مجلس و سپس انتخابات ریاست جمهوری نمایان گردد!! و احتمالا آنچه را در مورد تکدورهای شدن دولت روحانی میدیدیم در انتخابات ۱۴۰۴ و در سپهر نهچندان دور دولت رئیسی خواهیم دید و البته لطفی را که ابراهیم رئیسی و اعوانش در ایلام در حق لیبرالها با حذف جریان انقلاب از صحنه سیاسی انجام دادند،ماندگار خواهد شد
هدایت شده از فریاد ِقهرمان
38.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌹قطعا روز محشر از نعمت سید علی خامنه ای خواهند پرسید
حتما ببینید
حتمـا تامل کنید
حتمــا منتشر کنید
...وحتما قضاوت کنید .
چه عنایتی خدا به ایران کرده
┈••✾•🌿🥀🌿•✾••┈
فریاد_قهرمان/🇮🇷
" @faryade_ghahraman
🔴 مهم ،مهم 🔴
📍 بمب خبری سال ترکید 📍
بزرگترین کمپانی آمریکا شرکت بلک راک بهمراه کمپانی msci که سود ثابت به مردم آمریکا و مردم دنیا میدن با جذب سرمایه آنها ، در حال انتقال سرمایه به چین بودن
مثل اینکه سفیر چین هم نامه زده به دولت کمونیست چین برای برسی سریع امکان حضور این کمپانی ها
سرمایه در گردش این دو کمپانی رقم عجیب غریب 15 تریلیون دلار است
15 تریلیون دلار
الان کنگره داره تهدید میکنه
این اتفاق یعنی جنگ نظام سرمایه داری با آمریکا
دو سال پیش در تحلیلی عرض کرده بودم در نهایت آمریکا باید وارد جنگ نظام سرمایه داری با آمریکا هژمون بشه
با من همراه باشید تحلیلی خواهیم داشت با ریز جزئیات از اتفاق رخ داده
در کانال تحلیلگر اقتصادی
همراه با خانم دکتر زهرا فتورهچی
چرا آب هیرمند آزاد نمیشود و ساده لوحانه انتظار رسانهها آن است که عبدالحمید،سرکرده وهابیون سیستان موضع گیری کند؟
ساده است! زابل و مردم حوزه آبریز هیرمند شیعه هستند و مزاحم یکدست شدن منطقه سیستان و قبل از آن بلوچستان(ایران و پاکستان) هستند.وقتی انگلیس جدا کردن منطقه دشت ناامید(سرچشمه هیرمند) را در دوره رضاخان از ذهن گذراند(همانند سرچشمه ارس و کوههای آرارات)فکر این روزها را میکرد! اگر زابل و حوزه آبریز هیرمندبخاطر خشکی از شیعه تخلیه شود،زمینه تجزیه مجدد سیستان و بلوچستان از ایران به راحتی ممکن میشود.دولت سابق افغانستان،حالا طالبان و عوامل داخلی با هدایت غرب وعربهای منطقه این نقشه را همچنان به پیش میبرند.یکی از موانع عدم توسعه سیستان،نه عدم توجه دولتها،که ممانعت بزرگان و مولویهایی نظیر عبدالحمید و غارت منابع بوده است.کسانی که در سیستان کار جهادی کردهاند دقیقا میدانند از چه چیزی صحبت میکنم/حسین کمیل
آیا غرب آفریقا کانون یک انفجار بزرگ خواهد شد؟
#تحلیل_اختصاصی
ابرهای طوفانی در غرب آفریقا در حال جمع شدن هستند.
کشورهای مالی، گینه و بورکینافاسو اعلام کرده اند که در صورت مداخله نظامی احتمالی غرب و حمله به نیجر، آنها برای دفاع از ملت نیجر وارد نبرد خواهند شد.
این کشورها از زمان پایان کودتا در حال افزایش اقدامات نظامی مشترک با یکدیگر هستند
اعضای ECOWAS (بجز دولت نیجریه) تمایلی به مداخله در نیجر ندارند و درواقع حتی از قدرت نظامی کافی برای درگیری با اتحاد جدید ضد غربی در شمال و شرق آفریقا برخوردار نیستند.
کشورهای یا اعضای ECOWAS یا اِکُواس درواقع جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا هستند. بجز نیجریه بقیه این کشورها توان رزمی بالا و تاثیرگذاری منطقه ای ندارند.
در پست های بعدی به معرفی بیشتر جامعه اقتصادی غرب آفریقا می پردازیم.
الجزایر در حال ارسال نیروهای کمکی به خط مرزی نیجر و افزایش اقدامات امنیتی است.
الجزایر آماده می شود تا متحدان خود در جنوب را از ذخایر نظامی عظیم خود بهرمند کند.
توجه داشته باشید هرجا نام الجزایر در بخش مقابله با استعمارگران غربی به میان می آید، درکنارش میتوانیم روی حضور مستشاران ایرانی و یاران محور مقاومت تاکید کنیم.
وزرای دفاع روسیه و الجزایر نیز برای کنترل فرماندهی و فرآیند تدارکات اقدامات دفاعی مشترک با نیجر در تبادل اطلاعات و تماس هستند.
برخی از تیمهای نیروی قدس سپاه پاسداران ایران نیز تماس مستقیم خود را با الجزایر ( با اتحاد چهار کشور دیگر) را آغاز کردهاند و ایران برای تامین سلاحهای سبک، پهپادهای انتحاری ، سامانههای موشکی و راکتی و سامانههای پدافند هوایی برای مقابله طولانی مدت با هر حمله احتمالی آمریکا و فرانسه اعلام آمادگی کرده است .
از سوی دیگر آمریکا و فرانسه از طریق متحدان خود در سیرالئون توانسته اند از آغاز یک کودتای ضد غربی مشابه نیجر جلوگیری کنند.
در رسانه های این کشور عنوان شده این کودتا با دستگیری طراحان آن بدون آنکه آغاز شود شکست خورده است.
در حال حاضر فرانسه تلاش زیادی می کنند تا نیجریه را وارد جنگ با نیجر کند تا آمریکا و فرانسه به صورت مستقیم وارد جنگ نشوند بلکه آنها نهایتا یک جبهه درگیری نیابتی را مدیریت کنند.
این اتفاق نشان می دهد که آمریکا و فرانسه از مواضع قبلی خود مبنی بر درگیری مستقیم با دولت نیجر یک مرحله عقب نشینی کرده اند.
مراکش نیز با اعلام وضعیت آماده باش سعی کرده تا سطح آمادگی خود در مرز الجزایر را افزایش دهد.
وقتی صحبت از مراکش میشود به راحتی رد پای اسرائیل را میتوانیم ببینیم.
اسرائیل و مراکش می خواهند از منافع جنوب الجزایر برای حمایت از اِکُواس در برابر درگیری احتمالی استفاده کرده و همچنین آنها از این فرصت برای مداخله علیه جبهه پولیساریو در صحرای غربی نهایت استفاده را خواهند بُرد.
البته آنها میدانند که با شروع اقدامات علیه جبهه پولیساریو در صحرای غربی ایران بار دیگر مستقیما وارد رویارویی با اسرائیل در آفریقا خواهد شد.
به نظر می آید غرب آفریقا به انبار باروت تبدیل شده است.
اگر مداخله ای در نیجر آغاز شود، یک قاره کامل وارد جنگ مستقیم یا نیابتی خواهد شد و باعث می شود میلیون ها نفر منطقه را ترک کنند و به اوج زمان ترور و بحران امنیتی در کشورهای این قاره می رسیم.
اوایل بحران سودان، از خواست آمریکا برای ایجاد چنین بحرانی صحبت کرده بودیم البته آن زمان آمریکا و متحدانش در اروپا هرگز فکر نمیکردند چنین بلایی سرشان بیاید و نیجر و 4 کشور دیگر با این سرعت از دستشان خارج شود.
درواقع میتوانیم این اتفاق را یک بدل به طرح کودتا سودان و بحران فرا منطقه ای شمال شرقی آفریقا بدانیم
زیرا آن طرح آمریکا بر اساس شروع بحران در سودان و سپس کشیده شدن به سمت شمال شرقی و سمت شرق آفریقا ارائه شده بود.
غربی ها میخواستند با ایجاد جنگ داخلی و هرج و مرج کامل گروه های تروریستی و تکفیری در این منطقه یک سد دفاعی در برابر نفوذ محور شرق در آفریقا ایجاد کنند و حتی بحران را از طریق مصر به منطقه غرب آسیا هم منتقل کنند.
شکست های اخیر کشورهای غربی در آفریقا در چند سال اخیر و گسترش نفوذ محور اتحاد شرق باعث شده درآمد چند صد میلیارد دلاری از چنگال چند کشور مانند فرانسه و آمریکا خارج شود.
در بعضی از نقاط این درآمد به همراه منابع نفت و گاز آفریقا، تنها امید اروپا برای بقا در جنگ های آینده است.
اگر به هر دلیل آمریکا و متحدانش همچنان شکست خود را قبول نکرده و این جنگ آغاز شود، صرف نظر از اینکه نتیجه این درگیری ها در کوتاه مدت چه خواهد شد، میتوانیم مطمئن باشیم که این قاره وارد یک دوره طولانی مدت از جنگ های نیابتی بین اتحاد کشورهای آفریقایی و محور شرق در مقابل استعمارگران غربی خواهد شد.
(ادامه مطلب در پست بعدی 👇)
این جنگ ها به مرور با گسترش جبهه های جنگی دیگر در سراسر دنیا تبدیل به جنگ جهانی بعدی یا مقدمه آغاز آن خواهد شد.
البته توجه فرمایید که این جنگ جهانی با جنگ های جهانی گذشته تفاوت هایی دارد که در آینده به صورت کامل به آن خواهیم پرداخت.
از طرف دیگر اگر آمریکا و غریی ها نتوانند با نیجر وارد یک جنگ مستقیم شوند آنگاه باید شاهد اخراج آمریکا و متحدانش از باقی مانده پایگاه های غربی ها در کشورهای آفریقایی باشیم.
از آنجایی که ارتش روسیه در اوکراین درگیر است اصل بار درگیری ها بر دوش مردم خود آفریقا خواهد بود و ایران میبایست در کنار روسیه و چین از این جبهه های ضد غربی حمایت کامل را انجام دهد.
به هر حال اگر جنگ توسط غرب آغاز شود نمیتوانیم سرنوشت خوبی برای مردم این کشورها متصور شویم.
در ضمن میتوانیم این فرض را داشته باشیم که یکی از دلایل انتقال جنگ افزار های آمریکایی به منطقه خلیج فارس این بود که آمریکا کشورهای عربی را بترساند تا آنها وارد درگیری های احتمالی آفریقایی ها نشوند و اینجاست که وظیفه مهم محور مقاومت آشکار میشود
اگر به هر دلیلی این جنگ در آفریقا آغاز شود آخرین فرصت اتحاد ترکیه و اسرائیل برای ایجاد و آغاز درگیری در سوریه است.
به همین دلیل محور مقاومت باید سریعا با سرکوب آنها سعی کند یکبار برای همیشه تکلیف آمریکا در سوریه را مشخص کند و بعد از آن براحتی میتواند به سراغ بلندی های جولان برود..
این نکته را فراموش نکنید که عده ای مانند ترکیه و یا باکو تحت نصایح غرب و اسرائیل منتظر آخرین شانس خود هستند تا مردم کشورهای دنیا کمی مشغول شوند و آنها بتوانند یک امتحانی از طرح تغییر مرزها را در قفقاز انجام دهند
اما این سکه دو رو دارد، همانطور که برای آنان فرصت خوبی است از سوی دیگر این بهترین فرصت برای ایران است تا بتواند ضمن سرکوب دشمنان و گروه های تروریستی تجزیه طلب برای پاکسازی شمال عراق و قسمت های زیادی از جمهوری جعلی باکو وارد عمل شود.
همه فرض های فوق براساس این پیش شرط است که منطقه آفریقا وارد یک درگیری گسترده شود.
پس اگر محور شرق و دولت های آفریقایی هرچه سریعتر آنجا را مهار کنند، بیشتر این اتفاقات فعلا کنترل خواهند شد و دلیل اصلی اصرار محور مقاومت به ورود به درگیری ضد غربی آفریقا همین اطمینان از خنثی سازی طرح های غرب است.
ضمن اینکه به صورت جدی هم اراده برخورد و رویارویی با دشمن در هر لحظه وجود دارد کافی است خریتی کرده و یک قدم پیش بیایند.
یاعلی
مرداد ١۴٠٢
میلاد.رضایی
هدایت شده از فریاد ِقهرمان
01_01 درس اول مباحث مقدماتی و معرفی دوره.mp3
18.05M
❣️دوره تخصصی رایگان برای اولین بار❣️
🟢 دوره تخصصی «چرا من مسلمانم؟»
🥇ویژه جوانانی که هر روز به اسلام اعتراض و اشکال دارند.
➖اولین دوره علمی عقلی برای اثبات اسلام و نقد فلسفه غرب
➖شامل نقد علمی یهودیت و مسیحیت
➖بررسی پیشگوئی نام حضرت محمد در کتاب مقدس (تورات و انجیل)
➖دوره تخصصی کاملا عقلانی برای اثبات حقانیت اسلام
✅گوش دادن این دوره برای همه نوجوانان و جوانانی که می خواهد اسلام را تحقیقی بیاموزد ضروری می باشد.
➖➖➖
🔘فهرست کامل دوره اینجا.
📽فایل های ویدئوی دوره اینجا
🎙فایل های صوتی دوره اینجا
➖➖➖
✅ توضیحات مهم: قیمت این دوره 480 تومان بوده که برای اولین بار رایگان ارائه می شود.
➖➖➖
💌 حمایت از دوره 📩 ارتباط مستقیم با شیخ
🔗 فهرست دوره های رایگان ⏯ کانال آپارات
┈••✾•🌿🥀🌿•✾••┈
فریاد_قهرمان/🇮🇷
" @faryade_ghahraman
4_5936129331217567887.m4a
9.36M
(126)
مانور نظامی نیروی دریایی سپاه پاسداران
در خلیج فارس و جزایر سه گانه
سورنا چگینی
همانطور که پیش از این گفته شده بود، به نظر میرسد ناتو در روزهای اخیر یک جنگ کشتیها بر علیه روسیه به راه انداخته است که شباهت زیادی به جنگ نفتکشها بر علیه ایران در بازه ۹۷ - ۹۹ دارد. در مقابل روسها تلاش میکردند تا با هدف قرار دادن زیرساختهای ناتو در اودسا از این حملات جلوگیری کنند اما ظاهرا این حملات علیرغم وارد آوردن خسارات سنگین به آنها آوردهای برای روسیه نداشته است. یکی از دلایل این امر نیز کیفیت پاسخهای روسیه است. از ابتدای جنگ اوکراین، مسکو تلاش میکند حدالامکان زمینِ پاسخ به انواع اقدامات ناتو از اوکراین فراتر نرود و از همین رو پس از هر حمله نسبت به سرکوب مواضع ناتو و زیرساختهای اوکراین در خودِ اوکراین اقدام میکند از این رو به نظر میرسد تا زمانی که روسها برای مثال نفتکشها و ناوهای وابسته به ناتو را هدف قرار نداده و جنگ را از زمین اوکراین فراتر نبرند، نتوانند برای خود بازدارندگی کاملی ایجاد کنند زیرا اکنون ناتو صرفا در حال تلاش برای کسب یک برگ برنده یا اهرم فشار برای مذاکرات صلح آینده است.
Muhallel
🎯*حسین کمیل:/استارتاپ؛واقعی یا خصوصیسازی به روش جدید؟!/نقش حاکمیت در کجا تعریف میشود؟*
استارتاپ ها و شرکتهای دانش بنیان و تبدیل شدن آنها به ارکان اصلی سیاستگذاری ِشبه نوین در ایران را میتوان مصادف با تشکیل ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ذیل معاونت علمی ریاست جمهوری در دوره احمدینژاد دانست.البته پیشتر از آن کارهایی که در موسسه رویان در زمینه سلولهای بنیادی در جریان بوده یا آنچه در شرکتهای زیر مجموعه وزارت دفاع رخ میداد هم در زمره دانشبنیانها محسوب میشدند اما، کمتر رسانهای میشد. آمدن سورنا ستاری به معاونت علمی-فناوری در دولت روحانی و سعی او در نظاممندسازی و قانونمند کردن این شرکتها،سبب تصویب قوانین حمایتی وسوسه برانگیزی نظیر معافیتهای مالیاتی گسترده شد تا جایی که صاحبان سرمایه، ایده جوانان و نخبگان بیپول را مشروط به سهم شراکت یا تملک کامل بصورت ناعادلانه تصاحب کردند تا هم از پرداخت مالیات بگریزند و هم در علوم هایتک علاوه بر تولید و افزایش ثروت،سهمی از قدرت حاکمیت را با داشتن قدرت چانهزنی تصاحب نمایند و یا رقیب نونهال را در پیش پای واردات شرکتهای خود ذبح سازند.
این رخداد،پس از افزایش سرعت اینترنت در دولت حسن روحانی، توسعه گوشیهای هوشمند و نهایتا بحران کرونا،ماهیتِ محدودشرکتهای علمپایه را از تولید به سمت ارائه خدمات با تغییر مسیر جدی روبهرو کرد و اقتصاد استارتاپیِ عمدتا ITمحور، بصورت نامحسوس جایگزین اقتصاد دانشبنیان تولیدگر، گردید چنانچه در میانه دهه ۹۰ نام «استارتاپ» با «جوان نخبه» چنان امتزاج یافت که عملا هر انتقادی را با نام سرکوب جوانان به سینه دیوار میکوبید.این فضا و حمایت و سرمایهگزاری سیاسیون در شرکتهای مذکور و تصویب قوانین حمایتی مختلف بدون تصویب قوانین متناظر نظارتی سبب شد تا بشیوهای کاملا نامحسوس،بخشی از مزایا و اختیارات حاکمیت نه به بخش خصوصی،که به بخشی که عملا متولی اصلی آن نامشخص است منتقل گردد. بعنوان نمونه تپسی،اسنپ و ماکسیم در برابر تاکسیرانی و کارویژه حمل و نقل، تیپاکس و چاپار در برابر پست، فیلیمو و نماوا در برابر صداوسیما،درجیکالا در برابر فروشگاههای زنجیرهای قابل نظارت،همزمان با ایده کوچکسازی دولت که در دوره روحانی به اوج خود رسید،بشدت رشد کردند و با بهره گیری از قرنطینه کرونا و مجازی شدن بسیاری از کارهای ویژههای حاکمیت، این استارتاپها و امثال آنها قدرتی غیرقابل کنترل یافتند والبته باید اعتراف نمود که سکوهایی همچون اسنپ، دیجی کالا و غیره،بدون همسویی و حمایت مهمترین بخشهای حاکمیتی(از قانون گذاری تا نظارتی و مجموعههای سیاسی و سرمایهداری) توان این میزان رشد در کشور را نداشتند و شاید بخشی از آن قابل توجیه باشد اما از جایی به بعد،امکانات تعلق گرفته به این جریان را باید از حیطه قانون فراتر و در زمره زیادهروی و حتی رانت عظیم در نظر گرفت؛ مثلا آنجایی که در سال ۱۳۹۹ استارتاپها را مختار به پذیرش سرباز امریه کردند با این موضع مواجه میشویم که خدمت سربازی که حاکمیتی ترین تصمیم نظام سیاسی است در خدمت رانت نیروی کار ارزان(حقوق حداقلی سربازان به مدت دوسال و با بیمه و به خرج نیروهای مسلح)به استارتاپها قرار گرفته است و گردنکشی این روزهای استارتاپها را باید ذیل همین فربهگی و اعتمادبنفس دپینگی آنان دانست.حال پرسش اینجاست در کشوری که دچار فقر در زیرساختهای اقتصادی همچون گاز در زمستان و برق در تابستان است؛ اولویت سیاستگذاری باید بر پایه فربهسازی دائمی استارتاپهای خدماتی و غیرمولد باشد یا اینکه بخشی از این حمایتها و اولویت کشور باید به سمت توسعه نیروگاههای برق و ذخیره گاز در زمستان برود؟
نگارنده معتقد است در سیستم اقتصاد تحریمی تفکر سانتی مانتال بدنبال سرمایهگذاری و تمرکز محض بر مشاغل خدماتی و استارتاپهای زودبازده و سپس مهاجرت به کاناداست؛در صورتی که نگاه راهبردی و اولویت کشور،گلوگاههای انرژی، صنایع سنگین و فرسوده شدن زیرساختهای صنعتی است و این حمایت یکجانبه و قدرتمند که پلمپ و جریمه یه استارتاپ را بخاطر عدم رعایت هنجار و قانون کشور برنمیتابد،بسیار خطرناک میبیند و آن را با توسعه در همه شئون در تضاد کامل میداند.
#حسین-کمیل
#سیدنیماموسوی
در مطالعات جسته و گریخته از فیشها و برخی مطالب منتشره توسط اهل مطالعه،بنظر میرسد اندک افرادی مانند ابن خلدون به بررسی تحلیلی مسائل صدر اسلام پرداخته باشد یا حداقل ضعف نگارنده در گستره مطالعات سبب چنین برداشتی شده است و البته جامع النظر بودن او نیز باید توسط اساتید و بزرگان این حوزه مورد بحث قرار گیرد ولی مطلب پیشرو که چارچوب اصلی آن توسط نیما موسوی سردبیر برنامه مفسر قالبیندی شده حاوی چند نکته مهم است که انتشار اختصاصی آن در گروه «مطالبههای ایلام»و تناسبش با ایام عزاداری حسینی خالی از لطف نیست!
«ابنخلدون گرچه در کتاب «العبر» به واقعه عاشورا در چند سطر نظر داشته است ولی غرض از این یادداشت تحلیل جامع رفتار بنیهاشم نسبت به سیدالشهدا از منظر دانش ابنخلدون است. چه چیزی باعث میشد که حضرت نه تنها بین فرزندان ابوطالب و عموزادگان که حتی بین فرزندان علی(ع) نیز غریب باشد. فرزندان عباس بن عبدالمطلب در عاشورا حضور نداشتند؛ از طرف دیگر سادات حسنی غیر از قاسم و عبدالله و حسن مثنی به وی نپیوستند و بیشتر شهدای بنیهاشمی کربلا نیز از نسل فرزندان عقیل بودند. در این میان برخی از فرزندان امیرالمومنین نیز در کربلا با امام حسین همراهی نداشتند؛ عون، محمد حنفیه، یحیی و محمد اوسط از جمله فرزندان علی (ع) بودند که در کربلا همراه امام حسین نبودند.»
این در حالی بود که صحابه از مهاجرین و انصار کمترین همراهی را با حضرت داشتند و چه بسا بتوان از «عبدالرحمن بن عبدربه خزرجی» بعنوان معدود صحابه همراه امام حسین نام برد. از سوی دیگر با وجود اینکه عبدالله بن عمر و عبدالله بن زبیر هر دو معارض یزید بودند ولی حتی براساس استراتژی «دشمن مشترک»همراهی با حضرت سیدالشهدا را نشان ندادند.
دلیل اینکه در فضای قومی آن روزهای مدینه نه تنها سایر معارضین یزید بلکه حتی بنیهاشم نیز همراهی خوبی با حضرت نداشتند ناشی از شیوه حکمرانی امیرالمومنین باشد(از نظر ابن خلدون)؛ امام حسین بعنوان کسیکه پدر و برادرش هر دو سابقه خلافت داشتند. بدلیل باج ندادن به خاندان و تیره، حتی بنیهاشم نیز با ایشان همراهی عملی نداشت؛ برعکس این قضیه را بدلیل عصبیت بالا در خاندان بنی امیه شاهد هستیم که حتی عثمان که از بنی امیه بود در عصر خلافت خود بیشتر از همه باعث تعالی معاویه که از تیره خود شد.
به همین دلیل شاهد این هستیم که نه تنها بنی هاشم بلکه کلیت قریش با امام حسین همراهی نداشتند و تنها اعراب دور از حجاز و شیفتگان و نسبشناسان باوجدان از دور و نزدیک گرد حسین ع جمع شدند..در نامه امام به حبیب،یک جمله به این مضمون بیش از همه مرا میسوزاند که درواقع ملاک عاقبت بخیری است:«از حسین ابن علی به حبیب ابن مظاهر اسدی..اما بعد..ما به کربلا رسیدیم،تو از نسبت ما با پیامبر آگاهی پس از جان خود بر ما مضایقه نکن؛والسلام»..درک این نسبت،نه از نظر صرفا نسبت خونی با خاتم الانبیا که قرابت مرام و مسلک با ایشان بسیار اهمیت دارد.بحث امامت یا شیعه بودن در آن عصر در بین معدود مردم رواج داشته و نمیتوان دخالت دو مورد آخر را دارای تاثیر تام در همراهی همراهان امام داشت چه آنکه برخی از شهدای کربلا،در لحظات آخر و از لشکر یزید به لشکر امام پیوستند!
این مطلب تنها بیان یه زاویه دید از حادثه کربلاست و قطعا زوایای دیگری نیز وجود خواهد داشت/
حسین کمیل. ۱۵ مرداد ۱۴۰۲
📌تحرکات اخیر آمریکاییها و غفلت از نقش چین در تحلیلها
🔹یک نکته تحلیلی مغفول مانده در خصوص تحرکات پر سر و صدای اخیر آمریکاییها در منطقه، نسبتِ این اقدامات در برابر روسیه و مخصوصا چین است. قبلا در خصوص مقابله آمریکا و روسیه در زمین سوریه نوشتیم و اینبار قصد پرداختن به نقش ضدچینی را داریم.
🔹باید توجه کرد که در ماههای گذشته منطقه شاهد روندها و تحولاتی با نقشآفرینی چین بود که حتی برخی از تحلیلگران از این وقایع با عنوان "نظم چینی خاورمیانه" یاد میکردند، به عبارتی آمریکایی که برای مهار چین نیروهایش را در منطقه کاهش داده بود ناگهان با بازیسازی چین در غرب آسیا مواجه شد!
🔹از این رو و با توجه به تاکید سند امنیت ملی آمریکا بر اولویت مهار چین و عدم امکان عدول دولت از سند امنیت ملی، به نظر میرسد بخش مهمی از اهداف آمریکاییها مقابله با چین باشد تا با ایجاد سر و صدا ناشی از حضور مجدد در خلیج فارس و توافق جامع امنیتی با عربستان و ... مجددا نقش از دست رفته خود را احیا کنند. هدفی که حداقل در رسانه موفق بوده و در روزهای اخیر تیتر اول اخبار منطقه اختصاص به حضور آمریکاییها دارد.
🔹این مهم در جایی معنا مییابد که نسبت به سرمایهگذاری چین در خلیج فارس و تاکید شی به محمدبن سلمان و آقای رئیسی در خصوص اهمیت امنیت خلیج فارس برای سرمایهگذاری امن چین در شمال و جنوب کرانه توجه کنیم که این امر یکی از پایههای توافق ایران و عربستان شد. جالب است که در گزارش توماس فریدمن آمده که یکی از خواستههای آمریکا از سعودی، کاهش روابط با چین است!
🔹از سویی زمزمههایی شنیده میشد که تشکیلات خودگردان برای کنترل مقاومت و احیای نقش خود و پیشبرد طرح دو دولتی به اژدهای زرد روی آورده که سفر ابومازن به چین و دیدار با شی در خرداد امسال در همین چارچوب تعریف میشود؛ امری که واشینگتن را به تکاپو انداخته که در توافقی که به دنبال آن است سعودی و آمریکا طرح دودولتی را با تشکیلات خودگردان دنبال و مقاومت کرانه را مهار کنند.
🔹از این رو لازم است تا ما در این زمینه با پکن و مسکو همگرایی لازم را داشته باشیم. در ماههای گذشته برخی میگفتند چین به دنبال عربستان رفته و ما را رها کرده و ...، این ادعاها هر چند فاقد عمق تحلیلی است اما شرایط اخیر منطقه و تلاش آمریکا برای کُند کردن برخی روندها، اتفاقا برای ما یک پنجره طلایی است تا از آنها استفاده کنیم.
🔜این روزها منطقه جنوب غربی آسیا تبدیل به تقاطع تحولات شرق آسیا، اوکراین و خود منطقه تبدیل شده است. جایی که هر طرفی به دنبال افزایش آمادگی خود برای روزهای سرنوشتساز پیشرو است. جایی که هر طرفی گلوله اول را شلیک کند، اثری پروانهای تولید کرده است!
Muhallel
4_5942767860303531441.mp3
17.93M
طرح حمله به لبنان
با چراغ سبز آمریکا
سورنا چگینی
حکم دادگاه اسلام آباد مبنی بر محکومیت عمران خان به سه سال حبس در یک پرونده سیاسی (پرونده ساختگی) در خود پاکستان هم غیر قابل باور است. هیچ مدرک مستندی وجود ندارد. قضاوت دادگاه بسیار جانبدارانه عمل کرده اند و کسی نیست که نداند در پاکستان، قضات تحت فشار شدید دستگاه امنیتی ارتش این کشور هستند.
به احتمال زیاد روز دوشنبه، این حکم توسط دادگاه عالی لغو شود، زیرا این حکم مبنای محکمی ندارد.
اما از طرف دیگر، در پاکستان, در هر موضوعی که پای ارتش و دولت این کشور به طور همزمان در آن باز شده باشد ،در آن ممکن است ما شاهد اتفاقات عجیب و غریب و غیرعادی باشیم .
تمام این نمایش ها و دلقک بازی ها برای جلوگیری از شرکت عمران خان و حزبش در انتخابات این کشور است ، زیرا اگر او دوباره به قدرت بازگردد، بازی برای خاندان ها و رهبران فاسدی که امروز در راس دولت و ارتش حضور دارند، تمام میشود.
آخرین اخبار رسیده از پاکستان نشان می دهد که عمران خان همین یک ساعت پیش به زندان اتوک منتقل شده است.
مقامات امنیتی پاکستان مدام او را به مکان های مختلف منتقل می کنند تا معترضان را گیج کرده و اجازه برقراری تجمعات و اعتراضات را در نزدیکی محل زندان عمران خان ندهند.
جابجایی عمران خان از لاهور شروع شده ، به راولپندی رسیده و سپس به زندان اتوک منتقل شده است.به احتمال زیاد زندان بعدی جایی در منطقه بلوچستان پاکستان می باشد.
من فکر میکنم نهایتا تا فردا به عمران خان پیشنهاد ترک پاکستان داده میشود .
زیرا قبول پیشنهاد ژنرال ها از سوی عمران خان میتواند سبب آرام شدن فضای متشنج پاکستان شود.
میلادرضایی
هدایت شده از فریاد ِقهرمان
انسان شناسی ۹۳.mp3
11.73M
#انسان_شناسی ۹۳
#استاد_شجاعی
#شهید_آوینی
#استاد_پناهیان
✦ عشق، وحدت میآفریند ❗️
عاشق که میشوی، همه جا فقـــط تو هستی و او ... و دیگر هیچ!
وسطِ همهی شلوغیها و رفت و آمدها، چیزی نه قلبت را میدزدد و نه فکرت را!
✦ برای عاشق، فقط همان یک نفر مهم است و... تمام!
او برایش بماند... بقیه را بی خیال!
چگونه میتوان به مقام "بیخیالِ همه" رسید!
👤عبد
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج
#یا_صاحب_الزمان_ادرکنی
#لبیک_یا_خامنه_ای
فریاد_قهرمان/🇮🇷
" @faryade_ghahraman
هدایت شده از فریاد ِقهرمان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥دیدن این کلیپ برای همه به ویژه اون دسته از بچه مذهبی ها و انقلابیونی که حوادث چند سال اخیر باعث شده نا امیدی بر آنها غلبه کنه واجب و ضروریست.
چقدر دیدن این فیلم پنج دقیقه ای به انسان آرامش میده. اثراتش از هزاران قرص آرامش بخش و دیدن هزاران ساعت فیلم و کلیپ امیدوار کننده و انگیزشی بیشتر هست😁😁
حتما و با دقت تا اخر ببینید و تا می تونید منتشر کنید تا همه ببینند. اینها وعده الهی هست که از لسان نائب امام زمان (عچ) بیان میشه.👌👌
┈••✾•🌿🥀🌿•✾••┈
فریاد_قهرمان/🇮🇷
" @faryade_ghahraman
هدایت شده از فریاد ِقهرمان
انسان شناسی ۹۴.mp3
11.3M
#انسان_شناسی ۹۴
#استاد_شجاعی
#استاد_انصاریان
⚡️ما فقـــط یک کار مهم در زندگی داریم!
اگر مراقب همین یک وظیفه باشیم؛ بقیهی امور
۱ـ دنیا
۲ـ ابدیت مان
به زیباترین نحو ممکن، پیش خواهد رفت!
ما فقـــــط یک وظیفهی مهم، در مسیرِ عاشقیمان داریم ❗️
┈••✾•🌿🥀🌿•✾••┈
فریاد_قهرمان/🇮🇷
" @faryade_ghahraman
🎯*حسین کمیل/زاویه متفاوت از آنچه زیر پوست جامعه میگذرد؛*
تلقی عمومی از «حجاب» در سی سال گذشته این است که نظام سیاسی با اجبار قصد محجبه کردن عموم را داشته و بیحجابی حاصل «مقاومت عرف» و در سالهای اخیر حتی «نافرمانی مدنی»در برابر اجبار حاکمیت است. نگارنده برداشت فوق را سطحی میداند و معتقد است حجاب و مسائل فرهنگی اجتماعی مشابه دانسته یا نادانسته در سی سال گذشته، به زمینی برای تخلیه منازعات اقتصادی تبدیل شده تا سیاستهای آزادسازی اقتصادی بدون معارض انجام شود و نارضایتی حاصل از آن در زمین مسائلی مانند حجاب ریخته شود. حدود سی سال پیش همزمان با آغاز برنامههای آزادسازی و شورشهای اجتماعی اوایل دهه ۱۳۷۰ در شهرهایی چون مشهد و قزوین، در حالیکه سرجمع ده فریم عکس از این شورشها در بایگانی خبرگزاری ها و مطبوعات وجود ندارد؛ فائزه هاشمی بازی «دوچرخه سواری زنان» را راه انداخت که در دوره خود یک تابو محسوب میشد. تابوشکنی فائزه هاشمی تبدیل به عنوان نخست جراید اوایل دهه ۱۳۷۰ شد و روزنامه همشهری نیز این امر را برجسته میکرد درحالیکه اعتراضات قزوین دارای کمترین بازتاب در نشریات بود.ورود زنان به ورزشگاه و کشمکش بین دولت و قم در دوره احمدینژاد پس از هدفمندی یارانهها،رایتل و تماس تصویریاش و تبدیل کردن آن به دغدغه اول مملکت در آستانه رشد صددرصدی قیمت دلار پس موج اول تحریمهای غرب در پایان دولت احمدینژاد،جنجال کنسرت در شهرهای مذهبی پس از موج دوم آزادسازی قیمتها و دلار جهانگیری،جنجال مجدد ورود زنان به ورزشگاهها و بستنشینی برخی نمایندگان زن مجلس قبل، دقیقا پس از ماجرای بنزینی ۹۸ و نهایتا اتفاقات شهریور ۱۴۰۱ و شهرآشوب ژینا آنهم دقیقا پس از آزادسازی کامل اقتصادی و حذف ارز حمایتی دولت،از نمونههای بارز این امر است.این وجه که چه جریانی تدبیرگر و محرک چنین حرکاتی باشد موضوع بحث نگارنده نیست اما وجه دیگر و چیزی که قطعی است آن است که بخشی از جامعه ایران(متوسط به بالا) اندک فشار بر رفاهش(نه معیشتش) را به وسیله امتیازگیری فرهنگی از حاکمیت تسویه حساب میکند و این امر به یک رویه ثابت تبدیل شده تا جایی که حتی قوانین مسلم کشور هم در همین راستا و در جهت راضیسازی این طیف از جامعه که معمولا در گردش چرخ اقتصاد بازار موثر هستند،از مجرای دستگاههای متولی همواره در حال تحول بوده است.در این بین قشری از مردم نیز که فشار پیدرپی بر معیشت خود را نتیجه آزادسازیها تلقی میکنند،در ابتدا با موج اولیه اعتراضات شبیه فرهنگی(بخوانید امتیازگیری طبقه مرفه)بعنوان بستر فراهم برای اعتراض همراه و سپس سرخورده از مصادره و حذف دغدغههایش از اعتراضات جدا میشود که دو نتیجه بیشتر برای آن متصور نیست:
اول؛سکون،کرختی،سرخوردگی و گوشهنشینی
دوم؛انباشت عقدهها و انفجاری اجتماعی شبیه اتفاقات پس از گرانسازی بنزین در ۱۳۹۸
🔴جلسه آمریکا و رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی و پیشنهاد ترور دانشمندان هستهای ایران
🔸 آمریکا و رژیم صهیونیستی، طی هفتهها و روزهای اخیر، تحرکات و دیدارهایی را برای ناامنسازی مجدد منطقه غرب آسیا و نیز بیثباتسازی ایران از طریق ایجاد اغتشاش و ترور دانشمندان در دستور کار قرار دادهاند.
🔸در همین راستا، «رونالد مولتری» معاون وزیر دفاع آمریکا در امور اطلاعاتی و امنیتی، ریاست یک هیئت آمریکایی از جمله ژنرال «اسکات بریر» مدیر سازمان اطلاعات نظامی آمریکا و دیگر مقامات ارشد وزارت دفاع آمریکا را در سفر رسمی این هفته به فلسطین اشغالی برعهده داشت.
🔸مولتری و هیئت وزارت دفاع آمریکا در جریان این سفر چهار روزه، با «درور شالوم» مدیر سیاسی-نظامی وزارت جنگ رژیم موقت صهیونیستی و دیگر سران کلیدی ارشد وزارت جنگ و نیز مسؤولان لشکر اطلاعات نیروهای جنگ این رژیم برای بحث در خصوص تقویت همکاری دوجانبه برای امنیت منطقهای بیشتر و دستیابی به بینش کلیدی دسته اول در خصوص چالشهایی که تلآویو با آنها مواجه است، دیدار کردند.
🔸نمایندگان دو طرف، همچنین در خصوص تهدید حزبالله لبنان و تلاش برای مقابله با فعالیتهای ایران در منطقه گفتوگو و راههای تقویت بیشتر همکاریهای اطلاعاتی و دفاعی دوجانبه را بررسی کردند.
🔸بر اساس این گزارش، مولتری و هیئت دفاعی آمریکا همچنین با «ایال زمیر» مدیرکل وزارت جنگ رژیم موقت صهیونیستی دیدار کردند و بار دیگر بر مشارکت دفاعی و اطلاعاتی مستحکم و آهنین بین واشنگتن و تلآویو تأکید کردند.
🔸سفر هیئت آمریکایی شامل بازدیدهای میدانی و بحث و گفتوگو در چندین پایگاههای لشکر اطلاعاتی ارتش رژیم صهیونیستی، بازدید از تالار ملی کشتهشدگان وزارت جنگ رژیم صهیونیستی و بازدید از موزه یادبود هولوکاست موسوم به «یدوشم» بود.
🔸همچنین بر اساس اطلاعاتی که از طریق دفتر نخستوزیر این رژیم درز پیدا کرده، بهتازگی جلسهای سرّی در سرزمینهای اشغالی با حضور ژنرالهای آمریکایی و رژیم صهیونیستی تشکیل شده که در این جلسه، ژنرال «فرانک مکنزی» فرمانده سابق نیروهای تروریستی سنتکام که یکی از حاضران این جلسه بود، پیشنهاد ترور دانشمندان هستهای ایران را برای تضعیف اقتدار ایرانیان، مطرح کرد.
🔸به گفته منبع دفتر «بنیامین نتانیاهو»، محورهای مطرحشده در این جلسه عبارت بود از قدرت نظامی و منطقهای جمهوری اسلامی ایران، بازدارندگی رژیم صهیونیستی در برابر ایران، اوضاع نابسامان داخلی رژیم صهیونیستی وحمایتهای آمریکا از رژیم صهیونیستی
🔸مقامات صهیونیست در جلسات خود با این هیئت آمریکایی در سرزمینهای اشغالی، تأکید کردهاند که اوضاع داخلی رژیم بسیار نگرانکننده، بحرانی و رو به زوال است که ژنرال مکنزی، ضمن تأیید این اذعان، گفته است: «اگر حمایتهای نظامی ایالات متحده نبود، اوضاع اسرائیل خیلی بدتر از امروز بود.»
🔸محور مهم و اصلی که در این جلسات مطرح شده، پیدا کردن «راهکاری برای تضعیف اقتدار جمهوری اسلامی ایران» بود که مکنزی در این خصوص، پیشنهاد ترور مجدد دانشمندان هستهای را مطرح کرد.
🔸یکی از حاضران در جلسه گفته که آقای مکنزی گمان میکند که این راهبرد، به اقتدار ایران، آسیب میزند و از پیشبرد برنامه هستهای ایران، جلوگیری خواهد کرد اما تجارب سالهای گذشته، خلاف این ادعا را اثبات میکند.
🔸این اظهارات از سوی مکنزی درحالی مطرح شد که خود در حاشیه جلسه مذکور گفته است: «چالش خنثیسازی تأسیسات هستهای ایران به روش نظامی، نسبت به سال ۲۰۱۲ میلادی، بسیار دشوارتر شده و یک حمله، میتواند سرعت حرکت ایران به سمت تسلیحات هستهای را افزایش دهد.»
🔸به عبارت دیگر، آمریکا که در برخی از برههها، گزینه نظامی را از گزینههای روی میز میدانست، به خوبی میداند که این گزینه در قبال ایران عملیاتی نیست و به همین دلیل مکنزی، روش ترور را مطرح کرده است.
🔸یکی دیگر از ژنرالهای ارشد آمریکایی در این جلسه، در خصوص چارهجویی برای مقابله با ایران هستهای، ادعا کرده که «آمریکا با کره شمالی هستهای کنار آمده چون در قبال آن، بازدارندگی ایجاد کرده است.»
🔸این ژنرال آمریکایی همچنین به مقامات اسرائیلی پیشنهاد داده که با ایران هستهای کنار بیایند اما یک ژنرال اسرائیلی در مقابل، نظرات ایرانیان را یادآور شده که میگویند «برای نابود اسرائیل، تنها یک بمب کافی است.» اما مکنزی در پاسخ او با اشاره به نگرانی آمریکا و این ملاحظه که واشنگتن، برآورد خاصی از حجم واکنش احتمالی ایران ندارد، گفته است: «به نظرم عبور از مرز غنیسازی ۹۰ درصدی هم خیلی جدی تلقی نخواهد شد و آمریکا فقط در صورتی که ایران تاکنون به سلاح هستهای مسلح شده باشد و به اسرائیل حمله کند، اقدام به حمایت بیشتر خواهد کرد.»
بررسی اجمالی کشورهای شمال آفریقا (قسمت ١) - آشنایی با کشور اریتره
#تحلیل_اختصاصی
میلادرضایی
اریتره یکی از کشورهای شاخ آفریقا محسوب می شود، دارای ساحل وسیعی در دریای سرخ و گذرگاه باب المندب بین اقیانوس هند و دریای سرخ است - که به کانال با اهمیت سوئز اجازه می دهد اروپا را به آسیا متصل کند.
این کشور عمر سیاسی کمی دارد و در سال 1993 اعلام استقلال کرده است، البته کشور کم سن تر هم در جهان داریم. درواقع سودان جنوبی در سال 2011 مستقل شد که یکی از پروژه های جهان غرب جهت تجزیه کشور سودان و استعمار این منطقه بود.
اریتره هرگز انتخاباتی برگزار نکرده است و یک جمهوری با نظام سیاسی تک حزبی است که اعتقادی به ایدولوژی های افراطی ندارد، یعنی رسماً عضو هیچ مکتب سیاسی مثل فاشیست یا کمونیست نیست، بلکه فقط یک جمهوری است.
این کشور در سطح جهانی به عنوان یک دیکتاتوری سرکوبگر و دومین کشور کنترلگر رسانه و روزنامه نگاری شناخته می شود که فقط کره شمالی از آن پیشی گرفته است(البته همه میدانیم اگر کشورهای غربی احساس خطر کنند براحتی،کره شمالی را در جیب خود میگذارند)
اریتره کشوری است که عضو اتحادیه آفریقا و سازمان ملل است و به طور کلی سرش در کار خودش است، حالا بعد از این مقدمه ساده، اجازه بدهید در مورد سه حوزه مهم این کشور صحبت کنیم.
حوزه نظامی:
توجه به این نکته مهم است که ارتش نقش اساسی در عملکرد کشور اریتره ایفا می کند، تا آنجا که من اطلاع دارم حداقل بیش از 700000 نفر در خدمت ارتش و نیروهای نظامی اریتره هستند.
به خاطر داشته باشید که جمعیت نظامی اریتره بیش از 23 درصد از کل جمعیت این کشور را تشکیل می دهد زیرا اریتره کمی بیش از 3 میلیون نفر جمعیت دارد.
نسبت سربازان به کل شهروندان اریتره شگفتانگیز است و اینجا هم تنها رقیب اصلی آن کره شمالی است.
تجهیزات ارتش اریتره چندان پیشرفته، قدرتمند و یا مجهز نیست، بیشتر سربازان وظیفه با سلاح های سبک هستند و بخش توپخانه، نیروی دریایی و نیروی هوایی را نمی توان به عنوان تهدید جدی برای همسایگانش در نظر گرفت.(البته به جز جیبوتی)
در واقع، معروفیت ارتش اریتره به سربازان وظیفه این است که در سالهای گذشته به عنوان سرباز مزدور توسط کشورهایی مانند عربستان و امارات به کار گرفته شده اند.
پدیده خدمت سربازی یا همان سرباز اجباری در اریتره به عنوان یک "قرارداد بی پایان" شناخته می شود، بسیاری از سازمان ها آن را برده داری نامیده اند.
زیرا سربازان وظیفه ارتش در پروژه های اریتره صرفاً به عنوان نیروی کار رایگان استفاده می شود
سربازان باید از 1 تا 6 سال خدمت سربازی رسمی یا خدمت ضرورت داشته باشند، بعد از آن از 6 سال تا 20 سال نیز به عنوان آماده به خدمت یا همان معادل دوره احتیاط ما وجود دارد که باید با اولین فراخوان دولت، سریعا به خدمت سربازی برگردند ضمن اینکه حتی بعد از 20 سال هم هنوز رسماً یک سرباز ذخیره محسوب می شوند.
اتیوپی دشمن سنتی اریتره است و این دو کشور تاکنون به صورت رسمی باهم دوبار وارد جنگ شده اند(جنگ استقلال اریتره و جنگ 1998-2001 با اتیوپیها) و یک درگیری گسترده مرزی هم از سال 2016 تا سال 2018 باهم داشته اند که در این جنگ ها تلفات بسیاری داشته اند.
البته ارتش اریتره با دشمن دیرینه خود یعنی اتیوپی فعالیت های نظامی مشترک هم داشته است.
مدت زیادی است که در اتیوپی شمالی یک منطقه بحرانی وجود دارد؛ اما احتمالا شما هرگز چیزی درباره آن و دولت ملی منطقهای تیگرای نشنیده باشید.
تیگرایانها بارها از سوی نیروهای اتیوپی و اریتره محاصره و قتل و عام شده اند.
در آنجا سربازان اریتره بابت تسویه حساب قدیمی با تیگرایانها بابت دهه ها درگیری قومی و قبیله ای وارد جنگ شده اند.
این سربازان در آن منطقه خانه ها، طویله ها و سیلوها را سوزانده و با حوصله و آرامش کافی روستا به روستا، قتلعام کرده و به زنان و دختران و کودکان تجاوز کردند.
شواهد ویدئویی، صوتی و عکس های ماهواره ای زیادی این اتفاقات را مستند کرده اند اما از آنجایی که برای منافع قدرت های دنیا مشکلی ایجاد نکرده اند، از سوی کشورهای بزرگ دنیا برای مقابله با آن اقدام جدی و اساسی صورت نگرفت.
اقتصاد اریتره
کشاورزی بزرگترین فعالیت اقتصادی کشور اریتره است و بیش از 70 درصد نیروی کار را در این حوزه مشغول به کار نگه داشته است.
این کشور دارای مقادیر کافی زمین قابل کشت است و می تواند محصولات زیادی را پرورش دهد.
در سالهای گذشته بخش معدن اریتره نیز به طور فزاینده ای رشد داشته است و رتبه بزرگتری از اقتصاد این کشور را بدست آورده است.
(ادامه تحلیل در پست بعدی👇)
اغلب شرکت های چینی، استرالیایی و کانادایی در این بخش فعال هستند.
با این حال، اریتره هنوز بسیار فقیر است، صندوق بین المللی پول تولید ناخالص داخلی این کشور را در حدود 2.1 میلیارد دلار آمریکا تخمین می زند، و فقط وجوه ارسالی از خارج از کشور بین 20 تا 50 درصد تولید ناخالص داخلی را تشکیل می دهد.
سیاسی
به طور خیلی ساده عرض کنم که اریتره هیچ وزنی در حوزه بین الملل ندارد.
این کشور به دلیل نیروی دریایی کوچک خود نمی تواند تاثیر خاصی در آبهای اطراف خود بگذارد و یا نقش مهمی را در جامعه بین المللی اعمال کند، و با وجود اینکه موقعیت استراتژیک خوبی در دریای سرخ دارد بیشتر دنباله رو بقیه قدرت های منطقه و دنیا است.
درواقع جیبوتی از موقعیت استراتژیک خود بسیار بهتر از اریتره استفاده کرده است.
اریتره بیشتر در امور آفریقا، به ویژه شاخ آفریقا و سرزمین های شرق آفریقا، تنش ها و مناقشات مربوط به سرزمین های آفریقایی بازیگری میکند.
به دلیل مجاورت مرزهای آبی این کشور در دریای سرخ و اتصال به کانال سوئز، کشورهای زیادی خواهان ساخت پایگاه نظامی در این کشور هستند.
اما همانطور که عرض کردم که جیبوتی کوچک در این رابطه بهتر عمل کرده و توانسته منابع خوبی را از این طریق بدست بیاورد.
روسیه، مصر و امارات جزو خواهان ساخت پایگاه در اریتره هستند.
به طور خلاصه پس از استقلال اریتره در سال ١٩٩١ ،این کشور به یکی از بسته ترین کشورهای جهان و همچنین به یکی از سختگیرترین دیکتاتوری های حزبی آفریقا و دنیا تبدیل شد.
با این حال ، از زمان امضای توافق نامه صلح با اتیوپی در ژوئن ٢٠١٨ و لغو تحریم های سازمان ملل در نوامبر ٢٠١٨ ، اریتره به دنبال فرصت هایی برای خارج شدن از انزوا و جذب سرمایه گذاری خارجی است.
یاعلی
مرداد ١۴٠٢
م.رضایی
4_5942767860303531441.mp3
17.93M
طرح حمله به لبنان
با چراغ سبز آمریکا
سورنا چگینی
4_5947174561173737621.mp3
41.89M
سفارتخانه های ایران
و موضوع سفارت ما در نیوزیلند
سورنا چگینی