بررسی اجمالی کشورهای شمال آفریقا (قسمت ١) - آشنایی با کشور اریتره
#تحلیل_اختصاصی
میلادرضایی
اریتره یکی از کشورهای شاخ آفریقا محسوب می شود، دارای ساحل وسیعی در دریای سرخ و گذرگاه باب المندب بین اقیانوس هند و دریای سرخ است - که به کانال با اهمیت سوئز اجازه می دهد اروپا را به آسیا متصل کند.
این کشور عمر سیاسی کمی دارد و در سال 1993 اعلام استقلال کرده است، البته کشور کم سن تر هم در جهان داریم. درواقع سودان جنوبی در سال 2011 مستقل شد که یکی از پروژه های جهان غرب جهت تجزیه کشور سودان و استعمار این منطقه بود.
اریتره هرگز انتخاباتی برگزار نکرده است و یک جمهوری با نظام سیاسی تک حزبی است که اعتقادی به ایدولوژی های افراطی ندارد، یعنی رسماً عضو هیچ مکتب سیاسی مثل فاشیست یا کمونیست نیست، بلکه فقط یک جمهوری است.
این کشور در سطح جهانی به عنوان یک دیکتاتوری سرکوبگر و دومین کشور کنترلگر رسانه و روزنامه نگاری شناخته می شود که فقط کره شمالی از آن پیشی گرفته است(البته همه میدانیم اگر کشورهای غربی احساس خطر کنند براحتی،کره شمالی را در جیب خود میگذارند)
اریتره کشوری است که عضو اتحادیه آفریقا و سازمان ملل است و به طور کلی سرش در کار خودش است، حالا بعد از این مقدمه ساده، اجازه بدهید در مورد سه حوزه مهم این کشور صحبت کنیم.
حوزه نظامی:
توجه به این نکته مهم است که ارتش نقش اساسی در عملکرد کشور اریتره ایفا می کند، تا آنجا که من اطلاع دارم حداقل بیش از 700000 نفر در خدمت ارتش و نیروهای نظامی اریتره هستند.
به خاطر داشته باشید که جمعیت نظامی اریتره بیش از 23 درصد از کل جمعیت این کشور را تشکیل می دهد زیرا اریتره کمی بیش از 3 میلیون نفر جمعیت دارد.
نسبت سربازان به کل شهروندان اریتره شگفتانگیز است و اینجا هم تنها رقیب اصلی آن کره شمالی است.
تجهیزات ارتش اریتره چندان پیشرفته، قدرتمند و یا مجهز نیست، بیشتر سربازان وظیفه با سلاح های سبک هستند و بخش توپخانه، نیروی دریایی و نیروی هوایی را نمی توان به عنوان تهدید جدی برای همسایگانش در نظر گرفت.(البته به جز جیبوتی)
در واقع، معروفیت ارتش اریتره به سربازان وظیفه این است که در سالهای گذشته به عنوان سرباز مزدور توسط کشورهایی مانند عربستان و امارات به کار گرفته شده اند.
پدیده خدمت سربازی یا همان سرباز اجباری در اریتره به عنوان یک "قرارداد بی پایان" شناخته می شود، بسیاری از سازمان ها آن را برده داری نامیده اند.
زیرا سربازان وظیفه ارتش در پروژه های اریتره صرفاً به عنوان نیروی کار رایگان استفاده می شود
سربازان باید از 1 تا 6 سال خدمت سربازی رسمی یا خدمت ضرورت داشته باشند، بعد از آن از 6 سال تا 20 سال نیز به عنوان آماده به خدمت یا همان معادل دوره احتیاط ما وجود دارد که باید با اولین فراخوان دولت، سریعا به خدمت سربازی برگردند ضمن اینکه حتی بعد از 20 سال هم هنوز رسماً یک سرباز ذخیره محسوب می شوند.
اتیوپی دشمن سنتی اریتره است و این دو کشور تاکنون به صورت رسمی باهم دوبار وارد جنگ شده اند(جنگ استقلال اریتره و جنگ 1998-2001 با اتیوپیها) و یک درگیری گسترده مرزی هم از سال 2016 تا سال 2018 باهم داشته اند که در این جنگ ها تلفات بسیاری داشته اند.
البته ارتش اریتره با دشمن دیرینه خود یعنی اتیوپی فعالیت های نظامی مشترک هم داشته است.
مدت زیادی است که در اتیوپی شمالی یک منطقه بحرانی وجود دارد؛ اما احتمالا شما هرگز چیزی درباره آن و دولت ملی منطقهای تیگرای نشنیده باشید.
تیگرایانها بارها از سوی نیروهای اتیوپی و اریتره محاصره و قتل و عام شده اند.
در آنجا سربازان اریتره بابت تسویه حساب قدیمی با تیگرایانها بابت دهه ها درگیری قومی و قبیله ای وارد جنگ شده اند.
این سربازان در آن منطقه خانه ها، طویله ها و سیلوها را سوزانده و با حوصله و آرامش کافی روستا به روستا، قتلعام کرده و به زنان و دختران و کودکان تجاوز کردند.
شواهد ویدئویی، صوتی و عکس های ماهواره ای زیادی این اتفاقات را مستند کرده اند اما از آنجایی که برای منافع قدرت های دنیا مشکلی ایجاد نکرده اند، از سوی کشورهای بزرگ دنیا برای مقابله با آن اقدام جدی و اساسی صورت نگرفت.
اقتصاد اریتره
کشاورزی بزرگترین فعالیت اقتصادی کشور اریتره است و بیش از 70 درصد نیروی کار را در این حوزه مشغول به کار نگه داشته است.
این کشور دارای مقادیر کافی زمین قابل کشت است و می تواند محصولات زیادی را پرورش دهد.
در سالهای گذشته بخش معدن اریتره نیز به طور فزاینده ای رشد داشته است و رتبه بزرگتری از اقتصاد این کشور را بدست آورده است.
(ادامه تحلیل در پست بعدی👇)
اغلب شرکت های چینی، استرالیایی و کانادایی در این بخش فعال هستند.
با این حال، اریتره هنوز بسیار فقیر است، صندوق بین المللی پول تولید ناخالص داخلی این کشور را در حدود 2.1 میلیارد دلار آمریکا تخمین می زند، و فقط وجوه ارسالی از خارج از کشور بین 20 تا 50 درصد تولید ناخالص داخلی را تشکیل می دهد.
سیاسی
به طور خیلی ساده عرض کنم که اریتره هیچ وزنی در حوزه بین الملل ندارد.
این کشور به دلیل نیروی دریایی کوچک خود نمی تواند تاثیر خاصی در آبهای اطراف خود بگذارد و یا نقش مهمی را در جامعه بین المللی اعمال کند، و با وجود اینکه موقعیت استراتژیک خوبی در دریای سرخ دارد بیشتر دنباله رو بقیه قدرت های منطقه و دنیا است.
درواقع جیبوتی از موقعیت استراتژیک خود بسیار بهتر از اریتره استفاده کرده است.
اریتره بیشتر در امور آفریقا، به ویژه شاخ آفریقا و سرزمین های شرق آفریقا، تنش ها و مناقشات مربوط به سرزمین های آفریقایی بازیگری میکند.
به دلیل مجاورت مرزهای آبی این کشور در دریای سرخ و اتصال به کانال سوئز، کشورهای زیادی خواهان ساخت پایگاه نظامی در این کشور هستند.
اما همانطور که عرض کردم که جیبوتی کوچک در این رابطه بهتر عمل کرده و توانسته منابع خوبی را از این طریق بدست بیاورد.
روسیه، مصر و امارات جزو خواهان ساخت پایگاه در اریتره هستند.
به طور خلاصه پس از استقلال اریتره در سال ١٩٩١ ،این کشور به یکی از بسته ترین کشورهای جهان و همچنین به یکی از سختگیرترین دیکتاتوری های حزبی آفریقا و دنیا تبدیل شد.
با این حال ، از زمان امضای توافق نامه صلح با اتیوپی در ژوئن ٢٠١٨ و لغو تحریم های سازمان ملل در نوامبر ٢٠١٨ ، اریتره به دنبال فرصت هایی برای خارج شدن از انزوا و جذب سرمایه گذاری خارجی است.
یاعلی
مرداد ١۴٠٢
م.رضایی
4_5942767860303531441.mp3
17.93M
طرح حمله به لبنان
با چراغ سبز آمریکا
سورنا چگینی
4_5947174561173737621.mp3
41.89M
سفارتخانه های ایران
و موضوع سفارت ما در نیوزیلند
سورنا چگینی
12.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این کلیپ یک نماینده ترکیه ای رو نشون میده که بخشی از لیست زیرساخت های ترکیه که توسط اردوغان واگذار شده رو نام میبره.
دوستان دقت کنید اردوغان تا 100 درصد سهام دولتی اینا رو فروخته و عملا ترکیه دیگر مالکیتی روی این شرکت ها نداره بلکه مانند یک شرکت سرمایه گذاری خارجیه و معمولا کشورهای خریدار بعد از جابجایی صنعت یا تکنولوژی لازم به دلایل مختلف این شرکت ها را تعطیل میکنن.
چون انرژی و نیروی کار در ترکیه گرونه و کشورهای خریدار مانند عربستان این شرکت ها و صنایع را در خاک خودشون راه اندازی میکنن.
درواقع ترکیه زحمات 30 ساله خودش رو بر باد داده.
حزب عدالت و توسعه که در سال 2002 به قدرت رسید، یک رویه خصوصی سازی بی سابقه در تاریخ ترکیه را آغاز کرد و هر آنچه را که این کشور در سالهای متمادی به دست آورده و انباشته کرده بود، برای فروش گذاشت.
روند فروش با کمال اوناکیتان، اولین وزیر دارایی دولت حزب عدالت و توسعه آغاز شد. سیاستی که باید دنبال میشد این بود: «ما همه چیز را می فروشیم. ما شرکت های سودده و زیان ده را می فروشیم. دولت را تا رهایی از فعالیت های اقتصادی میفروشیم.»
همین اتفاق هم افتاد. بزرگترین شرکت های ترکیه، کارخانه ها، هتل ها، بنادر، تاسیسات تولید برق، شبکه های توزیع برق و گاز طبیعی، زمین ها... تمام انباشت تاریخ ترکیه به شرکت های خصوصی داخلی و خارجی داده شد.
از سال 2002، زمانی که حزب عدالت و توسعه به قدرت رسید، معاملات فروش و انتقال دارایی یا سهام در 273 سازمان انجام شد. در 268 مورد از این سازمان ها دیگر هیچ سهمی برای دولت وجود ندارد. در حالی که از سال 1986 تا زمان روی کار آمدن حزب عدالت و توسعه 8 میلیارد دلار خصوصی سازی در کل محقق شد، از سال 2002 تا کنون در مجموع 63 میلیارد دلار فروش دارایی عمومی انجام شده است.
دولت این حزب در سالهای بعد بر فروش امکانات و داراییهای عمومی شامل زمینهای عمومی، کارخانهها، نیروگاههای تولید برق و شبکههای توزیع برق متمرکز بود. دولت حزب عدالت و توسعه که تا به امروز بیش از 4 هزار املاک عمومی را فروخته است. با افزودن بزرگراه ها و پل ها به لیست فروش، دولت قصد دارد نزدیک به 30 دارایی عمومی دیگر را نیز بفروشد.
یک تحلیل از اریتره داشتیم که در آن به نقش سربازان اریتره در جنگ با اتیوپی شمالی و تیگرایانها داشتیم. الان خبر رسید که امروز در اتیوپی دوباره اوضاع بحرانی شده است.
نیروهای آمهارا وارد شهر باهیر دار در منطقه آمهارا در شمال اتیوپی شدند.
درگیری های شدیدی نیز در شهر گندار جریان دارد.
ارتش اتیوپی شروع به ارسال نیروهای کمکی بزرگ کرده است.
نیروهای آمهارا در حال تلاش برای پیشروی به سمت ساختمان تلویزیون و فرودگاه هستند.
دولت 3 سال پیش به تیگرای ها جهت تسلط بر آمهارا حمله کرد.
پس از 3 سال، و بعد از دادن تلفات سنگین، تغییر سرزمینی و جابجایی نژادی رخ نداده و این بار تیگرای ها به مصاف ارتش آمده اند.
اینکه کل نیمه شمالی آفریقا وارد جنگ و درگیری شده است به هیچ وجه اتفاقی نیست.
دوستان اگر یادشون باشه در بحران سودان و کودتای این کشور، از گسترش درگیری در کل منطقه شمال آفریقا و حتی از شروع درگیری در این منطقه هم صحبت کردیم.
میلادرضایی
تحليل والا
قحطی بزرگ....
‼️ دولت ترکیه اعلام کرد، در پی انفجار در بندر درینجه ترکیه به 20 درصد از ذخایر مواد غذایی معادل حدود 15 هزار تن آسیب وارد شده است
در شرایطی که مذاکرات عمان به دلیل بهانهگیریهای وقیحانه آمریکاییها به بنبست خورد و آنها با اعزام نیرو به منطقه و طراحی یک کارزار رسانهای و تلاش برای ایجاد ناامنی در کشور در هفتههای آتی و یا انجام حرکات ایذایی و تروریستی بر علیه مقاومت میباشند، وزیر امور خارجه کشورمان اینگونه در حال ارسال پالس ضعف به طرف مقابل است؛ حال شاید این برای ما "نشان دادن حسن نیت و اعلام آمادگی برای توافق بر خلاف آمریکا" باشد اما سوال این است که آیا واشینگتن نیز چنین معنایی را برداشت میکند؟ یا آنها این موضع را در زمانی که فشارهایشان را افزایش دادهاند به معنای ضعف و نتیجه بخش بودن و در نتیجه تداوم فشارها میدانند؟
در ادامه آقای امیرعبداللهیان گفتهاند تبادل زندانیان یک مساله انسانی است و هیچ پیش شرطی برای آن نداریم! البته امیدواریم که این موضع به معنای آزادی همزمان شهاب دلیلی و آن خانم ایرانی - آمریکایی که در NGO بوده و اخیرا بازداشت شده با چارچوب توافق آزادی قبلی نباشد...
در هر صورت ما این روزها بیش از هر چیز نیازمند نمایش عملی قدرت در برابر محور واشینگتن - تلآویو و عملی کردن و گسترش توافقات با کشورهای منطقه هستیم.
Muhallel
هدایت شده از فریاد ِقهرمان
انسان شناسی ۹۵.mp3
11.23M
#انسان_شناسی ۹۵
#استاد_شجاعی
#استاد_میرباقری
من میخوام خلبان، دکتر، معلم، مهندس و ... شَــــم!
من میخوام مرجع تقلید شَــم!
من میخوام دکترا بگیــــرم!
من میخوام اهل مکاشفه و طیّالأرض و ... بشم!
من میخوام بشم مدیر ادارهمون!
من میخوام انسانِ خوب و کاملی باشم!
من میخوام برسم به بهشت!
من بالاخره با اون خانوم/آقا ازدواج میکنم!
سؤال: صادقانه بگویید، کدام گزینه یا مشابهِ کدام گزینه، دغدغهی اول ذهن شماست ؟
💥 گزینهی انتخابی ما مهم نیست،
هر کدام از این گزینهها را که انتخاب کرده باشیم، باز اوضاع سلامت قلبمان، خوب نیست! 💥
👤عبد
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج
#یا_صاحب_الزمان_ادرکنی
#لبیک_یا_خامنه_ای
فریاد_قهرمان/🇮🇷
" @faryade_ghahraman
🔹همانطور که سردار سلامی در خصوص لزوم پیشگیری گفتهاند این پیشگیری در سطوح عالی کارشناسی امنیتی و اجرایی در حال پیگیری است.
حقیقت این است که رویکرد پیشگیری از سه جهت اهمیت دارد:
۱. اغتشاشات پاییز ۱۴۰۱ نزدیک به ۴ ماه کشور را از تمرکز برای رسیدن به اهداف خود منحرف کرد که یکی از پیامدهای آن شکلگیری یک فضای منفی عمومی در جامعه بود که در بهمن و اسفند با اجرای چند پروژه مانند عفو عمومی رهبر انقلاب و توافقات منطقهای و بینالمللی تا حد زیادی ترمیم شد.
۲. بررسیها نشان میدهد در صورت وقوع اغتشاشات جدید ما شاهد خشونت بیشتری خواهیم بود. این مسئله از این لحاظ اهمیت دارد که حتی اگر استقبال مردمی خاصی از فراخوانها و ... صورت نگیرد حریف مانند همیشه دوز خشونت و ترور و خرابکاری را افزایش میدهد تا به قول تقی رحمانی، یکی از تئوریسینهای آشوب، "خط امنیتی شکسته شود". برای مثال سال گذشته نیز پس از اینکه مردم به فراخوانهای ضدانقلاب توجهی نکردند(خصوصا از نیمه دوم مهر به بعد) آنها علنا پلن تروریسم در جداره مرزی و حداکثر خشونت در شهرهای مرکزی با هدف اصابت انرژی آزاد شده از تروریسم مرزی به میدان آزادی تهران را اجرا کردند که نهایتا در نیمه اول آذر سرپنجههای تروریسم در اربیل، باکو، تلآویل، استانبول و وان قطع شده و کل برنامه اغتشاشات ۱۴۰۱ به پایان خط رسید.
۳. بسیاری از توافقات بینالمللی پس از فتنه ژینا به این دلیل بود که کشورهای دیگر به این نتیجه رسیده بودند که نظام تا چه حد مستحکم است و از سنگین ترین جنگ ترکیبی منطقه با موفقیت خارج شده است. طبعا شکلگیری فضای جدید ناامنی و خشونت در کشور ارسال پیامی منفی به کشورهای خارجی است.
🔹از این رو تصمیماتی به جهت پیشگیری از درگیر شدن کشور گرفته شده است. از جمله این موارد میتوان به محدود کردن اینترنت، تغییراتی در کیفیت و زمان بازگشایی دانشگاهها و فراخوان بازداشتیهای عفو خورده و هشدار به آنها برای عدم تکرار اقدامات گذشته(غالبا اینگونه بوده که افراد فعال در اقدامات ناامنساز دشمن سابقه کیفری حضور و ... را داشتهاند و با توجه به انهدام سرشبکههای ارادذل و اوباش، منافقین و تروریستهای کردستان احتمالا از ظرفیت این افراد، دانشجویان و حتی برخی مهاجرین استفاده شود) اشاره کرد.
Muhallel
هدایت شده از فریاد ِقهرمان
انسان شناسی ۹۶.mp3
11.68M
#انسان_شناسی ۹۶
#استاد_فاطمی_نیا
#استاد_عالی
#استاد_شجاعی
شما آنچه را با خود به برزخ منتقل میکنید؛
💥 که در شماست!
و در زمان بحران ـ مصائب ـ امتحانها و ... از شما بروز میکند!
✘ نه آنچه که شنیدهاید ـ خواندهاید ـ نوشتهاید ـ و تصور میکنید که آموختهاید!
♨️ حالا یک سؤال، من چه کنم که داراییهای درونیام زودتر قویتر و مستحکمتر و ریشهدارتر شوند؟
@Ostad_Shojae